Δείτε ακόμη:
dalaras.com ©2001 

 
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, 1998-1999

 

Το πρόγραμμα

Απόσπασμα video από τη συναυλία

Φωτογραφίες από τη συναυλία

Είσαστε σε αυτή τη συναυλία;

 

Το κοινό υποδέχεται ο Γιώργος Νταλάρας με ένα καινούργιο τραγούδι, την "Ασπρη νύχτα" με στίχους του Μιχάλη Γκανά, γραμμένους ειδικά για το πρόγραμμα της Ιεράς Οδού. Τη μελωδία "σκάρωσε" όπως λέει ο ίδιος, ο ίδιος ο Νταλάρας.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος είναι πιο... ακουστικό, ήρεμο, με μπαλάντες κυρίως, κομμάτια κλασικά από την έντεχνη εποχή μας, τραγούδια που θα μας οδηγήσουν στο μελωδικό "Hasta siempre", το οποίο μαζί με την επιβολή ενός κόκκινου της επανάστασης φόντου στο παρασκήνιο θα σημάνει το τέλος του πρώτου μέρους.

Σε αυτό το σημείο ο Γιώργος Νταλάρας καλεί στη σκηνή τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Με την ορχήστρα του Νταλάρα λένε τραγούδια από τον κοινό τους δίσκο "Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυο παπούτσια πάνινα".

Αλλαγή ορχήστρας και σκηνικού. Επτά πνευστά στην πρώτη γραμμή της σκηνής, τέσσερις βουλγάρικες φωνές, οι Snejanka Borisova Borisova, Lidia Dakova Ilieva, Ludmila Lubenour Radkova, Daniela Lubenova Radkova και φυσικά είναι η ώρα για το πρόγραμμα να αποκτήσει κάτι από τους ξέφρενους ρυθμούς της τσιγγάνικης και βαλκάνιας ψυχής.

Στο τρίτο μέρος, αφού μεσολαβήσει ένα σύντομο διάλειμμα με το Γιάννη Βαρδή, η ορχήστρα αλλάζει ξανά και το ταξίδι συνεχίζεται, κάνοντας στάση αυτή τη φορά στο λαϊκό παρελθόν του πρωταγωνιστή. Κουγιουμτζής, Λοΐζος, Καλδάρας, οι συνθέτες που πίστεψαν στη φωνή του νεαρού τότε τραγουδιστή και έγραψαν αθάνατα τραγούδια. Όχι, δεν είναι αυτά που ακούγονται συνήθως, αυτή τη φορά θα είναι κάποια γνωστά μεν, αλλά κάπως ξεχασμένα δε.

Το πρόγραμμα θα τελειώσει με τους Νταλάρα και Μπρέγκοβιτς μαζί στη σκηνή να λένε τραγούδια του δεύτερου από τις προηγούμενες δουλειές του καθώς και κάποια άλλα ελληνικά που έχει προσαρμόσει στην ορχήστρα του.