Δείτε ακόμη:

dalaras.com ©2001 


Πρώτα από όλα τι είναι το φεστιβάλ του Άρδα. Είναι μια συνάντηση νέων κατά τη λόγια έκφραση, ένα river party επί το ελληνικότερον, που ξεκίνησε πριν τρία (μπορεί και να μη θυμάμαι καλά) χρόνια και πλέον έχει καθιερωθεί και κάθε χρόνο βελτιώνεται αισθητά. Γίνεται δίπλα στο ποτάμι, στον Άρδα, κάποια λεπτά με τα πόδια από το χωριό Καστανιές, κάποια λεπτά με το αυτοκίνητο ή και με τα πόδια (με το ποδήλατο σίγουρα) από Τουρκία και Βουλγαρία. Είναι το λεγόμενο τριεθνές. Έχει διαβαλκανικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει κατασκήνωση νέων, μουσικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα, αθλητικές εκδηλώσεις, ενημερωτικές συζητήσεις, εκθέσεις και άλλα πολλά.

Το πρωινό ξύπνημα ήταν η πιο δύσκολη ώρα της ημέρας.... Τουρνουά beach volley  

Εκεί λοιπόν φέτος ήταν η καλύτερη του χρονιά. Μεγάλη συμμετοχή, ωραίες εκδηλώσεις, καλός καιρός, υποστήριξη κλπ. Έπαιξαν μεταξύ άλλων οι Δήμητρα Γαλάνη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας και Κώστας Μακεδόνας, Νίκος Πορτοκάλογλου, συγκροτήματα ροκ, ρεμπέτικες κομπανίες. Κάθε βράδυ μετά το τέλος των εκδηλώσεων ακολουθούσε ρεμπέτικο γλέντι δίπλα στο ποτάμι.

Θέλουν και τα αυτοκίνητα μπανάκι... Αχρείαστο να ήταν το ιατρείο...  

Μπιρίτσες, σουβλάκια, τέρμα μουσικές στα κασετόφωνα, beach volley με πολλά τουρνουά, παρακολούθηση επιδείξεων μοτοσικλέτας, κινηματογραφικές προβολές, ψήσιμο στη σχάρα, ποδόσφαιρο μια βόλτα στην Ορεστιάδα που είναι κοντά και φυσικά μπάνιο και βουτιές στο ποτάμι ήταν στην καθημερινή διάταξη του τετραήμερου των εκδηλώσεων για τους περίπου 5000 μόνιμους κατασκηνωτές αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες. Λειτουργούσε και ραδιοφωνικός σταθμός και φυσικά υπήρχε ιατρείο. Καφετέρια και αναψυκτήριο εξυπακούεται ότι υπήρχαν!

Επίδειξη μοτοσικλέτας... Μπλουμ!
 
Η εκδήλωση που σήμανε τη λήξη του φεστιβάλ ήταν η συναυλία που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Μάριο Φραγκούλη, μαζί και με τη μικρή Αντιγόνη Ψυχράμη. Ήταν Κυριακή, 26 Ιουλίου. Υπέροχη συναυλία, διάρκειας τριών ωρών. Ακούστε το χαιρετισμό του Νταλάρα από αυτή τη συναυλία σε realaudio πατώντας εδώ. Η ηχογράφηση είναι ερασιτεχνική οπότε...με επιείκεια!

Εν τέλει, νομίζω ότι όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι... το δείχνει άλλωστε και η φωτογραφία! Άντε και του χρόνου.

  Ο κόσμος χειροκροτά τους καλλιτέχνες μετά τη συναυλία