Sid

Members
 • Content count

  853
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

888 Excellent

About Sid

 • Rank
  Dalaras Sick
 • Birthday 07/22/1968

Recent Profile Visitors

45,404 profile views
 1. Κάθε Σάββατο, στις 10 το βράδυ, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το τραγούδι ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο, όπως έχει καταγραφεί ζωντανά στο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Συναυλίες και μουσικές βραδιές από μικρούς ή μεγάλους χώρους, ανοιχτούς ή κλειστούς, σε ηχογραφήσεις παλιότερες, αλλά και πιο πρόσφατες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα μεταδίδονται για πρώτη φορά. Γνωστοί ερμηνευτές, σημαντικοί δημιουργοί, διαχρονικά τραγούδια, ειδικά αφιερώματα, μοναδικές μουσικές συναντήσεις στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών. Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 θα μεταδοθεί το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο με κλασσικά έργα, βυζαντινούς ύμνους και ξένα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που δόθηκε στο φουαγιέ της Τραπέζης της Ελλάδος στις 23 Δεκεμβρίου 1990 υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου. Σολίστ ήταν οι : Μίσα Ικέουτσι-σοπράνο, Φραγκίσκος Βουτσίνος-μπάσος, Thomas Votava, Θεόδωρος Βασιλικός, Γιώργος Νταλάρας, Σωκράτης Άνθης-τρομπέτα, Κατερίνα Κτώνα-τσέμπαλο και όργανο. Μαζί τους η Βυζαντινή Χορωδία του Θεόδωρου Βασιλικού (διευθυντής Θεόδωρος Βασιλικός), η Χορωδία της ΕΡΑ (διευθυντής Αντώνης Κοντογεωργίου), η Χορωδία Φίλων της Μουσικής Θεσσαλονίκης (διευθυντής Αντώνης Κοντογεωργίου), η Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (διευθυντής Δημήτρης Καρβούνης) και η Ορχήστρα Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσααλονίκης (διευθυντής Άλκης Μπαλτάς) Έρευνα-Επιλογή-Επιμέλεια αρχειακού υλικού : Σιδερής Πρίντεζης
 2. Διάλογος από την εκπομπή με καλεσμένο μου τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Δεύτερο Πρόγραμμα την Παρασκευή 11/12/2015 : "Μυστακίδης : Υπάρχει ένας οπαδισμός σε σχέση με τις μουσικές. Πρίντεζης : Υπάρχει... και σε σχέση με τις μουσικές. Μυστακίδης : Και κυρίως στο ρεμπέτικο. Δηλαδή δε θα ξεχάσω ποτέ το κράξιμο που έφαγα απ' όλο τον κόσμο όταν κάναμε τις παραστάσεις με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο... που είναι μια μεγάλη κουβέντα, αν θες να την κάνουμε άλλη στιγμή...αλλά δε με ενδιαφέρει εμένα αυτό... Πρίντεζης : Όχι, τώρα να πεις ό,τι θέλεις... Μυστακίδης : Θέλω να πω ότι, καταρχήν ξεχωρίζουμε τον καλλιτέχνη από την προσωπική του ζωή... Θεωρώ ότι ο Νταλάρας σε μένα φέρθηκε πιο καλά απ' ό,τι μου' χει φερθεί πολύς κόσμος, δηλαδή η συμπεριφορά του ήταν άψογη. Με βοήθησε απίστευτα και πραγματικά τον θεωρώ φίλο καρδιακό πια."
 3. Ευχαριστώ κι εγώ για την ακρόαση. Δυστυχώς αλλιώς την είχα προετοιμάσει και αλλιώς τελικά προέκυψε... από άποψη χρόνου εννοώ.
 4. Μέσα στον συγκεκριμένο δίσκο, ανάμεσα σε άλλα διαφορετικά και ωραία, υπάρχει κι ένα - κατά την ταπεινή μου άποψη - σπουδαίο τραγούδι με τίτλο "Γύρισα ξαναγύρισα".
 5. Δεν ξέρω αν έχει ξαναμπεί, ούτε αν ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο topic... σε κάθε περίπτωση ας αναλάβουν οι διαχειριστές. Όπως και να' χει, είναι απόλαυση να παρακολουθείς έναν τόσο σπουδαίο κωμικό. Το "νταλαρικό" ενδιαφέρον γύρω στο 4':20".
 6. ... επίσης, στο κείμενο και όχι στο βίντεο, αναφέρονται οι επιτυχίες του "Νυχτερίδες κι αράχνες", "Γλυκειά μου".
 7. Τη Δευτέρα 27/7 και την Τρίτη 28/7 στις 6 το απόγευμα στο Δεύτερο Πρόγραμμα, παρουσιάζω δύο ωριαίες εκπομπές με - ανέκδοτες στη δισκογραφία - ζωντανές ηχογραφήσεις τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη που πραγματοποιήθηκαν σε συναυλίες έργων του, οι οποίες έγιναν από το 1984 ως το 2008 από το Ηρώδειο, το Παλλάς και περιοχές της Αθήνας, μέχρι την Πάτρα και τη Μακρόνησο και υπάρχουν στο Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στη σημερινή πρώτη εκπομπή ακούγονται με τη σειρά ο Γιώργος Νταλάρας, η Σοφία Μιχαηλίδου, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Σωτηρία Λεονάρδου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρία Σουλτάτου και, φυσικά, ο Μίκης Θεοδωράκης.
 8. Δημήτρης Κοντογιάννης αντί Αντώνης Καλογιάννης.
 9. Δεν έψαξα αν έχει ξαναμπεί. Αν ναι, μπορείτε να το σβήσετε. http://www.mediasoup.gr/node/99955#.VLlzTdKsXvk
 10. Απλά για να υπάρχει... http://www.musicpaper.gr/we-saw/item/5845-giorgos-dalaras-eleni-vitali-glykeria-iera-odos
 11. Οι κωδικοί βέβαια των εταιρειών δεν εξασφαλίζουν απαραίτητα και τη σειρά της κυκλοφορίας στα δισκάδικα.
 12. Μπορεί στο ρεπερτόριο να συμπεριλαμβανόταν και ο "Μαρμαρωμένος βασιλιάς"...
 13. "Απ' τα ψηλά στα ΧΑΜΗΛΑ"
 14. Βλέπω ότι αφαιρέθηκε το όνομα του ατόμου που δεν ήταν στους ομιλητές.