kwstasvar

Members
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kwstasvar

 1. Όσον αφορά το << διαφορά των δύο εκδόσεων και το<< γιατί αυτοί να πουλήσουν θέλουν >> έχω να σχολιάσω ότι οι εκδόσεις των 10 πρώτων δίσκων του Γιώργου που έγιναν από μία άλλη εφημερίδα ( που και αυτή επιζητούσε προφανώς το κέρδος ) , πριν από 1 ακριβώς χρόνο , ήταν η ημέρα με τη νύχτα με αυτή που πήρα σήμερα. Γιατί έγινε αυτό αν θέλουν ας απαντήσουν οι πιό ειδικοί.
 2. Παιδιά το θέμα είναι ότι ο Γιώργος θα κάνει τις συναυλίες στη Θεσσαλονίκη αυτές τις 2 ημέρες. Τυχεροί όσοι πάμε. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
 3. Έκανα λάθος εννοούσα το <<σε μια στροφή >> από τους << ανοιχτούς ουρανούς>> που είναι γραμμένο για το θάνατο σε τροχαίο του γιού του Τ. Λουκανίδη. Το ήξερες ?
 4. Εγώ στους πρώτους του πολύ καλούς δίσκους,που σημειώνεις στο αφιέρωμα στο ogdoo.gr, θα προσέθετα και το <<Μιλάω χρόνια >> (2000),με αποκορύφωμα το τελευταίο τραγούδι. Γνωρίζεις φαντάζομαι το γιατί.
 5. Συγχαρητήρια για τις ερμηνευτικές σου ικανότητες. Και σε ανώτερα.
 6. Φίλε thes δεν τα έβαλα ειλικρινά με κανέναν. Δεν γνωρίζω προσωπικά κανένα σας, άρα γιατί να το κάνω? Η μόνη μου παρατήρηση ήταν ότι το άψογο ,κατά τα άλλα, κείμενο αναρτήθηκε κατά την άποψή μου <<εκτός χρόνου>>. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους και άρχισε η ιστορία.Είναι κακό κάποιος να έχει διαφορετική άποψη ? Μην με ερμηνεύεις λοιπόν εξ αρχής λάθος.Δεν είναι σωστό.Το αν με έθιξαν προσωπικά ορισμένες φράσεις από σοβαρά και νηφάλια άτομα-όπως είπες-δως μου το δικαίωμα να το κρίνω εγώ και δεν μπορεί αυτό να είναι κρίμα για μένα. Εσύ, στη θέση μου, θα λειτουργούσες πολύ πιο έντονα και επιθετικά.Πάντως ειλικρινά ευχαριστώ για την τελευταία σου παρέμβαση.Ήταν η μόνη ειλικρινής και αληθινή. Για τα υπόλοιπα παιδιά έχω να πω ότι αν αυτή την επιθετικότητα, αυτή τη μαγκιά, αυτόν τον τσαμπουκά, αυτό το θράσος, αυτή την ειρωνία, αυτή την πρόκληση που δείξατε ορισμένοι από σας καθώς και κάποια άλλα προτερήματά σας τα δείχνατε με την ίδια θέρμη,σε όλους αυτούς που το <<δικαιούνται>>, γιατί εσάς τη νεολαία κυρίως σας καταράκωσαν και σας κατάντησαν άτομα χωρίς μέλλον ,με την όλη συμπεριφορά τους, θα σας έλεγα ένα μεγάλο μπράβο, γιατί έτσι θα καταφέρνατε να αλλάξετε τον κόσμο, προς όφελός σας και θα ξεπερνούσατε κι εμάς τους μεγαλύτερους Δεν το κάνατε όμως και δεν φαίνεται στο άμεσο μέλλον να το κάνετε. Τώρα τι να πω ? Κρίμα σας. ΥΓ Ο σεβασμός Elpida κερδίζεται και από τον λόγο και από την ηλικία, αλλά και από την αγωγή. ( Αν δεν το ήξερες ευκαιρία να το μάθεις ολοκληρωμένο και όχι μισό).
 7. Κατ΄αρχάς καλή σας ημέρα. Θανάση η αναφορά στο όνομά σου έγινε όταν δέχθηκα πρόσκληση !απο marochr για να πάω το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ήθελα να δείξω ότι είμαι Θεσσαλονικιός και Καλαμαριώτης και δεν είναι τόσο εύκολο να κατέβω στην Αθήνα. Τίποτα παραπάνω. Marochr -nec-thes Κάνετε μέγα λάθος αν νομίζετε ότι τα έβαλα με όλους σας και με όλα. Αντίθετα έγραψα την άποψή μου ξεκάθαρα ,άποψη που δεν αντιστρατεύεται την Νταλαροφιλία μου, ούτε προσπάθησα να κρυφτώ πίσω από την ανωνυμία που παρέχει το διαδύκτιο. Αντίθετα ένας-ένας εσείς μου κάνατε, με τις εκφράσεις σας που σας εκθέτουν, επίθεση .Αν έχετε αμφιβολία κάνετε τον κόπο να δείτε τη ροή της συνομιλίας μας από την αρχή. Το αν δεν θέλετε να ακούτε κάποιο λόγο λίγο διαφορετικό από αυτό που πιστεύετε, δεν σημαίνει ότι ο συνομιλητής σας σας μισεί και πρέπει να βάλετε στο στόμα του εκφράσεις τύπου<< να δείτε τι ρεμάλια που είμαστε>>κάτι που ούτε υπονόησα ( μια συγνώμη δεν θα έβλαπτε). Αν κάποιος τέλος θέλει τα πλήρη στοιχεία μου ας μου το ζητήσει στο μέιλ μου. Δεν μου αρέσουν οι τζάμπα μάγκες Κε Αναγνωστόπουλε. Αυτά στους φίλους σας. Ευχαριστώ πολύ. Elpida επειδή είναι ακόμη νεαρή καλά θα κάνεις να μάθεις να συγκρατείς λίγο τα νεύρα σου καλό θα σου κάνει. Πίστεψε με . Εγώ στην ηλικία σου είχα μάθει να ακούω τις απόψεις των μεγαλυτέρων μου και όχι κατά κάποιο τρόπο να τις ειρωνεύομαι.
 8. neck μην χάνεις την ψυχραιμία σου γιατί εκτίθεσαι ? Μήπως επειδή αυτοδιαψεύτηκες ? Και για να μπαίνουν ορισμένα πράγματα στη θέση τους: όταν εγώ άκουγα και παρακολουθούσα τα πρώτα δειλά βήματα του Γιώργου, εσύ -και μη προσβάλεσαι- έπινες γαλατάκι. Οπότε τα υπονοούμενα, από όψιμους Νταλαρόφιλους, τουλάχιστον δεν τα δέχομαι. marochr σας παρακαλώ τις υποθέσεις σας να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας. Δεν σας γνωρίζω ούτε με γνωρίζετε, οπότε δεν σας δίνω το δικαίωμα για τέτοιες εκφράσεις και ΠΡΟΣΟΧΗ μη διαστρευλώνετε εσκεμμένα τα λόγια μου.Εάν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε αυτό το λεξιλόγιο τότε λυπάμαι. Τα μηνύματα αυτά τα διαβάζουν και άλλοι. Αν δεν το γνωρίζετε εγώ διαμένω στη Θεσσαλονίκη και είμαι κοντογείτονας του Θανάση. thes επιστρέφει κανείς οτιδήποτε θεωρεί ότι τον προσβάλει,κι εγώ την έκφραση αυτή τη θεώρησα προσβολή, γιατί εγώ είμαι πρώιμος Νταλαρόφιλος( το είπα και πιο πάνω με άλλα λόγια). Άλλος λοιπόν είναι αυτός που βιάζεται και βγάζει συμπεράσματα. Κρίμα πάντως γιατί είχα διαφορετική άποψη για το forum αυτό .Φαίνεται ότι ισχύει σε σας το << πας μη Έλλην βάρβαρος>>.
 9. Νομίζω οτι το <<εκτός χρόνου>> το εξήγησα προηγουμένως, για όποιον κατάλαβε. Όσο για << τη λήξη του θέματος>> το ζήτησα για να προστατέψω ορισμένους ή ορισμένες από μερικές εκφράσεις που τελικά λέχθηκαν μόλις προηγουμένως από αυτούς-ες και εκτέθηκαν γιατί έδειξαν ότι κάτι δεν κατάλαβαν και ας ζητάνε το διάλογο με εμπεριστατομένα μάλιστα επιχειρήματα. Όσο για τις απαντήσεις που δόθηκαν, σε όσους αντιστρατεύονται τον Γιώργο, neck, δεν έχεις παρά να κάνεις τον ...κόπο να ανατρέξεις στο ogdoo.gr εκεί θα τις βρεις. Το ότι <<Όσοι ενοχλούνται μπορούν απλούστατα να μην το διαβάζουν ή να μην το εγκωμιάσουν >> επιστρέφεται σε όποιον το είπε γιατί απλούστατα είναι εκτός θέματος και παραποιούν ορισμένα από τα λεγόμενά μου. Εγώ τώρα αποσύρομαι από την κουβέντα, οι υπόλοιποι , αν θέλετε , συνεχίσετε. ούτως ή ή άλλως συμφωνείτε.
 10. Όλα τα έχω υπ΄ όψη μου αλλά νομίζω -και δεν κάνω λάθος- ότι άμεσα πήραν απαντήσεις όλοι οι εν λόγω κύριοι. Γι αυτό και είπα προηγουμένως, ας δώσουμε λήξη σ΄ αυτό το θέμα.
 11. Αφού όλοι μας είμαστε αθεράπευτα << Νταλαρόφιλοι >>, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο και από τη δική του σκοπιά βεβαίως, καλό θα είναι να κλείσει εδώ το θέμα με δύο επισημάνσεις : 1. Στην πονηρή και δύσπιστη εποχή μας- εκτός των άλλων- το να είσαι <<βασιλικότερος του βασιλέως>> παρά τις- ενδεχομένως- καλές προθέσεις σου οδηγεί τη σκέψη, πολλές φορές,και όχι άδικα, σε άλλα μονοπάτια. 2. Πολύ δεν ασχοληθήκαμε με μία αντιγραφή του έργου του Γιώργου( καθ΄ ομολογία του συντάκτη της) , πολύ εμπεριστατωμένη και για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ χρήσιμη, αλλά οπωσδήποτε εκτός χρόνου ?
 12. Ο Γιώργος ,φίλε ΕΚΟSΤΕL, άντεξε δυνατό πόλεμο από πολλά χρόνια πριν και στάθηκε όρθιος. Χωρίς την στήριξη κανενός μας, αφού τότε δεν υπήρχαν τα μέσα στήριξης που υπάρχουν σήμερα. Μόνο με την ΨΥΧΗ του.Και ήταν τότε νέος και άπειρος, τώρα θα φοβηθεί και θα στηριχθεί στην απαρίθμηση του έργου του- από όπου κι αν προέρχεται αυτή- για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του? Αστείο . Όσον αφορά στη εξαγωγή της αλήθειας, νομίζω ότι << οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ >> γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν, από πολλές πηγές,σε μεγάλο βαθμό, τι έργο έκανε ο Γιώργος. Τα συμπεράσματα δικά σου.
 13. Όλοι οι ΜΕΓΑΛΟΙ άνδρες δεν έχουν ανάγκη στήριξης, ημών των μικρών, με τέτοιες αναφορές στο τεράστιο- ούτως ή άλλως- έργο τους, για να απαντήσουν στους επικριτές τους.Μπορούν να σταθούν απέναντί τους, με αυτοπεπείθηση, όταν αυτοί τους ρίχνουν μπουκάλια. Οπότε, ναι είμαι απολύτως σίγουρος. ΥΓ. Αυτή η αναφορά στο έργο του -κατά τη γνώμη μου- θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα στα πλαίσια ενός πλήρους βιογραφικού σημειώματος του.
 14. Εγώ πιστεύω, αντίθετα, ότι ο Γιώργος είναι τόσο ΜΕΓΑΛΟΣ που δεν χρειάζεται ο οποιοσδήποτε να απαριθμήσει το έργο του, γιατί απλούστατα το βάζει αναγκαστικά σε ένα πλαίσιο ( μικρό ή μεγάλο). Ο Γιώργος σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δούλευε και δουλεύει πάντα εκτός πλαισίων. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο ας μην αναλώνονται ορισμένοι στην καταγραφή του έργου του για να αποδείξουν τα αυταπόδεικτα, γιατί εκτός των άλλων πέφτουν και στην παγίδα των επικριτών του. Άλλωστε και τον ίδιο να ρωτήσουμε το ίδιο θα πει. Γι αυτό το λόγο είναι και θα παραμείνει ΜΕΓΑΛΟΣ
 15. Ευχαριστώ πολύ Alona.Πίστηκα ότι κυκλοφόρησε σε όλη τη Ελλάδα. Να είσαι καλά !!
 16. OK. Σημασία δεν έχει το πόσο κουράζεσαι να κάνεις κάτι, αλλά το πόσο εξυπηρετείς με την κουβέντα ή την πράξη σου τον άλλο.
 17. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση. Διευκρίνησα όμως, Μάρω, ότι είχα μία περίπου εβδομάδα να κοιτάξω.
 18. Παιδιά καλημέρα σας, και πολλές ευχές για τις ημέρες. Επειδή ίσως να έχασα κάποια επεισόδια γνωρίζει κανείς με σιγουριά αν κυκλοφόρησε αυτός ο δίσκος του Πλατύραχου στη Θεσσαλονίκη ή πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει( μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη δεν είχε κυκλοφορήσει, από ότι ρώτησα) ?
 19. Θάνο, ευχαριστούμε πολύ για το όντως πολύ καλό τραγούδι από δύο φωνές διαμάντια, που ανέβασες στο ogdoo. Περιμένουμε και την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Γιατί αν και τα υπόλοιπα κομμάτια του είναι ...περίπου σαν το πρώτο τότε θα πρόκειται για έναν δίσκο αληθινό διαμάντι.
 20. Ευχαριστώ πολύ Θανάση για τις διευκρινήσεις ( την συνέντευξη την βρήκα στο You Tube). Όσον αφορά το Φεστιβάλ νομίζω ότι λίγο .....εμπλέκεσαι κι εσύ γιατί, από συμφραζόμενα και όχι μόνο, διαπίστωσα ότι έχεις πολύτιμο αρχείο από το Φεστιβάλ το οποίο μπορεί να τεθεί σαν βάση αυτής της ενότητας. ( Υπ΄όψιν του Σιδερή). Ευχαριστώ και πάλι.
 21. Θανάση έστω και αρκετά καθυστερημένα ένα μεγάλο μπράβο για την ενότητα " το πρώτο μου τραγούδι" στο όγδοο.gr γιατί για μας τους λίγο παλιότερους από ...σένα έχει ιδιαίτερη σημασία. Περιττό να σου πω ότι την παρακολουθώ ανελλιπώς. Στα πλαίσια αυτού του αφιερώματος που κάνετε όλοι εσείς θα ήθελα να αναφέρω και κάτι που υπέπεσε τυχαία στην αντίληψή μου. Μια ζωντανή συνέντευξη του Γ.Νταλάρα το 1986 στο κρατικό ραδιόφωνο στην οποία τραγουδά με την κιθάρα του ένα τραγούδι του Β. Αρχιτεκτονίδη " Πάρε τον γνωστό το δρόμο" τραγούδι του 1966-67.Σ΄ αυτή την συνέντευξη , αν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο του τραγούδι που τραγούδισε πριν μπει στο χώρο της επαγγελματικής δισκογραφίας. Εγώ πρώτη φορά το άκουσα και ομολογουμένως μου άρεσε πολύ. Γνωρίζεις εσύ ή κάποιος άλλος φίλος κάτι παραπάνω επί του συγκεκριμένου θέματος ? Και μια και μου δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι που ανήκει σίγουρα σε άλλη ενότητα. Υπάρχει κάποια ενότητα για το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης ? ή αν όχι, μήπως μπορούμε να κάνουμε ? Ευχαριστώ πολύ.
 22. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Αλλά γιατί τόσο πολύ με τον Νταλάρα ,οι άλλοι οι συνομήλικοι του-πλην ελαχιστοτάτων - που είναι ?
 23. Όταν πριν από περίπου 15 ημέρες , με αφορμή τις δηλώσεις της για τα τραγούδια του Γιώργου που ακουγόταν στους ''Αγανακτισμένους'' είχα μιλήσει για τη συμπεριφορά της εν λόγω κυρίας , και επέμενα σ΄αυτό ,ορισμένες άλλες κυρίες του blog είχαν πει "απαξιωτικά" ότι έκανα λάθος διάγνωση. Τώρα τι έχουν να πουν άραγε ?