nefeli

Members
 • Content count

  2,485
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,053 Excellent

About nefeli

 • Rank
  Dalaras Sick
 • Birthday 04/05/1987

Contact Methods

 • MSN
  nefelisamiakou@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

48,197 profile views
 1. Άργησα αλλά για να επανέλθουμε, όπως είπαν και οι προηγούμενοι , όπως γράφαμε στο παρελθόν. Κρατάω τη σειρά του Άγγελου 1. Τρένο παλιό Είναι από τα καλά του δίσκου. Οι στίχοι του είναι ωραίοι. Συμφωνώ με "απολωλός". Νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει και καλύτερη μουσική (χωρίς να λέω ότι είναι άσχημη). 2. Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος Πρωτότυπο και ωραίο λαϊκό. Σωστό που επιλέχτηκε για να προμοτάρει τον δίσκο. Το μόνο ίσως που μπορεί να μείνει από τον δίσκο σε ευρύτερα ακροατήρια. 3. Έρωτας ή τίποτα Είναι από το είδος των τραγουδιών που δεν μου αρέσουν. Προφανώς καλύτερο από κάποια ανάλογα των παρελθόντων ετών. Και να έλειπε από την δισκογραφία του δεν θα έχανε κάτι. 4. Σ’ αγαπώ και γι’αυτό Αδιάφορο. 5. Από την αρχή Αυτό που μαζί με το Στα μισά του έρωτα μου αρέσει πιο πολύ από όλα. Ωραίοι στίχοι χωρίς ψαγμενιές και ωραία μουσική. Μαζί το Στα μισά του έρωτα είναι τα δυο τραγούδια που ξεχωρίζουν σε μεγάλη απόσταση από τα άλλα. 6. Ένα γράμμα Ωραίο τραγούδι με ωραία ερμηνεία από Βελεσσιώτου. Οι στίχοι όντως φωτογραφίζουν την ζωή του Νταλάρα και αυτό το κάνει πολύ ιδιαίτερο. 7. Περίοπτοι Οι στίχοι ξενίζουν, ειδικά στην αρχή, (γενικά ο Ελευθερίου τελευταία καταφεύγει σε "προκλητικούς" στίχους που δεν με ενθουσιάζουν) αλλά έχει ωραία μουσική και φυσικά ερμηνεία. 8. Δίχως φόδρα Ενώ στην αρχή δεν μου άρεσε όταν άκουσα την "ιστορία" του το είδα με άλλο μάτι. Η ιστορία που αφηγείται τα αισθήματα ενός άντρα που χάνει την γυναίκα του κοιτάζοντας τα ρούχα της είναι όντως πολύ ταιριαστή. Τελικά μάλλον μου αρέσει. 9. Περσεφόνη Έχει καλούς στίχους με ωραίο θέμα και είναι από τα καλά του δίσκου. Νομίζω ότι είναι ταιριαστή και η μουσική στους στίχους. 10. Δεσμός Συμπαθητικό. Είναι δίσκος που χρειάζεται όντως παραπάνω από μια ακροάσεις. Για τα δικά μου μουσικά δεδομένα θα μπορούσα να το πω με μια φράση. Δεν είναι Κορακάκης αλλά σαφώς καλύτερος από τους τελευταίους. Θα ήθελα να είναι πιο λαϊκότροπος και οι στίχοι σε αρκετά σημεία είναι πιο "ψαγμένοι" από αυτό που τους αναλογούν. Ο Νταλάρας χρησιμοποιεί το "έντεχνο" κυρίως στυλ τραγουδίσματος και το κάνει εξαιρετικά. Υπάρχουν και κάποια πολύ ωραία πιο λαϊκά σημεία που είναι φανερές οι νταλαρικές πινελιές. Γενικά είναι πολύ ωραίες οι ερμηνείες. Συμπερασματικά, περίμενα κάτι παραπάνω από τον Καζαντζή (θεωρώ ότι ο δίσκος "Τα παιδιά της άλλης όχθης" είναι από τους καλύτερους της δεκαετίας) και να είχε πιο πολλά λαϊκά στοιχεία. Παρ' όλ' αυτά θεωρώ ότι είναι ένας δίσκος που είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπής. Συγχαρητήρια στους συντελεστές. Υ.Γ. Να πω το παράπονο. Ο δίσκος με τον Κορακάκη δεν είχε ούτε την μισή προβολή από αυτόν....
 2. Μια ωραία βραδιά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις με έναν πολύ καλό φωνητικά Νταλάρα και έναν πολύ ευγενικό (χαριτωμένο όπως τον απόκαλεσε ο Νταλάρας) οικοδεσπότη, όπως ειπώθηκε. Προσωπικά θα περίμενα να πει κάποια παραπάνω τραγούδια δεδομένου ότι η χαλαρή ατμόσφαιρα επέτρεπε κάτι τέτοιο. Ήταν καλό που η παρουσίαση των νέων τραγουδιών συνοδεύτηκε από γνωστά τραγούδια ώστε να μην υπάρχει κόπωση του κοινού. Ο χώρος είναι καλά στημένος γιατί ενώ δίνει την εντύπωση του μικρού χώρου, εάν τον δει κανείς στο σύνολό του με το πάνω μέρος δεν είναι τόσο μικρός τελικά. Είναι μεγαλύτερος από μουσικές σκηνές όπως ο Σταυρός του Νότου. Μακάρι να του άρεσε ο χώρος και να υπάρξει συνέχεια. Αναφορικά με τα νέα τραγούδια που ερμηνεύει ο Νταλάρας για μένα ξεχωρίζει το "Η μάνα του αντρειωμένου", όπου έκανε και την καλύτερη ερμηνεία, ωραίο είναι το "Χρησμός" που έχει γίνει άλλωστε και περισσότερο γνωστό σε σχέση με τα άλλα ενώ "Το πουκάμισο του φιδιού" είναι επίσης ιδιαίτερο. Συνολικά ο δίσκος είναι ιδιαίτερος με μερικές πολύ καλές στιγμές ενώ ο Τσιριγώτης έχει επίσης ιδιαίτερη και με μεγάλες δυνατότητες φωνή. Ευχαριστούμε πολύ για τα βιντεάκια!
 3. Πολύ ωραίο κείμενο. Ευχαριστούμε για τη μεταφορά!
 4. Δυο πολύ πολύ όμορφες βραδιές. Ο Νταλάρας ταλαιπωρημένος μεν από την κάτι...βροχίτιδα (μόνο η Ελίνα θα το θυμόταν) αλλά μας χάρισε δυνατές ερμηνείες. Συμφωνώ ότι τη δεύτερη βραδιά ήταν ακόμα καλύτερος φωνητικά και θα μπορούσα να πηγαίνω σε όλες τις βραδιές (αν όντως ακολουθήσουν όπως ειπώθηκε) για να ακούω "Το ψωμί της ξενητιάς" για παράδειγμα. Η ερμηνεία την δεύτερη βραδιά ήταν ακόμα καλύτερη από την πρώτη. Πραγματικά θα έκανε "θαύματα" αν δεν ήταν και άρρωστος. Καλή η Ρία Ελληνίδου (αλλά όχι καλύτερη από την Ασπασία Στρατηγού), στα αναμενόμενα ο Κοτονιάς ενώ ο Νούσιας ήταν πολύ δυνατός ειδικά σε ορισμένες αφηγήσεις, όπως στην πρώτη. Η χορωδία νομίζω έδωσε κάτι το διαφορετικό και οι σύγχρονες διασκευές ακούγονταν πολύ ευχάριστα. Αξίζουν να σημειωθούν και οι εικόνες που προβάλλονταν (συγχαρητήρια και στον Σούλη) που αν και ορισμένες σκληρές ήταν απόλυτα ταιριαστές με το μουσικό μέρος (μόνο εκεί προς το τέλος που έχει σκηνές από τη σύλληψη ομήρων από τους Βρετανούς στα Δεκεμβριανά δεν κατάλαβα αλλά μάλλον ούτε κι αυτοί που τις έβαλαν). Η ορχήστρα αυτή με όλες της τις εκδοχές θα εντυπωσιάζει και θα μας γεμίζει συναισθήματα και υπέροχες μουσικές. Μπράβο σε όλους τους μουσικούς και ιδιαίτερα στον Κατσιγιάννη. Το μόνο αρνητικό βρήκα είναι ότι θα μπορούσε το ρεπερτόριο να διανθιστεί με ακόμα περισσότερα κομμάτια σχετικά με το θέμα των παραστάσεων. Τα τραγούδια του Μπρέγκοβιτς (Νύχτα, Θεός αν είναι) ή το Μικρή Πατρίδα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλα που να παραπέμπουν σαφέστερα στο συγκεκριμένο θέμα. Λεπτομέρειες μεν αλλά είναι ωραίο όταν μια παράσταση είναι θεματική να μην υπάρχουν αποκλίσεις από αυτό. Και πάλι συγχαρητήρια σε όσους είχαν την ιδέα και σε όσους την έκαναν πράξη. Μακάρι όντως να συνεχιστεί και σε επόμενες παραστάσεις.
 5. Ευχαριστούμε για τη μεταφορά.Υπέροχος ο Κορακάκης και μακάρι να συνεχίσει σε τέτοια μαγαζιά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις δυο φορές που είχα πάει στη Μαγιοπούλα. Το συναίσθημα της μεγάλης παρέας που σου δημιουργεί προς τα τελειώματα των προγραμμάτων κλείνοντας τον ήχο είναι μοναδικό
 6. Συμφωνώ με την Ελίνα!!!Ευχαριστούμε για την αναμετάδοση
 7. Είδα ότι κατεβάσανε λίγο τις τιμές σε σχέση με τις πρώτες μέρες. Ήταν τραβηγμένο το 45 ευρώ (με ποτό έλεγε αλλά και πάλι...).
 8. Ήταν υπέροχα πάντως! Πολύ χαίρομαι που έκανε αυτή την επιλογή
 9. Να είναι και το "Τι το θέλεις το όνομά μου"