francois

Μανώλης Μητσιάς

172 posts in this topic

Φαντάζομαι πως θα είναι μια πολύ ωραία εκπομπή. Κρίνοντας από τις επιλογές του Μητσιά,αλλά και από την επιμέλεια που δείχνει -ως συνήθως- ο Τσάμπρας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Δείτε σήμερα: "Ο Μανώλης Μητσιάς στο πρώτο «Εχει Γούστο» του 2009"

Ποδαρικό στην Μπήλιω Τσουκαλά και στην πρώτη εκπομπή της νέας χρονιάς, κάνει ο Μανώλης Μητσιάς με τα καλύτερα τραγούδια του, τα πιο σπουδαία και αγαπημένα.

Την έκπληξη κάνει ο γιος του, Μίλτος Μητσιάς, ο οποίος, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, μιλά στην εκπομπή για τον πατέρα του.

Η Μπήλιω Τσουκαλά με τον Μανώλη Μητσιά σπάνε το ρόδι για το 2009 στο πλατό του «Εχει Γούστο».

http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=2...=2552006&chid=9

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΗΣΥΧΙΑ! ΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Μανώλης Μητσιάς: Ένα ταξίδι για την Πρωτοχρονιά..

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009, στις 18.00

στη σειρά των ζωντανών ηχογραφήσεων της εκπομπής «Ησυχία! Γράφουμε» Στην πρώτη εκπομπή του 2009, ο Μανώλης Μητσιάς, τραγουδά ζωντανά στα στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, τραγούδια που δεν έχει συμπεριλάβει ποτέ στην προσωπική του δισκογραφία.

Επιμέλεια Εκπομπής : Γιώργος Τσάμπρας

Πολύ ωραία προβλέπεται η εκπομπή.

Ξεκίνησε με το "Εγώ με την αξία μου" και συνεχίζει με το "Η άμαξα μες στη βροχή".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν -όντως- ωραία εκπομπή. Επέλεξε σπουδαία τραγούδια (μεταξύ των οποίων και το ''Έχω ένα καφενέ'' και το ''Μη μου θυμώνεις μάτια μου''). :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν πραγματικά από τις καλύτερες εκπομπές του Τσάμπρα αλλά και γενικότερα από τις ωραιότερες ραδιοφωνικές εκπομπές.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική εκπομπή.Μια ερώτηση:το ορχηστρικό του Ξαρχάκου που ακούστηκε απ το '' έξω φυσάει και βρέχει'' σε ποιό δίσκο βρίσκεται¨;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι το "Μια βόλτα για το φίλο μου" από το δίσκο "Χρώματα" , από το δίσκο δηλαδή που βρίσκεται και το "Έξω φυσάει και βρέχει" με τον Κόκοτα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπέροχος ο Μητσιάς στον αποψινό "Στην υγειά μας"!! Πολύ καλό το αφιέρωμα στον παραγωγό Γιώργο Μακράκη αλλά ειδικά ο Μητσιάς, όσο είδα μέχρι στιγμής (δυστυχώς όχι από την αρχή), είναι εξαιρετικός!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια κριτική του μουσικοκριτικού Γ.Παπαδάκη για τον καινούργιο δίσκο του Μητσιά. Κατά την γνώμη μου, ξεφεύγει από την λογική της κριτικής. Με εξέπληξε δυσάρεστα. Το ίδιο επικριτικός ήταν και για το cd της Γλυκερίας.Δεν έχω γίνει ξαφνικά θαυμάστρια του Μητσιά αλλά -θεωρώ- πως ο Παπαδάκης έχει χάσει το μέτρο.

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=...&a=&id=90852396

Share this post


Link to post
Share on other sites
Υπέροχος ο Μητσιάς στον αποψινό "Στην υγειά μας"!! Πολύ καλό το αφιέρωμα στον παραγωγό Γιώργο Μακράκη αλλά ειδικά ο Μητσιάς, όσο είδα μέχρι στιγμής (δυστυχώς όχι από την αρχή), είναι εξαιρετικός!!!  :)

Πραγματικά ωραία εκπομπή.Αυτό που έχω παρατηρήσει στον Μητσιά είναι πως ό,τι τραγούδι του ζητήσεις στο λέει.Ωραίος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Είναι πολύ δύσκολο να χωρέσεις 40 χρόνια πορείας στα στενά όρια μιας απλής συζήτησης. Σταχυολογήσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές , κατά τη γνώμη μας στιγμές του Μανώλη Μητσιά και μοιραστήκαμε μαζί του αναμνήσεις από τις συνεργασίες με τους μεγάλους συνθέτες αλλά και τις απόψεις του για το τραγούδι σήμερα."

Ο Μανώλης Μητσιάς, μιλά στον Θανάση Γιώγλου για το "Μουσικόραμα":

http://www.mousikorama.gr/mitsias_manolis.html

:razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια συνέντευξη σε πολύ φιλικό κλίμα. Σαράντα χρόνια πορείας του Μ.Μητσιά, αναμνήσεις, απόψεις, εμπειρίες ζωής. Όλα αυτά στη συνέντευξη που πήρε ο Θάνος! Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο ρε Πολυμήχανε!

Πάντα τέτοιες επιτυχίε (για εσένα) και πάντα τέτοιες εκπλήξεις (για εμας).

:music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάβασα αυτήν την συνέντευξη και με εντυπωσίασε το πάθος του Μητσιά για καλό τραγούδι και συνέχεια αυτής της γενιάς των μεγάλων τραγουδιστών(Νταλάρας,Μητσιάς,Γαλάνη,Χαρούλα) να ψάχνουν συνέχεια ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ,ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΥΑΛΙΖΕΙ.

Δράστης για όλη αυτή την μεγάλη συνέντευξη ποιός άλλος;

Ο φίλος μας ο Θανάσης.Ευχαριστούμε πολύ ρε μόρτη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συγχαρητήρια Θάνο για την πολύ ωραία συνέντευξη. Ευχαριστούμε πολύ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετική η συνέντευξη που πήρε ο Θάνος όπως πάντα...Με ουσία,όχι σαν κάτι άλλες...Μπράβο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εμένα μου άρεσε πολύ! Έμαθα πολλά πράγματα που δεν ήξερα!!

Μπράβο ρε Θάνο. Διαβασμένος όπως πάντα!!!

Υ.Γ: Ο Μάκης πάλι τη γλίτωσε :razz::razz::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματική πολύ όμορφη και κατατοπιστικότατη συνέντευξη.Μπράβο Θανάση!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=50973

Στο έργο και τη ζωή του Μανώλη Μητσιά είναι αφιερωμένο το «Μονόγραμμα» της ΕΤ-1, που θα προβληθεί την Κυριακή στις 20.30.

Οι σημαντικότεροι Ελληνες συνθέτες, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Δήμος Μούτσης (που τον πρωτοεμπιστεύτηκε με τα αξέχαστα τραγούδια «Ελευσίνα» και «Αυτά τα χέρια»), ο Χρήστος Λεοντής, ο Θάνος Μικρούτσικος και άλλοι τού έδωσαν τραγούδια τους που έγιναν πασίγνωστα και ταυτίστηκαν με τον ερμηνευτή.

Ο Μανώλης Μητσιάς δεν είναι από τους ανθρώπους που συνηθίζουν να προβάλλουν τον εαυτό τους στα μίντια ούτε και μοιάζει να τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, ενώ υπηρετεί εδώ και σαράντα χρόνια το τραγούδι χωρίς συμβιβασμούς.

Παρ' όλ' αυτά ο γνωστός ερμηνευτής μιλάει στην εκπομπή για τα παιδικά του χρόνια, τα πιστεύω του και τις ηθικές αξίες που διδάχτηκε και βίωσε στον γενέθλιο τόπο του. Αναφέρεται στη γυναίκα του, Λίτσα, την οποία και ευχαριστεί δημόσια για τα τόσα χρόνια που στάθηκε δίπλα του, αλλά και στον αγαπημένο του μοναχογιό, Μίλτο.

Την εκπομπή προλογίζει ο Γ. Σγουράκης, τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ηρώ Σγουράκη με συνεργάτη τον Κώστα Τριπύλα, τη φωτογραφία ο Λάμπρος Γόβατζης, ενώ η διεύθυνση παραγωγής είναι του Στ. Σγουράκη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάβαζα σήμερα την συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά στο ένθετο περιοδικό του ΕΤ.

Και μου έκανε εντύπωση η λεξάντα της συνέντευξης:"Ξεκίνησα να τραγουδάω επειδή δεν είχα λεφτά να πάρω τσιγάρα".Τίμια ασφαλώς τοποθέτηση για έναν μεγάλο τραγουδιστή που τόσα χρόνια ήξερε που πήγαινε και που πατούσε.Μέσα στον δύσκολο μονόδρομο του καλού Ελληνικού τραγουδιού όπως ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΑΧΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ της γενιάς του.Ο Νταλάρας,η Χαρούλα,ο Πάριος,ο Μητροπάνος,η Γαλάνη,ο Παπακωνσταντίνου,η Φαραντούρη.

Απορροφημένος απο το διάβασμα της συνέντευξης αυτής και βλέποντας με το μυαλό μου πρόσωπα γύρω του όπως ο Γκάτσος,ο Χατζιδάκις,ο Θεοδωράκης,ο Μούτσης,ο Μικρούτσικος,ο Κραουνάκης και έχοντας στο στόμα μου την "Ελευσίνα" χαμογέλασα με την απόλυτη ειλικρίνεια του γκαρσονιού που δεν δέχτηκε να πάρει χρήματα για τον λογαριασμό εκεί που ξετυλιγόταν η συνέντευξη λέγοντας του"Θέλετε να με σκοτώσουν στο σπίτι που δεν κέρασα κοτζάμ Μητσιά έναν καφέ;".

Απο όλα αυτά κράτησα μιά ιερή λέξη για όλους μας όσον αφορά τους καλλιτέχνες και τους μεγάλους τραγουδιστές που έχουμε την τύχη να τους ζούμε ακόμα.Την λέξη "σπίτι".

Δεν βάζεις εύκολα στο σπίτι σου τον καθένα,αντίθετα όμως όταν πρόκειται για ανθρώπους "δικούς σου" όπως ο Μητσιάς,ο Μίκης,ο Παπαδόπουλος,ο Νταλάρας ή η Χαρούλα αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές.

Γιατι η αξιοπρέπεια που βαδίζει με την πορεία τους,μέσα απο τα τραγούδια σωσίβια που σου έχουν ρίξει τόσα χρόνια στη ζωή σου ξέροντας πως το τραγούδι που λένε δεν είναι δυό λέξεις απλά που έχουν μπλεχτεί με νότες αλλά κάτι πολύ παραπάνω.Το τραγούδι είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και πορεύεται.Αυτό ξέρουν και τιμούν "οι δικοί μας" με τα παρόμοια σαν εμας μικρά ονόματα,τα εύκολα και προσιτά.Μανώλης,Γιώργος,Γιάννης,Χαρούλα,Στέλιος,Γρηγόρης,Βίκυ,Σωτηρία...

Δεν έγιναν αυτοί που έχουμε σήμερα για τα φώτα,το χρήμα,την προβολή και τα εξώφυλλα.Αλλά άλλαξαν δέκα επαγγέλματα,αρνήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά για να αναδείξουν τραγούδια όπως "Η Ελευσίνα" και το 'Αχ χελιδόνι μου" εκεί που πήγαιναν να τα βρούν οι καρδιές και οι ψυχές και όχι πάνω στα τραπέζια των παραλιακών μαγαζιών.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι απο τους αγαπημένους μας.Έχει τραγούδια σταθμούς που γράφτηκαν για να μείνουν και να περάσουν μέσα μας.

Πιστεύω πως η συναυλία του στο Ηρώδειο σε λίγες μέρες για τα 40 χρόνια του στο τραγούδι είναι απλά μιά στάση στην διαδρομή του.Μένουν χρόνια ακόμα για να κατεβεί απο το λεωφορείο όχι μόνο αυτός αλλά και οι άλλοι "δικοί μας".

Γιατι απλά το λεωφορείο είμαστε εμείς.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Μανώλης Μητσιάς... εφ' όλης της ύλης στο Ηρώδειο

Ο Μανώλης Μητσιάς γιορτάζει 40 χρόνια πορείας στο ελληνικό τραγούδι με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, στις 14 Ιουνίου. Ο κορυφαίος λαϊκός ερμηνευτής ξετυλίγει, παρέα με ''επώνυμους'' φίλους, το κουβάρι της 40χρονης καριέρας του, στη σκιά της Ακρόπολης.

Στο Ηρώδειο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - επέλεξε ο Μανώλης Μητσιάς να συναντήσει εννέα από τους πιο ιδιαίτερους φίλους και συνοδοιπόρους του για να παρουσιάσει στο κοινό μια «περίληψη» ζωής!

Μαζί του θα βρίσκονται οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μαρία Φαραντούρη, Ηλίας Ανδριόπουλος, Κώστας Μακεδόνας, Λίνα Νικολακοπούλου, Χρήστος Λεοντής, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Λίνος Κόκοτος. Τον καταξιωμένο τραγουδιστή θα συνοδεύσει επί σκηνής μεγάλη λαϊκή ορχήστρα.

Μελωδίες που σημαδεύτηκαν από την ερμηνεία του Μανώλη Μητσιά και τραγούδια που αγαπήθηκαν θα παρουσιασθούν σε μια μεγάλη συναυλία με εορταστικό χαρακτήρα «φωτίζοντας» τις καλύτερες στιγμές στη μουσική διαδρομή του από ένα χωριό της Χαλκιδικής ως τον απανταχού ελληνισμό.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ερμηνευτές μας, ένας Έλληνας τραγουδιστής με ευρύτατο ρεπερτόριο, αφού είχε την τύχη να του εμπιστευτούν τα αριστουργήματά τους οι μεγαλύτεροι συνθέτες και ποιητές της χώρας μας.

Έχει εκφράσει από σκηνής αλλά και στη δισκογραφία του μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και ποιητικής δημιουργίας γράφοντας ιστορία στα μουσικά δρώμενα του τόπου ενώ οι ερμηνείες του χαρακτηρίζονται πλέον κλασικές και διαχρονικές. Ταυτόχρονα, τόσο η βυζαντινή μουσική του παιδεία, όσο και η συνεχής και συνεπής ενασχόλησή του με τη δημοτική μουσική μας παράδοση, υπογραμμίζουν την ερμηνευτική του δεινότητα, συνθέτοντας ένα έργο σπάνιο και πλήρες, στηριγμένο στην υψηλή αισθητική και ποιότητα.

Το πρόγραμμα λοιπόν της συναυλίας δεν είναι παρά μία ευχάριστη και νοσταλγική περιπλάνηση, ξεκινώντας απ τις ρίζες της πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας της χώρας μας και φθάνοντας στους δρόμους που χάραξαν τα τελευταία χρόνια οι μεγάλοι σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην καλλιτεχνική πορεία ενός ερμηνευτή. Ένα μουσικό οδοιπορικό «Από την Ελευσίνα στο Ηρώδειο».

Συντελεστές:

Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Σκηνογραφία: Αλέκος Φασιανός

Σενάριο Τραγουδιών: Παύλος Αγιαννίδης

Ενορχήστρωση: Αχιλλέας Γουάστωρ

Φωτισμοί: Γιώργος Ταρκάσης

Ηχολήπτης: Γιώργος Κορρές

Ερμηνεύουν:

Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο

Παναγιώτης Σαμαράς, κιθάρα

Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι

Στάθης Σαββίδης, μπουζούκι

Βασίλης Δρογκάρης, ακορντεόν

Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ντραμς

Χάρης Μέρμηγκας, μπάσο

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

14 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

60 (Διακεκριμένη)

50 (Α')

40 (Β')

30 (Γ')

20 (’νω Διάζωμα).

Φοιτητικά κ.α.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=303348&cid=153

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στις 4μμ στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα στο Δεύτερο, θα μεταδοθεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο Μανώλη Μητσιά.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...