Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Αφιέρωμα στον Τσιτσάνη

69 posts in this topic

Στις 12, 13, 14, 15 και 16 / 01 / 2004

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα επαναληφθούν οι συναυλίες αφιέρωμα στον Τσιτσάνη.

Τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας

Σκηνοθεσία ο Σταμάτης Φασουλής

Χορογραφίες ο Λεωνίδας Ντεπιάν

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα της περιόδου 2003-2004

Εφημερίδα Τα Νέα

27/05/2003

:):):):D:D:D:):):):):):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 22/12/2003 στις 10.00πμ !!!!!!! :D:pity::)

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να πάρει 6 εισιτήρια......... ;):D:D Στην περίπτωση, όμως που υπάρχει αρκετός κόσμος, όπως πχ Νταλάρας - Μαρινέλλα, κάθε άτομο θα μπορεί να πάρει 4 εισιτήρια!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just had a look at www.megaron.gr

The Tsitsanis performances : Είκοσι χρόνια μετά Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ are the 11.01.,12.01.,14.01., 16.01. and 17.01.2004. Ticketselling starts the 22.12.2003. Prices from 10 to 60 Euro.

Together with Dalaras: Eleni Tsaligopoulou, Yiota Drakia, Gerasimos Andreatos and Grigoris Daravanoulou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Megaro give an incorrect telefone and fax number in the english version of their site. The right one is: ++30-210-7282333 for the fone, and ++30-210-7282300 for the fax.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEΓAPO MOYΣIKHΣ 5 βραδιές γεμάτες Tσιτσάνη Γράφει η Aναστασία KουκάMε αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Bασίλη Tσιτσάνη, ο Γιώργος Nταλάρας θα επαναλάβει τη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη με τίτλο «O,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ». Oι νέες αυτές παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 11, 12, 14, 16 και 17 Iανουαρίου και θα φιλοξενηθούν στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών. Στον ίδιο χώρο εξάλλου είχε πρωτοπαρουσιαστεί πριν από περίπου δύο χρόνια το μουσικό αυτό αφιέρωμα. Oσοι είχαν εξασφαλίσει τότε εισιτήριο, δεδομένου ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, παρακολούθησαν ένα μουσικό θέαμα βασισμένο στο πλούσιο ρεπερτόριο του Bασίλη Tσιτσάνη και πλαισιωμένο από ειδικά σκηνικά, χορογραφίες και κείμενα, όλα δεμένα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Σταμάτη Φασουλή. Στο κέντρο ενός πάλκου που φέρνει εικόνες από τα παλιά, ο Γιώργος Nταλάρας θα ερμηνεύσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο αγαπημένα κομμάτια του δημιουργού που σημάδεψε ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι. Mαζί του θα τραγουδήσουν επίσης η Eλένη Tσαλιγοπούλου, ο Γεράσιμος Aνδρεάτος, η Γιώτα Δρακιά και ο πρωτοψάλτης Γρηγόρης Nταραβάνογλου. Tα σκηνικά της παράστασης έχει ετοιμάσει ο Γιώργος Πάτσας, τις χορογραφίες έχει κάνει ο Λεωνίδας Nτεπιάν, ενώ τα κείμενα που αναφέρονται στη ζωή και στο έργο του Bασίλη Tσιτσάνη έχουν γράψει οι Iωάννης Kοντός, Θανάσης Nιάρχος και Σταμάτης Φασουλής. Kαι σε cd Tο πρόγραμμα αυτής της μουσικής παράστασης, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Γιώργο Nταλάρα, θα αποτελέσει το υλικό ενός live c.d., το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. Aυτό θα είναι το δεύτερο δισκογραφικό αφιέρωμα του τραγουδιστή σε έναν μεγάλο συνθέτη, μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου με τα τραγούδια του Mάρκου Bαμβακάρη. Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεών του στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Nταλάρας θα ταξιδέψει στη μακρινή Aυστραλία μαζί με τη Mαρινέλλα. Oι δύο ερμηνευτές θα πραγματοποιήσουν εκεί κοινή περιοδεία δίνοντας συναυλίες σε μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και στο Σίδνεϊ (13/2), στη Mελβούρνη (15/2) κ.α. Παράλληλα, ο τραγουδιστής θα αρχίσει να προετοιμάζει τον νέο προσωπικό δίσκο του, με καινούργια τραγούδια αυτή τη φορά. Oσο για ζωντανές εμφανίσεις σε κάποιο μουσικό χώρο; Tο πιθανότερο είναι να τον απολαύσουμε ζωντανά την άνοιξη, στο μόνιμο τα τελευταία χρόνια μουσικό στέκι του, τον «Zυγό», όπου ενδέχεται να πραγματοποιήσει περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEΓAPO MOYΣIKHΣ

Aπό τον Mπαχ έως τον Tσιτσάνη

Eυρύτατη η «γκάμα» του Mεγάρου Mουσικής, που θα φιλοξενήσει από τον Kουρτ Mαζούρ ώς τον Γιώργο Nταλάρα και από τη Nόνικα Γαληνέα έως τον Πάουλ Mπαντούρα Σκόντα το πρώτο τρίμηνο του Ολυμπιακού Έτους

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. Κ. ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

H επάνοδος του σπουδαίου Κουρτ Μαζούρ στην Αθήνα επικεφαλής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου και μάλιστα για έναν κύκλο με όλες τις Συμφωνίες του Μπραμς, η παρουσίαση του ορατόριου των Αρτούρ Ονεγκέρ - Πολ Κλοντέλ «H Ιωάννα στην πυρά» με τη Νόνικα Γαληνέα, τρεις Μεγάλοι Ερμηνευτές - οι πιανίστες Πάουλ Μπαντούρα Σκόντα και Αντράς Σιφ και ο βιολονίστας Μαξίμ Βενγκέροφ -, αλλά και τρεις από τους κορυφαίους εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού - η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας και η Δήμητρα Γαλάνη είναι ανάμεσα στα γεγονότα και στα πρόσωπα που δίνουν το στίγμα στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Και η Μαρινέλλα ανάμεσα στους ερμηνευτές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού που θα τραγουδήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2004

Το ελληνικό τραγούδι ανοίγει το τρίμηνο και την καινούργια χρονιά στο Μέγαρο: «Βασίλης Τσιτσάνης: είκοσι χρόνια μετά - Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» είναι ο τίτλος του αφιερώματος στον σπουδαίο λαϊκό συνθέτη, που πρωτοπαρουσιάστηκε προ τριετίας και ανεβαίνει και πάλι (11, 12, 14, 16, 17/1) με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τον θάνατό του και με τον Γιώργο Νταλάρα να ερμηνεύει τραγούδια του. Ακολουθεί η Δήμητρα Γαλάνη (10, 11/2), ενώ τις εκδηλώσεις του τριμήνου κλείνει η Μαρινέλλα (29, 31/3, 2, 3, 5/4).

Ο Κουρτ Μαζούρ θα διευθύνει όλες τις Συμφωνίες του Μπραμς με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Μέγαρο

Ο Κουρτ Μαζούρ με τη Φιλαρμονική του Λονδίνου θα ερμηνεύσει τις τέσσερις Συμφωνίες του Μπραμς σε δύο συναυλίες (16, 17/2), ενώ το δραματικό ορατόριο των Ονεγκέρ - Κλοντέλ «H Ιωάννα στην πυρά» θα παρουσιαστεί (26, 27/2) σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Νίκο Τσούχλο, με τη Νόνικα Γαληνέα και τον ʼρη Λεμπεσόπουλο, ως συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ και το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμαν και Μπραμς θα ερμηνεύσει στις 20/1 ο Πάουλ Μπαντούρα Σκόντα, Μότσαρτ σε δύο προγράμματα (27, 28/1) ο Αντράς Σιφ (στο πιάνο αλλά και διευθύνοντας την ορχήστρα «Καπέλα Αντρέα Μπάρκα») με σολίστ στο δεύτερο και τον Ράντοβαν Βλάτκοβιτς (κόρνο) και αποκλειστικά Μπραμς ο Μαξίμ Βενγκέροφ, με τον Φαζίλ Σάι στο πιάνο (7/2).

Για τους λάτρεις του χορού έχει προβλεφθεί μια «πλατφόρμα σύγχρονου χορού», όπου σύγχρονοι Έλληνες χορογράφοι θα παρουσιάσουν δουλειά τους (23, 24, 25, 26/1).

Στη σειρά «Μουσικές από την Εποχή του Ρομαντισμού» ο πιανίστας Δημήτρης Σγούρος θα δώσει τρία ρεσιτάλ (11, 13, 17/3), ενώ στην ίδια σειρά είναι ενταγμένο και το φετινό Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (18, 21, 23, 24, 26/3), που επιμελείται συμμετέχοντας σε τρεις από τις συναυλίες ο Λεωνίδας Καβάκος.

Οι φίλοι της μουσικής μπαρόκ έχουν να ακούσουν το Ρεσιτάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου του Νίκολας Κίναστον με τα Χορικά και τα Χορικά Πρελούδια του Μπαχ (18/3).

Από το πρόγραμμα του τριμήνου δεν λείπουν οι εκδηλώσεις για παιδιά και νέους τα πρωινά της Κυριακής, οι συναυλίες της σειράς «Δευτέρα Βράδυ» με τους πιανίστες Θανάση Αποστολόπουλο (12/1), Ντόρα Μπακοπούλου (2/2), ʼρη Γαρουφαλή (1/3), Ούβε Μάτσκε (8/3) και Δανάη Καρρά (15/3), τη σοπράνο Ιουλία Τρούσσα με τον πιανίστα Πολυχρόνη Μπάνο (16/2) και τον βιολονίστα Χρίστο Γαλιλαία με τον πιανίστα Μπραντ Φρέντρικσεν (29/3) και, από τον Κύκλο της Rising Stars, με τον τσελίστα Κριστοφόρ Μιρόσνικοφ που θα συνοδεύσει η πιανίστα Θεοδώρα Σατολιά (9/2) και την κλαρινετίστα Σελέστ Ζέβαλντ με τον Γιαπ Κούι στο πιάνο (22/3), οι συναυλίες της Καμεράτας με «Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα» υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο με σολίστ τον πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη (31/1), τον Θόδωρο Αντωνίου (24/2, 13/3) με σολίστ τη μέτζο Μαργαρίτα Συγγενιώτου στην πρώτη και υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ με σολίστ τον τσελίστα Ρενάτο Ρίπο και τον κιθαριστή Γιώργο Μπεχλιβάνογλου (30/3), ούτε οι διαλέξεις.

Φεστιβάλ κιθάρας και παραμύθι

Στην πιο «εναλλακτική» σειρά «Γέφυρες» οργανώνεται από τον Κώστα Κοτσιώλη το Φεστιβάλ Κιθάρας, με τον Λίο Μπρόουερ να διευθύνει την Καμεράτα με σολίστ τον Τζον Γουίλιαμς και τον Κώστα Κοτσιώλη (22/1) και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (6/2), ενώ θα εμφανιστούν το Σύνολο Αξέντους (4, 5/2) - με μαδριγάλια του 16ου αιώνα γραμμένα στη διάλεκτο των Ελλήνων της Βενετίας, στην πρώτη συναυλία -, η θεατρική ομάδα Ντερεβό με την παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό... Ένα παραμύθι για αγάπη, δάκρυα και ραγισμένες καρδιές που παρουσιάζουν κλόουν» (20, 21/2) και ο Κουβανός φλαουτίστας Ορλάντο Μαράκα Βαλέ (1/3).

INFO

Στο Μέγαρο Μουσικής από τις 11 Ιανουαρίου. Τηλ. 210-7282.333. Στο Internet: www.megaron.gr

ΤΑ ΝΕΑ , 30-12-2003 , Σελ.: P26

Κωδικός άρθρου: A17828P261

ID:396889

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...7828&m=P26&aa=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τσιτσάνης και μεγάλες ορχήστρες

Με ελληνική μουσική ξεκινά και ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του 2004 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με τίτλο «Βασίλης Τσιτσάνης: είκοσι χρόνια μετά.

Ο,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει τραγούδια του Τσιτσάνη σε πέντε παραστάσεις (11, 12, 14, 16, 17/1). Στον Κύκλο Ελληνικής Μουσικής (και στη σειρά Γέφυρες) ανήκουν και οι συναυλίες (11, 12/2) που θα δώσει η Δήμητρα Γαλάνη μαζί με το μουσικό σύνολο Ραστ και την Καμεράτα. Οι παραστάσεις αυτού του κύκλου θα ολοκληρωθούν με τις εμφανίσεις της Μαρινέλλας (29, 31/3 και 2, 3, 5/4) σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Μαρινέλλα: Φωνή από Φως».

Στον κύκλο «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι» εντάσσονται οι δύο συναυλίες που θα δώσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου (16, 17/2) υπό τον Κουρτ Μαζούρ. Και αντίστοιχα στον κύκλο «Μεγάλα Λυρικά Θεάματα» θα παρουσιαστεί (26, 27/2), σε συμπαραγωγή με το ΚΘΒΕ και το Ελληνικό Φεστιβάλ, το δραματικό ορατόριο των Αρτίρ Χόνεγκερ - Πολ Κλοντέλ «Η Ιωάννα στην Πυρά», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπολου και με την ΚΟΑ υπό τον Νίκο Τσούχλο. Στο ρόλο της Ιωάννας η Νόνικα Γαληνέα.

Τρεις Μεγάλοι Ερμηνευτές θα εμφανιστούν στο Μέγαρο: α) Ο διακεκριμένος πιανίστας Πάουλ Μπαντούρα Σκόντα (20/1), που θα ερμηνεύσει έργα Μπαχ, Μπετόβεν, Σούμαν και Μπραμς, β) ο Αντράς Σιφ στο πιάνο, αλλά και στο πόντιουμ της ορχήστρας Καπέλα Αντρέα Μπάρκα (27, 28/1) για δύο συναυλίες αφιερωμένες στον Μότσαρτ και γ) ο Μαξίμ Βενγκέροφ (7/2) σε ένα ρεσιτάλ με έργα Μπραμς.

Στη σειρά Μουσικές από την Εποχή του Ρομαντισμού, ο Δημήτρης Σγούρος θα δώσει τρία ρεσιτάλ με διαφορετικά έργα και θέματα: το πρώτο αφορά τις Ρίζες του Ρομαντισμού (11/3), το δεύτερο τον Γερμανικό Ρομαντισμό (13/3) και το τρίτο τους Μεγάλους Ρομαντικούς Δεξιοτέχνες (17/3). Στην ίδια σειρά εντάσσεται το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου (18-26/3), που ως γνωστόν έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λεωνίδα Καβάκου - ο οποίος θα συμμετάσχει σε τρεις συναυλίες (18, 21, 23/3).

Στη σειρά «Γέφυρες» εντάσσεται και η διοργάνωση, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Κοτσιώλη, του Φεστιβάλ Κιθάρας που προσκαλεί (22/1) τον Τζον Γουίλιαμς. Κοτσιώλης και Γουίλιαμς, πλαισιωμένοι από την Καμεράτα, θα ερμηνεύσουν έργα των Λίο Μπρόουερ και Μάουρο Τζουλιάνι. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί (6/2) με τους «Ορίζοντες της Κιθάρας», μια συναυλία στην οποία διακεκριμένοι σολίστ και η ΚΟΑ υπό τον Λίο Μπρόουερ θα ερμηνεύσουν έργα των Ροντρίγκο, Παπαγεωργίου, Τακεμίτσου και Μπρόουερ.

Στην ίδια σειρά εντάσσονται οι δύο συναυλίες του Συνόλου Αξέντους, σε μια επιλογή Μαδριγαλίων (4/2) και σε μουσικές του 16ου και 17ου αιώνα (5/2), οι δύο παραστάσεις (20, 21/2) της θεατρικής ομάδας Ντερεβό και η συναυλία (1/3) του διάσημου Κουβανέζου φλαουτίστα Ορλάντο Μαράκα Βαλέ.

Στα πρωινά της Κυριακής: Συναυλίες δίνουν η Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό τον Μίλτο Λογιάδη (11/1), η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (1/2) υπό τον Χρήστο Κτιστάκη με σολίστ τον βιολονίστα Σίμο Παπάνα, το Τρίο Οπούς Ι (8/2), η Καμεράτα με έργα Χάιντν (15/2), οι Δυνάμεις του Αιγαίου (29/2) και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Βόλου (7/3) υπό τον Σέμιον Κόγκαν.

Για τις Δευτέρες το βράδυ, προγραμματίζονται ρεσιτάλ των σπουδαίων Ελλήνων πιανιστών Θανάση Αποστολόπουλου (12/1), Ντόρας Μπακοπούλου (2/2), Αρη Γαρουφαλή (1/3), Ούβε Μάτσκε (8/3) και Δανάης Καρά (15/3) και πολλά άλλα.

Το τρίμηνο αυτό θα πραγματοποιηθεί κι ένας σημαντικός αριθμός συναυλιών με Μουσικές του 20ού και 21ου αιώνα, με πρώτες τις τέσσερις (31/1, 24/2, 13, 30/3) της Καμεράτα που είτε υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο είτε υπό τον Θόδωρο Αντωνίου είτε υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ θα ερμηνεύσει έργα σύγχρονων δημιουργών. Σ' αυτό τον κύκλο υπάγονται και οι δύο συναυλίες που θα δώσει (15, 16/3) το σύνολο Ιντερκοντεμπορέν με έργα Απέργη, Μπέριο, Σένμπεργκ και Μπεργκ.

Από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν και τα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής, με στόχο να ακουστεί το έργο και άλλων νέων συνθετών.

Τέλος, σε συνεργασία με τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» πραγματοποιείται κι ένας ενδιαφέρων κύκλος διαλέξεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/01/2004

Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D I dont think I have to remind of the Tsitsanis performances, starting next Sunday

but as some liked so much the handwritten Vamvakaris

heres Tsitsanis

post-2-1073239356.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

for those you cant read Tstsanis writing, heres the text

and for those you dont know the Greek so well, the English translation (all from the Gail Holst book road to rembetika')

post-2-1073239460.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το διαφημιστικό για τις παραστάσεις του Μεγάρου από το σημερινό(4/1/2004) "ΒΗΜΑ".

post-2-1073244584.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

A small addition: in the translation quoted by Anna above is this "Christe kai Panagia mou" a Vocativus form and would sound like "O my God!" in the more everyday language. Perhaps would an addition of an "o" before (O Christ and the Virgin!) make this more clear in the English text.

What is the original language of the quoted book?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As far as I got it, the book road to rembetika was written in English and the translations of the songs are also by Gail Holst.

I dont know anything about Greek grammar, but Ive got another version of the song with a German translation (from the book: So singt Griechenland von Klaus Eckhardt)

Und da sagen sie auch: Ach Christus und Muttergottes...

post-2-1073332290.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την εφημερίδα "Τα Νεα" του Σαββάτου θα κυκλοφορήσει ένθετο με αφιέρωμα ντοκουμέντο για την "Συννεφιασμένη Κυριακή" καθως και CD με ανέκδοτα τραγούδια.

Αυτό πρόλαβα και άκουσα χτες απο την TV ελπίζω να ακουσα σωστά.

:)

Το νου σας !!! :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού επιβεβαιώσω αυτό που έγραψε η Vivian,να προσθέσω τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνέντευξη τύπου,χθες, στο Μέγαρο Μουσικής για τις συναυλίες του Τσιτσάνη:

«Και μη σκεφτείτε ότι πρόκειται για παραλλαγή της προ διετίας ομότιτλης παράστασης στο Μέγαρο Μουσικής για τον Τσιτσάνη» διευκρίνισε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΜΜΑ Χρήστος Λαμπράκης.

Πρόκειται για «νέα προσέγγιση, νέα σύλληψη που φέρνει σε επαφή το ευρύτερο κοινό του Νταλάρα με την παραστασιακή μουσική» και ενδεχομένως τελευταία να έχουν πολλαπλασιαστεί στο Μέγαρο αυτού του είδους οι παραστάσεις, αλλά «κλασσικό είναι το καλό και ό,τι καλό έχει θέση σε αυτό το χώρο» συμπλήρωσε ο κ. Λαμπράκης.

Το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 20 χρόνια απουσίας του, που συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, είναι μια πρωτοβουλία του Γιώργου Νταλάρα.

«Το όνομα του Τσιτσάνη το θυμάμαι από πολύ μικρό παιδί. Ήταν φίλος του πατέρα μου» είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Η μουσική του Τσιτσάνη ξεπερνά το χρόνο, τις κοινωνικές τάξεις, τις ηλικίες. Ήταν μεγάλος και το ήξερε. Αλλά ποτέ δεν το επέδειξε. Έμεινε σεμνός μέχρι τέλους, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας» συμπλήρωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε μία συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας είχε πει ότι οταν ήταν 5 χρονών παιδάκι πήγε με τον πατέρα του σε μία μουσική σκηνή όπου τραγουδούσε ο Βασίλης Τσιτσάνης . Τότε είδε το Βασίλη Τσιτσάνη και αυτό που του έκανε εντύπωση είναι ότι ο μεγάλος ρεμπέτης δεν φορούσε γραβάτα ενώ οι άλλοι μουσικοί φορούσαν ......

Ρώτησε λοιπόν τον πατέρα του γιατί συνέβαινε αυτό !

"Θα καταλάβεις όταν μεγαλώσεις " του απάντησε ο πατέρας του ...

Έμεινε λοιπόν ο Γιώργος Νταλάρας με την απορία μέχρι που έγινε 15 χρονών και κατάλαβε πια τι εννοούσε ο πατέρας του . :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

στις 19 Ιανουαρίου κυκλοφορεί από τη Minos-Emi το τρίπτυχο έργο «Ο,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», περιλαμβάνοντας τη ζωντανή ηχογράφηση του πρώτου αφιερώματος, αλλά και, σε επιμέλεια του Κώστα Χατζηδουλή, οκτώ σπάνιες ηχογραφήσεις τραγουδιών από πρόβες που είχε κάνει κατά καιρούς ο Τσιτσάνης με τον Νταλάρα. Πρόκειται, όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Minos-Emi Μίλτος Καρατζάς, για μια «εξαιρετικά πολυτελή -και σε εμφάνιση και σε περιεχόμενο- έκδοση», που θα πωλείται μόνο έναντι 23,90 ευρώ, σχεδόν δηλαδή στην τιμή ενός cd.

and the whole article you find here

http://www.enet.gr/online/online_print.jsp?id=6063188

Share this post


Link to post
Share on other sites

AΦIEPΩMA ΣTΟ MEΓAPΟ MΟYΣIKHΣ

Viva Tσιτσάνη!

Ένα μουσικό «πολυθέαμα» αφιερωμένο στον Bασίλη Tσιτσάνη μάς περιμένει αυτές τις ημέρες στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών. Kεντρικό πρόσωπο, επί σκηνής και εκτός, ο Γιώργος Nταλάρας

«Ο Τσιτσάνης κατάφερε με τη μουσική του να τους ενώσει όλους. Να ξεπεράσει τις τάξεις. Να νικήσει τον χρόνο», έλεγε χθες ο Γιώργος Νταλάρας. Εδώ, μαζί με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στο αφιέρωμα «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ»

Ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη πρέπει να είναι μεγάλο και ταυτόχρονα απλό. Να απηχεί κάτι από τη βαθύτερη ουσία του έργου του. Και της προσωπικότητάς του. Πάνω σ' αυτό τον βασικό άξονα κινήθηκαν οι συντελεστές του πολυπρόσωπου θεάματος που δόθηκε πέρυσι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την πρωτοβουλία του Γιώργο Νταλάρα και αν κρίνουμε το αποτέλεσμα από την υποδοχή του κοινού ο στόχος επετεύχθη πέρα ώς πέρα.

Φέτος, οι πέντε παραστάσεις που θα δοθούν και πάλι στο Μέγαρο, με τη χορηγία της NovaBank και χορηγό επικοινωνίας την τηλεόραση του Alpha, φέρουν τον τίτλο «Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ - Βασίλης Τσιτσάνης: είκοσι χρόνια απουσίας», μια που το αφιέρωμα συμπίπτει με τα 20 χρόνια από τον θάνατο του βάρδου.

«Θα σταθώ σε κάτι που είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις για τον Βασίλη Τσιτσάνη: "Ήταν μεγάλος, όταν ο ίδιος δεν το γνώριζε"», έλεγε χθες ο Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο Μουσικής. «Δεν θέλω να αμφισβητήσω τον Χατζιδάκι, αλλά νομίζω ότι από πολύ νωρίς ο Τσιτσάνης είχε επίγνωση του έργου του και ήξερε πού στόχευε. Μόνο που ποτέ δεν επιδείκνυε τη μεγαλοσύνη του».

Για έναν κύκλο παραστάσεων που «έχουν νέα σκηνοθετική σύλληψη» μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κ. Χρήστος Δ. Λαμπράκης, ο οποίος τόνισε ότι παραστάσεις όπως και αυτή, κλασικές, έχουν πάντα θέση σ' αυτόν τον χώρο.

Από την Κυριακή, λοιπόν, όσοι αγαπούν τον Τσιτσάνη (και απ' ό,τι φαίνεται είναι πολλοί, γιατί έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα εισιτήρια) θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ανανεωμένο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, με κεντρικό ερμηνευτή τον εμπνευστή των παραστάσεων, Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος θα έχει (και πάλι) δίπλα του την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τη Γιώτα Δρακιά, τα μέλη της χορωδίας Τυπάλδου, αλλά και τον πρωτοψάλτη (που πέρυσι μας είχε αφήσει άφωνους με την ερμηνεία του) Γρηγόρη Νταραβάνογλου.

Το αφιέρωμα όμως δεν είναι αποκλειστικά μουσικό. Οπτικό υλικό (σε σκηνοθεσία Νίκου Σούλη), χορός (με την επιμέλεια του Λεωνίδα Ντεπιάν) και συνδετικά κείμενα γραμμένα από τον ποιητή Γιάννη Κοντό, τον Θανάση Νιάρχο και τον Σταμάτη Φασουλή είναι τα επί μέρους μέρη μιας μεγάλης παράστασης που έστησε επί σκηνής (όπως και πέρυσι) ο Σταμάτης Φασουλής. «Είναι το χαρακτηριστικό της μουσικής του Τσιτσάνη. Μπορεί να ακούς πάμπολλα όργανα, παραλλαγές διάφορες σε ένα θέμα και όμως είναι σαν να ακούς ένα όργανο. Σα να παίζει μόνο το έγχορδο της καρδιάς σου», είπε ο σκηνοθέτης.

Το συναισθηματικό δέσιμο με τον άνθρωπο Τσιτσάνη και το έργο του τόνισε ο Γιώργος Νταλάρας, που είχε την τύχη να τον γνωρίσει από παιδί. «Δεν είναι ένα ακόμα επαγγελματικό εγχείρημα για μένα - τόνισε - είναι μια προσωπική κατάθεση». Αυτή τη φορά δε, θα δούμε, όπως είπε, διαφορετικές ερμηνείες από τα δέκα εκλεκτά μπουζούκια που συμμετέχουν σε ενορχήστρωση δική του μαζί με τον Κωστή Γανωσέλη.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και ο βασικός χορηγός Δημήτρης Κοντομηνάς, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βελεντίνη Ρήγα, αλλά και οι Κώστας και Βικτωρία Τσιτσάνη, γιος και κόρη του συνθέτη.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ανέκδοτα τραγούδια

Ένα μοναδικό «ζωντανό» ντοκουμέντο του Βασίλη Τσιτσάνη με την πολυτραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλες τέσσερις «ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις και μαρτυρίες» του μεγάλου λαϊκού βάρδου (που επιμελήθηκε ο Κώστας Χατζηδουλής) περιλαμβάνει το CD που προσφέρουν αύριο στους αναγνώστες τους ο «Ταχυδρόμος» και «TA NEA - Σαββατοκύριακο».

INFO

«Βασίλης Τσιτσάνης: Είκοσι χρόνια μετά - Ό,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210-7282.333), 11,12,14, 16 και 17 Ιανουαρίου. Στις 20.30. Εισιτήρια: 60, 43, 30, 15 και 12 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ , 09-01-2004 , Σελ.: P19

Κωδικός άρθρου: A17835P191

ID:397929

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...7835&m=P19&aa=1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0