Michael

Σταύρος Κουγιουμτζής

718 posts in this topic

Mε αφορμή τη μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα 29/4 στη Θεσσαλονίκη, σήμερα στις 9 στους 100,6 fm, συνομιλούμε με τους συντελεστές της Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέα Καρακότα, Μαρία Κουγιουμτζή και το μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη,τόσο για την παράσταση, όσο και για το Σταύρο Κουγιουμτζή.

 

«Ύμνοι Αγγέλων Σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στους 100,6 fm (24/4)

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου                
24/04/2013

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6440&Itemid=16

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων Σε Ρυθμούς Ανθρώπων» (ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ - ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου                
29/04/2013

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6484&Itemid=125

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 


'Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων', Στ.Κουγιουμτζή
29.04.2013, Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ

Η Human Voice, διοργάνωσε τη συναυλία με το έργο, Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων, του Σταύρου Κουγιουμτζή, στη Θεσσαλονίκη στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, στις 29 Απριλίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 21.00.

Το σπουδαίο έργο του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη, το οποίο αποτελεί απάντηση της Ελληνικής Λόγιας Μουσικής στην Αντίστοιχη Παράδοση της Κεντρικής Ευρώπης, θα αποδόθηκε μοναδικά από τους Ανδρέα Καρακότα και Λιζέτα Καλημέρη!

Στα πλαίσια συμπλήρωσης των δεκαπέντε ετών από την πρώτη παρουσίαση του έργου στη Θεσσαλονίκη, ο Θεόδωρος Ορφανίδης και η Orchestra Mobile, επιστρέφουν στην συμπρωτεύουσα ύστερα από τον θρίαμβο του Άξιον Εστί τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι συντελεστές του έργου:

Σολίστ - Ανδρέας Καρακότας, Λιζέτα Καλημέρη
Αφηγητής: Τάσος Νούσιας
Χορωδία Νέων "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος"
Ορχήστρα: Orchestra Mobile
Διεύθυνση: Θεόδωρος Ορφανίδης

Διδασκαλία Χορωδίας: Χρυσόστομος Σταμούλης

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας παρουσιάστηκε μια μικρή Ανθολογία από αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη, όπως, Μην μου θυμώνεις μάτια μου, Τώρα που θα φύγεις, Θα' ταν 12 του Μάρτη κ.α.

Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε από την ΕΡΤ3 από την οποία και θα μεταδοθεί.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σταύρου Κουγιουμτζή «Ύμνοι Αγγέλων Σε Ρυθμούς Ανθρώπων» (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
01/05/2013
 
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Την Παρασκευή, μετά τις δυο συναυλίες γράφτηκαν κάποια σχόλια στον "τοίχο" της Χρύσας στο facebook, που νομίζω πως καλό θα ήταν να μεταφερθούν κι εδώ, για όσους δεν έχουν facebook. Το πρώτο post είναι της Χρύσας που έβαλε το link από το άρθρο του Χρήστου Κουτσαύτη για τη συναυλία.Την ώρα αυτή ο διάλογος και η προσθήκη σχολίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισυνάπτω ότι έχει μπει μέχρι τώρα.

 

Χρύσα Σωφρονά από Christos Koutsaftis

17 Μαΐου στις 3:45 μ.μ. ·

Αποθέωσαν τον Γιώργο Νταλάρα στη Χαλκίδα

http://allaboutevia.blogspot.gr/2013/05/blog-post_944.html

o   

Tasos Lagos ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ.ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ

o   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ Διότι στήν Χαλκίδα περιορίστηκε απλά σ' αυτό πού ξέρει πολύ καλά. Τραγούδησε, δέν έκανε πολιτικές δηλώσεις....

o   

Χρύσα Σωφρονά Διότι στην Χαλκίδα έκανε ένα πρόγραμμα έξω από "τα γνωστά", με πολλά τραγούδια από τους παλιούς του δίσκους, καθώς και εκτός προσωπικού "ρεπερτορίου", τα οποία χρόνια του τα ζητάει ο κόσμος (όχι ότι δεν υπήρξαν και μερικοί που ήθελαν ΚΑΙ εκεί τη "Φαντασία", που όμως δεν την είπε!! ε μα έλεος... ;-) ), χαρίζοντας απίστευτες ερμηνείες....

o   

Costas A. Delitheos Κι' αν εκανε δηλώσεις? Θα του απαγορευσουμε να λεει τη γνωμη του? Ασχετα αν συμφωνουμε η οχι.

o   

Em Dim Όλα να τα λέει "όπως ξέρει και μπορεί"....

o   

Ελίνα Κωστελέτου Και φάνηκε γιατί ο Κουγιουμτζής επέλεξε τον Νταλάρα για τραγουδιστή του ακόμα πιο περίτρανα εχτές.Είπε ένα τραγούδι που είπε σε πρώτη εκτέλεση ο Σμοκοβίτης. Καμία σχέση!Ο Νταλάρας το απογείωσε!

o   

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σάν συνεργάτης καί νομικός σύμβουλος τού Σταύρου επί χρόνια σέ ενημερώνω Ελίνα μου ότι η επιλογή τού Σταύρου ήταν ο Σμοκοβίτης. Ο Νταλάρας ήταν επιλογή τού Μάτσα καί τής εταιρείας. Καί φυσικά ο Σταύρος πού ήταν από τήν φύση του χαμηλών τόνων άνθρωπος υποχώρησε. Φυσικά ο Νταλάρας δικαίωσε τήν εταιρεία διότι πούλησε εκατομύρια δίσκους. Αλλά επιλογή τού Σταύρου δέν ήταν.....

o   

Ελίνα Κωστελέτου Λυπάμαι πολύ για την απάντησή σας. Πάντως εγώ άκουσα μια απογειωτική ερμηνεία του Νταλάρα κι εμμένω σε αυτό. Γνώμη μου!Το ότι χρησιμοποιείτε έτσι τον Κουγιουμτζή εν τη απουσία του είναι λυπηρό. Πόσες δηλώσεις του Κουγιουμτζή να σας παραθέσω για τον θαυμασμό του στον ''τραγουδιστή του'' Νταλάρα;Άντε μία φορά να τον επέλεξε θα έβρισκα κάποια βάση στα λεγόμενά σας αλλά δεν ήταν μία φορά ήταν πολλές!!!Αυτό που υποστηρίζετε είναι σαν να τον χαρακτηρίζετε άβουλο κι όχι απλά χαμηλών τόνων. Κρίμα!

o   

Costas A. Delitheos Σε κάθε Ελληνα που λέγεται Πανούσης ο Νταλάρας ειναι κόκκινο πανί φαινεται :(

o   

Εφη Μανωλοπούλου Εχει ΑΝΑΦΑΊΡΕΤΟ δικαίωμα να κάνει δηλώσεις,όπως ο καθένας Ελληνας πολίτης.Σε δημοκρατία,βέβαια...

o   

Em Dim To μόνο σίγουρο είναι ότι και "ξέρει" και "μπορεί" να λέει τα πάντα και να τα απογειώνει...Απογειώνεται γενικώς ότι βγαίνει από τον Νταλάρα,,,,

o   

Θανάσης Γιώγλου Η οικογένεια του Σταύρου Κουγιουμτζή θα ήθελε να απαντήσει σε όσα γράφτηκαν παραπάνω. Επειδή λοιπόν δεν έχει facebook ζήτησε από εμένα να μεταφέρω την απάντησή της: "Η οικογένεια του Σταύρου Κουγιουμτζή θέλει να ξεκαθαρίσει,πρώτον ότι ο Δημήτρης Πανούσης ουδέποτε υπήρξε νομικός σύμβουλος του Σταύρου Κουγιουμτζή παρά μόνο έκτακτο μέλος της ορχήστρας του για δύο μόνο χρόνια και η συνεργασία του με την ορχήστρα διακόπηκε μετά από πρωτοβουλία του Στ.Κουγιουμτζή. Δεύτερον, ο Στ. Κουγιουμτζης σαφώς ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων,αλλά στη ζωή του κι όχι στη δουλειά του και δη στις επιλογές του σχετικά με τα τραγούδια του. Ο Κ.Σμοκοβίτης ήταν επιλογή του για τον ένα και μοναδικό δίσκο που έκαναν. Ο Γιώργος Νταλάρας προτάθηκε από την εταιρεία στο Στ.Κουγιουμτζή,ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί μαζί του γιατί διέκρινε τη φωνή η οποια ταίριαζε απόλυτα στα περισσότερα τραγούδια του,γι αυτό και η συνεργασία τους συνεχίστηκε για δεκαετίες. Κανένας δε θα μπορούσε να επιβάλλει στο Στ.Κουγιουμτζή το πώς θα διαχειριστεί τα τραγούδια του. Σαφώς τα όσα γράφτηκαν από το Δ.Πανούση είναι ψευδή. Η συγγνώμη του και η παραδοχή του (στη στήλη που τα έγραψε) πως τα όσα έγραψε είναι αναληθή θεωρούνται απαραίτητες ενέργειες".

o   

Costas A. Delitheos Την αληθεια εμεις την ξερουμε Θανάση μου. Καλά εκανε η κυρία Αιμιλία όμως που το ξεκαθαρίζει για να τα μαθαινουν μερικοι που θελουν να δημιουργούν εντυπώσεις.

o   

Mixalis IV Katsikoulis ΚΟΡΥΦΑΙΕ ΝΤΑΛΑΡΑ......

o   

Costas A. Delitheos Τα χαιρετισματα μου να της δωσεις.

o   

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΟΡΦΗΣ Τελικά κέρδισε ο κ. Πανούσης τα 5 λεπτά δημοσιότητας που δικαιούται. Εύγε κ. Πανούση!

o   

Costas A. Delitheos Αν εβρισκα ποτε λυχναρι με τζίνι θα ευχομουν να χαθουν ολοι οι κακεντρεχείς. Ελεος πια.

9 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Ψέμματα λέει στο Facebook ο ένας στους οκτώ χρήστες", σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ. Προφανώς ο κ. Πανούσης ανήκει σε αυτο 1/8. 

http://www.tanea.gr/news/science-technology/article/5018787/psemmata-leei-sto-facebook-o-enas-stoys-oktw-xrhstes/#.UZtV-k-d7P4.facebook

 

Σχετικά με το τραγούδι θα ήθελα να σημειώσω ότι, κατά τη γνώμη μου, αυτό που κάνει την 1η εκτέλεση να υστερεί λίγο δεν είναι η φωνή του Σμοκοβίτη αλλά η ενορχήστρωση. Ο Νταλάρας το απογείωσε και μέσω της επιλογής του να το παίξει με τον τρόπο που το έπαιξε. 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η οικογένεια του Στ.Κουγιουμτζή την μνήμη του και την ιστορία του προστάτευσε με αυτή την ξεκάθαρη δήλωση. Ο Νταλάρας είναι δευτερεύων παράγοντας στην προκειμένη. 

 

 

Συγγνώμη για την αμετροέπεια αλλά να με ''ενημερώσει'' εμένα ο εν λόγω κύριος λίγο δύσκολο...

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

εγω σαν επιχειρημα γραφω 2 λεξεις πλεον.. ειναι αρκετες για να ξεροκαταπιουν οι 'αρμοδιοι χθεσινοι'.. ^_^

 

-πωπωπω εχω γεμισει 3 σελιδες σχεδον απο τα του 2ημερου κ δ φτανουν!!! αντε να δουμε ποτε θα τελειωσω!! υπομονη.. :what:  :what:  ;)

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και η συνέχεια.

 

Ελίνα Κωστελέτου
Η οικογένεια του Σταύρου Κουγιουμτζή έπραξε το αυτονόητο. Η μνήμη του Κουγιουμτζή εθίγη στην προκειμένη- θεωρώ- κι αυτή τη μνήμη και την ιστορία του αποκατέστησε.


Εφη Μανωλοπούλου
Αντε,ένας-ένας Πανούσης στις...φωλιές σας τώρα και πάρτε και τους ανακριβείς «εντυπωσιασμούς»
σας μαζί,άντε γιατi μας τα πρήξατε με τις «γνώσεις» σας...


Θάνο,ευχαριστούμε για την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας!


Ares Anagnostopoulos
...εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται η απουσία του Στέλιου Καζαντζίδη,ως "υλικό" σπίλωσης και μείωσης τόσο της καλλιτεχνικής,αλλά και της ανθρώπινης αξίας του Γιώργου Νταλάρα...τώρα βρήκαμε και τον απόντα Σταύρο Κουγιουμτζή....πόση ψευτιά και ανανδρειοσύνη υπάρχει σε τούτο τον τόπο πια;;υπάρχει ποτέ περίπτωση κάποιος Πανούσης,όποιος κι αν είναι αυτός,να ζητήσει συγγνώμη;;οποία υποκρισία...ακόμα και η
"φιλία" στο Facebook, "νόθα" είναι και χωρίς ντροπή.


 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Θανάση μου, με το σπασμένο τηλέφωνο πού χρησιμοποιείς, προκαλείς απρεπή σχόλια εις βάρος μου από ανθρώπους, πού δικαιολογημένα δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα και με υποχρεώνεις να δώσω συνέχεια σε ένα θέμα πού δεν έχει σήμερα καμμία σημασία.

Κατ’ αρ
χάς λοιπόν θέλω να ξεκαθαρίσω ότι με την φράση «χαμηλών τόνων» περιγράφω το μεγαλείο του χαρακτήρα του Σταύρου Κουγιουμτζή, η φράση μου δε αυτή επ’ ουδενί αποτελεί μομφή για τον καταπληκτικό αυτό άνθρωπο, τον οποίον είχα την τύχη να γνωρίσω και να θαυμάσω προσωπικά καί ο οποίος με τίμησε με την συνεργασία του σαν μουσικό, με την εμπιστοσύνη του σάν δικηγόρο και κυρίως με την φιλία του σαν άνθρωπο. Η διοργάνωση των πέντε συναυλιών για τά «Πέντε χρόνια χωρίς τον Σταύρο» και οι σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές, ήταν το ελάχιστο πού γνωρίζεις ότι έκανα.

 

Επί των όσων αναφέρεις έχω να απαντήσω τά εξής:

Ο Σταύρος Κουγιουμτζής με συμβουλεύθηκε ως νομικό για προσωπικά του θέματα. Είναι λοιπόν πιθανόν η οικογένειά του να αγνοούσε αυτές τις επικοινωνίες μας. Λυπάμαι πού το επαγγελματικό απόρρητο δεν μού
επιτρέπει να αναφέρω περισσότερα.

Τά περί δήθεν διετούς μόνο καλλιτεχνικής συνεργασίας μας είναι τουλάχιστον αστεία. Συνεργάτης του Σταύρου ήμουν από το 1998 στα Μουδανιά (σού έχω στείλει την σχετική φωτογραφία) μέχρι το τέλος καί
υπάρχει για του λόγου το αληθές πλήρες φωτογραφικό αρχείο. Δύο μόνο φορές δεν συμμετείχα στην ορχήστρα του με δική μου πρωτοβουλία, ήτοι την Πρωτοχρονιά εορτασμού της χιλιετίας (Millenium) στην πλατεία Αριστοτέλους και στην μαγνητοσκόπηση της εκπομπής «Στην υγειά μας» στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών μου υποχρεώσεων. Την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2004 μάλιστα κατόπιν πρόσκλησης του ίδιου
ήμουν παρών στην οικία Κουγιουμτζή και στην πρόβα εν όψει της εκπομπής «Στην υγειά μας» πού θα μαγνητοσκοπείτο την επόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2004 στην Αθήνα. (Η Αιμιλία θα πρέπει να θυμάται ότι της είχα φέρει και ένα βάζο με γλυκό καρυδάκι). Για την ιστορία την άλλη μέρα το μεσημέρι τον ενημέρωσα ότι δεν θα παραστώ στην μαγνητοσκόπηση εξ αιτίας ενός σοβαρού δικαστηρίου, πού προέκυψε
για την ημέρα της μαγνητοσκόπησης.


Εν κατακλείδι όλα όσα προανέφερα είναι παντελώς αληθή και αποδεικνύονται πλήρως. Θέλω να πιστεύω ότι τά ανωτέρω αναγραφόμενα οφείλονται σε άγνοια και έλλειψη επαρκούς μνήμης και όχι σε «άλλους» λόγους.
Ευελπιστώ να μη χρειασθεί να επανέλθω…


Ελίνα Κωστελέτου
Μία συγγνώμη θα ήταν αρκετή πάντως.Αντίθετα συνεχίζετε.Προσωπικά δεν νιώθω πως ήμουν απρεπής απέναντί σας! Ο Σταύρος Κουγιουμτζής λείπει και δεν θα έπρεπε να τον χρησιμοποιείτε για να περάσετε τα πιστεύω σας. Αυτό είναι το σπουδαιότερο λάθος σας στην αρχική σας τοποθέτηση. Κι επειδή κι εγώ είμαι συνάδελφος και μιλάτε για επαγγελματικό απόρρητο εάν όντως σας συμβουλευόταν ο Σταύρος θα έπρεπε να μείνετε εκεί κι όχι να πείτε κι όσα παραπάνω είπατε. Λέξη!Ακόμα δηλαδή κι αν ήταν αλήθεια όσα μας
αναλύσατε αρχικά θα έπρεπε να μην τα δημοσιοποιήσετε. Δεν θα το συνεχίσω κι εγώ άλλο.Από σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου που αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια και δεν διατυμπανίσαμε πως τον ξέραμε. Αυτούς τους ανθρώπους ποτέ δεν τους μαθαίνεις και ποτέ δεν λες πως μπορείς να ερμηνεύεις την σκέψη τους..

 

Θανάσης Γιώγλου
Μαέστρο δεν χρησιμοποίησα κανένα σπασμένο τηλέφωνο, μην τα βάζεις μαζί μου και σε παρακαλώ πολύ να ήθελα να σταματήσεις να απευθύνεσαι σε δεύτερο ενικό πρόσωπο, λες και τα έγραψα εγώ. Η οικογένεια πληροφορήθηκε για κάποια πράγματα που γράφτηκαν ΔΗΜΟΣΙΑ και θέλησε να απαντήσει με αυτό τον τρόπο. Μήπως έπρεπε να αρνηθώ να μεταφέρω την απάντηση της;


Εφη Μανωλοπούλου
Ο,τι και να μη γνωρίζουμε,αγαπητέ,τους εμπαθείς τους διακρίνουμε πιά...

 

Θάνο,δεν έχεις καμμία ανάγκη να "απολογείσαι"...έγραψε αυτά που έγραψε ο συγκεκριμένος "φίλος",δεν έπρεπε να απαντηθούν και να γραφτεί η αλήθεια με κάθε τρόπο;;δεν έχει καμμία σημασία ποιός τα μετέφερε στην οικογένεια Κουγιουμτζή,σημασία έχει η αποκατάσταση της αλήθειας και η απάντηση μιας απρεπούς "μεταχείρισης" του απόντος Σταύρου Κουγιουμτζή....τους πραγματικούς φίλους μας,τους υπερασπιζόμαστε μ'όποιο κι αν είναι το κόστος,τους άλλους ας τους "φάει" η μικροπρέπεια και η πονηριά τους....μπροστά ρε,με ψυχή!τέρμα οι άκοπες κι ανέξοδες κουβέντες,γεμάτες ψευτιά,που θεωρούν κάποιοι πονηροί,πως δε θα απαντιούνται...όπως μου είπε ένας φίλος,γνωστός κρητικός τραγουδοποιός σε σχετική κουβεντα που
είχαμε πριν λίγο,"ανε ξανακούσω π*%στικη κουβέντα,στο λόγο μου,θα τονε σβολώσω,όποιος κι ανε τηνε πει"...


 

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μία συγγνώμη θα ήταν αρκετή! Κρίμα!

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και αν μου επιτρέπεται μετά από όλους τους ειδικότερους εμού να κάνω ένα σχόλιο στα παραπάνω, σχετικά με τον Στ. Κουγιουμτζή και τον Γ. Νταλάρα, θα ήθελα να θυμήσω όσα λέει ο ίδιος στο αφιέρωμα της ΕΤ3 για τον μεγάλο συνθέτη περιγράφοντας τις εντυπώσεις του από την πρώτη τους συνάντηση. Παραφράζω (χωρίς νομίζω να αλλοιώνω το πνεύμα) Τον έστειλε στο σπίτι του η ΜΙΝΟΣ, όταν άνοιξε την πόρτα είδε ένα ντροπαλό και συνεσταλμένο νεαρό, όταν όμως κάθισε στο πιάνο και άκουσε τις πρώτες νότες από το στόμα του νεαρού τότε Γ. Νταλάρα εντυπωσιάσθηκε … και έτσι συνέχισαν για τόσα χρόνια και για τόσα τραγούδια που έγιναν και παρέμειναν κλασικά και ανεπανάληπτα.

Διαφορετικά και ο πιο χαμηλών τόνων συνθέτης θα μπορούσε να τον είχε στείλει από εκεί που ήρθε …

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα τελευταία μηνύματα
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΟΡΦΗΣ


Σε κάθε "ιστορία" υπάρχει πάντα το ΚΙΝΗΤΡΟ. Χωρίς αυτό δεν κινείται τίποτε. Αν ψάχνατε αγαπητοί φίλοι λίγο θα βρίσκατε το κίνητρο
του κ. Πανούση. Είναι ο Κώστας (χρόνια του πολλά) Σμοκοβίτης με τον οποίο τον συνδέει φιλία. Στη προσπάθειά του να "υπερασπιστεί" τον φίλο του θεώρησε σκόπιμο να υποβαθμίσει με τον δικό του άκομψο και εξ ίσου απαράδεκτο τρόπο τον Γιώργο Νταλάρα. Κύριε Πανούση ο Σμοκοβίτης δεν έγινε ποτέ Νταλάρας γιατί απλά δεν είχε τις τεχνικές δυνατότητες του Νταλάρα όπως και σεις δεν θα
γίνετε ποτέ Τσιτσάνης.


Εφη Μανωλοπούλου

 

Την είδαμε τη σχέση του με τον -συμπαθή κατά τ άλλα -Σμοκοβίτη...αυτό που ''με χαλάει'' είναι η συνήθης τακτική του να μπαίνουμε σε
τοίχο ''φίλου'' μας,που χαίρεται για μια εμφάνιση του αγαπημένου του τραγουδιστή,να γράψουμε την ''εγνωσμένη εξυπνάδα'' μας...κι αυτό με το επαγγελματικό απόρρητο είναι κάτι σαν την άρση ασυλίας;Αν έχεις κάτι να πεις πέστο με αποδείξεις,κυρ νομικέ μου,κι άσε τα ''εγώ ξέρω κι εσείς δε ξέρετε''.Αγενώς φερθήκατε,αγένεια εισπράξατε,τόσο δύσκολο είναι να το κατανοήσετε;Κι αν '' Θανάση μου, με το σπασμένο τηλέφωνο πού χρησιμοποιείς, προκαλείς απρεπή σχόλια εις βάρος μου από ανθρώπους, πού δικαιολογημένα δεν
γνωρίζουν την πραγματικότητα και με υποχρεώνεις να δώσω συνέχεια σε ένα θέμα πού δεν έχει σήμερα καμμία σημασία.

 

Αυτή η καραμέλα με τον υπάλληλο του ΟΤΕ τόσα χρόνια... πραγματικά έχει καταντήσει ανέκδοτο... Για 11 χρόνια ο Κουγιουμτζής με τον Νταλάρα δεν έβγαλαν δίσκο, είχε όλο τον χώρο ελεύθερο. Και στην τελική αφού ήταν πια τοοοοοοοσο μεγάλο ταλέντο, υπήρχαν και άλλοι συνθέτες στην Ελλάδα για να συνεργαστεί. Δεν ήταν μόνο ο Κουγιουμτζής στην ελληνική δισκογραφία...

 

 




 



 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή στο Κηποθέατρο Παπάγου (26/6)
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
25/06/2013
 

 

 

Θα τραγουδήσουν οι…

Αγνή, Γιώργος Γερολυμάτος, Γιάννης Θωμόπουλος, Λιζέτα Νικολάου, Ελένη Ροδά, Πέρσα Σέργη, Κώστας Σκόνδρας, Μπάμπης Τσέρτος, Ελένη Φιλίνη, Λάκης Χαλκιάς, Κωστής Χρήστου.
 
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι" Το αγαπημένο τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή...Στο video και το ηχητικό Σταύρος Κουγιουμτζής και Απόστολος Καλδάρας μιλούν για το θρυλικό τραγούδι... Διαβάστε, ακούστε και δείτε μοναδικά ντοκουμέντα....

 

Σταύρος Κουγιουμτζής: «Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι. Το τραγούδι που σημάδεψε τη ζωή μου…»
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
08/08/2013
 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7486&Itemid=44

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή-Ταξιδιώτες στο χρόνο (1-10-2001)

Την 1η Οκτωβρίου 2001 το μουσικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης "Ταξιδιώτες στο χρόνο" (1999-2004) πραγματοποίησε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τα 40 χρόνια του Σταύρου Κουγιουμτζή στο Ελληνικό τραγούδι, στο Θέατρο "Οδός" (25ης Μαρτίου 32), παρουσία του συνθέτη. Η πρωινή εκπομπή της ΕΤ3 "8 1/2" παραβρέθηκε στις πρόβες του συγκροτήματος και συνομίλησε με τα μέλη Θανάση Γιώγλου και Θωμά Χαρέλα (ιδιοκτήτη του θεάτρου). Ακούστηκαν τα τραγούδια:
1)Του κάτω κόσμου τα πουλιά (Σ.Κουγιουμτζή-Μ.Ελευθερίου)
2)Στα χρόνια της υπομονής (Σ.Κουγιουμτζή-Μ.Ελευθερίου)

Οι "Ταξιδιώτες στο χρόνο" που εμφανίζονται είναι οι:
Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι)
Θανάσης Γιώγλου (Τραγούδι-κιθάρα)
Λένα Καραμάνη (Τραγούδι)
Παρασκευάς Καραμάνης (πιάνο)
Παντελής Ιωαννίδης (μπάσο)
Δημήτρης Μιμίκος (ακορντεόν)
Θωμάς Χαρέλας (κρουστά)


Ακολουθεί μικρή συνέντευξη του Σταύρου Κουγιουμτζή στην "Ωμέγα" τηλεόραση, που δόθηκε λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας στο Θέατρο "Οδός".

Αφιερώνεται στη μνήμη του φίλου μας Ζαφείρη Κοκκωνίδη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον ήχο της συναυλίας και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών στις 26 Φεβρουαρίου 2012.

Πηγή:ΥΤ (livegreekconcerts)

 

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τρελλαίνομαι για τα φωνητικά "γυρίσματα" του τραγουδιστή και τις κλεφτές ματιές στους στίχους. Και πάνω απ' όλα για την αμφίεση της "γαλάζιας γενιάς".

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πού 'ναι τα χρόνια ωραία χρόνια...

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 1980 η Χάρις Αλεξίου και ο Γιώργος Νταλάρας έδειξαν πολύ ενδιαφέρον να τραγουδήσουν τα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου, δεν τα ήθελε όμως ο διευθυντής της εταιρείας.....
Αυτή ήταν και μια από τις γλυκές «κόντρες» που είχαν συνθέτης και ποιητής. Ποιο δηλαδή από τα δυο τραγούδια ήταν το ωραιότερο…

 

«Παράλληλες ιστορίες» του Κουγιουμτζή και του Χριστιανόπουλου 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

21/11/2013

 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=8489&Itemid=43

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σάββατο βράδυ στις 11, θα είμαστε στο Ράδιο Metropolis και στην εκπομπή του Αχιλλέα Ασλανίδη, που τιμά τη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή, με ένα 4ωρο αφιέρωμα...

 

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Ράδιο Metropolis (8/3) 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

07/03/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9466&Itemid=13

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με αφορμή τα 9 χρόνια από τη φυγή του συνθέτη και τα 76α γενέθλια του στιχουργού σήμερα το βράδυ στις 9 στους 100,6 Fm, το αυτονόητο...

 

Κουγιουμτζής & Ελευθερίου «στις μεγάλες τους στιγμές» στους 100,6 fm (12/3) 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

12/03/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9505&Itemid=16

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ολόκληρη η χθεσινή εκπομπή, με τα δικά σας μηνύματα, για τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Μάνο Ελευθερίου...

 

Κουγιουμτζής & Ελευθερίου «στις μεγάλες τους στιγμές» στους 100,6 fm 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

13/03/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9517&Itemid=16

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

H Mαρία Κουγιουμτζή τραγουδάει Σταύρο Κουγιουμτζή με την ίδια μελωδία, αλλά διαφορετικά λόγια....

 

«Παράλληλες ιστορίες» του Σταύρου Κουγιουμτζή με τη Μαρία Κουγιουμτζή 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

30/03/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9675&Itemid=43

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η λέξη "Ερμηνεία" μετουσιώνεται σε αυτή εδώ την εκτέλεση...Δείτε και ακούστε...

 

«Σ’ αγαπώ…» Η Αιμιλία Κουγιουμτζή τραγουδά για τον Σταύρο… 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

27/04/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9957&Itemid=43

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...