NIKH

Ελένη Βιτάλη

101 posts in this topic

Seems that it is taboo that anyone says anything bad about anybody that Giorgos has sung with.

He is human, too. Can be mistaken? :music:

Therefore, in this section, there is just everybody, foreigners too, but some REAL values are missing, I am affraid because Giorgos said nothing about them.

I cannot be missunderstood here, since fact is that I adore him. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

So in case that you opened this topic in order to discuss about Eleni Vitali, here is (in a few words) my opinion:

Fantastic voice, full of power and temperament - for me one of the best Greek female voices. Sometimes her repertoire was very good (my favourites are her records with songs by Takis Soukas and Christos Nikolopoulos), sometimes it was a little bit strange - but in most of the cases (at least up to a certain degree) worth of listening to it.

Dalaras cooperated already with her (but not very intensively):

On his record "O tragoudistis" she sings (only) the second voice in some of the songs. And both of them are to hear on the record "O ilios o iliatoras" (by Lagios/Elytis). - Did I forget any other cooperation between them? (I don't think so.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

What do you mean, 'if I opened the topic to talk about Eleni", what else?!

Yes, sometimes VERY strange, almost frightening... like in a song that I will tell you about tomorrow when I ask my son, and where I first NOTICED her......

Good night, Michael! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

οπως μου εχουν πει η Ελενη Βιταλη εχει τραγουδησει

το ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ του Στελιου Καζαντζιδη

ισχυει αυτο? γνωριζει καποιος αν μπορω να βρω καποιο cd

σε αυτη την ερμηνεια ή καποιο στο οποιο να ερμηνευει

παλια τραγουδια?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I like Eleni Vitali in a song she sings in "Den perisevei ypomonh" by Argyrh Kounadh adn Vaggelh Gkoufa: "EIS MNHMOSYNON". She also sings "NANOYRISMA" and "H LATERNA".

In the same LP (1973) which was made a CD in 1995, Sotiria Bellou sings four songs that were forbidden on the radio at the time, and among those songs, the famous "Den perissevei ypomonh" ("No more patience left"!!!!!!!!).

The CD seems to be out of print. Opoios h opoia endiaferetai na mou steilei PM...

Share this post


Link to post
Share on other sites

She was yesterday on ET1 at 20.00h in "my friends" with I don't know whom as host, and was fantastic.

The strange song that I mentioned is "gipsy song" , to tragudi ton gifton...

..............

In the same series, today, there was our Giorgos and guess what, he was even more fantastic... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
οπως μου εχουν πει η Ελενη Βιταλη εχει τραγουδησει

το ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ του Στελιου Καζαντζιδη

ισχυει αυτο? γνωριζει καποιος αν μπορω να βρω καποιο cd

σε αυτη την ερμηνεια ή καποιο στο οποιο να ερμηνευει

παλια τραγουδια?

Δεν νομίζω πως εκτέλεση αυτού του τραγουδιού με τη Βιτάλη υπάρχει. Μήπως πρόκειται για παρεξήγση; Το εν λόγω τραγούδι (των Καζαντζίδη / Παπαγιαννοπούλου) έγινε γνωστό και με τον τίτλο "Δυο πόρτες έχει η ζωή". Και η Βιτάλη ερμήνευσε ένα τραγούδι με τον ίδιο τίτλο. Πρόκειται όμως για διαφορετικό κομμάτι, γραμμένο από τον Σταμάτη Σπανουδάκη (βρίσκεται στο δίσκο "Και μπήκαμε στα χρόνια").

Όσο για παλιά τραγούδια, μπορείς να βρεις τέτοια κομμάτια σε δύο ζωντανές ηχογραφήσεις της Βιτάλη:

- "Χορέψτε γιατί χανόμαστε"

- "Προσκήνιο (Ζωντανή ηχογράφηση από το «Αερικό»)"

Share this post


Link to post
Share on other sites

μαλλον ισχυει αυτο που λες , απλα μου το ειχαν αναφερει

και θα ηταν πολυ ενδιαφερον να το ακουσω απο την ιδια

η φωνη της ειναι εκπληκτικη. σε ευχαριστω πολυ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ελένη Βιτάλη θα είναι καλεσμένη της Σεμίνας διγενή αύριο Σάββατο 27/11/04 στο "κοίτα τι έκανες" στον Alpha, στις 22,00.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες , είχα την τύχη να παρακολουθήσω τη συναυλία της Ελ. Βιτάλη που έγινε στη Λιβαδειά! Η μεγάλη αυτή φωνή, "ζωγράφισε" με τις ερμηνείες της! Τραγούδησε τις επιτυχίες της και τις είπε πιο καλά από τις δισκογραφικές εκδόσεις. Η φωνάρα της δεν μπορούσε να τιθασευτεί! Ξεχωριστές ερμηνευτικές στιγμές -πέραν του ρεπερτορίου της-ήταν όταν είπε τα τραγούδια: "Κράτα για το τέλος" (μ'έναν αξεπέραστο κι ατέλειωτο αμανέ στο τέλος),"Και τι δεν κάνω", "Κεμάλ" και το "Πεπρωμένο"....

Να την έχει ο Θεός καλά να εφραινόμαστε με τη φωνή της!!!!!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η γυναίκα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ είναι μακράν η καλύτερη. Εγώ την είδα αρκετές φορές τον χειμώνα στην μουσική σκηνή ΄΄Δίπλα στο ποτάμι΄΄ και κυριολεκτικά με καθήλωσε!!!!! .... δεν έχω αισθανθεί έτσι ούτε στον Νταλάρα , η γυναίκα αυτή σε παίρνει μαζί της σε απογειώνει. Το τραγούδι αυτό που λέτε παραπάνω δεν το έχει τραγουδήσει σε δίδκο , την έχω ακούσει να το λέει ζωντανά , και κυριολεκτικά το είπε συγκλονιστικά!!!!!! Η φωνή της έχει τέτοια έκταση που ΄όμοιά της δεν υπάρχει. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που η γενιά μου [είμαι 35 χρονών ] ακούει μια τέτοια τραγουδίστρια . Το ξαναλέω καλός ο Νταλάρας και η Χαρούλα αλλά μπροστά στην Βιτάλη ........... Υποκλίνομαι στο ταλέντο της

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεγάλη φωνή (δεν θα μπω σε εύκολες όμως συγκρίσεις φωνών,γιατί δεν αρκεί μόνο αυτό).Στερείται καλού προσωπικού ρεπερτορίου και γενικότερα κατεύθυνσης.Την έχω δει κι εγώ ζωντανά παλαιότερα αλλά δεν με ενθουσίασε. Ο λόγος ο κύριος; Το πολύ <<χύμα>> πρόγραμμα. Ίσως έφταιγαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως χειρίστηκε τη φωνή και την καριέρα της -τουλάχιστον -επιπόλαια. Χαίρομαι πάντως για τα τελευταία χρόνια που αποφάσισε δυναμική επιστροφή. Είναι αλήθεια πως το ελληνικό τραγούδι χρειάζεται φωνές σαν της Ελ.Βιτάλη και μακάρι να συνεχίσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ για το "χύμα" των προγραμμάτων της...Κι εδώ πιστεύω ότι η Βιτάλη δεν είχε κάποιον (ίσως) που να την κατευθύνει, με γούστο στις επιλογές τραγουδιών τόσο στην δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις της! Και στην προχθεσινή συναυλία , ενώ τα τραγούδια ήταν ωραία , η σειρά τους δεν ήταν η καλύτερη! Αλλά όταν ακούς ως μοιρολόι το "Ένας αλήτης πέθανε" από το στόμα της, ξεχνάς τα πριν και τα μετά...Απλά ταξιδεύεις μαζί της! Είναι φοβερή η δύναμη της ωραίας φωνής! Είναι θείο δώρο!Είναι πέρα από ρεπερτόρια και στρατηγικές, γιατί απλά υπάρχει (η φωνή) , επιβάλλεται και δονεί τις ευαίσθητες χορδές των ακροατών. Είναι η δύναμη της ζωντανής επαφής!

Σίγουρα , όταν μια τραγουδίστρια διαθέτει όλα μαζί τα παραπάνω είναι το "τέλειο". Αλλά εκεί το θέμα , EKOSTEL, σηκώνει πολλή συζήτηση...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γι αυτό είπα πως δεν θα προχωρήσω στη λογική των εύκολων συγκρίσεων,Κώστα. Κι όταν αναφερόμουν στην κατεύθυνση δεν εννοούσα την στρατηγική. Γενικά θα πω πως ένας καλλιτέχνης κρίνεται συνολικά κι όχι αποσπασματικά. Αυτή η κρίση δεν μειώνει -θέλω να πιστεύω - την αξία της φωνής της Ελ.Βιτάλη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως η Βιτάλη υπήρξε μια από τις 2-3 σημαντικότερες φωνές τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.Σίγουρα κι αυτή , όπως και πολλές άλλες σπουδαίες φωνές (Γλυκερία, Λ.Διαμάντη ακόμα και η Μαρινέλλα)αδικήθηκαν και συνεχίζουν να αδικούνται από το ρεπερτόριό τους, άσχετο με την εμπορική επιτυχία που μπορεί να είχε αυτό το ρεπερτόριο.Δεν ξέρω κάτα πόσο ήταν δική τους επιλογή να ερμηνεύσουν αυτά που ερμήνευσαν, αλλά πιστεύω ότι άξιζαν καλύτερου ρεπερτορίου.Το κακό είναι ότι το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι σήμερα .(Βλ.Μπάσης, Τερζής και τα τελευταία χρόνια και η Τσαλιγοπούλου).

Σχετικά με τη Βιτάλη τώρα , πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια κι αυτό έρχεται σαν φυσική συνέπεια διαφόρων δύσκολων προσωπικών καταστάσεων που πέρασε, παραμένει μια σπουδαία φωνή που δυστυχώς όμως δεν έχει καμιά σχέση με τη φωνή των δεκαετιών '70 & '80.Αυτό είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση και δεν σας κρύβω ότι όταν άκουσα το Live cd που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια , δεν ξέρω πως να τω περιγράψω , αλλά "αγχώθηκα", στενοχωρήθηκα, δεν ξέρω ίσως να έφταιγαν και τα τραγούδια...

Παρ'ολα αυτά και πέρα από κάθε προσωπική εκτίμηση ξαναλέω ότι πιστεύω ότι δικαιούται μια θέση στις μεγαλύτερες τραγουδίστριες που γέννησε αυτός ο τόπος.

Share this post


Link to post
Share on other sites
πιστεύω ότι [η Βιτάλη] δικαιούται μια θέση στις μεγαλύτερες τραγουδίστριες που γέννησε αυτός ο τόπος.

Συμφωνώ απόλυτα.

Σίγουρα κι αυτή , όπως και πολλές άλλες σπουδαίες φωνές (Γλυκερία, Λ.Διαμάντη ακόμα και η Μαρινέλλα)αδικήθηκαν και συνεχίζουν να αδικούνται από το ρεπερτόριό τους, άσχετο με την εμπορική επιτυχία που μπορεί να είχε αυτό το ρεπερτόριο.Δεν ξέρω κάτα πόσο ήταν δική τους επιλογή να ερμηνεύσουν αυτά που ερμήνευσαν, αλλά πιστεύω ότι άξιζαν καλύτερου ρεπερτορίου.

Θανάση, μια και ειδικά η Βιτάλη ερμήνευσε ένα πολύ μεγάλο φάσμα αρκετά διαφορετικών τραγουδιών μού φαίνεται δύσκολο να μιλήσουμε για κάποιο ενιαίο ρεπερτόριό της. Ποια τραγούδια (ποια μέρη του ρεπερτορίου της) θεωρείς τα λιγότερα πετυχημένα;

Όσο για μένα, από μουσικής πλευράς (όχι απαραίτητα ως προς την ερμηνεία) με άφησαν λίγο πολύ τελείως αδιάφορο λ.χ. οι δίσκοι με δικά της τραγούδια ("Το απέναντι μπαλκόνι", "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ"), εκείνος με κομμάτια του Γιώργου Ανδρέου ("Η πόλη που ονειρεύτηκα") και βέβαια με μία εξαίρεση η δουλειά με τον (απαράδεκτο για το δικό μου μουσικό γούστο) Σταμάτη Σπανουδάκη ("Και μπήκαμε στα χρόνια"). (Η εξαίρεση είναι το πολύ ωραίο τραγούδι "Σε παράλογη ταινία θεατής", αν και εδώ νιώθω πως η αιτία που μου αρέσει το τραγούδι δεν είναι και τόσο η μουσική ουσία καθαυτήν αλλά η ερμηνεία της Βιτάλη και οι φανταστικοί στίχοι του Ανδρικάκη.)

Αντίθετα, ανεπιφύλακτα και από κάθε άποψη καταπληκτικούς θεωρώ τους δίσκους της Βιτάλη με λαϊκά τραγούδια "κλασικού τύπου"· κυρίως τους δίσκους με τραγούδια του Τάκη Σούκα ("Βάρα μου το ντέφι", "Τα λαϊκά της Ελένης") και του Νικολόπουλου ("Μια γυναίκα μπορεί"). Επίσης σε αυτή την κατηγορία κατατάσσω το "Ώρα Ελλάδος" (με μουσική του Καραλή και του Καμπουρίδη).

Πολύ ωραία και η ερμηνεία των δημοτικών τραγουδιών και κάποιων παλιών λαϊκών τραγουδιών (λ.χ. του πατέρα της Τάκη Λαβίδα).

Γενικά, κατά τη γνώμη μου, για τη Βιτάλη ισχύει ό,τι και για τον Νταλάρα: Λόγω της εξαιρετικής φωνής της "εξευγενίζει" και μέτρια έως αδύνατα τραγούδια που τα έχει επιλέξει ως μέρος του ρεπερτορίου της.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ξεχωριστά δύο σκόρπια τραγούδια με τη Βιτάλη γιατί τόσο λόγω της μουσικής (και των στίχων) όσο και λόγω της ερμηνείας τους τις θεωρώ κορυφαία κομμάτια:

1. "Οι κερασιές" (μουσική: Σπύρος Σαμοΐλης, στίχοι: Μενέλαος Λουντέμης). Πρόκειται για τη συμμετοχή της Βιτάλη σε έναν δίσκο του Βασίλη Πάτσιου με τίτλο "Λαϊκές εικόνες" (1985). Τελείως ξεχασμένο το τραγούδι (όπως ολόκληρος ο δίσκος). Από καιρό ένας φίλος μού ηχογράφησε το τραγούδι από το δίσκο μου (βινύλιο εννοείται) σε CD. Κάπως πρόχειρη αυτή η ηχογράφηση, αλλά όποιος ενδιαφέρεται να την πάρει ως MP3 ας μου στείλει μήνυμα ... (Κανένα νομικό πρόβλημα, ελπίζω, μια και εκτός εμπορίου ο δίσκος εδώ και πολύ καιρό. ;) )

2. "Όμορφό μου καλοκαίρι" (από τον ομώνυμο δίσκο με μουσική και στίχους του σπουδαίου Βαγγέλη Σίμου). Αυτός ο δίσκος ακόμη κυκλοφορεί (CD).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά πιστεύω ότι η Βιτάλη βάδισε στην καριέρα της αλλά και στα live ΄΄επί ξηρού ακμής΄΄ και ίσως αυτό είναι που την ξεχωρίζει,πέρα της φωνή της. Δεν ακολούθησε ούτε συνταγές , ούτε εγκλωβίστικε σε μοτίβο και μόδες, έκανε και κάνεI πάντα αυτό που γουστάρει. Έχει καταθέσει ένα πολύ ισχυρό τραγουδιστικό στίγμα, και η ερμηνευτική της δεινοτητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα συμφωνήσω απόλυτα ως προς το χύμα των εμφανήσεών της, αλλά πιστεύω πως η φωνή της είναι ακόμα ακμαιότατη [πολύ καλύτερη από την δεκαετία του 70 που είχε πολύ βιμπράτο και δεν μου άρεσε] Τώρα όσον αναφορά το ρεπερτόριο δεν θα διαφωνήσω αλλά θα πω ότι είχε την ατυχία να γίνει ευρέυως γνωστή την δεκαετία του 80 όταν η Αλεξίου είχε τραγουδήσει Λοίζο ,Καλδάρα, Σπανό κ.α και είχε πάρει το διαβατ΄ηριο στην επιτυχία,η Βιτάλη τότε ήταν στην LYRA και οΠατσιφάς της έδινε ασήμαντα τραγούδια .Μichael χαίρομαι που σου αρέσουν οι΄΄Πασχαλιές΄΄ όπως και το ΄΄σε παράλογο ταινία θεατής΄΄ είναι από τα αγαπημέναμου και δυστυχώς εντελώς ξεχασμένα , αλλά θα διαφωνήσω για το ΄΄Απέναντι Μπαλκόνι΄΄ που θεωρείται κλασικός, ο δίσκος αυτός[για τον οποίο έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια και ο Νταλάρας]. Η Βιτάλη φανέρωσε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που κανείς δεν περίμενε με εξαιρετικά τραγούδια, με ένα άμμεσο τρόπο γραφής , και με πολύ καλές κριτικές, και έδειξε ότι δεν έμεινε στα κεκτημένα μιας λαικής τραγουδίστριας. Επίσης πολύ καλή δουλει΄α είναι και το live στο μετρό όπου εκεί πραγματικά κάνει ότι θέλει με τη φωνή της, ακούστε τη στο ΄΄Μακρυά μου να φύγεις΄΄ και θα καταλάβετε.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Επίσης πολύ καλή δουλει΄α είναι και το live στο μετρό όπου εκεί πραγματικά κάνει ότι θέλει με τη φωνή της, ακούστε τη στο ΄΄Μακρυά μου να φύγεις΄΄ και θα καταλάβετε

Thank you for reminding us of this song "Makria moy na fygeis".

A good excuse to listen to it again.

As you so rightly say she can do just what she chooses to do with her voice ! Amazing !

(I like the klarino with her voice but not so much the piano though).

As for Spanoudakhs music, I find it a bit hard to listen to but E. Vitali's interpretation of the 7 Paraklhseis and Kyrie twn dynamewn is simply _superb_.

I have never had the chance to see her and hear her in concert but she is nonetheless the female Greek singer whose voice touches me most.

I still hope to see her one day !

Share this post


Link to post
Share on other sites
πιστεύω πως η φωνή της είναι ακόμα ακμαιότατη [πολύ καλύτερη από την δεκαετία του 70 που είχε πολύ βιμπράτο και δεν μου άρεσε]

Ούτε εμένα δεν μου αρέσει η φωνή της έτσι όπως ακούγεται στις πρώιμες δισκογραφικές δουλειές της (πολύ αδύναμη και τρεμουλιαστή). Είναι απίστευτο πόσο "δυνάμωσε" και "ωρίμασε" αυτή η φωνή αργότερα.

Μichael   χαίρομαι που σου αρέσουν οι΄΄Πασχαλιές΄΄ όπως και το ΄΄σε παράλογο ταινία θεατής΄΄ είναι από τα αγαπημέναμου και δυστυχώς  εντελώς ξεχασμένα , αλλά θα διαφωνήσω για το ΄΄Απέναντι Μπαλκόνι΄΄ που θεωρείται κλασικός, ο δίσκος αυτός[για τον οποίο έχει μιλήσει με πολύ καλά λόγια και ο Νταλάρας].

Με τις "Πασχαλιές" εννοείς τις "Κερασιές", φαντάζομαι. ;) Αν είναι έτσι, μου κάνει εντύπωση πως γνωρίζεις το τραγούδι. ;) (Μια φορά το είχα ακούσει στο ραδιόφωνο και πολύ αργότερα βρήκα τυχαία τον δίσκο.)

Όσο για το "Απέναντι μπαλκόνι", ποτέ δεν ακούω αυτό τον δίσκο. Και κάτι τέτοιο έχει τους λόγους του βέβαια ... ;) Πάντως θα τον ξαναβάλω.

Επίσης πολύ καλή δουλειά είναι και το live στο μετρό όπου εκεί πραγματικά κάνει ότι θέλει με τη φωνή της, ακούστε τη στο ΄΄Μακρυά μου να φύγεις΄΄ και θα καταλάβετε.
Thank you for reminding us of this song "Makria moy na fygeis".

A good excuse to listen to it again.

As you so rightly say she can do just what she chooses to do with her voice ! Amazing !

Yes, yes, yes - you are both right. Especially in this song Vitali is simply phantastic!! ;)

[For all who are interested in the full title of the CD where you can hear this song:

Ελένη Βιτάλη: Δρόμοι που αγάπησα (Live / Ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό) (1991) ]

As for Spanoudakhs music, I find it a bit hard to listen to but E. Vitali's interpretation of the 7 Paraklhseis and Kyrie twn dynamewn is simply _superb_.

I would not say that it is hard to listen to Spanoudakis' music. It is simply ennoying and extremly boring. How is it possible to publish such simple and shallow melodies and to make such a terrible instrumentation (??) as he does usually?? :razz: But you are right about Vitali's interpretation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Michael φυσικά και εννοούσα της ΄΄Κερασιές΄΄ και όχι της Πασχαλιές.

Πρέπει να σου πω πως άκουσα το συγκεκριμένο τραγούδι πριν τέσσερα χρόνια εντελώς τυχαία στο ραδιόφωνο και κυριολέκτικά έπαθα!!!!!

Από τότε κίνησα γη και ουρανό να βρω τον δίσκο , αλλά μάταια ώσπου βρήκα τον Βασίλη Πάτσιο και τον παρακάλεσα να μου δώσει τον δίσκο όπως και έγινε, γιατί δεν κυκλοφορούσε πουθενά. Από τότε το λάτρεψα το τραγούδι ακόμα πιο πολύ, το λέει καταπληκτικά. Μάλιστα το έδωσα και στο ραδιοφωνικό σταθμό ΄΄Μελωδία΄΄ και το παίζουν από που και που.

Ξανάκουσε το ΄΄Απέναντι Μπαλκόνι΄΄ τον αδικείς τον δίσκο στο ξαναλέω.

Επίσης λατρεμένα τραγούδια που το λέει μοναδικά είναι η Μπλούζα΄΄ του Σπάθα καθώς και του Μιτζέλου το ΄΄Σ΄ αυτή τη πόλη΄΄. Εξαιρετική!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

doctor49, με όσα λες για τον συγκεκριμένο δίσκο (εκείνον με τις "Κερασιές") χαίρομαι ακόμα πιο πολύ που τον έχω. :rolleyes:

Το "Απέναντι Μπαλκόνι" στο μεταξύ το έβγαλα τουλάχιστον από το ράφι. Υπάρχει ελπίδα, λοιπόν, πως θα το βάλω σε λίγο. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού ΄΄Δίφωνο΄΄ που θα βγει στις 20 Οκτωβρίου θα έχει εξώφυλλο την Ελένη Βιτάλη και στο cd του το ΄΄Απέναντι Μπαλκόνι΄΄

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...