Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Tετράωρο αφιέρωμα στον Mάνο Λοΐζο

5 posts in this topic

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...7731&m=P53&aa=2

NET

Tετράωρο αφιέρωμα στον Mάνο Λοΐζο

Ένα τετράωρο αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με αφορμή την επέτειο των 21 χρόνων από τον θάνατό του ετοίμασε ο στενός του φίλος και συνεργάτης Λευτέρης Παπαδόπουλος και θα μεταδώσει η NET την επόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 9 έως και την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 2 το μεσημέρι. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο δημοσιογράφος και ποιητής ξεφυλλίζει τις σελίδες «της ζωής και των τραγουδιών» του Μάνου Λοΐζου - έφυγε από τη ζωή στις 17 Σεπτεμβρίου του 1982 - και διηγείται διάφορα χαριτωμένα περιστατικά που έζησε μαζί του κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους. Τραγούδια του από σπάνιο υλικό αρχείου, αλλά και σε νέες εκτελέσεις ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, A. Μόραλη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου.

Για τη συνεργασία τους, αλλά και για τη φιλία τους με τον δημιουργό των μεγάλων επιτυχιών, όπως «ʼννα», «Αχ χελιδόνι μου», «Ήλιε μου σε παρακαλώ», «Δρόμος», «Φυσαρμόνικα», «Δελφινάκι», «Όλα σε θυμίζουν», «Φαντάρος», «Κουτσή κιθάρα» και άλλων τραγουδιών μιλούν στο αφιέρωμα οι ʼκος Δασκαλόπουλος, Μανώλης Ρασούλης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Αχχιλέας Θεοφίλου, Γιάννης Πάριος, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Κώστας Λαλιώτης, Μαρία Φαραντούρη, Νότης Μαυρουδής, Μυρσίνη Λοΐζου, Φώντας Λάδης, Μίκης Θεοδωράκης, Κωστούλα Μητροπούλου κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ , 04-09-2003 , Σελ.: P53

Κωδικός άρθρου: A17731P532

ID:380826

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πανέμορφη ιδέα από τον αγαπημένο μας Λευτέρη Παπαδόπουλο!

Σ' ευχαριστούμε Αγνή για την είδηση! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.enet.gr/online/online_hprint.js...2&a=&id=9303984

Αφιέρωμα στον Λοΐζο από τη ΝΕΤ

Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Κ. ΤΣΙΓΩΝΙΑ

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο προβάλλει η ΝΕΤ από σήμερα (14.00) μέχρι και την Παρασκευή, τιμώντας τη μνήμη του αξέχαστου συνθέτη και δημιουργού που «έφυγε» πριν από 21 χρόνια (17 Σεπτέμβρη 1982).

Η επιμέλεια και η παρουσίαση του αφιερώματος ανήκει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο οποίος ξεφυλλίζει τις σελίδες «της ζωής και των τραγουδιών» του Μάνου Λοΐζου, ενώ διηγείται περιστατικά από τη ζωή και τη συνεργασία τους που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία περίπου ογδόντα τραγουδιών.

Μεγάλες επιτυχίες του σημαντικού δημιουργού από σπάνιο αρχειακό υλικό, αλλά και σε νέες εκτελέσεις, ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρία Φαραντούρη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος κ.ά. Για τη συνεργασία τους, αλλά και για τη φιλία τους με τον Μάνο Λοΐζο της «Αννας», του «Δρόμου», της «Φυσαρμόνικας», μιλούν οι Μίκης Θεοδωράκης, Μανώλης Ρασούλης, Μυρσίνη Λοΐζου, Κώστας Λαλιώτης, Νότης Μαυρουδής κ.ά.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/09/2003

Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0