Sign in to follow this  
Followers 0
Anna

Dulce Pontes

17 posts in this topic

Dulce Pontes in Athens:

-Σας είχε μιλήσει για την ελληνική μουσική;

«Φυσικά. Από εκείνον πρωτοέμαθα τα πάντα. Ακούγαμε ελληνικά τραγούδια και μου τα μετέφραζε. Αγαπούσε πολύ τον Γιώργο Νταλάρα. Πού να φανταζόμουν ότι μερικά χρόνια μετά θα συνεργαζόμουν μαζί του».

http://www.enet.gr/online/online_p1_text.j...113&id=75204060

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Σας είχε μιλήσει για την ελληνική μουσική;

«Φυσικά. Από εκείνον πρωτοέμαθα τα πάντα. Ακούγαμε ελληνικά τραγούδια και μου τα μετέφραζε. Αγαπούσε πολύ τον Γιώργο Νταλάρα. Πού να φανταζόμουν ότι μερικά χρόνια μετά θα συνεργαζόμουν μαζί του».

-Πότε θα γίνει αυτό;

«Εχουμε ένα ντουέτο στον νέο δίσκο του Στέφανου (Κορκολή) που θα κυκλοφορήσει νομίζω τον Ιανουάριο».

Oww!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τί ωραίες εκπλήξεις!! Να, γιατί μου αρέσουν οι άνθρωποι που πειραματίζονται!! :mad:

Πάντως, ο νέος δίσκος της με τραγούδια του Morricone είναι πολύ καλός!Πιστοποιεί για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές της ερμηνευτικές ικανότητες! Να τον ακούσετε!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.avopolis.gr/reviews/results.asp?ID=1847

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο διπλό CD της Dulce Pontes με τίτλο "O Coracao Tem 3 portas" που κυκλοφόρησε το 2006, ένα χρόνο μετά την "Μεσόγειο", υπάρχει ένα τραγούδι με τίτλο "Os amantes". Πρόκειται για το τραγούδι "Όμορφη πόλη" του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο είχε τραγουδήσει live με τον Γιώργο Νταλάρα στην Μεσόγειο. Φαίνεται οτι της άρεσε πολύ και το δισκογράφησε και μόνη της στον προσωπικό της studio δίσκο. Προσωπικά μου αρέσει πολύ! Πάρα πολύ!! :):D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

:blink: :blink: :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι, αυτό.... :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η fado ερμηνεύτρια Dulce Pontes ξανά στη χώρα μας!

27/04/2009

Μετά την περσινή της εμφάνιση στο κατάμεστο Παλλάς, όπου άφησε κατάπληκτο και μαγεμένο το κοινό, η παγκοσμίου φήμης Πορτογαλέζα ερμηνεύτρια Dulce Pontes, επανέρχεται στη χώρα μας για να μας ξεσηκώσει, ζωντανεύοντας τη μαγεία των fado, με δυο καινούριες συναυλίες, την Κυριακή 24 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τη Δευτέρα 25 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι πλέον οικουμενικοί ήχοι της πορτογαλέζικης παράδοσης από τη φωνή μιας μεγάλης καλλιτέχνιδας, που δικαιωματικά βρίσκεται ψηλά στη διεθνή μουσική σκηνή, βρίσκουν την πραγματική ερμηνεία που τους ταιριάζει.

Η Dulce Pontes γεννήθηκε στο Montijo της Πορτογαλίας το 1969 και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Εθνικό Φεστιβάλ τραγουδιού της χώρας της το 1991. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα εκπροσώπησε τη χώρα της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision όπου κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας. Ήταν η πρώτη φορά που ολόκληρη η Ευρώπη και ο κόσμος άκουγε την υπέροχη φωνή της Dulce Pontes.

Αυτό ήταν και το σημείο εκκίνησης για τη μεγάλη τραγουδίστρια. ’ρχισε να ψάχνει για τις ρίζες της πορτογαλέζικης μουσικής συμπεριλαμβανομένης και της παραδοσιακής μουσικής fado. Παρόλο που η μουσική αυτή εθεωρείτο για πολλούς "εκτός μόδας" κατάφερε να ξαναζωντανέψει ό,τι ήταν μέχρι τότε ξεπερασμένο.

Όπως απέδειξε με τα χρόνια και τις δισκογραφικές δουλειές της η Dulce κάνει κάτι πολύ περισσότερο από το να επαναλαμβάνει πράγματα που ήδη έχουν γίνει. Η φωνή της δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ και δεν περιορίζεται μέσα σε κάποια σύνορα.

Η φωνή της και ο τρόπος που τραγουδάει είναι από μόνα τους ένα είδος μουσικής. Έτσι ακόμα και όταν τραγουδάει ροκ, ποπ, fado ή κάποιο τραγούδι άλλης χώρας το στυλ της είναι μοναδικό και αλάνθαστο.

Λίγα λόγια τια την ερμηνεύτρια:

Θα μπορούσε να ήταν χορεύτρια αν στη σχολή χορού που πήγε στα 14 χρόνια της δεν της συνιστούσαν ότι ήταν αργά ν' αρχίσει μαθήματα χορού. Επίσης θα μπορούσε να είναι μια περίφημη φωνή για διαφημίσεις αν δε διαπιστωνόταν ότι θα μπορούσε να τραγουδά πολύ καλύτερα απ' ότι να εκφωνεί διαφημίσεις.

Το 1992 κυκλοφορεί το άλμπουμ της "LUSITANA" και από τον επόμενο χρόνο με τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά της "LAGRIMAS" γίνεται πολίτης του κόσμου. Ακολουθεί το άλμπουμ "A BRISA DO CORACAO" το 1995, το διπλό live άλμπουμ "CAMINHOS" το 1996 και μετά τις συνεργασίες της με τον Andrea Bocelli και τους Βραζιλιάνους Simone και Caetano Veloso κυκλοφορεί το "O PRIMEIRO CANTO".

Σ' αυτό το άλμπουμ, του οποίου παραγωγός ήταν ο Antonio Pinheiro Da Silva, συνεργάζονται θαυμάσιοι μουσικοί όπως ο Ινδός κρουστός Trilok Gurtu, ο σαξοφωνίστας Wayne Shorter, οι φωνές των Maria Joao και Waldemar Bastos και η "trikitixa" (είδος ακορντεόν) του Kepa Junkera.

Εξάλλου, πολύ σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Dulce Pontes με το μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα, το σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Στέφανο Κορκολή και την εξαιρετική Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Το 2003 με το νέο άλμπουμ της ψάχνει για νέες εμπειρίες, για διαφορετικούς ήχους, φόρμες και όργανα στο οποίο τραγουδά συνθέσεις του μεγάλου Ennio Morricone, ο οποίος σαγηνεύτηκε από το τεράστιο ταλέντο της σπουδαίας Πορτογαλέζας ερμηνεύτριας τόσο πολύ ώστε να λάβει μέρος και ο ίδιος στην ηχογράφηση.

Τελευταία η Dulce Pontes είναι έτοιμη να μας εκπλήξει με τη μεγάλη στροφή που επιχειρεί στην καριέρα της την επιστροφή της στο fado. Το τελευταίο άλμπουμ της με τίτλο "O CORACAO TEM TRES PORTAS" έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία και το αφιερώνει στη μεγάλη AMALIA RODRIGUEZ.

Οι 2 συναυλίες της Dulce Pontes στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Κυριακή 24 Μαΐου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 25 Μαΐου συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη περιοδεία της στην Ευρώπη.

ΑΘΗΝΑ

Κρατήσεις - Προπώληση: τηλ. 210 6728080

Αγορά εισιτηρίων: Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (από 4 Μαΐου 2009) και στο τηλ. 210 7282333

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 80 ευρώ, Α' Ζώνη: 60 ευρώ, Β' Ζώνη: 50 ευρώ, Γ' Ζώνη: 40 ευρώ, Φοιτητικό: 30 ευρώ

Ώρα παράστασης: 20:30

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προπώληση και αγορά εισιτηρίων: Εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο τηλ. 2310 895938/9, Εκδοτήρια Πλατείας Αριστοτέλους

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 75 ευρώ, Α' Ζώνη: 55 ευρώ, Β' Ζώνη: 45 ευρώ, Γ' Ζώνη: 35 ευρώ, Φοιτητικό: 25 ευρώ

Ώρα παράστασης: 21:00

http://news.ert.gr/el/21562-i-fado-erminey...ti-xora-mas.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

H Dulce Pontes στις 25/05/2009 θα δώσει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fados- Flamenco- Ρεμπέτικο στο Ηρώδειο!

14:13 14/7

Όλη η Μεσόγειος τραγουδά σε μια μοναδική συναυλία, την 21η Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, όλη η Μεσόγειος χορεύει στους ρυθμούς και τα τραγούδια της Dulce Pontes, του Paco Pena και του Θανάση Πολυκανδριώτη.

Οι τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεσογειακής Μουσικής σε μια συναυλία, που θα ενώνει τις φωνές Ανδαλουσιανών τσιγγάνων, Πορτογάλων και Ελλήνων, με αραβικές, αφρικανικές, αλλά και ανατολίτικες επιρροές ανθρώπων της εργατικής τάξης, αλλά και νεαρών σπουδαστών, που ακούγονταν στις ταβέρνες και τις πλατείες, σε πόλεις και χωριά, εκφράζοντας συναισθήματα ευτυχίας και λύπης, αγάπης, ζωής και θανάτου, νοσταλγίας αγαπημένων προσώπων, μοναξιάς, τις δυσκολίες της ζωής ? αλλά πάνω απ΄ όλα έρωτα και πάθος! Έτσι θα σμίξουν τρεις ήπειροι (Ευρώπη, Ασία, Αφρική) και τρεις θάλασσες (Μεσόγειος, Ατλαντικός, Αιγαίο) σε μια βραδιά ποίησης και μελωδίας, αρμονίας και συναισθημάτων...

Ένα μουσικό αμάλγαμα:

Fados με τη σπουδαία Πορτογαλίδα τραγουδίστρια, μουσικό και συνθέτη, την Dulce Pontes!

Flamenco με τον διεθνώς γνωστό σπανιόλο κιθαρίστα Paco Pena!

Ρεμπέτικα με τον ένα και μοναδικό Θανάση Πολυκανδριώτη!

Η συναυλία μοιάζει να τα έχει όλα:

Λισμπόα Φάδο και Κόιμπρα Φάδο και Κάπε Βέρντε Φάδο (Φάδος από τη Λισσαβώνα, την Κόιμπρα, το Πράσινο Ακρωτήρι)! Φλαμένκο κάντε γκράντο και Φλαμένκο κάντε χόντο και Φλαμένκο κάντο τσίκο (Φλαμένκο μεγάλο, Φλαμένκο βαθύ, Φλαμένκο μικρό). Ρεμπέτικο που τραγουδιέται, Ρεμπέτικο που χορεύεται, Ρεμπέτικο του περιθωρίου, από τους τεκέδες και τα υπόγεια καπηλειά, Ρεμπέτικα Τραγούδια και Ρεμπέτικα χορευτικά βήματα που μένουν αδιάφθορα τα ίδια από τα βάθη του χρόνου σαν ένα κτήμα κοινωνικό και καθημερινό, που συναντιέται πια παντού.

http://new.e-go.gr/exodos/article.asp?cati...4&pubid=3381596

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dulce Pontes - "Moments" (Nicosia)

2009-09-17 08:20:00

The world renowned singer Dulce Pontes will give two performances in Cyprus within the framework of the Kypria Festival.

Over the years DULCE PONTES has evolved into a renowned star of World Music, but more than anyone in this genre, Dulce is a diva like a Lusitanian Callas. Her awe-inspiring voice is unmistakable and her versatile appeal is universal.

Dulce was born in 1969 in Montijo, in the vicinity of Lisbon. A young Dulce was introduced to the Portuguese Fado tradition by her uncle Carlos Pontes, Fado singer and a lover of bullfights. At the age of seven she began studying piano at the National Conservatory of Music in Lisbon, and it was here that her curiosity for music was aroused, and she acquired an insatiable instinct to research music which would eventually lead her to the multifaceted international career she possesses today.

Experimenting with her vocal qualities, Dulce made her professional debut as a singer after entering a competition in her hometown at the age of 18. She soon became an actress in Portuguese television and theater and in 1991 she won the national song festival with her song Lusitana Paixão (Lusitanian Passion). A year later her first record came out, Lusitana. In 1993, with her record Lagrimas (Tears), Dulce set out on her own course. Although she was considered by many as a potential successor to Amália Rodrigues, the internationally admired Portuguese Fado singer who died in 1999, Fado was just one of the elements that she was interested in. Today, the breadth of Dulces twenty-year career attests to her innate and enterprising search for new directions to express herself musically.

Dulce burst onto the World Music scene with the song Canção do Mar a kind of folk aria, rich with vast and dramatic minor chords that served as a backdrop to the sweeping power of her supremely emotional voice. Included on the album, Lágrimas, which became one of the best-selling records of all time in Portugal, this song appeared on the soundtrack of the 1996 Hollywood film Primal Fear, and is to this day Dulces instantly recognizable and world-known trademark song.

Considered the most adventurous of all Portuguese singers involved in Fado's current renaissance, Dulce is regarded as the one who defines its survival by respectfully stretching its boundaries. A musician, songwriter and singer, her work blends traditional Fado with contemporary styles and eagerly searches out new forms of musical expression. Dulce constructed her own identity by expanding the concept, rediscovering many long forgotten popular tunes, introducing new instruments and arrangements, and finding use for many allegedly obsolete musical instruments.

With her global success, Dulce became a citizen of the world. Spain, France, Belgium, Holland, Germany, Italy, the United States, Japan, Brazil, Dulce was everywhere, singing in a strange language on the stage, and achieving the miracle of proving that great music is a universal language. Her inimitable voice cannot be categorized within any style that limits her; it knows no national boundaries that can stop her. Her voice and singing are her very own style and, for that reason it is a style that is unique and unmistakable.

Through her career, Dulce Pontes released several records of Fado and Portuguese folk music, but expanded beyond the boundaries of Portuguese music. Her artistic explorations know no geographical or cultural borders. Her work is inspired and influenced not only by Iberian musical tradition, but also Arabic, African, Brazilian and Bulgarian. She sings mostly in her native Portuguese, but also in Spanish, Galician, Mirandese, Italian, English and Greek.

Invitations from international music stars for collaborations and her participation in concerts and recordings came of her versatility and fame. She has performed with Italian singer Andrea Bocelli, the Spanish tenor José Carreras, the Brazilians Simone, Cesaria Evora from Cape-Verde, the Brazilian Caetano Veloso, the Spanish bagpipe player Carlos Nuñez, and The Chieftains from Ireland. She has performed with George Dalaras, collaborated with Stefanos Korkolis, and the Greek singer Eleftheria Arvanitaki for whom she composed a song for her album Broadcast. Dulces 2003 album Focus is the fruit of collaboration with Italian film composer Ennio Morricone, on which she vocally interpreted his famous compositions, as well as some works that he created especially for her.

As a performer - singer and dancer - Dulce is dramatic and expressive - on stage she plays the piano, dons ankle bells, singing phrases and executing dance moves that evoke all at once, Celtic, flamenco, Arabic, Gypsy, and Indian music - a total theatrical performance. Dulces career has seen her perform countless international tours, singing on all the stages of the world and in 2007 Dulce Pontes became the first Portuguese artist on the mythic Carnegie Halls stage in New York City where more than 2500 people paid her tribute with a standing ovation.

In 2008 this versatile and prolific artist celebrated the twenty-year anniversary of her career and her latest work has been in the Top 20 of the World Music Charts Europe for the last two consecutive months. Her new album Momentos, which should be released by the end of the year will contain previously unreleased songs and new versions of songs recorded through her career in many locations around the world. The tour "Momentos" will start in the spring of 2009.

You can buy tickets from the following locations

Nicosia

Strovolos Municipal Theatre: 22-313010

Megaland Diagoras Avenue: 22-456622

Megaland Ledras: 22-670338

Musical Paradise: 22-750505

Lemesos

158 Irinis Street: 25878744

Rialto Theatre: 7777 7745

Brent Cross Anexartisias: 25-378344

Brent Cross Makariou: 25-747814

Musical Paradise Makariou: 25-822380

Musical Paradise Kolonakiou: 25-324025

Larnaca

Larnaca Municipal Theatre: 24-665795

Accapella Music Store: 24-664165

Pafos

Municipal Information Centre: 80008181

Kalypso Music Store: 26-949296

The event is part of the Kypria International Festival 2009.

http://www.entertainment.yasmos.com/index....ts-Nicosia.html

http://www.cyprusevents.net/events/dulce-p...oments-nicosia/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι προγραμματισμένες - για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- συναυλίες της Ντούλτσε Πόντες, που έχουν τη μορφή αφιερώματος στον σπουδαίο συνθέτη Ένιο Μορικόνε, ακυρώνονται λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της Πορτογαλίδας ερμηνεύτριας.

Η διοργανώτρια εταιρία ενημερώνει το κοινό που ήδη έχει προμηθευτεί τα εισιτήριά του, ότι θα μπορεί να τα εξαργυρώσει από τα σημεία προπώλησης: για τη Θεσσαλονίκη (Ταμεία Μεγάρου Μουσικής & Πλατεία Αριστοτέλους - τηλ.: 2310 895938/9) και για την Αθήνα (Ταμεία Μεγάρου Μουσικής & Ομήρου 8 - τηλ.: 210 7282333) από όπου και τα προμηθεύτηκε.

Για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επιστροφή των εισιτηρίων είναι δυνατή από σήμερα και για ένα (1) μήνα, δηλαδή έως και την 17η Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωση της, η διοργανώτρια εταιρία διαβεβαιώνει το κοινό πως υπάρχει η πρόθεση - τόσο της ερμηνεύτριας όσο και της εταιρίας παραγωγής- οι, εν λόγω, συναυλίες να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες - αμέσως μόλις η κατάσταση υγείας της καλλιτέχνιδος το επιτρέψει-, για τις οποίες και θα υπάρξει, εγκαίρως, σχετική ενημέρωση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0