Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Στέλιος Βαμβακάρης

17 posts in this topic

Μεταξύ Μάρκου και Μάιλς Ντέιβις

Της ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δύο είναι τα ινδάλματά του. Ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Μάιλς Ντέιβις. Τον δεύτερο τον άκουσε, αγόρασε τους δίσκους του, τον «σπούδασε». Τον πρώτο δεν χρειάστηκε. Ο Μάρκος ήταν ο πατέρας του ή, όπως λέει ο ίδιος ο Στέλιος Βαμβακάρης, «το κατηχητικό μου».

«Το τραγούδι πρέπει να πηγαίνει στις ψυχές των ανθρώπων», λέει ο Στέλιος Βαμβακάρης

«Μάρκος, ο Αγιος Μάγκας» είναι μάλιστα ο τίτλος του βιβλίου που γράφει αυτό τον καιρό με «όλες τις περιγραφές μου, τα ιδιαίτερα της ζωής παιδιού με πατέρα και περιστάσεων. Αυτά τα γραπτά και η μουσική μου είναι το δικό μου το παιχνίδι. Γι' αυτούς που γουστάρουν παίζω και τώρα, σε μέρες λίγο σκληρές».

Οι σκληρές μέρες είναι τα Δευτερότριτα στο «Σταυρό του Νότου», όπου ο Στέλιος Βαμβακάρης παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιώργου Πανουσόπουλου και τη συμβολή της Εβελίνας Αγγέλου. «Ερασιτέχνης μπουζουξής» ο τελευταίος, γνώρισε τον υιό Βαμβακάρη όταν γύριζε την ταινία του «Μια μέρα τη νύχτα» κι αναζητούσε ένα μουσικό δεξιοτέχνη που να μπορεί να συνδυάζει το ρεμπέτικο με το μπλουζ. Κατά ευτυχή συγκυρία αυτός αποδείχτηκε πως ήταν ο γιος του Μάρκου, το έργο του οποίου ο Πανουσόπουλος και το ήξερε καλά και το λάτρευε. Οι δυο τους έγιναν έκτοτε φίλοι κι έτσι εξηγείται και η παρουσία του Πανουσόπουλου σε ένα πρόγραμμα τόσο λιτό όσο δυνατή είναι η μουσική του, το οποίο θα μπορούσε να σταθεί και χωρίς σκηνοθέτη.

Στο πρώτο μέρος «λέω», εξηγεί ο Στέλιος Βαμβακάρης, «τα δικά μου τραγούδια, αυτά που είχα δώσει στον Σιδηρόπουλο, τον Νταλάρα, τον Ξυλούρη και τα άλλα που είχα τραγουδήσει εγώ στους δύο μου δίσκους "Η φαντασία στην εξουσία" και "Ο ναύτης από τη Σύρα". Λέω και τέσσερα δικά μου ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Σωτήρη Κακίση και Πάνου Ηλιόπουλου. Ολο αυτό το πρώτο μέρος είναι η δουλειά μου, το ύφος μου, το καραντουζένι δηλαδή, και η μουσική πρόταση που κάνω, παντρεύοντας το ρεμπέτικο με το μπλουζ. Στο δεύτερο μέρος έχω επιλέξει κάποια τραγούδια του Μάρκου, από τα λιγότερο γνωστά».

Σ' αυτά τα τελευταία «αξίζει να προσέξει κανείς τη μουσική, τα εξαιρετικά ταξίμια. Ομως μην νομίζετε», επεμβαίνει ο Πανουσόπουλος, «ότι ο Στέλιος δεν λέει και τα γνωστά του Μάρκου. Είναι ο μεγαλύτερος οπαδός του πατέρα του».

Αλλωστε, «η Φραγκοσυριανή δεν είναι μουσειακό είδος», επιμένει αργότερα ο Βαμβακάρης, που μιλά για τον πατέρα του στον ενεστώτα σαν εκείνος να είναι ακόμα ζωντανός, επαναλαμβάνοντας ξανά και ξανά πως ο Μάρκος «είναι στη φλέβα μου». Εξ ου και ο τίτλος της παράστασης, «Με φλέβα αριστοκράτη»...

Συνδυασμός μπλουζ και ρεμπέτικου

-Με μουσική φλέβα συνδυάσατε κι εσείς το μπλουζ με το ρεμπέτικο.

«Ολες οι εφευρέσεις γίνονται από σύμπτωση. Κάποτε είχε πάει ο αμερικανικός στόλος στη Σμύρνη. Οι Αμερικανοί έπαιξαν εκεί πέρα ένα δικό τους τραγούδι κι έτυχε να το ακούσει ο Μπάτης. Αυτό το τραγούδι είναι ο "Μπουφετζής". Για να παίζεται το μπουζούκι έτσι και να βγαίνει αυτός ο ήχος από ένα τραγούδι αμερικάνικο, θα μπορεί να παίζει κανείς και μπλουζ. Αυτό σκέφτηκα πριν από 25 χρόνια και το καλλιέργησα με πειράματα. Νομίζω ότι έφτασα σε ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά και τα βαριά που έλεγε τον καιρό εκείνο ο Μάρκος έχουν πολύ μεγάλη σχέση με το μπλουζ».

-Εσείς γνωρίσατε κορυφαίες μορφές του μπλουζ.

«Εχω βρεθεί κι έχω παίξει και με τον Λουιζιάνα Ρεντ και με το θείο του Τζίμι Χέντριξ και με τον ξάδερφο της Σάρα Βον. Εχω εξασκηθεί και μπορώ να πω πέντε μουσικά πράγματα με το μπουζούκι μου. Υμνους έχει γράψει το τρίχορδο μπουζούκι. Είναι όργανο που το κρατήσανε άτομα που ήταν μπλουζίστες και δεν το ξέρανε».

- Ο πατέρας σας ήταν «μπλουζίστας»;

«Μα αυτός είχε και την κορόνα και το στίχο. Τα βαριά του τραγούδια έχουν αυτή τη γραμμή: το περιθώριο, το κυνήγημα, το τράβηγμα. Κι άλλωστε οι κλίμακες του μπλουζ έχουν δικά μας πράγματα».

- Είναι βαριά κληρονομιά το όνομα του Μάρκου;

«Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι γιος του Μάρκου και γιατί από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά κι εγώ κι ο αδελφός μου του παίζαμε και τραγούδαγε από το χέρι μας. Και καμαρώνω που με γέννησε ο πατέρας μου και βρέθηκα στη ζωή και μπορώ τώρα και μιλάω γι' αυτήν».

- Ο Βαμβακάρης τράβηξε το δύσκολο κομμάτι της ιστορίας του ρεμπέτικου.

«Κυνηγήθηκε από την Αστυνομία για να μπορέσει να το φτάσει το μπουζούκι εκεί που το 'φτασε. Αλλά και μες στη φτώχεια και τις εμπειρίες της ζωής, είναι και πολύ πλούσιος γι' αυτά που ανακάλυψε. Ο Μάρκος και "τραβήχτηκε" και έζησε και τις γυναίκες και τους μάγκες και όλα».

- Δεν σας πείραζε το ότι ήταν γυναικάς;

«Καμαρώνω που ήταν αρσενικό άτομο και γουστάρισε τη ζωή του. Η ζωή είναι κομφούζιο. Ο καθένας την κάνει όπως θέλει. Να με πειράζει τι; Ο Μάρκος δεν έκανε τίποτα κακό. Ερωτεύτηκε τις γυναίκες και τις τραγούδησε».

-Αποκαταστάθηκε ο Μάρκος;

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει ρεύμα. Αλλά ο Μάρκος είναι ένας άνθρωπος που θέλει καιρό για να καταλάβεις τη φλέβα του και τον τρόπο με τον οποίο μίλαγε στα τραγούδια του. Ο καθρέφτης ήταν η δουλειά του. Μόλις ασχοληθείς με αυτήν μπαίνεις σε λούκι και ψυχικό και ανθρωπιστικό και μάγκικο και μόρτικο. Γιατί τα τραγούδια του είναι γύρω από το παίδεμα της ζωής. Πίνεις ένα ποτήρι, τα ακούς και μερακλώνεσαι. Γιατί το τραγούδι πρέπει να πηγαίνει στις ψυχές των ανθρώπων».

Δηλητηριασμένο το σημερινό τραγούδι

-Το σημερινό τραγούδι πάει;

«Αν το λέμε όπως το εννοώ κι εγώ, νομίζω ότι πάει δηλητηριασμένο, όπως τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Το τραγούδι σήμερα πάει αλλού. Είμαστε πολύ μακριά από αυτά που συζητάμε».

- Είπατε για το «μεράκλωμα». Η πρώτη φορά που μερακλώσατε εσείς ποια ήταν;

«Εγώ από μικρός μερακλωμένος ήμουν. Ηταν δώρο Θεού το σπίτι που μεγάλωσα κι εγώ πολύ τυχερός που είχα πατέρα τον πατέρα μου. Μέσα στη φλέβα μου τον έχω. Τον πατέρα μου, όχι τον μουσικό. Ο Μάρκος μουσικός είναι κέντα. Στο τραγούδι, στα παιδιά του, στις εξηγήσεις του ήταν ατόφιος».

- Οι δικές σας εμπειρίες που βγαίνουν πάνω στο μπουζούκι ποιες είναι;

«Εμένα τα πρώτα τραγούδια μου τα τραγούδησε η Καίτη Γκρέυ, ο Περυπινιάδης, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Νταλάρας, η Μοσχολιού, η Μπέλλου. Μέχρι τώρα τα ακούω και καμαρώνω. Αλλά εγώ είμαι τύπος, ταγμένος στη μουσική. Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτε για να μπορώ να ζω ήσυχα».

-Το μπουζούκι έχει κακοπάθει, λένε, τα τελευταία χρόνια...

«Εμένα μου αρέσει που γίνονται κέντες στη μουσική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ερμηνευτές που μπορούν και περνάνε αυτό το είδος στη μουσική τους. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι βγαίνουν καινούργια παιδιά τα οποία κινούνται λάθος. Μετατρέπουν τα τραγούδια της ταβέρνας και της ψάθινης καρέκλας σε άλλο είδος. Τώρα η δουλειά έχει πάει στο χρυσό ξενόκουμπο. Τα φοράγανε και πρώτα, αλλά άλλο νόημα εκείνο κι άλλο να βουτάς τώρα το μικρόφωνο και να φοράς το διαμάντι...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/12/2003

Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

http://www.enet.gr/online/online_hprint.js...&a=&id=73113148

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με φλέβα αριστοκράτη: Ο Στέλιος Βαμβακάρης στον Σταυρό του Νότου 9/12/2003

Μουσική σκηνή

ΣTAYPOΣ TOY NOTOY

Mε φλέβα αριστοκράτη

Έναρξη Δευτέρα 24 Nοεμβρίου 2003.

Mουσική παράσταση με τον ΣTEΛIO BAMBAKAPH

Συμμετέχει η Eβελίνα Aγγέλου

Eπιμέλεια προγράμματος Γιώργος Πανουσόπουλος

Πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα το ρεμπέτικο ήταν το μουσικό είδος που σηματοδότησε για την Eλλάδα το πέρασμα από την τουρκοκρατία στο δυτικό αστικό μοντέλο του σήμερα. Oι σκληρές συνθήκες ζωής και η βιομηχανική ανάπτυξη, η μικρασιατική καταστροφή και η προσφυγιά, η φτώχεια και ο αυταρχισμός της εξουσίας δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια νέα τάξη «λιγότερο προνομιούχων» ανθρώπων, «περιθωριακών» που υπήρξαν και το υλικό για την εμφάνιση του ρεμπέτικου. Tα τραγούδια τους ήταν καθαρά τραγούδια διαμαρτυρίας, μια έκφραση απελπισίας, απογοήτευσης και βέβαια άρνησης των κοινωνικά απροσάρμοστων να ενταχθούν σε οποιοδήποτε σύστημα συνύπαρξης. Συνέχεια και εξέλιξη της βυζαντινής μουσικής και του δημοτικού μας τραγουδιού. Xωρίς το ρεμπέτικο δεν θα υπήρχε ο Xατζιδάκης, ο Θεοδωράκης, το έντεχνο και λαΐκό ελληνικό τραγούδι και χωρίς τον Mάρκο δεν θα υπήρχε το ρεμπέτικο τραγούδι. O Στέλιος συνεπής στο όνομα και την κληρονομιά του, δεν έμεινε προσκολλημένος σ αυτήν. Yπήρξε μέτοχος αλλά και συνεχιστής. Aπό τα 12 του χρόνια επαγγελματίας σολίστας του μπουζουκιού έγραψε μουσική που τραγούδησε ο Mάρκος, η Σωτηρία Mπέλλου, η Bίκυ Mοσχολιού, ο Nίκος Ξυλούρης, ο Γιώργος Nταλάρας, ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Aυτή την άγνωστη στο πλατύ κοινό διαδρομή του παρουσιάζει στην μουσική παράσταση με φλέβα αριστοκράτη, στο Σταυρό του Nότου. H παράσταση αποτελείται από δύο ενότητες. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η συνθετική δουλιά του Στέλιου Bαμβακάρη καθώς και οι κοινές ρίζες του ρεμπέτικου και του μπλούζ. Tο δεύτερο μέρος είναι ένα αφιέρωμα στα μη «εμπορικά», άγνωστα στο πλατύ κοινό αριστουργήματα του Mάρκου Bαμβακάρη, τα οποία έχουν επιλεγεί για την μουσική τους φόρμα και γιατί εκφράζουν την πολύπλευρη μουσική ευαισθησία του ίδιου του Mάρκου. Mεταξύ των δύο ενοτήτων μεσολαβεί η προβολή ανέκδοτου σπάνιου κινηματογραφικού υλικού του Mάρκου Bαμβακάρη.

Tο πρόγραμμα επιμελείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του κινηματογράφου και γνωστός λάτρης του ρεμπέτικου τραγουδιού, ο Γιώργος Πανουσόπουλος. Mαζί με τον Στέλιο Bαμβακάρη εμφανίζεται η Eβελίνα Aγγέλου.

H παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Tρίτη.

Στον Σταυρό του Nότου (Aπέναντι), Φραντζή 14A, Nέος Kόσμος, τηλέφωνο 210 9226975. Eίσοδος 10 ευρώ. Έναρξη παράστασης 22.30 (προσέλευση 21.30).

Διάρκεια παράστασης 150 λεπτά.

http://entertainment.flash.gr//music/conce.../11/28/16998id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tην Παρασκευή 30/5 στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα στο Β'πρόγραμμα στις 6-8μμ καλεσμένος θα είναι ο Στέλιος Βαμβακάρης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΟ BLUES ΣΥΝΑΝΤΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

http://3.bp.blogspot.com/_Z6vgN-J_BOI/SYGA...ARIS_8SEL_1.jpg

Ο Στέλιος Βαμβακάρης μας παρουσιάζει ένα άλμπουμ που συνδυάζει αριστοτεχνικά το ρεμπέτικο με το μπλουζ. Είναι όλες οι συνθέσεις δικές του όπως και οι πρωτοποριακοί στίχοι των περισσοτέρων τραγουδιών.

Συμμετέχει με δύο τραγούδια η Εβελίνα Αγγέλου

Στα τραγούδια: ΑΝΤΕ ΝΑ 'ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ,ΜΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ & ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι στίχοι είναι του Πάνου Ηλιόπουλου, στο τραγούδι ΤΟ ΚΟΥΠΙ οι στίχοι είναι της Λίνας Νικολακοπούλου, και στο τραγούδι ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΟΥ οι στίχοι είναι του Σωτήρη Κακίση.

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ BLUES ΣΥΝΑΝΤΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ

Κατηγορία: ΠΑΛΙΑ ΛΑΙΚΑ & ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ

Ερμηνευτής: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Συνθέτης: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

Στιχουργός: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ, ΠΑΝΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΚΙΣΗΣ

Συμμετοχές: ΕΒΕΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥ

Εταιρεία: LEGEND - MODERN TIMES

Κυκλοφορία: 30/01/2009

1 ΕΤΣΙ

2 ΑΝΤΕ ΝΑ 'ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

3 ΜΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ

4 ΤΟ ΚΟΥΠΙ - Εβελίνα Αγγέλου

5 ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΝΑΖΗΤΩ

6 ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΟΥ

7 ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ

8 ΕΙΝ' ΑΠ' ΕΞΩ ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ - Εβελίνα Αγγέλου

9 ΜΕ ΛΕΝ ΤΡΕΛΟ

10 ΠΑΝΤΙΕΡΑ

11 ΝΙΡΒΑΝΑ

12 ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13 ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΧΑΡΛΕΪ

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...e=5202846591222

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Έλα, έλα, έλα..." με Καίτη Γκρέυ, Νίκο Ξυλούρη και διαφορετικά λόγια...


«Παράλληλες ιστορίες» του Στέλιου Βαμβακάρη με Γκρέυ & Ξυλούρη

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
17/02/2013

http://www.ogdoo.gr/component/k2/paralliles-istories-toy-stelioy-bambakar?Itemid=154
 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρόνια πολλά στο Στέλιο Βαμβακάρη με έναν εξαιρετικό και από τους πιο αδικημένους δίσκους, στον οποίο συμμετέχει με 7 τραγούδια...

 

H Μοσχολιού τραγουδάει Στέλιο Βαμβακάρη & Λευτέρη Παπαδόπουλο
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
02/03/2013
 
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό τα λιγότερο ακουσμένα, αλλά πάντα ουσιαστικά, λαϊκά τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη...

 

Στέλιος Βαμβακάρης «Στο Μάρκο» 

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

08/03/2014 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9456&Itemid=40

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Στέλιος Βαμβακάρης είναι από τα ελάχιστα παιδιά μουσικών (συνθετών ή τραγουδιστών), που ασχολήθηκαν με το επάγγελμα του πατέρα τους και κατάφεραν, μέσα από μια μακρά διαδρομή, να απαγκιστρωθούν από τα «πάτρια» και να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτότυπο υλικό, που, αν μη τι άλλο, είναι άξιο σεβασμού…Ακούστε ολόκληρο τον καινούργιο του δίσκο, που ηχογραφήθηκε με την αρωγή και την παραγωγή του Σωκράτη Μάλαμα...

 

 

Στέλιος Βαμβακάρης - «Επισκέπτης»

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/stelios-vamvakaris-episkeptis

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα πρώτα τραγούδια, του Στέλιου Βαμβακάρη, ενός ξεχωριστού λαϊκού δημιουργού που γεννήθηκε σαν σήμερα, 69 χρόνια πριν...

 

Στέλιος Βαμβακάρης: «Τα πρώτα μου τραγούδια»

02/03/2016

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/stelios-vamvakaris-ta-prota-mou-tragoydia

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια από τις ενδιαφέρουσες, τουλάχιστον όσον αφορά το μουσικό μέρος, εκπομπές που προβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην κρατική τηλεόραση, ήταν το «Κυριακάτικο τραπέζι»... Καλεσμένος στις 3 Φεβρουαρίου 2008 ήταν ο Στέλιος Βαμβακάρης, που έπαιξε και τραγούδησε δικά του και του Μάρκου...

«Κυριακάτικο τραπέζι» με τον Στέλιο Βαμβακάρη

24/07/2016
 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/kyriakatiko-trapezi-me-ton-stelio-vamvakari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Στέλιος Βαμβακάρης, που γεννήθηκε σαν σήμερα, θυμάται στιγμές από τη ζωή με τον πατέρα του, στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα στην ΕΡΤ... H ζωή του στην Άνω Σύρα, τα κουρντίσματά του στο μπουζούκι, η επιστροφή του στη δισκογραφία με τη μεσολάβηση του Μπιθικώτση, αλλά και οι περιπέτειές του με την αστυνομία και τις δισκογραφικές εταιρείες...

«Ουδείς αναμάρτητος» με τον Στέλιο Βαμβακάρη… 12 χρόνια πριν

02/03/2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/oudeis-anamartitos-me-ton-stelio-vamvakari-12-xronia-prin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν η «φαντασία στην εξουσία» συναντά τους «ρεμπέτες του ντουνιά»...

«Στάση ΕΡΤ» με τον Στέλιο Βαμβακάρη

19/05/2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/stasi-ert-me-ton-stelio-vamvakari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η άγνωστη δισκογραφία των πρώτων χρόνων της διαδρομής του λαϊκού συνθέτη που έχει σήμερα τα γενέθλιά του.

Τα 45άρια του Στέλιου Βαμβακάρη

02/03/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/prosopa/afieromata/ta-45aria-tou-steliou-vamvakari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας άγνωστος, ξεχωριστός ορχηστρικός δίσκος του σπουδαίου Στέλιου Βαμβακάρη, που κλείνει σήμερα τα 72...

«Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα» του Στέλιου Βαμβακάρη

02/03/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/kalos-irthate-stin-ellada-tou-steliou-vamvakari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στα οκτώμισι χρόνια λειτουργίας του Ogdoo.gr, ο Στέλιος Βαμβακάρης - που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών - ήταν πάντα παρών, μέσα από αφιερώματα, ραδιοφωνικές εκπομπές, συνεντεύξεις, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και με παρουσιάσεις παλαιότερων δίσκων του.
Με αφορμή λοιπόν τον αναπάντεχο χαμό του, σκέφτηκα να συγκεντρώσω εικοσιένα θέματα που δημοσιεύθηκαν στο Ogdoo.gr και σχετίζονται με τη μεγάλη πορεία του Στέλιου Βαμβακάρη στο ελληνικό τραγούδι, από το 1963 και την ηχογράφηση των πρώτων τραγουδιών του, μέχρι τις μέρες μας...

Μεγάλο αφιέρωμα στον Στέλιο Βαμβακάρη

18/06/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/megalo-afieroma-ston-stelio-vamvakari

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο οργανικά κομμάτια με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Βαμβακάρη, σε ένα παντελώς άγνωστο, "τουριστικό" δίσκο με επανεκτελέσεις ρεμπέτικων και παλιών λαϊκών τραγουδιών...

2 άγνωστα ορχηστρικά του Στέλιου Βαμβακάρη

21/07/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/2-agnosta-orxistrika-tou-steliou-vamvakari

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0