Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Η PARLOPHONE ΞΑΝΑΖΕΙ

20 posts in this topic

Ο Γιώργος Νταλάρας ανάμεσα στον Κώστα Λαλιώτη και τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, που έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση.

Η μικρή Αρετή Κετιμέ (κάτω δεξιά) ενθουσίασε με την φωνή και το σαντούρι της.

post-16-1075895630.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι ότι πιο σημαντικό για την ελληνική μουσική να υπάρχουν τέτοιου είδους παραγωγές .....απαραίτητη και η συμβολή των μέσων μαζικής ενημέρωσης που θα πρέπει να προβάλλουν την καλή ποιότητα των ελληνικών τραγουδιών......

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΔIΣKΟΓPAΦIKEΣ EKΔΟΣEIΣ

H νύχτα του παραγωγού Γιώργου Nταλάρα

Ο παραγωγός Γιώργος Νταλάρας ήταν ένα πρόσωπο που γνώριζαν από χρόνια οι άνθρωποι που δούλευαν μαζί του. Ένας τελειομανής καλλιτέχνης, όπως ήταν πάντα ο Νταλάρας, ήταν σχεδόν αναμενόμενο να αφιερώνει αρκετό χρόνο στην ανεύρεση καλών συνεργατών αλλά και στην άψογη διαδικασία της δημιουργίας των δίσκων του, κατακτώντας μια τέχνη που στην Ελλάδα είναι, τουλάχιστον, παρεξηγημένη. Όμως το βράδυ της Δευτέρας, δεν ήταν ώρα για γκρίνιες...

Μέσα στο κατάμεστο «Χάραμα» (από καλλιτέχνες, πολιτικούς, δημοσιογράφους) η Minos ΕΜΙ δήλωσε και επισήμως την «ανάσταση» της ιστορικής ετικέτας Parlophone, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο Γιώργος Νταλάρας. Πρώτα δείγματα δουλειάς του, το παραδοσιακού περιεχομένου «Τραγούδι της Αρετής» (με τέσσερα κομμάτια που παίζει και τραγουδάει η Αρετή Κετιμέ), το διπλό λάιβ αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη (ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών που δόθηκαν στην Ερμούπολη Σύρου και στον Πειραιά), το «Smyrne» της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (παραδοσιακά και σμυρναίικα τραγούδια) και τέλος το τριπλό άλμπουμ από τις συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής - Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη - όπου συμμετέχουν και οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Γιώτα Δρακιά.

Το να αναλαμβάνει κανείς τη δισκογραφική ετικέτα που έβγαλε πρώτη τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη είναι ευθύνη και την ευθύνη τη συναισθάνεται (όπως δήλωσε) ο νέος διευθυντής της. Και βέβαια έχει σχέδια για το μέλλον: «Θέλω να κάνω προσμείξεις» είπε. «Να προωθώ τραγούδια νέων συνθετών, νέων στιχουργών αλλά και νέων τραγουδιστών - αυτών που παρασυρόμενοι από τις σειρήνες της εποχής πέφτουν σε βραχάκια».

Οι πρώτες ανακαλύψεις του ήταν εκεί: H μικρή Αρετή Κετιμέ, τα μέλη της Εστουδιαντίνας και ο Παναγιώτης Λάλεζας («είναι ένα φαινόμενο», είπε. «Από τους καλύτερους παραδοσιακούς τραγουδιστές των τελευταίων 50 χρόνων»).

Μια τέτοια πανηγυρική σύναξη δεν μπορούσε παρά να κλείσει με απονομές χρυσών δίσκων - το διπλό λάιβ του Βαμβακάρη και το τριπλό από το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη - και με τα όργανα επί σκηνής. Όλοι μαζί - Νταλάρας, Γλυκερία, Μαριώ, Θαλασσινός, Τσέρτος, Σοφία Παπάζογλου, Λάλεζας και Αηδονίδης - τίμησαν τον χώρο και την ώρα με μια... ανέφελη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Χ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ , 04-02-2004 , Σελ.: P27

Κωδικός άρθρου: A17857P272

ID:401725

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...7857&m=P27&aa=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αθάνατα τραγούδια θα ερμηνεύσει στην Καισαριανή ο Γιώργος Νταλάρας

Αγγιγμα ψυχής, με νότες στο «Χάραμα»

«Τραγούδια που λάμπoυν τη μέρα, τη νύχτα, το χάραμα», θα τραγουδήσει ο Γιώργος Νταλάρας στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (2 Φεβρουαρίου) στο πάλκο των αθανάτων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Θα τραγουδήσει με τη ψυχή του δίνοντας μία γεύση από τις νέες εκδόσεις της Parlafhone «Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη - O,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ», «Γιώργος Νταλάρας: Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη» και «Smyrne», η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας

Η Parlafhone είναι η ιστορική ετικέτα υπό την οποία έχουν εκδοθεί οι δίσκοι του θρυλικού συγκροτήματος των Beatls.

Tις νέες αυτές παραγωγές της Parlafhone επιμελείται αποκλειστικά ο μεγάλος ερμηνευτής, ο οποίος έχει και το ρεκόρ στις πωλήσεις δίσκων, που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

Το Γιώργο Νταλάρα, όπως μάθαμε, στο «Χάραμα» θα συνοδεύσουν οι μουσικοί της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας.

Η Εστουδιαντίνα είναι η αναβίωση ενός τύπου ορχήστρας που έδρασε έντονα στα τέλη του 19oυ αιώνα και στο πρώτο τέταρτο του 20ου, διαδόθηκε στηn Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και σταμάτησε να υπάρχει λίγο μετά την καταστροφή της.

Εχουν καταγραφεί αριστουργήματα μουσικής, τα οποία αποτελούν το αντικείμενο μελέτης και το περιεχόμενο των συναυλιών της.

Αποτελείται από νέους μουσικούς που παίζουν κυρίως νυκτά έγχορδα και ξύλινα πνευστά.

Δημιουργός της είναι ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο οποίος πρότεινε την ίδρυσή της στο Δήμο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας το 1998 με μία παρέα φίλων μουσικών και αφορμή τη μελέτη του Παναγιώτη Κουνάδη για τις Εστουδιαντίνες της Σμύρνης και τις συναυλίες που έκανε από το 1995 με αυτό το θέμα.

Με βασικούς συνοδοιπόρους τον Κυριάκο Γκουβέντα, Ανδρέα Τσεκούρα και Χρίστο Τσιαμούλη, η Εστουδιαντίνα μετρά σήμερα πάνω από 150 δημόσιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικότερη αυτή στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το περσινό καλοκαίρι με τον Γιώργο Νταλάρα στο αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, ενώ έχει συνεργαστεί με τους πιο αξιόλογους Ελληνες τραγουδιστές της νεότερης γενιάς.

Επομένως από το πρόγραμμα του Γιώργου Νταλάρα δεν θα λείπουν τα γνωστά και άγνωστα παραδοσιακά και σμυρνέικα τραγούδια.

Ο καλλιτέχνης θα ανακοινώσει και τις άλλες εκδόσεις της Paralfhone, κομμάτια που βρίσκονται πάνω από το χρόνο, όπως και όλες οι δισκογραφικές του δουλειές, που συνιστούν μια καλή ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιότεροι και να διδαχθούν οι νεότεροι.

Ανάμεσα στις εκδόσεις είναι και ο δίσκος της μικρής Αρετής Κετιμέ, της καλύτερης μαθήτριας του Αριστείδη Μόσχου, δεξιοτέχνη στο σαντούρι.

Η Αρετή Κατιμέ θα είναι στο «Χάραμα» και θα συνοδεύσει τον Γιώργο Νταλάρα.

Κι εμείς θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί τους.

Πάντα να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε.

30/1/2004

http://www.apofasi.gr/index.asp?intid=show&nid=6483

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δημοφιλής τραγουδιστής βάζει στα... όνειρά του την ιστορική ετικέτα!

«Parlfhone», όπως λέμε... Νταλάρας

Η αγάπη του Γιώργου Νταλάρα για το καλό ελληνικό τραγούδι κυβερνά σημαντικές κινήσεις. Οπως αυτή με την «Parlfhone».

Κίνηση ρουά-ματ.

Ο μεγάλος ερμηνευτής πρόσφερε ένα σημαντικό κομμάτι από τη δυνατή θέληση και την απέραντη ικανότητα αφοσίωσης στην ομότιτλη ιστορική ετικέτα, για να πραγματώσει το όνειρό του.

Ενα όνειρο που λειτουργεί σαν βάλσαμο στην πληγή του ελληνικού τραγουδιού.

«Είναι μεγάλη ευθύνη που έχω αναλάβει αυτή την ετικέτα, κάτω από την οποία ηχογράφησε τα πρώτα του τραγούδια ο Μάρκος Βαμβακάρης. Θέλω να κάνω πράγματα που θα αντέξουν στο χρόνο.

Σκοπός μου είναι να προωθήσω τραγούδια νέων συνθετών και στιχουργών, αλλά και νέων τραγουδιστών, οι οποίοι πολλές φορές πέφτουν από τις "σειρήνες" της εποχής σε κάποια βραχάκια!», δήλωσε προχθές βράδυ στο «Χάραμα», που τραγούδησε με την ψυχή του.

O Γιώργος Νταλάρας ανέβηκε στο πάλκο που του χαρίστηκε ένα χάδι από το δάσκαλο και άνοιξε το πρόγραμμά του με το αθάνατο τραγούδι «Κάθε βράδυ πάντα λυπημένη» του Βασίλη Τσιτσάνη και συνέχισε με το άλλο κομμάτι που άφησε ιστορία: το «Θα ρθω να σε ξυπνήσω» του Μάρκου.

Ο διευθυντής της ΜΙΝΟΣ, Μίλτος Καρατζάς, του απένειμε τους χρυσούς δίσκους για τις εκδόσεις «O,τι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» νούμερο ένα σε πωλήσεις και «Γιώργος Νταλάρας, Αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη».

Η Γλυκερία, ο Τσέρτος, ο Αηδονίδης και ο Παναγιώτης Λάλεζας, ένα νέο παιδί που ο Νταλάρας θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος που έχει βγει τα τελευταία 50 χρόνια στο παραδοσιακό τραγούδι, πήραν το μικρόφωνο και συνέχισαν το πρόγραμμα με τραγούδια που λάμπουν.

Η Αρετούλα Κετιμέ αφιέρωσε στον αγαπημένο της θείο, όπως αποκαλεί τον Γιώργο Νταλάρα, το «Πονεμένο στήθος».

Τους καλλιτέχνες συνόδευσε η περίφημη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Η βραδιά πήγε ώς το «Χάραμα», με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Γλυκερία, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, που, τραγουδώντας, έκαναν πιο έντονους τους χτύπους της καρδιάς μας

4/2/2004

http://www.apofasi.gr/index.asp?intid=show&nid=6602

Share this post


Link to post
Share on other sites

RUMOUR

I was in a record shop yesterday, a very good one (when you come up to the "Greek music" department, the first thing you run into is To Mousiko Kouti staring at you from its shelf at the head of the stairs). The people who run it are very nice and I don't go there unless I have time to spend.

Yesterday I went and asked for Areti (το τραγούδι της Αρετής δλδ) and the man asked was I sure that I wanted the cd with only 4 songs, because another, full-size, is due to be released soon. He couldn't tell me how soon, so maybe it was wishful thinking, but it's nice to hope, isn't it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περιοδικό "Εικόνες"

Εφημερίδα "Έθνος"

18/02/2003

ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΤΟ "ΧΑΡΑΜΑ"

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, ο γνωστός τραγουδιστής και η Minos-EMI μας προσκάλεσαν σε μια ξεχωριστή γιορτή σε έναν χώρο ταυτισμένο με μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ελληνικής μουσικής ιστορίας.

post-16-1077141211.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Νταλάρας δίνει το σήμα υπό το βλέμμα των πολιτικών που τον τίμησαν στη βραδιά.

post-16-1077141866.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Μίλτος Καρατζάς, δ.σ. της Minos-EMI με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Parlophone Γιώργο Νταλάρα.

post-16-1077142033.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα τραγούδι του Τσιτσάνη και ένα του Βαμβακάρη για το ξεκίνημα της βραδιάς από τον Γιώργο Νταλάρα.

post-16-1077142254.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0