Posted December 20, 2005 · Report post Tο''αν μ'αγαπας κι ειν'ονειρο'' ειναι απο τον ''Μεγαλο Ερωτικο'' του Χατζηδακι, ''Τα λιανοτραγουδα''(ετσι λεγεται το κομματι). Και αν θυμαμαι καλα, ο Γιωργος το ειχε πει μαζι με την Σονια Θεοδωριδου περσι στην συναυλια στο Αιθριο του Μεγαρου. Θανο σωστα τα λεω; Αν κανω λαθος διορθωστε με παιδια, γιατι το μυαλο μου τελευταια δεν δουλευει.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2005 · Report post Tο''αν μ'αγαπας κι ειν'ονειρο'' ειναι απο τον ''Μεγαλο Ερωτικο'' του Χατζηδακι, ''Τα λιανοτραγουδα''(ετσι λεγεται το κομματι). Και αν θυμαμαι καλα, ο Γιωργος το ειχε πει μαζι με την Σονια Θεοδωριδου περσι στην συναυλια στο Αιθριο του Μεγαρου. Θανο σωστα τα λεω; Αν κανω λαθος διορθωστε με παιδια, γιατι το μυαλο μου τελευταια δεν δουλευει.... Το τραγούδι "Τα λιανοτράγουδα" δεν το έχω ακούσει ποτέ από τον Νταλάρα.Στο αίθριο του Μεγάρου ο Νταλάρας είχε πει το τραγούδι " Ο εφιάλτης της Περσεφόνης" και αν θυμάμαι καλά η Σόνια Θεοδωρίδου είχε πει "Τα παιδιά κάτω στον κάμπο". Y.Γ:Και το δικό μου μυαλό επίσης... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2005 · Report post ... :blink: Enan giatro grigora!! :lol: :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2005 · Report post Το «Σταγδήν βραδέως» του Περύδη λοιπόν Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2006 · Report post Ένα καταπληκτικό τραγούδι του Σταύρου Κουγιουμτζή. "Ήθελα νά'μουνα πουλί" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2006 · Report post Το "Χρόνια Πολλά" του Βασίλη Παπακωσταντίνου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2006 · Report post Το «Κάποτε θα 'ρθουν» στο όποιο ανάφερε ο Θανάσης στο dedicated, και που βρήκα δώρο-έκπληξη από την Annette στο mail το πρωί. Έχει αρκετές ερμηνίες, αλλά δεν το είχα προσέξει ιδιαίτερα πότε πριν. ’ρα, merci Annette, και ελπίζω ότι ο Νταλάρας θα μας το πει κάποτε... Κάποτε θα 'ρθουν_____||_____ Some day they will come Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος_____||_____ Lyrics: Lefteris Papadopoulos Μουσική: Γιώργος Θεοδωράκης_____||_____ Music: Giorgos Theodorakis Ερμηνευτές: Παύλος Σιδηρόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Μαρία Φαραντούρι_____||_____ Sung by: Pavlos Sidoropoulos, Dimitra Galani, Giannis Kotsiras, Maria Farantouri Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν_____||_____ Some day they will come to tell you πως σε πιστεύουν, σ' αγαπούν_____||_____ that they believe in you, that they love you και πώς σε θένε_____||_____ and how they want you Έχε το νου σου στο παιδί,_____||_____ Keep your mind on the child κλείσε την πόρτα με κλειδί_____||_____ lock the door with the key ψέματα λένε_____||_____ they are telling lies Κάποτε θα 'ρθουν γνωστικοί,_____||_____ Some day they will come, the wise men, λογάδες και γραμματικοί_____||_____ the sharp reasoners and fine talkers, για να σε πείσουν_____||_____ to convince you Έχε το νου σου στο παιδί_____||_____ Keep your mind on the child κλείσε την πόρτα με κλειδί,_____||_____ lock the door with the key θα σε πουλήσουν_____||_____ they will sell you Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί_____||_____ And when the times come που θα 'χει σβήσει το κερί_____||_____ when the candle will be blown out στην καταιγίδα_____||_____ in the tempest Υπερασπίσου το παιδί_____||_____ Protect the child γιατί αν γλιτώσει το παιδί_____||_____ because if the child escapes υπάρχει ελπίδα_____||_____ there is hope. http://www.stixoi.info/view_lyrics.php?song_id=1130 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2006 · Report post 2 τραγούδια που τα άκουσα -ξανά- σήμερα.... "Όταν βλέπετε να κλαίω" και "Τι ειναι αυτό που το λένε αγάπη" Δεν ξέρω αν τα είχε πει κάπου, κάποτε, εγώ όμως -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- δε θυμάμαι να τα έχω ακούσει.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2006 · Report post Na ksanapei to "arga einai pia arga" tou Panou pou elege o Dionysiou!!! To eixe pei prin 11 xronia sthn Aulaia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2006 · Report post Από τότε που έκανε το stixoi.info "σελίδα ανοιγνμας" του browser μου, μου έχει χαρίζει ήδη πολλές εκπλήξεις με το «τυχαίο τραγούδι» που δείχνει κάθε φορά, αλλά καμία τόσο έντονη όπως αυτή εδώ: Αν είσαι Θεός _____||_____ If you are God Στίχοι: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας_____||_____ Lyrics: Charis&Panos Katsimichas Μουσική: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας_____||_____ Music: Charis&Panos Katsimichas Ερμηνευτές: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας_____||_____ Sung by: Charis&Panos Katsimichas Πόσα ποτάμια αίμα_____||_____ How many rivers of blood πόσα ποτάμια δάκρυ_____||_____ how many rivers of tears και πόσα παρακάλια _____||_____ and how many supplications θέλεις ακόμα από μας_____||_____ do you want from us, more than this _____||_____ Τώρα που τρελαθήκαμε_____||_____ Now that we have gone mad και λύσσαξε η μπόρα_____||_____ and the storm has become furious αν ήσουνα ποτέ εδώ_____||_____ if you ever were here πες μου που είσαι τώρα;_____||_____ tell me, where are you now? _____||_____ Αν είσαι θεός _____||_____ if you are God γιατί δεν μας λυπάσαι;_____||_____ why do you not have mercy on us? Αν είσαι θεός _____||_____ if you are God γιατί δεν μας μιλάς;_____||_____ why do you not speak to us? Αν είσαι θεός _____||_____ if you are God γιατί δεν μας θυμάσαι,_____||_____ why do you not remember us? γιατί γυρνάς την πλάτη,_____||_____ why do you turn your back γιατί μας παρατάς;_____||_____ why abandon us? _____||_____ Φτύνουνε τ όνομά σου_____||_____ lesser gods are * κατώτεροι θεοί_____||_____ spitting on your name Ουρλιάζουνε κατάρες_____||_____ they are yelling curses γιατί σιωπάς εσύ_____||_____ why do keep silent? _____||_____ Κρατούνε τις ζωές μας_____||_____ the devils beasts * του δαίμονα τα κτήνη_____||_____ are holding our lives Αν είμαστε παιδιά σου εμείς_____||_____ if we are your children γιατί νικάν αυτοί;_____||_____ why is it they who win? γιατί νικάν αυτοί;_____||_____ why is it they who win? γιατί νικάν εκείνοι;_____||_____ why is it they who win? http://www.stixoi.info/view_lyrics.php?song_id=6582 Όταν το διάβαζα από την μία θυμόμουν την μελωδία, από την άλλη με χτύπησε σαν να μην τον είχα ακούσει ποτέ, γιατί στο άκουσμα είναι (λίγο-πολύ) παρακάλια, αλλά όταν το διαβάζουν τα δικά μου μάτια γίνεται κατηγοριτήριο, να μην πω καταδίκη. Κατά τ' άλλα ο στίχος «Φτύνουνε τ όνομά σου κατώτεροι θεοί» έχει μια επικαιρότητα... έτσι πώς το καταλαβαίνω εγώ, δηλαδή, με την εξής έννοια: όποιος άνθρωπος μισεί και σκοτώνει εξ ονόματος του θεού του, πραγματικά τον φτύνει. Ανεξαρτητα ποιός θεος είναι. ΠΩΣ άραγε θα το έλεγε ο Νταλάρας; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 10, 2006 · Report post Κατοπιν ακροασεως του''Δρομου'' με τον Κοτσιρα, μου γενηθηκε εντονη η επιθυμια ναακουσω ολα τα τραγουδια με τον Γιωργο!! Αλλωστε εχει πει καταπληκτικα το ''Επεφτε βαθια σιωπη'' το αγαπημενο μου κομματι του δισκου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2006 · Report post Ακουω στο ραδιο(Β' Προγραμμα) τραγουδια απο τον ''Επιταφιο'' και απο τις τρεις εκτελεσεις(Μουσχουρη,Μπιθικωτσης,Λιντα) και δεδομενης τηςαδυναμιας που εχω στον Θεοδωρακη, θα ηθελα πολυ ν'ακουγα αυτο το εργο απο τον Γιωργο.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2006 · Report post Θα ήθελα ν' ακουσω σε κάποια συναυλία του Νταλάρα, το καλοκαίρι, αναμεσα στα τραγουδια του Kourti, αυτό εδώ - με τον Κούτρη να παίξει το ακορντεόν, εννοείται. ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ Μουσική: Μάνος Λοίζος Στίχοι: Φώντας Λάδης Πέτρες βγήκαν στα χωράφια στις αυλές χορτάρια πού 'ναι τώρα τα κορίτσια πού 'ν' τα παλικάρια Ρημάξαν τα χωριά μας μανούλα μου καλή σκορπίσαν τα παιδιά μας σε δύση κι ανατολή ’σε τις φωτογραφίες που καημούς ξυπνάνε όσο και να τις κοιτάζεις δε σου απαντάνε Ρημάξαν τα χωριά μας μανούλα μου καλή σκορπίσαν τα παιδιά μας σε δύση κι ανατολή Το έχει πει ποτέ όλα αυτά τα χρόνια; Αλλά από τον δίσκο ναι, αλλά αυτό; Και πάνω στον ίδιο θέμα, αυτό το φοβερό που λέει η Χαρούλα, με το «τι να πω στις γυναίκες μες' το άδειο χωριό που 'χουν άντρα στην πόλη και στα ξένα τον γιο...» Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2006 · Report post ......... άκου να δεις - έψαχνα στους λίγους δίσκους της Χαρούλας που έχω, δεν έβρισκα το «Τι να πω», δεν το έβρισκα, δεν το έβρισκα... μέχρι που κατάλαβα πώς είναι κι αυτό του Λοΐζου :blink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2006 · Report post Εκτός από το τραγούδι "’πονες εξουσίες των Μίκη Θεοδωράκη-Μιχάλη Κακογιάννη για το οποίο έχω ξαναγράψει την επιθυμία μου, θα ήθελα πολύ να ακούσω τον Νταλάρα κάποτε να τραγουδάει ολόκληρο , ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Ελληνικής μουσικής .Το έργο "Επιτάφιος" σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2006 · Report post Το shuffle play δεν χρησιμοποιείται πολύ μεσ' τα mp3 μου, αλλά σήμερα, πνυγμένη στην δουλειά, το έβαλα και να που μου έριξε ένα τραγούδι του Χάρι και του Πάνου που δεν θυμάμαι να το έχω ακούσει (συνειδητά), και που λέει με τρομερή ακρίβεια ακριβώς αυτά που σκεφτόμουν το πρωί ενώ ξυπνούσα (λίγο λίγο με πολύ καφέ): από την μια αναρωτιόμουν αν είναι όντως πιο σκληρό να είσαι αγόρι (ή άντρας) πάρα γυναίκα, γιατί έτσι μου φαίνεται, αλλά πού να ξέρω - και από την άλλη πήρα την εφημερίδα από το κουτί με κλειστά τα μάτια, αλλά μάταια φυσικά, η τρομοκρατία και ο πόλεμος δεν αποκλείονται έτσι εύκολα... και να αυτό το τραγούδι που μιλάει για την απειθαρχεία ευθύνη όλων μας στην μητέρα και τον πατέρα, στον θεο και στον διάολο, στον Freud και στην πατρίδα... και μετά σκέφτηκα πόσο δολοφονικά γίνεται ο Νταλάρας όταν λέει τέτοια και επιθύμησα να το ακούσω να το πει, δεν θα γίνει αλλα δεν πειράζει: Μητέρα, συγνώμη που δεν παντρεύτηκα εσένα _____||_____ Mother, forgive me that it's not you I married Στίχοι: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας_____||_____ Lyrics: Charis&Panos Katismichas Μουσική: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας_____||_____ Music: Charis&Panos Katismichas Δεν προλαβαίνουνε να ρθουν και τους την πέφτουνε_____||_____ They hardly manage to get there, and they get it all thrown at them, δεν προλαβαίνουνε να πούνε τ' όνομά τους_____||_____ they hardly manage to say their name και τους φορτώνουν ξαφνικά όλη την τρέλα τους_____||_____ and get all the madness loaded onto them all of a sudden και τους φορτώνουνε τα άγρια όνειρά τους_____||_____ and the wild dreams, και αγριεύουνε σιγά-σιγά τα μάτια τους_____||_____ and their eyes turn wild little by little, και αγριεύει λίγο-λίγο η καρδιά τους_____||_____ and their heard turns wild bit by bit. Και ο καιρός κυλάει δύσκολα κι αργά_____||_____ And time goes by with difficulty, and slowly και μεγαλώνουνε αργά με χίλια ζόρια_____||_____ and their grow up slowly and with a thousand troubles, κρυφοκοιτάζοντας με φόβο τον πατέρα_____||_____ throwing fearful covert glances at their father που κάθε βράδυ τους "κλέβει" τη μαμά_____||_____ who every night "steals" mom from them ώσπου μια μέρα μεγαλώνουν ξαφνικά_____||_____ until one day they grow up suddenly θέλουν δε θέλουν μεγαλώνουν τελικά_____||_____ whether they want to or not they grow up at last τα φοβισμένα αγόρια, τα φοβισμένα αγόρια_____||_____ the frightened boys, the frightened boys. Και μια ζωή χρωστάνε γενικά_____||_____ and all their life they keep owing, generally, και σε θεούς και σε διαβόλους_____||_____ to deities and to devils και στον κάθε κερατά_____||_____ and to every bastard (*litt. one who has horns, i.e. a cuckold) και στα παιδιά και στη γυναίκα_____||_____ and to the women and children και στην πατρίδα προπαντώς_____||_____ and first and foremost to the fatherland και φυσικά και φυσικά στ' αφεντικά_____||_____ and of course of course to the bosses χρωστάνε σ' όλους, χρωστάνε σ' όλους γενικά..._____||_____ owing to everyone, generally in debt to everyone... Μητέρα, συγνώμη που δεν παντρεύτηκα εσένα_____||_____ Mother, forgive me that it's not you I married ήταν το μόνο που δε θ' άντεχε ο μπαμπάς αυτό_____||_____ it was the one thing that father wouldn't have tolerated Πατέρα, συγνώμη που δεν έγινα σπουδαίος_____||_____ Father, forgive me that I didn't get to be somebody κι ας μ' ήθελες τουλάχιστον πρωθυπουργό_____||_____ though you wanted me to be at least prime minister Πατρίδα, συγνώμη που δε σκότωσα για σένα_____||_____ Fatherland, forgive me that I didn't kill for you συγνώμη που δεν πήγα στο στρατό_____||_____ forgive me that I didn't go into the army Πατρίδα, συγνώμη που δε σκοτώθηκα για σένα_____||_____ Fatherland, forgive me that I didn't get killed for you με πρώτη ευκαιρία θα κάνω ό,τι μπορώ_____||_____ I'll do what I can, first chance με πρώτη ευκαιρία, με πρώτη ευκαιρία, με πρώτη ευκαιρία_____||_____ at the first chance, the first chance, first chance θα κάνω ό,τι μπορώ_____||_____ I'll do what I can. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2006 · Report post Θα ήθελα πολύ ν' άκουγα τον Νταλάρα να τραγουδά το "Fragile" με τον Julio Iglesias... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2006 · Report post Ένα τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη που δυστυχώς δεν συμπεριέλαβε στο αφιέρωμα που του έκανε: ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑ. Θεωρώ ότι όσα τραγούδια έχει πει και έχουν σχέση με φυλακή τα έχει πει καταπληκτικά και του πάνε πολύ.Τον παρακαλώ πολύ να το σκεφτεί σοβαρά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2006 · Report post Με αφορμή: 1) Tα λόγια του Θανάση: Κανένα μαγαζί δεν ταιριάζει στον Νταλάρα, κανένα... 2) Το τραγούδι της ΑΛΕΞΙΟΥ "Οι φίλοι μου χαράματα" που άκουσα πριν λίγο. Επιτρέψτε στη φαντασία μου να φτιάξει την εικόνα μιας πραγματικής μουσικής σκηνής, βγαλμένη από της δεκαετία του '70, με την Αλεξίου να τραγουδάει και τον Νταλάρα να της κάνει δεύτερη φωνή. Το τραγούδι που διάλεξα είναι τυχαίο, υπάρχουν τόσα άλλα που μπορούν να πουν οι δυο τους. Και τα αναμένουμε...... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2006 · Report post Έτυχε να ακούσω το τραγούδι "Besame" των Ed McCoyd & Edwin Perez. Είναι ένα ισπανόφωνο latin τραγούδι. Είναι υπέροχο. Δεν ξέρω πως θα ήταν με την φωνή του Γιώργου, αλλά το ένστικτό μου λέει οτι θα το έλεγε υπέροχα!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2006 · Report post Προχτές αγόρασα την Πολιτεία του Θεοδωράκη και άκουσα τους Μοιραίους.Πολύ θα ήθελα να το άκουγα από τον Νταλάρα. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2006 · Report post Ειναι τρελο αλλα εγω θα ηθελα να ακουσω το ''Still loving you'' και το ''Send me an angel'' απο τον Γιωργο!! :blink: Απιθανο ε?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2006 · Report post Δύο τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη. Το "Μάνα γλυκιά" και το "Αστατο πουλί" θα ήθελα να τα άκουγα με την φωνή του Γιώργου. Με την φαντασία μου, μπορώ να πω οτι ακούω από τώρα τον Γιώργο να μπαίνει δυναμικά και να λέει: "Ποια πολιτεία, ποιος ξένος τόπος και ποιο λιμάνι..." Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2006 · Report post Ένα τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα που λέγεται "Ο Νικολάκης το τζιτζίκι..." :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 21, 2006 · Report post Ένα τραγούδι του ’κη Πάνου που το έχει πει το ξέρω χρόνια,αλλά τώρα τελευταία άνακάλυψα πόσο σπουδαίο είναι. ΤΟ ΘΟΛΩΜΕΝΟ ΜΟΥ ΜΥΑΛΟ. Quote Share this post Link to post Share on other sites