Agnie

Μάνος Ελευθερίου

123 posts in this topic

Θλίψη κι ευγνωμοσύνη! Ένας ποιητής που ζούσε ανάμεσά μας.

Καλό ταξίδι!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τελευταίο αντίο των φίλων, συνθετών, στιχουργών και ερμηνευτών στον Μάνο Ελευθερίου...

Προσωπικότητες του τραγουδιού αποχαιρετούν τον Μάνο Ελευθερίου

23/07/2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/prosopa/dilwseis/prosopikotites-tou-tragoudioy-apoxairetoyn-ton-mano-eleftheriou

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://dialogos.com.cy/blog/chr-thiveos-ston-astra-disanapliroto-to-keno-pou-afini-o-manos-eleftheriou/#.W1j1EGAzZdg

Με αφορμή τον θάνατο του Μάνου Ελευθερίου μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Astra ο  Γιώργος Ανδρέου και ο Χρήστος Θηβαίος.

Βγήκε μια είδηση από τις συνεντεύξεις αυτές.Σχεδίαζαν Ελευθερίου, Ανδρέου, Νταλάρας και Θηβαίος μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής (27 και 29 Οκτωβρίου) με βάση το πόνημα του ποιητή  Νοητός Λύκος. Ο ίδιος ο Μάνος Ελευθερίου ήθελε στον ρόλο του ίδιου να είναι ο Γ.Νταλάρας και στον ρόλο του αγγέλου που τον οδηγεί στον κάτω κόσμο  να είναι ο Χρ.Θηβαίος. Στη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Λιγνάδης και σε άλλους  ρόλους η Μάρθα Φριτζήλα και ο ηθοποιός Γιάγκος Περλέγκας. Στο δεύτερο μέρος Νταλάρας και Τσαλιγοπούλου σε τραγούδια του Μ.Ελευθερίου. Πρόλαβε κι άκουσε ο ποιητής την δουλειά του Γ.Ανδρέου. Ο Ανδρέου θεωρεί πως θα πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό και το εύχομαι κι εγώ μετά επιτάσεως. Κρίμα που ο Μάνος Ελευθερίου δεν θα είναι παρών βέβαια. Γιατί πιστεύω πως θα ευχαριστιόταν ιδιαίτερα τον εορτασμό των 80 χρόνων του με αυτή την παράσταση... Ας την πραγματοποιήσουν όμως γιατί την επιθυμία του θα υλοποιήσουν.

Κι εδώ ένα κείμενο του Γ.Ανδρέου, όπου αναφέρεται στο σχέδιο του Οκτωβρίου.

http://www.kulturosupa.gr/musicmania/andreou-noitos-likos-24642/

 

 ''...Τον Οκτώβριο που μας έρχεται θα ανεβάσουμε στο Μέγαρο Μουσικής τον "ΝΟΗΤΟ ΛΥΚΟ", το magnum opus του ποιητή Ελευθερίου, μια δική του ειρωνική, τρυφερή και σπαρακτική Νέκυια. Γράφω την μουσική (ένα μουσικό δράμα). Με τον Μάνο επιμεληθήκαμε από κοινού το κείμενο της παράστασης. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Τραγουδούν   ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Θηβαίος, η Μάρθα Φριτζήλα. Κι ένας ηθοποιός-έκπληξη. Στο δεύτερο μέρος θα παίξουμε κάποια από τα πάρα πολλά αριστουργηματικά του τραγούδια, με την συμμετοχή και της Ελένης Τσαλιγοπούλου.''
 
Και η ματιά του Γ.Νταλάρα για το Νοητό Λύκο
 

«Ο ποιητής γίνεται προφήτης, απογειώνεται»

Του Γιώργου Νταλάρα

Είναι στην πρώτη σελίδα του ποιήματος «Ο νοητός λύκος» του Μάνου Ελευθερίου μαζί με άλλα αποσπάσματα από ποιήματα, επιστολές και άλλα γραπτά κείμενα, τα οποία ξεχωρίζει. Αν μου ζητούσαν οπωσδήποτε, πράγμα πολύ δύσκολο, να ξεχωρίσω ένα ποίημα του Μάνου, θα ήταν αυτό.

Δεν μπορώ να περιγράψω το σοκ, την έκπληξη και το θαυμασμό που ένιωσα διαβάζοντας αυτό το ποίημα. Στον «Νοητό λύκο» ο ποιητής φεύγει από το σώμα του, γίνεται κριτής, γιατρός και άγγελος του εαυτού του και τον οδηγεί σ’ ένα ταξίδι στον κάτω κόσμο, έστω για λίγο, εκεί που κάθονται οι σκιές χωρίς φτιασίδι. Εκεί κρίνει και κρίνεται. Αποκαλύπτει έτσι το νόημα και την ευθύνη της τέχνης του, μιας τέχνης ενός ανθρώπου ο οποίος ακροβατεί και ισορροπεί όχι στη συνήθεια, αλλά «στην αίρεση του κόσμου». Στον «Νοητό λύκο» ο ποιητής λαμβάνει χάρη, γίνεται προφήτης, απογειώνεται.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=1008975&h1=true

Στο ''ΒΗΜΑ'' εχτές. Ο Γ.Νταλάρας για τον Μάνο Ελευθερίου. Απόσπασμα του αφιερώματος της εφημερίδας στο Μάνο Ελευθερίου.

Ψάχνω τη λέξη...

«Οι στίχοι από το αίμα μου παιδιά» λέει ο Καρυωτάκης. Ετσι συμβαίνει με τα τραγούδια του Μάνου. Μπορεί να μη μοιάζουν το ένα με το άλλο αλλά, διαβάζοντάς τα, μυρίζοντας την ατμόσφαιρα που μεταφέρουν, την αισθητική που αποπνέουν, καταλαβαίνεις ότι είναι παιδιά του ίδιου «πατέρα».
 
Ο στίχος για το τραγούδι, καλώς ή κακώς, αντιμετωπίζεται σαν κάτι φευγαλέο. «Τρέχει», μαζί με τη μουσική, σε τρία λεπτά και κάτι. Ομως στα τραγούδια του Ελευθερίου οι στίχοι έχουν την ίδια σημαντικότητα είτε μαζί με τη μελωδία είτε χωρίς αυτήν. Ισως είναι η παρατηρητικότητά του, η άδολη αγάπη του για τους ανθρώπους που τον κάνει να παρατηρεί τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα των ηρώων του, ο αριστοτεχνικός τρόπος που μπλέκει το παρελθόν με το παρόν, μας κάνει να αναγνωρίζουμε μέσα σε αυτά τους εαυτούς μας. Το λέω γιατί πολλές φορές έχω ακούσει ότι αυτός ο στίχος του Μάνου ταιριάζει πολύ στον τάδε συνθέτη, σε εκείνη τη μουσική, σε εκείνον τον ερμηνευτή.
 
Ο ίδιος έχει γράψει κάπου «Οι λέξεις είναι σαν ορισμένους ανθρώπους. Αλλες υπάρχουν και άλλες χάνονται... Και κάποιες μας ακολουθούν μέρα-νύχτα και για όλη μας τη ζωή». Τώρα που έφυγε θα ψάχνουμε ακόμη πιο σχολαστικά τη μοιραία λέξη που έρχεται συχνότερα σε έναν ποιητή για να ανακαλύψουμε τον ψυχισμό του. Διαβάζω του στίχους του Μάνου και μπαίνω πάντα σε μια μαγική διαδικασία Από τους ολοκληρωμένους κύκλους των τραγουδιών του μέχρι τα σκόρπια στιχάκια του. Και ψάχνω τη λέξη. Και δεν τη βρίσκω. Ισως γιατί δεν είναι μία. Είναι όλοι οι χυμοί του μυαλού και της ψυχής του.
 
 
 
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Λ.Νικολακοπούλου για τον Μάνο Ελευθερίου.

http://www.avgi.gr/article/10812/9064471/e-phloga-pou-den-tremei-

Η φλόγα που δεν τρέμει

Της Λίνας Νικολακοπούλου - Σ' ευχαριστούμε που τα βρήκες και τα μάζεψες για τη γενιά μας που μας έδωσες τέτοια ανάσα στη ζωή και τέτοιο μαλαματένιο καθρέφτη για να κοιτάζεται πού και πού το είναι μας να μην λησμονά

Της Λίνας Νικολακοπούλου

Εκεί στην είσοδο του Πρώτου, κόσμος πολύς κι αμίλητος. Άκουγαν να μιλούν για σένα φωνές ανθρώπων που σ' αγαπούσαν και σ' εκτιμούσαν βαθειά και μετά ακουγόταν πού και πού ηχογραφημένη κι η δική σου φωνή σαν αντίδωρο. Σε μια λειτουργία δοξαστική για τα έργα και τις ημέρες σου.

Μετά που έφυγες κατεβήκαμε την Αναπαύσεως ο καθένας κουβαλώντας μέσα του εσένα σαν εικόνα σαν λόγο σαν σιωπή.

Η τραγωδία στην Αττική ήταν διάχυτη. Πένθος στο πένθος. Πώς το έλεγες;

"Μες τα νεκρά τα καφενεία ρίχνει χιόνι.

Κι εγώ πενθώ την ερημιά ενός φιλιού

που σαν το ρούχο η αγάπη μας παλιώνει

κι είναι σαν ήχος χαλασμένου πιστολιού".

Θυμάμαι το δεξί σου χέρι που το 'φερνες συχνά στην καρδιά σου κάτω απ' το σακάκι σαν για να την ησυχάσεις όταν χτύπαγε ανήσυχα. Και μετά περνούσε ο φόβος και μιλούσες πάλι για πολλά.
Τώρα συνειδητοποίησα πως τα λόγια των τραγουδιών σου τα είχα μάθει όλα απ' έξω μα από την ώρα που έφυγες έπιασα να τα γράφω με το μολύβι σ' ένα τετράδιο που εγκαινίασα για σένα. Τώρα μου φαντάζουν αλλιώς, ακολουθώ τη διαδρομή του νου σου χωρίς τη συνοδεία της μουσικής. Και στέκομαι όση ώρα θέλω στη θέα τους.

"Είδαμε την ξενιτειά

στο γέλιο τών κυμάτων

Και τους ψαράδες αγάλματα

για την Αγία Θαλασσινή

Τους εκατό θανάτους

να βομβαρδίζουν τη στέγη μας

Κι απ' τις ψηλές καμινάδες

τον καπνό της θυσίας μας

Είδαμε

Είδαμε

Είδαμε".

Πολλά χρόνια πριν, είχα χαρεί που εντόπισα πόση χάρη είχε αυτό το "και" που έβαζες συχνά σαν αρμό στην αρχή των στίχων. Κι όταν κυκλοφορούσε καινούργιος δίσκος με τα λόγια σου, το αυτί μου ήταν εκεί να ακούσω τα καινούργια "και".

"Τα λόγια και τα χρόνια τα χαμένα

και τους καημούς που σκέπασε καπνός

η ξενιτειά τα βρήκε αδελφωμένα

Κι οι ξαφνικές χαρές που 'ρθαν για μένα

ήταν σε δάσος μαύρο κεραυνός

κι οι λογισμοί που μπόρεσα για σένα.

Και σου μιλώ σ' αυλές και σε μπαλκόνια

Και σε χαμένους κήπους του Θεού

Κι όλο θαρρώ πως έρχονται τ' αηδόνια".

Είναι νύχτα τώρα που σου γράφω και νιώθω την παρουσία σου ήρεμη κι ευγενική, σαν να με βλέπεις να κοιτάζω τα μαλαματένια σου λόγια στο μαντίλι και τ' αλφαβητάρι σου και να φτάνω σιγά - σιγά στα άλυτα για κάθε γενιά αινίγματα που οι ποιητές τα κάνουν λόγο και μας τα φέρνουν στα χείλη σαν να μας μυούν αξιώνοντάς μας να τα τραγουδάμε εν χορώ.

"Του κόσμου ποιος το λύνει το κουβάρι

Ποιος είναι καπετάνιος στα βουνά

Ποιός δίνει την αγάπη και τη χάρη

Και στις μυρτιές του Άδη σεριανά

Μαλαματένια λόγια στο χορτάρι

Ποιος βρίσκει για την άλλη τη γενιά".

Σ' ευχαριστούμε που τα βρήκες και τα μάζεψες για τη γενιά μας που μας έδωσες τέτοια ανάσα στη ζωή και τέτοιο μαλαματένιο καθρέφτη για να κοιτάζεται πού και πού το είναι μας να μην λησμονά. Και που δικαιώνεις το θάρρος του καθενός μας για να τραβήξει όπου του λέει η καρδιά του κι η ελευθερία του, γιατί

"Οι ελεύθεροι κι ωραίοι

ζουν σε κάτι φυλακές.

Μες τα τείχη που έχει χτίσει

ο καθένας για να ζήσει

τις μεγάλες του στιγμές".

Παντοτινά κοντά μας και παντοτινά δικός μας θα είσαι, Μάνο Ελευθερίου. Κι ένα πελώριο φεγγάρι στον αποψινό ουρανό της Αθήνας πάνω απ' την Ακρόπολη έχει αιχμαλωτίσει τον χρόνο όπως τα λόγια σου που φέγγουν από μέσα τους και μέσα στην καρδιά μας.

Ευχαριστούμε για το φως.

 

* Στίχος του Μάνου Ελευθερίου από τα «Μαλαματένια λόγια»

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ομιλία του εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα για τον Μάνο Ελευθερίου σε τιμητική εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ποιητή, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2005 στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη...

Μάνος Ελευθερίου: «Ελεύθερος και ωραίος, ως Έλλην!»

01/08/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/prosopa/manos-eleftheriou-eleytheros-kai-oraios-os-ellin

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Άρης Βλάχος μελοποιεί, η Αναστασία Έδεν τραγουδά και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει Μάνο Ελευθερίου, σε μια πολυτελή και φροντισμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια έκδοση...

«Κάψτε το σπίτι» - Ο τελευταίος δίσκος που επιμελήθηκε ο Μάνος Ελευθερίου

11/01/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/nees-kyklofories/kapste-to-spiti-o-teleftaios-diskos-pou-epimelithike-o-manos-eleftheriou

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/520054

Το κύκνειο άσμα του αξέχαστου δημιουργού Μάνου Ελευθερίου, «Άνδρες του αίματος», το οποίο είχε εμπιστευτεί λίγο πριν από τον θάνατό του το καλοκαίρι που μας πέρασε, στους ανθρώπους των εκδόσεων Μεταίχμιο, κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, στις 7 Μαρτίου κι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μεταίχμιο, «είμαστε όλοι πολύ περήφανοι και ιδιαίτερα συγκινημένοι. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο».

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις 7 Μαρτίου, ενώ ήδη από 28/2 υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας.

Ένα δυνατό, αλληγορικό και προφητικό μυθιστόρημα, ένα καυστικό σχόλιο στη σύγχρονη πραγματικότητα, με την ξεχωριστή, μοναδική γραφή του Μάνου που γεφυρώνει την ποίηση με την πεζογραφία.

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 12 Μαρτίου 2019, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού, Πειραιώς 100), σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 και τη διοργάνωση Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού θα μιλήσουν σπουδαίοι εκπρόσωποι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων: ο συνθέτης-στιχουργός Γιώργος Ανδρέου, ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Σπύρος Αραβανής, ο ποιητής-σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης και ο συγγραφέας Θανάσης Θ. Νιάρχος. Αποσπάσματα από το έργο του θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Νένα Μεντή και Μάνος Καρατζογιάννης.

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Νταλάρας και τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου από τους ερμηνευτές Πολυξένη Καράκογλου, Νίκο Μερτζάνο και Κατερίνα Παράσχου με τη συμμετοχή των μουσικών Αλέξη Στενάκη (πιάνο - πνευστά), Βασίλη Γεωργακόπουλου (πιάνο) και των συνθετών Γιώργου Κυριάκου και Σπύρου Παρασκευάκου, ο οποίος έχει και την επιμέλεια του μουσικού προγράμματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το νέο βιβλίο

Ότι γράφτηκε απ’ τους προφήτες ήταν εκ Θεού. Ότι κακό έγινε οφείλεται στους ανθρώπους. Παντού σχεδόν υπάρχουν τα ζεύγη. Υπήρχαν από την αρχή του κόσμου και μ’ αυτά θα κλείσουν τον κύκλο του. Από τη μια μεριά η δολοφονική δυναστεία των δυνατών, η οποία από αλλού ξεκίνησε και αλλού έφθασε.

Ξεκίνησε από τα οράματα ενός καλύτερου κόσμου και κατέληξε να κρατά τη στραταρχική ράβδο μιας εξουσίας βουτηγμένης στο μίσος, στη μνησικακία, στην κατάθλιψη και στη νευρωτική υστερία της εκδίκησης και της εκτέλεσης όποιου νόμιζε ότι σήκωσε κεφάλι, ότι δεν συμφωνούσε σε όσα έπρατταν ή έγινε αστέρι στη δουλειά του, είτε στρατηγοί ήταν αυτοί είτε καλλιτέχνες, σαν κι εσένα, είτε μεγάλοι επιστήμονες, και από την άλλη οι αιώνιοι αντίπαλοι, για να δημιουργηθεί το ζεύγος, η συμμορία των αδυνάτων, γιατί συμμορία καθαρμάτων την κατάντησαν όσοι τους πήραν στον λαιμό τους, και ήταν όλοι αυτοί οι οποίοι πραγματικά πίστεψαν και πολέμησαν και φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν και έδωσαν το αίμα της καρδιάς τους για τη λύτρωση της πατρίδας τους, της έρμης πατρίδας που αναστέναζε, και αν ήταν δυνατό τη λύτρωση της ανθρωπότητας, τέτοιο όραμα και τέτοια ελπίδα, που αλλιώς ξεκίνησαν κι αυτοί και αλλού έφθασαν, αφού χρησιμοποίησαν το μαχαίρι και το αίμα κι αφού το ένα μαχαίρι ζητάει κι άλλα μαχαίρια και το λίγο αίμα ζητάει ποταμούς αιμάτων.

Όλοι τους, τελικά, είναι άνδρες του αίματος. Δεν ήρθαμε γι’ αυτούς.

cykpzjkddy5c781f2d86027.jpg
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο από τις τηλεοπτικές και απολαυστικές «Συναντήσεις» του Λευτέρη Παπαδόπουλου, με καλεσμένο τον Μάνο Ελευθερίου, που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 81 χρόνια στην Ερμούπολη της Σύρας...

Οι «συναντήσεις» του Μάνου Ελευθερίου με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο

12/03/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/oi-synantiseis-tou-manou-eleftheriou-me-ton-lefteri-papadopoulo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν "έφευγε" το προπερασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα έκλεινε τα 82...
Ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε παρουσία του στιχουργού, δώδεκα χρόνια πριν στην ΕΡΤ...

Μάνος Ελευθερίου: Ο ποιητής, ο στιχουργός, ο πεζογράφος, ο άνθρωπος

12/03/2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

https://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/manos-eleftheriou-o-poiitis-o-stixourgos-o-pezografos-o-anthropos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα συμπληρώνονται δυο χρόνια χωρίς τον Μάνο Ελευθερίου...
Ο Μάνος ήταν πάντα δίπλα στο Όγδοο. Σήμερα λοιπόν, σκέφτηκα, με αφορμή αυτή την επέτειο, να ακούσουμε συγκεντρωμένα όλα τα τραγούδια του, που κυκλοφόρησαν από το Ogdoo Music Group...

Οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου στο Ogdoo Music Group

22/07/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/oi-stixoi-tou-manou-eleftheriou-sto-ogdoo-music-group

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Ελευθερίου για τον Μάρκο Βαμβακάρη στην Άνω Σύρο τον Αύγουστο του 2013

 

 

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Σπύρου Παπαδόπουλου για το φινάλε της εκπομπής, μου θύμισε το πρώτο επεισόδιο, που προβλήθηκε πριν στις 16 Οκτωβρίου 2004 και ήταν αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου...

Μαζί του μια φοβερή παρέα, αποτελούμενη από τους Γιάννη Σπανό, Γιώργο Νταλάρα, Τάνια Τσανακλίδου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Θοδωρή Γκόνη, Σταμάτη Φασουλή, Άννα Νταλάρα και άλλους εκλεκτούς...

Το πρώτο επεισόδιο του «Στην υγειά μας» - Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

10/05/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/to-proto-epeisodio-tou-stin-ygeia-mas-afieroma-ston-mano-eleftheriou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα ξεχωριστό ζεϊμπέκικο, αφιερωμένο στον Μάνο Ελευθερίου, που γεννήθηκε σαν σήμερα...

Tην ίδια ημερομηνία που έφυγε στη ζωή ο Σταύρος Κουγιουμτζής...

Ένα τραγούδι στη μνήμη του Μάνου Ελευθερίου

12/03/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/ena-tragoydi-sti-mnimi-tou-manou-eleftheriou

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν δεν "έφευγε" τον Ιούλιο του 2018, σήμερα θα έκλεινε τα 85...

Ακούμε τα τραγούδια του που κυκλοφόρησαν σε δίσκους 45 στροφών από το 1963, μέχρι το 1986... Κάποια από αυτά είναι ιδιαίτερα άγνωστα και ανέκδοτα σε άλλο ηχητικό φορέα...

Ο Μάνος Ελευθερίου στις 45 στροφές

12/03/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/erevna/thema/o-manos-eleftheriou-stis-45-strofes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέντε χρόνια χωρίς τον Μάνο...

«Ποιας καρδιάς τα χρέη» για τον Μάνο Ελευθερίου

22/07/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/stigmes/poias-kardias-ta-xrei-gia-ton-mano-eleftheriou

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...