Sign in to follow this  
Followers 0
John Akritidis

Συναυλίες τον Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής

17 posts in this topic

8-9 Σεπτεμβρίου:Ενθύμιον Σμύρνης.. με τις φωνές του σήμερα. Ορχήστρα και Χορωδία Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγάννης, με τους Γιώργο Νταλάρα, Παναγιώτη Λάλιζα, Γιώτα Νέγκα, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Παπάζογλου και Κατερίνα Παπαδοπούλου.

14 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Χρήστο Θηβαίο

17 Σεπτεμβρίου: Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη

24 Σεπτεμβρίου: Μουσικές συναντήσεις. Γιώργος Ναλάρας - Σόνια Θεοδωρίδου. Συμπράττει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Τα εισιτήρια, που θα αρχίσουν να πωλούνται από τα εκδοτήρια του Μεγάρου από τις 25 Αυγούστου, έχουν όλα την τιμή των 20 ευρώ. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...69&lngDtrID=253

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites

John Akritidis Posted on Aug 20 2004, 09:42 PM

--------------------------------------------------------------------------------

24 Σεπτεμβρίου: Μουσικές συναντήσεις. Γιώργος Ναλάρας - Σόνια Θεοδωρίδου. Συμπράττει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Who is Sonia Theodoridou?

Thank you

Irina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mέγαρο Μουσικής: Πρεμιέρα για το «Αίθριο των Μουσών»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Σάββατο, 21 Αυγούστου 2004 07:00

ΕΝΑ νέο χώρο συναυλιών, με προσιτό εισιτήριο, αποκτά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι το «Αίθριο των Μουσών», ένας ανοιχτός φωτεινός χώρος που αποτελεί την προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο. Η έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου με την συναυλία υπό τον τίτλο «Ενθύμιον Σμύρνης».

Παίρνουν μέρος η Ορχήστρα και η Χορωδία «Εστουδιαντίνα» της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη. Τραγουδούν οι Γιώργος Νταλάρας, Παναγιώτα Λάζιλα, Γιώτα Νέγκα, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Παπάζογλου και Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συναυλία με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το Χρήστο Θηβαίο, στις 17 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και στις 24 Σεπτεμβρίου η βραδιά θα έχει τίτλο «Μουσικές Συναντήσεις» με το Γιώργο Νταλάρα και τη Σόνια Θεοδωρίδου.

Συμπράττει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Εισιτήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου από τις 25 Αυγούστου, όλα στην ίδια τιμή των 20 ευρώ. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 9.00 το βράδυ.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/...8/21/950558.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kserei kanenas ti periexomeno tha exei i sunaylia me thn Sonia Theodoridou.Tha einai repertorio apo klassika kommatia i tha exei allo thema; ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από 8-24 Σεπτεμβρίου στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής

Ελληνοκεντρικές μουσικές

Λέγεται «Αίθριο των Μουσών». Είναι ένας ανοιχτός, φωτεινός χώρος που αποτελεί προέκταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από τις 8 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα μετατραπεί και σε έναν μικρό συναυλιακό χώρο (700 θέσεων) που θα φιλοξενήσει πέντε ελληνοκεντρικές μουσικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και προσιτής τιμής (το εισιτήριο στοιχίζει 20 ευρώ).

Τόσες εκδηλώσεις δικαιολογεί κατ' αρχήν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί ωστόσο από του χρόνου να αποτελέσει μια πολύ πιο εκτεταμένη καλοκαιρινή πρόταση του Μεγάρου, πιθανόν σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Αυτό άλλωστε το ενδεχόμενο ευχήθηκε ο διευθυντής του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου, Νίκος Τσούχλος, και ως πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς το επανέλαβε και ο Γιώργος Νταλάρας. Ο τελευταίος συμπράττει με μία ομάδα νέων εκπροσώπων του παραδοσιακού μας τραγουδιού, τους Παναγιώτη Λάλεζα, Γιώτα Νέγκα, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Αρετή Κετιμέ, αλλά και με την Ορχήστρα και Χορωδία Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, για τη συναυλία «Ενθύμιον Σμύρνης... με τις φωνές του σήμερα», που θα εγκαινιάσει στις 8 Σεπτεμβρίου το Αίθριο. Η συναυλία θα επαναληφθεί και στις 9 Σεπτεμβρίου. Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες των Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Χρήστου Θηβαίου (14/9), του Αλκίνοου Ιωαννίδη (17/9) και του Γιώργου Νταλάρα με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό (24/9).

Την καλλιτεχνική επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων του Αιθρίου των Μουσών έχει η Αννα Νταλάρα.

Στη 12ετή σχέση του με το Μέγαρο Μουσικής, σχέση που άλλαξε τη μουσική ζωή του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Νταλάρας. «Ο,τι καλύτερο έκανα τα τελευταία χρόνια, το έκανα εδώ λόγω υποδομής», είπε ο τραγουδιστής που αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια και στο «μελίσσι των τεχνικών που άλλαξαν τη λογική του στησίματος παραστάσεων στην Ελλάδα». Οσο για το Αίθριο, ο Γιώργος Νταλάρας το οραματίζεται ως ένα «μικρότερο Ηρώδειο».

Το τι θα ερμηνεύσει ο ίδιος στην πρώτη του συναυλία είναι σαφές («Ενθύμιον Σμύρνης»). «Αυτό τον καιρό επιμένω», είπε, «σε πράγματα που ενισχύουν τη σταθερότητα και τη συνέχεια αυτού που έζησα και αγάπησα ως ελληνικό τραγούδι. Κάποιοι από τους σημερινούς ήχους με συγχύζουν λιγάκι...».

Για το περιεχόμενο της απρόβλεπτης συνεργασίας του με τη Σόνια Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Νταλάρας προτίμησε να κρατήσει την έκπληξη, λέγοντας απλώς ότι «ο καθένας θα είναι ο εαυτός του και κάτι άλλο μαζί».

Η Θεοδωρίδου μπορεί άλλωστε να είναι σήμερα σοπράνο, αλλά «ως φοιτήτρια με το αγαπημένο μου μουσικό όργανο, το ακορντεόν, έκανα μεροκάματα τη νύχτα, κοντά σε λαϊκούς τραγουδιστές. Αλλά και το παιδί μου, όσο ήταν μωρό, πάντα με ελληνικά τραγούδια το νανούριζα». Οσο για τον Νταλάρα, «δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους τραγουδιστές της όπερας».

Παρών και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για να εκφράσει τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Αιθρίου.

Για την εγκαθίδρυση του χώρου «όχι με ακριβές παραγωγές αλλά με παραγωγές ποιότητας και ακριβής ψυχής» μίλησε και η Αννα Νταλάρα.

* Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του «Αιθρίου των Μουσών» προπωλούνται ήδη στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής.

Ν.ΧΑΤΖ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/09/2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEΓAPΟ MΟYΣIKHΣ AΘHNΩN

Mελωδίες σε ατμόσφαιρα Tοσκάνης

Tο Mέγαρο Mουσικής σε λίγες ημέρες προσκαλεί τον κόσμο και ιδιαίτερα τους νέους σε έναν κύκλο υπαίθριων συναυλιών, που θα γίνουν το έναυσμα για να εντάξουν τον νέο χώρο του Aιθρίου των Mουσών στα «δικά» τους σημεία αναφοράς

Είναι ο ανοιχτός φωτεινός χώρος που αποτελεί φυσική προέκταση του Μεγάρου προς το ύπαιθρο. Το Αίθριο των Μουσών, διαμορφωμένο κατά τα πρότυπα των μεσαιωνικών μοναστηριών της Τοσκάνης, περιβάλλεται από το πράσινο και τα δένδρα του Πάρκου και φέρνει σε επικοινωνία τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» με τους χώρους που φιλοξενούν τις αίθουσες «Αλεξάνδρα Τριάντη» και «Νίκος Σκαλκώτας», καθώς και με το υπόλοιπο Μέγαρο Μουσικής. «Με εύκολη πρόσβαση από το Μετρό, με το οποίο γειτνιάζει, το Αίθριο μπορεί να προσφέρει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με φθηνό εισιτήριο, στην καρδιά της πόλης, τις πιο ζεστές νύχτες και τα πρωινά», επισήμανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής, Νίκος Τσούχλος, εξηγώντας ότι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας θα έχει έναν πειραματικό χαρακτήρα και πως ίσως ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι μία συστηματική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Οι πρώτες μουσικές θα ακουστούν στο Αίθριο την ερχόμενη Τετάρτη. Με τον Γιώργο Νταλάρα και την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας να παρουσιάζουν τη συναυλία «Ενθύμιον Σμύρνης... με τις φωνές τού σήμερα». Μία εβδομάδα αργότερα, στις 14/9, ακολουθεί η συνάντηση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Χρήστο Θηβαίο και στις 17/9 ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα δικών του συνθέσεων και διασκευές έργων αγαπημένων του συνθετών.

Για φινάλε του μουσικού Σεπτεμβρίου στο Αίθριο των Μουσών η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Νταλάρας ενώνουν τις φωνές τους για τις απρόβλεπτες «Μουσικές συναντήσεις» τους, τις οποίες θα πλαισιώσει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της EPT με διευθυντή τον Ανδρέα Πυλαρινό. «Δεν έχω σύνορα και όρια στη μουσική. Έχω όμως ανάγκη να επιμένω για τα πράγματα που αγάπησα στο ελληνικό τραγούδι. Οι ήχοι που επικρατούν σήμερα με συγχύζουν, με κάνουν να χάνω την επαφή μου με το τραγούδι, γι' αυτό κι επιμένω σε αυτήν τη νέα ματιά στα παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας», δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας. Και η Σόνια Θεοδωρίδου προϊδεάζοντας το κοινό για ένα άκουσμα-έκπληξη έριξε το όνομα του Τσιτσάνη ανάμεσα στα λόγια της για τη λαϊκή μουσική πάνω στην οποία, ως φοιτήτρια, δημιούργησε τη σχέση της με το τραγούδι. «Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, με τον Γιώργο δέσαμε σε ένα ωραίο ντουέτο και παντρεύτηκαν οι φωνές μας. Αυτή η συνάντηση θα είναι η απόδειξη ότι στη μουσική όταν μιλάει η ψυχή, η φωνή ακολουθεί τον ίδιο δρόμο».

Θα σπάσει το πρωτόκολλο

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έδωσε σημασία στο γεγονός ότι η δική του παρουσία σε αυτόν τον νέο χώρο θα σπάσει «ένα επτασφράγιστο πρωτόκολλο. Καθώς τη μία ημέρα θα δώσουμε συναυλία στο φεστιβάλ της KNE και την επομένη, με το ίδιο πρόγραμμα, θα εμφανιστούμε στο Αίθριο, σεβόμενοι τον χώρο και έτοιμοι να του διοχετεύσουμε την ενέργειά μας μέσα από τον κώδικα επικοινωνίας που δημιουργεί πάντα η μουσική».

INFO

Τα εισιτήρια για τις «Αίθριες Νύχτες» πωλούνται στα εκδοτήρια του Μεγάρου και κοστίζουν όλα 20 ευρώ. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00.

ΤΑ ΝΕΑ , 03-09-2004 , Σελ.: P46

Κωδικός άρθρου: A18029P461

ID:431180

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8029&m=P46&aa=1

Γιώργος Νταλάρας, Σόνια Θεοδωρίδου, Χρήστος Θηβαίος και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα δώσουν συναυλίες στο Αίθριο των Μουσών, τον νέο χώρο που δημιουργήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

post-2-1094227784.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ενθύμιον Σμύρνης

Ο Γιώργος Νταλάρας με την Ορχήστρα και Χορωδία Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας παρουσιάζουν το «Ενθύμιον Σμύρνης... με τις φωνές του σήμερα», στις 8 και 9/9 στο Αίθριο των Μουσών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Συμμετέχουν επίσης οι Παναγιώτης Λάζελας, Γιώτα Νέγκα κ.ά. Στις 21.00

http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.pr...12&aa=1&cookie=

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEΓAPΟ MΟYΣIKHΣ

Eνθύμιον Σμύρνης στο Aίθριο

Tο ταξίδι στις μουσικές του κόσμου έχει άρωμα Kάτω Iταλίας, τάνγκο και τζαζ, ενώ οι θεατρόφιλοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον τραγικό λόγο του Eυριπίδη και στον σκωπτικό του Aριστοφάνη

Το Αίθριο του ολοκαίνουργιου Συνεδριακού Κέντρου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-7282.333) άνοιξε για σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με ελληνικό μουσικό χρώμα και γνωστούς Έλληνες εκπροσώπους του τραγουδιού. Απόψε στις 21.00, το δροσερό «Αίθριο των Μουσών» υποδέχεται ένα «Ενθύμιον Σμύρνης... με τις φωνές τού σήμερα». Με τη δραστήρια Ορχήστρα και Χορωδία Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας υπό τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και τις «φωνές τού σήμερα»: Γιώργος Νταλάρας, Παναγιώτης Λάλεζας, Γιώτα Νέγκα, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου. Εισιτήρια: 20 ευρώ (τηλεφωνήστε πρώτα, για να μάθετε αν έχουν εξαντληθεί).

ΤΑ ΝΕΑ , 09-09-2004 , Σελ.: P23

Κωδικός άρθρου: A18034P232

ID:432008

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8034&m=P23&aa=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οταν η κλασική μουσική συναντά το λαϊκό τραγούδι

Η καλή μουσική, όπως είναι γνωστό, δεν έχει σύνορα, και αυτό θέλουν να αποδείξουν, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Νταλάρας στη συναυλία που θα δώσουν αφιλοκερδώς στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η συναυλία με τίτλο «Μουσικές Συναντήσεις», θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και ανήκει στον κύκλο συναυλιών «Αίθριες Νύχτες στο Αίθριο των Μουσών». Τους δύο καλλιτέχνες θα πλαισιώσει μουσικά η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Η ορχήστρα στο πρώτο μέρος, θα ερμηνεύσει το πολύ ενδιαφέρον έργο του Κώστα Γανωσέλη «Παραλλαγές για ορχήστρα πάνω σε θέματα του Βασίλη Τσιτσάνη» και «Ελληνική Αποκριά» του Μίκη Θεοδωράκη.

Το 2002 και το 2003 η Σόνια Θεοδωρίδου υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού «Η ανθρώπινη φωνή» (Βέροια, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επικράτειας Πολιτισμού), με στόχο την εκπαίδευση, ανάπτυξη και προώθηση των μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης που έχουν ως μέσο την ανθρώπινη φωνή.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για τον Γιώργο Νταλάρα που έχει συνδέσει το όνομά του με σπουδαία τραγούδια και σημαντικές συνεργασίες. Εχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους Ελληνες συνθέτες και από το 1981 ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο το ελληνικό τραγούδι, έχοντας δώσει πάνω από 700 συναυλίες στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/09/2004

http://www.enet.gr/online/online_text?c=11...113&id=81776140

Share this post


Link to post
Share on other sites

nefelli,

Γιατα εισιτήρια: 210 72.82.333 Χλωμό το βλέπω να βρεις εισιτήρια τώρα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..

Για τα δρομολόγιατου μετρό, λόγω Ολυμπιακών αγώνων ισχύουν τα ολυμπιακά δρομολόγια, λογικά, οπότε οι τελευταίοι συρμοί αναχωρούν από τις αφετηρίες τους κατα τις 2 μετα τα μεσάνυχτα.

Για να είσαι σίγουρη όμως, ρώτα σε κάποιο σταθμό του μετρό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΣΟNIA ΘEΟΔΩPIΔΟY

Ένα ακορντεόν για τη σοπράνο

Mε Tσιτσάνη, Mίκη, Mάνο, ακορντεόν και Γιώργο Nταλάρα, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου ετοιμάζεται για μια βραδιά-έκπληξη στο Aίθριο του Mεγάρου Mουσικής

«Το ακορντεόν που θα κρατήσω σε λίγες μέρες στα χέρια μου, ήταν το παιδικό μου όργανο. Αυτό που με συνδέει με τη βαριά φωνή της Πόντιας γιαγιάς μου, όταν μου τραγουδούσε το "Ochi Chornya"».

Μπορεί να μην ακούσουμε το «Ochi Chornya» από την Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, θα ακούσουμε όμως «Τσιτσάνη και Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και πολλά άλλα, που όμως δεν επιτρέπεται να σας αποκαλύψω».

Οι «Μουσικές Συναντήσεις», στις 28 Σεπτεμβρίου, στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής (που θα κλείσουν και των κύκλο των πρώτων ανοικτών εκδηλώσεων στον νέο υπαίθριο χώρο του Μεγάρου), θα ήταν πιο σωστό να τις ονόμαζαν «απρόσμενες μουσικές συναντήσεις», γιατί κάτω από τη δέσμη του ίδιου προβολέα, θα στέκονται πλάι πλάι ένας λαϊκός τραγουδιστής και μια σοπράνο.

Γιώργος Νταλάρας και Σόνια Θεοδωρίδου για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της EPT και μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό. «Ναι, ακούγεται λίγο περίεργο, το ξέρω, και ήμουν κι εγώ λίγο διστακτική στην αρχή - αν και κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι αυτή η συνεργασία θα πετύχει», λέει η Ελληνίδα σοπράνο. «Όσο μπορώ να κρίνω από τις πρόβες, θα είναι μια βραδιά που τουλάχιστον εγώ θα θυμάμαι. Στην πρώτη πρόβα, ξέρετε, που συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Νταλάρα, ήμασταν και οι δύο πολύ προσεκτικοί, πολύ "διαβασμένοι". Από τη δεύτερη φορά κι έπειτα ήταν σαν να ξεχύθηκε ένας χείμαρρος. H έκπληξη για τους θεατές θα είμαι εγώ...».

Πώς θα είναι το πρόγραμμα;

«Ο καθένας θα πει τα δικά του κομμάτια και θα κάνουμε και κάποια ντουέτο. Εγώ θα πω Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη... Θα σηκώσω δε έπειτα από πολύ καιρό το ακορντεόν μου. Κάποτε έπαιζα ακορντεόν στην αρχή της πορείας μου, μετά ο δρόμος μου άλλαξε, έκανα τον κύκλο μου και επιστρέφω. Και Τσιτσάνη έχω πει στο παρελθόν. Κάποτε με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Ηρώδειο θέλαμε να κάνουμε ένα πείραμα και θυμάμαι μου έλεγε "καλώς τη Μαρίκα Νίνου του κλασικού"».

Φιλική και ιδιαίτερα ανοικτή με τον συνομιλητή της η Σόνια Θεοδωρίδου, δεν του αφήνει περιθώρια να αμφιβάλλει για την ιδιαιτέρα καλή της διάθεση, που ειδικά αυτή την εποχή έχει άμεση σχέση με την επιστροφή της στην Αθήνα. Μόνιμη κάτοικος Ελβετίας για πάνω από μία 10ετία, ακολουθούσε τη ρότα ζωής μιας σοπράνο διεθνούς εμβέλειας που επιστρέφει τακτικά και στον τόπο της αλλά πάντα με το εισιτήριο επιστροφής κλεισμένο.

«Αποφάσισα να γυρίσω μόνιμα στην Ελλάδα, την είχα νοσταλγήσει τόσο πολύ! Γι' αυτό λέω ότι είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για μένα. Ο γιος μου, που θα πάει A' Γυμνασίου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες που τους έζησα με μεγάλη συγκίνηση, το νέο μου σπίτι εδώ, τώρα αυτή η συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα. Τα ζω όλα αυτά πολύ έντονα, ευτυχισμένα».

Σας αγχώνει το γεγονός ότι σ' αυτή την παράσταση πρέπει να μπείτε σε άλλο ρόλο;

«Έχω την αγωνία να πετύχει αυτή η βραδιά. Και θα το προσπαθήσω. Αλλά μέχρι εκεί. Βλέπετε, στη ζωή μου τα έχω κάνει όλα, δεν έχω τίποτα να αποδείξω...».

Επιστροφή στην Ελλάδα

H Αθήνα δεν είναι μια δύσκολη πόλη για όποιον κάνει καριέρα στο εξωτερικό;

«Το σκέφτηκα πολύ πριν γυρίσω. Όμως, τώρα πια, η Αθήνα είναι μια κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, τα συμβόλαιά μου στο εξωτερικό τρέχουν, όσο εύκολα ταξιδεύει κανείς απο την Ελβετία, άλλο τόσο το κάνει κι από την Αθήνα. Ο κυριότερος λόγος όμως που γυρνάω είναι ο γιος μου. Δεν ήθελα με τίποτα να χάσει την ελληνική του ταυτότητα».

Οι τακτικές επιστροφές στην Αθήνα δεν σας παρηγορούσαν;

«Όταν έρχεσαι και φεύγεις, απωθείς τον νόστο, γιατί δεν τον αντέχεις. Τώρα πια που πήρα την απόφαση να γυρίσω, αισθάνθηκα να ξεπλένεται η ψυχή μου».

INFO

«Αίθριο των Μουσών» Μεγάρου Μουσικής, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, «Μουσικές Συναντήσεις», Γιώργος Νταλάρας, Σόνια Θεοδωρίδου. Εισιτήρια: 20 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ , 21-09-2004 , Σελ.: P24

Κωδικός άρθρου: A18044P241

ID:433642

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8044&m=P24&aa=1

H Σόνια Θεοδωρίδου με τον Γιώργο Νταλάρα, λίγο πριν τη σύμπραξή τους στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των «Μουσικών Συναντήσεων»

post-2-1095789914.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

MEΓAPΟ MΟYΣIKHΣ

Aπρόσμενη συνάντηση λαϊκού - κλασικού

Tο λαϊκό και το κλασικό τραγούδι συναντώνται απόψε στο Mέγαρο Mουσικής Aθηνών την ώρα που το Hρώδειο θα μαγεύεται από την μεγάλη κυρία των γκόσπελ και σε διαφορετικές γωνιές της πόλης οι μπαλάντες θα διαδέχονται την τζαζ

Με Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, ακορντεόν και Γιώργο Νταλάρα, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου έχει ετοιμάσει απόψε μια βραδιά-έκπληξη, στο «Αίθριο» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. «Μουσικές συναντήσεις» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, που θα κλείσει και τον κύκλο των πρώτων ανοικτών εκδηλώσεων στον νέο υπαίθριο χώρο του Μεγάρου. Απρόσμενες «μουσικές συναντήσεις», γιατί κάτω από τη δέσμη του ίδιου προβολέα θα στέκονται πλάι πλάι ένας λαϊκός τραγουδιστής και μια σοπράνο. Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της EPT και μαέστρο τον Ανδρέα Πυλαρινό. «Όσο μπορώ να κρίνω από τις πρόβες, θα είναι μια βραδιά που τουλάχιστον εγώ θα θυμάμαι. Στην πρώτη πρόβα, ξέρετε, που συναντηθήκαμε με τον Γιώργο Νταλάρα, ήμασταν και οι δύο πολύ προσεκτικοί, πολύ "διαβασμένοι". Από τη δεύτερη φορά κι έπειτα ήταν σαν να ξεχύθηκε ένας χείμαρρος. H έκπληξη για τους θεατές θα είμαι εγώ...», λέει η Σόνια Θεοδωρίδου.

«Ο καθένας θα πει τα δικά του κομμάτια και θα κάνουμε και κάποια ντουέτο. Εγώ θα πω Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη... Θα σηκώσω, δε, έπειτα από πολύ καιρό το ακορντεόν μου. Κάποτε έπαιζα ακορντεόν στην αρχή της πορείας μου, μετά ο δρόμος μου άλλαξε, έκανα τον κύκλο μου και επιστρέφω».

INFO

Στο «Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ.: 210-7282.333) στις 20.30. Εισιτήρια: 20 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ , 24-09-2004 , Σελ.: P22

Κωδικός άρθρου: A18047P224

ID:434281

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8047&m=P22&aa=4

«Μουσικές συναντήσεις» ονομάζουν την απρόσμενη - γι' αυτό και ενδιαφέρουσα - συνεργασία τους στο «Αίθριο των Μουσών» του Μεγάρου Μουσικής η Σόνια Θεοδωρίδου και ο Γιώργος Νταλάρας

post-2-1096125884.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0