singer

Μουσικό Κουτί

105 posts in this topic

Εγώ το εχώ.... νωρίς το θυμήθηκες..........

Να φανταστείς το έψαχνα τη χρονιά που βγήκε 1996, και τελικά το αγόρασα σε επανέκδοση!! Κοίτα μήπως το βρεις σε κανένα metropolis (Πανεπιστημίου) ή σε κάποια συνοικιακά δισκοπωλία ή τέλος μεταχειρισμένο στο μοναστηράκι................ :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kapou dipla sthn Panepisthmiou (parallhla) uparxei ena Virgin,i alla den 8umamai pou akribws (panta xanomai s'uthn thn perioxh:blink: ). Ekei egw brhka to kouti to ...1996!!

Eixa thn entupwsh oti to Kouti kukloforhse noritera ap'to 1996 :)

Proswpika nomizw o aplousteros tropos einai na epikoinwnhseis me thn EMI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο δισκοπωλείο Αλμπαντής, Μητροπολέως 14 στη Θεσσαλονίκη, αγώρασα ένα κι άφισα άλλο ένα - τον περασμένο Απρίλιο.

2310-272815, καλή επιτυχία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol:

Hristaki,

For Goodness sakes man

Pull up your pants man

they're fallen and cant get up

how embarrasing

:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί πολύ πρόσφατα μια φίλη μου , μου χάρισε το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ της :mad::rolleyes::rolleyes:

Και λέω πως είμαι χαρούμενος γιατί πρόκειται για την επανέκδοση , με την γνωστή διαφορά στο JOHN BARCLEYCORN (που αναλύσαμε πρόσφατα στο σχετικό topic).

Έτσι αυτόματα βγαίνω από τη διαδικασία να ψάξω και τη δεύτερη έκδοση... :rolleyes:;)^_^:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί πολύ πρόσφατα μια φίλη μου , μου χάρισε το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ της :confused:  ;)  ;)

Όλα καλά βρε Θανάση .... αλλά έχω μια φυσιολογική απορία :huh:

υπάρχει άνθρωπος που να "χαρίζει" έτσι εύκολα ολόκληρο Μουσικό Κουτί ???? :wow::confused:

Μάλλον η φίλη σου θα σ'αγαπά περισσότερο απ'οτι αγαπά τον Νταλάρα !!!!! :razz::razz:B):rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
... υπάρχει άνθρωπος που να "χαρίζει" έτσι εύκολα ολόκληρο Μουσικό Κουτί ???? :razz::razz:

Υπάρχει στην αντίληψη μου ένας άνθρωπος που χαρίζει έτσι εύκολα ολοκληρο Μουσικό Κουτί και εγώ προσωπικά νιώθω ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για όποιον ενδιαφέρεται, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, πήρα τηλέφωνο την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, με συνέδεσαν στις πωλήσεις, και αφού τους ρώτησα, μου είπαν ότι το Μουσικό κουτί δεν υπάρχει επισήμως πουθενά! ’ρα πρέπει να το ψάξουμε ανεπίσημα, με ότι αυτό συνεπάγεται..... :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επισήμως σημαίνει πως δεν υπάρχει στοκ στην εταιρεία, δηλαδή αν κάποιο δισκοπωλείο το παραγγείλει στη ΜΙΝΟΣ, δεν έχουν να του το στείλουν.Αυτο όμως δεν αποκλείει να υπάρχει διαθέσιμο σε κάποιο δισκοπωλείο από παλιά παραγγελία που έχει μείνει στοκ.Σχετικά δύσκολο εφόσον μιλάμε για το μουσικό κουτί, αλλά όχι και εντελώς απίθανο καθώς αναφερόμαστε σε όλα τα δισκοπωλεία της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό.Απλά χρειάζεται άπειρο ψάξιμο και αρκετή δόση τύχης...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο site http://www.shops.gr/saxon/ , πήγα στη δισκογραφία του Νταλάρα, βρήκα το Μουσικό Κουτί, και το παρήγγειλα! Τώρα τί θα γίνει, αν θα φτάσει ποτέ ένας θεός ξέρει....Πάντως δεν έλεγε ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ! Το παρήγγειλα όπως θα μπορούσα να παραγγείλω τα άλλα cd.... Αν ξέρετε κάτι παραπάνω, σχετικά με το αν είναι μούφα, πείτε μου σας παρακαλώ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auction of Dalaras' "Mousiko Kouti" at www.fleamarket.gr !!

Starting price: 80 Euro / or immediate purchase (!) for 90 Euro.

End of the auction: 30th July, 14:22.

The link:

http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3263338 (in Greek)

______________________

Δημοπρασία του "Μουσικού Κουτιού" του Νταλάρα στο www.fleamarket.gr !!

Τιμή εκκίνησης: 80 Ευρώ / ή άμεση αγορά (!) για 90 Ευρώ.

Η δημοπρασία κλείνει στις 30 Ιουλίου, 14:22

Ο σύνδεσμος:

http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=3263338

Share this post


Link to post
Share on other sites
;)  :music:  Sorry, it SOLD!!!  :mad:  :razz:

Thank you for the information, Hristaki.

The auction already started at July 15 th, but I saw it only last night. So unfortunately I could not announce it earlier. But the funny thing is that until a few hours ago there was not a single bid!! So hopefully my announcement here was a help for the buyer to find the offer. :mad::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Michael, the offer wasn't the problem - it was to get in touch with my contact in Greece - to make the bid for me!  ;)  :razz:  :lol:

Thanks, again, my friend!!  :music:

:blink: So you are the buyer?? I thought you have already at least 5 or 10 of the "Music Boxes". :razz: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

From Phileleftheros 07.08.2005

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ένα μουσικό κουτί-θησαυρός!

Μια από τις αρχαιότερες και ωραιότερες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα, ένα εντυπωσιακό πακέτο με ήχο και εικόνα.

Παραδοσιακά, ο Αύγουστος είναι ένας μήνας ‘νεκρός' όσον αφορά την δισκογραφία. Το γεγονός αυτό, μάς δίνει ενίοτε την ευκαιρία να ανατρέξουμε σε παλαιότερες εκδόσεις και να προτείνουμε κάτι αξιόλογο αλλά και σπάνιο. Αναμφίβολα, μία από τις ωραιότερες και αρτιότερες εκδόσεις που ευτύχησε να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ήταν το ‘Μουσικό κουτί' του Γιώργου Νταλάρα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό πακέτο που περιέχει: ένα διπλό cd με επιλογή από τα ρεμπέτικα που έχει τραγουδήσει, δεύτερο διπλό cd με επιλογή από τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί ζωντανά, τρίτο διπλό cd με τις συμμετοχές του σε δουλειές άλλων μουσικών, ένα τριπλό cd με επιλογές από το υπόλοιπο ρεπερτόριό του, ένα CD-ROM με βιογραφικό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο από συναυλίες και παρουσίαση της δισκογραφίας του, και τέλος, ένα βιβλίο με την αυτοβιογραφία του, εικονογραφημένο με αδημοσίευτες, ως επί το πλείστον, φωτογραφίες. Σύνολο: δέκα cd ( 140 τραγούδια) και ένα βιβλίο. Όπως αντιλαμβάνεστε, στο ‘Μουσικό κουτί' δε συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας. Το ‘Μουσικό κουτί' είναι ο Γιώργος Νταλάρας!

Το ‘φαινόμενο' Γιώργος Νταλάρας

Δεν υπάρχει κινητικότερος Έλληνας καλλιτέχνης από αυτόν. Από το 1968, που υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, έχει βγάλει εκατό περίπου δίσκους (δυο και τρεις το χρόνο), έχει συμμετάσχει σε δίσκους πολλών άλλων, έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο - και μάλιστα, σε κάποιες από αυτές, είχε στο πλευρό του κορυφαίους στο είδος τους μουσικούς. Ασχολήθηκε με το λαϊκό τραγούδι, με το ελαφρολαϊκό, με το έντεχνο, με το ρεμπέτικο, με το δημοτικό, με το ροκ, με το λάτιν...Πολλοί τον αντιμετώπισαν ως εισβολέα και καταχραστή, ως καιροσκόπο που εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος ό,τι του γυαλίσει. Οι υπόλοιποι κάνουν τους δίσκους του χρυσούς και πλατινένιους, συρρέουν κατά χιλιάδες στις συναυλίες του, τραγουδούν τα τραγούδια του και τον θεωρούν κομμάτι της ζωής τους.

Τι λέει ο ίδιος για το μουσικό κουτί

"Εχω δει καλλιτέχνες τεσσάρων-πέντε χρόνων να βγάζουν τα ‘’παντα' τους. Είμαι 30 χρόνια σ' αυτή τη δουλειά και περίμενα υπομονετικά να γίνει μια τέτοια έκδοση. Και καθυστερούσε πάντα. Αναρωτιόμουν, η εταιρεία στην οποία είμαι με αντιμετωπίζει και μένα σαν ένα άνθρωπο που έβγαλε κάποια τραγουδάκια κι αυτό ήταν; Αυτό το κουτί έπρεπε να βγει και για έναν παραπάνω λόγο. Πες ότι στραβώνει η συνεργασία κι εγώ πάω σε μια άλλη εταιρεία. Τι θα γίνουν οι δίσκοι μου που έχω εκεί; Θα μπορεί κάποιος να τους κάνει φύλλο και φτερό; Ήθελα λοιπόν την έκδοση αυτή να την κάνουμε μαζί.

Απόσπασμα από την αυτοβιογραφία του στο μουσικό κουτί

‘...Διαβάζω, ακούω συχνά ότι ο Νταλάρας πάει παντού, τα κάνει όλα, με κατάληξη το ‘δεν χρειάζεται και λίγο κράτει;'. Τι κράτει ρε παιδιά; Κάνουμε καλά πράγματα και τα κοιτάμε στα δόντια; Θα σταματήσω να βοηθώ νέους ανθρώπους να αποδείξουν ότι το τραγούδι δεν είναι αυτό το αίσχος που ακούμε γύρω μας; Θα αφήσω τα καλά πράγματα που έρχονται, από το φόβο μήπως και κάνω πολλά; Ξέρεις πώς ένιωσα όταν διάβασα σε τοίχο της Κύπρου ΝΤΑΛΑΡΑΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ; Ένιωσα σαν να ‘χω πληρωθεί για όλα...Τραγουδάω τόσα χρόνια, έδωσα εκατοντάδες συναυλίες σ' όλο τον κόσμο, με χειροκρότησαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, μου έγραψαν σπουδαίες κριτικές...Αυτό που ένιωσα όταν τραγούδησα στη Θράκη, στο τριεθνές με τον Αηδονίδη, στην Πράσινη Γραμμή στη Λευκωσία, και πάνω στο χώμα στο Σχοινούδι της ‘Ιμβρου, απέναντι από τα γκρεμισμένα σπίτια, το ‘νιωσα μόνο όταν γεννήθηκε η κόρη μου. Τι άλλο να πω; Το χειρότερο πράγμα που έπαθα, έτσι κι αλλιώς, στη ζωή μου είναι η φήμη'.

Είπαν για τον Γιώργο Νταλάρα

Βασίλης Τσιτσάνης: Το ρεμπέτικο θέλει ειδική ερμηνεία και μέταλλο στη φωνή, θέλει ερμηνεία χωρίς παρεκκλίσεις από την απλότητα του, γιατί το λαϊκό μας τραγούδι θυμίζει την απλότητα του δωρικού ρυθμού. Με αυτό δεν αποκλείω ότι υπάρχουν και σημαντικές φωνές που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων, επί παραδείγματι ξεχωρίζω τον υπέροχο Γιώργο Νταλάρα'.

Μάνος ΧατζιδάκιΣ: Ό Γιώργος Νταλάρας διαθέτει τέσσερα ισχυρά πρόσωπα από τη γέννησή του. Με αυτά λειτούργησε τόσα χρόνια τώρα, φορώντας κι ένα βυζαντινό μανδύα χρυσοποίκιλτο και ακριβά ραμμένο. Το ένα του πρόσωπο περιέχει την παράδοσή του. Το άλλο, το πάθος του για το τραγούδι, Κάθε λογής τραγούδι. Το τρίτο, την ερωτική του σχέση με το κοινό. Και το τέταρτο, την τελειολογία και την τάση του για τα άστρα'.

Μίκης Θεοδωράκης: Κάθε εποχή, από τους χιλιάδες τραγουδιστές, βγαίνει ένας ή δυο, το πολύ. Μέσα σε αυτούς, τους πολύ λίγους, είναι και ο Νταλάρας. Εγώ, τον Νταλάρα τον θεωρώ συνεχιστή της μεγάλης παράδοσης του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού'.

Μαριάννα Γαλίδη

http://www.phileleftheros.com/main/main.as...d=361&id=346982

Share this post


Link to post
Share on other sites
From Phileleftheros 07.08.2005

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Ένα μουσικό κουτί-θησαυρός!

.....................................................

Μαριάννα Γαλίδη

http://www.phileleftheros.com/main/main.as...d=361&id=346982

Αν δεν υπήρχε το παραπάνω άρθρο μάλλον δε θα είχα ανακαλύψει το Μουσικό Κουτί Επικοινώνησα με την αρθρογράφο και μου έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. :mad:

Για όσους ενδιαφέρονται λοιπόν ακόμη για το Μουσικό Κουτί, υπάρχει στα εξής καταστήματα της Κύπρου:

- Woolworth Olympia (Λεμεσός)

28th October str.

tel: (25) 311133

- Zenon (Λάρνακα)

General Timagia Av.

tel: (24) 631111, (24) 660042

Νομίζω ότι ανήκουν σε μια αλυσίδα καταστημάτων που όμως τώρα έχει αλλάξει όνομα. Τα τηλέφωνα που γράφω όμως ισχύουν. Ο αυτόματος για το τηλέφωνο είναι: 00357

Είναι περίεργο, αλλά στην Κύπρο το Μουσικό Κουτί υπάρχει σε αφθονία Επειδή, μάλιστα, ήθελα δύο μου τα παρήγγειλαν από τη Λευκωσία. Η τιμή του είναι 119,90 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 200.

Ευχαριστώ πολύ Anna που έβαλες το άρθρο!!

:):mad::):mad::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια και μιλάμε για μουσικό κουτί:

Λοιπόν το Σάββατο που πέρασε πήγαμε με την ariadni στο Μοναστηράκι και... αντικρύσαμε τη φρίκη με τα μάτια μας!!! :blink: Σ'ένα από τα διακάδικα είχε ΣΚΕΤΟ το "Συμμετέχει" απ' το Μουσικό κουτί και μάλιστα σε άριστη κατάστασή! Μιλάμε ήταν ολοκαίνουριο ούτε γωνίτσα δεν είχε τσακίσει!!! Κανονικά στο κουτί του, με το βιβλιαράκι... Μα ποιός ιερόσυλος διέλυσε το Μουσικό κουτί;;;;;; :blink: :blink: Αν είναι δυνατόν!!!! :):D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α! Δεν είναι η πρώτη φορά! Πριν μήνες βρήκα ,στο ίδιο μέρος, το cd rom από το" κουτί " :blink: :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, από σήμερα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς το πιο μεγάλο μου 'Νταλαροαπωθημένο' πραγματοποιήθηκε! Αρχικά πήρα τα δισκοπωλεία που είπε ο marochr, ρώτησα και μου είπανε ότι δεν υπάρχει το μουσικό κουτί, καθώς πριν δύο μέρες κάποιοι Έλληνες αγόρασαν τα τελευταία! (Αναρωτιέμαι ποιοί άραγε...) Απελπισμένος, είπα να ξοδέψω κάθε δυνατή ευκαιρία! Βρήκα το τηλέφωνο της Μαριάννας Γαλίδη(που έγραψε το άρθρο), τηλεφώνησα και της είπα πόσο μανιωδώς ψάχνω το Κουτί! Μου είπε ότι θα τηλεφωνήσει στην κεντρικότερη αποθήκη τροφοδοσίας cd στη Λεμεσό, μήπως το έχουν! Μου είπε μάλιστα ότι είχε κάποιους γνωστούς εκεί! Μετά απο 5 λεπτά με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι υπάρχει ένα τελευταίο Μουσικό κουτί και πως τους είπε να το κρατήσουν για αυτήν! Σήμερα πήγε, το αγόρασε και την Τετάρτη θα συναντηθεί με ένα φίλο μου για να του το δώσει! Αυτός έρχεται Ελλάδα την Παρασκευή! ’ρα, πρώτα ο θεός, θα έχω το Κουτί στα χέρια μου, το Σάββατο, και είμαι πανευτυχής! :):D:):) Πάντως, επειδή το έψαξα το θέμα, και από ότι μου είπε και η Γαλίδη, δεν υπάρχει κανένα άλλο στη Λεμεσό τουλάχιστον! Δηλαδή δυστυχώς δεν υπάρχει σε αφθονία, όπως είπε ο marochr... ;):blush:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δηλαδή δυστυχώς δεν υπάρχει σε αφθονία,   :pity:  :pity:

Αυτό είναι γεγονός :(

όπως είναι και αδικία άλλοι να προσπαθούν να το αποκτήσουν και άλλοι να έχουν δύο κιόλας στην κατοχή τους :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δηλαδή δυστυχώς δεν υπάρχει σε αφθονία,   :pity:  :(

Αυτό είναι γεγονός :(

όπως είναι και αδικία άλλοι να προσπαθούν να το αποκτήσουν και άλλοι να έχουν δύο κιόλας στην κατοχή τους :pity:

ΘΑΝ’ΣΗ!

:what::wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...