Sign in to follow this  
Followers 0
kostasp

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ.....

7 posts in this topic

Την Κυριακή , στην Τελετή λήξης των Ολυμπιακών, ο Γιώργος μαζί με τους Μαρινέλλα-Πάριο-Αλεξίου-Γαλάνη δημιουργούν μια-πραγματικά- σπουδαία τελετή με μοναδικές ερμηνείες σε μεγάλα τραγούδια....Ζώντας τις πρόβες -πιστεύω ότι θα καταπλήξουν!!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μήπως θα μπορούσες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες ; Ή δεν επιτρέπεται από τους οργανωτές;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η «Αθήνα 2004» ανακοίνωσε ότι διέθεσε 3,4 εκατ. εισιτήρια

«Ο στόχος επετεύχθη»

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι έφτασε τον οικονομικό της στόχο σε ό,τι αφορά την πώληση των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Ζαχαράτος, έχουν διατεθεί συνολικά 3.436.000 εισιτήρια, ενώ προχθές πουλήθηκαν 53.000. Οπως έγινε γνωστό, υπάρχουν ακόμη εισιτήρια για την τελετή λήξης την προσεχή Κυριακή στις 21.15.

Στη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από την «Αθήνα 2004» εμφανίστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Δ. Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στην τελετή λήξης λέγοντας ότι «θα είναι μια γιορτή των ανθρώπων, γεμάτη μουσική και τραγούδια. Θα χορεύουμε με ελληνικό τρόπο, ενώ θα έχουμε ένα μωσαϊκό με μουσικά κομμάτια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και με μια συνεχή ροή, όπως το ποτάμι της ενέργειας».

Οπως είναι γνωστό, στην τελετή λήξης θα πάρουν μέρος μεγάλοι Ελληνες καλλιτέχνες. Στο πρώτο μέρος της τελετής, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, οι Χρόνης Αϊδονίδης, Δόμνα Σαμίου, Μαρινέλλα, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη και Γιάννης Πάριος, ενώ στο δεύτερο, οι Διονύσης Σαββόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αννα Βίσση, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Σάκης Ρουβάς.

Το πάρτι

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας τα κυριότερα σημεία της τελετής λήξης, στην οποία θα λάβουν μέρος και 2.200 εθελοντές, υπογράμμισε: «Θα έχουμε τα πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν 100 κουδουνάτοι -έθιμο των αρχαίων χρόνων- και 60 Πόντιοι χορευτές, που αποτελούν ένα δυνατό κομμάτι της ελληνικής παράδοσης, ενώ θα υπάρχει ένα χωράφι με 14.000 κομμάτια σίτου. Μετά την απονομή των μεταλλίων του Μαραθωνίου, θα εμφανιστούν σημαίες από όλες τις ολυμπιακές ομάδες, ενώ δεν θα υπάρχει διάκριση εθνικοτήτων. Θ' ακολουθήσουν οι ομιλίες του πρόεδρου της ΔΟΕ και της δημάρχου Αθηναίων και θα ακουστεί στη συνέχεια ο Εθνικός Υμνος της Ελλάδας. Αμέσως μετά, θα παραδώσουμε στην Κίνα τη σκυτάλη των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ οκτώ εθελοντές, που θα βγουν με κλήρωση, θα μεταφέρουν τη σημαία και σε μια φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή θα αποχαιρετήσουμε τη Φλόγα, συνοδεύοντάς τη με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

http://www.enet.gr/online/online_hprint.js...&a=&id=73185100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η λιμνοθάλασσα θα γίνει χωράφι και καλεσμένος θα είναι ο κόσμος όλος

Το πιο μεγάλο (ελληνικό) γλέντι

Η Τελετή Λήξης για το δημιουργό Δ. Παπαϊωάννου θα αποτελέσει έναν ύμνο στην ανθρώπινη φύση

Ενα υπερθέαμα που θα μοιάζει με ελληνικό παραδοσιακό πανηγύρι, με χορούς, τραγούδια, φαγητό και τα λαμπερότερα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού πενταγράμμου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι περίπου 70.000 τυχεροί θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου, την Κυριακή 29 Αυγούστου, με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι.

Ο καλλιτέχνης-μαέστρος Δημήτρης Παπαϊωάννου, που θριάμβευσε με την ιδιοφυή αισθητική του στην εκπληκτική Τελετή Εναρξης, έχει ετοιμάσει ένα λαϊκό ελληνικότατο γλέντι για όλους τους Ελληνες αλλά και για τους ξένους φιλοξενούμενους, το οποίο θα αποτελέσει και τον καλύτερο «επίλογο» σε μία, κατά κοινή ομολογία, άρτια διοργάνωση.

«Στην Τελετή Εναρξης κοιτάξαμε κατάματα ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα, στην Τελετή Λήξης θα κοιτάξουμε κατάματα το ανθρώπινο πρόσωπο, που γιορτάζει και χορεύει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο οποίος σίγουρος για τις καλλιτεχνικές του επιλογές δήλωσε σε αφοπλιστικό τόνο ότι δεν τον φοβίζει η σύγκριση με τον εαυτό του, δηλαδή με τις διθυραμβικές εντυπώσεις που άφησε η Τελετή Εναρξης.

Αυτή τη φορά, όπως αποκάλυψε ο δημιουργός, το Στάδιο δεν θα μετατραπεί σε λιμνοθάλασσα, αλλά σε ένα απέραντο χωράφι, όπου εθελοντές θα θερίζουν από τα πρώτα λεπτά της Τελετής τα 14.000 κομμάτια σίτου, τα οποία θα τοποθετηθούν σε σπειροειδές σχήμα.

Το λαϊκό πανηγύρι, που θα αρχίσει να εξελίσσεται σιγά σιγά μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα έχει τα χρώματα του Διονύσου, ενώ η παρουσία 100 «κουδουνάτων» θα αναβιώσει το βακχικό στοιχείο, ύστερα από χιλιάδες χρόνια.

Ο χορός και η μουσική από όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της Τελετής, συνθέτοντας ένα προκλητικό μωσαϊκό, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Λαϊκοί οργανοπαίχτες με ζουρνάδες και νταούλια, 60 κορυφαίοι Πόντιοι χορευτές, οργανοπαίχτες από την Κρήτη και «φωνές» από όλη την Ελλάδα θα αποκαλύψουν μπροστά στα μάτια δισσεκατομμυρίων τηλεθεατών το καλλιτεχνικό μεγαλείο της Ελλάδας.

Στόχος του Δημήτρη Παπαϊωάννου είναι αθλητές και θεατές να χορεύουν, να τραγουδούν και να γλεντάνε μαζί, για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα τηρηθεί το πρωτόκολλο της παρέλασης των αθλητών.

Εκτός από το στάχυ, πρωταγωνιστής της Τελετής θα είναι και πάλι το νερό, άλλο βασικό στοιχείο της Γης, το οποίο «μας έφερε γούρι και τύχη», ενώ μπροστά στα μάτια των θεατών θα τελεστεί και ένας παραδοσιακός γάμος με νύφη τη Βίκυ Κουλιανού και γαμπρό τον Σταύρο Ζαλμά, δύο πρόσωπα που συμμετείχαν και στην Τελετή Εναρξης, σε συμβολικούς ρόλους.

Η νύφη θα φέρει το όνομα Ολυμπιάδα και θα έχει την τύχη της Ωραίας Ελένης, καθώς θα την αρπάξουν, συμβολικά, οι Κινέζοι, που παίρνουν και την Ολυμπιακή σκυτάλη για το 2008.

Στο πρώτο μέρος της Τελετής θα ψυχαγωγήσουν μουσικά το κοινό σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως ο Χρόνης Αϊδονίδης, η Δόμνα Σαμίου, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας, η Δήμητρα Γαλάνη, η Χάρις Αλεξίου και ο Γιάννης Πάριος, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου, ενώ στο δεύτερο μέρος τη σκυτάλη θα πάρουν ο Διονύσης Σαββόπουλος και οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Αννα Βίσση, Σάκης Ρουβάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Αλκηστη Πρωτοψάλτη, Μιχάλης Χατζηγιάννης και Αντώνης Ρέμμος.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής θα προβληθούν οι σημαντικότερες στιγμές από τους Αγώνες, σε μία σύντομη ανασκόπηση, ενώ θα ενσωματωθεί και η τελετή απονομής μεταλλίων του μαραθωνίου.

Για άλλα μία φορά η μπάντα των κρουστών θα κλέψει βλέμματα και καρδιές, όπως και η στιγμή που ένα μικρό παιδάκι, συνοδεία της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι, θα σβήσει την Ολυμπιακή Φλόγα και θα την «ακουμπήσει» στην καρδιά του, ένα στιγμιότυπο που αναμένεται να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης.

Θα προηγηθούν οι ομιλίες του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, και της προέδρου της οργανωτικής Επιτροπής Αθήνα 2004, Γιάννας Αγγελοπούλου, ενώ θα ακολουθήσει η παράδοση της Ολυμπιακής σημαίας στο δήμαρχο του Πεκίνου.

Το γλέντι, που αναμένεται να είναι ολονύκτιο κυρίως εκτός Σταδίου, θα αρχίσει αμέσως μετά με τη βοήθεια και του γνωστού, σε όλους μας πια, DJ, Tiesto, ο οποίος έχει ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό remix, για την είσοδο των αθλητών στο Στάδιο.

EΛΕΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

25/8/2004

http://www.apofasi.gr/index.asp?intid=show&nid=10246

Share this post


Link to post
Share on other sites
8a to metadosoun se ola ta kanalia, pagksmiws? :)

Όπως μεταδόθηκε και η τελετή έναρξης παγκοσμίως, έτσι θα μεταδοθεί και η τελετή λήξης. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η τελετή λήξης θα είναι πράγματι μια γιορτή!!!

Οι εκτελέσεις των τραγουδιών που θα ακουστούν θα είναι πρωτότυπες. Είναι ειδικά για την τελετή...Συγκίνηση θα προκαλέσει η ένωση και των 5 φωνών ,η εθνική Ελλάδας των τραγουδιστών....Σπάνια στιγμή...Στις πρόβες όλοι είχαμε πάθει....Θα ζήσουμε πολύ όμορφες στιγμές...Φυσικά και θα τη δείξει την τελετή η ΕΡΤ...για όσους δεν θα είναι στο στάδιο....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0