Sign in to follow this  
Followers 0
Anna

Dalaras and Remos

196 posts in this topic

Πρόκειται για τις κυρίες Λίντα Ζαφειροπούλου και Έλενα Διάκου και την εκπομπή "Καλεσμένοι της γης"που μεταδίδεται καθημερινά Δευτέρα έως Πέμπτη 8 με 9 το βράδυ. Λοιπόν, εγώ λέω να κάνουμε ένα "ντου" με τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματά μας απόψε στο Δεύτερο, να τους πούμε εμέις ποιός λέει καλύτερα το "Ανεμολόγιο" και ποιός δικαιολογείται να συνεργάζεται με ποιούς!! Αντε μπράβο! :):D

Βρε παιδιά, τί θα κάνουμε τώρα δηλαδή, θα τα βάζουμε με τον καθένα που έχει διαφορετική άποψη ή θα αναστατωνόμαστε κα θα θυμώνουμε επειδή εκφράζονται με μομφές και ειρωνία εναντίον του Νταλάρα; Σε δημοκρατική χώρα θέλω να πιστεύω ότι ζούμε, άρα ο κάθένας μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει. Βέβαια, όταν κανείς έχει δημόσιο βήμα, λογικό είναι ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο τί λέει και μάλιστα θα πρέπει να έιναι σε θέση, αν μη τί άλλο, να στηρίξει αυτό που λέει με επιχειτήματα. Αν δεν το κάνει, απλά εκτίθεται και χάνει την αξιοπιστία του.

Στο κάτω κάτω, ποιές είναι οι εν λόγω κυρίες, ώστε θα πρέπει να λαβω εγώ ή ο καθένας μας σοβαρά υπόψιν τη γνώμη τους; Γιατί δηλαδή να έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η δική τους θέση; Έτσι όπως την εκφράσανε μάλιστα, ειρωνικά και με κακεντρέχεια, μάλλον το αντίθετο της υπευθυνότητας και της σύνεσης εμπνέουν.

Μην ανησυχείς Νεφέλη μου, άσε να δούμε τί θα λένε μετά το τέλος της συνεργασίας Νταλάρα-Ρέμου! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πορτοκάλογλου: Αλήθεια, πώς σου φαίνεται η συνεργασία Νταλάρα - Ρέμου;»

Σαββόπουλος: «Μου φαίνεται πολύ εντάξει. Δεν είναι και τόσο ετερόκλητοι. Είναι διαφορετικές σχολές της επιτυχίας. Δεν θα είναι δύσκολη η σύνθεσή τους».

http://www.enet.gr/online/online_text?c=11...113&id=41300196

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) doesn't belong to the topic, but to the interview I quoted:

Π.: «Για τον Παπανδρέου τι γνώμη έχεις;»

Σ.: «Μ' αρέσει. Είναι ίσως ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς που ξέρει τον Σπρίνγκστιν».

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αποσπασμα από συνέντευξη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ στη χθεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:

-Ποτέ δεν πίστευα ότι η μουσική χωράει διαχωρισμούς, ότι ένας που τραγουδά Μαρκόπουλο δεν μπορεί να πει και Μουσαφίρη».

- Τότε γιατί είσαι από κείνους που αντιδρούν σ' αυτές τις συναντήσεις που πληθαίνουν σήμερα στα κέντρα;

«Δεν μου φάνηκε παράδοξο όταν ο Σαββόπουλος καλούσε τον Διονυσίου στην εκπομπή του, ούτε όταν η Στανίση τραγουδούσε Κραουνάκη. Ομως, όταν σηκώνεις το λάβαρο αφορίζοντας οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια του στρατοπέδου σου και μετά συνεργάζεσαι με αυτό που τόσα χρόνια αποκαλούσες φτηνό, δεν είναι και η πιο συνεπής στάση».

- Για τον Νταλάρα μιλάς;

«Ναι. Διαφωνούσα με την άποψή του αλλά εκτιμούσα τη συνέπειά του. Και δεν θα είχα λόγο να το σχολιάσω, αν δεν λειτουργούσε επί δεκαετίες ως πρότυπο για τους νεοτέρους. Πάντα έκανε επιλογές με καλλιτεχνικό έρεισμα. Ε, λοιπόν, ακόμα δεν έχω βρει κάτι τέτοιο στη συνεργασία του με τον Ρέμο. Ελπίζω ειλικρινά ότι το αποτέλεσμα θα μου λύσει την απορία».

Εγώ δεν έχω να σχολιάσω τίποτα.Απλά θα παραπέμψω σε δυό λαικές παροιμίες:

1) "Αν η ζήλεια ήταν ψώρα, θα γέμιζε όλη η χώρα"

2) "Όσα δεν φτάνει η αλεπού,τα κάνει κρεμαστάρια"

και σε μια φράση που λέει:

"Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό σου προτού μιλήσεις..."

ΑΥΤΑ. :razz::D :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ομολογώ ότι μέχρι στιγμής δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα ο Κότσιρας ως τραγουδιστής. Αλλά διαβάζοντας το πιο πάνω απόσπασμα από τη συνέντευξη, του βγάζω το καπέλο για το κουράγιο και την ευθύτητά του.

(ΥΓ: Και από πάνω χαίρομαι που ανέφερε τον αγαπημένο μου Μουσαφίρη. :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως δεν χρειάζονται βιαστικοί αφορισμοί στα λόγια του Κότσιρα.Εκφράζει μία απόψη για ένα θέμα που κι εμάς μας προβλημάτισε για μεγάλο διάστημα, πολλοί συμφωνούμε με την ουσία των λόγων του, αλλά ίσως μας ενοχλεί να τα ακούμε δημοσίως και από "τρίτους".

Τουλάχιστον είχε την ευθύτητα να μιλήσει χωρίς να κρύβεται πίσω από γενικολογίες περί των συνεργασιών της μιάς με την άλλη "πλευράς"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ και γω με τον Κότσιρα, που στο κάτω κάτω δεν είπε και τίποτα κακοηθές, παρά μόνο το πολύ λογικό ότι θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατ'αρχήν δεν αφορίσαμε κανέναν.Τώρα όσον αφορά τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη είναι απ'αυτούς που παρακολουθώ από την αρχή της καριέρας τους ,ανεξάρτητα από το αν συμφωνώ ή όχι με τις επιλογές τους.Οφείλω επίσης να ομολογήσω πως ούτε κι εγώ ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα με την ιδέα της συνεργασίας ΝΤΑΛΑΡΑ-ΡΕΜΟΥ.Πιστεύω όμως πως όταν μιλάς για τους δασκάλους σου,όπως εσύ ο ίδιος τους έχεις αποκαλέσει, προβαίνεις σε τέτοιου τύπου δημόσιες δηλώσεις αφού δεις το αποτέλεσμα.Ειδικότερα όταν στο παρελθόν ,μετά από το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ" και το "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" παραβρίσκεσαι σε διεθνή πανηγυράκια τύπου ΑΡΙΩΝ,τα οποία έχεις με πάθος κατακρίνει ή διαπραγματεύεσαι συνεργασίες με καλλιτέχνες της "άλλης όχθης",όπως τους έχεις αποκαλέσει (βλ.ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ). :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ' ότι γνωρίζω, ο Κότσιρας δεν έχει πάει ποτέ στα Αρίων. Εκεί που πήγε ήταν τα World Music Awards.

Από την άλλη, ο Κότσιρας δεν δήλωσε ότι έχει πρόβλημα με καλλιτέχνες της άλλης όχθης. Αυτό που είπε στη συνέντευξη του είναι ότι "κατακρίνει" την αλλαγή θέσεων και απόψεων του Νταλάρα. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο Κότσιρας πήγε στα ΑΡΙΩΝ.Με τον όρο διεθνή πανηγυράκια τα WORLD MUSIC AWARDS εννοούσα.Όσον αφορά τους καλλιτέχνες της "άλλης όχθης",νομίζω ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει εκφράσει τη γνώμη του αρκετές φορές σε παλαιότερες συνεντεύξεις του και αν θυμάμαι καλά δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

Αλλά μήπως τελικά ασχοληθήκαμε αρκετά με το θέμα ρε παιδιά;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώ κι επαυξάνω, χρυσόστομε Θανάση!Θα μπορούσα να πω κι εγώ πολλά για τη συγκεκριμένη δήλωση.Θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι βιά-

στηκε να κρίνει και στο ότι Αλεξίου και Σαββόπουλος επικρότησαν την

λογική της συνεργασίας και ότι θα βγουν θετικά πράγματα από αυτήν.Φαί-

νεται πως η χρυσή γενιά του Γιώργου πριν μιλήσει βουτά την γλώσσα στο

μυαλό.Συμφωνώ επίσης με τον Θανάση,πως πρέπει να δούμε για να κρί -

νουμε .Δεν έχει νόημα για μένα η συνέχεια της συζήτησης,επομένως. :razz::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή πολύς λόγος έγινε, δεν είχα καμία διάθεση να υποστηρίξω τον κάθε Κότσιρα, ούτε τυγχάνω προσωπικός του fan, όπως ίσως κάποιος να υπέθεσε.Το γεγόνος ότι έκρινα μια δήλωση του ενδιαφέρουσα δεν σημαίνει ότι υποστηρίζω κάθε καλλιτεχνική του κίνηση, απλώς δόθηκε μια ακόμη αφορμή για να συνεχιστεί ένας γόνιμος διάλογος για ένα θέμα που μας απασχόλησε πολύ και θα συνεχίσει πιθανώς και στο μέλλον.

Συμφωνώ λοιπόν πως πρέπει να σταματήσουμε κάπου έδω, και να περιμένουμε τις εμφανίσεις για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Όσο γιαυτό που γράφεις EKOSTELότι ο Σαββόπουλος επικρότησε τη συνεργασία δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, περισσότερο με προβληματίζει.

Νόμιζω ότι ο Σαββόπουλος εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία προκαλεί συνήθως αρνητικά σχόλια με τις δηλώσεις του και τις συμπεριφορές του.Δυστυχώς το πολύ ενδιαφέρον έργο του, λειτουργεί πλέον ερήμην του!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως παιδιά ο Κότσιρας νομίζω εκφράζει κάτι που οι περισσότεροι το έχουμε νιώσει. Και μπορεί ο Νταλάρας να είναι τόσο σπουδαίος και να τον αγαπάμε, αλλά όπως όλα τα δημόσια πρόσωπα επιδέχεται κριτικής.

Είναι πράγματι περίεργο αυτό που συμβαίνει και δεν νομίζω ότι υπάρχει Νταλαρικός εδώ μέσα που να μην προβληματίστηκε. Ειδικά όταν διαβάζω ότι τελικά θα υπάρχουν λουλούδια στο μαγαζί για πέταμα επί σκηνής ανησυχώ ιδιαίτερα...

(Να δω τον Νταλάρα να λέει τα παραπονεμένα λόγια και να του έργεται γαρύφαλο στο κούτελο και να μην το πιστέψω! :):D )

Καλό θα ήταν βέβαια να δούμε το αποτέλεσμα μακριά απο κουτσομπολιά κλπ, γιατί πού ξέρεις βρε αδερφέ, μπορεί να βγει και καλό.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Όσο γιαυτό που γράφεις EKOSTELότι ο Σαββόπουλος επικρότησε τη συνεργασία  δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, περισσότερο με προβληματίζει.

Νόμιζω ότι ο Σαββόπουλος εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία προκαλεί συνήθως αρνητικά σχόλια με τις δηλώσεις του και τις συμπεριφορές του.Δυστυχώς το πολύ ενδιαφέρον έργο του, λειτουργεί πλέον ερήμην του!

Δεν πρόλαβα να σχολιάσω τον Σαββόπουλο, και αυτός ξαναχτύπησε!

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων του με Πορτοκάλογλου και Μαργαρίτη είπε για τη συνεργασία του με τον Μαργαρίτη:"Ευτυχώς φέτος τραγουδάμε μαζί! Αλλά δεν έχω τον Τσαϊκόφσκι.Αυτός έκλεισε φέτος με τον Νταλάρα και τον Ρέμο σε άλλο μαγαζί!".

πηγή:

http://www.apogevmatini.gr/pages/52.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Καλομοίρα ποιος πρόλαβε να την κλείσει ρε παιδια;;;; Κρίμα πάντως που δεν πρόλαβε ο Σαββόπουλος...

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Τα σχήματα του χειμώνα!"

"...’λλο ένα χαρακτηριστικό της σεζόν είναι η σύμπραξη του "ποιοτικού" κι εμπορικού" τραγουδιού σε σχήματα περίεργα έως τρελά. Μα Χατζηγιάννης - Τερζής και Ρέμος -Νταλάρας; Και με τα λουλούδια τι θα κάνουμε; Θα πετάξουμε κάνα γαρύφαλλο στον Νταλάρα;

...’λλο ένα "παράξενο" σχήμα είναι αυτό του Γιώργου Νταλάρα με τον Αντώνη Ρέμο, σε ένα νέο χώρο στο Γκάζι. Οι δύο άνδρες μουσικά και φωνητικά δεν είναι τόσο άσχετοι μεταξύ τους, όμως οι συνήθειες τους είναι εντελώς αντίθετες. Για παράδειγμα, λέγεται πως έγινε πολλή συζήτηση για τα λουλούδια κι αν θα επιτραπεί η ρίψη ανθέων - αρέσει πολύ του Αντώνη - στο πρόγραμμα. ’κρη ακόμη δεν έχει βρεθεί, αλλά αντί για γαρύφαλλά μπορούμε να πετάμε γλαδιόλες, που είναι πιο κάπως από το...νεκρογαρύφαλλο!

http://www.e-go.gr/music/article.jsp?pubid...39787&catid=241

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Βρήκαμε δουλειά" αυτό ξέρω εγώ. Αηδία κατάντησε .Ο καθένας πλέον γράφει ότι θέλει ,ότι σκέφτεται ή ότι του "καπνίσει".Κουράστηκα να διαβάζω και να ακούω "κριτικές"και σχόλια και ακόμα δεν ξέρουμε αν θα γίνει,που θα γίνει ,πότε θα γίνει και κυρίως πως θα γίνει.Οοοοοοφ!!! ;):mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ZΩH THΓANΟYPIA

«Mουσικές του κόσμου, όχι δήθεν»

«Είμαι "φαν" της συνύπαρξης των μουσικών όλου του κόσμου. Κι αυτό είναι το μεγάλο μου πάθος», λέει η ακορντεονίστα και συνθέτις Ζωή Τηγανούρια

«Με συγκινεί το λαϊκό τραγούδι, αλλά με αγγίζει και η τζαζ. Είναι μεγάλη μου αδυναμία να αυτοσχεδιάζω με το ακορντεόν. Μου αρέσει το γνήσιο και το αληθινό στη μουσική. Είμαι αντίθετη με τα δήθεν», λέει στα «NEA» η Ζωή Τηγανούρια, δεξιοτέχνις του ακορντεόν και συνθέτις. Ξεκίνησε από την πατρίδα της, τη Σαμοθράκη, ακούγοντας τον οικοδόμο πατέρα της, που έπαιζε ερασιτεχνικά, ώρες ολόκληρες, βιολί. Όταν τελείωσε το Λύκειο, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στη Νοσηλευτική, αλλά γρήγορα την εγκατέλειψε και αφοσιώθηκε σε μουσικές σπουδές.

Πήρε πτυχίο από το Ωδείο και πέρασε στη μουσική σκηνή με εμφανίσεις αυτή την εποχή στο «Χαμάμ» των Πετραλώνων, ενώ παράλληλα έχει μπει στο στούντιο και ετοιμάζει CD με ορχηστρικά κομμάτια με ακορντεόν που έχει συνθέσει και παίζει η ίδια.

Σε λίγο δε θα συμμετέχει στην ορχήστρα που θα συνοδεύει τον Γιώργο Νταλάρα, τον Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες τους.

«Δεν περιμένω την ευκαιρία για να κάνω επιτυχία, ούτε αναζητώ την εύκολη και πρόσκαιρη προβολή», λέει στα «NEA» η Ζωή Τηγανούρια: «Από τα μικρά μου χρόνια, στη Σαμοθράκη συνήθισα να ξεπερνώ κάθε δυσκολία με αγώνα. Το ίδιο κάνω και τελευταία, που έταξα τον εαυτό μου στη μουσική και στο τραγούδι. ʼλλωστε, όλοι οι νέοι καλλιτέχνες, και μάλιστα στο τραγούδι, δεν βρίσκουν πόρτες ανοιχτές. Στο πέρασμά σου από τα μονοπάτια αυτής της δουλειάς, πρώτα μαθαίνεις τα πολύ δύσκολα, μετά τα δύσκολα και αργότερα έρχονται τα εύκολα, τα απλά».

H πρώτη δουλειά της στην Αθήνα ήταν στην ορχήστρα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, όπου έπαιζε με κίμπορντς νησιώτικα. Το όργανο όμως αυτό ήταν, όπως λέει, έξω από τα νερά της: «Με κατέκτησε ο ήχος του ακορντεόν. Φωλιάζει τώρα δέκα χρόνια στην ψυχή μου. Του μιλώ και μου μιλάει. Μπορώ να παίζω ώρες τάνγκο και βαλς και με τρελαίνουν οι αυτοσχεδιασμοί. Από τους λαϊκούς, με αγγίζουν πολύ οι αυτοσχεδιασμοί του Χάρη Λεμονόπουλου».

H Ζωή Τηγανούρια, ως συνθέτις και σολίστ του ακορντεόν, τα τελευταία χρόνια υπογράφει συνεργασίες της με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως: Νταλάρας, Μαρινέλλα, Αλεξίου, Γαλάνη, Πρωτοψάλτη, Λιδάκης, Μπάσης, Μακεδόνας, Παπάζογλου, Περίδης, Ανδρεάτος.

INFO

Στο «Χαμάμ» (Δημοφώντος 97, ʼνω Πετράλωνα, τηλ. 210-3421.212), κάθε Τρίτη στις 22.00.

ΤΑ ΝΕΑ , 16-11-2004 , Σελ.: P24

Κωδικός άρθρου: A18091P242

ID:441851

http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nsearch.pri...8091&m=P24&aa=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I was in Athens and didnt have anything better to do :pity: I went to Pireaus street and had a look at the building site next to Praktiker.

:D I dont think theyll be ready in December.

:pity: But, we had our doubts about the Olympics and all was ready in time ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0