Sign in to follow this  
Followers 0
Apostolis

Γιώργος Ζήκας

19 posts in this topic

Ο Γιώργος Ζήκας στο...Έντεχνον

Ο συνθέτης πολλών και μεγάλων επιτυχιών εμφανίζεται στις 22 Νοεμβρίου στο Καφέ «Έντεχνον». Μαζί του η Αλμπένα

15-11-04_114673_1.jpg

Ο Γιώργος Ζήκας φέρνει τα τραγούδια και τους φίλους του για μία και μοναδική βραδιά φέτος το χειμώνα στο ανακαινισμένο «καφέ Έντεχνον».

Ακούραστος αλλά και αθόρυβος τραγουδοποιός, ο Ζήκας έχει σκαρώσει μελωδίες και στίχους που ερμηνεύτηκαν από την Γλυκερία, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, την Μαριώ, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Κώστα Μακεδόνα, τη Σοφία Παπάζογλου, τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και πολλούς ακόμη γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος βέβαια είναι λιγότερο γνωστός από τα τραγούδια του γεγονός που σχεδόν το επιδιώκει και το διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού.

Στην ζωντανή παράσταση της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου οι θαμώνες του «Εντεχνον» θα ακούσουν τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του Γιώργου Ζήκα από το «Με μπουνάτσες και μποφόρια» και το «Κύμα το κύμα» ως το «Δραπέτες», το «Μια ζωή στην ίδια τάξη» και το «Σώπα κι άκουσε».

Μαζί του θα τραγουδήσει η σπουδαία ερμηνεύτρια Αλμπένα ενώ θα «βοηθήσουν» και τα άλλα μέλη της μουσικής ομάδας που είναι: Στέλιος Ρήγας (μπουζούκι), Βασίλης Γκάτσιος (κιθάρα-φωνή), Δημήτρης Καβάζης (τραγούδι-μπαγλαμάς), Εύα Γιαντζή (τραγούδι-κιθάρα), Φωτεινή Μελίδου (βιολί).

Πληροφορίες: 22 Νοεμβρίου, στις 21.30, στο Έντεχνον: Δέλλιου 4, Περ. Συντριβανίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-280553

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεύτερο Πρόγραμμα

Δευτέρα 25/2, 19:00

Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια

Καλεσμένος της εκπομπής του Δεύτερου Προγράμμτος Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια είναι ο Γιώργος Ζήκας. Ο γνωστός συνθέτης μιλάε για τα είκοσι και χρόνια του στο τραγούδι, για τις αφορμές που τον ενέπνευσαν, για τις συνεργασίες του και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα ένας δημιουργός που ακολουθεί τον δικό του δρόμο. Η εκπομπή ολοκληρώνεται σε μια σειρά τριών εκπομπών.

Επιμέλεια εκπομπής - παρουσίαση: Γιώργος Τσάμπρας.

Συμπλήρωση: το κείμενο είναι από τη Ραδιοτηλεόραση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Ζήκας στο Πλατώ.

"Mε αφορμή την κυκλοφορία της νέας του δισκογραφικής δουλειάς "Είτε έχεις , είτε δεν έχεις", ο Γιώργος Ζήκας με την "Αγαθή Συμμορία" θα βρίσκονται για τρία διήμερα στις 14, 15, 21, 22 και 28, 29 Μαρτίου στο Πλατώ.

Τραγούδια από την καινούργια του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα θα παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης ο αγαπημένος τραγουδοποιός με τους συνεργάτες του. Κοντά σε αυτά θα μας θυμίσει και παλαιότερα τραγούδια του που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε παρέα με μεγάλους ερμηνευτές.Στον καινούργιο του δίσκο οι στίχοι και οι μελωδίες θα αγγίζουν τον κόσμο μέσα από τις αλήθειες τους και τον ευρηματικό τρόπο γραφής του Ζήκα.

Τον Γιώργο Ζήκα και την "Αγαθή Συμμορία" πλαισιώνουν οι μουσικοί Λεωνίδας Κυρίδης στο μπάσο, ο Σάκης Κοντονικόλας στο πιάνο , ο Μιχάλης Καλαιτζής στο μπουζούκι, ο Κώστας Βαβάλας στην κιθάρα, ενώ τραγουδούν και η Έλενα Δεληχρήστου με τον Φώτη Θεοδωρίδη".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος Ζήκας θα είναι καλεσμένος του Κώστα Μπλιάτκα στην εκπομπή "Εκ του πλησίον" την Πέμπτη 20 Μαρτίου, 23.00-24.00 στην ΕΤ3.

"O Γιώργος Ζήκας είναι ο προσκεκλημένος του Κώστα Μπλιάτκα στην εκπομπή της ΕΤ3, «Εκ του Πλησίον», που θα μεταδοθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008, στις 23:00.

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός μιλά για τη γειτονιά του στο Διοικητήριο, τις παρέες του, τα πάρτι αλλά και τις κινητοποιήσεις της νεολαίας της δεκαετίας του 60. Θυμάται τις μεγάλες επιτυχίες του με το Γιώργο Νταλάρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τη Μαριώ, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Κώστα Μακεδόνα και την Ελένη Βιτάλη.

Η εκπομπή εμπλουτίζεται με φιλμ αρχείου και σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα".

Πηγή:ert.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η παραπάνω εκπομπή θα μεταδοθεί τελικά απόψε από την ΕΤ3, στις 23.00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πω ρε γμτ την έχασα!

Ξέρουμε αν θα την δείξει σε επανάληψη?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη του Γιώργου Ζήκα στο περιοδικό City της Θεσσσαλονίκης (6-3-08)

Στα 25 χρόνια του σχεδόν στη δισκογραφία έδωσε πολλές μεγάλες επιτυχίες οι οποίες πολλές φορές ανέδειξαν καταξιωμένους τραγουδιστές. Στο νέο του δίσκο «Είτε έχεις είτε δεν έχεις» ο Γιώργος Ζήκας γίνεται και τραγουδοποιός κάνοντας ένα όνειρό του πραγματικότητα και βγαίνει σε συναυλίες με την «Αγαθή συμμορία» του

-Πόσο κοντά σε αυτό που είχες στο μυαλό σου προσέγγισε το τελικό αποτέλεσμα του νέου σου δίσκου «Είτε έχεις, είτε δεν έχεις»;

Αν υποθέσουμε ότι στους προηγούμενους δίσκους μου έπιανα ένα 40 με 50% από αυτό που είχα στο μυαλό μου, εδώ νομίζω ότι έχω πιάσει το 80%. Ο λόγος είναι ότι αυτή η δουλειά ήταν στα μέτρα μου, ήταν ένας δίσκος που είχε μαζεμένα τραγούδια εδώ και είκοσι χρόνια, διαλεγμένα για το ύφος και το στιλάκι το δικό μου που δύσκολα θα μπορούσε να πει ένας τραγουδιστής, ήθελαν περισσότερο έναν ερμηνευτή. Επειδή ήμουν μέσα στο κλίμα των τραγουδιών ένιωσα ότι αυτά τα τραγούδια ήταν το όχημα να περάσω σε μια άλλη φάση, να ολοκληρωθώ κι εγώ όπως συμβαίνει τώρα, από ένα συνθέτη και στιχουργό σε έναν τραγουδοποιό. Έχω καταφέρει σε αυτόν το δίσκο να βγάλω ένα στιλ προσωπικό, μουσικό και υφολογικό, γιατί περιέχει τραγούδια που το ερωτικό τους στοιχείο το έχουν κρυμμένο βαθύτερα και φανερώνουν περισσότερο το κοινωνικό αίσθημα που ζούμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτό μας αφορά όλους.

-Γιατί άργησε αυτή η φάση;

Γιατί δεν ήμουν έτοιμος για αυτό. Δεν είναι εύκολο να πάρεις το μικρόφωνο και να τραγουδήσεις. Μην κοιτάς το σήμερα που βγαίνουν στις τηλεοράσεις όλοι με ένα μικρόφωνο, το να τραγουδήσεις είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Παιδευόμουν πολλά χρόνια για να φτάσω σε αυτό το σημείο και τώρα ένιωσα πως μπορώ να το κάνω και είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου, όχι μόνο από τη συνθετική, στιχουργική και ενορχηστρωτική πλευρά που δουλέψαμε με τον Γιάννη τον Μήτση, αλλά κι από την ερμηνευτική που με ενδιέφερε περισσότερο.

-Τι θα σου άρεσε να φέρνει πρώτα στο νου του ο κόσμος όταν ακούει Γιώργο Ζήκα;

Αυτό που στ αλήθεια έχουν τα τραγούδια μου, την αυθεντικότητα ενός ανθρώπου που έξω από όλα τα τερτίπια της δισκογραφίας στην οποία είμαι 23 χρόνια μέσα, έχει καταφέρει να έχει αφήσει τον εαυτό του απ έξω.

-Γιατί έχεις τηρήσει μια στάση αποστασιοποίησης όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί εγώ πριν φτάσω να κάνω τραγούδια έκανα πολλά άλλα πράγματα πριν. Ασχολήθηκα με τη μόδα, με τις επιχειρήσεις, τα πρώτα μαγαζιά, τα πρώτα μπαράκια στη Θεσσαλονίκη, όπως την «Ανατολή» και το «Φλου», με το κόσμημα και μετά ασχολήθηκα με το τραγούδι. Μπήκα ώριμος στο τραγούδι, δεν μπήκα ως ένας πεινασμένος άνθρωπος για να δοξαστεί ή να φανερωθεί. Ήδη ήμουν καταξιωμένος από τις προηγούμενές μου δουλειές. Μπήκα με μεράκι σε αυτήν τη δουλειά και ο λόγος που την κάνω ακόμα είναι υπαρξιακός, με την έννοια ότι μετά από τόσες δουλειές βρήκα κάτι επιτέλους που μπορώ να το κάνω μόνος μου, χωρίς να έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου. Τώρα που τραγουδάω και μόνος μου είναι μεγάλο βήμα. Αυτός είναι και ένας λόγος που με προστάτεψε από τα φαινόμενα της εποχής, τις τηλεοράσεις, τη δημοσιότητα και το πολύ μπλα μπλα

-«Μακριά από το σύστημα και τις τηλεμαϊμούδες, καλύτερα με λύκους και άγριες αρκούδες». Η λύση, νομίζεις, είναι η φυγή για όλους; Αναζητώντας την προσωπική σου γαλήνη πώς και πόσο σε ενδιαφέρουν οι άλλοι;

Είναι λύση, αλλά όχι ως άγρια φυγή που ανατρέπει τα πάντα. Τα τραγούδια μου είναι τραγούδια μιας ήρεμης, σιωπηλής φυγής, δεν σηκώνει τον τόνο να πει «Φεύγω». Φεύγει κάποιος ήσυχα χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του. Αλλάζει ζωή αυτός που αλλάζει τη ζωή του. Να φύγουμε και να πάμε κάπου που να είναι καλύτερα, με αυτήν την έννοια παροτρύνω τους ανθρώπους για μια νέα φυγή. «Να χαθούμε και να εξαφανιστούμε» όπως λέει και ο Σαββόπουλος στο δίσκο για να ζήσουμε έναν έρωτα. Ζούμε μια ζωή πολύ σκληρή στις μεγαλουπόλεις, την βιώνουμε όλοι κι ας μην το παραδεχόμαστε όλοι, και γι αυτό «καλύτερα με λύκους και άγριες αρκούδες», κάτι που στ αλήθεια θέλει ο καθένας μέσα του, να αναπνεύσει αέρα καθαρό. Τα τραγούδια μου έχουν σχέση με τον κόσμο, δεν είναι απολύτως προσωπικά, δεν αναφέρομαι στον ψυχικό μου κόσμο. Μιλάω για πράγματα που θέλω να τσιμπήσει ο κόσμος κάτι από αυτά, για τη ζωή του. Μια σκέψη είναι πολύ σοβαρό πράγμα

-Πότε φουσκώνουν με αέρα τα εσωτερικά πανιά σου;

Τα πανιά είναι πάντα ανοικτά, μπαίνει καλοκαίρι και πάμε νότια.

-Σε ποια εποχή θα ήθελες να ανήκεις αν όχι στη σημερινή;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, παρ όλες τις δυσκολίες. Δεν αλλάζει τίποτε στη ζωή των ανθρώπων εδώ και αιώνες, μόνο το φόντο αλλάζει. Ο καθένας προσπαθεί να συναντηθεί με την προσωπική του ευτυχία και μακάρι αυτή να μπορεί να τη δώσει και στους άλλους και να γίνεται μέθεξη χαράς. Να είμαστε θετικοί και όχι καταναλωτικοί, να αγαπάμε τους ανθρώπους και να μάθουμε στα λίγα και στα απλά. Έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον μας στα δάνεια και η ζωή μας πάει στράφι

-Τι θα σκαρώσει η «Αγαθή συμμορία» στο «Πλατώ»;

Με αφορμή αυτόν το δίσκο μου δίνεται η ευκαιρία να πάρω τα τραγούδια μου επάνω μου, να μαζέψω τα αγαπημένα μου τραγούδια, είτε αυτά που έγιναν γνωστά είτε αυτά που θα ήθελα εγώ να γίνουν, μαζί και με τα καινούρια μου τραγούδια. Θέλω να πάρω τις αντιδράσεις του κόσμου, να καταλάβω τι έχω κάνει με αυτήν την δουλειά. Αυτός είναι και ο λόγος που παίζουμε στο «Πλατώ» με την «Αγαθή συμμορία» με τραγουδιστές την ’ννα Κονανούδη και τον Βασίλη τον Γκάντζο, με τον οποίο είμαστε παλιοί συνεργάτες, καθώς και με διάφορους φιλοξενούμενους.

-Η Θεσσαλονίκη πώς σου φαίνεται;

Βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει υποστεί μια καθίζηση πνευματική και κοινωνική, έχει αλλάξει όλος ο τρόπος της ζωής της, έχει πάψει να είναι μια χαρούμενη πόλη. Αισιοδοξώ γιατί οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια προμηνύουν ένα αισιόδοξο μέλλον

info:

Πλατώ, Γ. Αγγέλου 14, Τ: 2310 321389, Από Πέμπτη 14 Μαρτίου, Ώρα έναρξης: 23.30

http://www.cityportal.gr/content/view/6601/657/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πω ρε γμτ την έχασα!

Ξέρουμε αν θα την δείξει σε επανάληψη?

Βάσο η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Παρασκευή νύχτα στις 2.00

Εχω όμως την εντύπωση πως τα δειχνει με μια εβδομάδα καθυστέρηση, δηλαδή το χτεσινό με τον Ζήκα θα το έχει την άλλη Παρασκευή, 7 Απριλίου.

Ριξε μια ματιά και σήμερα, και την άλλη Παρασκευή, και σίγουρα μία από τις δύο θα το πετύχεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κύτταρο Live ο Γιώργος Ζήκας θα εμφανιστεί εκεί Δευτέρες & Τρίτες 1,2,8,9,15&16 Απριλίου.

Ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του cd «Είτε έχεις ,είτε δεν έχεις» κατεβαίνει στο Κύτταρο για λίγες εμφανίσεις παρουσιάζοντας τα καινούργια του τραγούδια αλλά και γνωστές, κλασικές του επιτυχίες. Ο Γιώργος Ζήκας σπάζοντας «το νόμο των ομοίων» θέλει η κάθε βραδιά να έχει την ιδιαιτερότητα της. Έτσι λοιπόν σε κάθε παράσταση θα φιλοξενείται και ένας από τους αγαπημένους του ερμηνευτές που συνεργάστηκαν στο παρελθόν.

Επί σκηνής θα φιλοξενηθούν : Σταύρος Λογαρίδης , Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σοφία Παπάζογλου, και άλλοι καλοί φίλοι οι οποίοι θα θελήσουν αυθόρμητα να συμμετάσχουν!

Το Γιώργο Ζήκα θα συνοδεύσει η «Αγαθή συμμορία» Βασίλης Γκάντζος τραγούδι, κιθάρα, ’ννα Κονανούδη τραγούδι, πιάνο, Αστέριος Ρήγας μπουζούκι, Αθανάσιος Ζήκας ηλεκτρ. κιθάρα και ο Γιάννης Μήτσης τύμπανα.

Έναρξη: 22:00

Είσοδος: 15 (με μπύρα)

Κύτταρο Live | Ηπείρου 48 & Αχαρνών

Τηλέφωνα: 210 8224134, 210 8822460

www.kyttarolive.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πω ρε γμτ την έχασα!

Ξέρουμε αν θα την δείξει σε επανάληψη?

Βάσο η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Παρασκευή νύχτα στις 2.00

Εχω όμως την εντύπωση πως τα δειχνει με μια εβδομάδα καθυστέρηση, δηλαδή το χτεσινό με τον Ζήκα θα το έχει την άλλη Παρασκευή, 7 Απριλίου.

Ριξε μια ματιά και σήμερα, και την άλλη Παρασκευή, και σίγουρα μία από τις δύο θα το πετύχεις.

Το έδειξε χθες βράδυ. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Σάββατο 12 Μαρτίου στις 15:00 με 17:00 ο Γιώργος Ζήκας θα είναι καλεσμένος του Ηλία Μπενέτου στον "Όασις"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιώργος Ζήκας: "Το τραγούδι είναι ένα αγιασμένο δώρο στη ζωή μου"

(Συνέντευξη στη νέα Ραδιοτηλεόραση)

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...hanos71/2-6.jpg

http://i662.photobucket.com/albums/uu345/T...hanos71/3-3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις 16 Μαΐου 1949 γεννήθηκε ο Γιώργος Ζήκας

Γιώργος Ζήκας – Σοφία Παπάζογλου: «Πάμε νότια»

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

16/05/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2684&Itemid=40

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας σημαντικός λαϊκός δίσκος του Γιώργου Ζήκα που έχει σήμερα τα γενέθλιά του...

 

«Σβήστα όλα» - Η Μαριώ τραγουδά Γιώργο Ζήκα

16/05/2016

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/svista-ola-i-mario-tragouda-giorgo-zika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συνάντηση του Γιώργου Ζήκα με την Μαρία Κουγιουμτζή και τον Δημήτρη Κεχαγιά το 2001, στο ιστορικό «Πλατώ» της Σαλονίκης... 
Στο «Κοντραπούντο» του Γιάννη Τσολακίδη στην ΕΤ 3...

«Κοντραπούντο» με Zήκα, Κουγιουμτζή, Κεχαγιά… 16 χρόνια πριν

04/02/2017
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/kontrapoynto-me-zika-kougioumtzi-kexagia-16-xronia-prin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εμφανίσεις του Γιώργου Ζήκα στην τηλεόραση δεν είναι πολλές. Αναζητώντας στο αρχείο κάποια από αυτές, με αφορμή τα σημερινά γενέθλιά του, στάθηκα σε ένα πορτρέτο της ξεχωριστής εκπομπής «Πρόσωπα στο τραγούδι» που παρουσίαζε το 1996 στην ΕΡΤ η Άννα Βλαβιανού...

Γιώργος Ζήκας: «Νιώθω σαν ένας ψαράς που ρίχνει τα δίχτυα του και πιάνει τα πάντα»

16/05/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/giorgos-zikas-niotho-san-enas-psaras-pou-rixnei-ta-dixtya-tou-kai-pianei-ta-panta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mάρτης του 2008... Ο Γιώργος Ζήκας συζητά με τον Κώστα Μπλιάτκα για τα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα και τα τελευταία του τραγούδια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα...

Γιώργος Ζήκας: «Αυθεντικοί είναι αυτοί που κάνουν τα τραγούδια μόνοι τους»

07/06/2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/giorgos-zikas-afthentikoi-einai-aftoi-pou-kanoun-ta-tragoydia-monoi-tous

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα 70 κλείνει σήμερα ο Γιώργος Ζήκας...

Πάμε να ακούσουμε και να δούμε κάτι από τα πιο παλιά...

 

Ο Γιώργος Ζήκας με καινούργια και παλιά «μαργαριτάρια» στην ΕΡΤ (2008)

 

16/05/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

 

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/o-giorgos-zikas-me-kainoyrgia-kai-palia-margaritaria-stin-ert-2008

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0