Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Νίκος Πορτοκάλογλου

61 posts in this topic

Ανοίγω νέο topic εδώ για τον Ν.ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ για να μην γκρινιάζει κι ο ΜΑΚΗΣ. :)

Λοιπόν , για όσους ενδιαφέρονται τη Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ της Θεσ/νίκης στις 8μμ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Ν.ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ "Εδώ είναι το ταξίδι."Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έντεχνες «Συναντήσεις»

Με νέες «Συναντήσεις» επιστρέφει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στην ET1. Στην πρώτη εκπομπή που θα μεταδοθεί την 25η Μαρτίου (21.00), ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συναντά τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Ο ποιητής και δημοσιογράφος, στην προσπάθειά του να κάνει γνωστή την ιστορία του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού από το '50 έως σήμερα, μέσα από τους ίδιους τους δημιουργούς του, συναντιέται μαζί τους και συζητούν για όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν, αλλά και για εκείνα που πρέπει να γίνουν για να διατηρηθεί το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.

ΤΑ ΝΕΑ , 10/03/2005 , Σελ.: P43

Κωδικός άρθρου: A18186P432

ID: 458941

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπραβο.Πολύ ωραίο νέο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΝΙΚΟΣ ΠΟPTΟKAΛΟΓΛΟY

Tέσσερα χρόνια λάιβ

Χ.Π.

Διπλό CD με 33 κομμάτια, επιλογή από τα λάιβ του Νίκου Πορτοκάλογλου την περίοδο 2001- 2005. Το πρώτο χαμηλότερων (ακουστικών) ενορχηστρώσεων, το δεύτερο σε ηλεκτρικότερους τόνους. Συνολικά, ο Πορτοκάλογλου της τελευταίας λαμπερής περιόδου, παρ' όλο που το υλικό περιέχει κομμάτια απ' όλη του την πορεία (και τους Φατμέ). «Πάμε άλλη μια φορά» (Universal) μια διαδρομή πέντε χρόνων, όπου παλιά και νεώτερα κομμάτια έχουν την ένταση, τη δύναμη, την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των λάιβ, αλλά και την ωριμότητα μιας «γεμάτης» πορείας, που είναι ακόμα ζωντανή. Ακούγονται ακόμα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Μανώλης Φάμελλος και η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

ΤΑ ΝΕΑ , 20/08/2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 16.00 καλεσμένος στην εκπομπή "Εχει γούστο" της ΕΤ1 θα είναι ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

στις 6 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο θέατρο του Λυκαβηττού.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τον "Τηλεθεατή":

"Να με προσέχεις" ο τίτλος της μεγάλης συναυλίας του Νίκου Ποροκάλογλου στις 6 Σεπτεμβρίου, αφιερωμένη στους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.Εκλεκτοί προσκεκλημένοι του τραγουδοποιού οι φίλοι του, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Γιάννης Κότσιρας, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, και Μάνος Πυροβολάκης που ερμηνεύουν τα δικά τους τραγούδια.Μαζί του ο Στάθης Δρογώσης, οι Grandelopa, η Βασιλική Καρακώστα και ο Οδυσσέας Τσάκαλος".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τη Δευτέρα 20/11 στις 12 το βράδυ η εκπομπή "Δρόμοι" της Ετ-1 είναι αφιερωμένη στο Νίκο Πορτοκάλογλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Σταυρό του Νότου

Στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου θα εμφανίζεται από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με καινούργια τραγούδια από το νέο του άλμπουμ "Ένα βήμα πιο κοντά"

Info: τηλ: 210-9226075

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ξέρω πως οι μουσικές μου προτιμήσεις και τα ακούσματα μου δεν ταυτίζονται με αυτά των περισσότερων φίλων που γράφουν σε αυτή την κοινότητα, στο βαθμό που η ευρύτερη ροκ σκηνή ηχεί πολύ καλύτερα στα αυτιά μου από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι.

Δε νομίζω λοιπόν πως θα συμφωνήσουν πολλοί φίλοι μαζί μου, γιαυτό και δεν προτείνω να αγοράσετε τον παρακάτω δίσκο.

Παρ' όλα αυτά πιστεύω πως ο νέος δίσκος του Νίκου Πορτοκάλογλου "Ένα βήμα πιο κοντά" που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό είναι ένας από τους κορυφαίους που άκουσα τους τελευταίους μήνες.Και δεν υπάρχει μέρα που να μην βάλω να τον ξανακούσω.

Ενας Πορτοκάλογλου ωριμότερος από ποτέ, και μελωδικότερος από ποτέ, με πολύ περισσότερο φυσικό ήχο από τους προηγούμενους δίσκους του, δημιουργεί ένα φοβερό ηχητικό περιβάλλο, όχημα για ταξίδι σε ονειρικά μουσικά μονοπάτια.

Οι στιχοι έχουν μια ενιαία δομή και πραγματευονται με πολύ ομορφο τρόπο το πρόβλημα του χρόνου, και τη συμβατικότητά του.

Μοιάζει με μια νέα αρχή του τραγουδοποιου, που έκλεισε έναν 25ετή κύκλο και παραμένει ακμαίος και ζωνατανός.

Προσωπικά μου αρέσει και για τη νότα αισοδοξίας που πάντα τον διακρίνει και προσπαθεί να αναδείξει τη θετική πλευρά της πραγματικότητας.

Πιστευω πως από τους δημιουργούς της γενιάς του είναι ο μοναδικός που συνεχίζει να γράφει πρωτότυπα, χωρίς να επαναλαμβάνεται και συνεχίζει δυνατά.

Στο δίσκο υπάρχει και το τραγούδι "Το ποτάμι" που ακούγεται στην ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα¨"Παρέες" που θα βγει σε λίγο στις αίθουσες.

Ξεχωρίζω τα τραγούδια "Νέα αρχή" ,"’ντε καρδιά μου" και "Μην τρομάξεις αν χαθώ".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είναι καλεσμένος του ’ρη Σκιαδόπουλου στην εκπομπή "Δρόμοι" στην ΕΤ1 την Τετάρτη 27.12.2006 στις 10 το βράδυ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι επανάληψη η εκπομπή.

Δικαίως όμως γιατί την πρώτη φορά μεταδόθηκε στις 20/11/06 στη 1.30 τη νύχτα, με καθυστέρηση μιάμισης ώρας (!!!)

λόγω τηλεμαραθωνίου που προηγήθηκε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τη Ραδιοτηλεόραση.

"Την Κυριακή 15/4 στην εκπομπή της ΕΤ-3 "Οξυγόνο" στις 16.30, ο Κωστής Ζαφειράκης ανακαλύπτει τον "Οδυσσέα" που κρύβει μέσα του ο Νίκος Πορτοκάλογλου".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου «Εκτός Σχεδίου»

Ο Νίκος Πορτοκάλγου παρουσιάζει έναν καινούργιο διαφορετικό δίσκο «Εκτός Σχεδίου», που κυκλοφορεί από τη Universal Music. Πρόκειται για μια συλλογή από τραγούδια φίλων που ζήτησαν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου να τα μοιραστούν, και δικά του που τα μοιράστηκε με φίλους. Το «Εκτός Σχεδίου» περιλαμβάνει ακόμα τραγούδια που έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλγου μαζί με τους φίλους του ή τραγούδησε μαζί τους εκτός της δικής του δισκογραφίας.

Ο δίσκος περιέχει 30 τραγούδια, 30 σημαντικές μουσικές στιγμές με φίλους που προέκυψαν είτε από μια συνεργασία σε παραστάσεις, είτε από μια τυχαία συνάντηση είτε από ένα ξαφνικό τηλεφώνημα. Όλες αυτές οι στιγμές που πληθύνανε μέσα στα 25 χρόνια ουσιαστικής πορείας στο ελληνικό τραγούδι και γίνονται τώρα ένα σύνολο με παράξενη συνοχή. Ένα μουσικό σύνολο που περιέχει τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όπως το «Δε μας Συγχωρώ», «Ο Αγνωστος», «Στις Εκκλησιάς την Πόρτα», «Κάποιες μέρες», «σε με να λέω», σπάνιες ηχογραφήσεις του «Ρίσκο», «Ψέματα», «Ταξίδι» καθώς και δυο ανέκδοτα ορχηστικά θέματα από την ταινία «ΠΑΡΕΕΣ» του Σωτήρη Γκορίτσα.

Στο «Εκτός Σχεδίου» ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά φίλους όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μανόλης Φάμελος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Πέτρος Γαιτάνος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανόλης Ρασούλης, ο Οδυσσέας Τσάκαλος, ο Κώστας Λειβαδάς.

«Εκτός σχεδίου, με δυό λόγια, είναι οι φιλίες που γεννήθηκαν στα 25 χρόνια που ζω μέσα στην περιπέτεια της μουσικής. Οι επιρροές και οι δεσμοί που με ενώνουν με την οικογένεια μου. Την οικογένεια του τραγουδιού. Σε όλους αυτούς τους φίλους και συγγενείς μου είναι αφιερωμένη αυτή η συλλογή. Σαν ένα ευχαριστώ και σαν μια ευχή για νέες συναντήσεις. Εντός η εκτός σχεδίου...» σημειώνει ο ίδιος ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τη νέα του αυτή δουλειά.

http://entertainment.flash.gr/music/releas...7/11/1/22894id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό το musiccorner:

ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ

Συλλογή

Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

"Εκτός σχεδίου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει έναν καινούργιο διαφορετικό δίσκο "Εκτός Σχεδίου". Πρόκειται για μια συλλογή από τραγούδια φίλων που ζήτησαν από τον Νίκο Πορτοκάλογλου να τα μοιραστούν, και δικά του που τα μοιράστηκε με φίλους. Το "Εκτός Σχεδίου" περιλαμβάνει ακόμα τραγούδια που έγραψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους φίλους του ή τραγούδησε μαζί τους εκτός της δικής του δισκογραφίας.

Ο δίσκος περιέχει 30 τραγούδια, 30 σημαντικές μουσικές στιγμές με φίλους που προέκυψαν είτε από μια συνεργασία σε παραστάσεις, είτε από μια τυχαία συνάντηση είτε από ένα ξαφνικό τηλεφώνημα. Όλες αυτές οι στιγμές που πληθύνανε μέσα στα 25 χρόνια ουσιαστικής πορείας στο ελληνικό τραγούδι και γίνονται τώρα ένα σύνολο με παράξενη συνοχή. Ένα μουσικό σύνολο που περιέχει τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όπως το "Δε μας Συγχωρώ", "Ο ’γνωστος", "Στις Εκκλησιάς την Πόρτα", "Κάποιες μέρες", "’σε με να λέω", σπάνιες ηχογραφήσεις του "Ρίσκο", "Ψέματα", "Ταξίδι" καθώς και δυο ανέκδοτα ορχηστικά θέματα από την ταινία "ΠΑΡΕΕΣ" του Σωτήρη Γκορίτσα.

Στο "Εκτός Σχεδίου" ο Νίκος Πορτοκάλογλου συναντά φίλους όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Ελένη Βιτάλη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μανόλης Φάμελος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Πέτρος Γαιτάνος, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανόλης Ρασούλης, ο Οδυσσέας Τσάκαλος, ο Κώστας Λειβαδάς.

"Εκτός σχεδίου, με δυό λόγια, είναι οι φιλίες που γεννήθηκαν στα 25 χρόνια που ζω μέσα στην περιπέτεια της μουσικής.

Οι επιρροές και οι δεσμοί που με ενώνουν με την οικογένεια μου. Την οικογένεια του τραγουδιού.

Σε όλους αυτούς τους φίλους και συγγενείς μου είναι αφιερωμένη αυτή η συλλογή.

Σαν ένα ευχαριστώ

Και σαν μια ευχή για νέες συναντήσεις

Εντός η εκτός σχεδίου..."

Νίκος Πορτοκάλογλου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το παρόν cd συγκαταλέγεται στα συλλεκτικής αξίας και κινείται στο πρότυπο μιας ανάλογης συλλογής που είχε κυκλοφορήσει δύο χρόνια πριν η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τραγούδια της παράλληλης δισκογραφίας της. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας τραγουδοποιός με μακρά πορεία στην σύγχρονη ελληνική σκηνή, πέρα από την προσωπική του δισκογραφία, η οποία μας έχει χαρίσει χρόνια τώρα μεγάλες επιτυχίες, αρέσκεται να συμμετέχει πολύ συχνά και σε δίσκους άλλων συναδέλφων του, χαρίζοντας είτε τη φωνή του είτε κάποιο τραγούδι του. Με το πέρασμα των χρόνων οι συμμετοχές αυτές πλήθυναν και να που έφτασε η στιγμή που ενσωματώθηκαν όλες σε ένα διπλό cd.

Το μεν πρώτο περιλαμβάνει κυρίως την ερμηνευτική του συμμετοχή σε δίσκους του Μάνου Πυροβολάκη, του Γιάννη Κότσιρα, του Οδυσσέα Τσάκαλου, του Νίκου Ξυδάκη, της Ελένης Βιτάλη κ.α ενώ το δεύτερο αποτελείται από τραγούδια που ο Πορτοκάλογλου έχει γράψει για δίσκους της Χάρις Αλεξίου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Ανδριάννας Μπάμπαλη, της Αφροδίτης Μάνου, της Αναστασίας Μουτσάτσου κ.α. Παράλληλα περιλαμβάνονται και κάποιες ανέκδοτες ηχογραφήσεις όπως το τραγούδι "ταξίδι" με τη συνοδεία μόνο μιας κιθάρας, η live εκδοχή του "Ρίσκο", και δύο ορχηστρικά θέματα από την ταινία του Σ. Γκορίτσα, "Παρέες".

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σε κάποια σημεία ανομοιογενές ηχητικά, ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί σαν μια ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική δουλειά του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

Από τη μεγάλη επιτυχία "Στης εκκλησιάς την πόρτα" που μοιράζεται με τον Μάνο Πυροβολάκη, τις αθόρυβες αλλά και ιδιαίτερες συνεργασίες του με τους Grandeloopa,τον Σταύρο Λογαρίδη και τον Οδυσσέα Τσάκαλο μέχρι την συνεύρεση του με την σπουδαία Ελένη Βιτάλη και την επανεκτέλεση ενός από τα ωραιότερα τραγούδια του, το "Δεν μας συγχωρώ" από την Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Πορτοκάλογλου μας παρασύρει σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι.

Μια συλλεκτική έκδοση που απευθύνεται σε όλους τους φίλους του τραγουδοποιού που είτε αναζητούσαν αυτά τα τραγούδια και ήθελαν να τα έχουν συγκεντρωμένα σε ένα cd είτε σ' αυτούς που αγνοούσαν την αποτύπωση τους στη δισκογραφία.

HIGHLIGHTS:

... Τα ντουέτα του Πορτοκάλογλου με πολλούς και διαφορετικών μουσικών ειδών τραγουδιστές, από τον Γιάννη Κότσιρα μέχρι την Ελένη Βιτάλη και από τον Μανώλη Φάμελλο μέχρι την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Ξυδάκη ...

ΕΝΘΕΤΟ CD:

Πολύ όμορφο εξώφυλλο με πλούσια και έντονα χρώματα και ένα παράπηγμα στη μέση του πουθενά... εκτός σχεδίου! Κατά τα λοιπά η σχεδίαση του μόλις 8σέλιδου ενθέτου είναι πολύ απλή και αποτελείται από ένα ευχαριστήριο σημείωμα του Πορτοκάλογλου και μια ανεπαρκή αναφορά των τραγουδιών του δίσκου χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:

"’σε με να λέω", "Δεν μας συγχωρώ", "Μυστικά σημάδια", "Ταξίδι", "Ψέματα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Είδα μέσα στη βουή την παλιά μου αγάπη

Τόσες θύελλες εκεί, τόσες πυρκαγιές

Πώς να κλείσει η πληγή, πώς να βγει τ' αγκάθι

Γιατί βρήκαμε, γιατί, τόσες αφορμές...

Θα' μαι πάντα εδώ να φυλάω αυτά που πέταξες

Δε σε συγχωρώ για όλες τις φωτιές που ξέχασες

Θα' μαι πάντα εδώ, όσα χρόνια κι αν περάσαμε

Δε μας συγχωρώ, από φόβο χάσαμε"...

(στίχοι: Νίκος Πορτοκάλογλου - "Δεν μας συγχωρώ")

Τα τραγούδια του cd

CD1

01 Ταξίδι

02 Το περιβόλι

03 Στης εκκλησιάς την πόρτα - Μάνος Πυροβολάκης

04 Κάποιες Μέρες - Μανώλης Φάμελλος

05 Βάλε μου να πιώ

06 Παλιολευκες - Γιάννης Κότσιρας

07 Του δρόμου η αρχή - Οδυσσέας Τσάκαλος

08 Να μη μου κλαίς - Grandeloopa

09 Βρέχει στην εθνική οδό

10 Χάνω το ταξίδι

11 Μη φοβάσαι - Στ.Λογαρίδης, & Κ.Λειβαδάς

12 Ρίσκο (LIVE)

13 ’σε με να λέω - Ελένη Βιτάλη

14 Αγάπη μου FIDELLA - Encardia

15 Μη φοβάσαι - Ελ.Αρβανιτάκη, Ν.Ξυδάκης

16 Ψέματα

CD2

01 Παρέες (Ορχηστρικό)

02 Δεν μας συγχωρώ - Ελένη Τσαλιγοπούλου

03 Ο άγνωστος - Χάρις Αλεξίου

04 Δύο λέξεις μόνο - Νίκος Ζιώγαλας

05 Γύρνα πίσω - Ανδριάνα Μπάμπαλη

06 Μια παλιοκατίνα - Αφροδίτη Μάνου

07 Όνειρα - Ελένη Τσαλιγοπούλου

08 Ανεβαίνω τα σκαλοπάτια σου - Στ.Λογαρίδης

09 Μυστικά σημάδια - Αναστασία Μουτσάτσου

10 Δοκίμασέ με - Ανδριάνα Μπάμπαλη

11 Γής μαδιάμ - Αφροδίτη Μάνου

12 Δείξε μου ποιός μ'αγαπάει - Ελένη Τσαλιγοπούλου

13 Μια νύχτα σ'έδιωξα - Πέτρος Γαϊτάνος

14 Μόνο Εσείς - Ανδριάνα Μπάμπαλη

15 Όλα θαμπώσανε - Αναστασία Μουτσάτσου

16 Παρέες (Ορχηστρικό)

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/07/p...tokaloglou.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στο Μελωδία (99,2) στην εκπομπή του Οδυσσέα Ιωάννου (18:00-20:00) θα είναι καλεσμένος ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση-κριτική του δίσκου "Εκτός σχεδίου" στο μουσικό περιοδικό "Ορφέας"

http://www.e-orfeas.gr/content/view/269/190/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παίζει με... τη φωτιά στο Ηρώδειο

Το καλοκαίρι του Νίκου Πορτοκάλογλου ξεκινά με δύο συναυλίες - γιορτή στο Ηρώδειο, για το Ελληνικό Φεστιβάλ. Στις 6 και 7 Ιουλίου. Μια γιορτή που θα περιέχει το παρελθόν, δηλαδή όλους τους σταθμούς της διαδρομής του μέχρι εδώ και μια ματιά στο μέλλον. Επίσης θα μας δώσει μία πρώτη γεύση από τη νέα του, ακυκλοφόρητη δισκογραφική δουλειά με τίτλο ΄΄Τι έχει μείνει απ΄ τη φωτιά΄΄. Μαζί του, στη σκηνή του Ηρωδείου και πολλοί φίλοι. Ανάμεσά τους η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Ηλεκτρικές κιθάρες, κρουστά και πνευστά θα είναι όπως πάντα η πρώτη ύλη και μαζί ένα κουαρτέτο εγχόρδων που προστίθεται γι΄ αυτές τις δύο μοναδικές παραστάσεις.

Προπαντός όμως, όπως ο ίδιος μας υπόσχεται, θα περιέχει το παρόν - τον τρόπο που βλέπει σήμερα το υλικό του.

Συμμετέχουν:

Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Ζιώγαλας, Haig Yazdjian, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βασιλική Καρακώστα και Οδυσσέας Τσάκαλος.

Πλήκτρα , ακορντεόν : Γιάννης Δημητριάδης

Σαξόφωνο , νέϊ , κρουστά: Τάσος Φωτίου

Ηλεκτρικό μπάσο , κοντραμπάσο : Μιχάλης Καλκάνης

Τύμπανα , κρουστά : Νίκος Χριστόπουλος

Κρουστά : Βαγγέλης Καρύπης

Τρομπόνι : Αντώνης Ανδρέου

Τρομπέτα : Μάνος Θεοδοσάκης

Σαξόφωνο : Γιάννης Παπαναστασίου

Βιολί 1 : Γιώργος Παναγιωτόπουλος

Βιολί 2 : Λαέρτης Κοκολάνης

Βιόλα : Ηλίας Σδούκος

Βιολοντσέλο : Μιχάλης Πορφύρης

Ενορχήστρωση : Νίκος Πορτοκάλογλου με την βοήθεια των μουσικών

Ενορχήστρωση εγχόρδων : Γιάννης Γκίκας

Ενορχήστρωση πνευστών : Τάσος Φωτίου / Αντώνης Ανδρέου

Σκηνοθετική επιμέλεια : Γιώργος Οικονόμου

Επιμέλεια προγράμματος : Ξενοφών Ραράκος, Νίκος Πορτοκάλογλου

Σχεδιασμός φωτισμών : Γιώργος Τέλλος

Ηχοληψία : Ζαχαρίας Σταμούλος

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/5/21/24235id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις 6 και 7 Ιουλίου

Με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο γιορτάζει ο Ν.Πορτοκάλογλου 25 χρόνια πορείας

«Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά» αναρωτιέται ο Νίκος Πορτοκάλογλου γιορτάζοντας την 25χρονη καλλιτεχνική πορεία του με δύο συναυλίες στο Ηρώδειο στις 6 και 7 Ιουλίου.

Ο τραγουδιστής θα εξετάσει το παρελθόν του, τους σταθμούς δηλαδή της περιοδείας του, χωρίς να αφήνει έξω το παρόν του, τον τρόπο που βλέπει σήμερα το υλικό του. Διασκευές και νέες ενορχηστρώσεις περιμένουν τους θαυμαστές του τραγουδιστή.

«Μέσα στα εικοσιπέντε χρόνια που κάνω συναυλίες έχω παίξει σε όλα τα αρχαία θέατρα της χώρας εκτός από το αρχαίο θέατρο της πόλης μου. Διάλεξα λοιπόν αυτή τη στιγμή που αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στην αρχή ενός νέου κύκλου για να κάνω τη γιορτή μου στο Ηρώδειο» δηλώνει ο ίδιος.

«Όποιος περιμένει μια βαρύγδουπη βραδιά με συμφωνική ορχήστρα και επίσημο ένδυμα θα απογοητευτεί. Ηλεκτρικές κιθάρες, κρουστά και πνευστά θα είναι όπως πάντα η πρώτη ύλη. Συν κάποιους καλεσμένους σολίστες παραδοσιακών οργάνων. Της 'Μεσογείου το ροκ' όπως λέει κι ένα παλιό τραγούδι μου» προσθέτει.

Από τη βραδιά που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν θα λείπουν οι φίλοι, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία του όλα αυτά τα χρόνια.

Καλεσμένοι αγαπημένοι όπως η Χάρις Αλεξίου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Haig Yazdjian, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η Βασιλική Καρακώστα και ο Οδυσσέας Τσάκαλος, θα ερμηνεύσουν γνωστά τραγούδια από την συνεργασία τους με τον Νίκο Πορτοκάλογλου αλλά και τραγούδια έκπληξη.

Στις συναυλίες το κοινό θα πάρει μια γεύση από την καινούρια ακυκλοφόρητη προσωπική δουλειά του Νίκου Πορτοκάλογλου και από την πρόσφατη δισκογραφική του συνεργασία με την Β.Καρακώστα.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...09&lngDtrID=253

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0