Sign in to follow this  
Followers 0
Vasos

Λίγη είν' η σάρκα

3 posts in this topic

Έχει κανα μήνα που αγόρασα τον δίσκο "Ηλιοσκόπιο".Δεν μ' εντυπωσίασε πρέπει να πω αλλά ένα τραγούδι μ' άρεσε πάρα πολύ,το "Λίγη είν' η σάρκα".Τι καταπληκτικό τραγούδι είν' αυτό;Τι μελωδία,τί στίχος,τί ερμηνεία;Ο Νταλάρας το τραγουδάει σε Ρε και στην αρχή του τραγουδιού τραγουδαει πολύ ψηλά και στο τέλος φτάνει χαμηλά.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνει ένα σπαρακτικό "Λίγη ειν η σάρκα και βαριάαα.." κι ένα λιγμός στον στίχο "...στο χώμα φυτεμένηηη...".Τέλειο...!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πράγματι συγκλονιστικό τραγούδι και συγκλονιστικός δίσκος.

Το συγκεκριμένο τραγούδι νομίζω μιλάει για τον Χριστό.

(Κλειστή είναι κάτω η πόρτα σου και σου ζητούν να ανοίξεις, και τις πληγές που σ' άνοιξαν γυρεύουν να τους δείξεις)

Όλος ο δίσκος είναι καλός. Μην μένεις μόνο στα τραγούδια που λέει ο Νταλάρας, δες και αυτά που λέει η Αιμιλία Κουγιουμτζή, είναι αριστουργήματα. (Πώς να σε πάρω, Αίμα κι αηδόνι μου κλπ) Προσωπικά με συγκινεί πάρα πολύ αυτός ο δίσκος.

Το πρώτο περιστέρι επίσης -ίσως το πιο γνωστό τραγούδι του δίσκου- το χρησιμοποίησε ο Νταλάρας για να ξεκινήσει και τη μεγάλη συναυλία για την Κύπρο στην Νέα Υόρκη το 1994.

Επίσης το "αυτός που θα φανερωθεί" εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, και όποτε είχα κάτι δύσκολο να κάνω ή κάτι για το οποίο ήμουν αγχωμένος, το έβαζα για να αναθαρρήσω!

:huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με μαρτυρίες τόσο του Σ.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ όσο και του Γ.ΝΤΑΛΑΡΑ, ο Σ.ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ πάντα επιθυμούσε να γράψει ένα θρησκευτικό λαικό ορατόριο .Έτσι ο σπουδαίος αυτός δίσκος , που δυστυχώς δεν είχε την απήχηση που του άξιζε , ήταν κατά κάποιο τρόπο, ο "προάγγελος" του εργου "ΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ".Εκτός από το "ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ" βέβαια που έχει ακουστεί σε παρά πολλές συναυλίες (για την ΚΥΠΡΟ κυρίως) , οι παρευρισκόμενοι στη συναυλία ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ-ΝΤΑΛΑΡΑ στο ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ της Θεσ/νίκης τον Οκτώβρη του 1992 θα θυμούνται ότι από τα πρώτα τραγούδια που ακούστηκαν στη συναυλία ήταν το "ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" , ενώ η συναυλία είχε ξεκινήσει με το "ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ" σε πρώτη εκτέλεση. ’λλες εποχές...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0