Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Συναυλία αγάπης για τους πληγέντες του τσουνάμι

37 posts in this topic

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ , η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ.Θα συμμετέχουν 40 καλλιτέχνες (οι συμμετοχές αυξάνονται συνεχώς)σε ένα τριώρο πρόγραμμα , το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και το Β'Πρόγραμμα ΕΡΑ. Τους τραγουδιστές θα συνοδεύει η Ορχήστρα Σύγχρονης Ελλήνικής Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Λ.ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ.Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου .Τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 & 20 euro και θα διατίθενται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ.Παρασκευή, στα γραφεία της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη, σε κεντρικά δισκοπωλεία και σε περίπτερα της ΕΡΤ που θα στηθούν στο κέντρο της Αθήνας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε θά'ταν ωραία να υπήρχε κάποιο μέρος (τύπου "καφε")στη Θεσ/νίκη, που θα είχε τηλεόραση με μεγάλη οθόνη και θα μετέδιδε αντί για ποδοσφαιρικούς αγώνες συναυλίες; :razz: Έτσι για να μαζευόμαστε σε παρόμοιες περιπτώσεις; :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου

Συναυλία ανθρωπιάς

Ρεπορτάζ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Κ. ΤΣΙΓΩΝΙΑ

Με μια φωνή 50 γνωστοί καλλιτέχνες θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του φονικού τσουνάμι, δίνοντας συναυλία που οργανώνει η ΕΡΤ, στις 26/1 (19.30) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ολυμπιακού Σταδίου

Η ιδέα του Γιάννη Κότσιρα για τη συναυλία ανθρωπιάς θα υλοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη και για πρώτη φορά θα συναντηθούν επί σκηνής μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Ο Γιώργος Νταλάρας με τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Γλυκερία και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Δημήτρη Μπάση, την Ελλη Πασπαλά και πλειάδα άλλων γνωστών καλλιτεχνών θα ενώσουν τις φωνές τους για να ανακουφίσουν τους πληγέντες της νοτιοανατολικής Ασίας. Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και τα έσοδα του cd θα διατεθούν στους συνανθρώπους μας που τα έχουν απόλυτη ανάγκη

Read the whole article:

http://www.enet.gr/online/online_text?c=11...113&id=72818800

Share this post


Link to post
Share on other sites

:music: Sarper, what happened to the photo?

Η ελληνική Band Aid στο ΟΑΚΑ

"Θα είμαστε όλοι εκεί"

Μετά την πρωτοφανή ανταπόκριση του κόσμου στο Μαραθώνιο που διοργάνωσε η ΕΡΤ για τα θύματα της καταστροφής, που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία, η δημόσια ραδιοτηλεόραση διοργανώνει μεγάλη συναυλία στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια που ξεκίνησε για τους πληγέντες. Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, 50 καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με τη δική μας και στέλνουν μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Στη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 19.30, συμπράττουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν, όπως και τα χρήματα από τον Μαραθώνιο, στο Υπουργείο Εξωτερικών για να αποσταλούν στις χώρες που επλήγησαν.

Γαλαξίας αστεριών στο ΟΑΚΑ

Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και τα έσοδα από το CD που θα κυκλοφορήσει θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ενώ η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Πέτρος Γαϊτάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Βασίλης Δημητρίου, Παντελής Θαλασσινός, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπείρα-Σπείρα, Πασχάλης Τερζής, Τρίφωνο, Μάριος Τόκας, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

http://news.ert.gr/index_news.asp?ID=106050

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Δώρα ελπίδας» με μια «Συναυλία αγάπης» ετοιμάζεται να μοιράσει την ερχόμενη εβδομάδα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, παρέδωσε χθες στον υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη, επιταγή 14.924.486 ευρώ που είναι το πρώτο ποσό (από τραπεζικούς λογαριασμούς και κουμπαράδες της ΕΡΤ) που συγκεντρώθηκε στον «Μαραθώνιο αγάπης». Θα ακολουθήσει ακόμα ένα ποσό (από SMS και τηλεφωνικές προσφορές) που αναμένεται να αγγίξει τα 5.000.000 ευρώ.

Μετά την απίστευτη κατάθεση ψυχής των Ελλήνων, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η ΕΡΤ στις 26 Ιανουαρίου (19.30) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιήσει μια συναυλία με τη συμμετοχή περίπου 50 καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, οι Σαββόπουλος, Φαραντούρη, Μητροπάνος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γαλάνη, Αλεξίου, Νταλάρας, Μητσιάς, Παπακωνσταντίνου, Μικρούτσικος, Πλέσσας, Παπαδημητρίου, Κραουνάκης, Μαρκόπουλος, Πολυκανδριώτης, Τόκας, Ανδριόπουλος, Αρβανιτάκη, Βαρδής, Γλυκερία, Κανά, Κότσιρας, Μάλαμας, Πορτοκάλογλου, Τσακνής, Μαχαιρίτσας, Πρωτοψάλτη, Ρέμος κ.ά.

Πρόκειται για μοναδική συναυλία, καθώς ποτέ ξανά δεν έχουν βρεθεί τόσοι καλλιτέχνες σε μία σκηνή. Θα τραγουδήσουν όλοι από ένα τραγούδι, ενώ στη σκηνή θα τους συνοδεύει η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ που απαρτίζεται από 70 μουσικούς. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 και 20 ευρώ, ενώ από τη συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα δημιουργηθεί ένα cd. Τα έσοδα από τη συναυλία και το cd θα διατεθούν στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας.

Δύο μέρες πριν (24/1) η ΕΡΤ οργανώνει και μια μεγάλη δημοπρασία στο ξενοδοχείο «Μ. Βρετάννια» (22.00), στην οποία θα δημοπρατηθούν έργα Τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα για τον ίδιο σκοπό. Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι το δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι του Φρέντυ Γερμανού, σχέδιο του Μίνου Αργυράκη, γλυπτό του Γιάννη Μόραλη, μεταξοτυπία του Γιάννη Τσαρούχη, δύο γλυπτά του Takis, πίνακες του Δημήτρη Ταλαγάνη και του Μίμη Φωτόπουλου, χειρόγραφα των Κωστή Παλαμά και Αντώνη Σαμαράκη, παραμύθι με ιδιόχειρες σημειώσεις του Ευγένιου Τριβιζά κ.ά. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ, θα υπάρχουν απευθείας συνδέσεις με Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, ενώ τη δημοπράτηση θα κάνει ο ειδικός κ. Πέτρος Βέργος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/01/2005

Ρεπορτάζ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Κ. ΤΣΙΓΩΝΙΑ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα τραγούδια της ελπίδας

του Γ. Χριστοδουλόπουλου

Το παλιρροϊκό κύμα στη νοτιανατολική Ασία μάς έμαθε τη λέξη «τσουνάμι», φέρνοντας παράλληλα στην επικαιρότητα μια σειρά λαμπερών διασημοτήτων.

Και δεν είναι μόνο ο Μάικλ Σουμάχερ που φορτισμένος συγκινησιακά από το χαμό του σωματοφύλακά του στο Πουκέτ προσέφερε στον γερμανικό τηλεμαραθώνιο 10 εκατομμύρια δολάρια υπέρ των θυμάτων της πρωτοφανούς θεομηνίας από τις ΗΠΑ ώς την Κίνα, ηθοποιοί και τραγουδιστές συναγωνίζονται αυτόν τον καιρό σε γενναιοδωρία επαναφέροντας το προφανές: Οτι, σ' έναν κόσμο που κυριαρχείται από την ποπ κουλτούρα, ακόμα και η τραγωδία χρειάζεται τη φίρμα της για ν' ακουστεί καλύτερα.

Τις δημόσιες προσφορές των καλλιτεχνών εγκαινίασε η ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ με 1.000.000 δολάρια, ακολούθησαν ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μ' έναν κλειστό φάκελο προς την UNICEF. Ο Πολ Μακάρτνεϊ και η σύζυγός του πρόσφεραν 1.900.000 δολάρια, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ 1.500.000, ο Κάλβιν Κλάιν και η Γουίτνεϊ Χιούστον μικρότερα ποσά, που μάλιστα προκάλεσαν κάποια πικρόχολα σχόλια... Από την άλλη, η Νταϊάνα Ρος, η Μαντόνα, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Κλιντ Ιστγουντ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Κέβιν Σπέισι, η Ούμα Θέρμαν, ο Μπράιαν Γουίλσον, ο Ρότζερ Γουότερς ή ο Ερικ Κλάπτον συμμετείχαν στον τηλεμαραθώνιο του καναλιού NBC που έγινε το περασμένο Σάββατο στις ΗΠΑ.

Σήμερα, στην Ιρλανδία, οι καλλιτέχνες που έχουν διακριθεί με τη σημαία της πατρίδας τους στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον διοργανώνουν στο Δουβλίνο συναυλία για τους πληγέντες με προεξάρχοντα τον αειθαλή Τζόνι Λόγκαν. Αλλά κι ένας άλλος παλαίμαχος, ο κάντρι τραγουδιστής Γουίλι Νέλσον προανήγγειλε ένα κονσέρτο για τα θύματα του τσουνάμι. Τον ακολούθησαν, «αφιλοκεδώς» πάντοτε, νέοι και παλιότεροι ροκ αστέρες.

U2, Μπομπ Γκέλντοφ και Κλιφ Ρίτσαρντς

Οι ραπ ρόκερ Λίνκιν Παρκ ανακοίνωσαν προσφορά 100.000 δολαρίων στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό, ο Στινγκ 50.000 και τα έσοδα μιας συναυλίας στις 10/2 στην Αυστραλία. Ο Μπόι Τζορτζ και ο Κλιφ Ρίτσαρντ θα ηχογραφήσουν ένα τραγούδι για τη Νοτιοανατολική Ασία και θα συμμετάσχουν μαζί με άλλους βρετανούς σταρ σε σχετική συναυλία στην Ουαλία, ενώ ο πολύς Οζι Οζμπορν δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του στο MTV πως προσφέρει 190.000 δολάρια. Για τον ίδιο σκοπό ο κιθαρίστας των Κουίν Μπράιαν Μέι πρόσφερε τα έσοδα από την λονδρέζικη παράσταση του μιούζικαλ του γκρουπ «We will rock you», ενώ οι άλλοι παλαίμαχοι του βρετανικού ροκ Γουίσμπον Ας ξεκίνησαν την ευρωπαϊκή τους περιοδεία από την Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας τα έσοδα μιας συναυλίας από την τουρνέ τους στα θύματα.

Οσο για τους U2, που αμέσως κάλεσαν τους φαν τους να συνεισφέρουν στους διεθνείς οργανισμούς βοήθειας, η ευαισθητοποίηση μπροστά σε καταστροφές δεν είναι κάτι νέο. Ο Μπόνο τραγούδησε με τον Λουτσιάνο Παβαρότι στη Μόντενα δίπλα στους Ερικ Κλάπτον, Λάιονελ Ρίτσι, Ρίκι Μάρτιν, Ντιπ Περπλ και Λάιζα Μινέλι για τους ιρακινούς πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξ αιτίας του καθεστώτος του Σαντάμ. Ομως, αν ο ιταλός τενόρος δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ο Μπόνο είχε συμμετάσχει το 1984 στην πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού «Do they know it's Christmas?» που έγραψαν ο Μπομπ Γκέλντοφ με τον Μιτζ Γιουρ. Μαζί του μια πλειάδα ροκ σταρ από τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Ντέιβιντ Μπάουι και τον Φιλ Κόλινς ώς τον Τζορτζ Μάικλ, τον Πολ Γιανγκ και τον Σιμόν Λε Μπον. Ηταν η περίφημη Band Aid που γρήγορα έγινε Live Aid για δύο κονσέρτα τον Ιούλιο του 1985 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου και στο JFK της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ. «Πλανητικό τζουκ μποξ» το χαρακτήρισαν τα media της εποχής και ο χαρακτηρισμός δεν ήταν καθόλου υπερβολικός για τα δεδομένα της ποπ. Ηταν η πρώτη φορά που τόσοι καλλιτέχνες και τέτοιου εμπορικού μεγέθους βρίσκονταν επί σκηνής από κοινού για τον ίδιο σκοπό: Την καταπολέμηση της πείνας στην Αφρική. Μαντόνα, Χου, Νιλ Γιανγκ, Μικ Τζάγκερ, Κλάπτον, Ντάιαρ Στρέιτς, Πολ Γουέλερ, Σαντέ, Μπράιαν Φέρι, Πριτέντερς, Στινγκ, Ελτον Τζον, Κουίν, Τζορτζ Μάικλ, Μπουμτάουν Ρατς, U2... Η συναυλία αυτή κυκλοφόρησε πρόσφατα σε ένα πακέτο τεσσάρων DVD.

Μέρες γιορτών κυκλοφόρησε το 1985 και η γερμανική εκδοχή του Band Aid. Για τον ίδιο σκοπό είχε κυκλοφορήσει τότε και το «Last Christmas» του Τζορτζ Μάικλ, με τα έσοδα να ενισχύουν την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ο Γκέλντοφ με το Band Aid. Το 1989 είχε κυκλοφορήσει και Band Aid Νο 2 με μόνες συμμετέχουσες από την αυθεντική Band Aid τις Μπαναναράμα. Μια νέα βερσιόν του τραγουδιού του '84 κυκλοφόρησε και τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν, με συμμετοχές των Μπόνο, Μακάρτνεϊ, Ντάιντο, Κιν, Τζος Στόουν, Ρόμπι Γουίλιαμς. Σκοπός τώρα να βοηθηθούν τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν.

Στην Ελλάδα, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ οδήγησε στη διοργάνωση της συναυλίας που αναγγέλθηκε για την Τετάρτη στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Με τα εισιτήρια να κοστίζουν 10 και 20 ευρώ, η συναυλία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Θα ηχογραφηθεί, και τα έσοδα από το CD θα διατεθούν στα θύματα της μεγάλης καταστροφής της Ασίας. Συμμετέχουν 50 καλλιτέχνες: Ανδρεάτος, Ανδρέου, Ανδριόπουλος, Αρβανιτάκη, Ασλανίδου, Γαϊτάνος, Γαλάνη, Γλυκερία, Δάρρα, Βασ. Δημητρίου, Θαλασσινός, Καγιαλόγλου, Κανά, Κορκολής, Κότσιρας, Κραουνάκης, Λιδάκης, Μακεδόνας, Μάλαμας, Μαρκόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μητροπάνος, Μητσιάς, Μικρούτσικος, Μπάσης, Νταλάρας, Παπαδημητρίου, Βασ. Παπακωνσταντίνου, Πασπαλά, Περίδης, Πλέσσας, Πολυκανδριώτης, Πορτοκάλογλου, Πρωτοψάλτη, Ρέμος, Σαββόπουλος, Σπείρα-Σπείρα, Τερζής, Τζιτζιμίκας, Τρίφωνο, Τόκας, Τσακνής, Τσαλιγοπούλου, Φάμελλος, Φαραντούρη, Φραγκούλης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Χατζηγιάννης.

Θα πουν από ένα τραγούδι με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού. Αφιλοκερδώς όλοι, όπως και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. «Οι περισσότεροι ήρθαν με δική τους πρωτοβουλία», μας είπε η υπεύθυνη του Β' Προγράμματος της ΕΡΑ Μαργαρίτα Μυτιληναίου. «Εμείς προσπαθήσαμε να υπάρχει μια κοινή αισθητική, αλλά και να διαλέξουμε τραγούδια τα οποία ακουσμένα στη σειρά ν' αφηγούνται μια ιστορία». Η προϊστορία αντίστοιχων κοινών προσπαθειών καλλιτεχνών στη χώρα μας έχει να επιδείξει συναυλίες άλλοτε για τα θύματα των ναρκωτικών ή του πολέμου στα Βαλκάνια, άλλοτε για την Κύπρο ή για συμπαράσταση στον κουρδικό λαό. Μια συναυλία για τα θύματα του AIDS είχε γίνει πριν από μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των Νταλάρα, Αρβανιτάκη, Βασ. Παπακωνσταντίνου και Λαζόπουλου. Στην Ελλάδα, όμως, η διοργάνωση γκαλά ανθρωπιστικού χαρακτήρα ήταν ανέκαθεν προνόμιο κάποιων φιλάνθρωπων κυριών.

Η δεκαετία του '80, όμως, εποχή κατά την οποία έκαναν την εμφάνισή τους τέτοιες κοινές προσπάθειες, φαντάζει σίγουρα πολύ πιο αγνή από τη σημερινή. Παρά τις καλές προθέσεις των συντελεστών τους, παρόμοιες κινήσεις δεν έχουν πάντα την αθωότητα του «Κονσέρτου για το Μπανγκλαντές» που είχε οργανώσει το 1971 ο Τζορτζ Χάρισον. Ηδη από τη δεκαετία του '80 ακούγονταν οι ενστάσεις περί συναδελφικών «μαχαιρωμάτων» ή εξαιρετικής προθυμίας για συμμετοχή σε παρόμοιες συνευρέσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα καλλιτεχνών που είχαν τραγούδι στα τοπ, ή είχαν μόλις κυκλοφορήσει δίσκο ή έπρεπε με κάποιον τρόπο να επανέλθουν στην επικαιρότητα. Το 1985 βεβαίως που κυκλοφόρησε το «We are the world», τέτοιοι λόγοι δεν συνέτρεχαν για τον παραγωγό Κουίνσι Τζόουνς, όμως δεν μπορούσε να πει κανείς το ίδιο για τον Μάικλ Τζάκσον, που αναζητούσε να κρατήσει κάτι από την αύρα του «Thriller».

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα ο Κουίνσι Τζόουνς ανακοίνωσε τη νέα βερσιόν του τραγουδιού. Το τραγούδι τώρα λέγεται «We are the future» και στη θέση των Μπομπ Ντίλαν, Νταϊάνα Ρος, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρέι Τσαρλς, Τίνα Τάρνερ και των άλλων της πρώτης εκτέλεσης, υπάρχει τώρα το νέο αίμα: Αλίσια Κις, Τζέι Ζεντ, Νόρα Τζόουνς, Αντζελίνα Τζολί, Αντρέα Μποτσέλι αλλά και η σταρ των αμερικανικών media Οπρα Γουίνφρεϊ ή καλλιτέχνες από τη Νότια Αφρική, την Τουρκία, το Πακιστάν ή το Ιράκ. Από τους «παλιούς» συναντάμε τη Νάταλι Κόουλ, τον Γιουσού Ντουρ αλλά και το θρύλο του μποξ Μοχάμεντ Αλι.

Και αυτή τη φορά τα έσοδα από την κυκλοφορία του CD, του DVD αλλά και από τα κονσέρτα που θ' ακολουθήσουν καθώς και από τους αναμενόμενους σπόνσορες, θα διατεθούν, όπως ανακοινώθηκε, για τις ανάγκες των παιδιών που ζουν στις ερημωμένες από τον πόλεμο και την πείνα περιοχές της Αφρικής.

Μια Αφρική που εξακολουθεί να εμπνέει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης με ιδιαίτερο πολιτικοκοινωνικό μήνυμα. Χτες ήταν ο Μαντέλα και το απαρτχάιντ, σήμερα ο Μπομπ Μάρλεϊ. Τα 60ά γενέθλιά του, στις 6 Φεβρουαρίου, έδωσαν το σύνθημα για μια σειρά εκδηλώσεων στην Αντίς Αμπέμπα για τα παιδιά της Αιθιοπίας και της Σομαλίας. Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, Χάρι Μπελαφόντε, Γιουσού Ντουρ, Μπάαμπα Μααλ, Αντζελίκ Κιντζό, Σάγκι, Ιντια Αϊρι. Κεντρικό σύνθημα, «Αφρική ενώσου», από το γνωστό τραγούδι του Μπομπ. Η Ρίτα Μάρλεϊ που με τη συνδρομή της UNESCO έχει το γενικό πρόσταγμα, ανακοίνωσε παράλληλα και την κυκλοφορία του βιβλίου της «Η ζωή μου με τον Μπομπ Μάρλεϊ». Λίγο δύσπιστος να είσαι, άντε να διακρίνεις τα όρια αλληλεγγύης και μάρκετινγκ...

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

23/01/2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Πενήντα γνωστοί καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους στη Συναυλία που θα διοργανώσει η ΕΡΤ σήμερα, στις 19.30 στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και τα έσοδα από το cd θα δοθούν στους πληγέντες από το τσουνάμι. Όπως έγινε και με τα χρήματα συγκεντρώθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο τα έσοδα από τη συναυλία και την πώληση του cd θα παραδοθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών για να παραδοθούν στις χώρες που επλήγησαν.

Τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού, που θα συναντηθούν για πρώτη φορά επί σκηνής στη συναυλία της ΕΡΤ είναι, με αλφαβητική σειρά:

Χάρις Αλεξίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Πέτρος Γαϊτάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Βασίλης Δημητρίου, Παντελής Θαλασσινός, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπείρα-Σπείρα, Πασχάλης Τερζής, Τρίφωνο, Μάριος Τόκας, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Η συναυλία, στην οποία θα συμπράξουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, θα μεταδοθεί απευθείας από τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στο άνω διάζωμα και 20 ευρώ στο κάτω διάζωμα και προπωλούνται από τη Τρίτη 18 Ιανουαρίου:

* Σε όλα τα καταστήματα Metropolis (Πανεπιστημίου 54, Πανεπιστημίου 64, Τσακάλωφ 15, Αγ. Γεωργίου και Πλάτωνος 1 Χαλάνδρι, Κασσαβέτη 3 Κηφισιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 30 Πειραιάς, Μεταξά 1 Γλυφάδα, Εθνικής Αντιστάσεως 27 Περιστέρι)

* Σε όλα τα καταστήματα Virgin Megastores (Σταδίου 5-7, Village Center Φραγκοκκλησιάς Μαρούσι, Village Center Παγκράτι, Θηβών 228 Village Park Ρέντη, Δουσμάνη 26 Γλυφάδα)

* Στο περίπτερο της ΕΡΤ, στην πλατεία Συντάγματος

* Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή

* Στο Κτίριο της ΕΡΤ, Ρηγίλλης 4 και Μουρούζη

* Στα εκδοτήρια του Η.Σ.Α.Π. στο Σταθμό Ειρήνη

Η ΕΡΤ ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας:

1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

4. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

5. ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

6. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Α.ΜΕ.Λ)

7. ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

8. ΤΡΑΜ Α.Ε.

9. ΗΛΠΑΠ (ΤΡΟΛΕΪ)

10. ΗΣΑΠ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ)

11. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

12. ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

13. ΕΚΑΒ

14. ΕΘΕΛ

15. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΑΚΑ

16. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

17. VIRGIN MEGASTORES

18. METROPOLIS

19. ΠΙΑΝΑ ΝΙΚΟΤΙΑΝ Ο.Ε.

20. ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΥΠ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Μουχταρίδης

Σκηνοθετική επιμέλεια: Μενέλαος Καραμαγγιώλης

Πρόσθετες ενορχηστρώσεις: Κώστας Γανωσέλης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Ελευθερία Καποκάκη

http://www.ert.gr/tv/tvDetailsFull.asp?id=...d=67114&ch_id=9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συναυλία αγάπης στο κλειστό OAKA

Π ενήντα από τους σημαντικότερους Eλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στη συναυλία αγάπης που οργανώνει η EPT την Tετάρτη 26 Iανουαρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του OAKA. H συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σε CD και όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας και τις πωλήσεις του άλμπουμ θα διατεθούν στους πληγέντες από το τσουνάμι. Για τον σκοπό αυτό η ανταπόκριση των καλλιτεχνών ήταν άμεση και μαζική. Mεταξύ των καλλιτεχνών, που θα ανέβουν στη σκηνή το βράδυ της Tετάρτης, βρίσκονται οι: Xάρις Aλεξίου, Eλευθερία Aρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Mανώλης Λιδάκης, Θάνος Mικρούτσικος, Γιώργος Nταλάρας, Mίμης Πλέσσας, Aλκηστις Πρωτοψάλτη, Aντώνης Pέμος, Mιχάλης Xατζηγιάννης κ.ά. Στη συναυλία θα συμπράξουν τα Mουσικά Σύνολα της EPT υπό τη διεύθυνση του Aνδρέα Πυλαρινού. Tα εισιτήρια κοστίζουν 10 και 20 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε απ όλα τα δισκοπωλεία Metropolis και VirgiMegastores, από το περίπτερο της EPT στην πλατεία Συντάγματος, από το Pαδιομέγαρο της EPT (Mεσογείων 432, Aγ. Παρασκευή) και στα εκδοτήρια του HΣAΠ στον σταθμό Eιρήνη.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 23-1-2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να σημειώσω πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μεταδίδονται καθημερινά από την ΕΡΤ, τα εισιτήρια των 10 έχουν εξαντληθεί, υπάρχουν ακόμα λίγα των 20 προς διάθεση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και για να απαντήσω και σε ένα ερώτημα του Αποστόλη σε άλλο topic, δεν γνωρίζουμε ακόμη(τουλάχιστον εγώ προσωπικά) ποιό τραγούδι θα ερμηνεύσει ο Νταλάρας.Η ενημέρωση προέρχεται από τα ρεπορτάζ με πλάνα από τις πρόβες που μεταδίδονται καθημερινά στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, στα οποία δεν έπεσε στην αντίληψη μου ρεπορταζ με Νταλάρα.

Από εκεί ξέρουμε πως ο Σαββόπουλος θα ερμηνεύσει το "Τι έπαιξα στο Λαύριο" (με το οποίο μάλιστα θα αρχίσει η συναυλία), ο Κότσιρας το "Κάποτε θα 'ρθουν", ο Ανδρεάτος το "Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια", ο Τσακνής το "Αστεράκι" και ο Ρέμος το "'Ολα δικά σου"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να ενημερώσω επίσης πως αντίστοιχη συναυλία συμπαράστασης θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 31-1-2005 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στις 21.00.

Συμμετέχουν:Αγάθωνας, Πέτρος Γαϊτάνος, Εστουδιαντίνα,Γιώργος Ζήκας, Παντελής Θαλασσινός, Παντελής Θεοχαρίδης,Γιώργος Καζαντζής,Θοδωρής Καζάκος, Λιζέτα Καλημέρη, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Βαγγέλης Κορακάκης, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μαρία Κουγιουμτζή, Παναγιώτης Λάλεζας, Βασίλης Λέκκας, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μήτσης, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Νικολούδης, Μαρία Παπανικολάου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Πρατσινάκη 5, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Χαρούλης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Από εκεί ξέρουμε πως ο Σαββόπουλος θα ερμηνεύσει το "Τι έπαιξα στο Λαύριο" (με το οποίο μάλιστα θα αρχίσει η συναυλία), ο Κότσιρας το "Κάποτε θα 'ρθουν", ο Ανδρεάτος το "Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια", ο Τσακνής το "Αστεράκι" και ο Ρέμος το "'Ολα δικά σου"

Η Γλυκερία το "ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ " και η ΠΑΣΠΑΛΑ κάποιο που δεν κατάλαβα ποιό είναι. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στη ΝΕΤ η ρεπόρτερ ανέφερε ότι στο Ο.Α.Κ.Α θα ξεκινήσουν πρόβα ο Θ.Πολυκανδριώτης,ο Δ.Σαββόπουλος και ο Γ.Νταλάρας.Ελπίζω στο βραδυνό δελτίο να υπάρχουν πλάνα και να μάθουμε ποιο τραγούδι θα πει ο Γιώργος. :) Την καλησπέρα μου σε όλους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως μεταδόθηκαν πλάνα από τις πρόβες στο βραδινό δελτίο της ΝΕΤ.

Ο Γιώργος Νταλάρας θα ερμηνεύσει στη συναυλία το "Βρέχει στη φτωχογειτονιά".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Σαββόπουλος το "ΤΙ ΕΠΑΙΞΑ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ" , ο Φραγκούλης το "ΑΜΕRICA INSURRECTA" , ο Πολυκανδριώτης το "ΤΑ ΠΗΡΕΣ ΟΛΑ ΚΙ ΕΦΥΓΕΣ"(διασκευασμένο) ,νομίζω η Αλεξίου με τον Παπακωνσταντίνου το "ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ" , η Αρβανιτάκη "ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ Τ'ΑΓΡΙΜΙ" (αν θυμάμαι καλά)...

Στο τέλος με τα δελτία ειδήσεων μάθαμε όλα τα κομμάτια που θ'ακουστούν στη συναυλία... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nα προσθέσω πως ο Μπάσης θα τραγουδήσει το "Η ζωή" και η Γαλάνη το "Η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει" μαζί με τον Μανώλη Φάμελλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
η Αρβανιτάκη "ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ Τ'ΑΓΡΙΜΙ" (αν θυμάμαι καλά)...

Τελικά δεν θυμόμουν καλά...Γράψτε λάθος.Η ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ λέει το "ΜΕΝΩ ΕΚΤΟΣ" και ο ΤΕΡΖΗΣ το "ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θα πάει κανείς;;

:blink: :blink:

Υπάρχει Αθηναίος που δεν θα πάει;

Αχ !...ας όψονται τα 500 χλμ :mad: και οι αγρότες στα Τέμπη... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[Υπάρχει Αθηναίος που δεν θα πάει;

Εγώ....!!!!!!! :mad::mad::mad::D:D

Δουλεύω 14.00 - 22.00!!!!!!!! :D:huh::(:wow:

Ας είναι καλά το βίντεο!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0