EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

I love google alerts.....

From www.greekmoney.gr

http://www.greekmoney.gr/index.php/permali...link/24754.html

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Νταλάρας: "Οι παραγωγοί προωθούν τα τραγούδια της σάχλας"

Το νέο cd του Γιώργου Νταλάρα είναι ήδη στα καταστήματα αλλά χθες στην συνέντευξη τύπου είπε πάρα πολλά όπως ότι τα ραδιόφωνα επιλέγουν την ...σάχλα.

"Πλέον οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί επιλέγουν να προωθούν στον κόσμο την σάχλα. Τους δώσαμε ένα...

μαξιλαράκι της σάχλας και αράζουν να ακούσουν. Το τραγούδι είναι πολιτισμός και τέχνη" είπε ο Νταλάρας και πόσο δίκιο έχει.

Αυτό το cd να πάρει η ευχή δεν μπορούσε να δοθεί μέσα από εφημερίδα;

Αλλά και πάλι θα τον πάρουμε.

Αναρτήθηκε από troktiko στις 10:49 π.μ.

:mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπο την εφημεριδα VETO(20/12/09) 2 αρθρα:

Στη Θρακη η Παναγια κοιλοπονα στην Κρητη ο Αι Βασιλης οργωνει!

(Της Λιτσας Τοτσκα/Φωτογραφιες:Χρηστος Ζηκας)

Αγια νυχτα στα μπουζούκια

(Ενθετο:Piazza Απο τον:Ηλία Μαραβεγια)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα (Κυριακή, 20.12.2009)

της Εβελίνας Σαραντίδη

Η καρδιά του ελληνικού τραγουδιού χτυπά στο «Πόλις Theater»

Στη νυχτερινή Αθήνα επιστρέφει ο -ένας και μοναδικός- Γιὠργος Νταλάρας, παρέα με τη ζεστή και αξεπέραστη φωνή της Πίτσας Παπαδοπούλου, αλλά και με νέο δίσκο εξαίρετων συντελεστών

«Τα τραγούδια γίνονται από τις παρέες και εμείς εδώ θα παίζουμε καλή μουσική γοα τους φίλους μας», εκμυστηρεύτηκε, μεταξύ καταξωμένων δημιουργών και φίλων, ο κορυφαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του στο «Πόλις Theater».

Εκεί όπου από την περασμένη Παρασκευή και για τον υπόλοιπο χειμώνα ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης θα ταξιδεύει τους λάτρεις της ποιοτικής μουσικής με εφόδιο το γνήσιο ελληνικό τραγούδι.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι η μεγάλη κυρία του λαϊκού πενταγράμμαου Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Κρητικός βιρτουόζος του λαούτου Μιχάλης Τζουγανάκης και η ανερχόμενη τραγουδίστρια Ασπασία Στρατηγού, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να χαρίσουν μοναδικές βραδιές στο αθηναϊκό κοινό. Υπό τις οδηγίες του γνωστού σκηνογράφου Μανώλη Παντελιδάκη, η μουσική σκηνή της οδού Πέτρου Ράλλη μεταμορφώθηκε στο στέκι της ποιοτικής μουσικής.

«Εκεί όπου οι φίλοι συναντιούνται». Η φράση-κλειδί παραπέμπει τόσο στον τίτλο των εν λόγω ζωντανών εμφανίσεων όσο και στον στίχο που «ανοίγει» τον ολοκαίνουριο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα «Γι αυτό υπάρχουνε οι φίλοι».

Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ που περιέχει δεκαπέντε τραγούσια μιας τεράστας μουσικής γκάμας, από παλιά ρεμπέτικα και ποντιακά μέχρι λαϊκά και μπαλάντες.

Κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που περνά η ελληνική δισκογραφία, ο Γιώργος Νταλάρας βάζει για ακόμη μία φορά τα δυνατά του και δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε μια δουλειά που φέρει την υπογραφή σπουδαίων συνθετών, όπως ο Λάκης Παπαδόπουλος, Τάκης Μπουγάς, Μιχαλης Τερζής, Γιώργος Σαμπάνης, και κορυφαίων στιχουργών, όπως οι Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Καλαμίτσης και Ισαάκ Σούσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο ένθετο ''Culture'' του Επενδυτή (κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο)θα υπάρχει συνέντευξη του Γ.Νταλάρα. Σχετικό ρεπορτάζ πρόβαλλε το Alter στις ειδήσεις του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περιοδικό ΤV ΕΘΝΟΣ

(25-27 Δεκεμβρίου 2009-2 Ιανουαριου 2010)

Τευχος Νο. 868

"Φωτα πορειας" με τον Γ.Νταλάρα (Επαναληψη)

παρουσιαση Ε.Ακρίτα

Τριτη 29 Δεκεμβριου 2009

3.00 μμ απο το καναλι της ΒΟΥΛΗΣ

Και το σχετικο απόκομμα:

ΒΟΥΛΗ-ΦΩΤΑ ΠΟΡΕΙΑΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.zougla.gr/Uploads/stelios/veto0...10/veto1280.jpg

Αυτό είναι το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''VETO''!!;;

''Μάχη μνηστήρων για το Μέγαρο με διαιτητή τον Παπανδρέου''. Ο πρωθυπουργός θα επιλέξει ανάμεσα στα πέντε πρόσωπα που εικονίζονται (έτσι λέει η εφημερίδα). Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα; Απ'όσο διακρίνω, ο Χρ.Αργυρόπουλος, ο Γ.Νταλάρας, ο Θ.Μικρούτσικος, ο ανηψιός του Χρ.Λαμπράκη Σαββίδης και ο Ι.Μάνος.

Θα δούμε αύριο τι σόι έγκριτο ρεπορτάζ έχει κάνει η εφημερίδα και εάν αυτή η ονοματολογία είναι εν αγνοία των προσώπων (ή κάποιων από τα πρόσωπα) που εμπλέκονται στο δημοσίευμα.

Πολύ ατυχής κι ο τίτλος της εφημερίδας για το θέμα. Γιατί δείχνει πως κάνουν πόλεμο αυτοί οι άνθρωποι για την θέση. Τέλος πάντων, δεν θα επεκταθώ για τα περί δημοσιογραφίας και συμπεριφοράς δημοσιογραφικής με πρόκληση εντυπώσεων.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως αν όντως ο Γ.Νταλάρας είναι ένα απο τα πρόσωπα που έχει υπ'όψιν ο πρωθυπουργός,θα προτιμούσα να παραμείνει ως είναι.Είναι ευθύνη το μέγαρο,και χρόνος που θα αφαιρεθεί απο την μουσική του δημιουργία.Είδατε τι έγινε πριν χρόνια όταν ο Μίκης Θεοδωράκης ασχολήθηκε με την πολιτική.Χάθηκε για αυτό το διάστημα απο την δισκογραφία,και απο συναυλίες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πάντως αν όντως ο Γ.Νταλάρας είναι ένα απο τα πρόσωπα που έχει υπ'όψιν ο πρωθυπουργός,θα προτιμούσα να παραμείνει ως είναι.Είναι ευθύνη το μέγαρο,και χρόνος που θα αφαιρεθεί απο την μουσική του δημιουργία.Είδατε τι έγινε πριν χρόνια όταν ο Μίκης Θεοδωράκης ασχολήθηκε με την πολιτική.Χάθηκε για αυτό το διάστημα απο την δισκογραφία,και απο συναυλίες.

Συμφωνώ απολύτως! Είναι κρίμα για ένα τόσο μεγάλο καλλιτέχνη να χαθεί στη γραφειοκρατία του Μεγάρου Μουσικής, όσο και αν σίγουρα μπορεί να προσφέρει και από αυτή τη θέση πολλά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσο τιμητική κι αν είναι μια τέτοια θέση γιατί πιστεύω πως το δημοσίευμα είναι μετέωρο; Πολλές φορές είχαμε ονοματολογία και αποδεικνυόταν αβάσιμη. Είτε για υποψηφιότητα με κάποιο κόμμα είτε με κάτι άλλο.Το θέμα είναι εάν δεν συμμετέχει ο Γ.Νταλάρας σε αυτήν την ονοματολογία (που είναι και το πιο πιθανό) γιατί τον κάνουν να συμμετέχει κάποιοι άλλοι;

Αλλά ας δούμε τι αναφέρεται πρώτα στο δημοσίευμα, γιατί μπορεί να είναι χωρίς ουσία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sumfonw apolitos me tous Thes kai Ekostel. Omos, ean auto tha kanei pio eutixismenos ton Dalara, kai to thelei pragmatika autos, veveos apo autin thn thesh tha kanei akoma perissotera kala gia th mousiki genikos, diaforetika.

Pantos, as xerei oti gia mas den hreiazete theseis kai times gia na ton agapame kai taumasoume.

Nomizw oti einai mia arketa grafiokratikh thesh gia kapion toso dimiourgikos kai talentouhos opos autos, mporei kai varetoi. Alla, autos tha xerei kallitera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θέλετε να δείτε πόσο πολύ συνάδει ο τίτλος περί μνηστήρων που δίνουν μάχη για το Μέγαρο με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος; Θαυμάστε!

''Παραλλήλως ακούγεται και το όνομα του κ. Γιώργου Νταλάρα δεδομένων και των καλών σχέσεων που αυτός και η σύζυγός του ’ννα Νταλάρα έχουν με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.''

Αυτό! Ένα δισέλιδο αφιέρωμα στο ''σαλόνι'' της εφημερίδας και τρεις σειρές με το τι ''ακούγεται''!!!! Κι αν στις μεταξύ μας συζητήσεις συχνά λέμε ''ακούστηκε αυτό ή εκείνο'' το να καταφεύγουν όμως οι εφημερίδες στο τι ακούγεται ώστε να προκαλέσουν εντυπώσεις είναι απλά κοινωνικό σχόλιο. Όχι μεταφορά είδησης πάντως. Αλλά αφού καταντήσανε να δίνουν κάποιοι λειτουργοί της δημοσιογραφίας βάση στην φημολογία τι να περιμένει κανείς... Και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έντυπο η αιχμή.Και τι λογική είναι αυτή που επειδή τυχαίνει να έχουν καλές σχέσεις με τον Παπανδρέου, κάθε μήνα θα ανακαλύπτουν οι άλλοι και μία θέση; Τι να πω! Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια φαίνεται.Κρίμα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αγαπητη EKOSTEL σαν παλιοτερος να σου πω οτι ανεκαθεν η ειδησεογραφια περι τον Νταλαρα βασιζοταν κατα 95% στα "ακουστηκε", "μας ειπαν" , "μαθαμε απο εγκυρες πηγες" ....... και μαλιστα κατα την δεκαετια του 1970 ηταν πολυ πιο χυδαια αυτη η "ειδησεογραφια" , με πρωτοστατη τον ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ...... κι επειδη ο Νταλαρας ηταν παντα ανθρωπος αντι-δημοσιογραφικος , ταγμενος στην τεχνη του και δεν ασχολουνταν με ολα αυτα, δυστυχως απο τοση λασπη που του εχουν πεταξει, κατι εμεινε τελικα σε ανθρωπους που διαβαζουν και σκεφτονται επιδερμικα και δεν ψαχνουν λιγο βαθυτερα να δουν που βρισκεται η αληθεια....μηπως αλλωστε απο την χυδαιολογια του Πανουση , δεν βγηκε εστω και προσωρινα δικαιωμενος ο Πανουσης? η μηπως απο την αβασταχτη ηλιθιοτητα του Ρασουλη δεν αλλοιωθηκε εστω και προσωρινα η εικονα του Νταλαρα? Μηπως αδικα εχει πλακωσει στο ξυλο "δημοσιογραφο" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ πριν χρονια? Μηπως δεν υπαρχουν φανατικοι Καζαντζιδικοι που βριζουν χυδαια τον Νταλαρα, για την δικαστικη διενεξη του Καζαντζιδη με τον Νικολοπουλο? ποιοι τα πυροδοτουν ολα αυτα? φυσικα οι γνωστοι "δημοσιογραφοι".....Οταν ομως πριν λιγα χρονια αποφασισε να "τριξει δοντια" και μιλησε για "δικτατορια αδελφατου στην τηλεοραση", τοτε ολοι εβγαλαν τον σκασμο....... δυστυχως ομως τετοιες βομβες δεν τις ριχνει συχνοτερα ο Γιωργος.......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι αν θελουμε να δουμε τα πραγματα υπο το σωστο πρισμα, αν υπηρχε σε αυτη την χωρα τσιπα,σοβαροτητα και κοινος νους, σαφως θα επρεπε να επιλεγουν η ο Νταλαρας η ο Μικρουτσικος για επικεφαλεις του Μεγαρου Μουσικης.......με ισοβιο τιμης ενεκεν προεδρο τον Μικη Θεοδωρακη. Θα δεις ομως στο τελος ποιος ασχετος με την μουσικη θα καθησει σε αυτη την καρεκλα......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όσο τιμητικές κι αν θεωρούνται αυτές οι θέσεις δημιουργούν προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα,για όλους τους λάτρεις του Νταλάρα και της μουσικής που εκφράζει, ένα είδος απομάκρυνσης από το τραγούδι κι από τους ακροατές του. Κι ο Γ.Νταλάρας είναι ακόμα πολύ δυνατός ,ακμαιότατος - μουσικά και τραγουδιστικά. Όσο για κάποιους δημοσιογράφους,ας μην σχολιάσουμε περισσότερο. Δεν αξίζει. Το ''πταίσμα'' του είναι που τόσα χρόνια έχει το σθένος να λέει την άποψή του. Αυτό έχει συνέπειες. Κάνει όμως και την διαφορά.Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ομότεχνούς του που κρυβόντουσαν πάντα πίσω από τις λέξεις (όπως ο Αλέξης που λέει και το τραγούδι) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε αντιθεση με παρα πολλους ομότεχνους του θα ελεγα, που μαλιστα δεχονται ευχαριστως ,χωρις ντροπη και την ταμπελλα του "λαικου τραγουδιστη" και του καλου, ηθικου παιδιου.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να λήξει το θέμα

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=117680

Τον Ιωάννη Μάνο, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Οι φίλοι της Μουσικής, ανακοίνωσε ότι προτείνει για πρόεδρο του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο Ιωάννης Μάνος, προτείνεται στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, ενώ ο υπουργός εξέφρασε τη πρόθεση του να στηρίξει το έργο του Μεγάρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η πρόταση λογική, εφόσον ο Ι. Μάνος ήταν ήδη στο Δ.Σ. του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής».

Έτσι έχουμε ελπίδα να ξανακούσουμε τον Γ. Νταλάρα και πάλι στο ΜΜΑ, γιατί αν αναλάμβανε πρόεδρος του ΔΣ εκτός από τον μεγάλο φόρτο εργασίας, θα ήταν και λίγο δύσκολο να εμφανιστεί εκεί.

Αν και δεν έχει σχέση με το topic, τελικά πρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» εξελέγη ο Κ. Πυλαρινός.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η πρόταση λογική, εφόσον ο Ι. Μάνος ήταν ήδη στο Δ.Σ. του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής».

Έτσι έχουμε ελπίδα να ξανακούσουμε τον Γ. Νταλάρα και πάλι στο ΜΜΑ, γιατί αν αναλάμβανε πρόεδρος του ΔΣ εκτός από τον μεγάλο φόρτο εργασίας, θα ήταν και λίγο δύσκολο να εμφανιστεί εκεί.

Αν και δεν έχει σχέση με το topic, τελικά πρόεδρος του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» εξελέγη ο Κ. Πυλαρινός.

Και όχι μόνο αυτό,κάποιοι αλεπουδιάρηδες θα λέγανε πρόεδρος του Μεγάρου είναι τώρα,όποτε θέλει τραγουδάει.Ενώ αν θα έμενε απ'έξω κανείς,τότε τα ίδια πάλι.

Και ξέρουμε όλοι μας,πολύ καλά.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ότι με την αξία του,και το πάθος του βρίσκεται ο Γιώργος Νταλάρας εκεί ψηλά,πολύ ψηλά που βρίσκεται.Μα κυρίως απο την αγάπη του κόσμου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ ευχάριστη συνέντευξη! Σε ευχαριστούμε πολύ thes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο Alter και στην εκπομπή Μπλα-μπλα έπαιξε μόλις ένα αφιέρωμα στην παράσταση του Γ. Νταλάρα στο Polis. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο ρεπορτάζ που κάποιοι φίλοι είπαν ότι έπαιξε και στις ειδήσεις. Η παρουσιάστρια είπε ότι ήταν ρεπορτάζ της Αγγελικής Ρίζου και είχε πλάνα τόσο από τη σκηνή με τον Γ. Νταλάρα να τραγουδά μόνο του, με την Π. Παπαδοπούλου ντουέτο, αλλά και με όλους τους συντελεστές, αλλά και να μιλά για τους στόχους και τους λόγους αυτής της εμφάνισής του. Πολύ θετικά τα σχόλια και στο ρεπορτάζ και από πλευράς της παρουσιάστριας που τον χαρακτήρισε ως τον αγαπημένο, τον πιο αγαπημένο τραγουδιστή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στο Alter και στην εκπομπή Μπλα-μπλα έπαιξε μόλις ένα αφιέρωμα στην παράσταση του Γ. Νταλάρα στο Polis. Δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο ρεπορτάζ που κάποιοι φίλοι είπαν ότι έπαιξε και στις ειδήσεις. Η παρουσιάστρια είπε ότι ήταν ρεπορτάζ της Αγγελικής Ρίζου

Το ιδιο ειναι που επαιξε και στο Σαββατιάτικο δελτιο καθως και στην εκπομπη

TV WEEKEND την επομενη.. :pity::pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...