EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Αφού σημειώσω ότι δε συμμερίζομαι την παραπάνω φατσούλα, μήπως το είδε κανείς να μας πει τι είπε?

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω την ίδια ερώτηση και εγώ, που συμμερίζομαι την παραπάνω φατσούλα.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά, αυτοί που συμμετέχουν στο γνωστό event στο facebook είναι τόσο πορωμένοι που απ' ότι φαίνεται ενημερώνονται πριν κι από εμάς!!

Από εκεί είδα το παρακάτω λινκ:

http://gr.omg.yahoo....-174016760.html

Ωστόσο επειδή αυτά τα "gossip" κλπ. δεν μου πολυγεμίζουν το μάτι, εγώ θα περιμένω την επίσημη ανακοίνωση από το site του Νταλάρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν την χθεσινή δήλωση του Καρβέλα την είχε κάνει ο Νταλάρας,τί θα γινόταν σήμερα??? οεο??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά τα λέει...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ εύστοχη η σάτιρα του Σίλα!

Μοναδική ένστασή στα λόγια του είναι η φράση "ζουν σα δεξιοί".

Η ιδεολογία δε μπορεί να εξαρτάται από την οικονομική μας δυνατότητα...γιατί αν εξαρτάται τότε απλά δεν είναι ιδεολογία! Αλλά είναι καλή απάντηση σε όσους ασπάζονται αυτή τη λογική και λαϊκίζουν (βλ. Λαζόπουλος).

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.protothema.gr/culture/music/article/?aid=183326

Μιλάει για την Ελλάδα του σήμερα και τις χαμένες γενιές

Νίκος Μωραΐτης: Γιώργο Νταλάρα, το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος!

Με τον Νταλάρα έχεις συνεργαστεί, τον γνωρίζεις προσωπικά;

Βεβαίως και σε αρκετούς μάλιστα δίσκους. Τον γνωρίζω και τον εκτιμώ. Συνεργαζόμαστε και τώρα στο δίσκο που ετοιμάζει με τον Νίκο Αντύπα.

Τι ένιωσες όταν είδες την αντίδραση του κόσμου στις συναυλίες του στις γειτονιές της Αθήνας;

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με τον Νταλάρα και την Αλεξίου. Ήταν δύο μύθοι και είναι. Με τον Νταλάρα δεν συμφωνώ ως προς τις πολιτικές του απόψεις καθόλου. Δεν θεωρώ ότι μας έσωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με πιάνει ντελίριο και μόνο που τον ακούω να το λέει. Δεν συμφωνώ με την άποψή του πως το μνημόνιο ήταν μονόδρομος και βγάζω αφρούς όταν το αναφέρει. Από την άλλη όμως έχει κάθε δικαίωμα να τα πει, όπως και εγώ έχω κάθε δικαίωμα να διαφωνήσω. Θα φτάσουμε σε μια κοινωνία που θα έχουμε αντιμνημονιακούς ήρωες και φιλομνημονιακούς προδότες; Ένας άνθρωπος που τραγουδάει τα "Παραπονεμένα λόγια" ή το "Ανεμολόγιο" και από κάτω του ρίχνουν καρέκλες ή γιαούρτια, για εμένα είναι ένα θέαμα τουλάχιστον σοκαριστικό.

Ουσιαστικά δεν σέβεσαι τα ίδια τα τραγούδια.

Δεν σέβεσαι το πρόσωπο που τα έχει τραγουδήσει. Ο Νταλάρας είναι και τα τραγούδια που έχει πει. Αν δεν τα είχε πει αυτός, ίσως να μην είχανε φτάσει ποτέ στον κόσμο. Ο τραγουδιστής έχει πολύ μεγάλο μερίδιο συμμετοχής στον τρόπο που "ξύνει" ένα τραγούδι τα αυτιά του ακροατή. Δεν έτυχε απλά να τα πει, τα καθόρισε. Όλοι οι άνθρωποι στην πορεία τους ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές. Αυτή τη στιγμή εκείνος διαλέγει μια άλλη πολιτική στάση, θα τον λιντσάρουμε για αυτό;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν ξέρω εάν το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος ή ήταν. Ακόμη...Αναρωτιέμαι πώς είναι τόσο σίγουροι όμως για τις δικές τους απόψεις κάποιοι άλλοι...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως η λογική του πάτου είναι ο κατήφορος, η λογική του γιαουρτιού και δη εκείνου που πέφτει μέσα στο σκοτάδι, είναι η πέτρα. Τραβηγμένο; Όχι. Η φιλοσοφία είναι η ίδια. Σου πετάω γιαούρτι κρυμμένος μέσα στο πλήθος και το έρεβος. Αν ήθελα να δώσω μία ελάχιστη εντιμότητα σε μία αχαρακτήριστη πράξη, θα μπορούσα μια χαρά – κι αφού είμαι τόσο αποφασισμένος και εξαγριωμένος – να ‘ρθω να στο πετάξω πρόσωπο με πρόσωπο και να υποστώ τις συνέπειες. Αλλά όχι.

http://www.mediablog.gr/archives/14077

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.ethnos.gr...&pubid=63631262

Τα φαινόμενα βίας αναιρούν το νόημα των συναυλιών

«Σταματούμε εδώ», λέει ο τραγουδιστής και τονίζει: «Δεν θα προσφέρουμε...αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο»

assets_LARGE_t_420_54042088_type12128.jpg

«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων...έχουν αναιρέσει το νόημα και τον χαρακτήρα των εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε», λέει ο Γιώργος Νταλάρας

Ο Γιώργος Νταλάρας αποφάσισε να διακόψει τις υπόλοιπες συναυλίες αλληλεγγύης που είχε προγραμματίσει να δώσει στις γειτονιές της Αθήνας. Αφορμή γι΄ αυτή του την απόφαση στάθηκαν τα εκτεταμένα επεισόδια αντίδρασης εναντίον του, τα οποία σημειώθηκαν στις εμφανίσεις που ήδη παραγματοποίησε.

Ο τραγουδιστής, με ανακοίνωσή του, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, παρά το γεγονός ότι μέχρι πριν από λίγες ημέρες επέμενε πως θα συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία:

«Τα φαινόμενα βίας, οι τραυματισμοί μουσικών και η καταστροφή μουσικών οργάνων, ιδιαίτερα στην τελευταία συναυλία, έχουν αναιρέσει το νόημα και τον χαρακτήρα των μουσικών εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε. Ξεκινήσαμε με την πρόθεση να οργανώσουμε συναυλίες άρτιες καλλιτεχνικά και τεχνικά, με ελεύθερη είσοδο στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, έτσι ακριβώς όπως θα τις παρουσιάζαμε και σε ένα κεντρικό θέατρο της πόλης», σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας και συνεχίζει:

«Αυτοί που έπρεπε να καταδικάσουν, καταδίκασαν και αυτοί που "νόμιζαν" ότι έπρεπε να χαρούν, χάρηκαν. Η βία των λίγων επιβλήθηκε στους πολλούς κατακτώντας τον ¨ ζωτικό της χρόνο¨ στα ΜΜΕ. Επειδή η χρονική συγκυρία, εν όψει των επερχόμενων εκλογών, απαιτεί νηφαλιότητα, ξεκάθαρα μηνύματα και περίσκεψη, δεν θα προσφέρουμε μια ακόμα ανοιχτή εκδήλωση, αφορμή και πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης σε όσους επιθυμούν κάτι τέτοιο. Δεν θα μετατρέψουμε τους χώρους μαζικής προσέλευσης του κόσμου σε αρένα γι' αυτούς που επιδιώκουν με τις ενέργειές τους να συνεχίσουν τον κύκλο βίας των άκρων. Τώρα, απαιτείται κατανόηση και αναβολή κάθε δράσης που αλλάζει το νόημα της πρωτοβουλίας μας».

Και καταλήγει: «Σταματούμε εδώ, παρότι είναι προφανές ότι μπορούμε και έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα από αυτά που διαδραματίστηκαν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά στην ώρα τους! Θεωρούμε όμως ότι η οποιαδήποτε ανακύκλωση των γεγονότων, ενισχύει αντιδημοκρατικές προθέσεις και πρακτικές, κανονικοποιεί τη βία και αναπαράγει την πόλωση, δημιουργώντας ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί όλους μας αυτή τη δύσκολη ώρα».

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

..ολοι εσεις οι 'διασημοι' απο φημη καλλιτεχνες του χωρου που βγαινετε κ λετε την αποψη σας ισορροπωντας σε ενα 'χαλαρο' οπως φαινεται σχοινακι, εχετε την πολυτελεια να μιλατε εκ του ασφαλους κ απο την ζεστασια του καναπε σας!! φυσικα κ ειναι επιλογη σας οπως κ τα λεγομενα σας γτ οπως φαινεται -και πολυ καθαρα- την μασκα της αγανακτησης την κουβαλατε με μαεστρια. Σας νοιαζει κ σας παρανοιαζει ο χωρος σας, το κοινο σας, τα συμβολαια σας κ οτι αλλο εχετε σαν σκοπο. Ποτε σας ομως, μα ποτε σας, δεν θα φτασετε στο οριο της υπερβασης στο να δημιουργησετε μια τρανταχτη αλλαγη στην κοινωνια μας μεσα απο το τοσο ομορφο οπλο που υπηρετειτε, την μουσικη σας κυριοι.. Ναι, καλα καταλαβατε, την μουσικη, ειναι μια γεφυρα που μπορει με την διασταση που διαθετει να βαλει μπρος κατι ξεχασμενα γραναζια του κοσμακη που τρομαγμενος αναζηταει την ηρεμια του. Ο Γιωργος Νταλαρας, κυριοι κ λαγνοι της φημης, οχι μονο το ξεπερασε το οριο αυτο αλλα σταθηκε με πεισμα, αγαπη και θεληση σε αυτο που πραττει κ δημιουργει χρονια τωρα. Η αφοσιωση του για την δυναμη της μουσικης απεναντι στο κοινο του τον επιβραβευσε για αλλη μια φορα. Εξ αλλου ποιος θα μπορουσε να το κανει αυτο σε τετοιους καιρους!!

Δεν θα διθυραμβισω αλλο, δεν το χω σκοπο, αφου οι αποψεις μου για τον Νταλαρα ειναι οξυγονο για μενα..

Φυσικα κ δεν θα ασχολειθω αλλο με τους -χαχαχα επωνυμους- που τελικα αν χασουν την ισορροπια απτο σχοινακι ξερουν πολυ καλα που θα πεσουν, κ γνωριζω πως μερα με την μερα ολο κ καποιος θα βγαινει κ θα λεει τα δικα του. Κυριοι, ο Νταλαρας πριν ξεκινησει τις συναυλιες του ειχε ανοιξει την αγκαλια του κ ηταν προθυμος να καλοδεχτει οποιοδηποτε απο εσας σε αυτο που ειχε σκοπο. Δεν φανηκατε οποτε δεν αξιζετε κ την εκτιμηση μου παρα μονο στους καλλιτεχνες που ειδα στις τεσσερις αυτες συναυλιες.. Κυριοι, ο Νταλαρας γι αυτο ξεχωριζει στον χωρο του κ σαν καλλιτεχνης κ σαφως σαν ανθρωπος.. Κυριοι, γι αυτο δεν θα τον φτασετε ποτε σας!! κ θα τον 'κρυφοκοιτατε' παντα απο κατω..

..τελικα αναβαλλονται κ οι συναυλιες, αρα ηρεμησατε, λιγο.. οχι για πολυ ομως......

Μιχαλης.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νταλάρας (πάλι) και τα καθαρά λόγια

TOY ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΡΑΜΟΥ

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=676570

Οι μαχητές του νεραντζιού

Καρτερός Θανάσης

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=676549

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι μαχητές του νεραντζιού

Καρτερός Θανάσης

http://www.avgi.gr/A...rticleID=676549

Ωραία δημοκρατική συμπεριφορά προτείνει ο υποστηρικτής των «μαχητών του νεραντζιού». Μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Έχουν άδικο όσοι λένε ότι όσοι δεν έχουν την κομματική τους ταμπέλα δεν είναι αποδεκτοί; Ας προσέξουν μόνο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζουν με κάτι ακροδεξιούς «μαχητές νεραντζιών», εκτός αν εκείνοι ήταν οι «μαχητές των γιαουρτών»!

Δηλώσεις του Στ. Ρόκου για τα επεισόδια στις συναυλίες του Γ. Νταλάρα (από το gossiptv.gr)

http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/176411/Stelios-Rokkos-O-Ntalaras-den-einai-karagkiozakos-Eniosa-ashima-me-ayto-poy-egine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία δημοκρατική συμπεριφορά προτείνει ο υποστηρικτής των «μαχητών του νεραντζιού». Μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Έχουν άδικο όσοι λένε ότι όσοι δεν έχουν την κομματική τους ταμπέλα δεν είναι αποδεκτοί; Ας προσέξουν μόνο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζουν με κάτι ακροδεξιούς «μαχητές νεραντζιών», εκτός αν εκείνοι ήταν οι «μαχητές των γιαουρτών»!

Σοφία εχω την εντύπωση πως ειναι ειρωνικό το κείμενο.Το ακριβως αντιθετο εννοει απο αυτο που γραφει ο Καρτερός

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία δημοκρατική συμπεριφορά προτείνει ο υποστηρικτής των «μαχητών του νεραντζιού». Μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Έχουν άδικο όσοι λένε ότι όσοι δεν έχουν την κομματική τους ταμπέλα δεν είναι αποδεκτοί; Ας προσέξουν μόνο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζουν με κάτι ακροδεξιούς «μαχητές νεραντζιών», εκτός αν εκείνοι ήταν οι «μαχητές των γιαουρτών»!

Σοφία εχω την εντύπωση πως ειναι ειρωνικό το κείμενο.Το ακριβως αντιθετο εννοει απο αυτο που γραφει ο Καρτερός

Τώρα που το ξαναδιάβασα, μἀλλον έχεις δίκαιο! Λάθος μου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία δημοκρατική συμπεριφορά προτείνει ο υποστηρικτής των «μαχητών του νεραντζιού». Μετά απορούμε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Έχουν άδικο όσοι λένε ότι όσοι δεν έχουν την κομματική τους ταμπέλα δεν είναι αποδεκτοί; Ας προσέξουν μόνο, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μοιάζουν με κάτι ακροδεξιούς «μαχητές νεραντζιών», εκτός αν εκείνοι ήταν οι «μαχητές των γιαουρτών»!

Σοφία εχω την εντύπωση πως ειναι ειρωνικό το κείμενο.Το ακριβως αντιθετο εννοει απο αυτο που γραφει ο Καρτερός

Τώρα που το ξαναδιάβασα, μἀλλον έχεις δίκαιο! Λάθος μου.

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ την πρώτη φορά που το διάβασα θεώρησα πως ήταν αρνητικό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ την πρώτη φορά που το διάβασα θεώρησα πως ήταν αρνητικό.

Είστε προκατειλημμένοι! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι Θ.Καρτερός έχει ένα ιδιαίτερο τρόπο γραφής που δεν μπορείς πολλές φορές να καταλάβεις αν σοβαρολογεί ή τα λέει ειρωνικά.Το συγκεκριμένο είναι όντως ειρωνικό.Απλά είναι ειρωνικό από την αρχή ως το τέλος,γεγονός που συντείνει στο να μπερδευτεί κάποιος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ την πρώτη φορά που το διάβασα θεώρησα πως ήταν αρνητικό.

Είστε προκατειλημμένοι! :razz:

Ίσως...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...