EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Να προσθέσω πως και στην εφημερίδα ''Μακεδονία'' δημοσιεύεται η επιστολή του Γ.Νταλάρα. Συνοδεύεται από το εξής σχόλιο του συντάκτη: ''Ειδικά την ευαισθησία του κυρ Γιάννη με την ιδιότητα του προέδρου του ''Αρκτούρου'' ο Γ.Νταλάρας την τσέκαρε στην πρόσφατη παρουσία του στα Πρέσπεια.''

http://www.protovoulia2006.gr/site.php?&fi...-view.xml&id=68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ψηφίζουν «Κυρ Γιάννη»

ΓΕΥΜΑ σε δημοσιογράφους είχε χθες στην Αγορά Μοδιάνο ο Γιάννης Μπουτάρης. Έγινε κουβέντα μεγάλη, ενώ οι συνδαιτυμόνες ήπιαν και τα κρασιά τους, όπως «Οι τέσσερις λίμνες» από το Κτήμα Κυρ Γιάννη. Δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί ντε φάκτο με δύο υποψηφιότητες στη Θεσσαλονίκη. Ξέρω όμως ότι υπέρ της υποψηφιότητας Μπουτάρη ετάχθη χθες ο τραγουδιστής Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή. Ο Νταλάρας χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ως «δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα» του.

ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ θα ψήφιζε όμως και ο Γιώργος Καρατζαφέρης! Αφού, όπως είπε, «είναι ο μόνος υποψήφιος που δεν έχει εξάρτηση από κόμμα». Αν δεν ήταν βέβαια υποψήφιος και ο ίδιος... Σοβαρά σας το γράφω: ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε χθες τυχαία με τον κυρ Γιάννη στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου πήγε να αναγγείλει την κάθοδό του στον στίβο της Θεσσαλονίκης, και αφού αντάλλαξαν χειραψία αλληλοευχήθηκαν για επιτυχή αποτελέσματα στις εκλογές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε επισήμως γνωστοποιήσει την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Καλαντζή, δίνοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να υποκύπτει στις πιέσεις της Ρηγίλλης και να αποσύρεται από τις εκλογές.

«ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ τους θεσμούς της Πολιτείας έκρινα σκόπιμο και φρόνιμο να ενημερώσω πρώτον τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης ότι θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που ευτυχώς δεν πήγε - θεσμικά επίσης! - και στον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και αποφύγαμε έτσι ένα σίγουρο εγκεφαλικό...

Εφημερίδα "Τα Νέα"

22/09/2006

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?...8646&m=N05&aa=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγο καθυστερημένα (σαν καθυστερημένη που είμαι κιόλας... :lol: :lol: :lol: )

Από την εφημερίδα METRO 12/9/2006

http://i30.photobucket.com/albums/c340/Dal...ofili/scan1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα πολύ ωραίο άρθρο για τις παράπλευρες επιπτώσεις της συνέντευξης του Νταλάρα στην Ελευθεροτυία:

Εμείς «Θανάση» παίζουμε

Κάποτε, λέει, σε ένα ντου της Αστυνομίας, την εποχή που τα περισσότερα χαρτοπαίγνια ήταν παράνομα, πιάστηκε μια παρέα που έπαιζε «Θανάση». Οδηγήθηκαν στο κρατητήριο κι εκεί, περιμένοντας να δικαστούν, συμφώνησαν με το δικηγόρο τους να επιμείνουν ότι έπαιζαν «Ξερή». «"Ξερή" παίζαμε, κύριε δικαστά», κατέθεταν ένας ένας. «Κι εσείς είστε από όσους έπαιζαν "Ξερή";», ρώτησε ο δικαστής και τον τελευταίο και αφελέστερο. «Οχι», απάντησε εκείνος, «εγώ είμαι από όσους έπαιζαν "Θανάση"».

Τι μου 'ρθε τώρα και θυμήθηκα αυτό το παλιό ανέκδοτο; Οταν ο Γιώργος Νταλάρας απέδιδε πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του στην «Ε» την κατάντια του ελληνικού τραγουδιού και τη στιχουργική ένδεια «στην τηλεόραση και σ' αυτή τη στρατιά των ηλιθίων που μαζεύτηκε σ' όλα αυτά τα σκατοπρογράμματα, όπου ο ένας ατάλαντος γλείφει τον άλλο ανύπαρκτο κι όλοι μαζί προφασίζονται ότι κάτι είναι, λέγοντας τον καφέ. (...) Γιατί εκεί βλέπετε μόνον όσους είναι διαθέσιμοι: κάτι φραγκοδίφραγκα σ' ένα πενταροδεκάρικο σύστημα», προφανώς δεν εννοούσε τους πάντες στην τηλεόραση, αλλά όσους κατ' αρχήν προάγουν τα μιας χρήσεως σουξέ, τα πλαστικά κέφια, την ανύπαρκτη αισθητική και την υποκουλτούρα. Επειδή όμως περιέγραφε και δεν κατονόμαζε, άφησε περιθώριο να καθρεφτιστούν στη φράση του όσοι νόμιζαν ότι τους αφορά.

Οι εξυπνότεροι, ακόμα κι αν σκέφτηκαν προς στιγμήν ότι ίσως η ατάκα να φωτογραφίζει και τους ίδιους, προτίμησαν να ποιήσουν την νήσσαν. Και, σφυρίζοντας κλέφτικα, να επιμείνουν ότι εκείνοι είναι από όσους παίζουν μια αθώα «Ξερή», μπας και πείσουν κι εμάς και τον εαυτό τους. Μερικοί άλλοι, που ξέρουν πολύ καλά τι παιχνίδι παίζουν, εκνευρίστηκαν. Αποφάσισαν να υπερασπιστούν την τηλεόραση και να κατακεραυνώσουν τον Νταλάρα που είπε δημοσίως, τολμηρά κι εξοργισμένα ό,τι επισημαίνουν οι περισσότερες στήλες τηλεοπτικής κριτικής και οι περισσότεροι στις παρέες τους. Δυστυχώς προσπαθώντας να αποδείξουν το κακό ποιόν του Νταλάρα, σε ρεπορτάζ-σφήνα μεταξύ άλλων για το μέγεθος του στήθους της Μπεζεντάκου και τις καλοκαιρινές κατακτήσεις της Βίσση, ομολόγησαν για μία ακόμα φορά αφελώς ότι παίζουν «Θανάση» - με πενταροδεκάρες.

ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/09/2006

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έτσι!!!!!!!

Γιατί έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα, για την τηλεόραση και κάποιους που την υπηρετούν με πολύ κακό τρόπο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το "Κ" της Καθημερινής - 24.09.2006 περιέχει ένα άρθρο με τίτλο "Οι κόντρες που έγραψαν ιστορία".... Μεταξύ αυτών και η κόντρα Νταλάρας - Πανούσης.

και γράφει:

"Ίσως μια από τις διασκεδαστικότερες για το κοινό έριδες μεταξύ διασήμων να ήταν βέβαια η κόντρα Γιώργου Νταλάρα 0 Τζίμη Πανούση, καθώς το δικαστήριο είχε επιβάλει ένα υπέρογκο πρόστιμο στον τραγουδοποιό και σόουμαν κάθε φορά που έπιανε στο στόμα του το όνομα του Νταλάρα επί ματαίω και ο Τζιμάκος εσκεμμένα το έλεγε καμιά 500αριά φορές κάθε βράδυ στη διάρκεια των μουσικών παραστάσεών του!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το "Κ" της Καθημερινής - 24.09.2006 περιέχει ένα άρθρο με τίτλο "Οι κόντρες που έγραψαν ιστορία".... Μεταξύ αυτών και η κόντρα Νταλάρας - Πανούσης.

και γράφει:

"Ίσως μια από τις διασκεδαστικότερες για το κοινό έριδες μεταξύ διασήμων να ήταν βέβαια η κόντρα Γιώργου Νταλάρα 0 Τζίμη Πανούση, καθώς το δικαστήριο είχε επιβάλει ένα υπέρογκο πρόστιμο στον τραγουδοποιό και σόουμαν κάθε φορά που έπιανε στο στόμα του το όνομα του Νταλάρα επί ματαίω και ο Τζιμάκος εσκεμμένα το έλεγε καμιά 500αριά φορές κάθε βράδυ στη διάρκεια  των μουσικών παραστάσεών του!

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...99639510014.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...99639510015.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...99639510016.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Από τη σημερινή Ελευθεροτυπία:

"O Γιώργος Νταλάρας πρέσβης του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες.

Σε Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες ανακυρήσσεται ο Γιώργος Νταλάρας.Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7:30 το βράδυ στην Παλαιά Βουλή (Σταδίου 13).Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Κάρολος Παπούλιας".

Με αφορμή αυτό το μικρό άρθρο "άνοιξε" στο φορουμ του Music Heaven ένα σχετικό topic...

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...ic=7956&forum=6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαβάζοντας κάποια από τα σχόλια στο Musicheaven θα πω πως ορισμένοι διακατέχονται από τέτοιο σύνδρομο αντινταλαρισμού που κι αυτήν την τιμή που του αποδίδεται προσπαθούν να την μειώσουν και να την απαξιώσουν. Κρίμα που δεν επιλέχθηκε κάποιος από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Κρίμα που ο Νταλάρας χρόνια τώρα προσφέρει για τους πρόσφυγες. Κρίμα για την έκφραση ''ο λαομίσητος Νταλάρας''. Βλέπετε, θα έπρεπε να κάθεται στο σπίτι του και να ενδιαφέρεται για τον εαυτούλη του. Να κάθεται στον θρόνο που του έχουν φτιάξει (όπως μερικοί συνάδελφοί του που το βουλώνουν το στοματάκι τους χρόνια τώρα) και να μην αναγκάζεται να δίνει εξηγήσεις για το αυτονόητο...

Ξυπνήστε!!! Ένας καλλιτέχνης μας τιμάται από το εξωτερικό (γιατί για να τιμηθεί στην Ελλάδα δεν το βλέπω, μόνο λοιδωρίες εισπράττει) και κάποιοι ασχημονούν!! ΕΛΕΟΣ, πια! Πόσο αυτή η ξεδιαντροπιά θα συνεχιστεί; Πόσο ακόμη από ανθρώπους που δεν έχουν πάει ούτε ΜΙΑ φορά σε συναυλία αυτού του ανθρώπου; Αλλά τι περιμένεις από έναν λαό-στην πλειοψηφία του- που ήρωάς του είναι το ΤΙΠΟΤΑ και θεός του το ΜΗΔΕΝ. Βαρέθηκα και κουράστηκα να είμαι μέρος αυτού του λαού του μεταλλαγμένου. Του λαού των φημών κι όχι των γεγονότων. Του λαού της ρεμούλας , της μιζέριας και της συνεχούς πλάκας. Καταλαβαίνω τα προβλήματα αυτού του λαού, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω αυτήν την απάθεια, την κακεντρέχεια και την έλλειψη φιλότιμου. Δεν ισοπεδώνω, υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά μόνο εξαιρέσεις.

Κι αν οι άλλοι αρέσκονται στα έτοιμα μεταλλαγμένα, εγώ προτιμώ την μεσογειακή διατροφή.

Θυμάμαι κάτι που είπε ο Νταλάρας σε μια συνέντευξή του. ''Οι Εβραίοι όταν δουν κάποιον ''δικό'' τους να προοδεύει και να εξελίσσεται, οι υπόλοιποι τον βοηθούν για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά. Εμείς οι Έλληνες όταν δούμε κάποιον ''δικό'' μας να προκόβει προσπαθούμε να του βάλουμε εμπόδια για να πέσει όσο πιο χαμηλά γίνεται''. Κλείστε τα μάτια ,λοιπόν, σε αυτή την μεγάλη τιμή και αρχίστε να μιλάτε πάλι και πάλι για τον ''λαομίσητο Νταλάρα'' και για τις ''δήθεν'' φιλανθρωπίες του. Τέτοιοι οργανισμοί παγκόσμιοι -μαζί με όλα τα τρωτά που κουβαλάνε- έχουν και ορκωτούς λογιστές που ελέγχουν τα έσοδα των συναυλιών. Για κανέναν Νταλάρα δεν θα κάνανε τα στραβά μάτια ούτε αυτοί ούτε η κυπριακή πολιτεία που τον τίμησε -ουκ ολίγες φορές.

Γιατί όλα έχουν τα όριά τους!! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ουδείς προφήτης στον τόπο του,αγαπητά μου παιδάκια.Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία.Την ίδια καραμέλα πιπιλάνε.Γιατί να μας εκπλήσσει αυτό;Δεν αλλάξανε γνώμη για το Γιώργο όταν έπρεπε,θα αλλάξουν τώρα;Όλοι μας θυμώνουμε όταν διαβάζουμε ,και ,κυρίως, όταν ακούμε τέτοια σχόλια,αλλά το μόνο που πρέπει να μας παρηγορεί είναι ότι,ο ίδιος δε δίνει δεκάρα τσακιστή γι'αυτά που λέγονται για το άτομό του.Συνεχίζει με πιο πολύ πάθος και μπράβο του.Κακεντρεχείς πάντα θα υπάρχουν.Και ηλίθιοι επίσης.Σας παραπέμπω λίγο στο τίτλο μέλους μου.Νομίζετε ότι τυχαία βγήκε;΄Εχω βαρεθεί πάνω από 2 δεκαετίες και βάλε ,να προσπαθώ να τον υπερασπίζομαι.Πλέον δεν ασχολούμαι μαζί τους.Τους αφήνω στην άγνοιά τους. ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να αντέξει να παρακολουθήσει κάποιος τη συζήτηση στο Musicheaven θα πρέπει είτε να διαθέτει μεγάλη υπομονή είτε να του αρέσουν οι ανώδυνες συζητήσεις του καφενείου. Εγώ ούτε το ένα διαθέτω ούτε το άλλο μου αρέσει! Παρακολουθώ συστηματικά και με τελειομανία την καλλιτεχνική διαδρομή του Νταλάρα τα τελευταία 25 χρόνια. Έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα : όσοι έχουν αρνητική άποψη για τον Νταλάρα είναι : α)αυτοί που δεν ξέρουν τίποτα γι' αυτόν! β)αυτοί που αρκούνται στην επιφάνεια των πραγμάτων και στις φήμες του κίτρινου Τύπου, της μεσημεριανής υποκουλτούρας και της "αναρχίας των βορείων προαστίων"... γ) οι, ανέκαθεν, γνωστοί κηφήνες, όπου το μόνο που έχουν πετύχει στη ζωή τους είναι το σταυροπόδι, ο φραπές και το κουτσομπολιό...

Τι να συζητήσεις μαζί τους, τι σοβαρά επιχειρήματα να παραθέσεις, τι... αφού πάντα θα πηγαίνουν κόντρα.. για χάρη του φραπέ και κομπολογιού ... να'χαμε να λέγαμε... Μην ασχολείστε μαζί τους παιδιά και μην ξοδεύετε χρόνο και φαιά ουσία. Το ίδιο κάνει κι ο Νταλάρας. Όσο αυτοί ρουφάνε τον φραπέ τους και βρίζουν ... μπλα, μπλα, μπλα... αυτός εργάζεται, δημιουργεί και αφήνει έργο πίσω του. Και έχει και τα κότσια να λέει τη γνώμη του με το όποιο κόστος. Όλους θα μας κρίνει ο χρόνος και η Ιστορία, όλους, εκτός από τα λόγια του αέρα, γιατί... τα παίρνει ο αέρας!

Τέλος, θα ήθελα να καταθέσω για τους φίλους του φόρουμ, μια εμπειρία μου για τη σχέση του Νταλάρα με την Κύπρο και τους Κύπριους.

Το 2000 συμμετείχα, για λόγους επαγγελματικούς, σε μια δημοσιογραφική αποστολή που ακολούθησε κλιμάκιο του Δήμου Σαλαμίνας σε ταξίδι στην Κύπρο λόγω της αδελφοποίησής του με τον κατεχόμενο, από τα τουρκικά στρατεύματα, Δήμο Αμμοχώστου(Σαλαμίνα της Κύπρου). Μου δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να μπω-τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα- σε πολλά σπίτια Κυπρίων : Αμμοχωστιανών, δημοσιογράφων, ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων κ.τ.λ. Όλοι,μα όλοι(!) έχουν μέσα στο σπίτι τους φωτογραφία του Νταλάρα! Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η επίσκεψη μου στο σπίτι υπαλλήλου του Δήμου, ο οποίος ήταν πολύτεκνος με 4 παιδιά και παράλληλα ένας ενεργός αριστερός πολίτης με άποψη και στάση ζωής. Παρατήρησα ότι είχε τη φωτογραφία του Νταλάρα μαζί, δίπλα, με τις φωτογραφίες των γονιών του, της γυναίκας του και των παιδιών του! Με δυσκολία βάστηξα τη συγκίνησή μου και μ' ένα, επίτηδες, ουδέτερο ύφος του είπα : "μα καλά, τι δουλειά έχει η φωτογραφία του Νταλάρα μαζί με τους γονείς σου"; -"Ο Νταλάρας είναι οαδερφός μου, ο αδερφός μας!", μου απάντησε κοφτά, χωρίς να θεωρήσει απαραίτητο να μου δώσει περισσότερες εξηγήσεις, γι' αυτή του την κουβέντα. Κάποια πράγματα για τους Κύπριους είναι αυτονόητα. Στη συνέχεια της κουβέντας μας, αργότερα, μου ανέφερε ότι, οι μόνοι μέχρι τότε(2000) που έχουν λάβει την τιμητική διάκριση του "επίτιμου δημότη" του Δήμου Αμμοχώστου από την Ελλάδα, είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Γιώργος Νταλάρας!

Την επόμενη χρονιά γνώρισα ένα γνωστό συγγραφέα που έχει παραθεριστική οικία στη Σαλαμίνα. Η γυναίκα του είναι Κύπρια δημοσιογράφος. Με κάλεσε να τον επισκεφτώ στο σπίτι του και μπαίνοντας στο σαλόνι, είδα πάνω στο μπουφέ, μαζί με τις φωτογραφίες των παιδιών τους, τη φωτογραφία του Γιώργου Νταλάρα!

Ε, δε νομίζω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και ηλίθιοι, ώστε να τους έχει "εξαπατήσει" ο Νταλάρας! ΄Εχει δώσει την ψυχή του για την Κύπρο, γι' αυτό κι έχει εισπράξει τόσο μεγάλη αγάπη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διάβασα κι εγώ τα σχόλια των μελών του Musicheaven και ,όπως περίμενα, απογοητεύτηκα... Βέβαια, ήλπιζα πως σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι αντιδράσεις θα ήταν πιο μετριοπαθείς και λιγότερο υπερβολικές! Γελάστηκα! Όπως είπαν κι οι προηγούμενοι, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια και μιζέριες! Όταν, σε άλλη συζήτηση του musicheaven, υπάρχουν άτομα, και μάλιστα αρκετά, που κατατάσσουν σε μαύρη λίστα τον Νταλάρα, μαζί με άτομα όπως ο Νίνο, η Καλομοίρα, η Βανδή κι ο Πετρέλης ή ο Μπουγάς, δείχνουν πόσο ποταπού επιπέδου είναι! Τι καλλιέργεια έχουν! Ακόμα κι αν σε κάποιον δεν αρέσει ο Νταλάρας, ακόμα κι αν τον μισεί, τουλάχιστον θα πρέπει να σέβονται το έργο και την προσφορά του στην Ελληνική μουσική, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα! Κι όχι να τον εξισώνουν με τα junk foods της εποχής, με τους τραγουδιστές της δεκάρας... Τάσο, θέλω να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες με εμάς τις εμπειρίες σου από την Κύπρο και τους ανθρώπους εκεί! Ειλικρινά συγκινήθηκα! Αυτοί οι άνθρωποι αποδεικνύουν τι σημαίνει Νταλάρας και ποια η προσφορά του! Αλλά και το ότι είναι πραγματικοί και καλύτεροι Έλληνες από εμάς ή τουλάχιστον τους περισσότερους, καθώς εκτιμούν ό,τι έχει κάνει για αυτή τη χώρα ο Νταλάρας, και δεν τον επικρίνουν... Επίσης, θέλω να σε συγχαρώ για τις κατηγορίες στις οποίες έβαλες τους επικριτές του Νταλάρα, καθώς ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα! Αυτοί οι άνθρωποι διασκεδάζουν με ανθρώπους σαν τον Πανούση, διασκεδάζουν βλέποντας τις εκάστοτε κουτσομπολίστικες εκπομπές, και στάζοντας χολή για όσους δεν μπορούν να φτάσουν! Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ιστορία, δεν ακούν ειδήσεις, αλλά μορφώνονται και ενημερώνονται μόνο για το πότε κατούρησε ο Ρουβάς, πότε κάνει μανικιούρ η Βίσση κ.τ.λ! Λένε επίσης ότι από το '90 και μετά, ό,τι έχει κάνει ο Νταλάρας είναι κακής ποιότητας, ή ότι στηρίζεται σε δουλειές που έκανε παλιότερα (live cd) και σε αφιερώματα στους παλιούς μας συνθέτες, όπως ο Τσιτσάνης! Με συγχωρείτε ρε σεις που τα λέτε... Ποιές δουλειές είναι κατώτερες;;; Το 'Ύμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων';;; Η 'άσφαλτος που τρέχει':;; Οι δουλειές της Εστουδιαντίνας, οι οποίες αν δεν υπήρχε ο Νταλάρας λογικά δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ποτέ;;; Τα 'Ερημα χωριά';;;; Ή μήπως οι ζωντανές ηχογραφήσεις που έκανε ή τα αφιερώματα στον Τσιτσάνη και τον Βαμβακάρη είναι προχειροδουλειές;;; Ας κοιτάξουν τι έκαναν οι άλλοι, τους οποίους υποστηρίζουν.. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες, όπως ο Πάριος ή η Χαρούλα, προσωπική μου άποψη και χωρίς να θέλω να τους υποτιμήσω, σε σύγκριση με τον Νταλάρα, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται πολύ πιο πίσω! Ακόμα και το 'Στα τραγούδια που σου γράφω', παρόλο που είναι πολύ εμπορευματοποιημένο cd, έχει δυο-τρία ποιοτικότερα κομμάτια! Έχω βαρεθεί πια! Όσοι λένε τέτοια πράγματα για τον Νταλάρα, ας κοιτάξουν τα είδωλά τους και τις φάτσες τους και μετά να μιλήσουν για έναν άνθρωπο που αποτελεί το μεγαλύτερο εν ζωή κεφάλαιο της Ελληνικής μουσικής! Για έναν άνθρωπο που έχει 60 προσωπικούς δίσκους από τους οποίους το 90% αποτελεί χρυσάφι! Για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κρατήσει εν ζωή την παράδοση και τα μεγαλειώδη τραγούδια της Ελλάδας και των συνθετών της! Για έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή και ακόμα και τώρα, μετά από 40 χρόνια στον χώρο, εργάζεται συνέχεια για το καλύτερο! Για έναν άνθρωπο που όχι μόνο δεν εμποδίζει την πρόοδο της Ελληνικής μουσικής και των άλλων νεότερων καλλιτεχνών, όπως υποστηρίζουν πολλοί, αλλά αντιθέτως έχει στηρίξει και αναδείξει τόσους και τόσους καλλιτέχνες που τώρα απολαμβάνουν τη μαζική αποδοχή του κόσμου! Για έναν άνθρωπο που νοιάζεται για ένα θέμα, αυτό της Κύπρου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και το οποίο παραμελούν συνέχεια οι υπεύθυνοι, και για το οποίο έχει προσφέρει τα μέγιστα! Η Μελίνα είχε πει: 'Ό,τι κάνει ο Νταλάρας τώρα, το κάνει η Ελλάδα αργότερα'! Προσωπικά, προτιμώ να ακούσω τη Μελίνα, παρά αυτούς τους ....... του musicheaven και του όποιου musicheaven! Και συστήνω επίσης σε όσους μιλάνε έτσι για τον Νταλάρα, να κοιτάξουν πρώτα τις φάτσες τους και τα είδωλά τους και μετά να μιλήσουν για αυτόν! Δεν θέλω να περηφανεύομαι, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου και όλους αυτούς που γράφουν και είναι μέλη σε αυτό το forum, ανώτερους ανθρώπους από κάτι τέτοια άτομα.. Ανώτερους, εργατικούς και πραγματικούς ΠΟΛΙΤΕΣ! Με όλη τη σημασία της λέξης! ΠΟΛΙΤΕΣ όπως και ο Γιώργος Νταλάρας!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να προσθέσω στα όσα είπε ο Τάσος για τα αισθήματα των Κυπρίων για τον Νταλάρα και την δική μου αίσθηση. Ταυτίζεται με αυτήν του Τάσου. Στο ταξίδι μου στην Κύπρο το 2004 θυμάμαι: την ξεναγό που καθώς περνούσαμε κοντά στην Πράσινη Γραμμή τον ανέφερε κι έβαλε στο κασετόφωνο το ''Λογαριάσατε λάθος''(έκλαιγαν όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου). Εκεί θυμήθηκα την φράση του Νταλάρα ''άλλο πράγμα να μιλάς για ειρήνη στις Βρυξέλλες κι άλλο στην Κύπρο, δίπλα στην πράσινη γραμμή''. Το διαπίστωσα εν τοις πράγμασι. Ας πάνε όλοι αυτοί οι εξυπνούληδες και οι πλακατζήδες να βιώσουν στο ελάχιστο το πρόβλημα και μετά να τους δω τι θα πούνε. Τον σερβιτόρο στην ταβέρνα στο Παραλίμνι: ''από Ελλάδα είστε; Καλώς ήρθατε!!!''. Και μετά: ''να πω την αμαρτία μου, μέχρι να ασχοληθεί ο Γ.Νταλάρας με το πρόβλημα της Κύπρου, θεωρούσα υπεύθυνους τους Έλληνες-λόγω του πραξικοπήματος- και ήμουν διστακτικός απέναντί σας. Μας έφερε κοντά όμως εκείνος. Κατάλαβα πως δεν έφταιγε ο λαός αλλά το καθεστώς της εποχής''. Κι άλλα πολλά με καθημερινούς κι απλούς ανθρώπους. Που να καταλάβουν τα δικά μας τα φρικιά του αποπροσανατολισμού της ενημέρωσης. Δεν θέλουν να καταλάβουν και κάνουν ό,τι μπορούν να μην καταλάβουν και όλοι οι άλλοι, οι τηλεθεατές τους. Τους ενοχλεί το Κυπριακό και οι άνθρωποι που επιμένουν να μιλούν γι αυτό.Φροντίζουν να μας κοιμίζουν με την υποκουλτούρα, να παραμυθιάζουν με τους χωρισμούς της όποιας σταρλετίτσας και τα τεστ πατρότητας του Βοσκόπουλου.

Δεν είμαστε, όμως, εμείς οι ανίδεοι και οι κάφροι. Ούτε οι αμόρφωτοι και οι απαίδευτοι. Η αμορφωσιά ,η βρωμιά και η γελοιότητα βρίσκεται στα μυαλά αυτών που θέλουν να κάνουν όμοιους και την πλειοψηφία αυτού του λαού. Που μόλις έπιασε λίγο την καλή θεώρησε πως έλυσε και το πρόβλημα. Δεν πειράζει! Μακάρι να μην πάρουν στην κατρακύλα και τους υπόλοιπους που επιμένουμε να αγωνιούμε και γι άλλα πράγματα εκτός από την επιβίωσή μας.

Και Γιώργο-Bithidalara, ο Νταλάρας επέλεξε να είναι ''πολίτης αυτού του τόπου κι όχι κοπρίτης''. Δίκιο έχεις...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά, δε μου αναγνωρίζει τον κωδικό στο Musicheaven.

Αυτοί οι άνθρωποι που τα γράφουν αυτά, ενδεχομένως να μην έχουν σκεφτεί κάποια πράγματα.Σίγουρα , παντού υπάρχουν οι προκατειλημμένοι και οι απερίσκεπτοι.Ας βάλει κάποιος το Link με τα σχόλιά μας στο Music heaven να διαβάσουν και μιαν άλλη άποψη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας δούμε τι λέει ο Χρήστος Νικολόπουλος για τον Νταλάρα - εργάτη της μουσικής("ΔΙΦΩΝΟ", τεύχος 133, Οκτώβρης 2006, σελ. 46).

Μιλώντας για τις σημερινές παραγωγές δίσκων λέει τα εξής :

"Χωρίς να καταργούμε το σήμερα, είναι πλέον άλλοι οι τρόποι. Οι άνθρωποι είναι απορροφημένοι από τα προβλήματά τους, δεν έχουν καιρό για παίδεμα, τα θέλουν όλα έτοιμα.

Ο τελευταίος που παίδεψε λίγο τα πράγματα ήταν ο Νταλάρας, ο οποίος κάνει ακόμη εξαντλητικές πρόβες για το τέλειο.

Αποκόμισσα πολλά, δουλεύοντας τόσα χρόνια με τον Νταλάρα.".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαβάζοντας όλα αυτά μαζεμένα, έχω να πω τα εξής:

Ένα μεγάλο μπράβο στη ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ για το άρθρο της! Ευτυχώς σ' αυτή τη χώρα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που καταλαβαίνουν κι εκτιμούν κάποια πράγματα! Υπάρχουν ακόμα μερικοί σωστοί δημοσιογράφοι!

Όσο για το "Νταλάρας-Π@ν0υση$", ό,τι θυμούνται χαίρονται...

Και τέλος για το θέμα του ΟΗΕ και το musicheaven θα συμφωνήσω με όσα είπατε παραπάνω. Είναι προφανές ότι κάποιοι μισούν τον Νταλάρα, και είμαι σίγουρη ότι ούτε οι ίδιοι δεν θα ξέρουν να σου πουν το γιατί αν τους ρωτήσεις. Αλλά δυστυχώς μερικοί δεν έχουν μάθει ούτε να σκέφτονται! :huh::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ηρεμία παιδιά. Σκεφτείτε για μια στιγμή μόνο το διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υποστηρίζω το δικαίωμα σου να τα λές. Μην τους το αφαιρείτε λοιπόν. Δικαίωμα τους να έχουν μια άποψη που κινείται στον αντίποδα της δικής μας. Γιατί ενοχλείστε τόσο;

Ο καθένας κρίνει με τα μέτρα του. Σωστά ή λάθος αφορά τον ίδιο. Δεν είναι δα και ζήτημα ζωής η θανάτου το να μην αρέσει σε κάποιον το Νταλάρας. Πρώτη φορά έρχεστε σε επαφή με φανατικά αντι-νταλαρικούς; Γιατί τους δίνετε αξία με το να ασχολείστε μαζί τους;

Και για να αποφορτίσω το κλίμα...

Ένα μικρό απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της UNHCR που αναφέρεται στην ανακήρυξη του Γιώργου Νταλάρα ως Πρεσβευτή Καλής Θέλησης για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες:

"Με την έγκριση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ.Kofi Annan και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Antonio Guterres,

ο Γιώργος Νταλάρας θα είναι ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας παγκοσμίως.

Ο τίτλος αυτός, σε έναν διακεκριμένο Έλληνα καλλιτέχνη που χαίρει του σεβασμού του κοινού στη χώρα του και διεθνώς, αποτελεί μοναδική τιμή για την Ύπατη Αρμοστεία και για την Ελλάδα.

Μέσα από τη φωνή του μεγάλου καλλιτέχνη, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα πέρα από την ελληνική μουσική να μάθει περισσότερα για την ανάγκη προστασίας και βοήθειας των προσφύγων διεθνώς".

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2006

και ώρα 19.30 στην Παλαιά Βουλή

Κλείνοντας να σας υπενθυμίσω ότι η εκδήλωση ΔΕΝ είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους τυχερούς που έχουν πρόσκληση.

υ.γ. Αφήστε τους να σκιαμαχούν!

;):):rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.unhcr.gr

Μήπως θα έπρεπε να ανοίξουμε ξεχωριστό topic για ένα τόσο σημαντικό θέμα; Τι λέτε;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για τον Γιώργο Νταλάρα φιλοξενεί το Ποντίκι της Πέμπτης 23/9/2006 με τον τίτλο:

Γιώργος Νταλάρας Ανήσυχος ως έφηβος

Η εφημερίδα είναι εβδομαδιαία, οπότε μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα περίπτερα... :D

Επίσης, σε άρθρο για τα μουσικά πράγματα του χειμώνα, αναφέρεται στην εισαγωγή το εξής:

Δε θα βρείτε ούτε μία καλλιτεχνική πρόταση ουσίας. Σχετικά πρόσφατα καλλιτεχνικά γεγονότα, όπως οι παραστάσεις της ’λκηστης Πρωτοψάλτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε σκηνοθεσία Δημ. Παπαδημητρίου, οι εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα στην Ιερά Οδό ή της Χάρης Αλεξίου στο Στούντιο Ντεφέλη, μοιάζουν με μακρινά όνειρα που συνέβησαν σε άλλη χώρα. Έναν αιώνα μακριά...

Και κάτι ακόμη:

Ο Νταλάρας θα εμφανιστεί μετά τις γιορτές, πιθανότατα, στον "Ζυγό". ’ντε να δούμε.... :rolleyes: Αν και, προσωπικά, θα προτιμούσα κάτι άλλο. Το "Μετρό" ας πούμε...

Γενικά, το άρθρο για τους δίσκους και τα μουσικά σχήματα του χειμώνα είναι πολύ περιεκτικό και αναφέρεται σε όλους. Α! Διαθέτει και μία παράγραφο για Κοκκίνου, Πετρέλη, Ζήνα και λοιπούς...

ΥΓ: Ευχαριστώ Τάσο! ;):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://i30.photobucket.com/albums/c340/Dal...pontiki06_1.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c340/Dal...pontiki06_2.jpg

;):):rolleyes:

Αυτό είναι άρθρο! Μπράβο και στην εφημερίδα και σ' αυτόν που το έγραψε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο πουκατορθώνει μέσα σε λίγες γραμμές να περιγράψει αυτό ακριβώς που συμβαίνει με τον Νταλάρα.Πραγματικά μπράβο τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κάποιος να ανεβάσει το link του άρθρου και στο Musicheaven... Και μετά ας βγουν ξανά αυτοί οι τύποι.. :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../09/2006_199730

Κείμενο της Ελ.Μπίστικα για την ανακήρυξη του Γ.Νταλάρα σε Πρέσβη Καλής Θελήσεως του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...