EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Εγω γέλασα, να μην πω τίποτε άλλο, με τη συνέντευξη αυτη.αλλα βαριομουν να γράψω γιατί θα συνέβαινε αυτό που συμβαίνει με τον καπετάνιο τώρα.

Monsieur Thanos διάβασε τις δυο τελευταίες γραμμές που έγραψα.εξηγώ./ γενικώς δε θεωρώ πως ειναι ωραίο να την πέφτουν όλοι σε κάποιον που εχει αντίθετη άποψη.προσωπικα συμφωνώ μαζι του στο συγκεκριμένο θεμα. Εξυπνάδες δεν είδα απο τον καπετάνιο.μια χαρα χιούμορ εχει και ενημερωμένος full. Απλώς φαίνεται περίεργο στους περισσότερους που ακούει Νταλαρα και απο την άλλη κρίνει τον Νταλαρα.δε μπορεί να το δεχτεί η λογική τους.με το ζόρι δε γίνεται τίποτα.ο Νταλαρας εχει κανει τρομερά λάθη τα τελευταία χρονια. Και συνεχίζει...δεν ειμαι ο μόνος που τα βλέπει.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή είναι όντως πολύ ωραίο το έργο του Πιραντέλλο. Για όποιον ενδιαφέρεται. Για να είμαστε στο ύψος των περιστάσεων. Και για να μείνει κάτι από όλο αυτό. 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι αλήθεια πως ο Νταλάρας δεν ταιριάζει με την κουλτούρα των πρωινάδικων. Ίσως αυτό να υπερασπίζονται ο Θεοδόσης και ο Θοδωρής, αλλά λόγω της εξέλιξης της κουβέντας, αυτή η πεποίθηση να "χάθηκε". Ως εκεί θα τους υπερασπιστώ, γιατί αυτό πιστεύω και εγώ. Αυτό πιστεύει όμως και ο Νταλάρας - για αυτό και έκανε την συνέντευξη στα "λημέρια" του. Το οτι ζήτησε ο Λιάγκας να πάρει συνέντευξη, κάτι σημαίνει. Σημασία έχει πως ο Νταλάρας έδωσε βήμα σε μια δημοσιογραφία (με εισαγωγικά ή χωρίς) που "χαντακώνεται" λόγω μεροκάματου. Υπάρχει όμως η και αυτή η πλευρά των δηνοσιογράφων που θέλει να αποκομίσει κάτι. Και ο Λιάγκας το είπε στο τέλος: σας ευχαριστώ που σας γνωρισα απο κοντά.

 

Μου άρεσε η συνέντευξη - είχε καλή εξέλιξη, αν και ο κ. Λιάγκας πήγε να ψαρέψει, χωρίς να τα καταφέρει όμως, και το άφησε εκεί. Νομίζω η αλλαγή στάσης του σώματος του Νταλάρα έπαιξε τον ρόλο της... έτσι μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον. Παρόλες τις επιφυλάξεις μου, ο Νταλάρας "γύρισε" το παιχνίδι υπέρ του.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ή παραείναι χαζοπαππούς ή κάποιος τον έχει παραμυθιάσει ότι η ηλικία των 16 μηνών είναι πολύ νωρίς για να περπατήσει ένα μωρό...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Καλά Καπετάνιε, ότι πεις παλικάρι μου.... "Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε" που έλεγε κι ο Πιραντέλλο.

Δεν έχω σκοπό να κάτσω κάνα χρόνο και να το κάνω "Κοινωνία και πολιτική" εδώ πέρα...

 

Έχω κι άλλα πράγματα να κάνω...

 

Επειδή όμως  ακόμα περιμένω να προτείνεις kapetanie ή όποιος άλλος, μία εκπομπή ή έναν δημοσιογράφο (της σημερινής τηλεοπτικής πραγματικότητας)που θα ήταν αξιοπρεπής για τα γούστα σας.Και όχι πάλι κατεβατά, παρακαλώ πάρα πολύ. Έναν έστω για να καταλάβουμε οι λειψοί εδώ μέσα τελικά. 

 

Και,Θεοδόση, επειδή σε γνώρισα. Μία ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Προτρέπεις τον kapetanio  να μην απαντά ''στον καθένα''. Επειδή αντιλήφθηκα ως υποτιμητική την αντιμετώπισή σου και σε προσωπικό επίπεδο δεν το περίμενα.Ο καθένας όπως κι εσύ όπως κι ο kapetanios είναι μέλος εδώ. Έχει την αξία του και όπως όλων η άποψη αξιολογείται. Τον διάλογο κανείς δεν πρέπει να τον αρνείται. Ούτε θέσφατο είναι η άποψη του ενός έναντι στου άλλου. Αν κάνω λάθος, ζητώ συγγνώμη!

 

Στο πρώτο σου ποστ με ύφος με προκάλεσες να "τον ρωτήσω τον Νταλάρα όταν τον δω". Στη συγκεκριμένη προτοπή δε σου απάντησα παρά το γεγονός πως απαντώ στις ειρωνίες με τον ίδιο τρόπο. Εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν είναι δουλειά μου να υποδεικνύω σε κανέναν το πού θα πάει. Εγώ είμαι ένα πρόσωπο από το κοινό του, δε θα του πιάνω κουβέντα για να του ζαλίζω τα συκώτια. Αυτό όμως δε με εμποδίζει να ασκήσω κριτική μέσα σε ένα φόρουμ, εκεί δηλαδή όπου γίνεται ανοιχτή κουβέντα, διατυπώνονται απόψεις θετικές ή και αρνητικές. Το να "απαγορεύεται" η άσκηση κριτικής για κάτι που δεν αρέσει, διότι η όποια κριτική "οφείλει" να είναι θετική, και να έρχεται ταχύτατα ο οποιοσδήποτε αυτόκλητος αστυφύλακας να σε "επαναφέρει στην τάξη", συγγνώμη, αλλά δεν το θεωρώ νορμάλ.  Και θυμίζω πως αυτό έχει ξαναγίνει αντικείμενο συζήτησης από άτομα που δυσφορούσαν και δεν ξέρω αν τελικά αποχώρησαν πριν χρόνια από το φόρουμ γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Ασφυκτιούσαν μέσα σε ένα περιβάλλον στο οποίο συστηματικά καταδικαζόταν η αρνητική κριτική. Είναι φανερό πως από εσένα για παράδειγμα νομιμοποιούνται μόνο τα φωτοστέφανα στον Νταλάρα. Με γεια σου με χαρά σου, δικό σου θέμα, αλλά αν αντιμετωπίζεις την άποψη του άλλου έτσι, να ξέρεις πως θα σου απαντήσει ομοίως. Στα φόρουμ, στις συζητήσεις, επιτρέπεται ξέρεις να διατυπώσει κανείς και μια άποψη που θα αποδοκιμάζει μια κίνηση, ένα τραγούδι, μια δήλωση του οποιουδήποτε Νταλάρα. Όπως επίσης επιτρέπεται  και η εκδήλωση θαυμασμού για κάτι που αρέσει. 

 

Δεν το περίμενα αλλά είναι η μοναδική παράγραφος που έγραψες, στην οποία θα συμφωνήσω μαζί σου.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι οτι δεν εφαρμόζεις εσύ στον εαυτό σου αυτό που λες. Ενώ θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμά σου την άσκηση κριτικής (και σωστά γιατί είναι), δεν επιτρέπεις σε κανέναν άλλο να κριτικάρει τις δικές σου απόψεις ούτε να έχει δική του άποψη. Με το "δεν επιτρέπεις" εννοώ οτι κοροϊδεύεις, ειρωνεύεσαι και λοιδωρείς όλες τις απόψεις με τις οποίες διαφωνείς. Καταλαβαίνω να γίνει μια φορά αυτό πάνω στα νεύρα, αλλά το κάνεις συνέχεια. Συνέχεια. Είναι ο χαρακτήρας σου. Δεν δέχεσαι άλλη άποψη και προσπαθείς, προβάλοντας ιδεολογικές αντιρρήσεις, να καταρρίψεις όλες τις άλλες απόψεις και τα άτομα που τις εκφέρουν. 

Δε συμφωνείς με τον Χ δημοσιογράφο -> είναι πουλημένος, εγκάθετος, υποκινούμενο πιόνι, τσουτσέκι των μεγαλοεργολάβων

Δε συμφωνείς με το Χ μέλος του φόρουμ -> είναι τυφλωμένος που δεν μπορεί να δει τη μοναδική αλήθεια ( η οποία τυχαίνει να είναι η δική σου). Ο τυφλωμένος αυτός φυσικά θα δεχθεί τα ειρωνικά σου σχόλια, διανθισμένα απο μπόλικες βρισιές και φράσεις γεμάτες έπαρση και αίσθηση αλάθητου όπως: "λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει" 

 

Και για να επανέλθω στο θέμα, ένα τελικό σχόλιο για τη συνέντευξη: Είμαι της άποψης οτι δε περιμένω να μας ζητήσει και την άδεια για το που θα πάει και τι θα κάνει. Περίμενα κατά 99% οτι η συνέντευξη θα είναι σε εξωτερικό χώρο και το αποτέλεσμα ήταν μια χαρά. Μιλήσανε για σχετικά θέματα στα οποία έχει απαντήσει πολλές φορές και αφορούσαν τη δουλειά του, τη μουσική και τη ζωή του. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός οτι κάνανε γαργάρα τον Πασχαλίδη, καλά ήταν. Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Προσωπικά απο όλες αυτές τις εμφανίσεις έχω ένσταση μόνο για την εκπομπή του Θέμου, ο οποίος φωνάζει καλεσμένους για κράχτες, χωρίς να ενδιαφέρεται για το τι θα πουν και για να γεμίζει την ώρα ανάμεσα στα βιντεάκια. 

 

Τέλος, αυτό που είπε για τον Ρέμο, έγινε λεζάντα: 

 

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=63&artid=201928

Edited by Theodore
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη και στον ΣΚΑΪ.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kapetanios,διαβάζω,διαβάζω,διαβάζω...αν δεν καταλαβαίνεις,δεν πειράζει...γράμματα γνωρίζω,δόξασει ο Θεός αρκετά,για να χρησιμοποιώ εκφράσεις,ανάλογες με τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του καθενός,που μετά απλώς μου απαντά "λες ψέματα"...αν δεν κατηγορείς και επιτίθεσαι ευθέως στον Νταλάρα,για την παρουσία του στο ΜΜΑ σε κουβέντα με το Λιάγκα,τότε μάλλον είμαστε τρελοί κι εγώ πρώτος,που δε σε "πιάνουμε",ω μέγιστε πανεπιστήμονα...αν δεν καταλαβαίνεις το λόγο,που επέλεξε να την κάνει κι αυτήν την κουβέντα,με το συγκεκριμένο δημοσιογράφο,της συγκεκριμένης εκπομπής-αξιοπρεπέστατα επαναλαμβάνω-δεν πειράζει,προφανώς σου ξέφυγε,μέσα στον όγκο της επιστημονικής παράθεσης των θέσεων σου..."αστυφύλακας" δεν είναι κανένας @kapetanios,απλώς μετά από τόσα χρόνια,υπογράφοντας πλέον παντού με το όνομα μας και όχι με ψευδώνυμα κι έχοντας καταβάλλει πολλές προσπάθειες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα,θεωρώ πως κάποιοι εξημών έχουν την υποχρέωση να φυλάσσουν τις ισορροπίες...φίλοι δεν μπορούμε να είμαστε με όλους μέσα σ'ένα forum,τουλάχιστον μπορούμε να καταλαβαινόμαστε...γράφω αραιά εδώ μέσα και μόνο όταν υπάρχει,με τον ένα ή τον άλλο τρόπο,λόγος και σημασία...ρίξε μια ματιά @kapetanios σε όλες του τις τηλεοπτικές παρουσίες,από το Μάρτη του 2012 και μετά και ίσως αναθεωρήσεις,κάποια από τα λεγόμενα σου για τις "βλακείες του Νταλάρα" και τους "φωτοστεφανιστές" του...αν κάτι που του κάνει καλό,για εσένα είναι κακό,συγγνώμη,αλλά εγώ είμαι μαζί του...αν δεν μπορείς να κατανοήσεις γιατί του κάνει καλό,αυτό που εσύ θεωρείς αρνητικό,πάσο...μην προκαλείς όμως,γιατί σε forum κοινότητας φίλων του Γιώργου Νταλάρα,βρίσκεσαι και βρισκόμαστε...όχι στο forum της Αντι-Νέας Τάξης Πραγμάτων και των υβριστών του...κι ούτε στο forum,ή στη σελίδα της "Ανοιχτή ΕΡΤ",να κάνουμε από τη μία like στην επίσημη σελίδα του Γιώργου Νταλάρα σε εκφράσεις "φρικώδης" η συνομιλία του με τη Λένα Αρώνη κι από την άλλη να παρουσιαζόμαστε σαν φανατικοί "υπερασπιστές" του...απερισκεψία;ανωριμότητα;ποσώς με ενδιαφέρει...καθείς είναι υπεύθυνος κι υπόλογος των λόγων και των πράξεων του...αυτά.

Άρης

 

...γράμματα γνωρίζω,δόξασει ο Θεός αρκετά,(sic)...

Ναι, αυτό το βλέπω... 

 

Επειδή όμως εγώ έμαθα λίγα γράμματα, δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον ειρμό σου.

Να σε ρωτήσω κάτι. Γράφεις:

βρίσκεσαι και βρισκόμαστε...όχι στο forum της Αντι-Νέας Τάξης Πραγμάτων

και των υβριστών του...κι ούτε στο forum,ή στη σελίδα της "Ανοιχτή ΕΡΤ",να κάνουμε από τη μία like στην επίσημη σελίδα του Γιώργου

Νταλάρα σε εκφράσεις "φρικώδης" η συνομιλία του με τη Λένα Αρώνη κι

από την άλλη να παρουσιαζόμαστε σαν φανατικοί "υπερασπιστές"

του...απερισκεψία;ανωριμότητα;ποσώς με ενδιαφέρει...καθείς είναι υπεύθυνος κι

υπόλογος των λόγων και των πράξεων του...αυτά.

 

Τι εννοείς; Σε ποιον αναφέρεσαι; Ποιος έκανε αυτό το like; Εγώ; Εγώ δεν το έκανα. Ποιος το έκανε; (Σε προκαλώ, για να μη μας τα λες μισά.)

 

Και, όποιος κι αν το έκανε, γιατί θεωρείται απερίσκεπτος και ανώριμος;

 

Επίσης, ποιος "παρουσιάζεται σαν φανατικός υπερασπιστής του"; Εγώ όχι πάντως. Εγώ είμαι ακροατής του. Εσύ μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Το ότι δεν είμαστε σε φόρουμ υβριστών του Νταλάρα σημαίνει πως δεν του ασκούμε κριτική και τον θεωρούμε άγιο; Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ, εγώ δε θεωρώ κανέναν άνθρωπο άγιο. Επίσης ξαναλέω, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ, αλλά εγώ ασκώ κριτική ακόμα και στον Νταλάρα. Δεν είναι άγιος, ούτε θεός, ούτε εκκλησία. Το ότι του ασκώ κριτική δε με καθιστά υβριστή.

 

Επειδή ακούω τα τραγούδια του και πηγαίνω στις συναυλίες του πρέπει να του γλείφω και τα απαυτά; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

 

Επίσης σε παρακαλώ πάρε πίσω τα ψέματα, ξέρεις ποια. Τα ποστ είναι εκεί και βλέπει ο κόσμος.

 

 

Θεωρεις οτι ο λογος σου αξιζει στον νταλαρα που τοσο θαυμαζεις οπως λες? .

Έχω δικαίωμα να ασκήσω κριτική στον οποιοδήποτε Νταλάρα. Επαναλαμβάνω, δεν του φοράω κανένα φωτοστέφανο. Δεν τον εξύβρισα ούτε τον συκοφάντησα. Εκφράστηκα ειρωνικά για μια επιλογή του. Αυτό που άναψε τις φωτιές ήταν η απάντηση της Ελίνας που με προέτρεψε να πάω να τον ρωτήσω.

 

Εγώ θίγομαι όταν ειρωνεύονται εμένα. Αυτή είναι η διαφορά.

 

Αν απαντουσες ολοκληρωμενα και τεκμηριωμενα θα γινοταν υπεροχος διαλογος.

Με δουλεύεις, έτσι; Σου έχω παραθέσει σε τόσα ποστ (ολοκληρωμένα και τεκμηριωμένα όπως λες κι εσύ) επανειλημμένως τις θέσεις μου. Και έχω να αντιμετωπίσω ανερμάτιστες επιθέσεις όπως αυτή του neck. Σοβαρά τώρα, το λες αυτό σε μένα;

Και να ρωτήσω και κάτι άλλο. Όταν ήταν στην Θεσσαλονίκη έδωσε πάλι συνέντευξη σε μια κοπέλα για μια εκπομπή τέτοιου στυλ πάλι (μου διαφεύγει το όνομα της εκπομπής). Δεν θυμάμαι να ξινίστηκε κανείς έτσι. Και εκείνη η συνέντευξη από άποψη ερωτήσεων ήταν πραγματικά αστεία. Και εκείνη η συνέντευξη όπως και αυτή δόθηκε για να διαφημιστούν οι εμφανίσεις.

Ελπίδα δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά αυτήν τη συνέντευξη δεν την έχω δει. Μπορεί να ξινιζόμουν μπορεί και όχι, εξαρτάται. 

Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται από την τηλεόραση.

 

Με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ πως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται διαδικτυακά και όχι από την τηλεόραση. Η δε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία επέλεξε να εμφανιστεί, νομίζω πως ενημερώνει ένα μικρό κομμάτι του κόσμου και συγκεκριμένα αυτό που παρακολουθεί πρωινάδικα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι οτι δεν εφαρμόζεις εσύ στον εαυτό σου αυτό που λες. Ενώ θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμά σου την άσκηση κριτικής (και σωστά γιατί είναι), δεν επιτρέπεις σε κανέναν άλλο να κριτικάρει τις δικές σου απόψεις ούτε να έχει δική του άποψη. Με το "δεν επιτρέπεις" εννοώ οτι κοροϊδεύεις, ειρωνεύεσαι και λοιδωρείς όλες τις απόψεις με τις οποίες διαφωνείς. Καταλαβαίνω να γίνει μια φορά αυτό πάνω στα νεύρα, αλλά το κάνεις συνέχεια. Συνέχεια. Είναι ο χαρακτήρας σου. Δεν δέχεσαι άλλη άποψη και προσπαθείς, προβάλοντας ιδεολογικές αντιρρήσεις, να καταρρίψεις όλες τις άλλες απόψεις και τα άτομα που τις εκφέρουν. 

 

Ααα, ωραία, η αδυναμία μου!

 

Φαντάζομαι για να τα γράφεις αυτά έχεις στο νου σου τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις, τότε που πράγματι σε ειρωνευόμουν. Γιατί όμως το έκανα αυτό; Γιατί δεν το λες; Γιατί τα γράφεις μισά;

 

Σου είχα πει και τότε πως χρόνια παρακολουθώ μέσα στο φόρουμ πόσο αντιδραστικός είσαι. Οι επιθέσεις σου σε συγκεκριμένες πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, παράλληλα με τις αναφορές σου στον Μανδραβέλη που έκανε την ίδια δουλειά με σένα (αυτός τουλάχιστον τα κονομούσε γι’ αυτό απ’ την Καθημερινή) ήταν συνεχείς. Από ένα σημείο και μετά αρνιόμουν να βλέπω να μένει αναπάντητη η φασιστική προπαγάνδα σου εναντίον του προοδευτικού χώρου και από τότε σου απαντάω όπως σου αρμόζει. Φυσικά και δε θα σταματήσω να το κάνω κάθε φορά που θα επιδίδεσαι σε αυτό το σπορ και πέφτει στην αντίληψή μου.

 

Κατά τα άλλα και μιας και μας απασχόλησε κάτι που έχει να κάνει με τον Νταλάρα, αφού αυτός είναι και το σημείο αναφοράς αυτού του φόρουμ, το ότι διαφωνώ με το πρωινάδικο και το κοροϊδεύω κιόλας, δε σημαίνει πως δε σέβομαι κάποιον άλλο που γουστάρει τον Νταλάρα στο πρωινάδικο. Το αντίθετο. Τον σέβομαι. Δε σέβομαι όμως τον αυτόκλητο χωροφύλακα που θα έρθει να με βάλει στη θέση μου επειδή ειρωνεύτηκα τον Νταλάρα.

Ο καθένας στις απόψεις του έχει τα επιχειρήματά του, φάνηκε και απ’ την κουβέντα. Όσοι έχουμε πρόβλημα με τον Νταλάρα στα πρωινάδικα, έχουμε τα δικά μας, όσοι δεν έχουν πρόβλημα με τα πρωινάδικα, έχουν τα δικά τους. Ως εδώ όλα καλά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κουβέντα.

 

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν απαγορεύεται να «βλασφημήσεις τον άγιο». Όταν δηλαδή θα τολμήσεις να αμφισβητήσεις το αλάθητο του Νταλάρα. Εκεί θα πεταχτεί η Ελίνα πρώτη – όπως και το έκανε – και θα σου ζητήσει με ύφος εξηγήσεις. Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν το ανέχομαι.

 

Ή είμαστε σε φόρουμ, ή είμαστε "στην εκκλησία του Νταλάρα", πρέπει να διαλέξουμε.

 

Σχετικά με αυτό:

Ο τυφλωμένος αυτός φυσικά θα δεχθεί τα ειρωνικά σου σχόλια, διανθισμένα

απο μπόλικες βρισιές και φράσεις γεμάτες έπαρση και αίσθηση αλάθητου όπως:

"λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει"

 

Δεν έχω πέσει έξω που σε έχω χαρακτηρίσει προχειρολόγο. Διάβαζε λίγο προσεκτικότερα. Τη συγκεκριμένη φράση την απηύθυνε σε μένα η Ελίνα. Εγώ απλώς της την επέστρεψα.

Και τέλος:

Δε συμφωνείς με τον Χ δημοσιογράφο -> είναι πουλημένος,

εγκάθετος, υποκινούμενο πιόνι, τσουτσέκι των μεγαλοεργολάβων

 

Έχεις μια αδυναμία στα "τσουτσέκια". Δε μου κάνει εντύπωση. Κάτι θα ξέρεις.

Εγώ φταίω που η γυναίκα του λατρεμενου σου, που μας τον αντέγραφες εδώ μέσα με όλες τις συκοφαντίες του για την Αριστερά, ήταν δημόσια υπάλληλος αποσπασμένη στα γραφεία του Παπακωνσταντίνου; Την ώρα που ο λατρεμένος σου και σύζυγός της έγραφε λιβελους εναντιον των δημοσίων υπαλλήλων και κάθε λογής εργαζομένων; Και αυτός νομίζεις είναι το μοναδικό παράδειγμα;

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται από την τηλεόραση.

 

Με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ πως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται διαδικτυακά και όχι από την τηλεόραση. Η δε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία επέλεξε να εμφανιστεί, νομίζω πως ενημερώνει ένα μικρό κομμάτι του κόσμου και συγκεκριμένα αυτό που παρακολουθεί πρωινάδικα.

Δεν θα συμφωνήσω.  Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να σου θυμίσω ότι μεγάλο μέρος του κοινού του είναι άνω των 50-55, και είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με το internet.  

Share this post


Link to post
Share on other sites


Εντάξει,Kapetanie και ο υπόλοιποι, εντάξει! Εγώ φταίω!Εγώ διώχνω τον κόσμο εδώ μέσα!Εγώ είμαι αυτόκλητος αστυφύλακας!Εγώ δεν αφήνω την οποιαδήποτε κριτική!Εγώ τα φωτοστέφανα!Εγώ ειρωνεύτηκα!Εγώ το άρχισα!Εγώ είμαι εριστική!Εγώ το μπάχαλο!Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα! Εγώ καταδυναστεύω το σύμπαν του forum!Πνίγω την δημοκρατική σας διάθεση! Εγώ όλα! Σας διαβεβαιώ πως από εδώ και πέρα η δυνάστρια  του forum θα είναι ήσυχη. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα.Μπορούν να επιστρέψουν όσοι έδιωξα. Εντάξει;

Σε παρακαλώ πολύ όμως επειδή το πρόβλημα το δημιούργησα εγώ (έτσι δεν είναι) μην σκοτίζουμε και τους υπόλοιπους πια. Εγώ φταίω! Μάλιστα!Ας λήξει πια. 

 

Καταλάβετε όλοι κάτι όμως. Μετά το Ίλιον, αλλιώς τα πράγματα. Τουλάχιστον για το πώς αντιμετωπίζω εγώ την κατάσταση...Μετά το Ίλιον. Τουλάχιστον αναγνωρίστε αυτό το δικαίωμα ως έκφραση.

Ελπίζω να επανέλθω στο topic μόνο για να γράψω για αποδελτίωση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο τυφλωμένος αυτός φυσικά θα δεχθεί τα ειρωνικά σου σχόλια, διανθισμένα

απο μπόλικες βρισιές και φράσεις γεμάτες έπαρση και αίσθηση αλάθητου όπως:

"λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει"

Δεν έχω πέσει έξω που σε έχω χαρακτηρίσει προχειρολόγο. Διάβαζε λίγο προσεκτικότερα. Τη συγκεκριμένη φράση την απηύθυνε σε μένα η Ελίνα. Εγώ απλώς της την επέστρεψα.

 

κλασική τακτική τρίπλας. Πιάνεσαι απο το παράδειγμα, αποδομεις αυτό και έτσι νομίζεις οτι αποδόμησες όλο το πλαίσιο της κριτικής. Mind blowing! 

 

και έρχεσαι λίγο μετά να με ξανά-επιβεβαιώσεις: 

 

Έχεις μια αδυναμία στα "τσουτσέκια". Δε μου κάνει εντύπωση. Κάτι θα ξέρεις.

 

 

και στο τέλος έρχεται ο κολοφώνας των επιχειρημάτων: 

Εγώ φταίω που η γυναίκα του λατρεμενου σου, που μας τον αντέγραφες εδώ μέσα με όλες τις συκοφαντίες του για την Αριστερά, ήταν δημόσια υπάλληλος αποσπασμένη στα γραφεία του Παπακωνσταντίνου; Την ώρα που ο λατρεμένος σου και σύζυγός της έγραφε λιβελους εναντιον των δημοσίων υπαλλήλων και κάθε λογής εργαζομένων; Και αυτός νομίζεις είναι το μοναδικό παράδειγμα;

 

Προσέξτε αγαπητοί τηλεθεατές το ύψος της τρικυμίας που επικρατεί στο μυαλό ορισμένων:

  • Η κριτική για αξιολόγηση και αποδοτικότητα βαπτίζεται λίβελος γιατί έτσι μας βολεύει. 
  • Το γεγονός οτι η σύζυγος κάποιου είναι δημόσια υπαλληλος σε γραφείο υπουργού είναι επιλήψιμο.
  • Επιλήψιμο είναι επίσης το γεγονός πως αντί ο σύζυγος να μειώσει την κριτική του, την ασκεί κανονικά και σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αρχές

Share this post


Link to post
Share on other sites

.............................................................................................

(Kapetanios) Δεν έχω πέσει έξω που σε έχω χαρακτηρίσει προχειρολόγο. Διάβαζε λίγο προσεκτικότερα. Τη συγκεκριμένη φράση την απηύθυνε σε μένα η Ελίνα. Εγώ απλώς της την επέστρεψα.

(Theodore) κλασική τακτική τρίπλας. Πιάνεσαι απο το παράδειγμα, αποδομεις αυτό και έτσι νομίζεις οτι αποδόμησες όλο το πλαίσιο της κριτικής. Mind blowing!

..............................................................................................

 

Μου έδωσες ένα παράδειγμα, το οποίο δεν ισχύει. Αντί να παραδεχτείς το λάθος σου (σιγά μην το κάνεις), τα βάζεις με μένα που υπέδειξα την προχειρότητα με την οποία λειτουργείς και απευθύνεις κατηγορίες. Προβλέψιμος.

 

 

 

...............................................................................................

(Theodore) και έρχεσαι λίγο μετά να με ξανά-επιβεβαιώσεις:

(Kapetanios)Έχεις μια αδυναμία στα "τσουτσέκια". Δε μου κάνει εντύπωση. Κάτι θα ξέρεις.

...............................................................................................

 

Συγγνώμη, τι επιβεβαιώνει αυτό; Αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει μια συνεπή αντιπάθεια προς εσένα. Κακό είναι αυτό; Αντιπαθώ αυτούς που χαρακτηρίζουν καραγκιόζηδες εκλεγμένους πρυτάνεις, αυτούς που χαρακτηρίζουν τους κομμουνιστές «διαταραγμένους», την Aριστερά «τραμπουκική» που «θέλει να καταλύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς». Αντιπαθώ τους αναθεωρητικούς της ιστορίας,τους ίδιους τους φασίστες που πάνε να μας πείσουν πως η Αριστερά είναι «φασιστική». Όχι, δεν αντιπαθώ τους ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη, κάνεις λάθος. Αντιπαθώ τους γκαιμπελίσκους. Και είμαι συνεπής. Εσύ αναπαράγεις το λόγο του νικητή του εμφυλίου που πατάει το λαιμό του ηττημένου. Εδώ και δυο-τρία χρόνια που έχεις βρει ομοϊδεάτες στο Μαξίμου, στου Αλαφούζου και στο ΔΟΛ έχεις πάρει θάρρος και επαναλαμβάνεις τον ίδιο δεξιό-μετεμφυλιακό λόγο.

Ε, λοιπόν περίεργο θα ήταν να κάνω μόκο όταν διαβάζω τέτοια φασιστικά παραληρήματα.



 

Προσέξτε αγαπητοί τηλεθεατές το ύψος της τρικυμίας που επικρατεί στο μυαλό ορισμένων:

  • Η κριτική για αξιολόγηση και αποδοτικότητα βαπτίζεται λίβελος γιατί έτσι μας βολεύει. 
  • Το γεγονός οτι η σύζυγος κάποιου είναι δημόσια υπαλληλος σε γραφείο υπουργού είναι επιλήψιμο.
  • Επιλήψιμο είναι επίσης το γεγονός πως αντί ο σύζυγος να μειώσει την κριτική του, την ασκεί κανονικά και σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αρχές

 

Να για ποιο λόγο είσαι προπαγανδιστής.


- Η κριτική για αξιολόγηση και αποδοτικότητα του αγαπημένου σου συνήθως βασίζεται σε ανακριβή ή ακόμα και ψευδή στοιχεία. Δε βαπτίζεται λίβελος, είναι λίβελος. Όχι γιατί έτσι μας βολεύει, αλλά γιατί έτσι είναι, αφού βασίζεται σε ανακρίβειες, περιέχει ύβρεις και είναι πολιτικά στοχευμένη εναντίον εκείνων που θίγονται και υπέρ εκείνων που ενισχύονται από την «κρίση».

 

- Χαχα! Δεν είναι επιλήψιμο όταν κάποιος είναι αποσπασμένος σε γραφείο υπουργού. Θα ήταν τότε όλοι οι αποσπασμένοι δακτυλοδειχτούμενοι. Η συγκεκριμένη όμως μαντάμ είναι στις αποσπάσεις από το 1993! Ως αποσπασμένη σε γραφείο υπουργού ήταν όσο ο Παπακωνσταντίνου ήταν ΥΠ.ΟΙΚ. Μόλις έληξε η αποσπασή της εκεί, αποσπάστηκε ξανά, αυτήν τη φορά στο γραφείο του ιδίου ως ΥΠ. Περιβάλλοντος! Και αυτό όταν ο ίδιος δημοσιογράφος αρθρογραφεί ως γραφείο τύπου του συγκεκριμένου υπουργού!


- Ποιες δημοσιογραφικές αρχές; Αυτές που λένε να καθυβρίζεις κοινωνικές ομάδες; Αυτές που υπαγορεύουν να απαξιώνεις την αριστερά που πολέμησε για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, όταν η παράταξή σου παρέδωσε τον εθνικό στρατό σου στον Βαν Φλιτ λέγοντάς του «στρατηγέ μου ορίστε ο στρατός σου»; Ή μήπως εννοείς τις δημοσιογραφικές αρχές που λένε πως πρέπει να είσαι γραφείο τύπου της κυβέρνησης;

 

Εσύ μπορεί να υπερασπίζεσαι αυτές τις «αρχές», αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. 

Άσε τις "τρικυμίες στα μυαλά ορισμένων" και κοίτα να είσαι προσεκτικότερος και να μην εκτίθεσαι με αυτά που γράφεις.



Καλώς ή κακώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται από την τηλεόραση.

 

Με κάθε επιφύλαξη, θεωρώ πως το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ενημερώνεται διαδικτυακά και όχι από την τηλεόραση. Η δε τηλεοπτική εκπομπή στην οποία επέλεξε να εμφανιστεί, νομίζω πως ενημερώνει ένα μικρό κομμάτι του κόσμου και συγκεκριμένα αυτό που παρακολουθεί πρωινάδικα.



Δεν θα συμφωνήσω.  Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό αλλά στην Ελλάδα δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να σου θυμίσω ότι μεγάλο μέρος του κοινού του είναι άνω των 50-55, και είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με το internet.  

 

Πράγματι, οι ηλικίες αυτές δεν πολυχρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Αλλά μου κάθεται κάπως βαρύ πως οι άνθρωποι αυτοί στην πλειοψηφία τους βλέπουν πρωινάδικα. Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά όμως.

Λαμβάνω υπ' όψιν το γεγονός πως ο μέσος όρος ηλικίας του κοινού είναι κάπως προχωρημένος. Δεν είναι δα και 70άρηδες. Υπάρχουν και νέοι. Γενικώς εργαζόμενες ηλικίες. Είναι στη δουλειά τους εκείνη την ώρα, δε βλέπουν πρωινάδικα. Αλλά, ξέρω 'γω;




Εντάξει,Kapetanie και ο υπόλοιποι, εντάξει! Εγώ φταίω!Εγώ διώχνω τον κόσμο εδώ μέσα!Εγώ είμαι αυτόκλητος αστυφύλακας!Εγώ δεν αφήνω την οποιαδήποτε κριτική!Εγώ τα φωτοστέφανα!Εγώ ειρωνεύτηκα!Εγώ το άρχισα!Εγώ είμαι εριστική!Εγώ το μπάχαλο!Εγώ κάνω κουμάντο εδώ μέσα! Εγώ καταδυναστεύω το σύμπαν του forum!Πνίγω την δημοκρατική σας διάθεση! Εγώ όλα! Σας διαβεβαιώ πως από εδώ και πέρα η δυνάστρια  του forum θα είναι ήσυχη. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα.Μπορούν να επιστρέψουν όσοι έδιωξα. Εντάξει;

Σε παρακαλώ πολύ όμως επειδή το πρόβλημα το δημιούργησα εγώ (έτσι δεν είναι) μην σκοτίζουμε και τους υπόλοιπους πια. Εγώ φταίω! Μάλιστα!Ας λήξει πια. 

 

Καταλάβετε όλοι κάτι όμως. Μετά το Ίλιον, αλλιώς τα πράγματα. Τουλάχιστον για το πώς αντιμετωπίζω εγώ την κατάσταση...Μετά το Ίλιον. Τουλάχιστον αναγνωρίστε αυτό το δικαίωμα ως έκφραση.

 

Καλά ρε Ελίνα χαλάρωσε! Δε σε είπε κανείς δυνάστρια! Με αυτόν τον ποταμό παραπόνου και δραματικού ύφους κοντεύω να σε λυπηθώ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως έχει πλεον εξαντληθεί το θέμα.

Είναι κρίμα να χαλάμε τις καρδιές μας αλλά είναι κρίμα και για τους αναγνώστες του forum να μας βλέπουν να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. 

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι λέει ο Γ. Λιάγκας για τη συνέντευξή του με τον Γ. Νταλάρα. Όσα λέει, νομίζω, πως δικαιώνουν την απόφαση του Γ. Νταλάρα να δώσει αυτή τη συνέντευξη (ελπίζω να μην αρχίσει τώρα καμιά συζήτηση τριών ημερών!  :)  :razz:)

 

-Πως ήταν η συνέντευξη με τον κύριο Νταλάρα;

«Είναι σπουδαία φωνή ο Νταλάρας, είναι για μένα πολύ τιμητικό που επέλεξε να βγει στο πρωινό μου. Δεν βγαίνει σε πρωινά .Η συνέντευξη ήταν ενδιαφέρουσα γιατί έβγαλε πολλά».

-Κι έχει πολύ καιρό να δώσει συνέντευξη.

« Απάντησε σε όλα και μου έκανε εντύπωση γιατί το έχω ακούσει και από ανθρώπους που δεν είναι ο Νταλάρας κι έλεγαν δε θέλω να απαντήσω αυτό ή εκείνο. Μου είπε ρώτα ότι θες . Μου έκανε εντύπωση εμένα αυτό. Και θα τον σεβόμουν τον Νταλάρα αν μου έλεγε ότι δε θέλει. Εμένα σαν άνθρωπο με κέρδισε γιατί του αρέσουν τα φουσκωτά που μου αρέσουν κι εμένα».

Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/Media/story/309174/giorgos-liagkas-ti-ton-ekane-na-dakrysei-sto-the-voice-i-antikatastatria-tis-faiis-sto-proino-kai-oi-allages-sto-team#ixzz2wLepyRai

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την  βραδιά στο Anodos.

http://www.verysorry.gr/o-giorgos-ntalaras-epelekse-aleksioy-ka/

 

Και από την παρουσίαση του βιβλίου του Μ.Πασχαλίδη

http://pressmixer.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9841.html

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι κρίμα που δεν ανεβάσανε και τον Μαρτάκη να πει ένα τραγούδι...  :razz:  

 

Ωραίες φωτογραφίες πάντως. Γέλασα με αυτή με την Τσανακλίδου και το τσιγάρο. 

 

Ευχαριστώ προσωπικά, Ελίνα, και για τις άλλες από τον Πασχαλίδη!  ;)

 

 

 

:offtopic: ΥΓ: Δεν ξέρω πού βρίσκω την όρεξη να γελάω, όταν το καινούργιο Pc που μου έστησε ένας γνωστός φίλος B) , δεν αναγνωρίζει τους δίσκους μου...  :huh:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

:offtopic: ΥΓ: Δεν ξέρω πού βρίσκω την όρεξη να γελάω, όταν το καινούργιο Pc που μου έστησε ένας γνωστός φίλος B) , δεν αναγνωρίζει τους δίσκους μου...  :huh:

 

Είπατε κάτι;  ^_^  ^_^

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωχ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Real news No 279 (Κυριακή 23.03.14)

 

Untitled_Scanned_02.jpg

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Ένας κι ένας…» | βιβλίο του Δημήτρη Γκιώνη

 

Διάβασα το βιβλίο του Δημήτρη Γκιώνη «Ένας κι ένας…».  Συνεντεύξεις και αναφορές σε 46 + 1  ανθρώπους της τέχνης.  Το διάβασα μονορούφι.  Μια αρτηρία καθαρή οδήγησε στο μυαλό μου σαν καθαρό νερό το αίσθημα και τις σκέψεις τους.  Μου αποκάλυψε την μυστική πηγή έμπνευσης τους, αλλά και την ευαισθησία του δημοσιογράφου που με τον τρόπο του αποκαλύπτει αυτούς τους 46 ξεχωριστούς ανθρώπους που δε βρίσκονται πια στη ζωή και έναν, τον μοναδικό Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίον ο συγγραφέας εκτιμάει ως εσαεί ζώντα.  Δεν είναι ενδιάμεσος σ’ αυτή την υπόθεση ο Γκιώνης.  Με το βίωμα του πραγματικού πολιτιστικού συντάκτη, που σπανίζει στις μέρες μας, καταθέτει μαζί με τις σκέψεις και τις αφηγήσεις των ηρώων του και τα προσωπικά του συναισθήματα με ένα τρόπο δυναμικό, αλλά κομψό χωρίς να παίρνει καθόλου από το δικό τους χώρο, ενισχύοντας αντίθετα τη δική τους έκφραση.

Συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο.  Αξίζει να το διαβάσουν ιδιαίτερα οι νέοι και ειδικά τις αναφορές στις τρεις «γερόντισσες» του, όπως τις λέει τρυφερά ο συγγραφέας.  Την Έλλη Αλεξίου, την Μαρία Ιορδανίδου και την Λιλίκα Νάκου.  Να δουν μέσα απ’ αυτές τις γυναίκες που έζησαν μια σκληρή αλλά μεστή ζωή, την αξία της προσφοράς χωρίς ανταπόδοση, την ουτοπία του ν’ αναζητείς τη λύση στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα μέσα απ’ την αλληλεγγύη και το δίκαιο.

«Τι θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας άνθρωπος σαν εσάς;» ρωτάει την Έλλη Αλεξίου «να δώσει τη ζωή του, να γίνει Μπελογιάννης, Λούθερ Κίνγκ, Λουμούμπα, Γκεβάρα».  Αυτοί οι άνθρωποι μας έδωσαν και το έργο τους και τη ζωή τους για παράδειγμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

 

Από την επίσημη σελίδα. Το Link είναι στον τίτλο. 

 

 

Κι εγώ έχω να προσθέσω ότι όλα αυτά μου θυμίζουν μια ωραία συζήτηση πριν τον Βαμβακάρη στο Badminton...  :rolleyes:

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τον Νταλάρα στην L. Gaga: Οι συναυλίες που "βούλιαξαν" το ΟΑΚΑ

 

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/ta_megalutera_moysika_gegonota_poy_vouliaksan_to_oaka.2719801.html

 

Σε κάποιο σημείο η συντάκτρια γράφει πως ''...Στις 30/9 και 3/10 του 1983, ο Γιώργος Νταλάρας διοργανώνει δύο συναυλίες στο ΟΑΚΑ, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω 160.000 θεατές. Το ρεκόρ αυτό, δύσκολα "έσπασε" ξανά μετά.''

 

Το ρεκόρ αυτό δεν ''έσπασε'' ποτέ ξανά είναι το σωστό.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τον Νταλάρα στην L.Gaga: Οι συναυλίες που "βούλιαξαν" το ΟΑΚΑ

 

Λαοθάλασσα για το αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο: Στις 30/9 και 3/10 του 1983, ο Γιώργος Νταλάρας διοργανώνει δύο συναυλίες στο ΟΑΚΑ, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω 160.000 θεατές. Το ρεκόρ αυτό, δύσκολα "έσπασε" ξανά μετά. Στο σχήμα συμμετείχαν ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ενώ στην πρώτη συναυλία συμμετείχε και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μπροστά σε ένα κοινό που κυριολεκτικά παραληρούσε.

 

Τι λέει;;;  :what:

 

Περισσότερα εδώ: http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/ta_megalutera_moysika_gegonota_poy_vouliaksan_to_oaka.2719801.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχει αρκετά λάθη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...