EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Στη σημερινή έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ έχει ένα εκτενές δισέλιδο μεταξύ συνέντευξης και συνεχόμενης γραφής του Νταλάρα. Νομίζω είναι αρκετά καλό και αποκλειστικά μουσικού ενδιαφέροντος.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα πράγμα δεν έχω καταλάβει ακόμα, από την συμπαθέστατη κυρία Τσαπανίδου...

 

Έχεις μπροστά σου τον μεγαλύτερο Έλληνα τραγουδιστή.... Έρχεται από δυο περιοδείες με διαφορετικά προγράμματα, συναυλίες στον κόσμο για τον Καβάφη και έχει μπροστά του, εκτός από τη συναυλία του Ηρωδείου, συναυλίες στην Αμερική κλπ κλπ κλπ....

 

Και ενώ από την εκπομπή σου ξεκίνησε όλος ο χαμός πριν από δυόμιση χρόνια κι ενώ βλέπεις πως έχει διάθεση να μιλήσει για μουσική, άλλωστε ήρθε στην εκπομπή σου για ένα δεκάλεπτο για να "προμοτάρει" την επικείμενη συναυλία, επιμένεις να του κάνεις πολιτικές ερωτήσεις και να τον ρωτάς "Σαμαράς ή Τσίπρας;"!!!!!

 

Δεν σχολιάζω άλλο!

 

Τι δεν έχεις καταλάβει; Κωλοτρίβεται για κανένα σχόλιο που θα φέρει αντιδράσεις πάλι. Για την μουσική ότι και να πει δεν θα της κάνει νούμερα... Δημοσιογράφοι όλοι τα ίδια σκ..ά έχουν γίνει... 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη σημερινή έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ έχει ένα εκτενές δισέλιδο μεταξύ συνέντευξης και συνεχόμενης γραφής του Νταλάρα. Νομίζω είναι αρκετά καλό και αποκλειστικά μουσικού ενδιαφέροντος.

Γιώργος Νταλάρας:''Αυτή είναι η δική μου Μεσόγειος''

Δημήτρης Μανιάτης

Θα γεμίσει το Ηρώδειο μουσικές, από φάντος μέχρι ρεμπέτικα και από σεφαραδίτικα έως τραγούδια της Κάτω Ιταλίας. Με αφορμή μια μεγάλη συναυλία, ο καταξιωμένος ερμηνευτής χαρτογραφεί για «ΤΑ ΝΕΑ» τη θάλασσα των πολλών μελωδιών.

 

Αν η Μεσόγειος «προσλάμβανε» τον τραγουδιστή της αυτός θα ήταν... πολλοί-ές. Και αν «επέλεγε» ως DJ το πιο αντιπροσωπευτικό της set, αυτό θα ήταν ευρύ και ατέλειωτο και θα τα χωρούσε όλα, από φάντος μέχρι ρεμπέτικο και από τη φωνή ενός μουεζίνη έως τον Εντι Νάπολι. Και αυτό γιατί η θάλασσα των τριών ηπείρων υπήρξε ο χώρος (και ο χρόνος) για να φτιάξουν μουσικές, μύθους και αρχιτεκτονική οι λαοί εδώ γύρω και παρά τις μεγάλες και βαθιές διαφορές τους αυτή ακριβώς ήταν που τους ενοποιούσε.

Στην πινακοθήκη των αμέτρητων ερμηνευτών, των μουσικών αυτής της γεωγραφίας, ο Γιώργος Νταλάρας κατέχει μια θέση δικαιωματικά όχι μόνο λόγω του μόχθου του να τη διατρέξει χρόνια τώρα με συναυλίες και συμπράξεις. Αλλά και ως σοβαρός και σπουδαίος μουσικός (αυτό πρώτον και κύρια είναι ο Νταλάρας) που μελετάει τους τρόπους, τις φωνές, τα παιξίματα των καλλιτεχνών της.

Και τώρα η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου ο Νταλάρας θα συναντήσει τη διάσημη πορτογαλίδα ιέρεια των φάντος Ντούλτσε Πόντες και την Ισραηλινή Νόα (ήταν αυτή που ερμήνευσε το μουσικό θέμα της βραβευμένης με Οσκαρ ταινίας «Η ζωή είναι ωραία». Είναι επίσης η πρώτη Ισραηλινή που το 1994 τραγούδησε στο Βατικανό μπροστά στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', παρουσία 100.000 κόσμου). Θα είναι μια ευκαιρία να ακουστούν κομμάτια από το ευρύ μεσογειακό φάσμα - από τραγούδια της Κάτω Ιταλίας μέχρι φάντος και σεφαραδίτικες μπαλάντες. Δίνει δε και σε εμάς την αφορμή να μιλήσουμε με τον Γιώργο Νταλάρα για τη δική του Μεσόγειο, τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνει την περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. 

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ. «Σε αυτό το σημείο της Γης, οι άνθρωποι ανεβαίνοντας προς τα εδώ στάθηκαν και έφτιαξαν κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίοι οι μύθοι-θρύλοι-μορφές της Μεσογείου. Ο Ομηρος, ο Ορφέας, ο Απόλλωνας, ο Χριστός, ο Αρχιμήδης, ο Ηράκλειτος. Οι προφητείες, τα παραμύθια (τα περισσότερα) γεννήθηκαν εδώ. Από τη μία είχαμε τις προφητείες, από την άλλη την επιστήμη. Είχαμε τον μύθο του Ικαρου και τον Ιπποκράτη. Εδώ οι πρώτες απόπειρες γραφής, μια λιμνοθάλασσα με σπουδαίες πόλεις (Ιερουσαλήμ, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ρώμη, Βηρυτός, Αλεξάνδρεια). Μεσόγειος είναι από την "Ασκητική" του Καζαντζάκη μέχρι τον "Δον Κιχώτη" του Θερβάντες. Και από τον Οράτιο έως τον Λόρκα. Ολοι αυτοί έχουν σχέση: από τον Ελ Γκρέκο μέχρι τον Καστελούτσι και από τον ποιητή Ναζίμ Χικμέτ έως τον Ελύτη. Ακόμη και οι πιο τολμηροί όπως ο Αρχιμήδης που έκαψε στόλο με το κάτοπτρό του μέχρι τον Κολόμβο και τον Κουστό. Η δημοκρατία, η επιστήμη, η αρμονία έχουν ρίζα (και) μεσογειακή. Αν έκανα ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου χρόνια τώρα είναι πως με τη βάρκα μου γυρίζω το Αιγαίο. Οι άνεμοι της Μεσογείου (έχουμε τρεις γλώσσες γι' αυτούς: Δυτική, Λατινική, Αρχαία Ελληνική) κυκλώνουν όλη την περιοχή, επιδρούν και στον ήχο του κάθε λαού μάς ενώνουν. 

ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΙ. Από μικρός άκουγα καλλιτέχνες της Μεσογείου. Κάρλος Μουντόγια, Χουάν Σεράνο, Χουανίτο Βαλντεράμα. Τα πρώτα μου χρήματα τα έδωσα για δίσκους από Ισπανία, Αραβία. Θαύμαζα από παλιά τον μάγο της κιθάρας Πάκο Ντε Λουθία, ο παλιός τενόρος Μάριο Λάντσα με "πείραζε", η Αμάλια Ροντρίγκες ένιωθα πως είναι συγγενής μου, όπως η Χαρούλα Αλεξίου ή η Βιτάλη, η Καίτη Γκρέυ, η Γιώτα Λύδια. Η Γουάρντα, η Ουμ Καλσούμ και η Φεϊρούζ. Αλλά και ο κούρδος τραγουδιστής Ιμπραήμ Τατλίσες. Τους νιώθω συγγενείς μου, όπως τη Γεωργία Μηττάκη και τον Γιώργο Παπασιδέρη ή σήμερα τον Παναγιώτη Λάλεζα. Ακουγα Ρενάτο Καραζόνε, Ρίτα Παβόνε και τον Σέρτζιο Εντρίγκο. Βρέθηκα όμως να συνεργάζομαι και με τον Καζαντζίδη και τον Αγγελόπουλο που επίσης είχαν σχέση με τον Ζεκί Μουρέν και τον τεράστιο αιγύπτιο τραγουδιστή Αμπντέλ Χαλίμ Χαφέζ.

ΨΑΛΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΛΑΜΕΝΚΙΣΤΕΣ. Με τα χρόνια ταξίδεψα σχεδόν παντού εδώ. Από την Κύπρο μέχρι την Πορτογαλία. Και θα σας πω κάτι παράξενο: Νιώθω ότι έχω ξαναϋπάρξει με πολλούς καλλιτέχνες και πως μας ενώνουν πολλά. Για παράδειγμα, ο Κορσικανός Πέτρου Γκουελφούτσι διαφέρει πολύ λίγο από έναν Αραβα στα γυρίσματα. Ο ένας πατάει βέβαια σε συγκερασμένες νότες, εμείς έχουμε και τις διαμοιράσεις. Βλέπεις όμως κάτι κοινό. Οι ψαλτάδες μας Χατζημάρκος, Περιστέρης, Βασιλικός έχουν κοινά αν το ψάξεις με τους φλαμενκίστες. Η πολύστροφη λογική με την οποία δούλευε το λαρύγγι της η Ροντρίγκες είχε σχέση με το σμυρναίικο. Με την τελευταία συνεργαστήκαμε. Να σας αποκαλύψω πως μου είχε δώσει και στίχους της που μελοποίησα και τα τραγούδια εκείνα παραμένουν ανέκδοτα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ. Ομως παιδιά της Μεσογείου δεν είναι και όλοι αυτοί που αξιώθηκα να προλάβω, να γνωρίσω, να συμπράξω; Μίλησα με τον Μάρκο Βαμβακάρη, τον Παπαϊωάννου, τον Τσιτσάνη. Κάναμε παρέα με τον Στράτο Παγιουμτζή στο Καφενείο των Μουσικών. Ανέβηκα στο πάλκο με τον Πάνο Γαβαλά, τον Στελλάκη και τον Βαγγέλη Περπινιάδη. Γνώρισα τον Βάρναλη, τον Ελύτη, τον Αναγνωστάκη. Αισθάνομαι όμως και ως τέκνα της Μεσογείου τον Μίκη, τον Λοΐζο, τον Κουγιουμτζή, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Το τραγούδι "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" έχει μεταφραστεί πολύ έξω, έχει στο Ισραήλ σήμερα τέσσερις εκτελέσεις. 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ. Θέλουμε με διάθεση ενωτική να συμπράξουμε αφού εν πολλοίς με την Ντούλτσε και τη Νόα έχουμε ίδια αντίληψη για τη μουσική. Και οι δύο ξεχώρισαν από μικρές, τόλμησαν, πειραματίστηκαν. Η Νόα είναι Εβραία μαχητική, ξέρει την παράδοσή της, μιλάει για τη δημοκρατία και τον ρατσισμό, έχει μια παρουσία όλο αιχμές. Η Ντούλτσε είναι παιδί της παράδοσης που προχώρησε. Εχουμε τολμώ να πω και οι τρεις μια τσιγγάνικη νοοτροπία που δεν μας άφησε να μείνουμε γαντζωμένοι στα δεδομένα».

 

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.kathimerini.gr/785499/article/politismos/atzenta/giwrgos-ntalaras-ntoyltse-pontes-noa-mazi-sto-hrwdeio

 

 
ΑΤΖΕΝΤΑ  13:10 Γιώργος Νταλάρας, Ντούλτσε Πόντες, Νόα μαζί στο Ηρώδειο ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ
  • dulce-pontes-thumb-large.jpg

Η Ντούλτσε Πόντες παντρεύει το παραδοσιακό πορτογαλικό τραγούδι με τη σύγχρονη μουσική.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τρεις από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδιστές της Μεσογείου θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Ηρώδειο: ο Γιώργος Νταλάρας θα υποδεχθεί την Πορτογαλίδα Ντούλτσε Πόντες και την Ισραηλινή Νόα. Τους ενώνουν πολλά: και οι τρεις στηρίζονται γερά στις λαϊκές παραδόσεις των χωρών τους. Διευρύνουν με τόλμη αλλά και γνώση τους μουσικούς ορίζοντές τους. Συνεργάζονται σε συναυλίες και στη δισκογραφία με σπουδαίους ομοτέχνους τους από τα πιο διαφορετικά είδη. Και έχουν επιτυχία εδώ και δεκαετίες όπου κι αν ταξιδέψουν.

Στον δίσκο της «Μomentos», η Πόντες έχει ηχογραφήσει με τον Νταλάρα δύο θαυμάσια ντουέτα. Εχουν, άλλωστε, ξανατραγουδήσει άλλες δύο φορές μαζί και στο Ηρώδειο. Λίγο πριν από την καινούρια τους συνάντηση, παρέα, και για πρώτη φορά με τη Νόα, είπε στην «Κ» για την τόλμη της να τραγουδήσει και άλλα είδη μουσικής εκτός από τα fados. «Είναι γεγονός ότι ασχολήθηκα με διαφορετικά μουσικά είδη, ενώ ξεκίνησα από τα fados και συνεχίζω να ασχολούμαι με αυτά γιατί είναι η εθνική μου κληρονομιά, οι ρίζες μου. Ασφαλώς όλες οι προσπάθειες πάντα απαιτούν τόλμη, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αν πετύχεις ή όχι, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος». Για τον τρόπο που σμίγει την πορτογαλική παράδοση, το ευρύτερο ηχόχρωμα της Μεσογείου, αλλά και το αγγλόφωνο τραγούδι, την κλασική μουσική και το λυρικό τραγούδι απαντά ότι «όλα αυτά “παντρεύονται” χωρίς καμία επιτήδευση αρκεί το ένα να συμπληρώνει το άλλο. Ολα τα στοιχεία έρχονται αναπόφευκτα από τα ακούσματα, τις σπουδές που έχει κάποιος κάνει, τις εμπειρίες, τις δυνατότητές του αλλά πολλές φορές είναι και αποτέλεσμα συνειδητού πειραματισμού». Μίλησε ακόμα για την ανάγκη να κάνει γνωστά και τα σύγχρονα προβλήματα της χώρας της γιατί θεωρεί ότι το οφείλουμε στα παιδιά μας. Οι λαοί μας, του μεσογειακού Νότου, είδαν από τη μια μέρα στην άλλη τη ζωή τους να καταστρέφεται ενώ δεν έφταιξαν σε τίποτα».

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα (δύο ντουέτα στον δίσκο Momentos και μια σύνθεση του Στ. Κορκολή) διαπιστώνει ομοιότητες ανάμεσα στα ελληνικά λαϊκά και στα fados «επειδή τραγουδούν τους καημούς των ανθρώπων, τα προβλήματά τους και τις καθημερινές έγνοιες και δυσκολίες. Μιλάμε για μια μουσική που άνθισε σε μας, σε σας, στην Ισπανία με το φλαμένκο και είναι η επιτομή της ψυχολογίας μας, η φιλοσοφία των λαών μας. Τραγουδάμε όλοι μας για τη ζωή, τα βάσανα, τις στενοχώριες, τον έρωτα, τον θάνατο».



 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στον Alpha τώρα στην εκπομπή του Χαριτάτου.Τουλάχιστον διαθέτουν webtv οπότε θα αναρτήσουν την εκπομπή κάποια στιγμή.

 

http://www.alphatv.gr/shows/informative/proinienimerosialpha/webtv

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνένεντευξη στο TheTOC και στην Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Όποιος μπορεί ας την σώσει.

 

http://www.thetoc.gr/webtv/ontheroad/g-ntalaras-sto-thetoc-me-thumwnei-i-blakeia-kai-o-fthonos

 

Μας υποδέχτηκε στο home στούντιο που κάνει τις ηχογραφήσεις και την προετοιμασία της συναυλίας της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου.

Ο Γιώργος Νταλάρας (γιατί περί αυτού ο λόγος) μας ξενάγησε στα ενδότερα του χώρου που περνά αμέτρητες ώρες τις ημέρες με τους μουσικούς του και μας παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με το βλέμμα στη μουσική βραδιά του Ηρωδείου όπου στις 9 το βράδυ συναντά τις διεθνείς καλλιτέχνιδες, Dulce Pontes και Noa.

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη η μία, συνέντευξη κι η άλλη.... 

 

Μπράβο στην κυρία Λυμπεροπούλου και στο portal για το στήσιμο και τον τρόπο παρουσίασης της συνέντευξης και βεβαίως για τις, εντός κλίματος, ερωτήσεις....

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στον Alpha τώρα στην εκπομπή του Χαριτάτου.Τουλάχιστον διαθέτουν webtv οπότε θα αναρτήσουν την εκπομπή κάποια στιγμή.

 

http://www.alphatv.gr/shows/informative/proinienimerosialpha/webtv

 

Του έκαναν και mail...έμαθε και για το γάλα γαϊδούρας...  :razz:

 

Έγραψα 10' (μετά τη διαφήμιση που έκανε δηλαδή) οπότε καλύτερα να περιμένουμε το web tv. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνένεντευξη στο TheTOC και στην Κατερίνα Λυμπεροπούλου. Όποιος μπορεί ας την σώσει.

 

http://www.thetoc.gr/webtv/ontheroad/g-ntalaras-sto-thetoc-me-thumwnei-i-blakeia-kai-o-fthonos

 

Μας υποδέχτηκε στο home στούντιο που κάνει τις ηχογραφήσεις και την προετοιμασία της συναυλίας της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου.

Ο Γιώργος Νταλάρας (γιατί περί αυτού ο λόγος) μας ξενάγησε στα ενδότερα του χώρου που περνά αμέτρητες ώρες τις ημέρες με τους μουσικούς του και μας παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη με το βλέμμα στη μουσική βραδιά του Ηρωδείου όπου στις 9 το βράδυ συναντά τις διεθνείς καλλιτέχνιδες, Dulce Pontes και Noa.

 

(Συγνώμη για τα προβλήματα εικόνας-ήχου..) 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με λίγο καλύτερη εικόνα και ήχο από του Μάριου

 

6 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να είστε καλά,παιδιά!

 

Στον Ελεύθερο Τύπο και στη Δέσποινα Σαββοπούλου,σήμερα, συνέντευξη με τίτλο που εγώ επιλέγω: Κανείς δεν με έχει πληρώσει για να με έχει ούτε για να  ''πουληθώ'' όπως του αρέσει ούτε για να ''πω''  ό,τι του αρέσει.

 

Και τα σχετικά δημοσιεύματα

 

http://www.dalaras.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF/

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mακη πως να "πιασαν" το βιντεακι;;Εχεις υπ'οψιν καποια εφαρμογη με αποτελεσμα;;Γιατι εγω εψαχνα κ αναγκαστηκα να καταφυγω 

σε λυσεις αναγκης..Αν εχεις κατι υπ οψιν στειλε μου pm να ξερω για μελλοντικες περιπτωσεις..

Σε ευχαριστουμε πολυ κ εσενα κ την Ελινα για το σημερινο δημοσιευμα!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Την Παρασκευή 12/09/2014 ο Γιώργος Νταλάρας είναι καλεσμένος στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα.

 

Μόνο σ' εμένα φεύγει ο ήχος σε σχέση με την εικόνα ή έχετε όλοι το ίδιο θέμα? 

 

Με λίγο καλυτερη εικονα και ηχο απο του Μάριου, εδώ: 

 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.mousiki&id=36600

 

Dulce Pontes: «εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου»  

Συνέντευξη στον Γιώργο Μυζάλη 

  •  
  • pontes-thumb-large.jpg

 

Δυο λέξεις μού έρχονται στο μυαλό όταν ακούω την Dulce Pontes: εξαιρετική και διαφορετική. Η φωνή της, άλλοτε ήρεμη και γλυκιά, άλλοτε τραχιά και ακραία, μπορεί να συνταράξει τον ακροατή. Το ελληνικό κοινό κατάφερε να ξεπεράσει την έκπληξη και το παραξένισμα από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της Pontes στη χώρα μας. Εδώ και αρκετά χρόνια την έχει τοποθετήσει στις αγαπημένες του ερμηνεύτριες, τις «οικείες», τις γνώριμες και την ακολουθεί πιστά όπου εμφανίζεται. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, εκεί που η Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια θα συναντήσει την Ισραηλινή Noa και τον δικό μας Γιώργο Νταλάρα, για ένα ταξίδι στις μουσικές της Μεσογείου. Η συναυλία αυτή στάθηκε αφορμή για μια σύντομη, αλλά περιεκτική κουβέντα μαζί της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεστε στην Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα, στο Ηρώδειο. Ποιες οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές της συγκεκριμένης εμφάνισης με άλλες προηγούμενες; Ποιο είναι το συναίσθημα που δημιουργεί σε έναν ερμηνευτή ο χώρος αυτός;

Πράγματι, έχω εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στη χώρα σας, κυρίως σε δικές μου προσωπικές συναυλίες, αλλά και μια-δυο φορές με τον αγαπημένο μου φίλο, σπουδαίο μουσικό και τραγουδιστή Γιώργο Νταλάρα. Αυτή τη φορά, θα έχουμε και οι δυο την τιμή και τη χαρά να έχουμε και μια τρίτη φίλη μαζί μας, μια σπουδαία τραγουδίστρια και μουσικό από το Ισραήλ, τη Noa. Θα είναι η πρώτη φορά – και είμαι σχεδόν σίγουρη όχι η τελευταία – που θα συναντηθούμε οι τρεις μας στη σκηνή του Ηρωδείου. Εκτός, λοιπόν, του ότι θα τραγουδήσουμε στον ομορφότερο χώρο του κόσμου – κατά τη γνώμη μου – θα είμαστε οι τρεις μας στη σκηνή για να κάνουμε ένα μοναδικό ταξίδι στη μεσογειακή μουσική, σε μια μαγική νύχτα στο Ηρώδειο και θα είναι συγκλονιστικό το συναίσθημα, καθώς κοιτώντας ψηλά θα αντικρίζουμε την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα έχετε τον Γιώργο Νταλάρα στο πλευρό σας. Σαν προικισμένη και ταλαντούχα τραγουδίστρια που είστε, πώς θα περιγράφατε τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα;

Πρώτα από όλα, επιτρέψτε μου να πω ότι ο Γιώργος υπήρξε πάντοτε για μένα ένας πιστός φίλος, μια ευγενική προσωπικότητα και ταυτόχρονα ένας σκληρά εργαζόμενος επαγγελματίας, ένας ταλαντούχος τραγουδιστής και μουσικός και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πού βρίσκεται και προς τα πού θέλει να πάει. Ξέρει και ανακαλύπτει καινούργιους δρόμους και μονοπάτια στη μουσική. Δρόμους και μονοπάτια που δεν είναι προφανείς, που ο ίδιος, όμως, ξέρει καλά τον δρόμο για να σε πάρει μαζί του.

Τον γνωρίζατε ως τραγουδιστή προτού συνεργαστείτε;

Ναι, τον γνώριζα και προτού συναντηθούμε και συνεργαστούμε, καθώς μου αρέσει πάντοτε να ερευνώ και να ξέρω ανθρώπους της μουσικής σε διαφορετικές χώρες, ιδιαίτερα σε εκείνες της Μεσογείου.

Μετά από τόσες επισκέψεις στη χώρα μας, αισθάνεστε καθόλου Ελληνίδα; Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος στην Ελλάδα;

Όταν είμαι στη χώρα σας νιώθω σαν στο σπίτι μου και νιώθω Ελληνίδα με την έννοια ότι αγαπώ, θαυμάζω και σέβομαι τη χώρα σας για τη μεγάλη και σημαντική συνεισφορά της στις Τέχνες, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία. Όλοι μας χρωστάμε πολλά σε εσάς και την αγαπημένη σας πατρίδα. Δυστυχώς, έως τώρα, έχω έρθει εδώ μόνο για δουλειά και δεν είχα την δυνατότητα να επισκεφτώ πολλά μέρη ή να κάνω διακοπές, παρότι οι Έλληνες παραγωγοί είχαν όλη την καλή διάθεση. Έτσι, γνωρίζω περισσότερο την Αθήνα, λίγο από τη Θεσσαλονίκη και ακόμα λιγότερο την Πάτρα, όπου και βρέθηκα σε ένα φεστιβάλ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Χρησιμοποιείτε τη φωνή σας με πολλούς, διαφορετικούς και ιδιαίτερους τρόπους μερικές φορές. Πώς καταφέρατε να αποκτήσετε αυτές τις ερμηνευτικές ικανότητες; Έχετε κάνει μαθήματα φωνητικής; Προστατεύετε τη φωνή σας με κάποιον τρόπο;

Ναι, έχω κάνει μαθήματα για τη φωνή μου και προσπαθώ να μην τη χρησιμοποιώ άσκοπα ή περισσότερο από όσο αντέχει. Λατρεύω το τραγούδι και τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει όταν είμαι στη σκηνή.

Έχετε αγαπημένους συνθέτες Έλληνες; Θα σκεφτόσασταν ποτέ το ενδεχόμενο να ηχογραφήσετε καινούργιο υλικό εδώ στην Ελλάδα;

Υπάρχουν αρκετοί, που θα ήθελα να τους γνωρίσω περισσότερο και - γιατί όχι; - να εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας καινούργιας συνεργασίας, αφού έχω τη δική μου δισκογραφική εταιρεία στην Πορτογαλία. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η συναυλία της Δευτέρας, όπου θα είμαστε οι τρεις μας, μαζί με μια εξαιρετική και ταλαντούχα ορχήστρα, αποτελούμενη από 9 Έλληνες, 3 Ισραηλινούς και 4 Πορτογάλους δεξιοτέχνες, και σας προσκαλούμε όλους σε ένα μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο, τη θάλασσά μας, κάτω από τον μαγικό ιερό βράχο της Ακρόπολης. Θα σας περιμένω όλους εκεί.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για την σημέρινη μεγάλη συναυλία απο το δελτίο του ΜΕGA στις 27.09.14..
(Ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τον Makis Ioakimidis για την βοηθειά του καθως

κ την Caterina Kiriacou που ανακαλυψε το σχετικό βιντεο στο site του MEGA..
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!! 

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

5f29304d27a31cc6a2bf7cf9b0db96ed_XL.jpg
Είπαν για τον Γιώργο Νταλάρα!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ: "Αν υπήρχαν πέντε άνθρωποι σαν εμένα και σαν τον Νταλάρα στη δισκογραφία,θα είχαμε αναστατώσει τα πάντα”.
Δήλωση ντοκουμέντο!



gkionis-kazantzidis-dalaras2_0.jpg


Υπογράφει: Άρης Αναγνωστόπουλος

http://www.ogdoo.gr/apopseis/filoi/eipan-gia-ton-giorgo-dalara

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Στέλιος λέει μια φράση σ'αυτή τη συνέντευξη που δυστυχώς ισχύει μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς της ζωής μας:

 

"Δυστυχώς πολλοί από τους συναδέλφους είναι χαμερπείς, χαμαιλέοντες και σαλιάγκοι".

 

 

Αλλάζω θέμα...

Δεν ανοίγω νέο topic στις "πληροφορίες" γιατί περισσότερο για φάρσα μου φαίνεται.

 

To νέο δίσκο του Γιώργου Νταλάρα θα περιλαμβάνει η ελληνική έκδοση του iPhone 6

 

http://www.tokoulouri.com/science/ntalaras-itunes/

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Στέλιος λέει μια φράση σ'αυτή τη συνέντευξη που δυστυχώς ισχύει μέχρι σήμερα σε πολλούς τομείς της ζωής μας:

 

"Δυστυχώς πολλοί από τους συναδέλφους είναι χαμερπείς, χαμαιλέοντες και σαλιάγκοι".

Το σημαντικό είναι τί λέει ο Καζαντζίδης,για τον Νταλάρα,σε σχέση με όλα αυτά,που έχουν "βγει μπροστά" στο youtube κατά καιρούς.Αφού κι αυτό,που αναφέρεις πάλι σε θετικό για τον "θείο" το χρησιμοποιεί,λέγοντας,"μόνο ο Νταλάρας φωνάζει",εννοώντας τα δικαιώματα των καλλιτεχνών,από την ΑΕΠΙ και τις δισκογραφικές εταιρείες...Δεν καταλαβαίνω με ποιό σκεπτικό από αυτό το ντοκουμέντο,αξίζει περισσότερο να σταθούμε σε αυτό,που λέει ο Καζαντζίδης.Μας απαντάς αν θέλεις Θάνε,μιας κι εγώ δεν "αλλάζω θέμα",όταν δεν παίρνω απάντηση.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαβάζεις κάπου να γράφω τη λέξη "περισσότερο"; To ότι ξεχώρισα αυτή τη φράση σημαίνει ότι πρέπει να σταθούμε όλοι σε αυτή τη φράση; Δεν κατάλαβα γιατί σε ενόχλησε. Eκτός αν απαγορεύεται να σχολιάζουμε οτιδήποτε άλλο από αυτό που εσύ θεωρείς σημαντικότερο σε αυτά που αναρτάς και ενοχλήθηκες...

 

Το ότι άλλαξα θέμα οφείλεται στο ότι ήθελα να βάλω και ένα άλλο άρθρο... Το ότι μπήκε στο ίδιο post, ξέρεις πως οφείλεται καθαρά σε τεχνικό θέμα λειτουργίας του forum. Όταν ποστάρεις κάτι και στη συνέχεια, σε μικρό χρονικό διάστημα βάζεις ένα νέο post, αυτά συγχωνεύονται. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. Απευθύνσου στους super administrators. Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο να διαχωριστούν τα posts και να φύγει η φράση "αλλάζω θέμα".

 

Kαι δε νομίζω να έχεις απαίτηση να μην μπει τίποτα άλλο, όσον αφορά την αποδελτίωση, επειδή μπήκε η δήλωση του Καζαντζίδη.

 

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου.... Παρόλα αυτά, πιστεύω να κάλυψα τις όποιες απορίες σου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το δημοσίευμα από τη συνέντευξη του Καζαντζίδη στον κο.Γκιώνη,ήρθε στην επιφάνεια για ευνόητους λόγους,που έχουν να κάνουν με όλα αυτά που έχουμε δει και ακούσει να λέει ο Καζαντζίδης στο YouTube,τα οποία έχουν μείνει εκτός σπανίων εξαιρέσεων αναπάντητα,όλα αυτά τα χρόνια...κι εννοώ αναπάντητα,όχι με λόγο και αντίλογο μέσω σχολίων μας κάτω από τις ανάλογες αναρτήσεις και δημοσιεύσεις,αλλά με παράθεση αναμφισβήτητων ντοκουμέντων που αποδεικνύουν την "άλλη όψη του νομίσματος",στο πως έβλεπε ο Καζαντζίδης τον Νταλάρα...και τί πιο αδιαμφισβήτητο από τα λόγια του Καζαντζίδη σε συνέντευξη του.

Το σχόλιο μου λοιπον στο post σου έχει να κάνει με το ότι επέλεξες στο topic της αποδελτίωσης,που αφορά τηλεοπτικές εμφανίσεις-συνεντεύξεις κι ό,τι σχετικό καταγράφεται κι εχει καταγραφεί για τον "θείο" να μας απομονώσεις τί λέει ο Καζαντζίδης για τους συναδέλφους του(που στη συνέχεια μάλιστα εξαιρεί τον Νταλάρα)...Αφού λοιπον το "πας" με τους όρους του forum είσαι off topic,αφού το τί λέει για ακόμα μια φορά ο Καζαντζίδης για τους συναδέλφους του,ποσώς μας απασχολεί,αν δίπλα σε αυτά που είπε στον κο.Γκιώνη,δεν ανέφερε τούτα τα σημαντικότατα λόγια για τον Νταλάρα.Κι αυτό θαρρώ τον οχετό κατά του Νταλάρα,έχουμε προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσουμε και αντικρούσουμε πολλάκις,με όσα έχουμε δει στο YouTube.Νομίζω πως είμαι ξεκάθαρος.Ο καθένας μπορεί να γράψει,να σχολιάσει και να προβάλει,ή να αποκρύψει ό,τι θέλει.Δεν έγινε γι'αυτό το λόγο το σχόλιο μου,αλλά για το λόγο που απομονώσες τα λόγια του Καζαντζίδη και τα έβαλες σε λάθος topic...στο topic για τον Καζαντζίδη θαρρώ είναι η θέση τους κε.moderator!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ζητώ συγνώμη αν είμαι off topic. Δεν θα επαναληφθεί. Αν θες να υποβάλω και την παραίτησή μου από moderator, είμαι διαθέσιμος να την θέσω υπ'όψιν αυτών που με τοποθέτησαν σ'αυτή τη θέση. 

 

Αν και από τη στιγμή που έβαλες εδώ το απόκομμα της εφημερίδας, εδώ το σχολίασα. Αν το έβαζες στο topic του Καζαντζίδη, θα το σχολίαζα εκεί.

 

Όσο για όλα τα υπόλοιπα η δήλωση του Καζαντζίδη έχει ξαναγραφτεί και στο άρθρο μου "Ο Γιώργος Νταλάρας συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη", απλά με μια μικρή αλλά ασήμαντη διαφορά, λόγω της μεταφοράς της από κάποιο βιβλίο και όχι από την πρωτότυπη εφημερίδα... Είχα γράψει δηλαδή "Δυο-τρεις ακόμη να υπήρχαν σαν εμένα και σαν τον Νταλάρα, θα είχαμε αλλάξει το σύμπαν!" 

 

Νομίζω πως η ουσία παραμένει η ίδια και σου θυμίζω πως το άρθρο είχε προκαλέσει μάλιστα τις αντιδράσεις μιας μικρής μερίδας θερμοκέφαλων "Καζαντζιδικών". 

 

Αν δεν τα θυμάσαι, μπορείς να κάνεις μια επανάληψη... Μια επανάληψη άλλωστε δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

 

http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/o-giorgos-ntalaras-synanta-to-stelio-kaz

 

http://www.ogdoo.gr/erevna/thema/o-giorgos-ntalaras-synanta-ton-stelio-ka

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...