EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

"Νεφέλη, ασμένως παραδίδω τα σκήπτρα της αποδελτίωσης"

Δεν τα παραλαμβάνω. Κανείς δε σε φτάνει :walkman:  :walkman:  :walkman: .Απλά τυχαίνει η πρωινή καθημερινή δραστηριότητα να περιλαμβάνει και διάβασμα των βασικών πρωινών εφημερίδων. Οπότε αν πετύχω κάτι έχει καλώς. Εσύ το κάνεις επί του συγκεκριμένου. Επομένως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. :)  :)  :) 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέχισε την πρωϊνή ενημέρωση πάντως! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64090546

 

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ H ιδιοφυϊα, ο αγωνιστής, ο μύθος  

Πέντε άνθρωποι που συνδέθηκαν στενά μαζί του και συναντήθηκαν από διαφορετικούς δρόμους σκιαγραφούν την προ­σωπικότητα του μεγάλου Ελληνα

assets_LARGE_t_420_54420585_type12713.jp

Μία εκπληκτική αφήγηση που αφορά έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες του Ελληνισμού, τον Μίκη Θεοδωράκη, και το έργο του, όπως ο ίδιος το προσδιόρισε, είναι η συγκλονιστική αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί από σήμερα με το «Εθνος της Κυριακής». Το έργο του Μίκη απλώνεται σε επτά τόμους, που φέρουν τη σφραγίδα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Πρόκειται για τα έργα «Οι δρόμοι του Αρχάγγελου» (3 τόμοι) και το «Χρέος» (4 τόμοι), τα οποία αποτελούν την ολοκληρωμένη βιογραφία που ξεκίνησε να γράφει ο ίδιος ο Θεοδωράκης από το 1985 στην ηλικία των 60 ετών.

Ανθρωποι που έχουν συνδεθεί μαζί του, με τη ζωή και το έργο του, μίλησαν για εκείνον στην επίσημη παρουσίαση της έκδοσης που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Ολοι μαζί, και ο καθένας χωριστά με την ιδιότητά του, σκιαγράφησαν το αποτύπωμα Θεοδωράκη στον κόσμο.

Ο Γιώργος Νταλάρας, που έδωσε ζωή με τη φωνή του στα τραγούδια του Μίκη, και ο Μίμης Ανδρουλάκης, στενός του φίλος, ανέπτυξαν πρώτοι τις αρετές ενός ανθρώπου που κατάφερε να συνδέσει τη μουσική με την πολιτική και τη φιλοσοφία.

assets_LARGE_t_420_54420586_type12128.jp
Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Για τον στοχαστή Θεοδωράκη μίλησε ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, τον δικό του Μίκη μας σύστησε ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ τον «διψασμένο για ελευθερία» Θεοδωράκη «εικονογράφησε» ο εικαστικός και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος.

Γιώργος Νταλάρας
Τα εμβατήριά του γράφτηκαν για να συνεγείρουν τον λαό

assets_LARGE_t_420_54420587_type12128.jp
Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

«Σήμερα, στις δύσκολες ώρες της απόγνωσης, του αδιεξόδου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς αλληλεγγύη και χωρίς ελπίδα, τα τραγούδια του Μίκη, οι επιλογές του και η στάση ζωής του ανοίγουν ένα παράθυρο. Προτείνουν λύσεις, προτείνουν μία λύση στην ουσία, ότι ο αγώνας χωρίς να είσαι "ταγμένος", όπως λέει ο Ρίτσος στο Λιανοτράγουδο, δεν μπορείς να ελπίζεις...», είπε στην προσφώνησή του για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο ίδιος έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με τον Μίκη κι ίσως το χαρακτηριστικότερο κομμάτι του. Είναι ο δεύτερος ερμηνευτής της «Ρωμιοσύνης», σαράντα ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική ερμηνεία της από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Ετσι δικαιολογείται απόλυτα να μιλά για το μεγαλοφυές φαινόμενο Μίκης Θεοδωράκης, όπως ο ίδιος το αποκάλεσε:

assets_LARGE_t_420_54420588_type12128.jp
Γ. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΑΚΗΣ

Ιερός τρόπος
«Πέρα από τη βαθιά γνώση της μουσικής, αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι ο τρόπος με τον οποίο τη διαχειρίζεται. Ενας τρόπος μεγαλοφυής. Γνωρίζοντας ο ίδιος την αξία της προσφοράς της μουσικής, ασκεί μία τέτοια εποπτεία όπου ως μαέστρος μίας πραγματικής ή μίας αόρατης ορχήστρας κατευθύνει το τραγούδι με έναν τρόπο ιερό προς τον κόσμο. Αυτό γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια...

Τα εμβατήρια του Μίκη δεν γράφτηκαν για να ξεσηκώσουν το πλήθος, αλλά να συνεγείρουν τον λαό. Δεν είναι για στριμωγμένους που παρακολουθούν μία παρέλαση, ούτε για στρογγυλοκαθισμένους στον καναπέ απέναντι στην τηλεόραση.

assets_LARGE_t_420_54420590_type12128.jp
Α. ΜΑΡΑΤΟΣ

Απευθύνονται σε εκπαιδευμένους ακροατές, σε ενεργούς πολίτες. Αν ο Μίκης ζούσε την εποχή του Βέρντι και του παράγγελναν ένα έργο, είναι σίγουρο ότι θα έγραφε αυτό ακριβώς που είχε ανάγκη να γεννήσει η δική του ανησυχία, η δική του μουσική συμπεριφορά, το δικό του ήθος, χωρίς απλοποιήσεις και ευκολίες που θα κολάκευαν το ακροατήριο. Τα τραγούδια του λειτουργούν σαν προπομπός της ιστορικής στιγμής που θα ακολουθήσει...

Ο Μίκης έμελλε, δεκαετίες πριν, προφητικά να διαβλέψει την τύχη των γειτόνων λαών που σήμερα "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή", γίνεται κινητήριος δύναμη, βοήθεια εναντίον της βραδυπορίας, ελπίδα ακόμη και σύγχρονη αισθητική αγωγή για τους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες της πατρίδας μας».

assets_LARGE_t_420_54420592_type12128.jp
Γ. ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Μίμης Ανδρουλάκης
Οταν η Ελλάδα τον χρειάζεται, θα επιστρέφει πάντα

«Ο Θεοδωράκης είναι Κρητικός. Και όπως ορίζει ο Καζαντζάκης τον Κρητικό είναι αυτός που δεν βάζει κερί στα αφτιά του για να μην ακούει το τραγούδι των Σειρήνων. Τις αρπάζει από τα μαλλιά τις Σειρήνες, τις βάζει στο κατάστρωμα και ταξιδεύει μαζί τους. Οι Σειρήνες είναι ιδέες, είναι μελωδίες, είναι πρωτοβουλίες είναι ακόμη και γυναίκες.

Υπάρχει αυτός ο θεοδωρακικός εκλεκτικισμός που δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε πάντα, αλλά έχει έναν αδιάσπαστο, βαθύτερο εσωτερικό πυρήνα, στον οποίο επιστρέφει διαρκώς, ενώ οι εξωτερικοί φλοιοί μπορούν να μεταβάλλονται σε άπειρες διονυσιακές μεταμορφώσεις», είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης, περιγράφοντας την κρητική καταγωγή του μεγάλου συνθέτη.

Μίλησε για το πολύπλευρο «θεοδωρακικό σύμπαν», για τις πολλές και διαφορετικές διαστάσεις του μεγάλου Ελληνα, για τη μεγαλοφυΐα του, για την αέναη διαχρονικότητά του.

Το ρολόι της Ιστορίας
«Είναι ηγέτης ο Θεοδωράκης;», αναρωτήθηκε, μεταφέροντας ένα ερώτημα που απασχολεί και τον ίδιο τον συνθέτη. Για να δώσει αμέσως, ο ίδιος την απάντηση:

«Ηγέτης γίνεσαι όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας. Πέστε μου ποιος άλλος είναι πιο αντιπροσωπευτικός σε αυτόν τον συγχρονισμό. Κι αν ήταν εδώ ο Μίκης, θα του θύμιζα αυτό που του είχε πει κάποτε ο Χαρίλαος Φλωράκης:

"Εμένα ποιος θα με θυμάται μετά από 100 χρόνια; Κανείς. Ενώ εσένα θα σε θυμούνται και μετά από 500 χρόνια..."».

Θέλοντας να δώσει έμφαση στο διαρκές «παρών» του Μίκη, ο Μίμης Ανδρουλάκης τον παραλλήλισε με τον Επιμενίδη:

«Ο Μίκης εισήγαγε μία θεοδωρακική διαλεκτική, μία θεοδωρακική μυθολογία, μία θεοδωρακική μεθοδολογία. Πολλές φορές αδυνατούμε να τον καταλάβουμε. Μέσα σε αυτήν τη διαλεκτική ο Μίκης κατεβαίνει κατά καιρούς στον Κάτω Κόσμο.

Ο ίδιος, δε, είναι σαν τον Επιμενίδη, που είχε το χάρισμα να ζει σε διαφορετικές εποχές. Ο Μίκης, λοιπόν, θα διακόπτει τον... θεοδωράκειον ύπνον και θα επιστρέφει πάντα όταν τον χρειάζεται η Ελλάδα για να την απαλλάσσει. Θα έχουμε πολλές επιστροφές του Μίκη Θεοδωράκη», κατέληξε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Γ. Κουγιουμουτζάκης
Ονειρευόταν πάντα τη σύνθεση

Μία απλή εφηβική θεωρία, τη θεωρία του Μίκη για τη συμπαντική αρμονία, ανέλυσε ο καθηγητής Γιάννης Κουγιουμουτζάκης για να εξηγήσει γιατί ο Μίκης είναι ξεχωριστός:

«Η τέχνη του "συν" καθορίζει τον Μίκη Θεοδωράκη, γι' αυτό προσπάθησε με "νίκες και ήττες να την κάνει πράξη". Το "συν" του συνάδειν, τη σύζευξη Χριστιανισμού και Μαρξισμού, τη συναδέλφωση των Ελλήνων μετά τα δεινά του Εμφυλίου, τη σύνθεση τέχνης και πολιτικής. Εκεί ήταν "πρωτοπόρος". Φοβάμαι ότι οι πολιτικοί δεν κατάλαβαν ποτέ με τι πήγε να τους μπολιάσει. Ηταν επικίνδυνος στα κόμματα του κομματιάσματος. Αυτός ονειρευόταν σύνθεση. Τη συνένωση της διασπασμένης ελληνικής Αριστεράς, τη σύμπραξη μουσικής και ποίησης. Τη συμμαχία λαϊκού κι έντεχνου τραγουδιού, τη συνένωση όλων των πολιτικών δυνάμεων που απαιτούσε ο αγώνας για την πτώση της χούντας...».

Ανδρέας Μαράτος
Θέλει ο άνθρωπος να στέκεται όρθιος

«Η αυτοβιογραφία αυτή αποτελεί έναν σύγχρονο τρόπο να φτάσουν στον ελληνικό λαό κείμενα δυστυχώς άγνωστα. Και είναι κείμενα σπουδαία, γιατί αποτελούν ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας...», είπε ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος, μιλώντας για το επτάτομο έργο, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι όλα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη είναι «ζυμωμένα στο καμίνι της Ιστορίας». Γνωρίζοντας όσο λίγοι τον συνθέτη, σκιαγράφησε την προσωπικότητά του:

«Είναι ένας άνθρωπος διάφανος, ένας άνθρωπος διψασμένος για ελευθερία. Συμμετέχει, χωρίς στεγανά, και ως δημιουργός και ως άνθρωπος, σε ένα διαρκές αίτημα όχι μόνο εθνικής, αλλά και κοινωνικής και προσωπικής απελευθέρωσης. Αγαπά τρελά τη ζωή και ζητά, απαιτεί από τον άνθρωπο που είναι απέναντί του να στέκεται όρθιος, με το κεφάλι ψηλά απέναντι στο μέλλον...

Γρηγόρης Βαλτινός
Είναι πιο νέος από τους νέους

«Η σχέση μου με τον Μίκη είναι καρμική. Δεν λέω κάτι καινούργιο. Ποιος Ελληνας δεν αισθάνεται ότι η σχέση του με τον Μίκη είναι καρμική; Κι αυτό όχι γιατί ο Ελληνας ήταν δίπλα στον Μίκη, αλλά γιατί ο Μίκης ήταν πάντα δίπλα στον κάθε Ελληνα ξεχωριστά, σε κάθε έκφανση της ζωής του», είπε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Πρωταγωνιστώντας, πρόσφατα, στην παράσταση «Ποιος τη ζωή μου», που είχε ως θέμα τη ζωή του Μίκη, αντιλήφθηκε ότι ο συνθέτης είναι η ζωντανή «επιστροφή στους κλασικούς».

«Η μεγαλύτερη προσφορά του Μίκη, πέραν όλων αυτών που έχει γράψει, είναι ότι παραμένει νέος και πολλές φορές πολύ πιο νέος από τους νέους κάθε εποχής. Συνεχίζει να εμπνέει τους νέους και να είναι πρωτοπόρος. Γιατί ο Μίκης είναι κλασικός. Κάθε δημιουργία του μοιάζει με τη δημιουργία του σύμπαντος: είναι μοναδική».

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ
bibian@pegasus.gr

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γ.Νταλάρας σε ελληνικό σχολείο στο Μόντρεαλ.

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/omogeneia/story/526750/o-giorgos-ntalaras-se-elliniko-sxoleio-toy-montreal

 

Με τραγούδια και δώρα αγάπης υποδέχτηκαν οι μαθητές του σχολείου «Σωκράτης- Δημοσθένης» στο Λαβάλ, χθες, τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος βρέθηκε στο Μόντρεαλ για τη συναυλία με τα ρεμπέτικα τραγούδια.

«Τα παιδιά με γέμισαν τρυφερότητα, συγκίνηση και αγάπη. Δεν είναι πρώτη φορά που αυτός ο τόπος, το Μόντρεαλ, με εκπλήσσει θετικά για τις προτεραιότητές του στην εκπαίδευση. Με καλωσόρισαν παιδάκια από διαφορετικές εθνικότητες που μιλάνε ολόσωστα και τις τρεις γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά, σε ένα σχολείο με όλες τις τάξεις, όπου δάσκαλοι και γονείς δίνουν την ψυχή τους, τη δύναμή τους και το κουράγιο τους να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στη μόρφωση των παιδιών» είπε στο ΑΠΕ.

«Το να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθειά τους είναι αυτονόητο και είναι τιμή για εμάς. Στη σημερινή εποχή της απομόνωσης, η έννοια της αλληλεγγύης και της συμμετοχής αποκτά ξεχωριστή σημασία σε αυτό το σχολείο, γιατί έτσι ενισχύεται η πραγματική πολιτιστική αξία του διεθνισμού. Εμείς είμαστε κοντά τους μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, ιδιαίτερα το τραγούδι αυτών των συναυλιών, το ρεμπέτικο, το οποίο μας κάνει περήφανους» πρόσθεσε.

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο κατάμεστο θέατρο «Ριάλτο» γέμισε με παλμό το ακροατήριο, το οποίο συνεχώς χειροκροτούσε. Επιλέγοντας μία σειρά από τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, μεγάλων συνθετών από τη Σμύρνη, όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος, έδωσε το στίγμα της συνέχειας της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάστηκε στη σκηνή ως τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) με μία εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες, την Ασπασία Στρατηγού και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Έλληνα καλλιτέχνη είναι η Βοστόνη και το Τορόντο.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ


 

7 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152435474615588&set=a.427080070587.218173.597235587&type=1&theater

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μόντρεαλ έδωσε συνέντευξη στην Alexandra Valassis. Ανακοίνωσε πως θα ποστάρει τη συνέντευξη την επόμενη βδομάδα.

Ενδιαφέροντα και κάποια σχόλια στην ανάρτηση.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.gossip-tv.gr/inside-stories/G-Politics/story/354408/giorgos-ntalaras-prepei-o-kosmos-na-mathei-ti-eidoys-dimokratia-ehoyme-stin-ellada

 

Γιώργος Νταλάρας: «Πρέπει ο κόσμος να μάθει τι είδους δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα»

Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν επιλογές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον; Τι λέει για αυτό ο Γιώργος Νταλάρας;

«Ο κόσμος, όταν νιώθει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο, γίνεται χειρότερος. Κάποιες χώρες, κατά καιρούς, τυπώνουν το Σύνταγμά τους και το διανέμουν στους πολίτες τους. Πρέπει λοιπόν ο κόσμος να μάθει τι είδους δημοκρατία έχουμε στην Ελλάδα και τι κατοχυρώνει το Σύνταγμά μας. Απ' την άλλη μεριά, δεν πρέπει να ρίχνουμε την μπάλα ούτε στην εξέδρα, ούτε στον «φταίχτη» που εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε πριν από 15 μέρες. Γιατί τον ψηφίσαμε για να μας καλύψει την πλάτη. Η πολυτέλεια και η εξουσία διαβρώνουν τους ανθρώπους σε πολύ μεγάλο βαθμό. Και αυτό το έχουν πάθει και οι πολιτικοί μας και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας», λέει στο Έθνος.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με το dalaras.gr αύριο ο Νταλάρας θα είναι στον RealFm και στην εκπομπή Χατζηνικολάου. Μάλλον τηλεφωνικά.

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γ.Νταλάρας ξεχωρίζει το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Αμφίπολη.

http://tospirto.net/music/people/20704

 

«Η Αμφίπολη. Αντικειμενικά αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός με συγκλονιστικά ευρήματα ακόμα και σ’ αυτό το σημείο της ανασκαφής».

 

Τospirto.net ζήτησε από αγαπημένους καλλιτέχνες να θυμηθούν τα όσα είδαν και άκουσαν μέσα στη χρονιά, και να ξεχωρίσουν εκείνο το έργο (λογοτεχνικό, μουσικό, θεατρικό, εικαστικό) που τους έκανε εντύπωση.


«Η Αμφίπολη. Αντικειμενικά αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός με συγκλονιστικά ευρήματα ακόμα και σ’ αυτό το σημείο της ανασκαφής. Πέρα από πιθανές ενστάσεις για τη διαχείριση ή την πολιτική εκμετάλλευση της είδησης, πέρα από γραφικότητες που συνδέονται με αρχαιολαγνεία ή «Ελληνοπάθεια», η ουσία είναι ότι η ανασκαφή της Αμφίπολης μας υπενθύμισε την τεράστια αξία του πολιτιστικού υλικού, της αρχαιολογικής κληρονομιάς και των ιστορικών αναφορών που φυλάσσει αυτή η γη. Η Αμφίπολη ήταν η θρυαλλίδα για να ξαναθυμηθούμε ότι περιβαλλόμαστε από ένα μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο, αναξιοποίητο σε μεγάλο βαθμό, αλλά υπαρκτό. Θυμηθείτε ότι με αφορμή την Αμφίπολη ήρθε ξανά στην επικαιρότητα το θέμα των Αντικυθήρων. Παράλληλα, η ανασκαφή μαζί με τα ευρήματα φώτισε δίκαια μια ολόκληρη κοινότητα ψαγμένων και παθιασμένων επιστημόνων που ασχολούνται με την ανασκαφή. Αρχαιολόγοι, ανθρωπολόγοι, συντηρητές, καθηγητές, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανασκάπτουν, συντηρούν και ερευνούν με πενιχρά μέσα και μεγάλη αγάπη, αφοσίωση και πάθος όλη την Ελλάδα. Από τον Έβρο ως την Αντίπαρο και την Κρήτη. Είχα την ευκαιρία το καλοκαίρι να επισκεφθώ την ανασκαφή του Καθηγητή Αρχαιολόγου Νίκου Σταμπολίδη και των συνεργατών του στην Ελεύθερνα, που με συγκίνησε και με εξέπληξε. Οι αρχαιολόγοι εδώ και αλλού, που ασχολούνται με την ανασκαφή στον ελλαδικό χώρο, είναι πραγματικοί σκαπανείς και συνεισφέρουν στην αρχαιολογία, στην ιστορία, στην ανθρωπολογία, στην επιστήμη, στον πολιτισμό».

Γιώργος Νταλάρας

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

" Τι ωραία τρόικα είναι αυτή? "  Εύστοχος ο Νίκος Χατζηνικολάου...  :thumbsup:

 

Μικρή παρέμβαση, αλλά χρήσιμη. Μ' άρεσε η έναρξη με το σχόλιο του Χατζηνικολάου, αλλά και η πραγματική διάσταση της λέξης "τρόικα" που έδωσε ο Γ. Νταλάρας που την είχαμε ξεχάσει. Μας έχει μείνει μόνο η πολιτική σημασία. 

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εάν ήταν μεγαλύτερη η παρέμβαση καθόλου δεν θα πείραζε. Να ξεφύγουμε λίγο από τα πολιτικά και τη μπόχα τους.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτή δε μας κάνει Ελίνα. Δε θα την παρακολουθήσουμε. Είναι συνέντευξη σε δοσίλογους δημοσιογράφους της Νέριτ. Είναι όλοι τους πουλημένοι, δεν έπρεπε να πάνε εκεί. 

Edited by Theodore

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειρωνεύεσαι αντιλαμβάνομαι όχι τους καλλιτέχνες αλλά όσους δυσφορούν... Καλά κάνουν και δίνουν συνέντευξη στη Λένα Αρώνη συγκεκριμένα. Προσωπική άποψη.Την συμπαθώ ιδιαίτερα και προφανώς όταν δίνουν συνέντευξη κάπου τα κριτήρια δεν είναι αν υπάρχει εμπάργκο από κόμματα αλλά αν ο δημοσιογράφος είναι αξιοπρεπής και ικανός και η παραγωγή επίσης αξιοπρεπής. Το Art Beat είναι μια καθαρά πολιτιστική εκπομπή που δεν υπάρχει στα άλλα κανάλια.Όσον αφορά στα πολιτικά και στη μεροληψία των ιθυνόντων του καναλιού ο Νταλάρας τοποθετήθηκε πριν από λίγους μήνες σαφώς επικριτικά. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την χτεσινή επίσημη πρεμιέρα στο θέατρο ΔΙΑΝΑ. Και με το σχόλιο το δικό μου για τον Νταλάρα που τιμά τους συναδέλφους του με την πρώτη ευκαιρία.

http://www.fthis.gr/article/383590/8eatro-diana-diasimes-paroysies-stin-premiera-tis-parastasis-9-05

 

Κι επειδή ανεξάρτητα από τη θέληση καλούντων και προσκεκλημένων οι επίσημες πρεμιέρες εξελίσσονται σε κοσμικό γεγονός...

http://www.tlife.gr/Article/news-vasilis-papakwnstadinou-premiera/0-76-73357.html

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη στο περιοδικό "ΕΓΩ", σήμερα. Με πολύ ωραίες απαντήσεις.

 

'''Ο,τι πέτυχα το πέτυχα με δικό μου αγώνα, επιμονή και υπομονή, μελέτη και ,κυρίως, με την αγάπη του κόσμου''.

 

http://www.star.gr/Pages/Politismos.aspx?art=261150&artTitle=giorgos_ntalaras_oi_enoches_diatiroun_ton_anthropo_semno_kato_apo_to_kalami

 

Γιώργος Νταλάρας: «Οι ενοχές διατηρούν τον άνθρωπο σεμνό κάτω από το καλάμι»

«Την Ελένη Βιτάλη την πονάω, την αγαπάω και την θαυμάζω», είπε ο καλλιτέχνης

 

 

Ο Γιώργος Νταλάρας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πολιτική, στις σκληρές κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς, αλλά και στην φετινή του συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία.

Αρχικά, εξήγησε για ποιους λόγους έχει φίλους πολιτικούς από διάφορα κόμματα, λέγοντας πως του άρεσε να γνωρίζει ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική. «Πίστευα ότι χρειάζεται θάρρος, γνώση και προσήλωση για να το κάνεις από αυτό. Έτσι πίστευα… Ανήκω σε μια γενιά που έζησε με την πολιτική, ιδιαίτερα όσοι ανήκαν στο χώρο της Αριστεράς. Πιο παλιά μαζευόμασταν και συζητούσαμε έντονα. Ήταν η εποχή που δέκα, άνθρωποι, οι οποίοι ανήκαν στον ευρύ χώρο της Αριστεράς, διαφωνούσαν σε επιμέρους θέματα ή επί της «διαδικασίας». Και πολλές φορές αποδεικνυόταν εποικοδομητικό».

Σε ότι αφορά την σημερινή εικόνα, ο Γιώργος Νταλάρας ξεκαθαρίζει: «Τώρα η κρίση τα σάρωσε όλα».

Στη συνέχεια όταν κλήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς που έχει δεχτεί στο παρελθόν, όπως τελειομανής, άψογος επαγγελματίας, οραματιστής, σκληρός με τον εαυτό του, αλλά και απρόσιτος με δόσεις  βεντετισμού είπε χαρακτηριστικά: «Μην βιάζεστε, θα ειπωθούν και άλλα για μένα! «Έχω λαμβάνειν», που λέει και ο Μπιθικώτσης. Και ξέρετε ότι δεν είναι όλα με την ίδια πρόθεση. Άλλοι είναι υπερβολικά καλοί, άλλοι υπερβολικά κακοί, άλλοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Για να σας πω και μια… αμπελοφιλοσοφία που με τα χρόνια κατάλαβα ότι είναι ακριβής, «οι αλήθειες λένε τα πιο μεγάλα ψέματα και τα ψέματα τις πιο μεγάλες αλήθειες».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε για το αν νιώθει ενοχές για τα χρήματα που έχει βγάλει: «Πάντα! Ότι πέτυχα το πέτυχα με δικό μου αγώνα, επιμονή, υπομονή, μελέτη και κυρίως με την αγάπη του κόσμου. Από την άλλη πλευρά, οι ενοχές, κατά την άποψή μου είναι πάρα πολύ καλό πράγμα. Στις μέρες μας είναι αρετή. Διατηρούν τον άνθρωπο σεμνό κάτω από το καλάμι. Στον κόσμο οφείλω, εκτός από τον δικό μου κόπο, ότι κι αν κέρδισα. Θα ήταν κακόγουστο, αισθητικά και ηθικά, αν ξεχνούσα ότι είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που με την εμπιστοσύνη τους μου έδωσαν την δύναμη να ζήσω καλύτερα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φετινή του συνεργασία με την Ελένη Βιτάλη και την Γλυκερία. Ο καλλιτέχνης στην ερώτηση αν εντυπωσιάστηκε  από το γεγονός ότι η Ελένη Βιτάλη μίλησε για τα ναρκωτικά κάτι που πριν από μερικά χρόνια αποτελούσε ταμπού απάντησε: «Δεν νομίζω ότι η Ελένη έκανε κάτι για να παραδειγματίσει κάποιον. Ανίχνευσε τη ζωή της και έζησε τον δικό της πόνο. Και βγήκε νικήτρια.Την Ελένη την πονάω, την αγαπάω και την θαυμάζω. Όπως και τη Γλυκερία. Είναι δικοί μου άνθρωποι, αλλά και να μην είχαμε δουλέψει μαζί και φίλες μου να μην ήταν πάλι θα τις εκτιμούσα. Γιατί πρόσφεραν το ταλέντο τους και τα χρόνια τους σ’ αυτό το περιβολάκι που έχει σχέση με το λαϊκό τραγούδι και το λαϊκό πολιτισμό και έδωσαν τον κόπο τους και την ψυχή τους».

 

 

 

Και 


Η καχυποψία για τις φιλανθρωπικές του συναυλίες, η διαμάχη με τον Άκη Πάνου, ο Μανώλης Ρασούλης, η δικαστική διαμάχη με τον Τζίμη Πανούση είναι ιστορίες που τον έχουν πικράνει και τον έχουν εξοργίσει.

Μήπως ο Γιώργος Νταλάρας αισθάνεται πως θα έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά; «Εδώ χρειάζεται μια διευκρίνιση. Εγώ συμμετείχα κυρίως σε πολιτικές συναυλίες ή για κοινωνικού σκοπούς και πολύ λιγότερο σε φιλανθρωπικές. Αυτό απλά για την ιστορία. Και όταν λέμε συναυλίες, επειδή αυτό τον καιρό φτιάχνω το αρχείο μου, εννοώ πάνω από εφτακόσιες σε δέκα χρόνια, σε στάδια, εργοστάσια, χώρους δουλείας κ.λπ. Όσο για το ότι ο χρόνος γλυκαίνει τα συναισθήματα, αυτό είναι αλήθεια. Ελπίζω να ισχύει για όλους!», καταλήγει.



Πηγή: http://www.gossip-tv.gr/showbiz/story/360096/giorgos-ntalaras-alloi-einai-ypervolika-kaloi-alloi-ypervolika-kakoi-kai-alloi#ixzz3PZalfO98

 

Στην άλλη πλευρά της ζωής σας, είστε ένας νέος σε ηλικία παππούς δύο εγγονιών...Τους αφιερώνετε χρόνο; Θα κάνατε τα πάντα για την κόρη σας και τα παιδιά;

Αμέ! Θα έκανα τα πάντα και κάνω τα πάντα. Θα με θυμηθείτε, είναι μεγάλη ευλογία.

Πόσο σας έχουν σημαδέψει τα δύσκολα παιδικά σας χρόνια;Έχετε δουλέψει ως βοηθός καφενείου, εργάτης σε οικοδομή...Η οικονομική άνεση που ακολούθησε διέγραψε αυτήν τη σκληρή περίοδο της ζωής σας;

Κάθε άλλο, δεν ξεχνώ ούτε στιγμή από αυτά που πέρασα και κέρδισα εκείνα τα χρόνια. Το μυαλό μου, η ψυχή μου, η έννοια μου είναι πάντα εκεί.Και αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ενοχές.

Τι είναι;

Είναι σιγουριά και αλήθεια κι έτσι πατάς στέρεα στη γη. Είπαμε και πριν, όλα τα άλλα είναι καπνός.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί ή να θέσει ως στόχο ένας άνθρωπος που τα έχει κάνει όλα, όπως εσείς.

Να κάνω λίγο ακόμα, μάστορα;Έτσι λέγαμε παλιά όταν δουλεύαμε πιτσιρικάδες στα συνεργεία μαθητευόμενοι. Όταν μας έδειχναν κάποιο ''κόλπο'' οι τεχνίτες.

 

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.907921315926119.1073741832.292902650761325&type=1

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νταλάρας, Κουγιουμτζή, Τσέρτος, Κατσιγιάννης, Μπαλαχούτης μίλησαν την περασμένη Τετάρτη για τον Χρήστο Νικολόπουλο, στο Εθελοντικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.Ακούστε επίσης, τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου από το νέο δίσκο του Πασχάλη Τερζή, αλλά και σπάνιες, ανέκδοτες ηχογραφήσεις...

 

O Χρήστος Νικολόπουλος στους 100,6 Fm

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

 

http://www.ogdoo.gr/epikairotita/media/o-xristos-nikolopoulos-stous-100-6-fm

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω τη φήμη καλοπροαίρετου ανθρώπου αλλά την αλήθεια θέλω να λέω. Η εκπομπή ήταν εξαιρετική!

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...