EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Στις εφημερίδες Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, ΝΕΑ, Βραδυνή, Ελεύθ.Τύπο και Απογευματινή υπάρχουν ρεπορτάζ από την παρουσίαση του cd ''Ρωμιοσύνη-’ξιον εστί''.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ρεπορτάζ από την Εφημερίδα "Τα Νέα"

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Νέα «Ρωμιοσύνη» ύστερα από σαράντα χρόνια

«Κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα τη "Ρωμιοσύνη"» έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης -εδώ, με τον νέο ερμηνευτή του έργου Γιώργο Νταλάρα

«Η "Ρωμιοσύνη" ηχογραφείται ξανά ύστερα από 40 χρόνια», έλεγε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης. «Γιατί έως τώρα κανείς δεν τόλμησε να την αγγίξει. Και όχι μόνο γιατί στην πρώτη ηχογράφηση ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, με τη συγκλονιστική ερμηνεία του, έχει ανεβάσει τον πήχυ πολύ ψηλά. Αλλά και γιατί το έργο παρουσιάζει τρομακτικές δυσκολίες».

Η ζωντανή ηχογράφηση των συναυλιών που έδωσε πέρυσι ο Γιώργος Νταλάρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο βραδιές που οργάνωσε ο Σύλλογος Επανένταξης Εθισμένων «Η Επιστροφή», μας δίνουν σήμερα την άλλη εκδοχή της «Ρωμιοσύνης» (που κυκλοφορεί σε διπλό CD μαζί με το «’ξιον Εστί»)- εκείνη που θα σταθεί δίπλα στην πρώτη εκτέλεση. Συμμετείχε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινού, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η χορωδία της ΔΕΗ, του Δήμου Αθηναίων και η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου, ο λυρικός τραγουδιστής Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ως αφηγητής ο Γιώργος Κιμούλης.

«Ήταν ιδέα του Γιώργου Νταλάρα να προσθέσει μια παιδική χορωδία που, εκτός από τον συμβολισμό, πλουτίζει το έργο με νέα ηχοχρώματα», είπε ο Μίκης. «Μας χάρισε μια δεύτερη εκδοχή της "Ρωμιοσύνης", που έχει και το πλεονέκτημα να είναι κοντά στον σημερινό ακροατή και κυρίως στους νέους».

«Αφού η εποχή μας φέρνει αρνητικά δώρα στα παιδιά, όποιος μπορεί προσφέρει κάτι», έλεγε ο Γιώργος Νταλάρας. «Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν πάντα στήριγμά μου. Το 1988, στη συναυλία που έγινε στο Ηρώδειο με το "’ξιον Εστί", θυμάμαι ακόμα τα μάτια του - γιατί ήταν η πρώτη φορά που έμπαινε εκεί. Μετά έβαλα μέσα στις αγωνίες μου τη "Ρωμιοσύνη" που για πρώτη φορά τραγούδησα πέρυσι».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΡΤ (που είναι χορηγός επικοινωνίας), Χρήστο Παναγόπουλο, ο Μίκης πρότεινε να ακούγεται περισσότερη ελληνική μουσική από τα ραδιόφωνά της και τα κανάλια, γιατί «η ποιότητα του ελληνικού λαού παραμένει ανέγγιχτη». Απλά, δίνεται άλλη εικόνα προς τα έξω. «Για να μην πούμε τις αμαρτίες της ΕΡΤ με τις εκδηλώσεις για την Παπαρίζου! Αυτά τα πράγματα δεν είναι για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

ΤΑ ΝΕΑ , 21/12/2006 , Σελ.: P24

Κωδικός άρθρου: A18722P242

ID: 550469

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?...8722&m=P24&aa=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ρεπορτάζ για το cd "Ρωμιοσύνη - ’ξιον Εστί" από την "Καθημερινή"

«Ρωμιοσύνη» - «Aξιον Eστί» νέες εκτελέσεις σε διπλό cd

Νοέμβριος του 2005. Δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και του Οδυσσέα Ελύτη και τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα. Δύο βραδιές που ηχογραφήθηκαν για να κυκλοφορήσουν ένα, σχεδόν, χρόνο μετά σε διπλό cd. Και το σημαντικότερο: τα έσοδα από τις πωλήσεις της μοναδικής αυτής συναυλίας θα διατεθούν στο Σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων «Η Επιστροφή», ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με πρόεδρο την κυρία Γέλη Αγγελοπούλου.

Οι δύο βραδιές είχαν και ιστορική διάσταση. Ηταν η πρώτη επανεκτέλεση της «Ρωμιοσύνης» μετά το 1966 και την κλασική ερμηνεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση. «Είχε βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ ο Μπιθικώτσης», υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης, «είναι ένα έργο με σημαντικές δυσκολίες για τον ερμηνευτή». Συμφώνησε ο Γιώργος Νταλάρας, και συμπλήρωσε πως «όταν λέμε ότι αγαπάμε τους μεγάλους συνθέτες πρέπει να το αποδεικνύουμε κι εγώ το κάνω με κάθε ευκαιρία». Ο Μίκης Θεοδωράκης θυμήθηκε την επιστροφή του στο Ηρώδειο το 1988 ύστερα από πολυετή αποκλεισμό και ο Γιώργος Νταλάρας την πρώτη τους συνάντηση: «Ημουν στα 14 και τον είχαμε επισκεφθεί στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη μαζί με τη μάνα μου».

Στις δύο συναυλίες συνέπραξαν ο Τ. Χριστογιαννόπουλος, ο Γ. Κιμούλης, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Α. Πυλαρινού, και οι χορωδίες της ΔΕΗ υπό τη διεύθυνση του Κ. Κωνσταντάρα, του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Στ. Μπερή και η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Σε μεγάλη εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Κέντρου «Μουσείον Μίκης Θεοδωράκης» για το 2007. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο ίδιος ο συνθέτης. Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του μουσείου στάθηκε η 14μηνη εξορία του Μ. Θεοδωράκη στη Ζάτουνα την περίοδο της δικτατορίας. Μετά την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής του σχολείου της Ζάτουνας και τη μετατροπή του σε πολιτιστικό χώρο, οι υπεύθυνοι του Κέντρου στοχεύουν μέσα στο 2007 να φιλοτεχνήσουν προτομές μεγάλων μορφών της τέχνης που ενέπνευσαν τον Μίκη Θεοδωράκη (Σεφέρης, Ρίτσος, Ελύτης, Νερούδα, κ. ά.). Στόχος, η «Αλέα των ποιητών» να αναδειχθεί σε κεντρικό μνημειακό συγκρότημα της Ζάτουνας. Φιλόδοξο όραμα του πολιτιστικού συλλόγου η δημιουργία πολιτιστικής γέφυρας με τη Γαλλία για προώθηση πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../12/2006_209706

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την "Ελευθεροτυπία"

«Να γίνει η ΕΡΤ... Μέγας Αλέξανδρος»

«Μη μας αδικείτε κύριε Θεοδωράκη. Σε λάθος πόρτα χτυπάτε». Αμήχανος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος άκουσε τα σχόλια που εξαπέλυε λίγες θέσεις πιο 'κεί ο Μίκης Θεοδωράκης για «τις αμαρτίες της ΕΡΤ με τη Eurovision».

Κι αισθάνθηκε ακόμα πιο άβολα με την πρόταση που του απηύθυνε ο συνθέτης «να γίνετε και λίγο δικτάτορας: να πείτε ότι το 80% του προγράμματος θα αφορά την ελληνική μουσική» ή έστω «να πείτε να παιχθεί ολόκληρο το "Αξιον Εστί" σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας και θα δείτε πόσα νέα παιδιά θα το τραγουδάνε την επόμενη ημέρα». 'Η με την επισήμανση «σας πληρώνει κι ο αγρότης από τον Εβρο ή την Κρήτη. Ελάτε μαζί μου, κύριε πρόεδρε, σε μία συναυλία, σε κάποια συνοικία. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι αυτός ο κόσμος εξακολουθεί να μας αγκαλιάζει». Και με την κατακλείδα: «Μπείτε μπροστά εσείς ως Μέγας Αλέξανδρος κι εγώ υπόσχομαι να γίνω ο... Βουκεφάλας σας».

Ο κ. Παναγόπουλος απέφυγε να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει «στρατηλάτης» για την επέλαση του ελληνικού τραγουδιού στην ΕΡΤ. 'Η έστω ότι το κρατικό κανάλι θα μεταδώσει ολόκληρη συναυλία με το περιεχόμενο του δίσκου για τον οποίο ο ίδιος βρέθηκε στο πάνελ- η ΕΡΤ είναι πάντως χορηγός επικοινωνίας του δίσκου «Ρωμιοσύνη-Αξιον Εστί. Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη» (Universal). Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών της συναυλίας που είχε δοθεί πέρυσι τον Νοέμβριο υπέρ του Συλλόγου Επανένταξης Εθισμένων «Η Επιστροφή». Αλλά και τα έσοδα του δίσκου στην «Επιστροφή» θα διατεθούν. Εξ ου και οι θερμές ευχαριστίες που απηύθυνε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Γέλη Αγγελοπούλου.

Η «Ρωμιοσύνη»

Ηταν φυσικό η παρουσίαση του δίσκου να προκαλεί στον Μίκη ευφορία. Κατ' αρχάς για την ποιότητα των ερμηνειών και της ηχογράφησης που είναι «κοντά στα σύγχρονα ηχητικά ακούσματα». Αλλά και γιατί η «Ρωμιοσύνη» ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. «Κανείς δεν τόλμησε να την αγγίξει. Οχι μόνο γιατί ο Μπιθικώτσης είχε βάλει τον πήχυ πολύ ψηλά αλλά και γιατί το έργο έχει τρομακτικές ερμηνευτικές δυσκολίες. Πολύ σωστά περίμενε ο Νταλάρας τόσα χρόνια ώστε να είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα. Και είμαι ευτυχής που διάλεξε να την κυκλοφορήσει στη σημερινή εποχή, την πνευματικά πιο άνυδρη απ' όσες έχω ζήσει».

«Κανείς μας δεν άγγιζε τη "Ρωμιοσύνη"», επιβεβαίωσε και ο Γιώργος Νταλάρας. Και ο ίδιος χρόνια δεν το σκεφτόταν καν, μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο ερμηνευτικής ωριμότητας και «να την τραγουδήσω με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Η ερμηνεία του Μπιθικώτση είναι αξεπέραστη...».

Το «Αξιον Εστί»

Το «Αξιον Εστί» έχει αντίθετα γνωρίσει πολλές διαφορετικές ερμηνευτικές εκδοχές. Και έχει προηγηθεί ηχογράφηση με τον Γιώργο Νταλάρα, από την ιστορική συναυλία το '88 όταν ο Μίκης έμπαινε για πρώτη φορά στον απαγορευμένο μέχρι τότε για εκείνον χώρο του Ηρωδείου (έργα του είχαν παιχτεί, ποτέ μέχρι τότε ωστόσο δεν τα είχε διευθύνει ο ίδιος). Καθώς, το έργο είχε ηχογραφηθεί τότε ερασιτεχνικά από δικάναλο, το αποτέλεσμα δεν ικανοποιούσε τον Νταλάρα...

Η τωρινή ηχογράφηση έχει γίνει υπό τις καλύτερες συνθήκες στο Μέγαρο. Το υπογράμμισε κι αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης, επισημαίνοντας και την εξαιρετική ερμηνευτική συμβολή στο «Αξιον Εστί» του Τάση Χριστογιαννόπουλου και του Γιώργου Κιμούλη. Αφηγητής ο τελευταίος ευχαρίστησε για την «τιμή να αρθρώνω αυτό το λόγο-ύμνο της κατάφασης στη ζωή». Συμμετέχουν ακόμα η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τον Ανδρέα Πυλαρινό, οι χορωδίες της ΔΕΗ υπό τον Κωστή Κωνσταντάρα, του Δήμου Αθηναίων υπό τον Σταύρο Μπερή και η Νεανική Χορωδίου Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό την Κατερίνα Βασιλικού.

Η παρούσα ηχογράφηση δεν θα παιχτεί από τα ραδιόφωνα. Είναι σίγουρος ο Μίκης. «Κρίμα», είπε, «που μετά από τόσες θυσίες οι 1.000 ραδιοφωνικοί σταθμοί που υπάρχουν δεν παίζουν ελληνικά τραγούδια. Οι γραικύλοι όμως αγνοούν τη ράτσα τους.(...) Αλλά εγώ νομίζω ότι δεν πέρασε ποτέ η μόδα μας. Γιατί εμείς γράφαμε πάντα για τον λαό. Και ο λαός έχει διάρκεια...».

Ν.ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 21/12/2006

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...113,id=70551524

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από τον "Ελεύθερο Τύπο"

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «Ρωμιοσύνη» ξανά με σεβασμό στον Σερ

Σαράντα χρόνια μετά την πρώτη της αυθεντική ηχογράφηση με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, η «Ρωμιοσύνη» του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκει στο πρόσωπο του Γιώργου Νταλάρα το δεύτερο ιδανικό ερμηνευτή της.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

Χθες κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε η ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης που δόθηκε πέρσι (2005) στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με τη «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου και το «Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, επίσης με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος είχε ερμηνεύσει για πρώτη φορά το έργο το 1988 στο Ηρώδειο.

Οι δύο συναυλίες είχαν διοργανωθεί από το Σύλλογο Επανένταξης Εθισμένων «Επιστροφή».

Ο Μίκης Θεοδωράκης συγκινημένος για την έκδοση, στην οποία συμμετέχουν ακόμα ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο Γιώργος Κιμούλης στο ρόλο του αφηγητή, καθώς και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η οποία εκτέλεσε τα έργα, κάτω από τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, με τη συμμετοχή και της Λαϊκής Ορχήστρας, που φέρει το όνομα του συνθέτη, σημείωσε χθες:

«Θέλω να συγχαρώ τον Γιώργο Νταλάρα για την ποιότητά του. Εσκυψε με προσοχή, αγάπη και σεβασμό στη Ρωμιοσύνη, ηχογραφώντας την για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια. Κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει να την αγγίξει. Και όχι μόνο γιατί ο Μπιθικώτσης ανέβασε τον πήχυ πολύ ψηλά, αλλά και γιατί πρόκειται για ένα έργο με τρομακτικές δυσκολίες για τον τραγουδιστή. Μας χάρισε μια δεύτερη εκδοχή της Ρωμιοσύνης κοντά στα σύγχρονα ηχητικά ακούσματα. Οσο για το Αξιον Εστί, η πρώτη επαφή του ήταν το 1988 στο Ηρώδειο. Ουδείς γνωρίζει ότι, χάρη σε έναν άγραφο νόμο, δεν είχα δικαίωμα να διευθύνω εκεί. Ο Γιώργος Νταλάρας επέλεξε να κυκλοφορήσει αυτό το έργο στη σημερινή άποψη, την πιο άνυδρη πνευματικά εποχή απ' όσες έχω ζήσει μέχρι στιγμής».

Ο Γιώργος Νταλάρας, παίρνοντας το λόγο, είπε χαρακτηριστικά:

«Πέρσι η Επιστροφή ζήτησε τη συμμετοχή μου για μία εκδήλωση για την ενίσχυση του έργου της. Οταν μου έγινε η πρόταση σκέφτηκα να συνδέσουμε τα δύο μεγάλα κείμενα, του Αξιον Εστί και της Ρωμιοσύνης, με ένα πιο καθημερινό πρόβλημα, ώστε αυτά τα μηνύματα να αποκτήσουν άλλη αίσθηση. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι πάντα το στήριγμά μου. Τον γνώρισα στα 14μου χρόνια, όταν του πηγαίναμε με τη μητέρα μου τα τραγούδια του πατέρα μου για να τα ακούσει. Το 1988 θυμάμαι τα μάτια του όταν μου εξηγούσε γιατί δεν είχε μπει ως τότε στο Ηρώδειο. Τότε η συναυλία ηχογραφήθηκε από δικάναλο. Τώρα ξεπέρασα τα όρια και έβαλα και τις δικές μου αγωνίες στη Ρωμιοσύνη. Κανείς μας δεν την άγγιζε μέχρι τώρα. Για μένα ήταν μια ειδική στιγμή της ελληνικής μουσικής. Κι έτσι την κράτησα μέχρι πέρσι που την τραγούδησα με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Η ερμηνεία του Μπιθικώτση παραμένει αξεπέραστη».

«Κύριε Παναγόπουλε, να γίνετε δικτατορας! »

Εμβρόντητος έμεινε χθες ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος, όντας παρών στην παρουσίαση του c.d., καθώς η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση είναι χορηγός επικοινωνίας, δέχτηκε από τον κορυφαίο Ελληνα συνθέτη βροχή προτάσεων και παρατηρήσεων.

«Θέλουμε η ΕΡΤ να σπάσει το μονοπώλιο. Γι' αυτό, κύριε Παναγόπουλε, να γίνετε δικτάτορας και να πείτε το 80% του προγράμματος να είναι αφιερωμένο στην ελληνική μουσική», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Σας προτείνω επίσης, κύριε Παναγόπουλε, να προγραμματίσετε την παρουσίαση ολόκληρου του "Αξιον Εστί" σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας. Για να μην αναφερθούμε και στις αμαρτίες της ΕΡΤ με τη Eurovision. Κάντε το αυτό και θα δείτε πόσοι θα τραγουδάνε τη Ρωμιοσύνη την άλλη μέρα».

Ο κ. Παναγόπουλος θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους και απλώς είπε στον Μίκη Θεοδωράκη: «Μην μας αδικείτε, κύριε Θεοδωράκη, σε λάθος πόρτα χτυπάτε...».

«Αυτή τη στιγμή παίζονται 60 συμφωνικά έργα μου στο εξωτερικό», ανταπάντησε ο Μίκης. «Ούτε ένα δεν παίχτηκε από το κρατικό κανάλι. Νομίζω ότι δεν πέρασε ποτέ η μόδα μας. Μπείτε μπροστά εσείς σαν Μέγας Αλέξανδρος κι εγώ σας ορκίζομαι ότι θα γίνω Βουκεφάλας!».

http://www.elef-typos.gr/

Share this post


Link to post
Share on other sites
«Μη μας αδικείτε κύριε Θεοδωράκη. Σε λάθος πόρτα χτυπάτε». Αμήχανος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος άκουσε τα σχόλια που εξαπέλυε λίγες θέσεις πιο 'κεί ο Μίκης Θεοδωράκης για «τις αμαρτίες της ΕΡΤ με τη Eurovision».

Κι αισθάνθηκε ακόμα πιο άβολα με την πρόταση που του απηύθυνε ο συνθέτης «να γίνετε και λίγο δικτάτορας: να πείτε ότι το 80% του προγράμματος θα αφορά την ελληνική μουσική» ή έστω «να πείτε να παιχθεί ολόκληρο το "Αξιον Εστί" σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας και θα δείτε πόσα νέα παιδιά θα το τραγουδάνε την επόμενη ημέρα». 'Η με την επισήμανση «σας πληρώνει κι ο αγρότης από τον Εβρο ή την Κρήτη. Ελάτε μαζί μου, κύριε πρόεδρε, σε μία συναυλία, σε κάποια συνοικία. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι αυτός ο κόσμος εξακολουθεί να μας αγκαλιάζει». Και με την κατακλείδα: «Μπείτε μπροστά εσείς ως Μέγας Αλέξανδρος κι εγώ υπόσχομαι να γίνω ο... Βουκεφάλας σας».

Ο κ. Παναγόπουλος απέφυγε να διαβεβαιώσει ότι θα γίνει «στρατηλάτης» για την επέλαση του ελληνικού τραγουδιού στην ΕΡΤ. 'Η έστω ότι το κρατικό κανάλι θα μεταδώσει ολόκληρη συναυλία με το περιεχόμενο του δίσκου για τον οποίο ο ίδιος βρέθηκε στο πάνελ- η ΕΡΤ είναι πάντως χορηγός επικοινωνίας του δίσκου «Ρωμιοσύνη-Αξιον Εστί. Ο Γιώργος Νταλάρας ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη» (Universal). Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών της συναυλίας που είχε δοθεί πέρυσι τον Νοέμβριο υπέρ του Συλλόγου Επανένταξης Εθισμένων «Η Επιστροφή». Αλλά και τα έσοδα του δίσκου στην «Επιστροφή» θα διατεθούν. Εξ ου και οι θερμές ευχαριστίες που απηύθυνε χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Γέλη Αγγελοπούλου.

Έχει απόλυτο δίκιο σ' αυτό που λέει ο Μίκης Θεοδωράκης!

Μια απορία έχω μόνο... Υπήρχαν ρε παιδιά κάμερες που να κάλυπταν τις συναυλίες; Εγώ πάντως τη 2η μέρα δεν είδα καμία... :music: Εκτός αν υπήρχαν και δε τις είδα εγώ... Γιατί από στραβωμάρα καλά πάμε δυατυχώς. B)

Πάντως ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΕΡΤ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΠΟΛΥ!!!!

(Το γράφω με τεράστια γράμματα να το δουν όσοι πρέπει να το δουν... :music: )

Κι άλλη μια ερώτηση ρε παιδιά... Αν εμείς ως ακροατές, ζητήσουμε ομαδικώς από την ΕΡΤ να προβάλλει τις συναυλίες, επιβεβαιώνοντας όσα είπε παραπάνω ο κ. Θεοδωράκης για όσους δεν πείστηκαν..., δε μπορεί να γίνει κάτι;;;;; :razz::music:

Υ.Γ.: Αγνή ευχαριστώ πολύ για τα links :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρεπορτάζ από την παρουσίαση του CD "The Life Gallery Dinning Room Collection", στην οποία παρεβρέθηκε ο Γιώργος Νταλάρας...

http://www.musiccorner.gr/news/events/06/m...daki/index.html

Επίσης: για το δίσκο: "Τα τραγούδια μου":

http://www.musiccorner.gr/extras/record/025.html

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη χτεσινή Καθημερινή εκτός από το άρθρο στα πολιτιστικά,

και το άρθρο της Ελένης Μπίστικα, στη δευτερη σελίδα αναφέρεται στην κυκλοφορια της "Ρωμιοσύνης" και του "Αξιον Εστί"

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../12/2006_209762

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια απορία έχω μόνο... Υπήρχαν ρε παιδιά κάμερες που να κάλυπταν τις συναυλίες; Εγώ πάντως τη 2η μέρα δεν είδα καμία... :music: Εκτός αν υπήρχαν και δε τις είδα εγώ... Γιατί από στραβωμάρα καλά πάμε δυατυχώς. :xmas:

Κάμερες υπήρχαν.’λλωστε νομίζω, πως στο Μέγαρο μαγνητοσκοπούν όλες τις παραστάσεις.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως, στη συνέντευξη τύπου, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ να γίνει ένα αφιέρωμα στο "’ξιον Εστί" με φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει εικόνα από τις παραστάσεις... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο "Επενδυτής" του προηγούμενου Σαββάτου φιλοξενούσε κοινή συνέντευξη του Θάνου Μικρούτσικου και του Χρήστου Θηβαίου.

Μεταξύ άλλων ο Θάνος Μικρούτσικος ανέφερε τα εξής:

"Ποτέ δεν θα επέλεγα έναν τραγουδιστή της μόδας ως Δούρειο Ίππο, όπως είπατε.Το '70 είχα αδικήσει σημαντικούς, ιστορικούς θα έλεγα σήμερα , τραγουδιστές, όπως η Αλεξίου ή ο Νταλάρας, επειδή δεν μου άρεσαν κάποιες επιλογές τους.Ήθελα να λειτουργώ με τους δικούς μου κανόνες , τις δικές μου προυποθέσεις.Ενώ, λοιπόν, είχα τότε αδικήσει μέσα μου τέτοια πρόσωπα, μου μιλάτε τώρα για τα σκύβαλα;"

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)Στο καινούργιο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης, κοινή συνέντευξη των Λ.Παπαδόπουλου και Γ.Νταλάρα. Και στο εξώφυλλο οι δυο τους.

Σχόλιο: διαβάζοντας στο τέλος της συνέντευξης τα λόγια του Νταλάρα για το τραγούδι του Καζαντζή, σκέφτηκα: ''μήπως θέλει και τα τραβάει;'' Γιατί αυτό το σχόλιο; Γιατί κι ο Καζαντζής χρόνια τώρα τον βρίζει , ο Γιώργος όμως(που μάλλον αγνοεί) του απλώνει το χέρι και του προσφέρει χώρο έκφρασης. Εν πάσει περιπτώσει...

2)Στο ''TIVO'', φωτογραφία του ζεύγους Νταλάρα από την πρεμιέρα του Μ.Χατζηγιάννη στο ''VOX'(15-12-2006). Και στο ''Τηλεκοντρόλ'', μια μικρούλα φωτογραφία από το ίδιο γεγονός.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μια απορία έχω μόνο... Υπήρχαν ρε παιδιά κάμερες που να κάλυπταν τις συναυλίες; Εγώ πάντως τη 2η μέρα δεν είδα καμία...  :music: Εκτός αν υπήρχαν και δε τις είδα εγώ... Γιατί από στραβωμάρα καλά πάμε δυατυχώς.  :xmas:

Κάμερες υπήρχαν.’λλωστε νομίζω, πως στο Μέγαρο μαγνητοσκοπούν όλες τις παραστάσεις.

Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως, στη συνέντευξη τύπου, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΡΤ να γίνει ένα αφιέρωμα στο "’ξιον Εστί" με φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα, γιατί, όπως είπε, δεν υπάρχει εικόνα από τις παραστάσεις... :rolleyes:

Δε νομίζω να μην έχουν μαγνητοσκοπηθεί αυτές οι δυο ιστορικές συναυλίες.

Πάντως, αν θυμάμαι καλά, κάποια μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα - από τις συγκεκριμένες συναυλίες - είχε βρει, σε κάποιο site, ο ’γγελος και τα είχε ανεβάσει στο φόρουμ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ο ''Τηλεθεατής'' φιλοξενεί αφιέρωμα στις εμφανίσεις Μαρινέλλας και Ρέμου. Και στο εξώφυλλο οι δυο τους.

(Ανάμεσα στους ακροατές που επισκέφθηκαν το ''Αθηνών Αρένα'' αναφέρονται και ο Γ.Νταλάρας με την σύζυγό του).

καθώς επίσης και το dvd απο την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κόστος 11,40

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την έκδοση του παραπάνω dvd έχουν συμπεριλάβει και το φινάλε της τελετής λήξεως (Σαββόπουλος,Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη, Ρέμος, Βίσση...κλπ ) που δεν υπήρχε στην αρχική έκδοση. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την έκδοση του παραπάνω dvd έχουν συμπεριλάβει και το φινάλε της τελετής λήξεως (Σαββόπουλος,Αρβανιτάκη, Πρωτοψάλτη, Ρέμος, Βίσση...κλπ ) που δεν υπήρχε στην αρχική έκδοση. :D

Ωραία :music::rolleyes::xmas:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kαι στο Avanti αυτης της εβδομαδας φιλοξενειται φωτογραφια του Γιωργου Νταλαρα με το Γιωργο Φραγκογιαννη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στον σημερινό(τεύχος 357,30/12/2006) "Ταχυδρόμο"(ένθετο περιοδικό στην εφημερίδα "Τα Νέα") δημοσιεύεται(σελ. 83) φωτό του Γιώργου Νταλάρα, με την εξής λεζάντα :

"Ο Γιώργος Νταλάρας με την Τζίνα Μαμιδάκη του "Life Gallery" και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τον Μάκη Μάτσα στην Εκάλη, στο ξενοδοχείο " Life Gallery", στο χριστουγεννιάτικο πάρτι με αφορμή την κυκλοφορία του CD "The Life Gallery Diving Room Collection".

Share this post


Link to post
Share on other sites
1)Στο καινούργιο τεύχος της Ραδιοτηλεόρασης, κοινή συνέντευξη των Λ.Παπαδόπουλου και Γ.Νταλάρα. Και στο εξώφυλλο οι δυο τους.

Σχόλιο: διαβάζοντας στο τέλος της συνέντευξης τα λόγια του Νταλάρα για το τραγούδι του Καζαντζή, σκέφτηκα: ''μήπως θέλει και τα τραβάει;'' Γιατί αυτό το σχόλιο; Γιατί κι ο Καζαντζής χρόνια τώρα τον βρίζει , ο Γιώργος όμως(που μάλλον αγνοεί) του απλώνει το χέρι και του προσφέρει χώρο έκφρασης. Εν πάσει περιπτώσει...

Ραδιοτηλεόραση

Τεύχος 1924

30/12/2006 - 05/01/2007

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...e-14/padio1.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...e-14/radio2.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...e-14/radio3.jpg

http://i66.photobucket.com/albums/h257/agn...e-14/radio4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στον σημερινό(τεύχος 357,30/12/2006) "Ταχυδρόμο"(ένθετο περιοδικό στην εφημερίδα "Τα Νέα") δημοσιεύεται(σελ. 83) φωτό του Γιώργου Νταλάρα, με την εξής λεζάντα :

"Ο Γιώργος Νταλάρας με την Τζίνα Μαμιδάκη του "Life Gallery" και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και τον Μάκη Μάτσα στην Εκάλη, στο ξενοδοχείο " Life Gallery", στο χριστουγεννιάτικο πάρτι με αφορμή την κυκλοφορία του CD "The Life Gallery Diving Room Collection".

Η ίδια φωτό(χωρίς τον Μάκη Μάτσα) δημοσιεύεται(σελ. 91) και στο σημερινό(31/12/2006) "ΒΗΜΑGAZINO" (ένθετο περιοδικό στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", τεύχος 324 / 31-12-2006).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη σημερινή(31-12-2006) "ΑΥΓΗ", στη στήλη "ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ"(σελ. 56), ο Ανταίος Χρυσοστομίδης, σε άρθρο του με τον τίτλο "Τα τραγούδια της χρονιάς που έφυγε", παρουσιάζει τις δισκογραφικές δουλειές που του άρεσαν και που κινούνται σε ένα συγκεκριμένο είδος ελληνικού τραγουδιού.

Στις προτάσεις του περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλες, και δυο δουλειές του Νταλάρα(ως ερμηνευτή και παραγωγού) : "Έρημα χωριά" & "Σπάει το ρόδι"(τα όσα σχετικά γράφει ο Χρυσοστομίδης τα ανέβασα στα αντίστοιχα τόπικ).

Στο δημοσίευμα υπάρχει, μεταξύ άλλων, και φωτό του Νταλάρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες το βράδυ η εκπομπή "Πάμε πακέτο" στον Alpha φιλοξενούσε τον Γιάννη Σπανό.Μεταξύ άλλων καλλιτεχνών προβλήθηκε και δήλωση του Γιώργου Νταλάρα για τη συνεργασία του με τον συνθέτη, από την οποία δυστυχώς έχασα τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο "Έθνος άουτ" της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου υπάρχει ολοσέλιδο αφιέρωμα στο Μιχάλη Χατζηγιάννη στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Tην άνοιξη του 2006 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κάνει μια πολύ σημαντική συνεργασία, εκτός ελληνικών συνόρων.Πραγματοποιεί μια σειρά συναυλιών στη Βόρειο Αμερική με τον Γιώργο Νταλάρα: "Η συνεργασία μου με τον Γιώργο Νταλάρα ήταν μια προωτόγνωρη εμπειρία για μένα.Ίσως στο μέλλον να ξαναβρεθούμε και να ξανακάνουμε κάποια πράγματα μαζί".

Επίσης στις Εικόνες της ίδιας μέρας (24/12) υπάρχει συνέντευξη του Χατζηγιάννη, από την οποία παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:

Eρ: Eίναι δύσκολο να σε κατατάξει κανείς σε συγκεκριμένη φουρνιά.Είσαι , μεν, νέος καλλιτέχνης, αλλά , ταυτόχρονα, είσαι απολύτως καταξιωμένος.Θα έλεγα "σταρ" , αν και φαντάζομαι ότι δεν θα σου πολυαρέσει ο όρος.

Μ.Χ: Kοίτα , αν κάποιος είναι ταλαντούχος, χαρισματικός και φωτογενής, είναι σταρ.Εννοώ ότι υπάρχει αυτός ο όρος, απλώς δεν μου αρέσει η ευκολία με την οποία τον κολλάνε όπου νά'ναι.Για μένα "σταρ" σημαίνει κάτι πολύ ξεχωριστό και δεν υπάρχουν πολλοί.Έλληνας σταρ υπήρξε και είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο οποίος απέδειξε ότι δεν είναι συμπτωματική η παρουσία του αλλά έκανε και κάνει πράγματα στη διάρκεια του χρόνου.Η Χαρούλα Αλεξίου, η Πρωτοψάλτη.Σε νεότερους δεν θέλω να αναφερθώ επειδή δεν νομίζω ότι κανείς καταξιώθηκε ως σταρ μέχρι τώρα.

Ερ: Εσύ νιώθεις παλιός ή καινούργιος;

Μ.Χ: Καινούργιος νιώθω.Αυτό που παραπλανεί είναι ότι ίσως το ότι στα επτά-οκτώ χρόνια ενεργούς δισκογραφίας που μετράω έχω κάνει πολλά τραγούδια και τυχαίνει πολλά από αυτά να είναι γνωστά.Δημιουργείται ίσως η αίσθηση ότι με γνωρίζουν καιρό, αν και πολλά κομμάτια είναι από τον ίδιο δίσκο.

Ερ:Πρέπει να είσαι το πρότυπο των τραγουδιστών που ξεκινούν τώρα.Τον Νταλάρα που να τον φτάσουν...Εσύ φαντάζεις πιο απτός.Και η επιτυχία σου ήρθε καταιγιστικά γρήγορα.

Μ.Χ: Πιθανόν για όσους είναι γύρω στα 20 τα δικά μου ακούσματα είναι πιο κοντινά.Όσο για την ταχύτητα που λες , το δούλεψα, δεν σταματάω να βγάζω τραγούδια, έχω το ψώνιο να προσφέρω στη μουσική, με παιδεύει αυτό και δεν αδιαφορώ στιγμή για τη δουλειά μου".

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...