EKOSTEL

Η καθημερινή αποδελτίωση του ημερησίου τύπου

3,924 posts in this topic

Σχετικά με τον 902, το καθημερινό φύλλο του Ριζοσπάστη (και το ηλεκτρονικό στη διεύθυνση www.rizospastis.gr) περιλαμβάνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 για τη δεδομένη ημέρα. Θα μου πεις, ποιος το κοιτάζει κάθε μέρα; Και δυστυχώς, δεν είναι πάντα σαφές. Για παράδειγμα, για την προσχθεσινή συναυλία που κοίταξα, ανέφερε πως πρόκειται για συναυλία της Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης.

Πάντως, ίσως αξίζει τον κόπο μιας ματιάς κάθε πρωί.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συναυλία που έδειξε ο 902 είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου στις 15 Ιουνίου 1999 με τίτλο: "Ποίηση και μουσική εν αιθροία" με κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και Κώστα Λειβαδίτη, με τη "Λαική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" και με ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα.

Επίσης, την ίδια μέρα παρουσιάστηκε η "Κατάσταση πολιορκίας" σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη με τον Κώστα Θωμαίδη και αφηγητή το Λάκη Λαζόπουλο. Ο Γιώργος Νταλάρας τραγούδησε το "Ειμ΄ αητός χωρίς φτερά" εκτός προγράμματος.

Η συναυλία είχε μαγνητοσκοπηθεί και ηχογραφηθεί από τον ΣΚΑΙ και τον Μελωδία που ήταν και χορηγοί για να μεταδοθεί και να κυκλοφορήσει σε cd πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον Τάσο, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα πριν απο λίγο, αφού μου ζήτησαν στοιχεία κλπ., μου είπαν θα κάνουν μια κοπια της συναυλίας και θα με πάρουν τηλέφωνο να περάσω να την πάρω. Οπότε αναμένουμε εως την επόμενη εβδομάδα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα τίποτα να κάνω με την ΚΝΕ, τζάμπα η προσπάθεια... Μου είπανε να πάρω στον 902 και αν μπορούν θα μου το δώσουν εκείνοι....sorry... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και σε αυτή την συναυλία εκτός απο το τραγούδι "Στράτα τη στράτα",και το "Σαββατόβραδο",ο Γιώργος είχε τραγουδήσει και το "Είμαι αητός Χωρίς φτερά" του Μάνου Χατζιδάκι.Αυτά μου τα μετέφερε μιά φίλη που ήταν εκεί.Εγώ ήμουν Ζάκυνθο για δουλειά και πήρα πλήρη αναφορά.Φυσικά ένοιωσα άτυχος και έτρεφα την ελπίδα πως θα κυκλοφορούσε όπως είχαν πεί ή θα το έδειχνε η τηλεόραση.Ελπίζω να βρεθεί απο κάπου γιατί είναι σημαντικό ντοκουμέντο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στα περιοδικά ''Hello'' και ''OK'', φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα της Α.Μπάλτσα στο Μέγαρο (Παρ.14.3.08). Μεταξύ των ακροατών της συναυλίας και ο Γ.Νταλάρας μαζί με την σύζυγό του.

"ΟΚ"

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0004-11.jpg

"Hello"

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...2006/0005-9.jpg

Ελίνα ευχαριστούμε...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα της Α.Μπάλτσα στο Μέγαρο (Παρ.14.3.08). Μεταξύ των ακροατών της συναυλίας και ο Γ.Νταλάρας μαζί με την σύζυγό του.

Από το "Τv Mag" του σημερινού "Κόσμου του Επενδυτή"

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0001-14.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ανοίγω νέο topic γιατί δεν είμαι σίγουρος, αλλά βλέπω τις 2 τελευταίες μέρες το τρέηλερ της εκπομπής "Top stories" (Δευτέρα στις 11μμ στη ΝΕΤ) , στο οποίο ακούγεται να παίζει το "Ανεμολόγιο" και να περνούν διάφορες εικόνες από την Ελλάδα .Η Σεμίνα δε λέει πουθενά το θέμα της εκπομπής...

Απλά , έχετε το νού σας. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά , έχετε το νού σας. :razz:

...Οσοι δεν ερθετε στον Βολο :razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προς το παρόν δεν το βλέπω να έχει σχέση η εκπομπή με τον Γιώργο... Μάλλον για την 25η Μαρτίου είναι περισσότερο... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

To DVD από τη συναυλία στη Στοά του Βιβλίου είναι στα χέρια μας.Γράφω μόνο τα τραγούδια που ακούγονται από τον Νταλάρα.

Σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη τα: Μια μέρα θα στο πω, Βρέχει στη Φτωχογειτονιά , Δραπετσώνα και Έχω μια αγάπη.

Σε ποίηση Νίκου Γκάτσου τα: Φέρτε μου τη Θάλασσα και Στράτα τη στράτα.

Επίσης Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ του Μίκη και το Είμ'αητός χωρίς φτερά των Μάνου Χατζιδάκη και Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Εγω θα το δώσω σε κάποιον να κάνει τα κουμάντα του γιατί εγω δεν ξέρω από αυτά.

Επίσης, από το αρχείο του 902 μπορούμε μελλοντικά να ζητήσουμε ό,τι θέλουμε.Αυτά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπραβο βρε anemologio! :D

Σ'ευχαριστουμε!! :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστούμε πολύ, anemologio! :DΌπως κι όλα τα παιδιά για την κινητοποίησή τους!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Γιώργος και η ’ννα Νταλάρα παρευρέθηκαν στην κηδεία του Ζυλ Ντασσέν

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=31252

Τον σκέπασε η γη που αγάπησε

Την απόλυτη σιωπή διαδέχθηκε το χειροκρότημα που τον συνόδεψε στην αγκαλιά της ΜελίναςΠέμπτη, 03.04.08

Δίπλα στην αγαπημένη του Μελίνα, στο Α Νεκροταφείο, αναπαύεται από χθες ο Ζυλ Ντασσέν. Με μια λιτή και συγκινητική τελετή, κάτω από το συννεφιασμένο αττικό ουρανό, είπαν το τελευταίο αντίο στο μεγάλο σκηνοθέτη οι συγγενείς, οι φίλοι, οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου, που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι στο εβραϊκό τμήμα του Γ Νεκροταφείου, αλλά και αργότερα στο Α Νεκροταφείο, όπου έγινε η ταφή του πλάι στη σύντροφο της ζωής του. «Είμαι υπερήφανη για σένα», είπε στον αποχαιρετισμό της η κόρη του.

Συναίσθημα που μοιράζεται όλη η Ελλάδα για τον άνθρωπο που έγινε σάρκα από τη σάρκα της.

Λίγο πριν από τις 3 μ.μ., η συναγωγή του ισραηλιτικού τομέα του Γ Νεκροταφείου είχε γεμίσει ασφυκτικά. Οι δύο κόρες του, Ρίκι και Τζούλι, τα τρία εγγόνια του, η κυρία Αγγελική που έζησε για χρόνια κοντά στη Μελίνα και τον Ζυλ και στάθηκε συντετριμμένη δίπλα στο κλειστό φέρετρο. Παρόντα και τα μέλη του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», ο κ. Χριστόφορος Αργυρόπουλος, η κυρία Μανουέλα Παυλίδου κ.ά. Επίσης ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο υπ. Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης και πολλοί πολιτικοί που είχαν συνδεθεί προσωπικά με τη Μελίνα.

Στον επικήδειό του ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Βενιαμίν Αλμπαλάς, μίλησε για τον αγώνα του για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα, «ένα όραμα που δεν είδε να υλοποιείται».

«Είμαι υπερήφανη για σένα», είπε αποχαιρετώντας τον πατέρα της χαμηλόφωνα η κόρη του σκηνοθέτη. «Ξέρω ότι οι Ελληνες τον αγαπήσατε πολύ».

«Εζησε τη σκληρή πλευρά της ζωής. Είχε αφάνταστο κουράγιο», σημείωσε στο δικό του αποχαιρετισμό ο κ. Σπύρος Μερκούρης. «Ηταν προοδευτικός. Ερωτεύθηκε τη Μελίνα, λάτρεψε την Ελλάδα. Αγωνίσθηκε γι αυτό τον τόπο».

Η κυρία Κάτια Δανδουλάκη μίλησε με συγκίνηση ως φίλη και τον αποχαιρέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά «good night, sweet prince» («καληνύχτα, γλυκέ πρίγκιπα»). Ανέτρεξε στην τελευταία τους συνάντηση λέγοντας: «Γελάσαμε και κλάψαμε μαζί. Πιστέψαμε ότι το συναρπαστικό παραμύθι που ζήσαμε δεν θα είχε τέλος. Από το έργο της ζωής σου δεν θα άλλαζες τίποτα, γιατί τα είχες όλα και κυρίως αγάπη. Είχες τα παιδιά σου, είχες τη Μελίνα, είχες την Ελλάδα, έναν τεράστιο θίασο δικό σου».

Στη συνέχεια η πομπή ακολούθησε τη σορό του σκηνοθέτη στο Α Νεκροταφείο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που επιβιβάστηκαν στα πούλμαν που είχαν προβλεφθεί γι αυτό το σκοπό.

Σε μια χαμηλών τόνων ατμόσφαιρα γράφτηκε η τελευταία πράξη της επίγειας πορείας του αγαπημένου σκηνοθέτη. Με τη μουντάδα του καιρού συμπαραστάτη, συγγενείς και φίλοι, συνεργάτες και «σύντροφοι» από το «παλιό» κυρίως ΠΑΣΟΚ, καλλιτέχνες απ όλους τους χώρους συγκεντρώθηκαν στο Α Νεκροταφείο για το ύστατο χαίρε.

Μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε η σoρός του Ζυλ Ντασσέν δίπλα στο μνήμα όπου αναπαύεται η Μελίνα. Εκεί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από νωρίς όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην τελετή, στο Γ Νεκροταφείο. Με αρκετές στιγμές απόλυτης σιωπής, οι φίλοι του Τζούλυ περίμεναν να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πλευρό με πλευρό με τη γυναίκα που αγάπησε και μοιράστηκε τη ζωή του. Το δυνατό χειροκρότημα, το «καλό ταξίδι», «αθάνατος», ακούστηκαν αυθόρμητα. Λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα μαζί με πορτοκαλί μαργαρίτες τοποθετημένες στις πλάκες του μνήματος, ο τρυφερός αποχαιρετισμός για τον Ζυλ που «συναντήθηκε» με τη Μελίνα του. Για τον Αμερικανό που τον αγαπήσαμε πολύ και τον αποχαιρετήσαμε ως Ελληνα.

Οι σιωπηλοί σύντροφοι

Εκτός από τους στενούς συγγενείς, τις δύο κόρες και τα εγγόνια του σκηνοθέτη, στο ύστατο χαίρε έδωσαν το «παρών» πολλοί άνθρωποι που συνδέθηκαν στενά με τη Μελίνα Μερκούρη, δούλεψαν μαζί της στο υπουργείο Πολιτισμού και μαζί με το σύντροφο της ζωής της στο σπίτι. Συγκινητική φιγούρα η Αγγελική που έζησε μαζί τους, αλλά και η Τίτη και η Τούπη, δύο ακόμη γυναίκες του σπιτιού, που στάθηκαν πιο πίσω. Εκεί ήταν και ο Αγγελος, που υπηρέτησε στη φρουρά της Μελίνας και εξακολούθησε να δουλεύει για τον Ζυλ Ντασσέν. Εκεί και ο Θόδωρος, οδηγός της Μελίνας από το υπουργείο και άλλοι άνθρωποι που αγάπησαν το ζευγάρι.

Hταν παρόντες

Ανάμεσα σε εκείνους που συνόδευσαν τον Ζυλ Ντασσέν στην τελευταία του κατοικία ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης και οι Κ. Λαλιώτης, Ευάγγ. Βενιζέλος, Απ. Κακλαμάνης, Τηλ. Χυτήρης, Μ. Δαμανάκη, Αντζ. Γκερέκου, Γ. Ραγκούσης, Π. Παναγιωτόπουλος, Γ. Αρσένης, Κ. Κουλούρης κ.ά. Από τον καλλιτεχνικό χώρο το «παρών» έδωσαν οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Γιώργος και Αννα Νταλάρα, Σταμάτης Φασουλής, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Ελένη Καραΐνδρου, Ολια Λαζαρίδου, Γιώργος Διαλεγμένος κ.ά. Παρόντες ήταν επίσης οι κ.κ. Δ. Παντερμαλής, Γ. Βαρδινογιάννης, Μ. Βαρδινογιάννη, Α. Λιβάνης, Αλ. Λυκουρέζος κ.ά.

- Δεκάδες ήταν τα στεφάνια, ανάμεσα στα οποία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του υπουργού Πολιτισμού κ.ά.

Των ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΖΑΛΙΓΚΑ Φωτό: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΣΑΤΖΕΚΙΑΝ

Ελεύθερος Τύπος

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελευταία, συνηθίζεται το φωτορεπορτάζ από τις κηδείες επιφανών ανθρώπων. Στα περιοδικά ''Hello'', ''OK'', υπάρχουν -μεταξύ άλλων- φωτογραφίες του Γιώργου και της ’ννας Νταλάρα από την κηδεία του σπουδαίου Ζυλ Ντασέν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπο την σημερινή εφημερίδα City Press που διανέμεται στους σταθμούς του Μετρο και του Ηλεκτρικού,σε συνέντευξη της η Λένα Αρώνη μιλώντας για την εκπομπή της "Ημερολόγια" στην ΕΤ1.

Ποιοί καλεσμένοι έπονται στα "Ημερολόγια";

"Ο Δημήτρης Καταλειφός,ο Γιάννης Μπουτάρης,ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ,η Δήμητρα Παπαδοπούλου,η Λιάνα Κανέλλη και πολλοί άλλοι."

Σχόλιο:Ελπίζω σύντομα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν έχει σχέση με τον ημερήσιο τύπο, όπως καταγράφεται εδώ, απλά έκανα μια σύνοψη των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεων και κυκλοφοριών αυτής της εβδομάδας, επειδή είναι αρκετές και για να μην ανοίγω νέο topic, το βάζω εδώ.

Δευτέρα 14-4-08:Κυκλοφορία cd "Πάντα κάτι μένει" του Μάνου Ελευθερίου

Mες στη βδομάδα αναμένεται και η έκδοση του νέου δίσκου της Ελένης Βιτάλη με β'φωνές από το Γ.Νταλάρα

Τρίτη, 15-4-08 (6 μ.μ.): Εκδήλωση για τους πρόσφυγες στο Λαύριο

Τετάρτη 16-4-08 (1μμ): Παρουσίαση και απονομή του χρυσού δίσκου για τα "Τραγούδια με ουσίες"

Τετάρτη 16-4-08 (7-9μμ): Συνέντευξη στο ράδιο Μελωδία

Παρασκευή 18-4-08 (10-12 πμ): Συνέντευξη στο Β'Πρόγραμμα EΡΑ

Σάββατο 19-4-08 (10μμ): Mad Secret concert

Σάββατο 19-4-08 (0.00-1.00 πμ): Μουσικό αφιέρωμα στον Alpha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπράβο ρε Θάνο! Αυτό το post μάλλον πρέπει να το τυπώσω σε μια Α4, να φορέσω ένα καπέλο με γείσο και να το κολλήσω εκειπάνω να το βλέπω συνέχεια μπροστά μου, μαζί με ειδοποιήσεις στον κινητό για το κάθε πράγμα, γιατί αλλιώς δεν το βλέπω να τα θυμάμαι όλα αυτά! :razz: Μυαλό να σου πετύχει, που δεν θυμάμαι τίποτα πια... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Ολα αυτά μέσα σε μία εβδομάδα;;;!!! :pity: Έχουμε λαμβάνειν μουσικές απολαύσεις... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...