ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Δήμητρα Γαλάνη

84 posts in this topic

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 10μμ στη ΝΕΤ στην εκπομπή ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ με την Αννα Παναγιωταρέα προσκεκλημένη είναι η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ.

"Μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες ξεδιπλώνει το κουβάρι της ζωής της , θυμάται μεγάλες συνεργασίες και μιλάει για τη μουσική και τους μουσικούς.Για τη Δήμητρα μιλούν η ’λκηστις Πρωτοψάλτη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου , ο Δήμος Μούτσης, ο Σταμάτης Κραουνάκης , ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Αρλέτα και ο Ζακ Στεφάνου."'

(7 ΜΕΡΕΣ TV)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκπομπή "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ"

Το Σάββατο 15/10/2005 καλεσμένη του Λ. Παπαδόπουλου είναι η Δήμητρα Γαλάνη.

Δείτε σήμερα: "Δήμητρα Γαλάνη"

Α΄Μέρος

Την, επί πολλά χρόνια, φίλη και συνεργάτη του Δήμητρα Γαλάνη, φιλοξενεί ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στην εκπομπή.

Μαζί κάνουν ένα πισωγύρισμα και μας μεταφέρουν στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, την εποχή που η Δήμητρα Γαλάνη, στα 16 χρόνια της, μαθήτρια ακόμη, συμμετέχει σε δίσκο του Δήμου Μούτση ερμηνεύοντας δυο τραγούδια.

Θυμούνται πως δημιουργήθηκαν κλασικές, μέχρι και σήμερα, επιτυχίες, αναφέρονται στην ιδιαίτερη σχέση με τον Μάνο Λοϊζο, ενώ φτάνουν και στο σήμερα και τις σημαντικές συνεργασίες που έχει κάνει, όπως η πιο πρόσφατη με την ’λκηστη Πρωτοψάλτη.

Συμπληρώνοντας 40 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι η Δήμητρα Γαλάνη έχει ευτυχήσει να συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους συνθέτες (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Μούτση, Ξαρχάκο, Σπανό, Μικρούτσικο, Χατζηνάσιο, Κραουνάκη κ.λπ.) και να τραγουδήσει τον λόγο των πιο σημαντικών στιχουργών (Γκάτσο, Παπαδόπουλο, Τριπολίτη, Νικολακοπούλου, Καρασούλο).

Έχοντας και οι δυο δώσει αγώνες για το καλό ελληνικό τραγούδι, αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο, ενώ δεν διστάζουν να κλείσουν με αισιοδοξία τη συνάντησή τους τονίζοντας ότι «από την παρακμή θα βγει υγεία για το τραγούδι»...

http://www.ert.gr/tv/tvDetailsFull.asp?id=...d=91006&ch_id=8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρωτοψάλτη & Γαλάνη - Ζωντανά στο Vox

Κυκλοφορεί σε μονό cd η ζωντανή παράσταση από το VOX με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι το «Πόσα γράφει η αγάπη ακόμα» και 27 ακόμη από αυτά που αγαπάμε και θα τραγουδάμε για πάντα.

Περιέχονται:

Πόσα γράφει η αγάπη ακόμα

Μου ΄ταξες ταξίδι να με πάς

Σ΄αγαπώ

Ζω

Η μπαλάντα των αισθήσεων και των παραισθήσεων

Μη μου μιλάς για αγάπη

Χωρίς αμορτισέρ

Τα χάρτινα

Βενζινάδικο

Με το ίδιο μακό

Τράβα σκανδάλη

Combo combo

Ole, ole, ola

Τo σ΄ αγαπώ μπορεί

Ο άγγελός μου

Αν μου τηλεφωνούσες -Δώδεκα

’δωνις

Το γρανάζι

Δεν είσαι εδώ

Τα λαϊκά

Οh, Carol

Pίτα Ριτάκι

She loves you

Τo σχολείο

Σ΄όποιον αρέσουμε-

Post love

Τo χειροκρότημα

Από 25/11 οι 2 ερμηνεύτριες παρουσιάζουν το πρόγραμμα στο "FIX Σκηνή" Θεσσαλονίκης για 40 παραστάσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πρωτοψάλτη & Γαλάνη - Ζωντανά στο Vox

Κυκλοφορεί σε μονό cd η ζωντανή παράσταση από το VOX με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι το «Πόσα γράφει η αγάπη ακόμα» και 27 ακόμη από αυτά που αγαπάμε και θα τραγουδάμε για πάντα.

Το "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" δεν το λέγανε σ'αυτές τις παραστάσεις;

Γιατί δεν το βάλανε;

Ανεξάρτητα με το ιστορικό του τραγουδιού νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι... :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Το "Φωτιά στα Σαββατόβραδα" δεν το λέγανε σ'αυτές τις παραστάσεις;

Γιατί δεν το βάλανε;

Ανεξάρτητα με το ιστορικό του τραγουδιού νομίζω ότι είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι... :)

Νομίζω το λέγανε, αλλά ίσως να μην "χώρεσε" λόγω μονού cd... :D

Έχουν βάλεις πάντως το "Δώδεκα"! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα τελείωσα την ακρόαση και αυτού του cd.Καλό είναι , ωραία τα ντουέτα, λείπουν βέβαια τα λαικά τραγούδια κι έχουν μπει κάποια τα οποία έχουν συμπεριληφθεί πολλές φορές στα Live των δύο τραγουδιστριών και η έκδοσή τους άλλη μία φορά δε νομίζω ότι προσφέρει και τίποτα καινούργιο.

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα , παρ'όλαυτά ακούγεται ευχάριστα και αυτό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά λαϊκά (παλιότερα και μη) σε διάφορες φάσεις του, μιας και γενικότερα τα τραγούδια (διαφορετικών στυλ) εναλάσσονται μεταξύ τους καθ' όλη τη διάρκεια των 3,5 ωρών, και δεν έχουμε καθορισμένα και σταθερά μέρη π.χ. νέα τραγούδια, λαϊκό μέρος, παλιά τραγούδια κτλ.. Είναι πρωτότυπο αυτό και ενδιαφέρον! :wow:

Πάντως, ok, δεν νομίζω πως χρειαζόταν να μπουν τα λαϊκά κομμάτια στο cd, μιας Γαλάνη και Πρωτοψάλτη έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν αρκετά live cds γεμάτα λαϊκά... (Χάραμα, Zoom, Λεωφόρος κτλ... :confused:;) ). Ωστόσο αντί για τα πρόσφατα "’γγελος", "Το Σ' Αγαπώ μπορεί" και το "Ole ole ole!", ίσως θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες που κάνουν στα "Φεγγάρι μου χλωμό", "Ο δικός μου ο δρόμος", "Κάθε βράδυ του Σαββάτου", "Χαμένα", "Φωτιά στα σαββατόβραδα". Βέβαια ίσως, όμως, και τo cd τελικά να φαινόταν παραφορτωμένο από τα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους ακούσματα!... :confused:

Επίσης πολύ θετικό είναι, ότι και οι 2 τραγουδίστριες βρίσκονται κατά το 95% του προγράμματος μαζί στη σκηνή ενώ υπάρχει και ένα 10-15λεπτο διάλειμμα για ξεκούραση και συζήτηση κάπου στη μέση. ;):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΝΤΑΜΑ ΚΟΥΠΑ

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει με νέο album με 12 τραγούδια, στα περισσότερα εκ των οποίων οι στίχοι ανήκουν στην Λινα Νικολακοπούλου.

Τρία από τα 12 αυτά τραγούδια είναι πρωτότυπα, σε μουσική του Χρυσοστόμου Μουράτογλου και του Κώστα Μπαλταζάνη, ενώ τα υπόλοιπα εννέα τραγούδια στηρίζονται μουσικά σε κλασσικές ξένες επιτυχίες όπως είναι τα CORRE IL SOLDATO,QUERERLA CUERDA FLOJA, LA FLOR DE ESTAMBUL, CUTCH CUTCH, Non e l' amore che va via κ.ά.

Επίσης, περιέχει το τραγούδι UM PINCELADA ντουέτο με τη Cesaria Evora.

Τέλος, σε δύο τραγούδια οι στίχοι ανήκουν στην Μυρτώ Κοντοβά και τον Ζακ Στεφάνου αντίστοιχα.

Tracklist

1 ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΑΙΝΟ

2 ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ

3 QUERER

4 Η ΜΑΣΚΑ

5 UM PINCELADA (ντουέτο με την Cesaria Evora)

6 ΠΛΑΪ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (LA CUERDA FLOJA)

7 ΠΟΥΛΗΣΕ ΜΕ ΠΑΛΙ

8 ΣΕ ΜΙΣΩ

9 CUTCH-CUTCH

10 ΠΑΕΙ ΠΑΕΙ (adaptation of NON E L' AMORE CHE VA VIA)

11 ADDIO, ADDIO AMORE (AMARA TERRA MIA)

12 ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (LA FLOR DE ESTAMBUL)

Πηγή: http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_la...de=886971107227

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Δήμητρα Γαλάνη σε καλοκαιρινή περιοδεία

με παλιά και νέα τραγούδια και μια πλειάδα μουσικών

Με τραγούδια από το νέο της άλμπουμ "Ντάμα Κούπα" αλλά και από τις προηγούμενες δισκογραφικές της δουλειές, η Δήμητρα Γαλάνη ταξιδεύει τους παλιούς αλλά και τους νεότερους φίλους της μουσικής της, σ' έναν κόσμο γεμάτο ήχους, εικόνες και συναισθήματα, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια ξεχωριστά κι αγαπημένα, με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών. Όλα αυτά στην καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, που ξεκινά στις 20 Ιουνίου.

Mαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη εμφανίζεται ο νεαρός τραγουδιστής Γιώργος Καραδήμος. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς τραγουδοποιών, με "θητεία" δίπλα στη Δήμητρα Γαλάνη, μας κρατά συντροφιά με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του, που έχει γενικό τίτλο "Φως και Βγαίνω", από τον οποίο προέρχεται και η γνωστή επιτυχία "Σε θέλω εδώ" σε ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Τη Δήμητρα Γαλάνη συνοδεύουν στην περιοδεία της ο Γιώργος Ζαχαρίου που κάνει τις ενορχηστρώσεις και παίζει και πλήκτρα, ο Γιάννης ’ννινος (μπάσο), ο Κοσμάς Κοκκόλης (μπουζούκι και φωνητικά), ο Αλέξανδρος Κτιστάκης (ντραμς), ο Κώστας Μπαλταζάνης (κιθάρες), ο Γιάννης Παπαναστασίους (σαξόφωνο), ο ’γγελος Πολυχρόνου (κρουστά), ο Μάριος Τούμπας (πλήκτρα), ο Παναγιώτης Τσεβάς (ακορντεόν και φωνητικά) και η Χριστίνα Αργύρη (φωνητικά).

Τον ήχο επιμελούνται ο Μανώλης Ολλανδέζος και ο Αργύρης Λιανός.

Το σχεδιασμό των φωτισμών κάνει ο Phil Hills, ενώ η επιμέλεια του προγράμματος είναι της Λίνας Νικολακοπούλου.

Το πρόγραμμα της περιοδείας

ΙΟΥΝΙΟΣ

20 Λευκωσία, Αμφιθέατρο Λακατάμιας

21 Λεμεσός, Κηποθέατρο

28 Θέατρο Λυκαβηττού (special guest Vinicio Capossela)

ΙΟΥΛΙΟΣ

27 Σπάρτη, Σαϊνοπούλειο Θέατρο

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

4 Νεστόριο, River Party

18 Χαλκιδική, Sani Festival

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

3 Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών

9 Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο

11 Βόλος, Θερινό Δημοτικό Θέατρο

24 Βύρωνας, Θέατρο Βράχων

--------------

Πηγή: http://www.goculture.eu/Events/fstory?lang...usic&doc_id=915

Share this post


Link to post
Share on other sites

29 Θέατρο Λυκαβηττού (special guest Vinicio Capossela)

Διόρθωση.. 28 Ιουνίου! B)

Σε ευχαριστώ agelica!! Το διόρθωσα! :D;):blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Τρίτη 26 Ιουνίου το βράδυ στις 12:00 η εκπομπή "Η ζωή είναι αλλού" με την Εύη Κυριακοπούλου στην ΕΤ1 θα έχει καλεσμένη τη Δήμητρα Γαλάνη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Δήμητρα Γαλάνη στον Λυκαβηττό

Η Δήμητρα Γαλάνη έρχεται μετά από πολλά καλοκαίρια να μας συναντήσει σε μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Λυκαβηττού τη Πέμπτη 28 Ιουνίου με επίσημο προσκεκλημένο της τον Vinicio Capossela.

Με τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ντάμα Κούπα» αλλά και από τις προηγούμενες δισκογραφικές της δουλειές, η Δήμητρα Γαλάνη θα ταξιδέψει τους παλιούς αλλά και τους νεότερους φίλους της μουσικής της, σ έναν κόσμο γεμάτο ήχους, εικόνες και συναισθήματα.

Μια ωραία συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με τον ιταλό τραγουδοποιό Vinicio Capossela ο οποίος υπογράφει τις μουσικές σε δύο τραγούδια το «Κόκκινο τραίνο» και το «Πάει Πάει» στη «Ντάμα Κούπα».

Κάποιοι τον περιγράφουν ως τον "Tom Waits της Ιταλίας", όμως ο καλλιτεχνικός ψυχισμός και μουσικός χαρακτήρας -αλλά και η εμφάνιση- του Vinicio Capossela είναι πιο κοντά στον Captain Beefheart! Τραγουδιστής, τραγουδοποιός και περφόρμερ με έντονες beat (και νέο-beat), rock, και αλά- Kerouac ή Waits σαφείς επιρροές που συνδυάζονται θαυμάσια με την παραδοσιακή ιταλική μουσική, όσο και με ποικίλες εθνικές μουσικές σχολές. O Ιταλός τροβαδούρος αναδεικνύεται σε καλλιτέχνη με τεράστια αποδοχή που τον φέρνει ψηλά στα world music charts και κάθε δισκογραφική απόπειρά του γίνεται αυτόματα πλατινένια! Πρακτικά ο Vinicio Capossela αποτελεί μια μοναδικότητα σε όλη την avant-pop σκηνή της Ευρώπης. Αβανγκαρντίστας των γοητευτικών μελωδιών και ποιητής των έντονων ρυθμών, πετυχαίνει να δίνει εκπληκτικές παραστάσεις (σε δίσκους ή live) προχωρημένων προδιαγραφών.

Mαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη θα εμφανιστεί και ο νεαρός τραγουδιστής, Γιώργος Καραδήμος. Εκπρόσωπος της νέας γενιάς τραγουδοποιών, με «θητεία» δίπλα στη Δήμητρα Γαλάνη, θα μας κρατήσει συντροφιά με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του, που έχει γενικό τίτλο «Φως και Βγαίνω», από τον οποίο προέρχεται και η γνωστή επιτυχία «Σε θέλω εδώ» σε ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια ξεχωριστά κι αγαπημένα, με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών, φτιαγμένα από εκείνα τα υλικά που τα κάνουν να μιλάνε στις καρδιές μας

Info Data:

Πότε: 28 Ιουνίου

Πού: Θέατρο Λυκαβηττού

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμή εισιτηρίου : 25

Προπώληση εισιτηρίων: Δισκοπωλεία METROPOLIS

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosti...g.aspx?p=202712

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Δήμητρα Γαλάνη με τη «Ντάμα Κούπα» στον Λυκαβηττό

Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, η Δήμητρα Γαλάνη ανεβαίνει στη σκηνή του Λυκαβηττού για να παρουσιάσει τη νέα της δισκογραφική δουλειά «Ντάμα Κούπα» σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, που έχει την επιμέλεια του προγράμματος της συναυλίας. Επίσημος καλεσμένος της σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά ο Ιταλός Vinicio Capossela, που υπογράφει δύο από τα τραγούδια του δίσκου. Μία αγαπημένη ερμηνεύτρια σε στιγμές μουσικής αυτογνωσίας...

Ένα μελωδικό μωσαϊκό διαφορετικών χρωμάτων και ακουσμάτων συνθέτει το πορτρέτο της «Ντάμα Κούπα». Αυτή η «Κυρία της Καρδιάς» όπως λέγεται διεθνώς η χαρακτηριστική φιγούρα της τράπουλας έγινε το σύμβολο αυτής της καινούργιας δισκογραφικής παραγωγής που κυκλοφόρησε στα τέλη Μαϊου από τη Sony BMG. H Λίνα Νικολακοπούλου υπογράφει τους ελληνικούς στίχους των πιο πολλών τραγουδιών. Ακόμα δύο υπογραφές του Κώστα Μπαλταζάνη και της Μυρτώς Κοντοβά που συμμετέχουν και αυτοί με ένα τραγούδι τους στη «Ντάμα Κούπα».

Στο cd «Ντάμα Κούπα» περιέχεται επίσης το ντουέτο της Δήμητρας Γαλάνη με τη Cesaria Evora που τους στίχους στα ελληνικά έχει αποδώσει ο Ζακ Στεφάνου και ένα τραγούδι σπάνιο με τίτλο «Σε μισώ» σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου το οποίο καταχειροκροτήθηκε πέρσι στο αφιέρωμα για τη Σοφία Βέμπο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Φυσικά στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Δήμητρα Γαλάνη στον Λυκαβηττό θα γίνεται και μία αναδρομή σε αγαπημένους «σταθμούς» της μουσικής της σταδιοδρομίας.

Θέατρο Λυκαβηττού

Πέμπτη, 28 Ιουνίου στις 21:00

http://entertainment.flash.gr/music/releas...7/6/25/22002id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συναυλία Δήμητρα Γαλάνη

Καλοκαίρι 2007 με τη Nτάμα Κούπα - Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Βράχων "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"

Μαζί της ο Γιώργος Καραδήμος. Καλεσμένη της η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Support group: KATRIN THE THRILL (GARBO)

Η Δήμητρα Γαλάνη αποχαιρετά το φετινό καλοκαίρι παρέα με τους φίλους της που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της καρδιά της και θα βρεθούν τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» για ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα και αισθήματα, σε μια μεγάλη συναυλία.

Με τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «Ντάμα Κούπα» αλλά και με άλλα αγαπημένα από τις προηγούμενες δισκογραφικές της δουλειές, η Δήμητρα Γαλάνη θα ταξιδέψει τους παλιούς αλλά και τους νεότερους φίλους της μουσικής της, σ' έναν κόσμο γεμάτο ήχους, εικόνες και συναισθήματα.

Mαζί της και ο νεαρός τραγουδιστής Γιώργος Καραδήμος. Εκπρόσωπος και αυτός της νέας γενιάς τραγουδοποιών, με «θητεία» δίπλα στη Δήμητρα Γαλάνη και με τραγούδια από τον πρόσφατο δίσκο του, με τίτλο «Φως και Βγαίνω», από τον οποίο προέρχεται και το ήδη γνωστό ντουέτο με τη Δήμητρα Γαλάνη «Σε θέλω εδώ».

H παρέα όμως ειδικά για την βραδιά αυτή θα μεγαλώσει. Η Δήμητρα Γαλάνη θα υποδεχθεί στη σκηνή μια «φίλη από τα παλιά» την Ελένη Τσαλιγοπούλου που ξανασυναντάει μετά από το «Χάραμα» «στη σκιά των βράχων». Μια ξεχωριστή συνάντηση με άξονα τις ιδιαίτερες ερμηνείες και το πάθος ψυχής από δύο αγαπημένες γυναικείες φωνές.

Την εκδήλωση θα ανοίξει η Katrin The Thrill (Garbo), που βρέθηκε στην 20άδα του Coca Cola Soundwave (www.coca-cola.com/music), του μεγαλύτερου πανευρωπαικού προγράμματος για την ανάδειξη νέων συγκροτημάτων που κάνει βουτιές σε ότι πιο φρέσκο υπάρχει στην ελληνική σκηνή και επιλέγει τους καλύτερους. Η Κάτριν Δεθρίλ, με τη χαρακτηριστική της φωνή, είναι το κεντρικό πρόσωπο των Garbo.

Ηλεκτρικές κιθάρες σε συνδυασμό με βιολί και η χαρακτηριστική φωνή της Κάτριν Δεθρίλ αναδεικνύουν με σαφήνεια την συνθετική δεινότητα του γκρουπ.

Ένα πρόγραμμα με τραγούδια ξεχωριστά, αγαπημένα, φτιαγμένα από εκείνα τα υλικά που τα κάνουν να μιλάνε στις καρδιές μας με την υπογραφή σημαντικών δημιουργών.

Η επιμέλεια του προγράμματος είναι της Λίνας Νικολακοπούλου.

Μια καλοκαιρινή συναυλία με τη Δήμητρα Γαλάνη για οδηγό και στις αποσκευές τα τραγούδια της, που αγαπάμε εδώ και 30 χρόνια, και μαζί... τα τραγούδια της «Ντάμα Κούπα» που σίγουρα θ' αγαπήσουμε αύριο.

Η Δήμητρα Γαλάνη θα είναι μαζί με φίλους συνεργάτες και εξαιρετικούς μουσικούς, τον Γιώργο Ζαχαρίου που κάνει τις ενορχηστρώσεις και παίζει και πλήκτρα, τον Γιάννη ’ννινο (μπάσο), τον Αλέξανδρο Κτιστάκη (ντραμς), τον Κώστα Μπαλταζάνη (κιθάρες), τον ’γγελο Πολυχρόνου (κρουστά), τον Μάριο Τούμπα (πλήκτρα), τον Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο) και τους Κοσμά Κοκκόλη (μπουζούκι και φωνητικά), τον Παναγιώτη Τσεβά (ακορντεόν και φωνητικά) και τη Χριστίνα Αργύρη (φωνητικά).

Τον ήχο επιμελούνται ο Μανώλης Ολλανδέζος και ο Αργύρης Λιανός.

Τον σχεδιασμό φωτισμών κάνει ο Phil Hills.

http://news.pathfinder.gr/culture/news/426920.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.goculture.gr/News/fstory?lang=e...=en&doc_id=1225

Dimitra Galani's fire, wind, music and the blue of the sea

The Queen of Hearts in the Greek diva's sleeve

by Kostas Iordanou

The night was weird on Lycabettus Hill in Athens. We had gathered at the open-air theater long before the concert started. Her fans forum members were all wearing the pins thay had made inspired by her new CD. From afar, onstage we could see smoke. The energy was strong. We always see better inside is in summertime. We entered the concert arena and smoke was everywhere.

The crowd was uneasy, gathering infront of the stage. It got dark and it was windy. And then, she started.I was on my hunkers awaiting religiously to be fed with her music. This is something she's good at. Birth and disaster, life and death. She and fire.

A few days after Dimitra Galani's live concert at the open-air theater of Lycabettus in Athens, June 28, where she performed songs from her brand new album called Queen of Hearts (Dama Coupa), fires started burning all over Greece destroyng its forests. In the middle of that sad atmosphere, the great Greek singer talked to GoCulture.

GC: Greece is on fire, talk to me

DG: What can I say The day after I turned to a mourning mode, as did many other people like me. Why do we mourn? Each one of us for the things they lose for good... Personally I mourn for you, the younger generation for my past references, whenever something bad was happening and i was saying "it's okay, whatever happens, I still have my refuge house at Mt. Pelion." My paradise. People were asking me if my house got burned and I was answering that my life had been burned

I grief for the indifference, senselessness and the blindness of people arround me For our politicians that are no different than us. For every little thing that I have been singing all these years, as I realize that my voice isnt enough. And for many many more things that cannot be said.

This afternoon, while 80 fires were still burning all over Greece, a cab driver threw his cigarette out of his window in front of me. Today, July 18 2007, this brainless creature did this mechanic move What can I say Today one blames the other for the fires, one political party agains the other Is this what we are?... and I put a question mark here to avoid a full-stop of hopelessness What can I say?

GC: The concert was about to close and the audiences cheers was sending you a message again. What happens inside of you each time a concert ends?

DG: I am left with a sweet feeling of love from the audience and look forward to my next live gig. Its a great blessing, believe me

GC: Lets talk about your new CD. When I first listened to the Queen of Hearts" I thought it was about short independent stories you wanted to tell us. The CD's cover was its very subject. In contrast with your previous studio recorded CD, which was colorful, this one was dark... Can you explain this?

DG: Queen of Hearts marks a very happy moment for me. It's made of songs I have chosen with great love. It has lots of happy little details. It's Lina Nikolakopoulou's lyrics that gives the songs to eternity; it's all these moments we spent in the studio together with Makis Mouratoglou, Sotiris Lemonidis, Yorgos Zachariou and all the wonderful musicians and technicians; it's my trip to the world all these years, which will never end... I could have made another three CDs out of the material I have collected. Why not release Queen of Spades, of Diamonds and of Clubs? (she laughs)

As for the black cover... well, it emphasizes the fatal Queen Don't you think the queen of the hearts card has a lethal something on it? I think its a great cover artistically and essentially. This card brings out my entire feminine world and at the same time it triggers a loneliness, which is extremelly friendly.

My previous CD I love you maybe (S'agapo borei) includes songs that radiate the same mood you see on its cover: me among the sunflowers. A very good cover indeed.

A small detail. Did you notice that my picture on the S'agapo borei cover is a two-fold reflection (up/down) just like the figure in the Queen of Hearts card? All the songs of that album were composed by me In Queen of Hearts I didn't compose any. Just one more detail I noticed all these after they had happened I hadnt thought or planned them in advance

GC: Little drachma. The old Greek currency is such a nice word that we stopped using after euro was introduced. How did you feel when you read this word in Myrto Kontova's lyrics?

DG: The song Sell me over again (Poulise me pali) is a little diamond in this CD. Its the only song with Myrto Kontova's lyrics and the music is by Kostas Baltatzanis. It fascinated me when I read it for the first time and the same happened to Lina (Nikolakopoulou) when she listent to it. The way it was orchestrated and interpreted at the end appeals to the common people. It has grace. Little drachma as a word carries the same emotional power that the old Greek currency had to our lives all these years we were using it. It is a currency, which had no real value in the international stock exchange markets but did have an emotional power in its loneliness. A currency that had helped poor people in this country make it through with decency. The old Greece was poor yes, but it was human. The new rich Greece of the bank loans shocks and even scares me. The word drachma brings me back to the real dimension of thing that is now lost. This is why this song moves me

GC: The sense I have with every CD you bring about, is that it has to truly express yourself and that you never produce albums just to sell. Your audience feels this also and this is why crowds in your lives truly love you. What do you have in common with your audience?

DG: I suspect we like the same things and we dont like to feel bored

GC: I am almost certain you would have made a great teacher. Have you ever thought about it?

DG: If a teacher is the one who learns from their students yes I could have been a good teacher.

GC: Imagine you are a castaway on a deserted island and you have nothing with you. What would you construct in order to make music?

DG: Nothing at all. The sound of the sea is so magical that is music by itself. I would try to sing along with it, learn its song and try to imitate it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα εξαιρετικό -κατά τη γνώμη μου- editorial στη LIFO από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο με αφορμή μια βραδιά στο REX με Γαλάνη-Αρβανιτάκη & την Αλεξίου να λέει δύο τραγούδια:

http://www.lifo.gr/content/i101/x6/924.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχει πει ποτέ η Γαλάνη το "Cambay's Water" απ'τις Γραμμές των οριζόντων; :) (Φουντάραμε καραμοσάλι στο ποτάμι, είχε ο πιλότος μας το κούτελο βαμμένο...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε, όχι απαραίτητα σε δίσκο... Οπουδήποτε. :D

(κάτι εμπνεύσεις που έχω ώρες-ώρες... :D )

Μου φαίνεται θα πρέπει να ανοίξουμε "Song fantasies for various artists" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ε, όχι απαραίτητα σε δίσκο... Οπουδήποτε. :)

Σε πρώτη ανάγνωση δε μου λέει κάτι...

....αλλά ποτέ δεν ξέρεις..... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...