Sign in to follow this  
Followers 0
Agnie

Δίεση 101,3

27 posts in this topic

Μόλις άκουσα στον 101,3 ότι την Παρασκευή θα έχει συνέντευξη του Νταλάρα........

θα μπορούμε να του κάνουμε και εμείς ερωτήσεις στέλνοντας sms στον σταθμό......

Δυστυχώς όμως δεν άκουσα τι ώρα θα είναι η συνέντευξη...... :razz::wow:

Όποιος γνωρίζει περισσότερα ας ενημερώσει...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

θα μπορούμε να του κάνουμε και εμείς ερωτήσεις στέλνοντας sms στον σταθμό......

στο 4321 γράφοντας ΣΤ αφήνουμε κενό και έπειτα το μήνυμα.. :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μία καλή ερώτηση θα ήταν για την καταληκτική ημερομηνία των εμφανίσεων με τον Ρέμο.Για να μην υπάρχει καμια αμφιβολία και να κανονιστεί εκ του ασφαλούς η ομαδική μας επίσκεψη στην Αρένα :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν, αυτά που μάθαμε σε αυτή τη συνέντευξη για τις προσεχείς δισκογραφικές δουλειές του είναι :

1 δίσκος με δημοτικά (20 χρόνια τον περιμένουμε!!)

1 δίσκος με σκόρπιες ηχογραφήσεις από το Ηρώδειο

1 δίσκος με τον Θεοδωράκη

1 δίσκος με δικές του συνθέσεις σε στίχους Λ.Νικολακοπούλου

και πιθανότατα κάποια ακόμα συνεργασία με το Dulcάκι :rolleyes::razz:

Αν ξέχασα κάτι, συμπληρώστε με!! :razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη και με πολλές πληροφορίες και θαυμάσια και ευχάριστα νέα. Σήμερα ανέπτυξε τις σκέψεις του πιο "ήρεμα" απ' ότι την προηγούμενη βδομάδα στον ΜΕΛΩΔΙΑ.

Για τα επόμενα δισκογραφικά σχέδια νομίζω τα είπε ακριβώς όπως τα έχει γράψει ο Αποστόλης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν χάσατε την συνέντευξη, ή αν θέλετε να την ξανακούσετε, την έγραψα, έκοψα της διαφημίσεις και τα τραγούδια, και έκανα mp3 το υπόλοιπο, δηλαδή μια ώρα περίπου κουβέντας. Μπορείτε να το κατεβάζετε από

http://s22.yousendit.com/d.aspx?id=1KUJ6BX...MM1QEVZHREP6V84

Προσέξτε όμως: είναι 47201 MB... αν δεν έχετε adsl ή κάτι παρόμοιο, καλύτερα να μου ζητήσετε cd.

Το link θα δουλεύει για 25 downloads, πείτε μου όταν πρέπει να το ανανεώσω...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Αδιανόητο, φαντάζομαι, να ακούς κάτι τόσο ουσιαστικό σε έναν αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό (και μάλιστα από έναν αυστριακό τραγουδιστή).

Ο Νταλάρας μού φαίνεται να είναι πολύ εύστοχος κριτικός κάποιων φαινομένων της σημερινής κοινωνίας και των ΜΜΕ (έστω κι αν αυτός ο ίδιος είναι βέβαια μέρος του όλου συστήματος, όσο κι αν προσπαθεί να δημιουργήσει μια διαφορετική εντύπωση ...).

Αυτό που δεν με έπεισε καθόλου ήταν οι ... δικαιολογίες του για τον τελευταίο του δίσκο και τις εμφανίσεις του στην Αρένα. Όλα αυτά τα σχόλια του είδους "Μου αρέσουν τα πειράματα ...", "Έχω το δικαίωμα να το κάνω ..." κλπ.κλπ. ακούγονται πολύ βεβιασμένα και τα θεωρώ μάλλον υπεκφυγές και ωραιοποίηση μιας κατάστασης με την οποία απλώς δεν νιώθει καλά.

Έδωσε, όμως, (αθέλητα μάλλον) και την εξήγηση γιατί εγώ τον καινούργιο του δίσκο σε γενικές γραμμές τον βρίσκω αρκετά πετυχημένη δουλειά:

"Θα παρατηρήσετε ότι σ αυτό το δίσκο μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχει πολύ πάθος, πολύς έρωτας, βρε παιδί μου. Πού ήταν τόσα χρόνια τόσος ερωτισμός και τόσο πάθος; Τραγούδια που τα απέφευγα. [...]"

Ναι, τα απέφευγε (μουσικά και στιχουργικά) όπως τα αποφεύγουν σχεδόν και όλοι οι άλλοι καλλιτέχνες του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού. Και αυτός είναι ο λόγος που αυτό το είδος της ελληνικής μουσικής είναι τόσο, μα τόοοοσο βαρετό και μονότονο όλα τα τελευταία χρόνια και έπαψα σχεδόν να ασχολούμαι μαζί του.

Στη συνέντευξη ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά στον Πάριο:

"Ο Γιάννης ο Πάριος [...] δεν ξέφυγε ποτέ από το τραγούδι που αγάπησε, που είναι αυτό το τραγούδι το ερωτικό, δηλαδή μια γλώσσα που απευθύνεται σε δεύτερο πρόσωπο, στον αγαπημένο, έτσι στον απέναντι, με πράγματα που εγώ πάντα τα βρισκα πολύ προφανή και έλεγα: «Εντάξει, το τραγούδι μιλάει πολύ για τον έρωτα, μα πάρα πολύ, βρε παιδί μου. Δεν μπορούμε να πούμε και κάτι άλλο;»"

Ναι, (συμπληρωματικά) μπορούμε. Αν το αποτέλεσμα είναι κοινωνικά τραγούδια σαν αυτά που έγραφαν, ας πούμε, ένας Ελευθερίου ή ένας Λάδης και τα οποία είχαν την ανάλογη μελοποίηση. Διαφορετικά χίλιες φορές καλύτερα να μείνουμε πιστοί στους (έτσι κι αλλιώς απαραίτητους) στίχους που "ύμνησαν με πάθος τη γυναίκα, τον έρωτα και την αγάπη", όπως λέει ο Μάνος Ελευθερίου (ναι, ο Ελευθερίου!) για τους στίχους του μεγάλου Γιώργου Κλεφτογιώργου (τραγούδια του οποίου ο Νταλάρας - με μία εξαίρεση - δεν καταδέχτηκε να ερμηνεύσει ποτέ).

’σε που ο ίδιος ο Νταλάρας όλα αυτά τα "πράγματα" μάλλον δεν τα έβρισκε "πάντα ...πολύ προφανή". Ή μήπως δίσκοι όπως (λ.χ.) "Ο τραγουδιστής", "Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς", "’πονα μάτια", αλλά και αυτοί με τον Κουγιουμτζή δεν αποτελούνταν (κυρίως ή αποκλειστικά) από τέτοιου είδους τραγούδια;;;

Τέλος πάντων, ακούγοντας λοιπόν τα πιο πάνω λόγια του Νταλάρα για τον Πάριο, σκέφτηκα: Ναι, αυτός είναι ο λόγος που από άποψη ρεπερτορίου στο μεταξύ προτιμώ σαφώς έναν Πάριο και διάφορους άλλους εκπροσώπους του λεγόμενου "εμπορικού" τραγουδιού από τον Νταλάρα "Με δυό παπούτσια πάνινα" ή με την "’σφαλτο που τρέχει"!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μεταφέρω εδώ κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, σχετικά με τις πολλές πληροφορίες, για μελλοντικά σχέδιά του, που έδωσε ο Νταλάρας σ' αυτήν την συνέντευξη.

-Για το δίσκο με ηχογραφήσεις από το Ηρώδειο ανέφερε :

"...Να βιαστώ φέτος, προς το τέλος του χρόνου, ένα μέρος των συναυλιών που κάναμε στο Ηρώδειο, ότι είναι καλοφτιαγμένο και περνάει να το βάλουμε σ' ένα δίσκο, 10-12 τραγούδια. Θα είναι μια δουλειά από μια ευρύτερη περιοχή, δε θα'ναι μόνο τραγούδια της Μεσογείου, αλλά και άλλα τραγούδια που τα' χω μαζέψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια".

-Για το δίσκο με τα δημοτικά ανέφερε :

"...δημοτικά έχω μαζέψει ένα υλικό και δεν μπορώ να μπω στο στούντιο να τελειώσω αυτή τη δουλειά γιατί κάνω πολλά πράγματα".

-Για το δίσκο με τραγούδια του Θεοδωράκη :

"...Θα πρέπει να τελειώσω, να ολοκληρώσω τη δουλειά του Μίκη Θεοδωράκη γιατί έχω ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια μια ηχογράφηση, η οποία, κι αυτό έμεινε στη μέση, έγιναν πάρα πολλοί δίσκοι του Μίκη τα τελευταία χρόνια και καθυστέρησε αυτή η δουλειά. Το να'βγαινε ένας ακόμα δίσκος δε σήμαινε τίποτα. Μόλις βρούμε κάποιο κενό, που δε θα κάνει πολλούς δίσκους, κάθε μερικούς μήνες, θα βγάλουμε αυτή τη δουλειά γιατί έχει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Μια δουλειά που κάνουμε μαζί με το Γιάννη Σπάθα".

-Σχετικά με τα δικά του τραγούδια(συνθέσεις του) :

"...Έχουν μαζευτεί πολλά, κάποια στιγμή πρέπει να το κάνω...θα είναι η πρώτη η Λίνα Νικολακοπούλου με την οποία θα κάνουμε κάποια τραγούδια από αυτά τα ανέκδοτα τραγούδια που έχω φτιάξει. Είναι πολλά δεκάδες τραγούδια".

-Σχετικά με το ρόλο του ως παραγωγός :

"...Στις καινούριες μου ασχολίες, εδώ και μερικά χρόνια, είναι να παράγω ή να βοηθάω στις παραγωγές δίσκων νέων ανθρώπων ή συγκροτημάτων που έχουν ταλέντο κι έχουν λόγο ύπαρξης, είτε είναι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, είτε είναι συγκροτήμτα, είτε είναι σχήματα μεγάλα όπως η Εστουδιαντίνα. Θα συνεχίσω να το κάνω αυτό, γιατί μη ξεχνάτε ότι είναι πάρα πολλά τα χρόνια, πάρα πολλές οι δεκαετίες και κάποια στιγμή ο κύκλος, η μία άκρη του θα βρει την άλλη. Και θα πρέπει αυτός ο κύκλος να τελειώνει με κάποιο τρόπο, τουλάχιστον όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις. Εγώ θα είμαι πάντα κοντά στη μουσική, δεν πρόκειται να την αφήσω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα'μαι κοντά, αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι, δεν είμαι πια παιδάκι...".

Επειδή μου φαίνεται σα να "μίλησε" για μια επερχόμενη αποχώρηση(από τις ζωντανές εμφανίσεις) θα ήθελα να δώσω και μια πιο ευχάριστη νότα από τη συνέντευξη. Είπε λοιπόν προς το τέλος μιλώντας γενικά για την μέχρι σήμερα πορεία του:

"Μου 'ρθαν όλα δεξιά. Το δεξιά τι το' πα τώρα! Εν πάση περιπτώση, επειδή έχουμε μάθει να λέμε δεξιά. Μου'ρθαν όλα λοιπόν γλυκά".(το διόρθωσε! ).

Και το φινάλε του :

"Να πω στους φίλους μου να μην ανησυχούνε, ούτε για τις επιλογές μου, ούτε για τις παραξενιές μου. Να ξέρουν ότι αυτό που κάνω το ξέρω καλά και το κάνω. Κι είμαι ο τελευταίος που θα προδώσει ο,τιδήποτε, φιλίες, σχέσεις, τραγούδια...".

"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Και το φινάλε του :

"Να πω στους φίλους μου να μην ανησυχούνε, ούτε για τις επιλογές μου, ούτε για τις παραξενιές μου. Να ξέρουν ότι αυτό που κάνω το ξέρω καλά και το κάνω. Κι είμαι ο τελευταίος που θα προδώσει ο,τιδήποτε, φιλίες, σχέσεις, τραγούδια...."

Γι' αυτό και εμείς τον ακολουθούμε και είμαστε μαζί του σε ότι κι αν κάνει....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Λοιπόν, αυτά που μάθαμε σε αυτή τη συνέντευξη για τις προσεχείς δισκογραφικές δουλειές του είναι :

1 δίσκος με δημοτικά (20 χρόνια τον περιμένουμε!!)

1 δίσκος με σκόρπιες ηχογραφήσεις από το Ηρώδειο

1 δίσκος με τον Θεοδωράκη

1 δίσκος με δικές του συνθέσεις σε στίχους Λ.Νικολακοπούλου

Θέλω να ρωτήσω κάτι!! Ο δίσκος που περιμένουμε με τον Θεοδωράκη, είναι αυτός που αναφέρεται σε αυτή τη συνέντευξη του Μάνου Ελευθερίου;; (Σημ: η συνέντευξη είναι παλιά - 9/12/1997).

URL: http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=16011&m=P04&aa=1

Παραθέτω το κομμάτι της συνέντευξης που λέει για τον δίσκο του Θεοδωράκη:

Δικά του είναι όλα τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου που ετοιμάζει αθόρυβα ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Γιώργο Νταλάρα, με τίτλο «Το πλοίο Ναυκρατούσα». Από την όγδοη ποιητική του συλλογή, «Αναμνήσεις από την όπερα» (Γνώση 1987).

Ξέρει κανένας;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι πληροφορίες που έχω για το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι γύρω στο 1984 επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένας δίσκος του Νταλάρα με καινούργια τότε τραγούδια του Θεοδωράκη .Δυστυχώς μετά τις διαμάχες που ξέσπασαν τότε με την ΕΜΣΕ και την ΕΔΕΤ η κυκλοφορία αυτού του δίσκου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ .Κάποια από εκείνα απ'τα τραγούδια στο μεταξύ είπε ο Μητροπάνος (LP: "TA ΠΙΚΡΟΣΑΒΒΑΤΑ") κάποια ο Κόκοτας (LP: "ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-ΚΟΚΟΤΑΣ) και κάποια ο Λέκκας (LP: "ΑΣΙΚΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΗ").Στον δίσκο που πρόκειται να κυκλοφορήσει λοιπόν θα υπάρχουν κάποια από εκείνα τα τραγούδια (που δεν ηχογραφήθηκαν ποτέ), αλλά και κάποια παλιά με νέες ενορχηστρώσεις, ενώ σε κάποια συνέντευξη του ο Νταλάρας είπε ότι πρόθεσή του είναι να φωνάξει στο δίσκο και κάποιους ξένους μουσικούς για να συμμετέχουν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Παρασκευή 15 -12 - 06 το πρωί στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη 8:00-10:00 καλεσμένος ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για να μιλήσουν για τον νεο δίσκο μαζί τους και ο Γιώργος Νταλάρας. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά σήμερα Πέμπτη 14 -12 - 06 το πρωί στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη 8:00-10:00 καλεσμένος ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για να μιλήσουν για τον νεο δίσκο μαζί τους και ο Γιώργος Νταλάρας. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Συγνώμη γι' αυτή την αντίδραση, αλλά έβαλαν το "Όλα γραφτήκανε για σένα"... :music:

(τελικά κατάφερα και συντονίστηκα, έστω και για το τελευταίο ημίωρο...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά πως την πατήσαμε έτσι ; :music: Τελικά, το πρόλαβε κανένας από την αρχή ; Το έγραψε ; B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ρε παιδιά πως την πατήσαμε έτσι ; :razz: Τελικά, το πρόλαβε κανένας από την αρχή ; Το έγραψε ; :razz:

Αγαπητέ Τάσο, έγραψες με τόση σιγουριά πως η συνέντευξη στον Δίεση 101, 3 θα είναι ζωντανή και πως θα μεταδοθεί την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου που δεν τόλμησα να σου απαντήσω πως ΟΥΤΕ την Παρασκευή θα μεταδοθεί, ΟΥΤΕ ζωντανή θα είναι. Πως θα μπορούσε άλλωστε αφού γράφτηκε βραδάκι της Τετάρτης; Πως θα μπορούσα επίσης να διορθώσω τα όσα έγραψες αφού οι πληροφορίες μου αμφισβητούνται τόσο έντονα από όψιμους γνώστες των κινήσεων του Νταλάρα και εγώ δεν έχω όρεξη για αντιπαραθέσεις. Προς τι άλλωστε; Αξίζουν τον κόπο; Όχι είναι η απάντηση. Κατηγορηματικά όχι! Δεν αξίζουν Όχι οι αντιπαραθέσεις, αυτές μια χαρά είναι. Κι αν είναι καλοπροαίρετες μπορούν κάλλιστα να εξελιχθούν σε έναν ιδιαίτερα δημιουργικό διάλογο. Στους ανταπαρατιθέμενους αναφέρομαι

Με τιμή

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κρίμα, πάντως, Γιάννα να ξέρεις κάτι τόσο σημαντικό για όλους εδώ και να μην το αναφέρεις... :razz:

Απ' ό,τι διάβασα όμως, κάτι κάνανε τα παιδιά... Είναι πολύ περίεργο βέβαια αυτό που έγινε με τον "Δίεση". Την προηγούμενη μέρα είχα μπει στο site του σταθμού και νομίζω ότι κι εγώ είδα για την Παρασκευή να γίνεται λόγος και όχι για Πέμπτη. Και λέω "νομίζω" γιατί μετά από την αλλαγή στη μέρα μου γεννήθηκαν κάποιες αμφιβολίες για το αν είδα καλά, αμφιβολίες όμως που δεν τις είχα το ίδιο βράδυ. Περίεργα πράγματα.... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0