Sign in to follow this  
Followers 0
kostasp

Μαρία Φαραντούρη

46 posts in this topic

Η Φαραντούρη τραγουδά για την Πορεία Αγάπης

Τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι θα ερμηνεύσει η Μαρία Φαραντούρη τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30, σε μια μεγάλη συναυλία που θα γίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 59, Αθήνα). Τη συνοδεύει στο πιάνο η Ιρίνα Βαλεντίνοβα.

Η Μαρία Φαραντούρη

Η κορυφαία ερμηνεύτρια προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να βοηθήσει στο έργο της Πορείας Αγάπης, μιας μη κερδοσκοπικής Αστικής Εταιρείας, η οποία δρα από το 1998 και οι εθελοντές της οργανώνουν κάθε χρόνο μια σειρά πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, προκειμένου να κινητοποιήσουν ανθρωπιστές και φιλανθρώπους σε μια δυναμική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τα φιλανθρωπικά της προγράμματα.

Το έργο της Πορείας Αγάπης είναι πολυδιάστατο και καλύπτει, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, τις διατροφικές και ιατρικές ανάγκες διαφόρων ιδρυμάτων εγκαταλειμμένων, ορφανών ή άρρωστων παιδιών ανά τον κόσμο, τις ανάγκες ιατρικής και φαρμακευτικής εκπαίδευσης και υποστήριξης χωρών υπό ανάπτυξη, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη και την κοινωνική επανεκπαίδευση φυλακισμένων.

Η Πορεία Αγάπης δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, την Κούβα και το Βιετνάμ. Ολα της δε τα προγράμματα ζουν και στηρίζονται από το περίσσευμα της καρδιάς των εθελοντών και υποστηρικτών της και γι' αυτό παραμένουν ζωντανά και δραστήρια.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και άλλοι.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τη συναυλία θα διατεθούν για τη διατροφική, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη εγκαταλειμμένων, ορφανών και άρρωστων παιδιών στην Κούβα και τη Βουλγαρία. Τιμή εισιτηρίου: 35 ευρώ. Διάθεση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο Οδοδείκτες, Χαρ. Τρικούπη 134, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας 210-3601569.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/02/2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες, Σάββατο 25/6 παρακολούθησα τη συναυλία της Μ.Φαραντούρη μαζί με τη Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς , στό ανοιχτό θέατρο Κρύας Λιβαδειάς.

Η Μ.Φαρντούρη έδειξε για μια ακόμα φορά τη μεγαλοσύνη της τραγουδώντας Μ.Χατζιδάκι στο 1ο μέρος και Μ.Θεοδωράκη στο 2ο. Καταχειροκροτήθηκε και στο τέλος εκτός προγράμματος-κυριολεκτικά-χωρίς τη συνοδεία της ορχήστρας Λιβαδειάς τραγούδησε το ΤΖΙΒΑΕΡΙ και μας μάγεψε όλους. Χαιρετώντας κάποιος της φώναξε "ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ κι εκείνη με μεγάλη της χαρά γύρισε πίσω και το είπε κι εκείνο χωρίς τη συνοδεία ορχήστρας , αυτή τη φορά όμως εκτός από τη Δημοτική χορωδία τη συνόδευε κι όλο το θέατρο...

Μεγάλες στιγμές χαρίζουν οι μεγάλοι καλλιτέχνες ΜΟΝΟ! Και η Φαραντούρη είναι ΜΕΓΑΛΗ!...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Σάββατο 3/12 στην εκπομπή του Λευτέρη Παπαδόπουλου "Συναντήσεις" ( ΕΤ1 21.00) καλεσμένη θα είναι η Μαρία Φαραντούρη

..."Ο Φρανσουά Μιτεράν την χαρακτήρισε «ιέρεια μέσα από το φόρεμα της Ανατολής», παρομοιάζοντας την με την θεά Ήρα. Οι κριτικοί σε όλο τον κόσμο, την αποκάλεσαν Joan Baez της Ευρώπης και Μαρία Κάλλας του λαού...

Στην εκπομπή η Μαρία Φαραντούρη θυμάται τα πρώτα χρόνια της ζωής της στη Νέα Ιωνία, εκεί απ όπου ήρθαν οι πρώτες μνήμες, οι εικόνες και οι ήχοι.

Εκεί όπου πρωτοαγάπησε το τραγούδι...

Στην εφηβεία της θα συμμετάσχει στην χορωδία του Συλλόγου φίλων της Ελληνικής Μουσικής (ΣΦΕΜ). Δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι το τραγούδι είναι ο δρόμος ο δικός της.

Το 1963 θα την ακούσει ο Μίκης Θεοδωράκης να τραγουδά τον Καημό. Ο συνθέτης θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει στο γκρουπ για συναυλίες του. Η Φαραντούρη θα τραγουδήσει δίπλά στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τη Ντόρα Γιαννακοπούλου και τη Σούλα Μπιρμπίλη.

Θ ακολουθήσει μια εντυπωσιακή πορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό...

Ιδιαίτεροι σταθμοί στην πορεία της οι ερμηνείες της «Μπαλάντας του Μαουτχάουζεν» και το «Canto General» με τον Μίκη Θεοδωράκη, « Η εποχή της Μελισσάνθης» και η «Αμοργός» με τον Χατζιδάκι, αλλά και οι συνεργασίες με τον Μάνο Λοϊζο και τον Γιάννη Νεγρεπόντη στα «Νέγρικα», με τον δεξιοτέχνη της κιθάρας John Williams, καθώς και με τον Τούρκο συνθέτη και διανοούμενο Ζυλφί Λιβανελί...

Μια εκπομπή γεμάτη σπάνιο αρχειακό υλικό με τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, ερμηνευμένα μοναδικά από τη Μαρία Φαραντούρη"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαρία Φαραντούρη είναι προσκεκλημένη της ’ννας Παναγιωταρέα στην εκπομπή Ουδείς αναμάρτητος απόψε Παρασκευή 10.2.2006 στις 8 το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΤ-1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσει στις 18.10.2006 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή Federico Garcia Lorca. Η πληροφορία είναι από το site της ερμηνεύτριας και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Maria Farantouri will perform at Athens Concert Hall in October 18th, 2006, regarding a tribute to poet Federico Garcia Lorca. No further details are announced at singer's site.

http://www.farantouri.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η Μαρία Φαραντούρη θα τραγουδήσει στις 18.10.2006 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα σε ένα αφιέρωμα στον ποιητή Federico Garcia Lorca.
Η εκδήλωση με τίτλο "Ο Federico Garcia Lorca και η Ελλάδα" θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας" του Μεγάρου Μουσικής, στις 7 το απόγευμα στα πλαίσια του Megaron Plus. Θα ξεκινήσει με διάλεξη του Ian Gibson με το παραπάνω θέμα, στα ισπανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Η Μαρία Φαραντούρη στη συνέχεια θα ερμηνεύσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι πάνω σε ποιήματα του Lorca, ενώ ο ερμηνευτής των φλαμένκος Enrique Morente θα ερμηνεύσει τραγούδια του ποιητή. H είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, των οποίων η διανομή θα ξεκινήσει μία ώρα νωρίτερα.

Πηγή: http://www.megaron.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαραντούρη - Κονιόρδου στο Παλλάς

Δύο κορυφαίες της τέχνης, η Μαρία Φαραντούρη και η Λυδία Κονιόρδου, συναντιούνται στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, στις 6 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Μύθοι Γυναικών». Η πρώτη αποδίδοντας αριστουργηματικά έργα μεγάλων συνθετών που έχουν επίκεντρο τη Γυναίκα και η δεύτερη απαγγέλλοντας ποιήματα και αποσπάσματα κείμενων, επίσης μεγάλων δημιουργών.

Μια διαδρομή από την αρχαία τραγωδία μέχρι σήμερα. Από την Σαπφώ μέχρι την σύγχρονη ανώνυμη γυναίκα. Τραγούδι και λόγος συναντιώνται στο πρόσωπο και το θρύλο της γυναίκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα μεγάλων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Θάνος Μικρούτσικος, Ελένη Καραΐνδρου κ.λ.π.) σε τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, όπως Περσεφόνη, Ωραία Ελένη, Φαίδρα, Γογγύλα, Ναυσικά, Καλυψώ, Κίρκη, Ρόζα κ.ά.

Η ορχήστρα αποτελείται από έξι σπουδαίους σολίστες μουσικούς:

Πιάνο: Ιρίνα Βαλεντίνοβα

Πνευστά: Δημήτρης Τσάκας

Τσέλο: Μαριλίζα Παπαδούρη

Κόντρα μπάσο: Κώστας Κωνσταντίνου

Κρουστά: Δημήτρης Μαρινάκης

Μαντολίνο: Κωνσταντίνος Ζαριδάκης

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

http://entertainment.flash.gr/music/releas...7/9/18/22483id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Δευτερα 22-10 η Μαρια Φαραντουρη,προσκεκλημενη της Μαργαριτας Μητυληναιου. 10 με 12 το πρωι,στο Δευτερο. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

13.11.2007 Frankfurt, Alte Oper

Maria Farantouri and Tassis Christoyannopoulos interpret songs by Greek composers (Theodorakis, Hadzidakis, Xarhakos et alles).

Miltos Logiadis conducts the Orchestra of Colours. In the first part, S.Sakkas, V.Stylianou (piano) and M.Syggeniotou interpret works by

Dimitri Mitropoulos, Theodoros Andoniou and George Kouroupos.

=======================

13.11.2007 Φραγκφούρτη, Παλιά Όπερα

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσσης Χριστογιαννόπουλος ερμηνεύουν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου,

Μούτση κ.α.). Την Ορχήστρα των Χρωμάτων διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης. Στο πρώτο μέρος οι Σ.Σακκάς, Β.Στυλιανού (πιάνο) και Μ.Συγγενιώτου ερμηνεύουν έργα Δ.Μητρόπουλου, Θ.Αντωνίου και

Γ.Κουρουπού

http://farantouri.gr/News/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαρία Φαραντούρη θα είναι γκεστ στη συναυλία που θα δώσουν ο Τσαρλς Λόιντ και το σχήμα του,

την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο «Παλλάς», στο πλαίσιο της ενότητας «Τζαζ Μάστερς».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=146812

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tη Δευτέρα 31/12 στις 02.35πμ (μετά την αλλαγή του χρόνου) στην ΕΤ3 θα προβληθεί ένα πρόγραμμα (νομίζω σε επανάληψη) με τη Μαρία Φαραντούρη σε ρεμπέτικα τραγούδια για τα λαικά επαγγέλματα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΤΡΙΤΗ 01/01/2008 19:00 ERTsat

Η ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΣΕ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαραντούρη - Κονιόρδου στο Παλλάς

Δύο κορυφαίες της τέχνης, η Μαρία Φαραντούρη και η Λυδία Κονιόρδου, συναντιώνται στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, στις 3 και 4 Μαϊου, με τους «Μύθους Γυναικών». Η πρώτη αποδίδοντας αριστουργηματικά έργα μεγάλων συνθετών που έχουν επίκεντρο τη Γυναίκα και η δεύτερη απαγγέλλοντας ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων, επίσης μεγάλων δημιουργών. Οι δύο παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων.

Μια διαδρομή από την αρχαία τραγωδία έως σήμερα. Από την Σαπφώ μέχρι την σύγχρονη ανώνυμη γυναίκα. Τραγούδι και λόγος ενώνονται στο πρόσωπο και το θρύλο της Γυναίκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα μεγάλων συνθετών (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Θάνος Μικρούτσικος, Ελένη Καραΐνδρου κ.λ.π.) σε τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή τους, όπως Περσεφόνη, Ελένη, Φαίδρα, Γογγύλα, Ναυσικά, Καλυψώ, Κίρκη, Ρόζα κ.ά. καθώς και παραδοσιακά τραγούδια.

Ένα δέσιμο ποιητικού λόγου και τραγουδιών για τη Γυναίκα που εκφράζεται σε όλες τις πτυχές του. Γυναίκα αρχή της ζωής, επιστροφή, περιπέτεια, επιθυμία, έρωτας , όραμα, αλλά και ηρωίδα γυναίκα

Η Μαρία Φαραντούρη και η Λυδία Κονιόρδου ξεδιπλώνουν τραγούδια και κείμενα - έργα του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από τα οποία βλέπουμε διαχρονικά «τη γυναίκα να γίνεται...». Σ αυτή τη Γυναίκα δίνουν την ευκαιρία να πει το τραγούδι της.

3 και 4 ΜΑΪΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ (ΑΘΗΝΑ), ώρα 9:30 μ.μ.

7 ΜΑΪΟΥ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ (ΠΑΤΡΑ)

Πληροφορίες και Προπώληση Εισιτηρίων:

Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων: Λυκαβηττού 9, 210 3646807

Ταμεία Θεάτρου ΠΑΛΛΑΣ: Βουκουρεστίου 5, 210 3213100,

Με πιστωτική κάρτα: 210 810 8181 (call centers), www.elthea.gr

Cricos Productions: Ερμιόνης 4, 210 7213444, 210 7213110

http://entertainment.flash.gr/theatre/inte...8/4/15/23997id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν θα γίνουν και άλλες παραστάσεις με τη Φαραντούρη και τη Κονιόρδου????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει στη Μικρή Επίδαυρο

Ο φιλόξενος χώρος του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου υποδέχεται, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου, μια μεγάλη, αυθεντική ερμηνεύτρια, αφοσιωμένη εδώ και πολλές δεκαετίες στο έντεχνο τραγούδι, την Μαρία Φαραντούρη. Αυτή η εκφραστική τραγουδίστρια με την πλούσια και σκούρα χροιά της φωνής της έρχεται να «γεφυρώσει» με την τέχνη της δύο διαφορετικές γενιές συνθετών μέσα από δύο κύκλους τραγουδιών, έναν νεότερο και έναν παλαιότερο, που γράφτηκαν ειδικά για εκείνη από τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη και τον Μάνο Χατζιδάκι.

Ο έρωτας τελειώνει τραγικά

Πρόκειται για δέκα πρωτότυπα τραγούδια που παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Τη μουσική υπογράφει ο διεθνώς καταξιωμένος και πολυβραβευμένος νέος πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο οποίος, παράλληλα με τη διεθνή σολιστική του καριέρα, έχει στραφεί σε νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις. Εμπνεόμενος από την τραγικότητα της αγάπης, εξέτασε κάτω από το δικό του συνθετικό πρίσμα την πανάρχαια δυαδικότητα έρωτα-θανάτου, ενός αντιθετικού και συνάμα συμπληρωματικού αρχετυπικού ζεύγους που υπερβαίνει τις κοινές χρονικές συμβάσεις: Ορφέας και Ευρυδίκη, Ιάσονας και Μήδεια, Ιππόλυτος και Φαίδρα, Ηρακλής και Δηιάνειρα, Πέλοπας και Ιπποδάμεια, Αίμων και Αντιγόνη, Πάτροκλος και Αχιλλέας, Πύραμος και Θίσβη, Λέανδρος και Ηρώ, Έρωτας και Ψυχή.

Σε αυτή του τη συνθετική απόπειρα ο 28χρονος προικισμένος καλλιτέχνης μοιράστηκε τις νότες του με τον έμμετρο και πεζό λόγο της Αγαθής Δημητρούκα. Οι στίχοι της παραπέμπουν στον εκάστοτε μύθο, ενώ εμβόλιμα κείμενα τον αφηγούνται ρεαλιστικά και εύληπτα, πάντοτε υπό τη συνοδεία της μουσικής, δημιουργώντας ένα έργο με δομή που θυμίζει ορατόριο και πρώιμη όπερα και που φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί μελλοντικά σε αυτόνομο πολυθέαμα. Στον κύκλο «Ο έρωτας τελειώνει τραγικά», με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη συνυπάρχουν αυτές του ηθοποιού Κώστα Γάκη (αφηγητής) και της πολυτάλαντης μουσικού Βίκης Γιαννούλα (φωνητικά και πλήκτρα).

Σκοτεινή μητέρα

Το δεύτερο μέρος αυτής της μουσικής παράστασης είναι αφιερωμένο στον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα από τον κύκλο τραγουδιών «Σκοτεινή μητέρα» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, κύκλος που γράφτηκε για τη Μαρία Φαραντούρη την περίοδο 1985-1986 και παρουσιάστηκε σε περιορισμένο αριθμό συναυλιών ένα χρόνο αργότερα. Όπως αναφέρει η Αγαθή Δημητρούκα στο σημείωμά της γι αυτό το σπάνια παρουσιαζόμενο έργο του αξέχαστου συνθέτη, «την επιμέλεια της νέας παρουσίασης της Σκοτεινής μητέρας ανέλαβε ο Λαζαρίδης, επηρεασμένος βαθιά από τη μουσική και την προσωπικότητα του Χατζιδάκι».

Οι συντελεστές

Ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης εμπιστεύθηκε την ενορχήστρωση και των δύο έργων στο βερολινέζο πιανίστα και συνθέτη Χέννινγκ Σμιντ, ενώ ο ίδιος θα ερμηνεύσει τα πιανιστικά μέρη της παρτιτούρας. Στην παραγωγή αυτή συμμετέχει επίσης το γερμανικό σύνολο Berliner Instrumentalisten, τα μέλη του οποίου είναι εξοικειωμένα με τη σύγχρονη ελληνική μουσική, αφού καλούνται συχνά να ερμηνεύσουν ελληνικά έργα άλλοτε σε ζωντανή εκτέλεση κι άλλοτε σε ηχογραφήσεις. Μαζί τους εμφανίζονται οι έλληνες μουσικοί: Χρήστος Γρίμπας (βιολοντσέλο), Κώστας Μακρυγιαννάκης (κιθάρα), Θύμιος Ατζακάς (κιθάρα, ούτι) και Κώστας Αναστασιάδης (κρουστά).

Κύκλοι τραγουδιών για τη Μαρία Φαραντούρη

Ο έρωτας τελειώνει τραγικά του Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη

Πρώτη παγκόσμια παρουσίαση

Σκοτεινή μητέρα του Μάνου Χατζιδάκι

Mικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Παρασκευή 25 και Σάββατο 26 Ιουλίου

Ώρα: 21.30

Εισιτήρια: 40 (Α΄ Ζώνη), 25 (Β΄) και 10 (μειωμένο).

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/7/16/24676id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το site της ερτ

Συναντήσεις-Πολιτιστικά ταξίδια

Τετάρτη 04/03/2009 στις 12 τα μεσάνυχτα

"Μαρία Φαραντούρη Maria del mar Bonnet στη Βαρκελώνη"

Η εκπομπή ταξιδεύει με τη Μαρία Φαραντούρη στη Βαρκελώνη, προκειμένου να συναντήσει μία από τις μεγαλύτερες Ισπανίδες ερμηνεύτριες με καταγωγή από τη Μαγιόρκα τη Maria Del Mar Bonnet, η οποία στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνει τραγούδια των Θεοδωράκη και Χατζιδάκι, κάποια από τα οποία, ερμηνεύει και στα ελληνικά.

Η Μaria del mar Bonnet έχει έρθει και στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ αλλά και σε δύο μεγάλες συναυλίες με τη Μαρία Φαραντούρη, στη Μαδρίτη το 2004 και το Olympia theater στο Παρίσι.

Οι δύο ερμηνεύτριες τραγούδησαν μαζί, ειδικά για την εκπομπή, ελληνικά και ισπανικά τραγούδια στο LUZ DE GAS, το οποίο θεωρείται το Μέγαρο Μουσικής της Βαρκελώνης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαραντούρη Φριντζήλα σε τραγούδια του κόσμου

Στις 29 Ιουλίου, δύο σημαντικές κυρίες της μουσικής σκηνής συναντιούνται στο Θέατρο Δόρας Στράτου στου Φιλοπάππου, στο πλαίσιο του Αθηναϊκού Φεστιβάλ. Η Μαρία Φαραντούρη και η Μάρθα Φριντζήλα ερμηνεύουν μαζί μουσικές του κόσμου...

Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση Τραγούδια ''πολύγλωσσα'', ερωτικά, παραδοσιακά... Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί από δύο φωνές, που ξέρουν πάνω απ' όλα να ερμηνεύουν.

Η κορυφαία Μαρία Φαραντούρη και η νεότερη, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχα, Μάρθα Φριντζήλα, υπόσχονται μία καλοκαιρινή βραδιά μουσικό ταξίδι στον κόσμο...

Θέατρο Δόρας Στράτου (Περιφερειακός Φιλοπάππου)

Τετάρτη 29 Ιουλίου, ώρα 21:00

είσοδος: 10

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=309501&cid=153

Share this post


Link to post
Share on other sites

Διαβάστε την πρώτη συνέντευξη της Μαρίας Φαραντούρη το 1966 και ακούστε την σε ανέκδοτο ηχητικό ντοκουμέντο

(Του Βαγγέλη Αρναουτάκη)

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?optio...d=412&Itemid=29

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Νοέμβρη 17 ημέρα Σάββατο…» όπως τότε

Υπογράφει: Βαγγέλης Αρναουτάκης

16/11/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=4120&Itemid=41

(2 ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ) Από τον ανέκδοτο κύκλο τραγουδιών του Χρήστου Πήττα «Νοέμβρης 1973»...

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Φαραντούρη στον Στ.Θεοδωράκη και στα ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5039463/hmoyn-feygath-mia-zwh-anamesa-ston-mikh-kai-ston-mano/

 

Μαλώσατε τότε;

Δεν μαλώνεις με τον Μίκη. Μια μέρα όμως με συναντά στον διάδρομο της Βουλής και μου λέει: «Επρεπε να έρθεις μαζί μου». Και του λέω: «Πας στον γκρεμό, Μίκη μου». «Και στον γκρεμό μαζί μου». Με θεωρούσε κτήμα του. Αλλά το είχαμε παρακάνει τότε. Σαν να ήταν εμφύλιος. Φοβερά πράγματα. Δυσάρεστα.
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα στην Καλαμαριά, μια μεγάλη ερμηνεύτρια με τα "Λαϊκά" του Μίκη και όχι μόνο....

 

Η Μαρία Φαραντούρη στα «Λαϊκά» του Μίκη (ΣΠΑΝΙΟΣ ΔΙΣΚΟΣ!)
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
25/09/2013

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7923&Itemid=40

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολυ ενδιαφερον κ το σημερινο αρθρο!!Πραγματικα σ ευχαριστω Θανο. :) :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν οι μουσικές εκδηλώσεις του «Παρα θιν’αλός» του Δήμου Καλαμαριάς. Μαρία Φαραντούρη, Παντελής Θεοχαρίδης η Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς… Ήταν χαρακτηριστική η ανταπόκριση και η συμμετοχή του κοινού, στα κομμάτια που περιείχαν επίκαιρα πολιτικά μηνύματα, όπως….

 

Η Μαρία Φαραντούρη στην Καλαμαριά (ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ!)
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
26/09/2013

 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=7930&Itemid=125

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0