McPantel

Τζίμης Πανούσης

53 posts in this topic

"Ένας νέος χώρος στην Ιερά Οδό των Αθηνών ανοίγει τις πύλες του την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2005 υπό την κοροϊδία του Τζίμη Πανούση ο οποίος θα παρουσιάσει μια παράσταση - τσίρκο με τον τίτλο "OLA SKATA".

Πρόκειται για μια ακόμα απεγνωσμένη προσπάθεια να σταθούμε απέναντι σε "καλλιτέχνες" τύπου "Σαν Ρέμο". Τριάντα χρόνια σχεδόν βολοδέρνουμε μεταξύ του "Γαμάτε γιατί χανόμαστε" και του "Αντε γαμήσου εργατιά". Όνειρο ζωής να περιορίσουμε τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ στον Πανάθλιο Τάφο τους.

Καλή διασκέδαση, Τζίμης Πανούσης

Υ.Γ. Επειδή δεν προλάβαμε να διαφημιστούμε στη "φιλανθρωπία με το τσουνάμι", δηλώνουμε ότι τα κέρδη θα τα μοιραστούν οι καλλιτέχνες με τον επιχειρηματία.

Ωρες έναρξης:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 10:30, Κυριακή 9:30

Τηλ. κρατήσεων: 210 34 60 377"

Από την ιστοσελίδα www.in.gr. Δε θέλω να ανοίξω συζήτηση για το συγκεκριμένο άτομο, αλλά να προσθέσω το σχόλιό μου ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο και αυτές οι διαφημίσεις θίγουν την νοημοσύνη μας. Και άντε αυτοί που θα πάνε να δουν την παράσταση ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τον εν λόγω κύριο. Εμείς όμως τι φταίμε? Και το in.gr είναι σοβαρό site!

Τέλος πάντων, ερώτηση ήθελα να κάνω. Είναι η ίδια "Ιερά Οδός" που τραγούδησε ο Νταλάρας ή όχι?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή ψάχνω να'βρω τι θα ντυθώ στις Απόκριες και οι στολές είναι πανάκριβες ,μήπως έχει κανείς να μου δανείσει κανένα μαύρο μακρύ μούσι;

Tα υπόλοιπα (μαύρα ρούχα , περιττά κιλά κλπ) τα βρίσκω. :razz:B) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μην ανησυχείς, δεν μας μαγάρισε τον χώρο(προλάβαν άλλοι).Στην ίδια Ι.Οδό τραγουδούν ο Π.Τερζής και ο Μ.Χατζηγιάννης.Ουδέν σχόλιον βέβαια για τον τυπάκο που αρέσκεται στο να προκαλεί και να πετυχαίνει έτσι την προβολή.Σιγά τον πολυέλαιο,έλεγε ο παππούς μου.Σιχάθηκα πια όλους αυτούς που με πρόσχημα την δήθεν σάτυρα λύνουν τις προσωπικές τους διαφορές.Νιώθω πραγματικά πως μόλυνα το forum. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχετε δίκιο δεν βγάζει πουθενά αυτή η συζήτηση για το εν λόγω άτομο. Γνωστός μου που παρακολούθησε (για επαγγελματικούς λόγους) την χθεσινή παράστασή του με πληροφόρησε ότι "ασχολήθηκε" με τρία πρόσωπα : τον Νταλάρα, τον Πύρρο Δήμα και τον Ρέμο. Του τελευταίου μάλιστα αμφισβητούσε και τον ανδρισμό... Εκεί κατάντησε, ακόμα και ρατσιστής !

Τώρα όταν στην Ελλάδα έχουμε, ευτυχώς, ακόμα, σημαντικούς καλλιτέχνες με ΕΡΓΟ, πως να ασχολούμαστε με κάποιον, που ονομάζει ο ίδιος την παράστασή του, δηλαδή το "έργο" του, "OLA SKATA";;;!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μην ανησυχείς, δεν μας μαγάρισε τον χώρο(προλάβαν άλλοι).

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Απλώς αυτό ήθελα να μάθω και όχι να ανοίξω συζήτηση για το άτομο αυτό.

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε γι' αυτόν, απλώς παρασύρθηκα και έκανα και το σχόλιό μου.

Θεωρήστε ότι το topic έκλεισε!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Απλώς αυτό ήθελα να μάθω και όχι να ανοίξω συζήτηση για το άτομο αυτό.

Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε γι' αυτόν, απλώς παρασύρθηκα και έκανα και το σχόλιό μου.

Θεωρήστε ότι το topic έκλεισε!

Τελικά "ο παλιός είναι αλλιώς" αλλά "και ο νέος είναι ωραίος" έτσι; :D:) :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

McPantel,επειδή στην κεντρική σελίδα βλέπω το όνομα του εν λόγω κι εκνευρίζομαι, σε παρακαλώ κάνε μία άλλη ερώτηση να αλλάξει το topic κι όχι απλώς να κλείσει :lol: :lol: Μην ανησυχείς ,εδώ δεν παρεξηγείται κανείς.Πλάκα κάνουμε ορισμένες φορές και μάλιστα πολύ ανώτερου επιπέδου από του ........ :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
"ασχολήθηκε" με τρία πρόσωπα : τον Νταλάρα, [...] και τον Ρέμο. Του τελευταίου μάλιστα αμφισβητούσε και τον ανδρισμό...

Για τον Νταλάρα:

Δε μπορει ενα αγκαθι να κρυψει ένα κυπαρίσσι!!!

Για τον Ρέμο:

Καλά! Πάντα επίκαιρος ο τζίμης! Αυτού του είδους τα "αστεία" τα λένε εδώ και αιώνες! Για όλους λένε πια οτι ειναι γκέυ! Πάλι πρωτοτύπησε!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορεί ο κος Πανούσης να έχει τελικά το γνώθι σ΄αυτόν ... Ο τίτλος που έχει διαλέξει νομίζω πως είναι ο κατάλληλος για να περιγράψει την ποιότητα του εν λόγω προγράμματος ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μπορεί ο κος Πανούσης...

Όταν μιλάς για τον... ανακατόμαστο το "κύριος" τί το θές;!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα τι θα γίνει ρε παιδιά, αυτή η δουλειά θα γίνεται ; Aφού είπαμε να μην τον επαναφέρουμε στην πρώτη σελίδα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Α, δε φταίει κανένας άλλος...Εγώ κι εσείς που ασχολούμαστε με άτομα του τύπου Τζίμης Πανούσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επαναφέρω αυτό το άτομο στην πρώτη σελίδα του topic για ένα κείμενο κριτικής στο πρόσωπό του.Ένα κείμενο της Λίας Παραλία στο ''ΠΟΝΤΙΚΙ'' που δείχνει την εξέλιξη του Πανούση -για να μην πω την κατάντια του.

Δική μου γνώμη; Αργά τον πήρατε χαμπάρι!Χάψατε το παραμύθι του γιατί έτσι βόλευε κάποιους τότε και τώρα αναρωτιέστε...Καταφέρατε όμως και τον αναγάγατε σε Θεό της πλάκας...Που όποιος τολμήσει και πει κάτι αντίθετο από όσα υποστηρίζει ο σατυρικός τότε στερείται χιούμορ!!!Που χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και ντροπή ο κύριος αυτός αποκαλεί κλέφτες ανθρώπους με τους οποίους έχει εμμονές ή προηγούμενα, χωρίς αποδείξεις!!Στο όνομα της πλάκας! Για την πλάκα στην εποχή της πλάκας και της μετριότητας! Για την πλάκα ''σατυρίζουμε'' και σπιλώνουμε ανθρώπους!!!Να τους χαίρεστε τέτοιους σατυρικούς όσοι τους ευλογούσατε ή τους ευλογάτε!Ναι! Η σάτυρα πιθανόν να είναι υπερβολική κι άδικη μία φορά όχι όμως κατ΄εξακολούθηση. Μετά γίνεται κάτι άλλο!Εμμονική προπαγάνδα το λέω εγώ.

http://www.topontiki.gr/articles/view/3689

Τζίμης Πανούσης: Ένας αντιεξουσιαστής στο πλευρό της εξουσίας

Ήταν αντιεξουσιαστής εκ πεποιθήσεως. Πούλησε αντιεξουσιαστικό πνεύμα για καμιά εικοσιπενταριά χρόνια, πρέπει να έπιασε καλή τιμή. Στην πορεία γνώρισε ακόμα καλύτερα την εξουσία, ακόμα και τις πτυχές της που του διέφευγαν. Στον καιρό μας, που το κιτς έρχεται όλο και πιο κοντά σε όσους κατέχουν πολιτική εξουσία και χρήμα, παραδίδεται και στο χρήμα και στο κιτς. Δεν μας χέζεις, ρε Πανούση;

Ποιο είναι το δημοφιλέστερο επάγγελμα της ελληνικής σόουμπιζ; Τραγουδιστής; Έως πριν από μερικά χρόνια, αν ήσουν τραγουδιστής θα μπορούσες να είσαι και είδωλο και πολιτικός καθοδηγητής του λαού (αν το επιθυμούσες), υπεράνω κριτικής και υπεράνω γενικώς. Όταν, π.χ., ο Τζίμης Πανούσης έκανε κριτική στον Γιώργο Νταλάρα, προφανώς υπερβολική και άδικη (αλλά συνήθως υπερβολική και άδικη είναι η κριτική της σάτιρας), εκείνος τον πήγε στα δικαστήρια. Η ετυμηγορία ήταν καταλυτική: ο Πανούσης καταδικάστηκε να πληρώνει ένα ποσό κάθε φορά που θα έλεγε δημόσια τη λέξη Νταλάρας. Η απόφαση, για έναν που χειρίζεται τη σάτιρα, θα μπορούσε να είναι από μόνη της πρωτογενές υλικό για πλάκα και είναι προφανές ότι ο καταδικασθείς διασκέδασε με την καταδίκη του. Η σάτιρα είναι ιδιότυπο είδος. Για να ασκηθεί καλά δεν είναι ανάγκη ο σατιρικός να είναι δίκαιος. Πρέπει όμως να είναι πνευματώδης, ευρηματικός και, όσο το δυνατόν, ελεύθερος. Ελεύθερος από πού; Πρώτον, από τη ματαιοδοξία η πιθανότερη έκφραση της ματαιοδοξίας αυτής για έναν σατιρικό είναι, κάποια στιγμή, να θεωρήσει ότι είναι ο Αριστοφάνης. Πρωτίστως, όμως, από τα συμφέροντα, από το χρήμα. Ιδίως από το χρήμα που σου επιβάλλει δεσμεύσεις, που σου περιστέλλει την ελευθερία. Προφανώς, δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο ετούτο, ιδίως δε στη δημόσια ζωή, που να είναι άσπιλος και αμόλυντος από τις συναναστροφές και το πάρε-δώσε. Πολλοί μικροί συμβιβασμοί, ωστόσο, είτε παραβλέπονται είτε παραγράφονται. Ο μεγάλος συμβιβασμός είναι που δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου. Στην περίπτωση του Πανούση, ο συμβιβασμός αυτός συνυφαίνεται με τη ραδιοφωνική του παρουσία. Με την ένταξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 98,9, ένα τμήμα της σάτιράς του υποστέλλεται. Όταν ο «ασυμβίβαστος» της σάτιρας, όμως, αρχίζει τους κοινωνικούς συμβιβασμούς, στο τέλος του δρόμου τον περιμένουν τα βραβεία του περιοδικού «Status». Ο Πανούσης γλίστρησε στην γκλαμουριά που παλαιότερα έφτυνε. Κι όταν τιμήθηκε και δοξάστηκε, είπε και μια παρλάτα, ένα «σατιρικό διάγγελμα», που, διόλου παράξενο, αυτή τη φορά δεν στράφηκε ούτε κατά της κοινωνικής συντήρησης ούτε επεφύλασσε σαρκασμό κατά του εαυτού του. Καταδίκασε την κυβέρνηση, την πολιτική, τα συμφέροντα, τους Ευρωπαίους Όμοια με τους περισσότερους «σατιρικούς»: εύκολα και κομφορμιστικά. Κι όμως. Ο Πανούσης είχε ξεκινήσει ως σατιρικός, που διέφερε από τους άλλους σατιρικούς. Δεν έκανε πλάκα για την πλάκα, δεν χρησιμοποιούσε τους κώδικες του λαϊκού χαβαλέ κι ούτε ήθελε να καθοδηγεί το κοινό του υπέρ της μιας ή της άλλης συμπεριφοράς. Ήταν αντιεξουσιαστής εκ πεποιθήσεως. Πούλησε αντιεξουσιαστικό πνεύμα για καμιά εικοσιπενταριά χρόνια πρέπει να έπιασε καλή τιμή. Στην πορεία γνώρισε ακόμα καλύτερα την εξουσία, ακόμα και τις πτυχές της που του διέφευγαν. Στον καιρό μας, που το κιτς έρχεται όλο και πιο κοντά σε όσους κατέχουν πολιτική εξουσία και χρήμα, ο Τζίμης Πανούσης παραδίδεται και στους κατόχους του χρήματος και στο κιτς. Δεν μας χέζεις, ρε Πανούση;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως σε αυτήν την χώρα εδώ και χρόνια ασχολήθήκαμε αρκετά με τις παλαβομάρες του καθενός που ψάχνεται να κολλήσει στους άλλους την τρέλα του.Το ίδιο έγινε και με τον Τζιμάκο.Μόνο που ενήργησε αρκετά ο ίδιος πρόστυχα και ανέντιμα με τον Γιώργο Νταλάρα,κι ενόχλησε σοβαρά γιατί όσα έπραξε και νομίζοντας ότι κορόϊδεψε, μόνο σάτυρα δεν ήταν.Ο Νταλάρας δεν πείραξε κανέναν και ποτέ,κοίταξε μόνο την μουσική του,την προσωπική του ευαισθησία σε θέματα όπως η Κύπρος,η Ιμβρος,και ο απόδημος Ελληνισμός.Προσωπικά με τον Πανούση δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ περισσότερο,ο απλούστατος λόγος είναι ότι δεν τον συμπαθώ και κάπως πιό άμεσα ούτε να τον βλέπω δεν θέλω.Αυτοί που τον ανεβάζουν και τον βραβεύουν ας τον χαίρονται.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον παίρνουν χαμπάρι σιγά σιγά... Για να μην σχολιάσω την απάντησή του επειδή έχει 140 Ευρώ το μπουκάλι ο ψευτοαναρχικός και δήθεν αντισηστημικός.. ''Να πάτε στους γύρω που είναι πιο φθηνοί''

 

http://newpost.gr/post/194434/kurie-panousi-epaggelmatias-antisystimikos-me-styling-ginomai-ki-ego/

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα ξύπνησαν όλοι. Τους πείραξε το "εβραιοναζήδες". Τόσα χρόνια που είχε αναγάγει τη χυδαιολογία σε σάτιρα μας έλεγαν "στη σάτιρα δεν υπάρχουν όρια"...

Κάλιο αργά παρά ποτέ.

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σιγά μην ξύπνησαν... Αμφιβάλλω. 

 

 

ΥΓ: Μ' αρέσει το tag στο άρθρο: "Εκάλη". 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες είχα κουβέντα με κάποιον που έλεγε πως τον ενόχλησε η στάση του Νταλάρα στο θέμα "Πανούση". Όταν όμως του γνωστοποίησα κάποιες πτυχές, οι ενστάσεις κάμφθηκαν. Νομίζω πως ο κόσμος είναι κακά πληροφορημένος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως ο κόσμος είναι κακά πληροφορημένος.

 

Εμένα μού λες....... Σήμερα "τσακώθηκα" με μια συνάδελφο στη δουλειά γύρω από αυτό το θέμα! :razz: Εγώ δεν κατάφερα να γνωστοποιήσω τέτοιες πτυχές, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι κατάλληλος για συζητήσεις, ούτε ο χρόνος, αλλά ούτε συνομιλήτριά μου, που όσο "φανατισμένη" είμαι εγώ από τη μία πλευρά, άλλο τόσο είναι κι εκείνη από την άλλη... :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

έχει και γυμνή χορεύτρια στο πρόγραμμα. Για να τραβάει κόσμο!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

τελικά τους καλλίφωνους νάνους που έψαχνε τούς βρήκε; :razz: :razz:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό το Σ/Κ πάντως ακυρώθηκαν οι παραστάσεις του... Δυστυχώς, όλη μέρα αυτό άκουγα από συνάδελφο που είχε κανονίσει να πάει. Μεταφέρονται για το επόμενο. "Λόγω ασθενείας" είπανε... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...