Sign in to follow this  
Followers 0
Ρονταλάρας

Νταλάρας κ.α.............

13 posts in this topic

Πριν λίγες μέρες έστειλα ένα μήνυμα για την σύγκριση Νταλάρα-Χατζηγιάννη... Μια απάντηση ήταν ότι θα έπρεπε να συγκρίνουμε τον Νταλάρα με τους σύγχρονους του... Πολύ σωστό αυτό! Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις σας, αντικειμενικά και μετά από σκέψη στο εξής θέμα... Ο Γιώργος μας βγήκε σε μια εποχή που ανέδειξε πολύ μεγάλους τραγουδιστές.. Τότε η σύγκριση με τα μεγάλα ονόματα, π.χ Καζατζίδης-Μπιθικώτσης... ήταν ανέφικτη.. Τώρα πια όμως πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να τον συγκρίνουμε και να κάνουμε μια κατάταξη με τους κορυφαίους, τραγουδιστικά και σε γενικό πλαίσιο τραγουδιστές.. Ποιος λοιπόν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ο κορυφαίος και ποιοί ακολουθούν; Επιλέγουμε και τους κατατάσσουμε σε σειρά.. Πρώτος έως τελευταίος.. Ταξινομήστε σας παρακαλώ τους παρακάτω( Τυχαία σειρά): Καζατζίδης, Μπιθικώτσης, Αγγελόπουλος, Βοσκόπουλος, Νταλάρας, Πάριος, Μητσιάς, Μαρινέλλα, Αλεξίου, Γαλάνη, Παπακωνσταντίνου, Καλατζής, Μητροπάνος. Μην κολήσετε στα ρεπερτόρια.. Απλά να τους κατατάξετε ως ολοκληρωμένους τραγουδιστές( προσφορά, πορεία, ρεπερτόριο, φωνή, ποικιλία κ.α.)!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:D Τέτοια ζυγαριά με ζύγια τα παραπάνω κριτήρια για μένα δεν υπάρχει. ¨Οσο για ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, στην καλλιτεχνία λίγο δύσκολο. Πιστεύω πώς ένα τέτοιο θέμα απλά ανοίγει χιλιάδες άλλα .

Για παράδειγμα δεν θάθελα να πρέπει να συγκρίνω απλούς ερμηνευτές με μουσικούς ερμηνευτές, η τραγουδιστές που έχουν τελείως διαφορετικό ρεπερτόριο.

¨Ενα αλλάνθαστο κριτήριο για το πόσο μεγάλος θεωρείται ένας καλλιτέχνης σίγουρα είναι η διαχρονικότητα των τραγουδιών που έχει πει, η η αγάπη του κόσμου για πολλά χρόνια κλπ.

Μπορώ να επιλέξω τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ κατά την γνώμη μου και να το στηρίξω με χιλιάδες επιχειρήματα, αντικειμενικά και υποκειμενικά.

Για τους υπόλοιπους που αγαπώ και θαυμάζω -και είναι σχεδόν όλοι όσοι αναφέρεις-η ζυγαριά `έσπασε`.

ΡΕΝΑ :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όλοι όσοι καλλιτέχνες αναφέρθησαν έχουν την αδιαμφισβήτητη αξία τους.Προσωπικά μέσα από το δικό μου υποκειμενικό -εν πρώτοις- πρίσμα,θεωρώ τον Νταλάρα κορυφαίο.Αντικειμενικά μπορώ να πω άφοβα πως είναι ο κορυφαίος της γενιάς του και ίσως ο τελευταίος μεγάλος .Είμαι απαισιόδοξη για τους επόμενους γιατί δεν τους βοηθάει και το ρεπερτόριο.Γενικά τον θεωρώ κορυφαίο,γιατί μιλά στην ψυχή μου η φωνή του και ο παλμός αυτής περισσότερο από οποιονδήποτε. Αυτό το κριτήριο μου φτάνει και μου περισσεύει.Μπορώ να αναφερθώ κι εγώ σε όλα τα άλλα προτερήματα φωνής και προσωπικότητας(δεν μπορεί να απομονωθεί) αλλά θα πάρει χρόνο και ίσως είναι κουραστικό.Στέκομαι λοιπόν στο υποκειμενικό-προσωπικό, στη μεταδοτικότητα στο λαικό έρεισμα της φωνής του και στη διάρκεια.Κανένας άλλος δεν ήταν στην κορυφή επί τόσα πολλά χρόνια.ΚΑΝΕΝΑΣ.Και ο Γ.Μπιθικώτσης και ο Σ.Καζαντζίδης απείχαν για μεγάλα διαστήματα.Αυτή άλλωστε η συνεχής ενασχόληση και διάρκεια έφερε και τις γκρίνιες, τις μπηχτές και τον φθόνο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εκείνον τον Βοσκόπουλο τι τον έβαλες στη λίστα;Τον λογίζεις για κορυφαίο ή από τους κορυφαίους τραγουδιστές;

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τον Βοσκόπουλο τον θεωρώ κορυφαίο μεταξύ Καλομοίρας και Νίνο... Τον έβαλα όμως γιατί τον θεωρούν κορυφαίο κάποιοι αλλοι......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή συμφωνώ με τον Αγγελο,δε θα συνεχίσω τη συζήτηση,δέχομαι όμως κι αυτό που έγραψες για τον Βοσκόπουλο.

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρώ κι εγώ τον Βοσκόπουλο(κι όχι μόνο λόγω ρεπερτορίου).Προφανώς δεν έδωσα τη δέουσα σημασία στη λίστα.Είναι αλήθεια πως κάποιοι τον θεωρούν όχι κορυφαίο ,αλλά πρίγκιπα της νύχτας. :wow: :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)Μπιθικώτσης-Καζαντζιδης

2)Νταλάρας-Αλεξίου

3)Αγγελόπουλος

4)Παπακωνσταντίνου-Μητροπάνος-Πάριος-Μητσιάς-Γαλάνη

5)Μαρινέλλα-Καλάτζής

6)Βοσκόπουλος

Share this post


Link to post
Share on other sites

’ν και δε νομίζω ότι εξυπηρετεί κάτι αυτή η συζήτηση και δε βλέπω ποιό το νόημά της κι αφού εξαιρέσω κι εγώ τον Βοσκόπουλο (για πολλούς και διαφόρους λόγους) δηλώνω την προσωπική μου κατάταξη η οποία είναι η εξής:

1)ΓΙΩΡΓΟΣ

2)ΣΤΕΛΙΟΣ -ΓΡΗΓΟΡΗΣ

και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι για το κάθε τραγούδι, θα μπορούσες να βρεις έναν τραγουδιστή (ίσος και μια τραγουδίστρια......ε:) που να συγκρίνεται δίκαια με τον Νταλάρα.

Για τα τραγούδια ένα-ένα - ναι.

Για το σύνολο - όχι. Πουθενά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστεύω ότι η πρώτη θέση μιας υποτιθέμενης κατάταξης ανήκει από κοινού στον Μπιθικώτση και τον Καζαντζίδη. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπήρξαν καλλιτέχνες που επέλεξαν την οδό της ανιδιοτελούς προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι. Εξάλου από όλους όσους αναφέρονται αυτοί είναι οι παλαιότεροι και εκείνοι οι όποίοι απέδειξαν ότι όταν έχει κανείς ήθος και προσόντα μένει στις καρδιές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων χωρίς να παίζει το παιχνίδι του συστήματος (Βλέπε συνεντέυξεις σε life style περιοδικά,συναναστροφές με κοσμικούς κύκλους και πλείστες άλλες μεθόδους που πιστέυω ότι οι περισσότεροι σ'αυτό το forum καταδικάζουμε....). :):music::rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0