Makis

Μαριώ

12 posts in this topic

Τη Μαριώ, και τους εκλεκτούς φίλους της, φιλοξενεί ο Σωτήρης Τριανταφυλλόπουλος στην εκπομπή "Κυριακάτικο τραπέζι" την Κυριακή 16/10/05 στις 13,30 στη ΝΕΤ

Συνδαιτημόνες στο «Κυριακάτικο Τραπέζι» θα είναι ο συνθέτης της Δημήτρης Λίβανος, η Λένα Αλκαίου, ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, η Γιούλη Τσίρου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαββίδης που θα ζεστάνουν με τα τραγούδια και την παρουσία τους την παρέα και θα μας κρατήσουν ευχάριστη συντροφιά με πολλή μουσική, συζήτηση και καλό παραδοσιακό φαγητό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαριώ περιοδεύει

Φέτος τον χειμώνα η Μαριώ επέλεξε να μην εμφανιστεί σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει σμυρναίικα, ρεμπέτικα, αλλά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια. Η «αρχόντισσα» του ρεμπέτικου τραγουδιού κοντά στο κοινό της περιφέρειας...

Η Μαριώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων κι από τότε τραγουδάει σε χώρους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφόρησαν δίσκοι της με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα. Είναι ίσως η μοναδική σύγχρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια που τραγουδά αμανέδες με μοναδικό τρόπο, φέρνοντας μνήμες από τα λυπητερά ανατολίτικα, μακρόσυρτα τραγούδια που ακούγονταν στις αρχές του 20 ου αιώνα στα καφέ αμάν. Ερμηνεύει εξαιρετικά τα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης αλλά και ρεμπέτικα με θέμα τον έρωτα, τη γυναίκα, τη θλίψη και τους μποέμηδες.

Ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο τα λαϊκά που διαδέχτηκαν τα ρεμπέτικα με πολλές αναφορές πια στο γάμο, στην οικογένεια, στη μετανάστευση και στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.

Μια τέτοια μουσική διαδρομή θα παρουσιάσει στις φετινές της εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα με το μουσικό σχήμα που την συνοδεύει και τις όμορφες φωνές των Ντένια Κουρούση και Γιάννη Λάκη που θα τραγουδούν μαζί της.

Μαζί της πάντα ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος και ο ενορχηστρωτής πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Το πρόγραμμα της Μαριώς μέχρι και τον Δεκέμβριο είναι το εξής:

16 & 17 Νοεμβρίου ΚΥΠΡΟΣ - HALF NOTE

20 Νοεμβρίου ΒΟΛΟΣ - ΣΕΡΙΑΝΙ

25 Νοεμβρίου ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΑΕΡΙΚΟ

26 Νοεμβρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΑΡΔΙΑ

13 Δεκεμβρίου ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΜΑΝΤΑΤΟ

14 Δεκεμβρίου ΚΑΒΑΛΑ - ΝΗΣΙ

15 Δεκεμβρίου ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΛΚΟ

21 Δεκεμβρίου - 1 Ιανουαρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΙΓΛΗ

http://entertainment.flash.gr/music/releas...7/11/8/22948id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαριώ στην Εξέδρα

Από τις 15 Φεβρουαρίου, το μουσικό σχήμα της Μαριώς, θα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή της «Εξέδρας», που θα διαμορφωθεί ειδικά γι΄ αυτές τις εμφανίσεις. Στο πρόγραμμά της, η Μαριώ θα τραγουδήσει τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά από το προσωπικό της ρεπερτόριο και θα κάνει ένα αφιέρωμα στη Μαρίκα Νίνου και στη Σωτηρία Μπέλλου, κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου, στενές συνεργάτιδες του Τσιτσάνη και από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της Μαριώς.

Η Μαρίκα Νίνου, ήρθε σε ηλικία 10 χρόνων από τον Καύκασο στη Θεσσαλονίκη και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Υπήρξε μούσα του Τσιτσάνη, με τον οποίο πρωτοσυνεργάστηκε στο κέντρο «Τζίμης ο Χονδρός».

Η Μπέλλου καθιερώθηκε ως λαϊκή τραγουδίστρια μετά την ηχογράφηση των τραγουδιών «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Κάνε λιγάκι υπομονή» και πολλών άλλων επιτυχιών με τον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ αργότερα έγινε περιζήτητη από τους κορυφαίους συνθέτες της εποχής.

Η Μαριώ, κατάγεται από την Μικρά Ασία, αλλά γεννήθηκε στην Κατερίνη και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Τα ακούσματά της, λόγω καταγωγής, περιστρέφονταν κυρίως γύρω από τα σμυρναίικα τραγούδια - γεγονός που εξηγεί γιατί σήμερα ερμηνεύει αμανέδες με τόσο μοναδικό τρόπο. Συνεργάστηκε με πολλούς σπουδαίους συνθέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γενίτσαρης, ο Ρούκουνας, ο Χονδρονάκος, αλλά και νεότερους λαϊκούς.

Μαζί με τη Μαριώ, στο πρόγραμμα της Εξέδρας, τραγουδούν ο Γιάννης Καραλής γνωστός από την συνεργασία του με τον Σταμάτη Κραουνάκη στη «σπείρα σπείρα» και η Ντένια Κουρούση. Στο μπουζούκι θα βρίσκεται ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια.

Την ενορχήστρωση του προγράμματος επιμελείται ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

Το οπτικό υλικό φροντίζει ο Περικλής Μαθιέλλης.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ από τις 22.30.

Και κάθε Κυριακή στις 2 το μεσημέρι, η Μαριώ θα σας υποδέχεται με σπιτικό φαγητό, τσίπουρο και κρασί για ένα μεσημεριανό γλέντι σαν αυτά των παιδικών μας χρόνων.

Χ-EDRA Live

Ελευθερίου Βενιζέλου 235, Νέα Σμύρνη

Τηλ: 210-9849101

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/1/11/23400id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Μαριώ περιοδεύει

18:09 30/6

Ακόμα ένα καλοκαίρι η «Μαριώ» και η παρέα της θα βγούνε βόλτα στην Ελλάδα με σκοπό την ψυχαγωγία και την διασκέδασή σας.

Στο πρόγραμμά της, η Μαριώ θα τραγουδήσει Ρεμπέτικα και Λαϊκά από το προσωπικό της ρεπερτόριο και θα κάνει ένα αφιέρωμα στη Μαρίκα Νίνου και στη Σωτηρία Μπέλλου, κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου και του λαϊκού , στενές συνεργάτιδες του Βασίλη Τσιτσάνη και από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της Μαριώς. Τραγούδια όπως τα: «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Δε λες κουβέντα», «Ζεϊμπέκικο» (Μ' αεροπλάνα και βαπόρια), «Μην κλαις», «Το βουνό», «’νοιξε γιατί δεν αντέχω», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «’ι Νικόλα», «Στο τούνεζι στη μπαρμπαριά» και πολλά άλλα που έχουν τραγουδήσει η Μ. Νίνου και η Σ. Μπέλλου αλλά και τα ιστορικά ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, θα ακουστούν από την μοναδική φωνή της Μαριώς και των συνεργατών της.

Μαζί με τη Μαριώ, τραγουδούν ο Γιάννης Καραλής γνωστός από την συνεργασία του με τον Σταμάτη Κραουνάκη στη «σπείρα σπείρα» και η Ντένια Κουρούση.

Στο μπουζούκι θα συνοδεύει ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία χρόνια. Την ενορχήστρωση του προγράμματος επιμελείται ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.

11 Ιουλίου Αλεξανδρούπολη

12 Ιουλίου Χαλκιδική

13 Αυγούστου Αττικό ’λσος (Γαλάτσι)

15 Αυγούστου Σκιάθος

22 Αυγούστου Σάμος

27 Αυγούστου Πόρος

31 Αυγούστου Δράμα

http://new.e-go.gr/music/article.asp?catid...4&pubid=1164967

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν χθες 30 Μαρτίου γεννήθηκε η Μαριώ....Παρουσίαση του πρώτου σπάνιου μεγάλου δίσκου που συμμετείχε το 1976, των Θόδωρου Δερβενιώτη-Κώστα Βίρβου

Δερβενιώτης-Βίρβος: «Αντιλαλούν οι γειτονιές» με τη Μαριώ και τον Τσετίνη

Υπογράφει:Θανάσης Γιώγλου

31/03/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2401&Itemid=40

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως διάβασα στα γρήγορα τον τίτλο του τόπικ νόμισα οτι λέει: "Μάρω" και σκέφτομαι ωπ! τι έγινε; :wow::razz::laugh: :laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως διάβασα στα γρήγορα τον τίτλο του τόπικ νόμισα οτι λέει: "Μάρω" και σκέφτομαι ωπ! τι έγινε; :wow::razz::laugh: :laugh:

:laugh: Μη σου πω κι εγώ το ίδιο νόμιζα!

Nαι... νομίζω πως αξίζει ένα τόπικ η Μάρω... :)

Μόνο στο Dalaras Photos το δέχομαι και φυσικά μοιρασμένο με Νταλαρόφιλη, Elpida & Theodore. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το «δυστύχημα» τόσο με αυτό τον δίσκο, όσο και με άλλες παρόμοιες εκδόσεις, είναι πως αυτές οι ανεξάρτητες παραγωγές δεν διανέμονται ευρύτερα, έτσι ώστε να τις ακούσει περισσότερος κόσμος…Aν και κυκλοφόρησε το 2009, τον ανακάλυψα, εντελώς τυχαία, πριν από λίγες ημέρες... Τραγουδούν: Αηδονίδης, Μαριώ, Τσιαμούλης, Ζουγανέλη, Λοτσάρη, Καραντζή, Σμυρνάκης και άλλοι εκλεκτοί ερμηνευτές...

 

«Ιωνίας εγκώμιον» - Ένας άγνωστος δίσκος για τη Γη της Μικρασίας

 

Γράφτηκε από τον  Θανάσης Γιώγλου

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015

 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/spania-ntokoumenta/ionias-egkomion-enas-agnostos-diskos-gia-ti-gi-tis-mikrasias

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα μικρό τηλεοπτικό πορτρέτο μιας ξεχωριστής λαϊκής ερμηνεύτριας, που γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 74 χρόνια...

Η Μαριώ από το «Χάραμα» στο «Μusic Market» (2004)

30/03/2019
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/erevna/rakosyllektika/i-mario-apo-to-xarama-sto-music-market-2004

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...