Vasos

"Ζει;" και "Συνάντηση"

31 posts in this topic

Ρε παιδιά μήπως έχει βρει κανείς σας αυτά τα δύο σε μορφή cd; Δεν τα χω συναντήσει ούτε μια φορά. Και το χειρότερο... δεν ξέρω και δεν έχω ακούσει κανένα τραγούδι από αυτά που περιέχονται σ' αυτούς τους δύο δίσκους και αναφέρομαι πάντα στο "Ζει;" του Πλέσσα και στον δίσκο του Σέμπου στον οποίο συμμετείχε ο Νταλάρας κι αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει η ονομασία του.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δίσκος του ’γγελου Σέμπου λέγεται ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ και είναι σε στίχους του Κ.ΚΙΝΔΥΝΗ.Όσον αφορά τα cd είναι σχετικά δυσεύρετα (ειδικά το "ΖΕΙ"), αλλά τα βινύλια με λίγη προσπάθεια και κόπο (σε καταστήματα με μεταχειρισμένα )βρίσκονται.Φυσικά μιλάμε για τις επανεκδόσεις του 1989 γιατί αν ψάξουμε τις πρώτες εκδόσεις των δίσκων , αν βρεθούν , ίσως χρειαστεί μια μικρή περιουσία για να αποκτηθούν...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το CD "Συνάντηση" τον είχα δανειστεί από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών (!!!) και εκεί ήταν η μοναδική περίπτωση που τον βρήκα σε μορφή CD.

Το CD "Ζει;" το αγόρασα από το Metropolis στην Αθήνα, αν θυμάμαι καλά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες άκουγα τον δίσκο "Ζει" (ολόκληρο μετά από πολύ καιρό).

Στο 4ο τραγούδι που έχει τον τίτλο "Το καταραμένο φίδι" αναφέρεται ως ερμηνευτής "Κάποιος απ'τη χορωδία και η χορωδία".

Στο refrain λοιπόν που ακούγεται μόνο η χορωδία , χωρίς τον σολίστα, ξεχωρίζει μια φωνή που ενδεχομένως να είναι του Νταλάρα.

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει και θα ήθελα τη γνώμη σας...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θανάση πιο πολύ ξεχωρίζει η φωνή -μάλλον - του Καλατζή. Πιθανόν να τραγουδάει κι ο Νταλάρας όμως...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά, μια που ανοίχτηκε η συζήτηση, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εγώ είχα αγοράσει, το 1989,τις επανεκδόσεις των δύο συγκεκριμένων δίσκων(σε βινύλιο). Στο εξώφυλλό τους έγραφε : "περιορισμένα αντίτυπα μόνο για συλλέκτες". Γνωρίζει κανείς σε τι τιράζ επανεκδόθηκαν τότε. Ή η συγκεκριμένη αναγραφή αποτελούσε ένα διαφημιστικό τρικ;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τάσο, το τιράζ δεν το γνωρίζω, αλλά το υποψιάζομαι! Οι δίσκοι δεν έπαψαν να υπάρχουν για πολλά χρόνια στα ράφια των δισκοπωλείων. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν στο Μοναστηράκι και η αξία τους δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή. Αυτό κάτι λέει...’σε που μετά από 2-3 ΄χρόνια κυκλοφόρησαν σε cd! Κόλπο κανονικό, αφού πριν επανακυκλοφορήσουν ήταν δυσεύρετοι. Έτσι "μ'ενα σμπάρο, δυο τρυγόνια"! Αγοράζουν σαν τρελοί οι συλλέκτες το LP που έψαχναν καιρό και μετά το ξαναγοράζουν σε cd! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gia tin ''Sunantisi'' den ksero, giati ton disko ton anakalupsa to 1989 otan piga (trexontas einai i alitheia!) na agoraso to''Zei''. Tin istoria tou ''Zei'' omos tin ksero. Einai megali i peripeteia aftou tou diskou....Tha tin po omos otan aftos o diaolos(sorry gia tin ekfrasi... :blush: ) apofasisei na grafei ellinika... :mad::mad: Grrr!! :mad::mad::mad: Ektos an tin kserei kapoios allos....An oxi...avrio(elpizo :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

To "Zει" λίγο μετά την κυκλοφορία του λογοκρίθηκε από τη χούντα και αποσύρθηκε.Κύριος λόγος οι στίχοι "Γραικοί τσεκούρι και φωτιά να πάρουμε τη λευτεριά...." στο τραγούδι "Ο μπαρμπα-Γιώργος".Παρέμεινε δυσεύρετος αρκετά χρόνια , ώσπου επανακυκλοφόρησε το 1989.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exei ki allo paraskinio...polu... Ti na kano omos...den upakouei to vasano me tipota.. :mad::mad: Yparxei mia lusi vevaia...Ethniki Odos legetai :) tou dino mia kai to kanei vides kapoia ntalika...polu tha to xaro :mad::mad::mad: Telos panton, min ksefevgo apo to thema, otan mou tin kanei tin timi tha tin grapso tin istoria :blink: :blush::mad::mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όντως είναι ο Νταλάρας που τραγουδάει στο ρεφρέν Θανάση.Όπως κ ο Καλαϊτζής άλλωστε. Δεν μπορώ όμως να διακρίνω τα λόγια του ρεφρέν.

"Εσύ τη Έυα είχες γελάσει..." και μετά;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Δεν μπορώ όμως να διακρίνω τα λόγια του ρεφρέν.

"Εσύ τη Έυα είχες γελάσει..." και μετά;;

"Το καταραμένο φίδι" - οι στίχοι παρμένοι από το βιβλίο "Κώστας Βίρβος - Λαϊκή Στιχουργική Ανθολογία":

«Έξελθε όφις κατηραμένε

έξελθε όφις πλάσμα πονηρό.

Δεν σε φοβάμαι, φαρμακωμένε

και αν δεν έξελθε, θα σ έξελθε εγώ.

Εσύ την Εύα έχεις [στον δίσκο: είχες] γελάσει

και σ έχω φούρκα όφις για τ αυτό

γιατί δε θάμουνα σ αυτή την πλάση

να βασανίζομαι, να κλαίω, να πονώ.

΄Εξελθε όφις από την τρύπα

άδικο πλάσμα, άπονο, σκληρό

δεν σε φοβάμαι, στο ξαναείπα

δεν θα με κάνεις [στον δίσκο: δεν με κάνεις] απ ό,τι είμαι πιο φτωχό.»

Share this post


Link to post
Share on other sites

MΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ:

«ΖΕΙ;» (MINOS MSM 141)

Δίσκος που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1971 κι έχει ως κεντρικά «πρόσωπα» τις φιγούρες του θεάτρου σκιών, οι οποίες με τη μαεστρία του Κώστα Βίρβου γίνονται ήρωες της καθημερινής ζωής. Μέσα από την κάθε μορφή, περιγράφεται ο μέσος Έλληνας της εποχής και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει για τον επιούσιο.

Κύριοι ερμηνευτές είναι ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Καλατζής, ενώ συμμετέχει και μια μικρή χορωδία. Είναι η μοναδική συνεργασία του Νταλάρα με τον Μίμη Πλέσσα, καθώς και η τελευταία του Καλατζή με τον συνθέτη, αφού το 1969 είχε τραγουδήσει δύο τραγούδια του σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, τα «Ο φίλος μου ο Παναγής» και «Σε πίκρανα».

Οι «εκπλήξεις» του δίσκου συνίστανται στην παρουσία του Πρόδρομου Τσαουσάκη και του Ανέστη Βλάχου. Ο πρώτος ήταν ο κύριος εκφραστής της τελευταίας περιόδου του ρεμπέτικου και της αρχής της αντίστοιχης του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού, με μια βαριά φωνή που εκείνη την εποχή είχε ήδη πάρει την κατιούσα και σαφώς αποτελεί έκπληξη η επιλογή του από τον Πλέσσα, ο οποίος κατά βάση υπηρέτησε το ελαφρύ κι αργότερα το ελαφρολαϊκό τραγούδι.

Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τον πασίγνωστο «κακό» του ελληνικού σινεμά, ο οποίος ωστόσο αποδεικνύει ότι είχε κι άλλα ταλέντα εκτός από εκείνο που έδειχνε στο πανί. Δεν είχε φυσικά τα φόντα να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής, αλλά τον «Μορφονιό» τον καταφέρνει μια χαρά!

Δε μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιο τραγούδι που να ξεχωρίζει από το δίσκο. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μουσική παράσταση του θεάτρου σκιών μεταφερμένη στην πραγματικότητα της εποχής. Το lay out είναι εξαιρετικό, καθώς στο εξώφυλλο υπάρχει ένα απόσπασμα τοιχογραφίας από έργο του Θεόφιλου που ανήκε στο σπίτι του Δ. Γκουντέλια και προέρχεται από συλλογή του Κίτσου Μακρή από το Βόλο. Η κορνίζα του οπισθοφύλλου είναι επίσης έργο του Θεόφιλου, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και ολιγόλογο σημείωμα που αναφέρεται στο σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο έγινε ο δίσκος.

Τα τραγούδια του δίσκου

1. Ο Καραγκιόζης (Εισαγωγή)-Γ. Νταλάρας

2. Το σεράι και η καλύβα-Γ. Νταλάρας και χορωδία

3. Ο Χατζηαβάτης-Γ. Καλατζής και χορωδία

4. Το καταραμένο φίδι-Κάποιος από τη χορωδία και χορωδία

5. Ο σιορ Διονύσιος-Χορωδία

6. Η κυρά Φροσύνη-Γ. Νταλάρας και χορωδία

7. Μικροί ήρωες (Τα κολλητήρια της ζωής)-Γ. Καλατζής

8. Ο Μεγαλέξανδρος-Γ. Νταλάρας και σορωδία

9. Ο Μορφονιός-Αν. Βλάχος

10. Ο Σταύρακας-Πρ. Τσαουσάκης

11. Ο μπάρμπα Γιώργος-Γ. Νταλάρας και χορωδία

12. Ο Καραγκιόζης (Φινάλε)-Χορωδία και ορχήστρα

ΠΗΓΗ: www.musiccorner.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mια ερώτηση... :)

Στο δίσκο "Ζει;", στα τραγούδια "Το καταραμένο φίδι" και "Καραγκιόζης" (Φινάλε), έχω την εντύπωση πως ακούγεται η φωνή του Νταλάρα στη χορωδία (απ' το αριστερό κυρίως...). Όντως ακούγεται ή ...η φαντασία μου τα φταίει; :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aπό τη στήλη του Τάσου Κριτσιώλη στο musiccorner

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΜΠΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΝΔΥΝΗΣ

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» (MINOS MSM 103)

Ο τρίτος κατά σειρά δίσκος που εκδόθηκε από τη - νεοσύστατη τότε - MINOS (σειρά αρίθμησης 103) στις αρχές του 1969 σε μουσική ενός σχετικά άγνωστου συνθέτη του ’γγελου Σέμπου (ο οποίος λίγα χρόνια αργότερα έφυγε στο εξωτερικό) και σε στίχους του Κώστα Κινδύνη. Ερμηνευτές οι ήδη καθιερωμένοι τότε Γιάννης Καλατζής και Λίτσα Διαμάντη και δύο νέοι τραγουδιστές, οι οποίοι έμελλε να γράψουν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στη βίβλο της ελληνικής μουσικής: Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Πάριος!

Κανένα από τα τραγούδια του δίσκου δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό (υπάρχουν και τέσσερα ορχηστρικά θέματα), αν εξαιρέσει κανείς το «Ράγισε ο καθρέφτης» που συμπεριλήφθηκε σε δύο «επετειακές» εκδόσεις για τα 30 και 35 χρόνια καριέρας του Πάριου κι αυτό μόνο και μόνο επειδή ήταν το πρώτο του. Ωστόσο, η μελωδία του ρεφρέν στις αρχές της δεκαετίας του '70 χρησιμοποιήθηκε στο μουσικό θέμα των τίτλων της περίφημης τηλεοπτικής σειράς του Κώστα Πρετεντέρη «Η γειτονιά μας» κι έγινε ευρύτερα γνωστή.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί τα τραγούδια να μην «περπάτησαν», ωστόσο τα περισσότερα δεν είναι άσχημα και ακούγονται ευχάριστα. ’λλωστε, δεν συναντάμε συχνά σ' ένα δίσκο τέσσερα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ υπάρχει σημείωμα της εταιρείας γι' αυτή τη δουλειά.

Τα τραγούδια του δίσκου

1) Συνάντηση (Γ. Νταλάρας)

2) Πάρε τα μάτια μου (Λ. Διαμάντη)

3) Λαϊκή αγορά (Γ. Νταλάρας)

4) Η παρέα της αυλής μου (Ορχήστρα)

5) Κορίτσι με τη μπλε ποδιά (Γ. Καλατζής)

6) Χαμένο γράμμα (Ορχήστρα)

7) Πεισματάρα (Γ. Καλατζής)

8) Ράγισε ο καθρέφτης (Γ. Πάριος)

9) Σιωπή (Γ. Νταλάρας)

10) Πρωινό στο Ζάππειο (Ορχήστρα)

11) Χωρισμός (Γ. Καλατζής)

12) Χέρι-χέρι με τη νύχτα (Ορχήστρα)

http://www.musiccorner.gr/extras/record/index.html

Υ.Γ: Υπάρχει περίπτωση να γίνει ένας διαχωρισμός των δίσκων σε διαφορετικά topics;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πόσο το πουλαέι;;;;;;;;;;;;;

2.200.000 δολλάρια;;;;;;;;;; Την παλεύει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :blink: :blink: :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χμμμ... B)

Εχω κι εγω εναν πρωτοτυπο δισκο(οχι την επενεκδοση του'89)....

Βρε,μηπως; B):)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ε,αν ειναι για τον Γιωργο του δινω τον δικο μου :) (γιατι μπορει να μην προλαβε να τον παρει,ετσι που εξαφανιστικαν οι δισκοι τοτε)

Παντως,περα απο την πλακα ο δισκος του 1971 ειναι σπανιοτατος B) Πρεπει να ειναι ελαχιστοι οι αυθεντικοι που υπαρχουν...

Οταν το 1982 εκανα μια αποπειρα να τον βρω,μου ειπαν πως υπηρχε ενας(!!) στον Βολο νομιζω,και ειχε γυρω στις 100.000 δραχμες!! B)B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέχεια στο αφιέρωμα στις πρώτες ηχογραφήσεις των μεγάλων τραγουδιστών μας, στο "Όγδοο", με το πρώτο τραγούδι του Γιάννη Πάριου από το Lp του 'Αγγελου Σέμπου "Συνάντηση". Στο photo gallery υπάρχει δημοσίευμα του 1970 για το δίσκο, με δήλωση του Γιώργου Νταλάρα.

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?optio...=577&Itemid=120

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απο την ταινια του 1972 της Φίνος Φιλμ "Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας"

(Επισημο καναλι στο ΥΤ) σχετικο αποσπασμα -διαλογος Μπ.Αρβανίτη-Στ.Παράβα- (στο 36.35''περίπου..)

http://www.youtube.com/watch?v=QwH6XV1zdn4&feature=player_detailpage#t=2094

Ευχαριστω για την ευρεση του αποσπασματος την φιλη Αναστασία Μπίμπα

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...