Sign in to follow this  
Followers 0
Michael

Dalaras in Vienna

74 posts in this topic

Θα είμαι εκεί ! :)

Tolle Nachricht, Michael ! Und so komme ich nach langer Zeit auch wieder einmal nach Wien und ins Konzerthaus.

Χαίρομαι πολύ !

Herbert

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενα κονσέρτο που θα δοθεί στη Μεγάλη σάλα μαζί με άλλα τρία κονσέρτα που απαρτίζουν τον κύκλο "Kinder des Olymp" (Παιδιά του Ολύμπου), το Σάββατο 22 Οκτωβρίου,ώρα 19:30.

Τιμές εισιτηρίων:45,60,85,105,120,130 ευρώ.

Κι έχουμε αρκετόν καιρό να ξαναβρεθούμε στη Βιέννη!..... :):):razz:

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δε πρέπει να παραγγειλείς όλες τις τρεις συναυλίες , John ! Παράγγειλα μόνο την συναυλία Γ.Δ. !

Herbert

Share this post


Link to post
Share on other sites
You've got to make do with Dalaras alone then, Michael. But then, maybe you prefer that?  :)

Yes, I prefer Dalaras alone. Not because I have anything against Remos, but because to my mind a singer and a voice like Dalaras does not need a "second part" beside him. I prefer to concentrate on Dalaras alone. ;)

Concerning the other concerts with greek music mentioned above, here is the list:

Ως προς τις υπόλοιπες συναυλίες με ελληνική μουσική, να ο πλήρης κατάλογος:

- Maria Farandouri / Μαρία Φαραντούρη: October 4th 2005

- Elli Paspalá / Έλλη Πασπαλά: October 13th 2005

- Jorgos Dalaras / Γιώργος Νταλάρας: October 22nd 2005

- Dionysis Savvopoulos / Διονύσης Σαββόπουλος: October 27th 2005

All the concerts are in the "Wiener Konzerthaus" (a building with various concert halls in Vienna). The interesting is that only Dalaras will give his concert in the so called "Big Hall" (capacity 1865 people), the three others only in a smaller hall (called "Mozart Hall", capacity 704 people). :razz:

Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στο "Wiener Konzerthaus" (ένα συγκρότημα μερικών αιθουσών συναυλίας). Έχει ενδιαφέρον πως μόνο ο Νταλάρας θα δώσει τη συναυλία στη λεγόμενη "Μεγάλη Αίθουσα" (χωρητικότητα 1865 άτομα), ενώ οι άλλοι τρεις θα εμφανιστούν μόνο σε κάποια μικρότερη αίθουσα (με όνομα "Αίθουσα Mozart", χωρητικότητα 704 άτομα). :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Why are there so many Greek singers in October? Is there like a Greek culture month or festival in Vienna?

As far as I can see on the website, it is a project arranged by the "Konzerthaus" with the title "Children of Olympus / A festival of the Greek song". But it consists only of the four concerts. I do not know about any other Greek performances at this time, neither in the "Konzerthaus" nor anywhere else in Vienna.

Ah, yes, perhaps I should mention that they write Dalaras will sing Rebetiko songs. (And in the way they write it, it sounds that he will perform only this type of songs.)

How big is the Greek community there?

I do not know any specific numbers at the moment. But anyway it is not too big. (In difference to Germany, there were never Greek workers in Austria in the 1960ies or 70ies.)

Now, no concert hall for Beethoven or Johann Strauss Jr.? Ah, those Viennese people, they don't know anything about music.  :music:

Don't worry, Natalie. Exactly this Concert Hall is used quite often for performing classical music. It is more an exception that they play there other types of music too. :music:

Concerning the rest of your questions, I will answer them by PM in order to avoid to get off topic. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη / Greek fall in Vienna

A very small briefing in English

On October 4th, Maria Farantouri sings Mikis Theodorakis. On October 13th Elli Paspala sings Manos Hadjidakis and on October 27th Dionysis Savopoulos presents recently written music for Aristophanis' plays Ploutos and Acharnes. As for George Dalaras, as it is written in newspaper's article he is going to sing songs from Stavros Xarhakos "Rebetiko" on October 22nd.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της μουσικής, θα ταξιδέψει το ερχόμενο φθινόπωρο με ιδανικό τρόπο ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός και η μουσική της χώρας μας.

Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνονται υπό τον γενικό τίτλο «Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη» και περιλαμβάνουν εκθέσεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, προβολές ταινιών, απαγγελίες ποιημάτων, γιορτή δρόμου, καθώς και μια σειρά συναυλιών για το ελληνικό τραγούδι, τον Οκτώβριο, στην περίφημη αίθουσα συναυλιών «Konzerthaus» της Βιέννης.

Οι συναυλίες με τίτλο «Τα παιδιά του Ολύμπου», ενταγμένες στο κανονικό πρόγραμμα του «Konzerthaus», ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου με τη Μαρία Φαραντούρη, η οποία θα ερμηνεύσει έργα Μίκη Θεοδωράκη. Τη σκυτάλη θα πάρει στις 13 Οκτωβρίου η Ελλη Πασπαλά με έργα του Μάνου Χατζιδάκι, ενώ στις 22 Οκτωβρίου ο Γιώργος Νταλάρας θα παρουσιάσει τη μουσική από το «Ρεμπέτικο» των Σταύρου Ξαρχάκου και Κώστα Φέρρη. Η αυλαία θα πέσει με τον Διονύση Σαββόπουλο στις 27 Οκτωβρίου, ο οποίος θα παρουσιάσει τη μουσική που έχει γράψει για τους «Αχαρνείς» και τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, καθώς και μια ανθολογία δικών του τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή θα βρεθεί ενδεκαμελής ορχήστρα, ομάδα τραγουδιστών και το Χοροθέατρο «Ροές».

«Θα παίξουμε στη λαμπρή αίθουσα του "Konzerthaus" της Βιέννης, σε μια μυθική πόλη, συνδεδεμένη με τον Ρήγα Φεραίο, η οποία πάντοτε με συγκινεί», είπε χθες ο Διονύσης Σαββόπουλος, για να προσθέσει: «Ζήτησα και έγινε δεκτό το αίτημά μου να παίξουμε στις 27 Οκτωβρίου, την παραμονή δηλαδή της εθνικής μας εορτής, αλλά και επέτειο του γάμου μου με την κυρα-Ασπα που με ανέχεται 40 σχεδόν χρόνια. Την ημέρα του "Οχι" εμείς είπαμε το "Ναι"».

Τη χαρά της που θα βρεθεί για πρώτη φορά στη Βιέννη, την πόλη του Μότσαρτ, που αγαπά ιδιαιτέρως, εξέφρασε η Ελλη Πασπαλά, προσθέτοντας: «Χαίρομαι που επισκέπτομαι αυτή τη μυθική πόλη για να τραγουδήσω τον πολύ αγαπημένο μου Μάνο Χατζιδάκι, επιχειρώντας να μεταφέρω τη μουσική του στην καρδιά ενός κοινού δύσκολου με υψηλού επιπέδου μουσική παιδεία».

Οι διαφορετικές πλευρές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού παρουσιάζονται στην αυστριακή πρωτεύουσα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη και κύριο χορηγό τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και με τη συμβολή τοπικών φορέων, όπως είναι η Αυστριακή Κρατική Ραδιοφωνία (ORF), το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ελληνικοί σύλλογοι κ.ά.

Η ελληνική κοινότητα της Βιέννης είναι η αρχαιότερη στον γερμανόφωνο χώρο, έχει δε ιδρυθεί το 1723. Στη Βιέννη τυπώθηκε η πρώτη ελληνική εφημερίδα, εκδίδονταν αξιόλογα περιοδικά του ελληνικού Διαφωτισμού, έζησε ο Ρήγας Φεραίος, έδρασαν σημαντικοί επιχειρηματίες και ευεργέτες της Ελλάδας. Σήμερα η ελληνική κοινότητα αριθμεί 3.000 άτομα και είναι άριστα ενταγμένη στην κοινωνία της αυστριακής πρωτεύουσας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου με έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη και μουσική βραδιά με έργα Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Σεφέρη. Μία μέρα μετά, σε αίθουσα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας, θα δοθεί συναυλία αφιερωμένη σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με την πολύ γνωστή στην Αυστρία, Κύπρια τραγουδίστρια Λουκία Αγαπίου, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου ακολουθεί συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη και Χαιρόπουλου. Η ελληνική γιορτή θα συνεχιστεί την ίδια μέρα με χορευτικά και μουσικά δρώμενα από μαθητές της Ελληνικής Σχολής της Βιέννης, συναυλίες τοπικών καλλιτεχνών με ελληνική μουσική, προβολή ταινιών μικρού μήκους και έκθεση για τον Ελληνισμό της Βιέννης στους χώρους της πρεσβείας.

Γ.Ε.ΚΑΡ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/07/2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι έγινε ρε παιδιά; Ετοιμαζόμαστε για ταξίδι στη Βιέννη;;;; :music::razz::razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακόμα δεν πήρες εισιτήριο;!!! :music::razz::razz:

Για σκέψου το,ν' ακους ρεμπέτικο στην λαμπρή αίθουσα Konzerthaus της Βιέννης,αλλά και να γνωρίσεις τη Βιέννη αν δεν έχεις πάει.Μοναδική ευκαιρία.

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites
Στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της μουσικής, ...

:blink:

Περίεργο. Εγώ αυτό τον χαρακτηρισμό τον συνδέω πάντα με πόλεις σαν την Αθήνα. :lol: :razz:

Δώρα, σ ευχαριστούμε για την πληροφορία. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ακόμα δεν πήρες εισιτήριο;!!! :huh:;):D

Για σκέψου το,ν' ακους ρεμπέτικο στην λαμπρή αίθουσα Konzerthaus της Βιέννης,αλλά και να γνωρίσεις τη Βιέννη αν δεν έχεις πάει.Μοναδική ευκαιρία.

-John

Μακάρι να κατφέρω-λόγω δουλειάς-να πάω ΚΑΙ στη Βιέννη(που δεν έχω πάει) ΚΑΙ στη συναυλία! Είναι πολύ καλός συνδυασμός! :music:;):wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως λογικά (χωρίς αυτό να απορρίπτει την προοπτική του ταξιδιού στη Βιέννη )πρέπει να είναι το ίδιο πρόγραμμα με τη συναυλία που θα γίνει στο Βεάκειο στις 14 Οκτωβρίου για τα 170 χρόνια του Πειραιά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aυστριακό αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό

Ο ελληνικός πολιτισμός ταξιδεύει το φθινόπωρο στη Βιέννη. Έκθεση για τον Ελληνισμό της Βιέννης, μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, χορευτικά δρώμενα από μαθητές της Ελληνικής Σχολής Βιέννης, προβολές ταινιών μικρού μήκους ελληνικού ενδιαφέροντος, απαγγελίες ποιημάτων και γιορτή δρόμου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται ο κύκλος συναυλιών «Τα παιδιά του Ολύμπου», όπου θα δώσουν το «παρών» Έλληνες ερμηνευτές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά και ο Διονύσης Σαββόπουλος, που θα αναλάβουν να μεταφέρουν το κλίμα του ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά και έργα των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι στο φιλόμουσο κοινό της Βιέννης.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, μάλιστα, υπογραμμίζει την απόφασή του να προσεγγίσει αποσπάσματα από τους «Αχαρνείς» και τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη καθώς και μια ανθολογία δικών του τραγουδιών στις 27 Οκτωβρίου, ημερομηνία διπλής σημασίας για τον ίδιο - επέτειος 40 χρόνων γάμου με τη σύζυγό του ’σπα αλλά και εορτασμός του ΟΧΙ των Ελλήνων. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε δύο αίθουσες του Konzerthaus και στην αίθουσα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας Radiokulturhaus της Βιέννης.

ΤΑ ΝΕΑ , 01/08/2005 , Σελ.: P49

Κωδικός άρθρου: A18302P492

ID: 478522

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eλληνικές φθινοπωρινές εκδηλώσεις στη Bιέννη

Στιγμές της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού πολιτισμού θα ταξιδέψουν στη Bιέννη από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Oκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Eλληνικό φθινόπωρο στη Bιέννη», που διοργανώνουν ο Oργανισμός Προβολής Eλληνικού Πολιτισμού και η πρεσβεία της Eλλάδας στην αυστριακή πρωτεύουσα.

H Mαρία Φαραντούρη (4/10), η Eλλη Πασπαλά (13/10), ο Γιώργος Nταλάρας (22/10) και ο Διονύσης Σαββόπουλος (27/10) θα είναι οι συναυλίες με τις οποίες θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις, στεγασμένες υπό τον τίτλο «Tα παιδιά του Oλύμπου - Mια γιορτή του ελληνικού τραγουδιού».

O πρόεδρος του OΠEΠ Σταμάτης Mαύρος και ο Eλληνας πρέσβης στη Bιέννη Θεόδωρος Σωτηρόπουλος, έχοντας δίπλα τους την Eλλη Πασπαλά και τον Διονύση Σαββόπουλο, έδωσαν χθες το πρωί μια γεύση από τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στο Konzerthaus και στην αίθουσα της Aυστριακής Kρατικής Pαδιοφωνίας της Bιέννης. Σημαντική βοήθεια, υλική και ηθική, στην πραγματοποίηση αυτών των πολυήμερων εκδηλώσεων προσέφεραν η Oμοσπονδία Eλληνικών Συλλόγων Aυστρίας και οι Σύλλογοι των Eλλήνων της Bιέννης. Oι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, προβολές ταινιών, απαγγελίες ποιημάτων, γιορτή δρόμου και, φυσικά, συναυλίες. Kαι όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου, «η σειρά συναυλιών, με τη μορφή, την ποιότητα και την έκταση που έχει πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο εξωτερικό».

Mε τη γιορτή δρόμου θα ενωθούν τα κτίρια της ελληνικής πρεσβείας και της Aυστριακής Pαδιοφωνίας που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, στο κέντρο της Bιέννης. Mια έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη θα δώσει το σήμα της έναρξης του «Eλληνικού φθινόπωρου στη Bιέννη». Tο ίδιο βράδυ θα διοργανωθεί μουσική βραδιά με μελοποιημένους στίχους του Γ. Σεφέρη από τον Mίκη Θεοδωράκη. Στις 17 Σεπτεμβρίου οι νότες του Σταύρου Ξαρχάκου θα ακουστούν στο Radiokulturhaus, με τη γνωστή στην Aυστρία Kύπρια τραγουδίστρια Λουκία Aγαπίου· στις 21 του ίδιου μήνα οι ήχοι των τραγουδιών του Aττίκ, του Xαιρόπουλου και του Γιαννίδη, του λεγόμενου αστικού τραγουδιού, θα ακουστούν στη Bιέννη.

Eνας κύκλος εκδηλώσεων που όλοι ευελπιστούν ότι θα φέρει κι άλλους Aυστριακούς πολίτες στην Eλλάδα, αφού, όπως σημειώνεται, «η Eλλάδα βρίσκεται σταθερά, μεταξύ των τριών πλέον αγαπητών τουριστικών προορισμών των Aυστριακών». Πέρυσι, επισκέφτηκαν την Eλλάδα 600 χιλιάδες τουρίστες προερχόμενοι από την Aυστρία. Xορηγοί των εκδηλώσεων είναι το υπουργείο Eξωτερικών, η Γενική Γραμματεία Eνημέρωσης, οι Oλυμπιακές Aερογραμμές και ιδιωτικοί οργανισμοί.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../07/2005_151803

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελληνικό φθινόπωρο στη Βιέννη

Σειρά εκδηλώσεων και συναυλιών, πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Αυστρίας τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, τις οποίες διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη, με κύριο χορηγό τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, την Αυστριακή Κρατική Ραδιοφωνία (ORF), το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, ελληνικούς συλλόγους κ.ά. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστούν χαρακτηριστικές όσο και διαφορετικές πλευρές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού του τελευταίου αιώνα.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη κάτω από τον γενικό τίτλο «Ελληνικό Φθινόπωρο στη Βιέννη» περιλαμβάνουν εκθέσεις, μουσικές και χορευτικές βραδιές, προβολές ταινιών, απαγγελίες ποιημάτων, γιορτή δρόμου, καθώς και μια σειρά συναυλιών για το ελληνικό τραγούδι, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο στην περίφημη αίθουσα συναυλιών Konzerthaus της Βιέννης.

Ο κύκλος συναυλιών με γενικό τίτλο «Τα παιδιά του Ολύμπου» ξεκινά στις 4 Οκτώβρη με την Μαρία Φαραντούρη, η οποία θα παρουσιάσει έργα Μίκη Θεοδωράκη. Τη σκυτάλη παίρνει στις 13 Οκτώβρη η Ελλη Πασπαλά με έργα του Μάνου Χατζιδάκι. Ο Γιώργος Νταλάρας στις 22 Οκτώβρη παρουσιάζει το «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Κώστα Φέρρη, ενώ η αυλαία πέφτει με τον Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος στις 27 Οκτώβρη θα παρουσιάσει μια ανθολογία δικών του τραγουδιών.

Η έναρξη του συνόλου των εκδηλώσεων γίνεται στις 16 Σεπτέμβρη. Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων γίνονται σε ποιητικούς τόνους με έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη. Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει ως τις 9 Οκτώβρη, διοργανώνεται μουσική βραδιά με έργα του Μίκη Θεοδωράκη πάνω σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων και άλλων κειμένων του Γιώργου Σεφέρη, ώστε οι επισκέπτες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα του έργου του νομπελίστα ποιητή.

Στην εξαιρετική αίθουσα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (Radiokulturhaus), θα γίνει στις 17 Σεπτέμβρη συναυλία με τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, με την Λουκία Αγαπίου, καθώς και στις 21 Σεπτεμβρίου συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Γιαννίδη και Χαιρόπουλου με την μουσική διεύθυνση του Α. Στρίκου, Ελληνα μουσικού που ζει στη Βιέννη, τη συμμετοχή της Μ. Δρούλου, Ελληνίδας υψιφώνου που ζει και αυτή στη Βιέννη και του βαρύτονου Γ. Ιδομενέως.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

6/8/05

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0