ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Θέλω να τα πω

89 posts in this topic

Επειδη εγω εμμεσως πλην σαφως σε προηγουμενο σχολιο μου(Apr 10 2011, 12:19 PM) ειπα ακριβως αυτα που λεει και η Ελινα με διαφορετικη διατυπωση κι επειδη ουτε ξερω τον τροπο, ουτε εχω ορεξη να μπαινω στις διαφορες σελιδες και να ανοιγω διαλογο με ατομα που δεν γνωριζουν αλλα παρακινουνται απο εμπαθεια και μονο, απο εμενα προσωπικα Θανο κι οποιοσδηποτε αλλος εδω στο φορουμ, εχετε το ελευθερο αν θελετε κι αν θεωρειτε αξιοπιστα τα οσα λεω για καποια θεματα, να τα χρησιμοποιειτε οπως νομιζετε...ειπα λοιπον στο σχολιο μου για 2 δισκους του Νταλαρα για τους οποιους ειναι υπο αμφισβητηση η συνολικη συμμετοχη του συνθετη και ειπα οτι σε ολη αυτη την σειρα που κυκλοφορει το ΒΗΜΑ, ειναι αξιοπροσεκτο οτι ο Νταλαρας "πειραξε" μονο τα τραγουδια του συγκεκριμενου δισκου κι οχι αυτα του Κιουγιουμτζη η του Καλδαρα η του Λοιζου....αυτο απο μονο του λεει πολλα! Τωρα τι λενε ο καθε Μπαλαχουτης , Αρναουτακης και επαυξανει ο καθε αγεννητος το 1982 σχολιαστης, προσωπικα ποσως με ενδιαφερουν. Και να μου επιτρεψουν κι ο Μπαλαχουτης και ο Αρναουτακης να τους πω οτι δεν ειναι μονο τα 6 τραγουδια που ερμηνευσε ο Καζανζτιδης που δεν αγγιχτηκαν, αλλα ΟΛΑ τα τραγουδια του Ακη Πανου...διοτι το να προσθετεις ενα ακορντεον η να ακουγεται περισσοτερο το σαντουρι η το φλαουτο η να δινεις μια αλλη ανεκδοτη ερμηνεια ενος τραγουδιου, αυτο δεν συνιστα αλλοιωση και ιεροσυλια...ιεροσυλια συνιστα το να κρινεις εναν ανθρωπο με πορεια 45 ετων στον χωρο με κριτηρια εντελως αστοχα, εως υποπτα...

Στο ερωτημα των ποιητων αν πειραξε ο Νταλαρας τον Πανου (μεταφορικα και κυριολεκτικα), νομιζω ξερουμε ολοι ποιος ακριβως πειραξε ποιον απο καθε αποψη....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ σωστός Γιάννη, με καλύπτεις απόλυτα! Ξεκίνησε μια "καφενειακού" επιπέδου κουβέντα, στην οποίαν πρωταγωνιστούν κατά κανόνα παιδιά που πριν μάθουν ποιος ήταν και τι έκανε ο ’κης Πάνου, έμαθαν ότι το να βρίζεις τον Νταλάρα είναι μόδα που πάει με όλα....

Share this post


Link to post
Share on other sites
...πρωταγωνιστούν κατά κανόνα παιδιά που πριν μάθουν ποιος ήταν και τι έκανε ο ’κης Πάνου, έμαθαν ότι το να βρίζεις τον Νταλάρα είναι μόδα που πάει με όλα....

:mad: Συνυπογράφω!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

E,μα , νυσαφι πια βρε Παναγιωτη και οι υπολοιποι φιλοι! Λες κι ο Νταλαρας διερρηξε το καστρο κι εκλεψε τον θησαυρο του βασιληα Αρθουρου κανουν ολοι...μα , ενας δεν θα βγει επιτελους να πει ποιος δουλεψε ωρες και ωρες στο στουντιο ΜΟΝΟΣ του το 1982 για να εκδοθει αυτος ο δισκος? Ποιος πιστεψε αυτα τα τραγουδια και τακανε διαχρονικες επιτυχιες-σταθμους και ποιος τα πεταξε πανω σε 1 τραπεζι εναντι δανεικων και μετα εκανε σκηνες "γιατι το ειπες στον ΟΡΦΕΑ " και κατινιες "γιατι εχεις χρυσες βρυσες στα μπανια του σπιτιου σου" ? Μα βαρεθηκα ποια αυτες τις δηθεν περισπουδαστες και χωρις ιχνος αντικειμενικοτητας αναλυσεις δεξια κι αριστερα...Ρε παιδι μου, εμενα αν ειχα γραψει μισο τραγουδι και με ειχε κανει ο Νταλαρας τοσο διασημο και μου γεμιζε τις τσεπες ποσοστα, αγαλμα ισα με το μποι μου θα του ειχα στησει! Και αν σκεφτεις οτι ειμαι 1,84, θα χαλαγα αρκετο μαρμαρο !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Και αν σκεφτεις οτι ειμαι 1,84, θα χαλαγα αρκετο μαρμαρο !

:mad::mad::mad::mad::mad::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις απόψεις του και τα δικά του κριτήρια, κυρίως συναισθηματικά. Εγώ αυτό που κράτησα και κέρδισα τελικά είναι και αυτή την έκδοση του ''Θέλω να τα πω''.Επαναλαμβάνω πως με χαροποίησε ιδιαίτερα και σταματώ πλέον σε αυτό. Μου αρκεί και μας αρκεί νομίζω.

Παίζει σχεδόν ασταμάτητα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά μην ασχολείστε με τους ανέραστους(*) ... σπαταλάτε χρόνο που θα μπορούσατε να καταναλώσετε στην ακρόαση του δίσκου... :mad::mad::mad:

(*): της μουσικής

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλοι μου κι εγώ το εχω πει και το ξαναλέω,με αυτά τα "πειράγματα" απο τον Γιώργο την βρίσκω!!Και η έκδοση του 2011 θα παίζει.άντε πιά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ελινα,Πετρο,Αντωνη προσωπικα το σι-ντι το εχω "λοιωσει" ηδη... ολα οσα διαβαζω δεν με αποσπουν απο την ασταματητη ακροαση...και παντα εχω στο μυαλο μου την εξης εικονα: ανοιξη του 1982, στο μπαλκονι εκει στον Πορτο-Ραφτη, το πικ-απ στην διαπασων , εγω με τον ξαδερφο μου να ακουμε και να ξαναακουμε αυτα τα τραγουδια και η μαννα μου με την θεια μου απο μεσα να φωναζουν " αμαν πια! τα ειπε, τα ξαναειπε, βαλτε και τιποτε αλλο!" εννοωντας το ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δίκιο είχε η γυναίκα.Δεν σημαίνει όμως ότι εσείς απόλυτα θα την ακούσετε!!!

Γειά σου ρε Γιάννο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δίκιο είχε η γυναίκα.Δεν σημαίνει όμως ότι εσείς απόλυτα θα έπρεπε την ακούσετε!!!

Γειά σου ρε Γιάννο!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα διάβασα στο fcb για την εκπομπή της Παρασκευής,με τον Γιώργο Τσάμπρα!ίσως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία,να πεί ο "θείος" τα πράγματα με τ'όνομα τους,για ακόμα μια φορά,βάζοντας στη θέση τους,αυτούς που..."Δεν Ηθελαν να τα Πει",έτσι όπως τα "Είπε" στο ΒΗΜΑ... :mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φυσικα και δεν ακουγαμε Αντωνη...και ξερεις γιατι δεν ακουγαμε? διοτι ειχαμε "πεσει"πανω στο πικ-απ και προσπαθουσαμε να καταλαβουμε πως διαολο τραγουδουσε αυτο το ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ, πως εκανε αυτα τα τρελλα πανω-κατω στην φωνη του, τι πνευμονια-αεροσακκους ειχε γιαυτο το φιναλε...με τον Νταλαρα εχουμε πει απειρες φορες "ρε παιδι μου δεν γινεται αυτο που κανει ο ανθρωπος"...μα τελικα, απο τον Νταλαρα ολα γινονται ! Οσο για το να μιλησει επιτελους ο Νταλαρας, πολυ αμφιβαλλω αγαπητη /ε neck...αν ηταν τετοιος, θα τοχε κανει εδω και χρονια...καμια φορα εχω την εντυπωση πως ο Νταλαρας το διασκεδαζει κιολας ,βλεποντας ολους αυτους να "χτυπιουνται" για να πασσαρουν στον κοσμο μια εικονα του ψευτικη κι ο κοσμος να απανταει εδω και 40 χρονια με sold out οπου κι αν εμφανιζεται ο Γιωργος η εξακολουθωντας να αγοραζει μανιωδως και να ακουει με κατανυξη δισκους του ηλικιας 35 και 40 ετων...

Share this post


Link to post
Share on other sites

’κης Πάνου: Θέλω να τα πω όπως υπάρχουν στο μυαλό...

Γραμμένο από Στέλιος Ελληνιάδης

Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2011 10:37

http://e-dromos.gr/index.php?option=com_k2...CF%8C&Itemid=81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι δημιουργός μουσικών έργων, ούτε παραγωγός, ούτε φίλος συνθετών. Είμαι ένας απλός ακροατής.

Εγώ ως ακροατής, είμαι ευγνώμων για τις αλλαγές αυτές και για την δυνατότητα που μου έδωσε ο Γ.Νταλάρας να ακούσω πτυχές των τραγουδιών που αγαπώ και δεν γνώριζα.

Εγώ ως ακροατής, ευχαριστώ τον Γ.Νταλάρα για την δουλειά του και για το ανήσυχο πνεύμα του.

Εγώ ως ακροατής, εύχομαι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και άλλοι.

Πωπω... Κάνουν λες και χάλασε η συνταγή! Τα τραγούδια του "Θέλω να τα πω" ήταν, είναι και θα είναι τραγουδάρες που θα μας συντροφεύουν για πολλά χρόνια ακόμα! Με ή χωρίς βιολί ή σαντούρι ή 1 κιθάρα παραπάνω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν πειράζει Αποστόλη,ας το χωνέψουν κάποιοι πως η μουσική και ο κόσμος πάει μπροστά.Στη μουσική δεν υπάρχει άβατον,κάποιοι πρέπει να το δεχτούν αυτό.Δεν είχε λόξα ο Νταλάρας να αναβαθμίσει αυτά τα τραγούδια,είναι για καλό αλλά κάποιοι άρρωστοι μάλλον παλεύουν ακόμα με τα σεντόνια τους.Και θα δείτε,ότι έκανε ο Νταλάρας με το "Θέλω να τα πω",θα γίνει και από άλλους προς χάριν των νέων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν στα αυτιά τους,και στην ψυχή τους καλύτερα τα παλιά τραγούδια με αξία που τους λείπει η διαύγεια και το φως.Ψάχνουν για αφορμές και χάνουν την ουσία.Δεν πειράζει εμείς προχωράμε μπροστά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kρίμα κυριε Ελληνιαδη αλλα γραψατε τα οσα γραψατε χωρις να εχετε λαβει υπ οψιν την επεξηγηματικοτατη συνεντευξη που εδωσε ο ιδιος ο κυριος Νταλαρας στο αγαπητο δημοσιογραφο κ.Τσαμπρα στο Β' προγραμμα προ ημερων..

Μα καλα τοση εμπαθεια ακομα κι απο εσας;;

Μα αν ειναι δυνατον να ισχυριζεστε εσεις που στο κατω κατω δεν ειστε και καποιος χθεσινος αλλα ασχολησθε με τα πραγματα χρονια τωρα..

Το cd που κυκλοφορησε με το ΒΗΜΑ χωρις να αναιρει την προγενεστερη ηχογραφηση(ηταν κατι σαν προταση-αποκατασταση τεχνικων λαθων της εποχης χωρις φυσικα να βγει στην αγορα).

Εγινε ουσιαστικα απο τα πολυκαναλα που ο ιδιος ο ερμηνευτης διαφυλαξε ολα αυτα τα χρονια..ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΙΜΙΟ για παραδειγμα ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΝΥΛΙΟΥ!!

Αυτο δεν ειναι ¨συλληση" της συμμετοχης του μουσικου κατα την γνωμη σας;;

Ηταν υποχρεωση του Γ.Νταλαρα λοιπον (κανονικα του εκλιποντος κυριου Ακη Πανου..) να αποκαταστησει τα λαθη ετων τωρα που και τα καταλληλα μεσα υπαρχουν..

Ολα τα υπολοιπα που υποστηριζεται ειναι κατα την γνωμη μου

ειναι εντελως ανυποστατα..

Οσο για τον αν ο Χατζιδακις ή ο Θεοδωρακης (ή οποιος αλλος απ τους μεγαλους μας συνθετες) θα προχωρουσαν σε νεες εκδοχες των ηδη υπαρχουσων δισκων τους ειμαι κατα 99% σιγουρος οτι θα το επραταν.

Δεν γινεται αλλωστε αλλιως γιατι χωρις το "ψαξιμο" το "πειραγμα" και σαφως την υπομονη και δουλεια δεν ζεις...

-Ειδικα για τον αγαπημενο μας Μικη ειμαι 100% σιγουρος-

Ενα ερωτημα κυριε Ελληνιαδη..

Οταν αυριο ολοι θα κανουν αυτο που ο Νταλαρας κανει σημερα εσεις τι θα λετε;;;;

(Αλλωστε το χε πει καποιες δεκαετιες πριν και η Μελινα μας..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα τραγούδια μένουν...

Δεν με εκπλήσσει καθόλου ο κ.Ελληνιάδης. Καθόλου! Απορώ κιόλας γιατί άργησε τόσο να γράψει και να εκτοξεύσει την μονόπλευρη άποψή του. Πρώτον εκείνον περίμενα να αντιδράσει. Από την εποχή με το ''ΝΤΕΦΙ'' υπάρχουν θέματα. Όπως εμείς από εδώ εγκαλούμαστε για έλλειψη αντικειμενικότητας ως προς τον Νταλάρα (και αποδέχομαι την κριτική)έτσι και ο συγκεκριμένος μπορεί να ''κατηγορηθεί'' για έλλειψη αντικειμενικότητας όσον αφορά στον Πάνου. Ανήκει στην ομάδα των φίλων του Πάνου που θεωρούν πως υπερασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο το έργο του (ακόμα κι όταν ζούσε). Καλά κάνει που το πιστεύει. Περισσότερο ακόμη κι από τους συγγενείς του που μάλλον δεν τους επηρεάζει προς το παρόν κι ευτυχώς...Πόσο ''άδικο'' που δεν μπορεί και δεν δικαιούται σαφώς αυτή η ομάδα να απαγορεύσει στον Νταλάρα να τραγουδά τα τραγούδια του συνθέτη. Υπάρχουν όμως και τα blogs και εκτονώνουν την αντινταλαρίτιδά τους. Κάτι είναι κι αυτό.

Αναρωτήθηκε όμως ποτέ εάν αυτή η ομάδα προσέφερε καλές υπηρεσίες τελικά στον συνθέτη; Όλα καλώς καμωμένα ;Aναρωτιέμαι εγώ.

Χαίρομαι πάντως που επιβεβαιώνει με το κείμενο πως ο Πάνου ήταν απών από την ηχογράφηση κι επομένως ο Νταλάρας νομιμοποιείται στις αλλαγές. Όπως και για την αναφορά του στον μακαρίτη Ρασούλη που ,όσον αφορά εμένα, επιβεβαιώνει την άποψη που έχω εκφράσει κατά καιρούς σε ιδιωτικές συζητήσεις. Ο Νταλάρας στην συνέντευξή του στον Γ.Τσάμπρα σεβάστηκε την μνήμη και την σπουδαία συνθετική ιστορία του Πάνου και δεν προχώρησε σε πολύ προσωπικά συμβάντα. Καλά έπραξε , κατά την γνώμη μου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με πολύ απλά λόγια...

Αυτό δεν είναι κείμενο κριτικής.

Αυτό είναι η αποθέωση της εμπάθειας...

Αυτά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ετυχε απο τοτε να ξερω το παρασκηνιο για το πως εγινε ο δισκος ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ. Λυπαμαι που ολοι οι "φιλοι" του Ακη Πανου δεν εχουν το σθενος και την αντικειμενικοτητα να το αποκαλυψουν αυτο το παρασκηνιο! Οτι δηλαδη τον Ακη Πανου δεν τον ενοιαζε το "βαθυ αυτοβιογραφικο εργο του" , αλλα τα χρηματα για να ξεχρεωσει...δηλαδη κινητρο εντελως διαφορο απο του Νταλαρα, που κυριολεκτικα διψουσε να πει τραγουδια του Ακη Πανου, να τα αναδειξει , εδωσε την ψυχη του γιατον τον δισκο, τον εκανε ακριβως δισκο-εμβλημα και στο τελος εξυβριστηκε με τον πλεον ποταπο τροπο...παντα σεμνος και μεγαλος ο Νταλαρας, μενει στο μουσικο μερος της σχεσης...αντιθετα οι παντα "εζησαν με το τιποτα" διαφοροι Ελληνιαδηδες, φροντιζουν με τετοια σημειωματα να επιβεβαιωνουν τον στιχο του αποντα συνθετη...παντως τον χρονο που ξοδεψαν για να γραψουν ολες αυτες τις σαχλαμαρες, θα μπορουσαν να τον αφιερωσουν ακουγοντας τον δισκο...διοτι απο την βιασυνη τους να γραψουν τις σαχλαμαρες που γραφουν, ειναι προφανες οτι δεν εχουν μπει στον κοπο να τον ακουσουν!!

Y.Γ. 1 : Οι στιχοι που αναφερονται στον Αντρεα αποσυρθηκαν απο τον ιδιο τον συνθετη...απορω πως δεν το γνωριζει αυτο ο δηθεν κολλητος του Ακη Πανου...τελικα ποσους κολλητους που μετεπειτα γινανε επικριτες του Νταλαρα, ειχε ο Ακης Πανου? μετρατε κανεις ρε παιδια? γιατι εγω εχω χασει το μετρημα!

Υ.Γ. 2 : Καποτε πολλα εξωφυλλα δισκων κοσμουσαν ζωγραφιες...μετα φωτογραφιες με θεματα ασχετα προς την θεματολογια του δισκου....μετα αρχισαν να μπαινουν φωτογραφιες των τραγουδιστων ... προσωπικα το εξωφυλλο ενος δισκου με αφηνε παντα αδιαφορο σε σχεση με το εσωφυλλο και το οπισθοφυλλο...εν προκειμενω αν ο Νταλαρας εκανε ζογκλερικα κολπα στο τσιρκο ΜΕΝΤΡΑΝΟ, θα ειχα καποιαν ενσταση...αλλα θεμα μαρκετινγκ η ναρκισσισμος το οτι παιζει μπουζουκι? Τζουμ τριαλαλο μεσιε Ελληνιαδη!

Share this post


Link to post
Share on other sites
δεν νομίζω οτι ο Νταλάρας ακύρωσε με αυτήν την κίνηση του την έκδοση του δίσκου - άλλωστε υπάρχει και η remastered έκδοση.

Οι τροποποιήσεις που έκανε έγιναν λόγω της εξέλιξης των τεχνικών και των αντιλήψεων περί ηχογράφησης λαϊκών τραγουδιών, ενορχηστρώσεων κτλ σήμερα. Απο την άλλη, το γεγονός οτι είχε στην κατοχή του και το υλικό των πολυκάναλων ηχογραφήσεων, ήταν ένα κινητρο ώστε να αποφάσισε να προχωρήσει στο φρεσκάρισμα. Το ίδιο άλλωστε δεν θα έκανε αν παρουσίαζε ξανά τον δίσκο σε live;

Εξακολουθεί να με καλύπτει ο σχολιασμός μου που έγινε κάποιες μέρες πριν.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα μου φαίνεται πως αυτό που στενοχώρησε τελικά τον κύριο Ελληνιάδη,που ξέρω πως ήταν κολλητός του συνθέτη αλλά και του Ρασούλη είναι πως ο Γιώργος Νταλάρας με τις ευγενείς παρεμβάσεις του ξεπέρασε τον συνθέτη.Θεωρώ ότι ο ’κης Πάνου είναι από εκείνους που θαύμασα για το έργο τους και την προσφορά τους στο Ελληνικό τραγούδι,όμως δεν θεωρώ ότι άνθρωποι που έχουν μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά την μουσική ώστε να τους ξυνίζουν παρεμβάσεις να δείχνουν τόση εμπάθεια και κακία.Επειδή από αυτόν τον κύριο αναφέρθηκε και το τραγούδι του Μανώλη Ρασούλη οι "Κυβερνήσεις πέφτουνε",γιατί πάλι κακία;Προσωπικά δεν είναι από τα αγαπημένα μου αλλά ξέρω ότι ο Νταλάρας με το μεράκι του έκανε μάγκες κάποιους που ίσως να μην το αξίζανε.

Παράλληλα το θέμα θεωρώ πως καλύφθηκε με τις απόψεις και γνώμες όλων μας,είμαστε δίκαιοι,ακούμε και θα εξυψώνουμε ότι πραγματικά αξίζει,αν και τις περισσότερες φορές ο Νταλάρας είναι εκείνος που ανεβάζει το ελληνικό τραγούδι εκεί που του αξιζει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι.Τίμια πράγματα,και προφανή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εμένα  μου  φαίνεται  πως  αυτό  που  στενοχώρησε  τελικά  τον  κύριο  Ελληνιάδη,που  ξέρω  πως  ήταν  κολλητός  του  συνθέτη  αλλά  και  του  Ρασούλη  είναι  πως  ο  Γιώργος  Νταλάρας  με  τις  ευγενείς  παρεμβάσεις  του  ξεπέρασε  τον  συνθέτη.Θεωρώ  ότι  ο  ’κης  Πάνου  είναι  από  εκείνους  που  θαύμασα  για  το  έργο  τους  και  την  προσφορά  τους  στο  Ελληνικό  τραγούδι,όμως  δεν  θεωρώ  ότι  άνθρωποι  που  έχουν  μαύρα  μεσάνυχτα  όσον  αφορά  την  μουσική  ώστε  να  τους  ξυνίζουν  παρεμβάσεις  να  δείχνουν  τόση  εμπάθεια  και  κακία.Επειδή  από  αυτόν  τον  κύριο  αναφέρθηκε  και  το  τραγούδι  του  Μανώλη  Ρασούλη  οι "Κυβερνήσεις  πέφτουνε",γιατί  πάλι  κακία;Προσωπικά  δεν  είναι  από  τα  αγαπημένα  μου  αλλά  ξέρω  ότι  ο  Νταλάρας  με  το  μεράκι  του  έκανε  μάγκες  κάποιους  που  ίσως  να  μην  το  αξίζανε.

Παράλληλα  το  θέμα  θεωρώ  πως  καλύφθηκε  με  τις  απόψεις  και  γνώμες  όλων  μας,είμαστε  δίκαιοι,ακούμε  και  θα  εξυψώνουμε  ότι  πραγματικά  αξίζει,αν  και  τις  περισσότερες  φορές  ο  Νταλάρας  είναι  εκείνος  που  ανεβάζει  το  ελληνικό  τραγούδι  εκεί  που  του  αξιζει  είτε  κάποιοι  το  θέλουν  είτε  όχι.Τίμια  πράγματα,και  προφανή.

Σωστότατα! Συμφωνώ απόλυτα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αντωνη , ο Γιαννης Μαρκοπουλος πριν αρκετα χρονια ειχε πει : "Ο Νταλαρας ειναι ο μεγαλυτερος λαικος τραγουδιστης και ο πλεον ανεξαρτητος". Η ουσια λοιπον βρισκεται ακριβως στον χαρακτηρισμο "ανεξαρτητος"...Ο Νταλαρας παντα ειχε αποψη για τα τραγουδια κι αυτο πολλοι συνθετες δεν του το συγχωρουσαν...

Αν ο καθε Ελληνιαδης ειχε προθεση να πει την αληθεια, τοτε με παρρησια θα ελεγε : "Μανωλης Ρασουλης : εγινε γνωστος εν μια νυκτι απο το ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ...εν τουτοις κατα την σοφη ρηση "ουδεις πιο αχαριστος του ευεργετηθεντος" , μετεπειτα στραφηκε κατα του Νταλαρα απο τον οποιο μονο ευεργετηθηκε και καλλιτεχνικα και οικονομικα....ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ : με το ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΠΩ εκανε τοση επιτυχια οση δεν εκανε με ολη την υπολοιπη δισκογραφια του...ομως κι αυτος επιβεβαιωνοντας την ρηση "ουδεις πιο αχαριστος του ευεργετηθεντος" στραφηκε κατα του Νταλαρα, απο τον οποιο διασωθηκε καλλιτεχνικα και οικονομικα".....Απο την στιγμη ομως που φτανουμε στην παρακρουση η κορη του Ρασουλη να εγειρει ενστασεις για ταυτοχρονη κυκλοφορια τραγουδιων του "αγιου" Ρασουλη με του "διαβολου" Νταλαρα κι ο Ελληνιαδης να προσπαθει να εκμαιευσει παρεμβαση της οικογενειας Πανου ,επειδη σε καποιο τραγουδι ακουγεται λιγο παραπανω το ακορντεον η το σαντουρι, ασε φιλε, τι να συζηταμε για εμπαθεις και ανεγκεφαλους δηθεν μουσικοκριτικους και μουσικους κληρονομους που δηθεν κοπτονται για τα μεγαλα εργα συγγενων και φιλων τους, εθελοτυφλωντας ως προς το πως, απο ποιον γινανε μεγαλα και μεινανε διαχρονικα?

Επειδη η αληθεια υπαρχει εν ζωη , πρεπει να λεγεται εν ζωη. Χωρις την φωνη, την προσωπικοτητα του Νταλαρα και την τεραστια απηχηση που ειχε στον κοσμο, αρκετοι απο τον χωρο του τραγουδιου σημερα θα ησαν αδιαφοροι εως ασημαντοι....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να πω και κατι ακομα: ειχα αναφερθει πριν απο μερικες μερες σε καποιο γραμμα καποιου εκ πρωτης οψεως ασχετου, που δοθηκε στα ΜΜΕ της εποχης αναφορικα με την ζωντανη ηχογραφηση του ΟΡΦΕΑ και εγκαλουσε τον Νταλαρα για τον δηθεν παραπλανητικο τιτλο ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ καιτοι στο οπισθοφυλλο υπαρχει σημειωμα του Νταλαρα, ακρως διαφωτιστικο και ακρως επεξηγηματικο...ο Ελληνιαδης με επιβεβαιωνει, επαναλαμβανοντας τις αρλουμπες εκεινης της επιστολης , απλα δεν αποκαλυπτει ευθεως τον συγγραφεα της ...οσο για την κορη του αειμνηστου Ρασουλη, θα ειχε ενδιαφερον να αποκαλυψει σε τι οφειλεται η διενεξη Ρασουλη-Νταλαρα, που κατεληξε σε αγριο ξυλοφορτωμα του αειμνηστου μπαμπα της στην συναυλια Σαββοπουλου στο ΟΑΚΑ το 1983, ποιος την ξεκινησε, ποιος φερθηκε ποταπα,ποιος μιλουσε αισχρα για ποιον? ο Νταλαρας η ο αειμνηστος μπαμπας της? και γιατι η ιδια διατηρει τοσο μισος για εναν καλλιτεχνη με τον οποιο δεν ειχε καμιας μορφης συνεργασια απ'οσο ξερω ? να σεβομαστε τους νεκρους, δεν λεω, αλλα οχι εξυβριζοντας αδικα τους ζωντανους...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...