Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Ξεχασμένα Διαμάντια

1,215 posts in this topic

ΒIKY ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ (1966)

(Ηis Masters Voice: GCLP 23)

-Ο πρωτος μεγάλος δισκος 33 στροφών της Μοσχολιου-

Ξεκινάω τον σχολιασμό αυτου του υπέροχου κατά την γνωμη μου δισκου του πρωτου προσωπικου της Μοσχολιου- που περιειχε όπως συνηθιζόταν την εποχη εκεινη η συγκεντρωση επιτυχιων των τραγουδιστων από δισκους 45 στροφων σε μεγαλους «πολυσυλλεκτικούς» δισκους πορτρετα .

Ο δισκος ξεκιναει με ένα τραγούδι του Σ.Ξαρχακου σε στιχους του Β.Γκουφα. του 1965 από 45αρι.Η μελωδία του τραγουδιου πρωτακούστηκε στο θεατρικό ανεβασμα του εργου του ποιητη Β.Γκουφα και του Β.Ανδρεόπουλου ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΧΛΟΗ. Οι στίχοι από τον Ξαρχακο γραφτηκαν με αφετηρία το θέμα του έργου. Εξαισια η ερμηνεια στο ΠΑΕΙ-ΠΑΕΙ των Ζαμπέτα-Χ.Βασιλειαδη (Τσαντα)

που ακουστηκε παραλληλα με την κυκλόφορια του σε 45αρι και στην ταινία του Ορέστη Λάσκου Ο ΟΥΡΕΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ με τον Μ.Φωτόπουλο.Εδω στην ταινια του Λασκου εμφανιζεται το ντουέτο Ζαμπέτας-Μοσχολιου να τραγουδαει υπο τους ηχους των πενιων του Ζαμπετα και του χορου του «ουρανοκατεβατου» Φωτόπουλου» (Β φωνη: Γ.Ζαμπέτα)

Το τραγουδι ΜΕ ΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ κυκλοφόρησε κι αυτό σε 45αρι την ιδια χρονιά (1966)

Και φτανουμε στα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ του Γ.Ζαμπετα πανω σε στιχους του μεγαλου ποιητη Δ.Χριστοδούλου που ένα χρονο πριν 1965 ακουγοταν στην ταινια του Παναγιώτη Κωνσταντίνου Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.Την ιδια χρονια ειχαμε (1965) ειχαμε και την εκδοση του στις 45 στροφές.

Το ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΛΙΩΣΑ κυκλοφορει το 1964 σε μουσικη Ξαρχακου και στιχους Λ.Παπαδόπουλου κι αποτελει ένα από τα πρωτα βηματα της τραγουδιστριας μετα τις συνεργασιες της σε δισκους με αλλους ερμηνευτές(Καζαντζίδης.Σπ.Δημητρίου,Μ.Μενιδιάτης,Στρ.Διονυσιου κ.α.).

Β φωνη εδώ ο Μιχάλης Ιωαννίδης.

Ζαμπετας και Χριστοδούλου συμπράττουν στον ΧΩΡΙΣΜΟ το 1965 στην ταινία του Χρήστου Αποστόλου ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΜΟΥ οπου η Μοσχολιού ερμηνευε το εν λόγω τραγούδι.

Στην δευτερη όψη του δίσκου συνανταμε τα πασιγνωστα ΔΕΙΛΙΝΑ που κυκλοφορησαν το 65 -κι αν δεν κανω λαθος- ονομαζόταν ετσι το κεντρο οπου εμφανιζοταν η Μοσχολιού εκεινη την περιοδο.(Όπως κατι αντοιστοιχο εγινε και με το τραγούδι ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ.)

Το ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ (Ε.Πιτσιλαδή-Γ.Κιούρκα) κυκλοφορει το 1966 και συνεχιζοντας φτανουμε στα ΔΑΚΡΥΑ (Ζαμπέτα-Γ.Παπανικολόπουλου) του 1964 που ακουστηκε παραλληλα από την Μοσχολιού στην ταινία του Κώστα Στράντζαλη ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΦΤΩΧΗ.

Το αγαπημενο μου ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (Ξαρχακου-Λ.Παπαδόπουλου) κυκλοφορησε αρχικα σε 45αρι το 1965 ως μουσική επενδυση της ταινίας ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΟΥ 1964 που γυρίσαν τεσσερις νεοι σκηνοθέτες της εποχής.Γραμμενο πανω στον ποιητικο λόγο του Λευτερη μας που απεικονιζε την αισιοδοξία που κουβαλουσαν οι πολιτικές εξελίξεις της εποχής..

Το ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ (Ζαμπέτα-Χριστοδούλου) κυκλοφορει στις 45 στροφες το 1966 και αμεσως μετα ακουγεται από την Μοσχολιου στην ταινία του Γ.Δαλιανίδη ΓΑΜΠΡΟΣ ΑΠΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ με τον Δ.Παπαγιανόπουλο και Κ.Βουτσα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τελος ο δισκος αυτος «κλείνει» με το εξαισιο ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ του 1964 σε μουσικη Σ.Ξαρχάκου στιχου Β.Γκουφα. Μπουζουκι παίζει ο Γ.Ζαμπετας.Τραγουδι γραμμενο για την ΛΟΛΑ με την Καρεζη του Ντίνου Δημόπουλου.Η επίσημη έναρξη της καριερας της Μοσχολίου και η πρωτη της κιν/κη εμφανιση γινεται εδώ..που την οδηγει στην αμεση καθιερωση της Η σκηνή που ακουγεται να τραγουδαει στηριγμενη στο περβαζι ενός μπαλκονιού το ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ είναι από τις πλεον διασημες της μεγαλης οθόνης Περα όμως από όλα αυτά το τραγουδι διαγραψε μοναδικη επιτυχία γνωριζοντας δευτερες εκτελεσεις μεχρι και τις μερες μας..

-Σημειωμα στο οπισθόφυλλο του δίσκου:

[..] Προ τριών ετων περιπου ο Σταυρος Ξαρχάκος ο νεότερος των μεγαλων Ελληνων συνθετών, εγραψε την μουσική για την κινηματογραφική ταινία «Λόλα». Στο φίλμ αυτό ένα ιδιοτυπο τραγουδι κυριαρχούσε το «Χαθηκε το φεγγαρι». Ο συνθέτης εδιάλεξε τη ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ μια αγνωστη τοτε νεα για να το ερμηνευση. Αυτή η εκτελεσις ηταν η απαρχή μιας λαμπρης σταδιοδρομιας.Σπάνια στην ιστορία του τραγουδιου μια φωνή «τροφοδοτηθηκε» με τοση προσεγμενη αλλα και επιτυχη επιλογη αξιολογων τραγουδιων, οσο η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ στο ξεκινημα της.Ηδη η νεοτερη από τις μεγαλες Ελληνιδες τραγουδίστριες είναι και η δημοφιλεστερη. Η ζεστη και απαλη φωνη της συγκινεί σημερα ολους τους φιλους του Ελληνικου τραγουδιου.Στον πρωτο δίσκο μακρας διαρκείας της ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ περιεχονται οι μεγαλύτερες επιτυχίες της, κυρίως όμως τα τραγουδια εξαιρετων συνθετων Σταυρου Ξαρχακου και Γιωργου Ζαμπετα τα οποία την ανέδειξαν.

Τα τραγούδια του δίσκου:

ΜΕΡΟΣ 1ον

01) ΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ

(Σ.Ξαρχάκου-Β.Γκούφα-Β.Ανδρεόπουλου)

02) ΠΑΕΙ-ΠΑΕΙ

(Γ.Ζαμπέτα-Χ.Βασιλειάδη)

03) ΜΕ ΤΑ ΘΛΙΜΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

(Ευαγγ.Πιτσιλαδή-Γ.Κιούρκα)

04) ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

(Γ.Ζαμπέτα-Δ.Χριστοδούλου)

05) ΠΑΛΛΗΚΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΛΥΩΣΑ

(Σ.Ξαρχάκου-Λ.Παπαδόπουλου)

06) ΧΩΡΙΣΜΟΣ

(Γ.Ζαμπέτα-Δ.Χριστοδούλου)

ΜΕΡΟΣ 2ον

07) ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ

(Γ.Ζαμπέτα)

08) ΘΑ ΒΡΕΘΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

(Ευαγγ.Πιτσιλαδή-Γ.Κιούρκα)

09)ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ

(Γ.Ζαμπέτα-Γ.Παπανικολόπουλου)

10) ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑΤΟ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

(Στ.Ξαρχάκου-Λ.Παπαδόπουλου)

11)ΠΟΡΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΟΥ

(Γ.Ζαμπέτα-Δ.Χριστοδούλου)

12) ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

(Σ.Ξαρχάκου-Βαγγ.Γκούφα)

Τα εντυπα του δισκου:

front

back

Καποια απο τα παραπανω τραγουδια:

Αποσπασμα εκπομπης για την ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ του Γ.ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ (ΕΡΤ)

XAΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

(οι πληροφοριες για τα τραγουδια προερχονται απο το ενθετο που περιελαμβανοταν στην κασετινα-αλμπουμ 4cd s BIKY ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ 40 ΧΡΟΝΙΑ (ΜΙΝΟΣ-2005)

με την επιμέλεια του Γιωργου Τσαμπρα..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ "Τραγουδοποιείον η ωραία Ελλάς"

Είναι ένας καταπληκτικός λαϊκός δίσκος με μεγάλες ερμηνίες.Ενός συνθέτη που το όνομα του έχει μπει στον κύκλο των μεγάλων λαϊκών δημιουργών της παλιάς κοπής.

Είναι πιθανόν τα τελευταία τραγούδια του μεγάλου Κώστα Καπλάνη,με στίχους του αγαπημένου μας ’κου Δασκαλόπουλου,της Ευγενίας Δρούζα,του Βασίλη Νούσια,και του μεγάλου Γιώργου Μητσάκη.

Τραγουδούν ο μάγκας Τάκης Μπίνης,η Μαίρη Λίντα,ο Μπάμπης Τσέρτος,και η Χρυσούλα Χριστοπούλου.

Τα τραγούδια

1.ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ-’κου Δασκαλόπουλου-Τάκης Μπίνης

2.ΓΛΥΚΟΣ ΦΟΝΙΑΣ-Ευγενίας Δρούζα-Μαίρη Λίντα

3.ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-Ευγενίας Δρούζα-Τάκης Μπίνης

4.ΑΜΟΡΓΟΣ-Ευγενίας Δρούζα-Χρυσούλα Χριστοπούλου

5.ΒΡΗΚΑ ΞΥΛΟ-Βασίλη Νούσια-Τάκης Μπίνης

6.ΓΑΡΟΥΦΑΛΕΝΙΑ-’κου Δασκαλόπουλου-Μπάμπης Τσέρτος

7.ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΡΗΣ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ-Ευγενίας Δρούζα-Μαίρη Λίντα

8.ΣΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΕΣ-Γιώργου Μητσάκη-Τάκης Μπίνης

9.ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ-Ευγενίας Δρούζα-Μαίρη Λίντα

10.ΣΜΥΡΝΗ-Ευγενίας Δρούζα-Μπάμπης Τσέρτος

11.ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ-Γιώργου Μητσάκη-Χρυσούλα Χριστοπούλου

12.ΣΚΙΑΘΟΣ-Ευγενίας Δρούζα-Μπάμπης Τσέρτος

Μου αρέσουν πολύ αυτά τα λαϊκά τραγούδια με τον εξαιρετικό τους λόγο και την τέχνη του Καπλάνη.Θα σταθώ ιδιαίτερα στις ερμηνίες του μεγάλου μάγκα Τάκη Μπίνη.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Σήμερα όμως θα αναφερθώ σε μια σχεδόν άγνωστη κυκλοφορία που έγινε το 1978 απο την εταιρεία "GENERAL GRAMOPHONE" .Πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας που έγινε το 1977 στο Βεάκειο του Πειραιά με ερμηνευτή τον Γιάννη Θωμόπουλο και απαγγελία την ηθοποιό Αλέκα Παίζη.Μπουζούκια παίζουν ο Λάκης Καρνέζης με τον Χρήστο Κωνσταντίνου.

Ο δίσκος αυτός ο οποίος ποτέ δεν κυκλοφόρησε σε cd, παρέμεινε τελείως άγνωστος.

Ο Γιάννης Θωμόπουλος είναι ένας εξαιρετικός λαικός τραγουδιστής , ο οποίος δυστυχώς δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός.Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μεγάλοι συνθέτες ,όπως ο Πλέσσας, ο Λεοντής, ο Μαμαγκάκης κ.α. του εμπιστεύθηκαν τραγούδια τους.Σ'αυτό το έργο αποδίδει τα τραγούδια εξαιρετικά.

Ένα επίσης ξεχωριστό σημείο του δίσκου είναι η απαγγελία από κάποια μέρη του ποιήματος από την Αλέκα Παίζη.

Κλείνοντας ας παραθέσω και τους τίτλους των 8 τραγουδιών:

1)Που πέταξε τ'αγόρι μου

2)Χείλι μου μοσχομύριστο

3)Μέρα μαγιού μου μίσεψες

4)Βασίλεψες αστέρι μου

5)Ήσουν καλός κι ήσουν γλυκός

6)Στο παραθύρι στέκοσουν

7)Νά'χα τ'αθάνατο νερό

8)Γλυκέ μου εσύ δεν χάθηκες.

Και όμως!!!! Κυκλοφόρησε ΚΑΙ σε CD από την εταιρία ΠΑΝ-ΜΙ!!! ;););):rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Κύπρος βασανισμένη» - Ο άγνωστος δίσκος της Κύπρου!

 

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου                 
02/04/2013

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6185&Itemid=&Itemid=40

 

Μια περίεργη, αλλά σημαντική έκδοση με τους: Καζαντζίδη, Μπιθικώτση, Αγγελόπουλο, Λύδια, Πάνου, Γαβαλά κ.α...

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένας ιστορικός δίσκος (ανέκδοτος σε cd και ιδιαίτερα δυσεύρετος σήμερα), που κυκλοφόρησε το 1963 με 12 επιτυχίες της εποχής.
Είναι ο πρώτος ελληνικός μεγάλος δίσκος με το label της Odeon...

«Μπουζούκι και καημοί» - Το πρώτο σπάνιο lp της Οdeon

26/08/2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/mpouzoyki-kai-kaimoi-to-proto-spanio-lp-tis-odeon

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου για το δίσκο «Μπουζούκι και καημοί», που ήταν το πρώτο lp της Odeon, έφτασε στα χέρια μου ο δεύτερος, εξίσου σπάνιος μεγάλος δίσκος της εταιρείας, που κυκλοφόρησε το 1963 με δώδεκα επιτυχίες της εποχής...

«Μπουζούκι και καημοί Νο 2» - Το δεύτερο σπάνιο LP της Οdeon

01/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/mpouzoyki-kai-kaimoi-no-2-to-deytero-spanio-lp-tis-odeon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που, πενήντα και πλέον χρόνια μετά την κυκλοφορία του, πέφτει στα χέρια μου για πρώτη φορά ένας από τους εξαιρετικά δυσεύρετους δίσκους αυτής της εποχής, ακόμη κι αν δεν έχει το «προνόμιο» της συμπερίληψης κάποιου τραγουδιού που δεν υπάρχει σε άλλο δίσκο ή cd, νιώθω πως ανακάλυψα κάτι πολύ σπουδαίο...

Λαϊκά τραγούδια που σας αρέσουν, με τους πιο αγαπημένους σας τραγουδιστάς

10/10/2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/laika-tragoydia-pou-sas-aresoun-me-tous-pio-agapimenous-sas-tragoudistas

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το 1983 το 8ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ διοργάνωσε ένα διαγωνισμό έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, στον οποίο συμμετείχαν 56 συνθέτες. Η βαρύτητα που δόθηκε στο διαγωνισμό φαίνεται και από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή: Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Φοίβος Ανωγειανάκης, Γιάννης Κακουλίδης και άλλοι...
14 από τα βραβευμένα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε ένα δίσκο, που μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο στο video...

14 νέα τραγούδια από το 8ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή (1983)

26/11/2018
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

http://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/14-nea-tragoydia-apo-to-8o-festival-kne-odigiti-1983

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μια, προσφάτως ανακαλυφθείσα, συλλογή – ντοκουμέντο, που παρέμεινε εκτός αγοράς, με μουσικά αποσπάσματα από τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, της περιόδου 1961-1991...

Περιλαμβάνει, ανέκδοτα σε άλλους δίσκους, κομμάτια συνθετών όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Λοΐζος, ο Χρήστος Λεοντής, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Λίνος Κόκοτος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χριστόδουλος Χάλαρης, ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Κουρουπός και άλλοι...

Το σπάνιο, διπλό βινύλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

27/07/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/to-spanio-diplo-vinylio-tou-kratikoy-theatrou-voreiou-ellados

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τραγουδούν ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Τζένη Βάνου, η Σούλα Μπιρμπίλη και ο Φώτης Δήμας και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κάποια τραγούδια που, εκτός από τα 45άρια, κυκλοφόρησαν μόνο σε αυτό τον δίσκο...

«Τα ωραιότερα τραγούδια» Μια σπάνια συλλογή του 1965

28/07/2021

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/ta-oraiotera-tragoydia-mia-spania-syllogi-tou-1965

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πριν από λίγες μέρες έφτασαν στα χέρια μου οι επανεκδόσεις, σε «βαρύ» βινύλιο, τριών ξεχωριστών album από το ιστορικό ρεπερτόριο της LYRA.

1)Η μουσική του Μίμη Πλέσσα για την ταινία του Νίκου Φώσκολου «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».

2)Ο δίσκος του Γιώργου Ρωμανού «In concert & In the studio», με bonus track το θρυλικό «Ρολόι» (που αποτέλεσε, επί σειρά ετών, το σήμα των ραδιοφωνικών, διαφημιστικών εκπομπών της Lyra)

3)Η «Φαντασία στην εξουσία» με τους «Ρομαντικούς Παραβάτες» Στέλιο Βαμβακάρη, Παύλο Σιδηρόπουλο, Περικλή Χάρβα, Θανάση Γκαϊφύλια, Δέσποινα Γλέζου, Πάνο Σαββόπουλο και Louisiana Red...

 

Τρεις ξεχωριστοί δίσκοι της LYRA επανεκδίδονται σε «βαρύ» βινύλιο

26/04/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/treis-ksexoristoi-diskoi-tis-lyra-epanekdidontai-se-vary-vinylio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μαύρη μέρα...

Και τότε και τώρα...

Η τραγωδία της Κύπρου σε ένα δίσκο - ντοκουμέντο

19/07/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/i-tragodia-tis-kyprou-se-ena-disko-dokoumento

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή η λήθη αφήνει την «κερκόπορτα» ανοιχτή...

Μέρα που'ναι σήμερα...

«7 χρόνια δικτατορία» με τη φωνή του Γιώργου Κάρτερ

21/04/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/7-xronia-diktatoria-me-ti-foni-tou-giorgou-karter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν τα τρένα, φορτωμένα με στίχους και μελωδίες, ταξιδεύουν πάνω στις ράγες του πενταγράμμου...

Τα τρένα στο ελληνικό τραγούδι

03/09/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

 Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/ta-trena-sto-elliniko-tragoydi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο εκδόσεις του Πολιτιστικού Κέντρου και του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλαμαριάς για τις οποίες νιώθω πολύ περήφανος, ακόμα κι δεν είχα καμία ανάμιξη στην προετοιμασία τους...

Καλαμαριά 1915 - 1925: Τα τραγούδια της προσφυγιάς

04/11/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Θανάσης Γιώγλου

https://www.ogdoo.gr/diskografia/diskoi-pou-den-ksexasa/kalamaria-1915-1925-ta-tragoydia-tis-prosfygias

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0