Sign in to follow this  
Followers 0
Makis

Παρά θιν' αλός στην Καλαμαριά

13 posts in this topic

«ΠAPA ΘIN' AΛOΣ»

Tζαζ και λαϊκά στο στρατόπεδο

[11.8.2005] Mουσικές και θεατρικές παραστάσεις θα πλημμυρίσουν για 20 μέρες τους χώρους του πρώην στρατοπέδου Kόδρα, τη Nαυτική Διοίκηση Bορείου Eλλάδoς και το Kυβερνείο στις ετήσιες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Oργανισμού του δήμου Kαλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Tο Παρά θιν αλός συμπληρώνει τα 15 του χρόνια και από το πρόγραμμα ξεχωρίζει η τέταρτη στη σειρά Συνάντηση τζαζ και σύγχρονης δημιουργικής μουσικής.

O Mανώλης Pασούλης στις 31 Aυγούστου, ο Δημήτρης Zερβουδάκης με την Kαλλιόπη Bέττα στις 6 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Nικολούδης στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Mίλτος Πασχαλίδης με τον Kώστα Θωμαϊδη στις 14 Σεπτεμβρίου και ο Nίκος Παπάζογλου στο κλείσιμο των εκδηλώσεων, στις 17 Σεπτεμβρίου, είναι μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που θα εμφανιστούν στους τρεις χώρους.

Στις 28 Aυγούστου θα δοθεί συναυλία με μουσική ταγκό, βαλκανική, ελληνική έντεχνη και λαϊκή, αλλά και συνθέσεις της Zωής Tηγανούρια, στις 5 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστεί το συγκρότημα Tabako, ενώ η συνάντηση τζαζ θα γίνει 8-11 Σεπτεμβρίου στο δασάκι Kόδρα.

Tο Παρά θιν αλός φιλοξενεί και δύο θεατρικές παραστάσεις: το έργο Παραμύθια με κόκκινο κρασί, μια περφόρμανς βασισμένη σε τεχνικές του θεάτρου σώματος από τους Aνθή Θάνου και Παναγιώτη Kούλελη στις 30 Aυγούστου και τις Φοίνισσες του Eυριπίδη από το 6ο Eνιαίο λύκειο Kαλαμαριάς στις 13 Σεπτεμβρίου.

ΕΘΝΟΣ

11/8/05

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με το πρώτο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΠΟΛΙΤΗΣ Κ, οι εκδηλώσεις ξεκινούσαν με συναυλία του ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Πολιτιστικού Οργανίσμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Προφανώς ακυρώθηκε...

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Παρά θιν αλός 2005»

Με κύριους άξονες τη μουσική και την εικαστική δημιουργία, πραγματοποιούνται και φέτος, για 15η συνεχή χρονιά, οι κορυφαίες θεσμικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Καλαμαριάς «Παρά θιν αλός» σε διοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 27 Αυγούστου ως 17 Σεπτεμβρίου στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα, τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος και το Κυβερνείο (Παλατάκι).

Μουσικά οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται, πέρα από τις συναυλίες γνωστών ονομάτων από το χώρο του καλού λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού, στην παρουσίαση πρωτοποριακών καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης μας και της Αθήνας, όπως το συγκρότημα «Ταbako», ο Δημήτρης Νικολούδης και η Ζωή Τηγανούρια

Ιδιαίτερες βραδιές αποτελούν οι παραστάσεις «Παραμύθια με κόκκινο κρασί», βραδιά παραμυθιών για μεγάλους και «Αλμπουμ», παράσταση- performance βασισμένη σε τεχνικές του Θεάτρου του Σώματος.

Για μια ακόμη φορά ο Πολιτιστικός Οργανισμός δίνει βήμα στη μαθητική καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζοντας την παράσταση «Φόνισσες» του Ευριπίδη από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς.

Δεν λείπει φυσικά η χορευτική μας Παράδοση με τη βραδιά παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΧΟΘ).

Επαναλαμβάνεται για 4η χρονιά, αποτελώντας πλέον επιτυχημένο θεσμικό κομμάτι των εκδηλώσεων, η «Συνάντηση τζαζ και σύγχρονης δημιουργικής μουσικής» σε συνεργασία με το σύλλογο «Φίλοι της Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής

Κορυφαία μουσική βραδιά αναμένεται να αποτελέσει και φέτος η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Πολιτιστικού Οργανισμού, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου και με ερμηνευτές τους Μίλτο Πασχαλίδη- Κώστα Θωμαïδη, στον αύλειο χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι)

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται φέτος στην 5η κατά σειρά συνάντηση των εικαστικών δημιουργών στο πλαίσιο της Έκθεσης «Πεδίο Δράσης Κόδρα 05» που θα απλωθεί στο Διοικητήριο, το παλιό Κ. Ψ. Μ και τους κοιτώνες του Κόδρα, ξεκινώντας στις 16 Αυγούστου με το πρόγραμμα Residencies/ εργαστήριο καλλιτεχνών, με επίσημα εγκαίνια στις 27 Αυγούστου, ημέρα έναρξης των φετινών εκδηλώσεων «Παρά θιν αλός».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

27/8- 18/9 «Πεδίο Δράσης Κόδρα 05»: σε όλους τους χώρους του πρ. στρ. Κόδρα. Εγκαίνια Σάββατο 27 Αυγούστου, 8μ.μ., ξενάγηση, χάπενιγκς, δεξίωση.

Δράσεις: «Rooms To Let», «ProΤάσεις», «Discussion Panel- Transit.

Παράλληλο Πρόγραμμα: Residencies

Παράλληλες Δράσεις: A4project Joseph Kosuth, Εικαστικό βίντεο από την ΑΣΚΤ, Native Aliens Θέατρο, Design COR3, Έκθεση Ντοσιέ- λοιπές δράσεις.

28/8, 9 μ.μ.: Συναυλία Ζωής Τηγανούρια (φωνή- ακορντεόν). Μουσική τάνγκο, βαλκανική, ελληνική έντεχνη και λαϊκή, συνθέσεις της ακορντεονίστα. (Δασάκι Κόδρα)

30/8, 9 μ.μ.: «Παραμύθια με κόκκινο κρασί» με τους Ανθή Θάνου- Παναγιώτη Κούλελη. (Δασάκι Κόδρα).

1/9, 9 μ.μ.: «’λμπουμ», παράσταση performance από την Αλίκη Δουρμάζερ. (Δασάκι Κόδρα).

5/9, 9 μ.μ.: Συναυλία συγκροτήματος «Tabako» (Κώστας Βόμβολος- Γεώργιος Μπαντούκ- Τάσος Μυσιρλής), Μουσική Δωματίου για τον 21ο Αιώνα. (Δασάκι Κόδρα)

6/9, 9 μ.μ. Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη- Καλλιόπης Βέττα (Δασάκι Κόδρα).

8- 11/ 9, 9 μ.μ.: 4η Συνάντηση Τζαζ και Σύγχρονης Δημιουργικής Μουσικής (Δασάκι Κόδρα).

12/9, 9 μ.μ.: Συναυλία Δημήτρη Νικολούδη και «Μουσικής Συμφωνίας» (Δασάκι Κόδρα)

13/9, 9 μ.μ. «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, από το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς. (Αύλειος χώρος Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος).

18/9, 9 μ.μ. Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες της Αιγύπτου " Al Tannura" (Κεντρική Σκηνή Κόδρα)

21/9, 9 μ.μ. Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς. Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου. Τραγουδούν: Μίλτος Πασχαλίδης- Κώστας Θωμαίδης. (Αύλειος χώρος Κυβερνείου.).

16/9, 9 μ.μ. Λαϊκή Βραδιά- Παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΧΟΘ) (Κεντρική Σκηνή Κόδρα)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στις εκδηλώσεις «Παρά θιν' αλός» του Δήμου Καλαμαριάς

Συνύπαρξη καλλιτεχνών από διαιρεμένες χώρες

Πεδίο συμφιλίωσης και συνεργασίας προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης σε καλλιτέχνες από διαιρεμένες περιοχές του κόσμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρά θιν' αλός», που θα γίνουν στο στρατόπεδο «Κόδρα», από τις 27 Αυγούστου ώς τις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Γιόσεφ Νταντούν συνεργάζεται με την Παλαιστίνια Ανίσα Ασχκάρ και ο Ελληνοκύπριος Χριστόδουλος Παναγιώτου με την Τουρκοκύπρια Ζεχρά Σόνια. Οι καλλιτέχνες συναντώνται στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής φιλοξενίας «Reside-ncies» του Φόρουμ Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Ανταλλαγών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα των εκδηλώσεων «Παρά θιν' αλός», που στοχεύουν στο να περάσουν τα σύνορα της χώρας και να βγουν στο εξωτερικό. Η έκθεση αυτή θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο στο Στρασβούργο, ενώ στην Καλαμαριά θα βρεθεί και ο διευθυντής του γαλλικού μουσείου «Σεντ Ετιέν», για να δει την έκθεση και να συζητήσει τη μεταφορά της στη Γαλλία.

Με τα λίγα χρήματα που διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς, καθώς δεν υπάρχει κρατική επιχορήγηση, όπως είπε ο δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης, παρουσιάζει φέτος γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και σχήματα της Καλαμαριάς σε σύμπραξη με γνωστούς καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συναυλίες των Δημήτρη Ζερβουδάκη με την Καλλιόπη Βέττα, Δημήτρη Νικολούδη, του συγκροτήματος «Tabako», συνάντηση τζαζ, αλλά και Περιστρεφόμενους Δερβίσηδες από την Αίγυπτο. Υπάρχουν επίσης η σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Καλαμαριάς με τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη και Κώστα Θωμαΐδη σε τραγούδια Χατζιδάκι, και οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη από τον θίασο του 6ου Ενιαίου Λυκείου Καλαμαριάς, που κατέκτησε το δεύτερο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό θεάτρου.

Στα εικαστικά, υπάρχει όπως πάντα ο κύκλος «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2005», το οποίο επιχειρεί και φιλοδοξεί να επιτύχει στον καλύτερο δυνατό βαθμό τη σύγχρονη εικαστική έκφραση με φρέσκια οπτική και σύγχρονο πνεύμα τόσο από διάσημους και καταξιωμένους καλλιτέχνες όσο και από νέους δημιουργούς, απόφοιτους - τελειόφοιτους των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας και εξωτερικού. Περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα απ' ό,τι πιο επίκαιρο συμβαίνει σήμερα, καθώς στους εκθεσιακούς χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα όπου θα φιλοξενηθούν οι δημιουργίες, παρουσιάζονται ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, video, νέες τεχνολογίες, εγκαταστάσεις, δρώμενα, σκηνογραφία.

ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 25/08/2005

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Παρά θιν αλός" του Δήμου Καλαμαριάς.

Πέμπτη 24/8,κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Γιώργου Καζαντζή.

Τραγουδούν: Μελίνα Κανά, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας, Μιχάλης Παπαζήσης, Γεωργία Βεληβασάκη, Κώστας Πρατσινάκης, Νατάσα Χρηστίδου.

Παρασκευή 25/8, κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Μανώλη Μητσιά.

Δευτέρα 28/8, κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Τρίτη 29/8 , κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Γλυκερίας, Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Τετάρτη 30/8 , δασάκι ΚΟΔΡΑ

"MAGENTA".Αναστασία Μουτσάτσου, Μιχάλης Νικολούδης, Βασίλης Ρακόπουλος, Μιχάλης Κουμπιός.

Δευτέρα 4/9, κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Ροκ συναυλία Πάυλος Παυλίδης-ΜΙΚΡΟ-ΡΟΔΕΣ.

Τρίτη 5/9 , κεντρική σκηνή ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου, μαζί του η Μάρθα Φριντζήλα.

Τετάρτη 6/9, δασάκι ΚΟΔΡΑ

Συναυλία Βαγγέλη Γερμανου

Παρασκευή 8/9, δασάκι ΚΟΔΡΑ

"SABBATH LIFT": Μιχάλης Σιγανίδης-Συγκρότημα Λαμπράκη.

Με τους Χάρη Λαμπράκη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Κώστα Θεοδώρου.

Τετάρτη 13/9, αύλειος χώρος Κυβερνείου.

Συναυλία Μίμη Πλέσσα

με τον Κώστα Μακεδόνα και τη Συμφωνική ορχήστρα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς.

Μπουζούκι ο Γιώργος Καραμφίλης.

Διεύθυνση ορχήστρας Κωστής Παπάζογλου.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9μμ.

Εισητήρια προπωλούνται στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους και σα περίπτερα του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς (πεζόδρομος Καλαμαριάς, Πλαστήρα-Πασαλίδη γωνία).

Μειωμένη τιμή στα φοιτητικά, παιδικά, στρατιωτικά, ΑμεΑ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του "Παρά θιν'αλός" 2007 στην Καλαμαριά.

Τρίτη 28/8

Συναυλία Μιχάλη Τζουγανάκη

Κεντρική σκηνή Κόδρα (Ελεύθερη είσοδος)

Τετάρτη 29/8

Συναυλία των Jazz Frequency Quintet & Δήμητρας Καλογεροπούλου

Δασάκι Κόδρα (Τιμή εισητηρίου 10E & 5E μειωμένο)

Πέμπτη 30/8

Συναυλία Γεωργίας Βεληβασάκη

Δασάκι Κόδρα (Τιμή εισητηρίου 10Ε & 5Ε μειωμένο)

Κυριακή 2/9

Συναυλία Γιώργου Σταυριανού με τη συμμετοχή της Κάτιας Δανδουλάκη

Δασάκι Κόδρα (τιμή εισητήριου 15Ε & 10Ε μειωμένο)

Δευτέρα 3/9

Συναυλία Μανώλη Λιδάκη & Ραλλίας Χρηστίδου

Κεντρική σκηνή Κόδρα (τιμή εισητήριου 20Ε & 15Ε μειωμένο)

Τετάρτη 5/9

"Θερινά σινεμά"

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς

Ναυτική Διοίκηση Β.Ελλάδος (Γενική είσοδος 5Ε)

Πέμπτη 6/9

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τους "ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ"

Δασάκι Κόδρα (τιμή εισητηρίου 10Ε & 5Ε μειωμένο)

Κυριακή 9/9

Συναυλία με τη ΜΑΡΙΩ

Κεντρική σκηνή Κόδρα (ελεύθερη είσοδος)

Δευτέρα 10/9

Συναυλία Φοίβου Δεληβοριά

Δασάκι Κόδρα (τιμή εισητηρίου 15Ε & 10Ε μειωμένο)

Τρίτη 11/9

"Μέθεξις" μουσικό ντοκυμαντέρ με τους Θ.Βαλαβάνη, Σ.Λέκκα & παπά-ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δασάκι Κόδρα (τιμή εισητηρίου 10Ε & 5Ε μειωμένο)

Πέμπτη 13/9

Συναυλία Παντελή Θαλασσινού (μαζί του η Νανά Μπινοπούλου)

Kυβερνείο (πρ.Παλατάκι) (τιμή εισητηρίου 20Ε & 15Ε μειωμένο)

Σάββατο 15/9

"Ρωμαίος & Ιουλιέτα από το χθες στο σήμερα"

από τη θεατρική ομάδα του 6ου Λυκείου Καλαμαριάς

Δασάκι Κόδρα (Ελεύθερη είσοδος)

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 9μμ.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 9μμ θα γίνουν τα εγκαίνια του 7ου φεστιβάλ εικαστικών τεχνών στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Πεδίο δράσης Κόδρα '07", το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από "Τα Νέα" του Σαββάτου (1/9):

"Καλαμαριά

Τα έσοδα του φεστιβάλ στους πυρόπληκτους.

Την έμπρακτη συμπαράστασή του στους πυρόπληκτους της Πελοπονήσσου δηλώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, προσφέροντας όλα τα έσοδα των εκδηλώσεων "Παρά θιν'αλός".

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός επισημαίνει : "Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τον τραγικό θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας και ανείπωτη καταστροφή στο περιβάλλον και τον εθνικό μας πλούτο, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε να αντιδράσει απέναντι στην εθνική τραγωδία όχι άβουλα και μοιρολατρικά , ακυρώνοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Παρά θιν'αλός" αλλά , αντίθετα να τις πραγματοποιήσει, δίνοντας όμως τον χαρακτήρα της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης. ’ποψή μας είναι ότι αυτήν τη δραματική ώρα οφείλουμε να εγκαταλείψουμε τον ατομικό εφησυχασμό, την παροδική αλαζονεία της ατομικής ασφάλειας και να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να δράσουμε με συμπαράσταση , αλληλεγγύη και ουσιαστική προσφορά.Αυτές τις αξίες πιστεύουμε ότι εκφράζουν ούτως ή άλλως οι ευαισθησίες των καλλιτεχνών που προσκαλέσαμε στις φετινές μας εκδηλώσεις".

Και καταλήγει: "Οι εκδηλώσεις θα στοχεύσουν στην ευαισθητοποίηση και την ενεργητική κινητοποίηση κάθε συνδημότη Καλαμαριώτη αλλά και κάθε συμπολίτη μας σε όλη τη Θεσσαλονίκη , ώστε να προσφέρουμε όλοι ό,τι είναι δυνατόν στις τόσο σκληρά δοκιμαζόμενες περιοχές της Νότιας Ελλάδας".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι εκδηλώσεις "Παρά θιν'αλός" που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Καλαμαριάς , από φέτος θα μετονομαστούν σε "Μουσικές συναντήσεις Σταύρος Κουγιουμτζής".

Εκτός από τη μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή με το Γιώργο Νταλάρα, θα πραγματοποιηθούν φέτος κι άλλες εξαιρετικές παραστάσεις.

Συναυλία με την Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" και το Δημήτρη Μπάση, συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Χρήστο Θηβαίο και το Γιώργο Ανδρέου, συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και συναυλία με το Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.Προς το παρόν μια μικρή καταχώρηση από το ένθετο "Ζω στη Θεσσαλονίκη" της σημερινής εφημερίδας "Τα νέα".

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...006/0007-12.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0