Dalarikos

Ελένη Τσαλιγοπούλου

76 posts in this topic

Aπό το musiccorner:

Γιώργος Ανδρέου-Ελένη Τσαλιγοπούλου

"Κορίτσι και γυναίκα"

Επανέκδοση του album του 1989. Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της Ελένης Τσαλιγοπούλου, δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο album της που είχε προκαλέσει αίσθηση παρά το νεαρό της ηλικίας της. Ένα κορίτσι με μεστή γυναικεία φωνή, που με την ευελιξία, τη ζεστή χροιά της και το πάθος της, αφήνει ανεξίτηλη την ερμηνεία της στα 13 τραγούδια του album. Ο Γιώργος Ανδρέου υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια του album, εκτός από τρία τραγούδια που οι στίχοι είναι του Θοδωρή Γκόνη. Παραγωγός του δίσκου ήταν ο Νίκος Ξυδάκης που συμμετέχει σε ένα ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Σε ένα τραγούδι συμμετέχει επίσης ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Κάπου εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές του '90 η Lyra κυκλοφορεί την πρώτη συνεργασία του Γιώργου Ανδρέου και της Ελένης Τσαλιγοπούλου. "Κορίτσι και Γυναίκα", ο τίτλος του άλμπουμ που έμελλε να γίνει ένας από τους αντιπροσωπευτικότερους έντεχνους δίσκους της εποχής εκείνης και μία δουλειά ορόσημο για το καλλιτεχνικό ζευγάρι. Είμαστε στο 1989 - με αυτόν τον δίσκο, ο Γιώργος Ανδρέου περνάει από τις ενορχηστρώσεις στο κατώφλι της σύνθεσης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου βρίσκεται στο δεύτερο προσωπικό δισκογραφικό της βήμα.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια. Πολλά άλλαξαν μέχρι σήμερα. Συνθέτης και τραγουδίστρια εκτός από καλλιτεχνικό ζευγάρι έγιναν ζευγάρι και στη ζωή, ο Ανδρέου καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της γενιάς του, η Τσαλιγοπούλου αλλάζει και εμφάνιση και ρεπερτόριο, ενώ η ιστορική δισκογραφική εταιρεία του Πατσιφά περνάει στα χέρια του ομίλου Γιαννίκου προκαλώντας ενστάσεις και ανασφάλειες για την διαχείριση της μουσικής κληρονομιάς της εταιρείας.

Ξεκινώντας μια σειρά επανεκδόσεων του καταλόγου της, η νέα διεύθυνση της Lyra συμπεριλαμβάνει και τον συγκεκριμένο δίσκο. Το γεγονός ότι η επανέκδοση συμπίπτει με την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ της Τσαλιγοπούλου απλώς επιβεβαιώνει τη συνήθη πρακτική των δισκογραφικών να ρίχνουν στην αγορά το παλιό ρεπερτόριο ενός καλλιτέχνη όταν αυτός βρίσκεται στο top της εμπορικότητάς του - μπας και ανεβάσουν τα κέρδη τους. Πάραυτα ο δίσκος τοποθετείται στο πάνθεον των κλασσικών. Κι αυτό όχι γιατί ήταν κάτι το ιδιαίτερο και ανατρεπτικό στην ιστορία της ελληνικής μουσικής αλλά γιατί κλείνει μέσα του τις μυρωδιές, τον ρομαντισμό, τις προσπάθειες, την αρχή μιας ολόκληρης γενιάς καλλιτεχνών που θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό τραγούδι την επόμενη δεκαετία.

Η Τσαλιγοπούλου είναι στα πρώτα της βήματα και κάποιοι την μπερδεύουν ακόμα με την Ελευθερία Αρβανιτάκη! Αρνείται μία συνεργασία που της προτείνει η εταιρεία της με τον Μάνο Χατζιδάκι και ψάχνει από τότε να τραγουδήσει συνθέτες της γενιάς της. Ο Ανδρέου γοητεύεται από τη φωνή της και γράφει πολύ γρήγορα τα τραγούδια του δίσκου. Ο Νίκος Ξυδάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Θοδωρής Γκόνης είναι μερικοί από τους συντελεστές που συμμετέχουν. Το "Να μ' αγαπάς", το γερό χαρτί του δίσκου, φαίνεται να είναι το πρώτο σουξέ που θα κάνει τον Ανδρέου και την Τσαλιγοπούλου ευρέως γνωστούς. Ο τίτλος "Κορίτσι και Γυναίκα" αποδείχθηκε κάτι περισσότερο από ευφυής, μιας και συνοδεύει την Τσαλιγοπούλου εδώ και χρόνια σε αφιερώματα και συνεντεύξεις της. Το δε ομότιτλο τραγούδι σκιαγραφεί με συγκλονιστικό τρόπο την ζωή και την προσωπικότητά της.

"999 σκαλιά", "Το Ρόδι", "Είναι Μοιρασμένα" - τραγούδια που έρχονται από το παρελθόν και φέρνουν τον αέρα μιας εποχής περισσότερο ανέμελης, περισσότερο δημιουργικής και γεμάτης ευαισθησίες. Ξαναβάλτε το άλμπουμ στο πικάπ ή στο cd player.. αξίζει...!

ΥΓ. Ο Γιώργος Ανδρέου το 'χε παράπονο και καλά έκανε, ότι το όνομα του στο εξώφυλλο του δίσκου δεν είχε τη θέση και το μέγεθος που αρμόζει ως συνθέτη και στιχουργού του δίσκου. Κύριε Ανδρέου τώρα δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Στο εξώφυλλο της επανέκδοσης το όνομα σας δεν αναγράφεται καν!!!! (αντ' αυτού ένα μικρό βιογραφικό 10 γραμμών στο ένθετο πάει να καλύψει τα ακάλυπτα...)

HIGHLIGHTS:

... Το "Να μ' αγαπάς", τραγούδι σταθμός και για τους δύο καλλιτέχνες ...

... Το εξώφυλλο ...κάτι μου θυμίζει ...μα κάτι μου θυμίζει! ...

ΕΝΘΕΤΟ CD:

Είναι φοβερό το πόσο όλα τα cd του Ομίλου Γιαννίκου μοιάζουν τρομακτικά μεταξύ τους... Που πήγε η έμπνευση του ενός και μοναδικού ανθρώπου που κάνει το artwork...;

Πάντως το "λίφτινγκ" είναι ολοκληρωτικό. Έκδοση σαφώς καλύτερη από την πρώτη, που θύμιζε προσφορά περιοδικού. Αναγράφονται όλοι οι στίχοι των τραγουδιών και όλοι οι συντελεστές ένας προς έναν. Δεν αναφέρεται όμως ποιος επιμελήθηκε το όλο δημιουργικό της επανέκδοσης.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:

"Είναι μοιρασμένα", "Κορίτσι και γυναίκα", "Μονάχοι στη γη", "Να μ' αγαπάς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δε με φοβίζει η μοναξιά ούτε οι μεγάλοι δρόμοι

Δε με λυγίσανε ποτέ του κόσμου αυτού οι νόμοι

Της μάνας μου κόρη μικρή και μάνα του παιδιού μου

Γυναίκα εκείνου που αγαπώ, αφέντρα του κορμιού μου...

Μάνα και παιδί μαζί, κορίτσι και γυναίκα

Εννιά ζωές μου τάξανε να ζήσω θέλω δέκα...

Στης λάγνας της ανατολής σαν γέρνω την αγκάλη

Στα μάγια αντίδοτο έχω εγώ της δύσης προσκεφάλι

Μες στη γιορτή της μουσικής την κόλαση αντέχω

Και στον παράδεισο να βγω το μυστικό κατέχω"...

(στίχοι: Γιώργος Ανδρέου, "Κορίτσι και Γυναίκα")

http://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/07/t...igopoulou2.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στη νέα Μαρίνα Φλοίσβου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου φόρτωσε τις βαλίτσες της τραγούδια και ταξίδεψε παρέα με τους «Μίκρο» σε όλη την Ελλάδα. Τελικός προορισμός του ταξιδιού ο ολοκαίνουργιος, εντυπωσιακός χώρος της Νέας Μαρίνας Φλοίσβου, σε μία μεγάλη συναυλία - την τελευταία του καλοκαιριού - στις 3 Οκτωβρίου. Στο μουσικό αυτό ταξίδι οι προσωπικές επιτυχίες της ερμηνεύτριας εναλλάσσονται με σημαντικά ελληνικά τραγούδια συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Σταύρος Ξαρχάκος κ.ά, τα οποία στις συγκεκριμένες εκτελέσεις αποκτούν μία άλλη διάσταση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Μαρίνα Φλοίσβου, μόλις έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, είναι η πρώτη μαρίνα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού mega yacht.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αναβάθμισης, η Μαρίνα προσφέρει σήμερα περίπου 250 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες πάνω από το 50% μπορούν να φιλοξενήσουν θαλαμηγούς μήκους άνω των 30 μέτρων, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την αντίστοιχη εγχώρια ανάγκη ελλιμενισμού και ταυτόχρονα δημιουργώντας πόλο έλξης τακτικών επισκεπτών υψηλών απαιτήσεων στην Ελλάδα.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι η πρώτη μαρίνα που δημιουργείται στην Ελλάδα με πλήρη χερσαία ανάπτυξη, η οποία εκτός από τις χρήσεις υποστήριξης για σκάφη και χρήσεις αναψυχής (café και εστιατόρια) περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις (καταστήματα ένδυσης και αξεσουάρ), μοντέλο ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί επιτυχημένα εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου

Ώρα: 20.30,

Ελεύθερη είσοδο

http://entertainment.flash.gr/music/releas...7/9/21/22523id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη" θα δώσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Ανδρέου στις 10, 11 & 12 Δεκεμβρίου.

Το εισητήριο κοστίζει 20 euro.

Περισσότερες πληροφορίες από το δελτίο Τύπου εντός ολίγων ημερών.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη" θα δώσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Ανδρέου στις 10, 11 & 12 Δεκεμβρίου.

Το εισητήριο κοστίζει 20 euro.

To δελτίο τύπου:

Ελένη Τσαλιγοπούλου- Γιώργος Ανδρέου

«Λεπτή Γραμμή για μια φωνή και ένα πιάνο»

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζει από 10 ως 12 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» τη μουσική παράσταση «Λεπτή γραμμή για μια φωνή και ένα πιάνο» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Γιώργο Ανδρέου.

Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική μουσική διαδρομή από τα τραγούδια της Παράδοσης, τα λαϊκά τραγούδια και τις συνθέσεις των σημαντικότερων συνθετών του ελληνικού τραγουδιού ως το προσωπικό ρεπερτόριο της Ε. Τσαλιγοπούλου και τραγούδια των νεότερων τραγουδοποιών και συνθετών.

Η παράσταση, που χαρακτηρίζεται για το υψηλό αισθητικό κα καλλιτεχνικό αποτέλεσμά της, από όσους την παρακολούθησαν ως τώρα, έχει ήδη περιοδεύσει με σημαντική επιτυχία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ημέρες- ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 10- Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, 21:00

Γενική είσοδος: 20 Ευρώ

Kαι η αφίσα:

http://i65.photobucket.com/albums/h216/tha...gop_andreoy.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις τέλειωσε η εξαιρετική παράσταση της Ελένης Τσαλιγοπούλου με το Γιώργο Ανδρέου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

Εντώς των προσεχών ημερών θα καταγραφούν στον "Ορφέα" και οι εντυπώσεις από το Μάκη Ιωακειμίδη καθώς και η καταγραφή των κομματιών που ακούστηκαν.

:music::music::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Την Κυριακή το βράδυ στις 00.20 στον ΑΝΤ1 θα προβληθεί το Mad secret concert με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Μίκρο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μόλις τέλειωσε η εξαιρετική παράσταση της Ελένης Τσαλιγοπούλου  με το Γιώργο Ανδρέου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

Εντώς των προσεχών ημερών θα καταγραφούν στον "Ορφέα" και οι εντυπώσεις από το Μάκη Ιωακειμίδη καθώς και η καταγραφή των κομματιών που ακούστηκαν.

:blush:  :blush:  :confused:

http://www.e-orfeas.gr/content/view/267/206/

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι παραστάσεις "Της γυναίκας η καρδιά" συνεχίζονται για 3 διήμερα στο Μύλο Θεσσαλονίκης.

Το Δελτίο Τύπου:

http://www.e-orfeas.gr/content/view/326/228/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη της Ελένης Τσαλιγοπούλου στο περιοδικό "Αυλαία" - Τεύχος 42

http://img211.imageshack.us/img211/6614/48...48804611vo4.jpg

http://img352.imageshack.us/img352/3206/41...41230619qc2.jpg

http://img129.imageshack.us/img129/9044/40...40338607jy3.jpg

:rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου θα δώσει συναυλίες και πάλι με τον Γιάννη Κότσιρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τσαλιγοπούλου - Κότσιρας: Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή περιοδεία

Δύο αγαπημένοι ερμηνευτές, που έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, ενώνουν τις δυνάμεις τους το φετινό καλοκαίρι σε μία σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Κότσιρας παντρεύουν τις επιτυχίες τους και υπόσχονται μία πραγματική καλοκαιρινή μουσική γιορτή. Η εκκίνηση γίνεται από την Πάτρα στις 27 Ιουνίου, ενώ η πρώτη στάση στην Αθήνα προγραμματίζεται για τις 10 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Κότσιρας έχουν συνεργαστεί δύο φορές κατά το παρελθόν σε χειμερινή σαιζόν - η πρώτη ήταν 2000-01 και η δεύτερη 2005-06 - σε προγράμματα που σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία και ανέδειξαν μια ξεχωριστή χημεία ανάμεσα στους δυο ταλαντούχους ερμηνευτές .

Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου η Ελένη και ο Γιάννης να συνεργαστούν για πρώτη φορά σε καλοκαιρινή περιοδεία . Το καθαρό καλλιτεχνικό τους προφίλ, οι προσωπικές και διαχρονικές επιτυχίες τους, η ιδιαίτερη μεταξύ τους χημεία διαμορφώνουν το φόντο πάνω στο οποίο έχει «κεντηθεί» αυτό το πρόγραμμα.

Οι δύο τους μαζί επί σκηνής και ο καθένας στα προσωπικά του προγράμματα, επιλέγουν τραγούδια δικά τους και άλλα αγαπημένα, εναλλάσσοντας συναισθήματα και ατμόσφαιρα, συνεγείρουν, γίνονται ένα με το κοινό μέσω του τραγουδιού και απογειώνουν τη διάθεση.

Ένα ξεχωριστό δίδυμο ερμηνευτών σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, μια καλοκαιρινή συναυλία που αποτελεί πραγματική γιορτή του καλού τραγουδιού.

Μαζί τους κορυφαίοι μουσικοί συμπληρώνουν την πιο ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση για αυτό το καλοκαίρι: στο μπάσο ο Μάνος Λούτας, στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Μαχαίρας, στα κρουστά ο Νίκος Νταρίλας, στην ακουστική κιθάρα ο Γεράσιμος Σιούρας ,στα τύμπανα ο Γρηγόρης Συντρίδης, στην ηλεκτρική κιθάρα ο Σπύρος Χατζηκωσταντίνου και ο Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν ο Ντίνος Γεωργούντζος και ο Ακης Κατσουπάκης, τον φωτιστικό σχεδιασμό ο Γιώργος Τέλλος, ενώ υπεύθυνοι για την επιμέλεια ήχου είναι ο Αρης Κουντούρης και o Παύλος Πανταζόπουλος.

Σταθμοί περιοδείας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/6 - ΠΑΤΡΑ - ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/7 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 10/7 - ΒΥΡΩΝΑΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7 - ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/7 - ΣΙΘΩΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/8 - ΚΥΛΛΗΝΗ - ΚΑΣΤΡΟ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/8 - ΓΡΕΒΕΝΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΠΗΛΑΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/8 ΣΠΑΡΤΗ - ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

ΠΕΜΠΤΗ 14/8 - ΡΟΔΟΣ - ΓΗΠΕΔΟ ΙΑΛΥΣΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/8 - ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/8 - ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΕΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/8 - ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΥΔΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8 - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9 - ΛΑΡΙΣΑ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΤΡΙΤΗ 3/9 - ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΟΔ.ΔΡΟΣΙΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/9 - ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ - 7/9 - ΛΑΡΝΑΚΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9 - ΛΕΜΕΣΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/9 - ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ

http://entertainment.flash.gr/music/releas...8/5/29/24311id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Σαν ψέμματα" πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που ξεκίνησε να τραγουδά η αγαπημένη μας Ελένη Τσαλιγοπούλου και για να το γιορτάσει κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες μία πολύ ωραία συλλογή με μερικά νέα τραγούδια, διασκευές και μεγάλες επιτυχίες της!!!!Όσον αφορά τις εμφανίσεις της στο Polis Theater είναι εξαιρετική και φαίνεται να απολαμβάνει τη συνεργασία της με τη Γλυκερία!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ θα δώσει την Κυριακή, 21 Μαρτίου συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Για όσους ενδιαφέρονται η συναυλία πιθανόν θα μεταδοθεί και από την ΕΤ σύντομα, αν υποθέσω από αυτό που είχε γίνει πέρσυ με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eπειδή υπάρχουν ήδη δυο topics για την Τσαλιγοπούλου, μεταφέρω εδώ το post της thes.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ θα δώσει την Κυριακή, 21 Μαρτίου συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Για όσους ενδιαφέρονται η συναυλία πιθανόν θα μεταδοθεί και από την ΕΤ σύντομα, αν υποθέσω από αυτό που είχε γίνει πέρσυ με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μεταδοθεί απ' ευθείας από τη ΝΕΤ στις 19:00..

Στο πρόγραμμα πάντως γράφει ελληνική ταινία:

http://tvradio.ert.gr/tv/details.asp?pid=3...=3190277&chid=9

Θα δείξει...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συναυλία θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ, αυτή την Κυριακή, 28/2, ώρα 19.00-21.00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντα εν εγρηγόρσει, Μάκη! Ευχαριστούμε! :disgust:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου είχε δύο μέρη. Στο α´ μέρος τραγουδούσε μόνο με τη συνοδεία πιάνου (Γ. Ανδρέου), βιολιού (Στ. Γαργάλας) και κλαρίνου (Μ. Αχαλινωτόπουλος) και είπε κυρίως παραδοσιακά, τραγούδια που αγαπάει πολύ, όπως είπε η ίδια. Στο β´ μέρος τραγούδησε με τη συνοδεία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ (διεύθυνση Α. Πυλαρινός).

Τα τραγούδια:

Α μέρος

1. Και γιατί δεν μας το λες

2. Γράμμα στον κ. Νίκος Γκάτσο

3. Χίλιες σιωπές

4. Η Μαρκίζα

5. Έλα πάρε μου τη λύπη

6. Τζιβαέρι

7. Μαύρα χελιδόνια - Καίγομαι

8. Τα παιδιά της γειτονιάς σου

9. Ο ἠλιος βασιλεύει - Το φεγγάρι κάνει κύκλο

10. Σαν τα μάρμαρα της Πόλης

Β μέρος

1. Θαλασσογραφία

2. Η σωτηρία της ψυχής

3. Φαίδρα

4. Μην τον ρωτάς τον ουρανό

5. Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι

6. Στον άλλο κόσμο που θα πας

7. Συννεφιασμένη Κυριακή

8. Γκελ Καϊκτσή

9. Έχε γεια Παναγιά

10. Μικρή πατρίδα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο "Όγδοο" λέμε τα κάλαντα με το δικό μας πρωτότυπο τρόπο...

Με δυο σπάνιες εκτελέσεις...

«Άγια νύχτα» και «Κάλαντα Χριστουγέννων»

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

24/12/2011

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1690&Itemid=43

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στο "Όγδοο" λέμε τα κάλαντα με το δικό μας πρωτότυπο τρόπο...

Με δυο σπάνιες εκτελέσεις...

«Άγια νύχτα» και «Κάλαντα Χριστουγέννων»

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

24/12/2011

http://www.ogdoo.gr/...=1690&Itemid=43

Aκούστε και μια άλλη, άγνωστη εκτέλεση από τα «Κάλαντα Πρωτοχρονιάς» με Βιτάλη, Γανωτή, Περίδη, Τσαλιγοπούλου, Λιδάκη, Κραουνάκη

Yπογράφει:Θανάσης Γιώγλου

31/12/2011

http://www.ogdoo.gr/...=1716&Itemid=43

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δυο σπάνια και άγνωστα τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στα πρώτα της βήματα

Ελένη Τσαλιγοπούλου - Δυο σπάνια στιγμιότυπα

Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου

03/02/2012

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1969&Itemid=43

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σαν σήμερα γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Αναφορά σε έναν από τους σημαντικότερους δίσκους της καριέρας της με τραγούδια του Κώστα Καλδάρα...

 

H Ελένη Τσαλιγοπούλου στους «Καθρέφτες» του Κώστα Καλδάρα
 
Υπογράφει: Θανάσης Γιώγλου
11/04/2013

 

 

http://www.ogdoo.gr/portal/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=6297&Itemid=40

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...