ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Εντυπώσεις από παλιές συναυλίες

209 posts in this topic

Σε συνέχεια λοιπόν της συζήτησης πού είχαμε στο topic ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ στο Μέγαρο και αφού είδα την αποδοχή που είχε η πρότασή μου,ξεκινώ εδώ αυτό το Topic με σκοπό να θυμηθούνε οι μεγαλύτεροι και να μάθουν οι νεώτεροι κάποιες πολύ όμορφες και πολύ σημαντικές συναυλιακές στιγμές του παρελθόντος.

Θα ξεκινήσω με την πρώτη φορά που πήγα σε συναυλία του Νταλάρα .Βέβαια οι μνήμες από εκείνη τη μέρα είναι πολύ λίγες , αλλά πολύ έντονες.

Ήταν καλοκαίρι του 1979 στο Θέατρο Κατερίνα της Θεσ/νίκης το οποίο στη συνέχεια κάηκε.Στη θέση του τώρα βρίσκεται το Δημοτικό Πάρκιγκ κάτω από τη Δ.Ε.Θ. .Ο Νταλάρας μόλις είχε κυκλοφορήσει το ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .Στις παραστάσεις συμμετείχαν η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, ο Β.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η νεαρή τότε ΑΛ.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ και η Β.ΛΑΒΙΝΑ.

Μερικές στιγμές που θυμάμαι από τότε,είναι ότι κάποια στιγμή ο Νταλάρας γύρισε και απευθυνόμενος σε κάποιους φαντάρους που κάθονταν στο πεζούλι του εξώστη τους αφιέρωσε ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ.Θυμάμαι επίσης το ντουέτο με την Λαβίνα στον ΣΚΛΑΒΟ καθώς και το ότι τραγουδήσανε κάποια στιγμή με τη ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ .(Συγχωρέστε με αλλά δεν θυμάμαι τα τραγούδια :confused: ’λλωστε τότε δεν είχαμε εξελιχθεί τόσο τεχνικά και δεν "εργαζόμασταν" :D

Θυμάμαι επίσης το νόημα που έκανε ο Νταλάρας στην Πρωτοψάλτη όταν στο τέλος ανέβηκαν όλοι οι τραγουδιστές επί σκηνής κι εκείνη δίσταζε...

Και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω όταν στο τέλος με πήγε ο πατέρας μου στα καμαρίνια και πήρα και το πρώτο αυτόγραφο... :razz: (Φωτογραφική μηχανή δυστυχώς δεν είχαμε πάρει :razz: )

Αυτά , σαν αρχή...Η συνέχεια αύριο...

Share this post


Link to post
Share on other sites

1979... 7 χρόνια πρίν γεννηθώ!! Εμένα η πρώτη μου συναυλία ήταν... 5/32000!! :lol: Προτείνω να τα πιάσουμε χρονολογικά τα πιάσουμε χρονολογικά! :razz: Τί λέτε;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για εμενα η πρωτη-πρωτη φορα ηταν το1977 ή 1978, δεν θυμαμαι καλα. Τον καιρο εκεινο( τα πρωτα μεταπολιτευτικα χρονια δηλ.), το Φεστιβαλ της ΚΝΕ γινοταν στο Αλσος της Ν.Φιλαδελφειας(στη γειτονια μου δηλαδη!). Καποια απο αυτες τις χρονιες ειχε ερθει και ο Γιωργος. Και επειδη το παιδι(εγω :lol: ) ετρωγε τ'αυτια του πατερα μου χρονια πριν να το παει να δει τον Νταλαρα :lol: (δεν με πηγαινε ομως γιατι φοβοταν, χουντα και μετα τα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης ηταν περιεργα), τον εψησα τελος παντων με τα πολλα και πηγαμε.Δεν δυσκολευτηκα οφειλω να ομολογησω, γιατι και του πατερα μου του αρεσει :D . Αλλωστε το Αλσος ειναι δυο βηματα απο το σπιτι μου... Το μονο που θυμαμαι ειναι οτι τελικα δεν τον ειδα :( τον ακουσα μονο γιατι ειχε τοσο πολυ κοσμο που δεν μπορουσαμε να πλησιασουμε. Οσο για τραγουδια μονο το''παγωσε η τσιμινιερα θυμαμαι :pity: Ηταν τοση η χαρα μου που εστω τον ακουσα ζωντανα που δεν μου εμεινε κατι αλλο απο εκεινο το βραδυ... :razz:B) Αυτα προς το παρον.... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι με βάζετε να κάνω τώρα!!!! όχι ότι με χαλάει αλλά λέμε τώρα.

Η πρώτη φορά που τον είδα ήταν το 1984 δυστυχώς ,στην Τέντα με την Χαρούλα, και λέω δυστυχώς γιατί έχασα όλη την μαγική δεκαετία του 70.

Λοιπόν τι πρωτοθυμυθώ από εκει. Ο Νταλάρας ερχότανε με ένα μαύρο ΤΟΥΟΤΑ STARLET θυμάμαι τον συναντούσα συχνά από την πίσω πόρτα.

Στα του προγράμματος τώρα θυμάμαι όταν η ορχήστρα έπαιζε την εισαγωγή από το ΄΄Αν μ αγαπάς΄΄ ένα περίεργο συναίσθημα με κυρίευε που δεν μπορώ να το εξηγήσω, αφού νόμιζα ότι είμαι και εγώ μαζι τους στη σκηνή.

Θυμάμαι που έλεγαν ντουέτο τον ΄΄Σκληρό χωρισμό΄΄ του Μπάμπη Μπακάλη και γινόταν χαμός, μετά έλεγε μόνος του το΄΄Το σιγανοψιχάλισμα΄΄ και το ΄΄Αύριο πάλι΄΄ και ήταν εξαιρετικός, όπως και δύο ξένα τραγούδια που έλεγε. Τότε είχε βγάλει και τον ΄΄Τραγουδιστή΄΄ με τον Νικολόπουλο, και έλεγε πολλά από το δίσκο, και γινόταν πανικός. Ένα βράδυ είχε έρθει και η Μοσχολιού, και την ανέβασαν επάνω στη σκηνή και είχε πει αν θυμάμαι καλά ΄΄Ανθρωποι Μονάχοι΄΄ και ξεσήκωσε τον κόσμο.

Μαγικά πράγματα με όλη την σημασία , από τότε βέβαια τον έχω δει άπειρες φορές , αλλά η πρώτη φορά έχει την μοναδικότητα της. Αυτά... συγκινήθηκα τώρα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
και το ΄΄Αύριο πάλι΄΄ και ήταν εξαιρετικός,

Σοβαρά μιλάς ; :D Aυτό ούτε η τηλεόραση δεν το είχε δείξει... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
και το ΄΄Αύριο πάλι΄΄ και ήταν εξαιρετικός,

Σοβαρά μιλάς ; :D Aυτό ούτε η τηλεόραση δεν το είχε δείξει... B)

To vradu pou to metedide(zontana) i tileorasi den to eipe!!! :pity::razz:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai emena h proth mou fora htan h Tenta. Ton thymamai na paizei outi, alla de thymamai se poio tragoudi, hmoun molis tessaron. Thymamai omos oti ta eisithria kostizan 500 kai 600 draxmes! Tote epeisa ton patera mou na ton broume piso sta kamarinia! Foberos o mpagasas! H afisa ths Tentas htan kataplhktikh, gia osous thymountai auto... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 Σεπτεμβρίου σήμερα και προσπαθώντας να θυμηθώ αν έχω κάποιον Σταύρο να ευχηθώ , αυτόματα ο νους μου πήγε στον ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ.

Για μια συναυλία ή μάλλον για δύο , οι οποίες βέβαια δεν έχουν πολλά χρόνια που έγιναν , αλλά για κάποιους προσωπικούς λόγους έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα , θα γράψω σήμερα.

Ήταν 13 & 14 Ιουνίου 1997 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Πρόκειται για τις συναυλίες με το έργο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ "ΥΜΝΟΙ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ " , βασισμένο πάνω σε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.Οι συντελεστές της συναυλίας είναι γνωστοί αφού το έργο ΕΥΤΥΧΩΣ κυκλοφόρησε σε cd.

Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα είναι η περιέργεια κατ'αρχήν με την οποία πήγαμε στο Μέγαρο , αφού το μόνο δείγμα που είχαμε ακούσει μέχρι τότε ήταν το ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ .Η περιέργεια στη συνέχεια μετατράπηκε σε μεγάλη συγκίνηση και στο τέλος σε ενθουσιασμό. Δεν θα ξεχάσω τα βουρκωμένα μάτια των θεατών στο διάλειμμα της συναυλίας.

Στο β'μέρος το οποίο είχε τον τίτλο ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ παρουσιάστηκαν κάποια από τα πολύ γνωστά τραγούδια του Κουγιουμτζή.Δυστυχώς το Mega το 1998 παρουσίασε μόνο το α'μέρος της συναυλίας.

Η συναυλία επαναλήφθηκε και στις 12 Απριλίου 1998 στο ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ της Θεσ/νίκης.

Παραθέτω για την ιστορία τα τραγούδια του β΄μέρους της συναυλίας της 13/6/1997.

1)ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ (ΟΡΧΗΣΤΡΑ)

2)ΚΑΠΟΥ ΝΥΧΤΩΝΕΙ

3)Μ΄ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΧΩΡΙΣΑΝ ΣΤΑ ΔΥΟ

4)ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΕΞΙ

5)ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

6)ΔΙΨΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ (ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ)

7)ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ (ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ)

8)ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ

9)ΤΡΕΛΟΙ ΚΙ ΑΓΓΕΛΟΙ

10)Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΒΑΡΥΣ

11)ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

12)ΟΛΑ ΚΑΛΑ

13)ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

14)ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

15)ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ

16)ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

17)ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τα ίδια ακριβώς τραγούδια με εξαίρεση την επανάληψη του ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ στο φινάλε της συναυλίας , ακούστηκαν και στις 14 Ιουνίου .

Αξέχαστες στιγμές , μοναδικές...Στιγμές που έχουν κλειδωθεί για πάντα στο συρτάρι της μνήμης μας...(Αχ, αυτό το συρτάρι , τι άλλο θα χωρέσει...)

:razz::D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικά ξεχωριστή συναυλία !!!!

Ευτυχώς ή δυστυχώς για μένα ήταν η πρώτη μου εμπειρία να παρακολουθήσω συναυλία του Νταλάρα !!!

Σε ότι αφορά το 1ο μέρος με κάλυψε πλήρως ο Θανάσης.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η απλότητα και η λιτότητα που ερμήνευσε στο 2ο μέρος το τραγούδια του Κουγιουμτζή !!!! Εκεί διαπίστωσα πως πραγματικά δεν θα μπορούσα μετά από μια τέτοια παράσταση να με γεμίσει και να με εκφράσει περισσότερο καμία άλλη φωνή από του Γιώργου.......!!!

αλλά ταυτόχρονα διαπίστωνα πόσο άργησα ,όχι να τον ανακαλύψω, αλλά να τον ακολουθώ ...... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανήκω κι εγώ σε αυτούς που γεννήθηκαν μετά τη δεκαετία του '70, συγκεκριμένα στα τέλη του 1980. Ωστόσο, είχα την τύχη να παρευρεθώ σε συναυλία του Γιώργου από τα 3,5 μου χρόνια! Αυτό δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα καλό, γιατί και το μυαλό δεν μπορεί να ανατρέξει σε τόσο πρώιμα χρόνια, όμως ήταν αρκετό για να λατρέψω αυτόν τον τραγουδιστή από νωρίς! :rolleyes::)

Ήταν καλοκαίρι του '84. Δυστυχώς δε θυμάμαι ακριβή ημερομηνία και ούτε έχω κρατήσει κάποιο εισιτήριο (που να ήξερα ότι θα ήταν τόσο σημαντική η βραδιά για μένα). Νταλάρας & Αλεξίου είχαν έρθει στην πόλη μου, το Αίγιο, για συναυλία. Μαζί με όλη την οικογένεια, πήγα κι εγώ. Όχι για να ακούσω κάτι άγνωστο αφού ήδη είχε βγει ο "Ορφέας" και ο δίσκος ακουγόταν στο σπίτι από το πρωί ως το βράδυ! Δυστυχώς δε θυμάμαι τραγούδια, η μνήμη μου μου φέρνει μόνο τους δυο τραγουδιστές στη σκηνή και μια γλυκειά αίσθηση από αυτό που έβλεπα.

Λυπάμαι που δε θυμάμαι, αλλά όταν κλείνω τα μάτια νιώθω ότι κάτι έχει μείνει μέσα μου από τότε......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρωτοχρονιά 1992 στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ της Θεσ/νίκης.Έναρξη των παραστάσεων με τους Χ.& Π.ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ.Ο Νταλάρας με πολλά νέα τραγούδια στις αποσκευές του ,οι Κατσιμιχαίοι πλέον καταξιωμένοι.Το πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις...Ήδη δυο μέρες πριν στη συνέντευξη τύπου στο Μακεδονία Παλάς , είχαν δοθεί κάποιες πληροφορίες για τη δομή του , αλλά αυτό που συνέβη στην πρεμιέρα δεν είχε προηγούμενο .Σκεφτείτε πόσα απ' τα τραγούδια του προγράμματος παρουσιάζονταν για πρώτη φορά ζωντανα.Και για να γίνω σαφέστερος:

1)ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

2)ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

3)Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

4)ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

5)ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΑΥΡΑ ΣΙΔΕΡΑ

6)ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ

7)ΚΑΡΑΝΤΙ

8)Α BORD DE L'ASPASIA

9)ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

10)ΤΙ ΠΑΘΟΣ

11)ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ (Χ.& Π.ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ)

12)ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Χ & Π.ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ)

13)ΦΑΝΗΣ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

14)ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΒLUES (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

15)DUI-DUI (ΔΥΟ-ΔΥΟ)

16)LIL (ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ)

17)ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ (Ο ΜΠΑΛΑΜΟΣ)

18)ΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΝΕ ΚΙ ΕΧΘΡΟΣ

19)ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΣ

20)ΤΟ'ΠΕΣ

21)UNA MONEDA LE DI

22)CANZONE PER TE

23)DON'T WORRY BE HAPPY (X.&Π.ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ)

24)Ο ΠΑΣΑΤΕΜΠΟΣ

25)ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ

26) Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Στο σημείο αυτό ο Νταλάρας σταματά το πρόγραμμα και ζητά τις επιθυμίες του κοινού.Επικρατεί ο γνωστός ψιλοπανικός με ΦΑΝΤΑΣΙΑ , ΑΛΑΝΑ κλπ, οπότε λέει: "Κάθε φορά τα ίδια μου ζητάτε .Εγώ ήθελα να σας παίξω και κάποια ξεχασμένα τραγούδια κι εσείς όλο τα ίδια μου ζητάτε..."

Και ξεκινά:

27)ΦΟΡΤΩΘΗΚΑ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΜΟΥ

28)ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΩ

29)ΜΑΓΙΣΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

30)ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ (Απόσπασμα)

31)ΠΑΡΕ ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΟΥ :rolleyes::D:) (Απόσπασμα μετά από επιθυμία του κοινού :music::razz:

32)ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΩ

33)ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

34)ΗΡΘ'Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

35)ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

36)ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

37)ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

38)ΓΕΛΑ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

39)ΜΗ ΜΟΥ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

40)ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ (μαζί με τον Χάρη και τον Πάνο)

(Από τη λίστα , για τεχνικούς λόγους, λείπουν κάποια τραγούδια που είχαν πει οι αδερφοί Κατσιμίχα μόνοι τους)

Χρειάζεται να γράψω κι άλλα για το πρόγραμμα;

Η μόνη μου ατυχία είναι ότι επειδή εκείνη την εποχή ήμουνα φαντάρος, παρακολούθησα μόνο μία φορά το πρόγραμμα στη Θεσ/νίκη.Το είδα και άλλη μία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά .Καμία σχέση βέβαια με την πρεμιέρα της Θεσ/νίκης.Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχε πει το ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ του Τσιτσάνη.Εκ των υστέρων έμαθα ότι στη Θεσ/νίκη , αλλάζοντας καθημερινά το πρόγραμμα , κάποια στιγμή είπε το ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΑ και το αφιέρωσε στη Βίκη Μοσχολιού η οποία ήταν παρούσα εκείνη τη βραδιά.Και φυσικά και πολλά άλλα όπως ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ κλπ.

Αυτά... Aξέχαστη βραδιά... Αξέχαστη εποχή...:blush::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Χρειάζεται να γράψω κι άλλα για το πρόγραμμα;

Όχι βέβαια.... Το μόνο που σκεφτόμουν τώρα, είναι οτι από όλα αυτά τα τραγούδια, "σωθήκανε" μόνο τα 6... :):rolleyes::blush:

Ας μην ξεχνάμε όμως οτι ήταν δίσκος για την παρουσίακη του καινούριου (τότε) τραγουδιού "Υπάρχει λόγος"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πω πω! :):rolleyes: Θανάση, απίστευτη συναυλία! Αυτά τα "ξεχασμένα" πολύ θα'θελα να τα είχα ακούσει ζωντανα!!!! Όπως και το "A bord de l' Aspasia"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το A'Bord de l' Aspasia" υπάρχει και στο Video από την μετάδοση της συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά που έδειξε τότε το mega. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θαναση η''απαιτηση του κοινου'' στο ''παρε με φεγγαρι μου'' ηταν η γνωστη....; στα χοντρα τα συρματααα :wow::):music:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Θαναση η''απαιτηση του κοινου'' στο ''παρε με φεγγαρι μου'' ηταν η γνωστη....; στα χοντρα τα συρματααα :wow::):music:

:lol: :lol: :lol: Κάτι παρόμοιο... :(:music: :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ηθελα να το γραψω χθες, αλλα το πληκτρολογιο ειχε αλλη αποψη... :blink: 13 Σεπτεμβριου 1985, Ολυμπιακο Σταδιο. Η συναυλια εχει τιτλο ''Για τον Μανο'' και ειναι αφιερωμενη στον Μανο Λοιζο. Εχω μπροστα μου τα εισιτηρια, το προγραμμα, την αφισσα και τον δισκο. Μεγαλος ο ενθουσιασμος, μεγαλη και η συγκινηση... Θυμαμαι πολυ εντονα την Χαρουλα να τραγουδαει με σπασμενη φωνη το''ολα σε θυμιζουν'', κι εμας να κλαιμε, τον Παπακωνσταντινου να μας ξεσηκωνει, τον ενθουσιασμο του κοσμου μολις εμφανιστηκε ο Γιωργος στη σκηνη(κλασσικα πραγματα!! :wow: ). Οσο για τα τραγουδια... ευτυχως που υπαρχει ο δισκος,γιατι εκεινη την εποχη δεν..''εργαζομασταν'' :) και εχουμε κατι να μας θυμιζει εκεινη τη βραδια. Για παραδειγμα το τραγουδι που εγραψε ο Νικολοπουλος για τον Μανο, το ''Αντιο φιλε'' και οταν το ελεγε ο Γιωργος εκλαιγα... Ωραια συναυλια, με πολυ ωραια τραγουδια και μεγαλη συναισθηματικη φορτιση. Γιατι δεν γινονται ξανα τετοιες συναυλιες;(ρητορικη ειναι η ερωτηση!) :(:( Και το κλου της βραδιας... Η συναυλια τελειωσε γυρω στη μια, και φυσικα τετοια ωρα δεν ειχε τρενο... :( Οποτε βαλαμε τα ποδια στους ωμους και καναμε την διαδρομη Ολ. Σταδιο- Φιλαδελφεια δυο ωρες και κατι.... Ωραιες εποχες ομως!! :music::music: Λεω να σταματησω, γιατι πρωτον θα με παρουν τα ζουμια και δευτερον δεν μπορω να συγκεντρωθω(ολο λαθη κανω!! :blink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απλά να συμπληρώσω (αν θυμάμαι καλά γιατί δεν έχω την κασέτα μαζί μου)ότι εκτός απ'τα τραγούδια που μπήκαν τελικά στον δίσκο , ο Νταλάρας είχε πει και τα :

1)ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥ

2)ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΦΥΤΕΨΑΜΕ

3)ΗΛΙΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

4)Ο ΛΙΟΝΤΑΣ

5)ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σωστα!! Ευχαριστω Θαναση!! :):music::wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αχ, αυτή τη συναυλία για τον μεγάλο Μάνο... Ποσο θα ήθελα να ήμουν εκεί..... να έχω κι εγώ αυτό το..."ενθύμιο τρυφερότητας". Τι διαμάντια χάσαμε με το θάνατο του Μάνου το έχουμε συνειδητοποιήσει; Ποσα νέα τραγουδια, πόσες νέες συγκινήσεις...;

Share this post


Link to post
Share on other sites

To καλοκαίρι του 1987 κυκλοφόρησαν τα LATIN.Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου λοιπόν, ο Νταλάρας ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία έχοντας στο πλευρό του την Ελένη Δήμου και τον Διονύση Θεοδόση.Μια απ'αυτές τις συναυλίες έγινε στο γήπεδο των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Το πρόγραμμα ήταν παρόμοιο με τη συναυλία που έγινε εκείνη την εποχή στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και είχε μεταδοθεί τότε ζωντανά από την ΕΡΤ.Στο 1ο μέρος δηλαδή μια επιλογή από τα LATIN και στο 2ο μια επιλογή από τα πιο γνωστά κομμάτια του Νταλάρα.

Το γήπεδο ήταν κατάμεστο.Αυτό όμως που έχει μείνει έντονα στη μνήμη μου είναι μια καταιγίδα που ξέσπασε στη διάρκεια της συναυλίας.Η συναυλία διεκόπη για αρκετή ώρα για να σκεπαστούν τα ιδιαίτερα ευπαθή σε τέτοιες καιρικές συνθήκες ηχητικά μηχανήματα.Κάποια στιγμή η μπόρα σταμάτησε και η συναυλία ξανάρχισε.Όμως όχι για πολύ , αφού η βροχή ξαναξεκίνησε.Έτσι είχαμε καινούργια διακοπή.Ώσπου μετά από λίγη ώρα η βροχή σταμάτησε και η συναυλία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.Αρκετοί από τους θεατές βέβαια είχαν εφοδιασθεί από πριν με ομπρέλες και αδιάβροχα , αφού από το απόγευμα ο καιρός έδειχνε τις άγριες διαθέσεις του.

Δεν θα ξεχάσω επίσης ένα επεισόδιο στα καμαρίνια μετά το τέλος της συναυλίας με κάποιον μεθυσμένο που τά'χε βάλει με τον Νικολόπουλο , γιατί αν κατάλαβα καλά του'χε ζητήσει κάποιο τραγούδι και η επιθυμία του δεν πραγματοποιήθηκε.Κι αν θυμάμαι καλά,πρέπει νά'χαν πέσει και κάτι "ψιλές"... :D

Αυτά και γιά σήμερα...Παραθέτω απλά σαν κλείσιμο και σε τυχαία σειρά κάποια από τα κομμάτια που ακούστηκαν τότε.

1)LOS GARCEROS

2)HISTORIA DE UN AMOR

3)ALMA CORAZON Y VIDA

4)EL EMIGRANTE

5)UNA MONEDA LE DI

6)LA MALAGUENA

7)ΣΕ ΜΑΓΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

8)ΤΙ ΣΟΥ'ΚΑΝΑ ΚΑΙ Μ'ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ

9)ΜΑΝΟΥΕΛΑ

10)ΜΑΜΠΟ ΜΠΡΑΖΙΛΕΙΡΟ

11)ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΑΓΑΠΕΣ

12)ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ (CANTA MORENA)

13)AN ΘΥΜΗΘΕΙΣ Τ'ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ

14)ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ

15)ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

16)ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

17)ΗΡΘΑ ΚΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΣΟΥ

18)Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

19)ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ

20)ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ-ΓΙΟΡΤΗ ΖΕΙΜΠΕΚΗΔΩΝ

21)ΗΤΑΝ ΠΕΝΤΕ ΗΤΑΝ ΕΞΙ

22)ΟΛΑ ΚΑΛΑ

23)ΠΟΥ'ΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

24)ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 1942-53

25)Η ΣΚΟΝΗ

26)ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ

:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα μιας και βρέχει θυμάμαι και εγώ μια συναυλία το 1991 στον Λυκαβηττό .

Τότε είχε βγάλει το δίσκο ΄΄Τα αηδόνια της Ανατολής΄΄ με τον Χρόνη Αηδονίδη, η συναυλία είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου , ανηφορίζουμε όλοι στο θέατρο και περιμέναμε πως και πως, αλλά για κακή μας τύχη λίγο πριν την συναυλία πιάνει μια βροχή και η συναυλία ακυρώνεται.

Ακόμα θυμάμαι τον Νταλάρα με μια ομπρέλα στην σκηνή να μας ανακοινώνει την ματαίωση της συναυλίας .

Η συναυλία τελικά έγινε αν θυμάμαι καλά αρχές Οκτωβρίου, και ήταν εξαιρετική, με όλη την σημασία των λέξεων.

Είχε πει εκτός από τα τραγούδια του δίσκου και άλλα δημοτικά , όπως το ΄΄Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία΄΄ προτού γίνει γκραν σουξέ και το βαρεθώ, και το είχε πει ΜΟΝΑΔΙΚΑ , όπως είχε πει μοναδικά και ένα άλλο δημοτικό το ΄΄Αυτά τα μαύρα που φορείς΄΄ με τρομερά γυρίσματα στην φωνή....... τώρα δεν θυμάμαι τι άλλο είπε πρέπει να ξανακούσω πάλι την κασσέτα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν Ιούνιος 1991.Ακούγοντας ραδιόφωνο (ΣΚΑΙ συγκεκριμένα) στη σκοπιά του στρατοπέδου ΠΑΛΑΣΚΑΣ στο Σκαραμαγκά , πληροφορούμαι για μια συναυλία για τις χαμένες πατρίδες που θα λάβαινε χώρα στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια εκείνο το βράδυ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν έσπευσα στη Ν.Φιλαδέλφεια.Για να σας πω την αλήθεια στο πρώτο μέρος εκτός από τον Γ.ΜΗΛΙΩΚΑ και την ΑΦ.ΜΑΝΟΥ δεν θυμάμαι ποιοί άλλοι συμμετείχαν.Αυτό όμως που θυμάμαι καλά ήταν το 2ο μέρος .

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ.Το 2ο μέρος λοιπόν ξεκίνησε με το ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ (στην συγκλονιστική εκτέλεση με τον αφηγητή-όπως παρουσιάστηκε ένα χρόνο μετά στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στη συναυλία για την ’μυνα της Κύπρου).Ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν το κοινό.Προσωπικά , ίσως ήταν από τις 2-3 μεγαλύτερες συγκινήσεις που πήρα σε συναυλία του Νταλάρα.Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με κομμάτια από το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ και έκλεισε με κάποια παλιότερα κομμάτια του Ξαρχάκου τα οποία πρωτοάκουσα εκεί και δεν έτυχε να τα ξανακούσω με τη φωνή του Νταλάρα.Δυστυχώς δεν έχουν αποτυπωθεί πουθενά... :( Κομμάτια όπως τα ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ , ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ , ΜΑΤΙΑ ΒΟΥΡΚΩΜΕΝΑ ,ΥΠΟΜΟΝΗ ...(Αν θυμάμαι καλά μ'αυτό έκλεισε η συναυλία).

Κάτι άλλο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι η συναυλία τέλειωσε κατά τις 1π.μ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο εκτός από ταξί τα οποία εκείνη την ώρα και με τόσο κόσμο ήταν αρκετά δυσεύρετα.Έτσι ξεκίνησα το δρόμο της επιστροφής με τα πόδια με αποτέλεσμα να βρω ταξί τελικά κοντά στα ΚΤΕΛ του Κηφισού... :blink: :blink: :blink: :mad::confused::pity:

και να φτάσω τελικά στο Σκαραμαγκά κατά τις 5 το πρωί.

Χαλάλι όμως , άξιζε πραγματικά τον κόπο.... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφου θυμασαι και το πρωτο μερος παλι καλα!! :D Εγω τωρα που το ειπες το θυμηθηκα... :blink: :D Κατα τ'αλλα ολα οσα ειπες συμφωνουν και με τις δικες μου αναμνησεις απο εκεινη τη βραδια :D Εκτος απο τον ποδαροδρομο, μιας και το σπιτι μου ειναι μολις 10 λεπτα απο το γηπεδο(γηπεδο...λεμε τωρα!! :D ) Αχ! τι μου θυμισες Θαναση!! :D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...