ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Εντυπώσεις από παλιές συναυλίες

209 posts in this topic

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου του 1986 επισκέφτηκα το ιστορικό θέατρο "ΠΕΡΟΚΕ" που τότε , μετά την καταστροφή του, ξανάνοιγε τις πύλες του στο κοινό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ - ΑΦΟΙ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ , συμμετοχή : Ροζαλία & Χρ.Χριστοπούλου. Τη σκηνοθεσία είχε κάνει ο Κ.Φέρρης.

Να αναφέρω ότι στην ορχήστρα ήταν ο Γ.Σπάθας (κιθάρες), ο Ν.Αντύπας (ντραμς-κρουστά), ο Χρ.Νικολόπουλος (μπουζούκι) και ο Λ.Ζέρβας (βιολί).

Όπως καταλαβαίνετε , μιλάμε για μια εκπληκτική παράσταση!

Ο Γιώργος ξεκίνησε το πρόγραμμά του με "Βυζαντινό Εσπερινό" και είπε το τραγούδι "Εκεί που σμίγει η Δύση κι η Ανατολή" και μάλιστα το έλεγε χωρίς το ρεφραίν!!! Τραγούδησε τραγούδια από τον δίσκο του "Απονα μάτια" (Τι να τα κάνεις τα φτερά", "¨Απονα μάτια") ,ακόμα τραγούδησε το "¨Όμορφη και παράξενη η πατρίδα" καθώς και τα "Σαν παλιό σινεμά", "Με τελείωσες", "Ταξίδι στα Κύθηρα" (που κυκλοφόρησαν σε maxi single).

Οι Κατσιμιχαίοι μόλις είχαν κάνει "μπαμ" με τα "Ζεστά ποτά" -πρώτη φορά τους έβλεπα-τραγούδησαν μαζί με το Γιώργο το "Μη μου θυμώνεις μάτια μου" αφού πρώτα δήλωσαν πως είναι ένα τραγούδι του Γιώργου που λατρεύουν και στη συνέχεια τραγούδησαν κομμάτια από τα "Ζεστά ποτά" (Προσωπικές οπτασίες, Ρίτα Ριτάκι, Γέλα πουλί μου,Φάνης...) Στο τέλος , θυμάμαι , ο Νταλάρας είχε κέφια και κάλεσε τον Νικολόπουλο στη σκηνή και μας ζήτησε να του πούμε τραγούδια-έτσι εκτός προγράμματος, όπως είπε-και φυσικά επικράτησε χ α μ ό ς!! Τραγούδησε Κουγιουτζή (Κάπου νυχτώνει, Τώρα που θα φύγεις...), Λοίζο (Λιώνουν τα νιάτα μας, Ο Στράτος...) και άλλα που δε θυμάμαι πια...Ήταν από κείνες τις βραδιές, όπως λέω εγώ, χωρίς τέλος.... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

’ ρε Κώστα τι μου θύμισες τώρα...

Την ίδια εποχή, στο Παλαί ντε Σπορ.Ο Νταλάρας με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα.Εκείνη η ανεπανάληπτη εισαγωγή με το "Εκεί που σμίγει η Δύση" ...Αν θυμάμαι καλά μετά το πρώτο κουπλέ, η ορχήστρα έβαλε τη "Μάνα του Αλέξανδρου" και στην κυριολεξία το γήπεδο σείστηκε...

Θυμάμαι επίσης , ότι εκείνη την εποχή δεν είχα ενθουσιαστεί ιδιαίτερα με το στυλ των τραγουδιών των Κατσιμιχαίων.Μπορώ να πω ότι ψιλοβαριόμουνα κιόλας.Στη συνέχεια βέβαια , άλλαξα γνώμη...

Δεν θα ξεχάσω επίσης πως ερμήνευσαν μαζί τα "Κορίτσια της συγγνώμης"...

Δυστυχώς δεν έχω λίστα με τα υπόλοιπα τραγούδια του προγράμματος.Δεν θυμάμαι βέβαια και κάποιο που να αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.Λίγο πολύ ο Κώστας έγραψε για το πρόγραμμα.Ήταν παρόμοιο επίσης με το πρόγραμμα της συναυλίας στο Κούρειο θέατρο στην Κύπρο που έδειξε τότε η ΕΡΤ.(Χωρίς το "Θέλω να είναι Κυριακή" Αποστόλη :huh: )

’λλες στιγμές, άλλες εποχές... :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κώστα να συμπληρώσω ότι στο πρόγραμμα του Περοκέ έλεγε και τραγούδια από ένα δίσκο που είχε βγάλει το 1985 με τον Μαρκόπουλο το ΄΄Ρεπορτάζ΄΄ και έλεγε από το δίσκο το ΄΄Φίδι κι ο Αλέξανδρος΄΄ και το ΄΄Γύρω γύρω στην πλατεία΄΄, δύο τραγούδια που δεν έγιναν ευρέυως γνωστά.

Επίσης έλεγε και το ποιήμα του Κωστή Παλαμά ΄΄Γιαννιώτικα Σμυρνιώτικα΄΄ από τον δίσκο ΄΄Όλη την μουσική μέσ΄ την αγάπη βάλε΄΄ .

Θυμάμαι η έναρξη των παραστάσεων ήταν Χριστούγεννα του 1985 και μετά τον Ιανουάριο έλεγε σποραδικά βέβαια, και το ΄΄Κυριακή σε γνώρισα΄΄ του Τσιτσάνη, αλλά και τον ΄΄Πασατέμπο΄΄ του Χιώτη αυτό το έλεγε συνέχεια. Την τελευταία μέρα των παραστάσεων 9 Μαρτίου 1986 και κατόπιν απαίτησης της παρέας μου -την παραγγελιά, του την είχαμε κολήσει στο μπαρ μπρίζ του αυτοκινήτου του κάτι που το θυμάται ακόμα - είπε για πρώτη φορά από όσο θυμάμαι στο Λεκανοπέδιο τον ΄΄Μέτικο΄΄. Αυτά

Share this post


Link to post
Share on other sites
την παραγγελιά, του την είχαμε κολήσει στο μπαρ μπρίζ του αυτοκινήτου του

:music::huh::mad:

Καλά ε, τέλειο "κόλπο".....Αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί ακόμα...

:lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλά Θανάση αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλα που του έχουμε κάνει , πάντα όμως μέσα στα επιτρεπτά όρια, χωρίς να γίνομαστε ενοχλητικοί, και αδιάκριτοι, και αυτό το καταλαβαίνει και μας το αναγνωρίζει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Εκείνη η ανεπανάληπτη εισαγωγή με το "Εκεί που σμίγει η Δύση" ...........

να ένα τραγούδι που ποτέ δεν το χωρταίνω και δεν περίμενα να το πει live...........

αχ παιδια ΤΙ ΕΧΑΣΑ..............

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τετάρτη 24 Μαίου 2000.Από μια μικρή σχετικά καταχώρηση σε κάποια εφημερίδα , πληροφορηθήκαμε ότι στο Ανοιχτό δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (για την οποία μέχρι τότε δεν είχαμε ακούσει τίποτα) με τίτλο "Η Πόλις Εάλω" και την συμμετοχή των Γ.Νταλάρα (για πρώτη φορά μ'αυτή την ορχήστρα), Χ.Τσιαμούλη, Σ.Παπάζογλου, και του Κωνσταντινουπολίτη Πρωτοψάλτη Γ.Νταραβάνογλου.

Χωρίς δεύτερη σκέψη κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για τα εισιτήρια και το απόγευμα της Τετάρτης ξεκινήσαμε για τον Βόλο.

Το μικρό σχετικά αλλά πολύ όμορφο θέατρο ήταν φυσικά κατάμεστο.

Την εκδήλωση προλόγισε ο μελετητής της Ελληνικής μουσικής Παναγιώτης Κουνάδης.Αφηγητής , όπου αυτό ήταν απαραίτητο ήταν ο Σπύρος Μαβίδης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είχε ως εξής:

Α' Μέρος:

1)Φήμη Μητροπολίτου Δημητριάδος κκ.Ιγνατίου-Βυζαντινή Χορωδία Βόλου

Εισήγηση Π.Κουνάδη, μελετητή Ελληνικής μουσικής

2)Αυτοκρατορικό εμβατήριο "Αντίγαμος"

3)Ακαθιστος ύμνος "Τη υπερμάχω"-Βυζαντινή χορωδία Βόλου

4)Εάλω Πόλις-(θρηνωδία)-Γ.Νταραβάνογλου

5)"Δεύτε οι αγώνων ερασταί"-Βυζαντινή χορωδία Βόλου

6)Του Βοσπόρου τ'Αγιονέρια (θρηνωδία)-Γ.Νταραβάνογλου

7)Μεγάλυνον η ψυχή μου-Λαός των Ελλήνων-Βυζαντινή χορωδία Βόλου

8)Ουζάλ γιουρούκ σεμάι (1750 Ζαχαρίας)-Χρ.Τσιαμούλης

9)Σαν τα μάρμαρα της Πόλης-Χρ.Τσιαμούλης

10)Απεφάσισα να γίνω-Σ.Παπάζογλου

11)Μακρύν καιτέ (Μακρύ τραγούδι)-Σ.Παπάζογλου

12)Εκάεν το Τσάμπασιν -Χ.Τσιαμούλης

13)Ναιλί Εμάς "η Ρωμανία επάρθεν"-Γ.Νταλάρας

14)Η Σμύρνη -Γ.Νταλάρας-χορωδία Εστουδιαντίνας

15)Μες στου Βοσπόρου τα στενά-Γ.Νταλάρας-χορωδία Εστουδιαντίνας

16)Τα σμυρνέικα τραγούδια-Γ.Νταλάρας

17)Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω-Γ.Νταλάρας

18)Γιορτή Ζειμπέκηδων-Γ.Νταλάρας

B'Mέρος:

1)Oργανική Σουίτα

2)Καροτσέρη τράβα-Παιδική χορωδία Ν.Ιωνίας και η μουσική Προπαιδεία

3)Τακ τικ τακ-Παιδική χορωδία Ν.Ιωνίας

4)Σμύρνη πατρίδα μου γλυκειά-χορωδία Εστουδιαντίνας

5)Ο στεναγμός της Σμύρνης-χορωδία Εστουδιαντίνας

6)Μπαμπέσα-Σ.Παπάζογλου

7)Το σωφεράκι-Σ.Παπάζογλου

8)Μην ορκίζεσαι βρε ψεύτρα-Σ.Παπάζογλου

9)Από τα γλυκά σου μάτια-Χ.Τσιαμούλης

10)Δρόμο παίρνω-δρόμο αφήνω-Χ.Τσιαμούλης-Σ.Παπάζογλου

11)Κυρ Κωστάκη ελά κοντά-Γ.Νταλάρας-χορωδία Εστουδιαντίνας

12)Καλέ συ Παναγιά μου-Γ.Νταλάρας

13)Ένα τρεχαντηράκι -Γ.Νταλάρας-Παιδική χορωδία Ν.Ιωνίας

14)Της Σμύρνης τα περίχωρα-Γ.Νταλάρας

15)Αερόπλανο θα πάρω-Γ.Νταλάρας-Σ.Παπάζογλου

16)Κυκεώνας-Γ.Νταλάρας-Σ.Παπάζογλου

17)Παραπονιάρικό μου-Γ.Νταλάρας

18)Τι σου λέει η μάνα σου -Γ.Νταλάρας

19)Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία-Γ.Νταλάρας

Ότι και να γράψω για τις εντυπώσεις μου από'κείνη τη μαγική βραδιά θα είναι λίγο. Η συναυλία , αν και λίγο κουραστική στο Α'μέρος, ήταν καταπληκτική.Ο Νταλάρας εξαιρετικός. Και προφητικός.Αφού οι προβλέψεις και οι ευχές που έκανε για την Εστουδιαντίνα εκείνο το βράδι , επαλυθεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.Η Εστουδιαντίνα στην κυριολεξία μας άφησε άφωνους.Ήταν η πρώτη φορά που ακούγαμε και βλέπαμε τέτοιου είδους ορχήστρα, μ'αυτά τα όργανα κι αυτό το ρεπερτόριο,ήταν και κάποια τραγούδια που ακούσαμε ζωντανά για πρώτη φορά, οπότε καταλαβαίνετε....

Αξέχαστη εμπειρία, αξέχαστη βραδιά...

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ιούνιος 1996.Δεν ξέρω γιατί και ίσως είναι υπερβολικό αυτό που θα πω , αλλά όποτε ανακοινώνονται συναυλίες του Νταλάρα στη Θεσ/νίκη και πολύ περισσότερο εκείνη την εποχή με τις συναυλίες στο Παλαί ντε Σπορ, με τις αφίσες τις συνεντεύξεις και όλα αυτά , έχω την αίσθηση ότι όλη η πόλη ζει την αναμονή και την προετοιμασία των συναυλιών.

Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου λοιπόν ο Γιώργος Νταλάρας ήρθε στη Θεσσαλονίκη μαζί με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Χρήστο Νικολόπουλο.Τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του δίσκου "Μεθυσμένα τραγούδια".

Στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Μύλο η συνέντευξη τύπου και η απονομή των χρυσών δίσκων "Καλώς τους" και "Μεθυσμένα τραγούδια".

Εκείνες τις μέρες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσ/νίκη και τα γυρίσματα από τα Videoclips του δίσκου.

Το βράδυ είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την γενική πρόβα στο Παλαί ντε Σπορ (από τις 7μμ ως τις 3 περίπου τα χαράματα).

Μέχρι τις 9.30-10 μμ.περίπου ο Νταλάρας δοκίμαζε μόνος του τις κιθάρες και τα μικρόφωνα.Στη συνέχεια ήρθαν και οι μουσικοί , έσβησαν τα φώτα του γηπέδου και ξεκίνησε η πρόβα. :music::music::music: ’λλη μια καταπληκτική εμπειρία. Στο τέλος ευχαριστήσαμε τον Νταλάρα γι'αυτό που είδαμε και ακούσαμε, οπότε γύρισε και μας είπε:

"Σώπα βρε αδερφέ που ευχαριστείς.Σας έχουμε και σας τυρρανάμε εδώ τόση ώρα..." :blink: :blink: :blink: :(:music::confused:

Και την επομένη ήρθε η ώρα της 1ης συναυλίας.Το γήπεδο κατάμεστο (τόσο την πρώτη όσο και τις υπόλοιπες μέρες).Ο ΑΝΤ1 με το συνεργείο του πραγματοποίησε εκτενέστατο ρεπορτάζ που προβλήθηκε μετά από δυο μέρες στην εκπομπή του Γ.Παπαδάκη "Κόκκινη κάρτα" (στην οποία εντελώς τυχαία εμφανίζονται και κάποια μέλη της κοινότητάς μας).

Το πρόγραμμα και των τριών συναυλιών ξεκίνησε με κάποια "Μεθυσμένα τραγούδια" στα οποία μπουζούκι έπαιζε και ο Νικολόπουλος.Συνεχίστηκε με τα γνωστά τραγούδια του Νταλάρα και ολοκληρώθηκε πάλι με τον Νικολόπουλο και τα τραγούδια του επί σκηνής.Υπήρχαν κάποιες μετατροπές στο πρόγραμμα από μέρα σε μέρα.Παραθέτω παρακάτω τα τραγούδια που ακούστηκαν (έστω και μια φορά) αυτές τις τρεις μέρες.

1)Ορχηστρικό

2)Εγώ θα σου μιλώ

3)Ο τραγουδιστής

4)Σαν τον Οδυσσέα

5)Μεθυσμένα τραγούδια

6)Μεσ στους βίους των αγίων

7)Στο μπαρ

8)Η ’για μέθη

9)Εγώ μιλώ κι εσύ είσαι αλλού

10)Με βάρκα την Ελλάδα

11)Ξένος για σένανε κι εχθρός

12)Τό 'πες

13)Λιμάνι (Α.Μουτσάτσου)

14)Όταν τραγουδάς ψυχή μου (Α.Μουτσάτσου)

15)Όλα τα δύσκολα (Α.Μουτσάτσου)

16)Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει

17)Το πρώτο περιστέρι

18)Ανεμολόγιο

19)Agrigento

20)Ταξίδι στα Κύθηρα

21)Το πολλαπλό σου είδωλο

22)Τα βεγγαλικά σου μάτια

23)Θεσσαλονίκη (Μικρούτσικου-Καββαδία)

24)Καραντί

25)Όμορφη και παράξενη πατρίδα

26)Στο "αμάν" στο "γιατί"

27)Κληρώθηκα

28)Dui-dui (δυο-δυο)

29)Roma

30)Αχ Ελλάδα σ'αγαπώ (Α.Μουτσάτσου)

31)Στη μυροβόλο (Α.Μουτσάτσου)

32)Στο'πα και στο ξαναλέω (Α.Μουτσάτσου)

33)Λόγια κλειδωμένα

34)Υπάρχει λόγος

35)Το πεπρωμένο

36)Μη μου θυμώνεις μάτια μου

37)Έπεφτε βαθειά σιωπή

38)Αχ χελιδόνι μου

39)Κάπου νυχτώνει

40)Πού'ναι τα χρόνια

41)Χάντρα στο κομπολόι σου

42)Στων αγγέλων τα μπουζούκια (Α.Μουτσάτσου-Χ.Νικολόπουλος)

43)Οι κυβερνήσεις πέφτουνε

44)Κάτω απ'το πουκάμισό μου

45)Απόψε σ'έχω στην αγκαλιά μου

46)Η καρδιά μου ας όψεται

47)Καλή τύχη

48)Καληνύχτα

49)Τα παιδιά της άμυνας

50)Η μάνα του Αλέξανδρου

51)Παραπονεμένα λόγια

52)Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω

53)Γιορτή ζειμπέκηδων

54)Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς

Αυτά τα ολίγα είχα να σας γράψω γι'αυτό το αξέχαστο και καταπληκτικό τετραήμερο... :music::rolleyes::music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για την τελευταία νομίζω συναυλία της περιοδείας που έγινε το καλοκαίρι του 1998 με την Ε.Τσαλιγοπούλου και τον Μ.Φραγκούλη θα γράψω σήμερα.Στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 1998 λοιπόν στο κατάμεστο Θέατρο Δασους κάτω απ'το φως του φεγγαριού , δόθηκαν δυο εξαιρετικές και γεμάτες παλμό συναυλίες οι οποίες ενθουσίασαν για μια ακόμη φορά τους Θεσσαλονικείς.Θυμάμαι τον Νταλάρα ο οποίος ξεκινώντας τη συναυλία και ενώ ήταν ακόμη πρόσφατα τα γεγονότα της Σίβηρης είπε χαρακτηριστικά: "Σήμερα ήρθαμε να τα πάρουμε και να φύγουμε..." :D :lol: :lol: :lol:

Στη συναυλία παρουσιάστηκε με μικρές παραλλαγές το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας, που ήταν παρόμοιο μ'εκείνο της Ιεράς Οδού .Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1)Χάρτινο το φεγγαράκι (Α.Ψυχράμη)

2)Oρχηστρικό

3)Luna Rossa

4)Νύχτα

5)Σου άξιζε μια καλύτερη αγκαλιά

6)Τα βεγγαλικά σου μάτια

7)Τι πάθος

8)Μικρή πατρίδα

9)Καραντί

10)Του έρωτα

11)Με λένε Πόπη (με την Αντιγόνη)

12)Con te partiro/Ποτέ ξανά

13)Νότος

14)Όμορφη Πόλη

15)Canzone arrabbiata

16)Granada

17)Caruso

18)Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν

19)Κι αν σε θέλω

20)Αν υπάρχει λόγος

21)Το πεπρωμένο

22)Καράβια στη στεριά

23)Με βάρκα την Ελλάδα

24)Τώρα που θα φύγεις

25)Ένας κόμπος η χαρά μου

26)Του κάτω κόσμου τα πουλιά

27)Όλα καλά

28)Πού'ναι τα χρόνια

29)Αύγουστος

30)Το πολλαπλό σου είδωλο

31)Καλή τύχη

32)Τσιγάρο ατέλειωτο

33)Παραπονιάρικό μου

34)Τι σου λέει η μάνα σου για μένα

35)’λλα μου λεν τα μάτια σου

36)Ορχηστρικό Χασαποσέρβικο

37)Μη μου θυμώνεις μάτια μου

38)Μήλο μου κόκκινο

39)Στό'πα και στο ξαναλέω

40)Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω

41)Γιορτή ζειμπέκηδων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήταν 21 Οκτωβρίου 1999.Από μια μικρή καταχώρηση σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης πληροφορηθήκαμε ότι στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα γινόταν το ίδιο βράδι μια εκδήλωση για τα 39 χρόνια της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Η εκδήλωση θα έκλεινε με μια μικρή συναυλία του Γιώργου Νταλάρα.

Πριν γράψω για την εκδήλωση θα μεταφέρω μια σκηνή που θυμάμαι από την πρόβα.Ο Νταλάρας έφτασε στο θέατρο και μόλις μπήκε μέσα, πήγε δίπλα στο πιάνο που καθόταν ο Κώστας Γανωσέλλης και τραγούδησε το "Agnus Dei" από τη "Μιsa Criolla". :)

H εκδήλωση ξεκίνησε με τις σχετικές ομιλίες για την Κυπριακή Ανεξαρτησία

και συνεχίστηκε με τον Γ.Νταλάρα ο οποίος με τη συνοδεία του Κ.Γανωσέλλη στο πιάνο , του Γ.Κοντογιάννη στο μπουζούκι , του Πλ.Ρεμπούτσικα στο βιολοντσέλο, του Θ.Σοφρά στο μπάσο και του Χ.Ζέρβα στην κιθάρα ερμήνευσε το "Χρυσοπράσινο φύλλο".Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση μ'έναν ιδιαίτερα εμπνευσμένο λόγο και φώναξε στη σκηνή τον Μάριο Τόκα για να παίξουν μαζί δυο τραγούδια του ."Η δική μου η πατρίδα " και "Στιγμές της εισβολής" .Αφού αποχώρησε ο Μάριος Τόκας ακούστηκαν τα "Μάνα" και "Καρτερούμεν" και η εκδήλωση έκλεισε με το "Παραπονεμένα λόγια".

Μπορεί το πρόγραμμα να ήταν μικρό , ήταν όμως μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή εκδήλωση, που δυστυχώς , όπως συνηθίζεται, πέρασε στα "ψιλά" γράμματα τόσο των εφημερίδων όσο και των τηλεοπτικών καναλιών.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυριακή 6 Ιουλίου 1997.Πολλοί από όσους διαβάσουν γι'αυτή τη συναυλία ενδεχομένως να ήταν παρόντες εκείνη τη βραδιά στο Λυκαβηττό και να τη θυμηθούν.

Το περιοδικό Δίφωνο λοιπόν, οργάνωσε την πρώτη του συναυλία στο Θέατρο του Λυκαβηττού.Από νωρίς ο κόσμος άρχισε την άνοδό του στο λόφο.Ώσπου το θέατρο γέμισε. Ασφυκτικά, αν θυμάμαι καλά.Και πως να μη γεμίσει άλλωστε αφού θα συμμετείχαν οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Ορφέας Περίδης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιώργος Ανδρέου, ο Μανώλης Λιδάκης, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Γιώργος Νταλάρας.

Όλοι οι τραγουδιστές επί σκηνής λοιπόν και εισαγωγή με την "Όμορφη Πόλη". Υπέροχο στιγμιότυπο.Στη συνέχεια η Ελευθερία μόνη της τραγούδησε τα "Στην αρχή των τραγουδιών"

"Ερωτικό"

"Παράπονο"

"Του πόθου τ'αγρίμι"

"Δυνατά" ενώ στη σκηνή ανέβηκε ο Αλκίνοος για να πούνε μαζί το "Σε θέλω" του Βαγγέλη Γερμανού.

Ο Αλκίνοος στη συνέχεια συνεπήρε το κοινό με τα

"Βυθός"

"Έχω μια λέξη"

"Δεν μπορώ", ενώ κάλεσε στη σκηνή τον Ορφέα Περίδη για να τραγουδήσουν μαζί την "Αγορά του Αλ χαλίλι".

Ο Ορφέας μόνος του στη συνέχεια παρουσίασε τα

"Κάτι μου κρύβεις"

"’χ να σε δω"

"Εθνικό έλλειμμα"

"Φεύγω" και τέλειωσε με την "Φωτοβολίδα" σε ντουέτο με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.Η Τσαλιγοπούλου που συνέχισε με τα "Αρζεντίνα" ,

"Τζιβαέρι"

"Λιμάνι"

"Στων αγγέλων τα μπουζούκια"

"Να μ'αγαπάς" για να παραδώσει τη σκυτάλη στον Μανώλη Λιδάκη και η συναυλία να συνεχιστεί με τα "Μάτια παλάτια",

"Χαλκίδα"

"Με τα φτερά του έρωτα"

"’στρα μη με μαλώνετε".

Ο Λιδάκης με τη Δήμητρα Γαλάνη στη συνέχεια και μια εξαιρετική εκτέλεση στο "Ούτε που ρώτησα" για να συνεχίσει η Δήμητρα με τα

"Ατομική μου ενέργεια"

"Δικαίωμα"

"Το δίχτυ" (ντουέτο με την Τσαλιγοπούλου)

"Εφτά τραγούδια θα σου πω"

"Σε βλέπω στο ποτήρι μου"

"Θα κλείσω τα μάτια"

"Αθανασία".

Ένα αρκετά μεγάλο διάλειμμα για ν'αλλάξουν κάποιοι μουσικοί της ορχήστρας και στη συνέχεια "’ναψαν όλα τα φώτα..." για να υποδεχθούν τον Γιώργο Νταλάρα και τα βεγγαλικά του μάτια.Συνέχεια με το "Πεπρωμένο" (μαζί με την Τσαλιγοπούλου),

"Του έρωτα"

"Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν"

"Ξένος για σένανε κι εχθρός"

"Με βάρκα την Ελλάδα"

Όλοι οι τραγουδιστές επί σκηνής στη συνέχεια και φινάλε με "Μια πόλη μαγική" και "Κάνε λιγάκι υπομονή".

Το κοινό όμως που δεν ξέρει από φινάλε επιμένει.Έτσι στη σκηνή ανεβαίνει και ο Σταύρος Λογαρίδης για να ερμηνεύσει τα "Ταξίδι" και "Σε ονειρεμένες πολιτείες" ενώ η βραδιά κλείνει τελικά με τον Νταλάρα , τον Μπάμπη Στόκα και τις "Ανόητες αγάπες".

Ήταν μια μαγική βραδιά .

Θυμάμαι ακόμη ότι εκείνο το βράδι το Mega πρόβαλε ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Νταλάρα και το "Μουσικό κουτί" που μόλις είχε κυκλοφορήσει ενώ δεν θα ξεχάσω επίσης την αγωνία και στεναχώρια που πήραμε όταν βγήκαμε από το θέατρο και πληροφορηθήκαμε για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει εκείνο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη κι έκαψε ένα πολύ μεγάλο μέρος του δάσους του Σέιχ-σου.

Ας μη μελαγχολήσουμε όμως κι ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε ότι τέτοιες βραδιές σαν κι εκείνη στο Λυκαβηττό θα επαναλαμβάνονται συχνότερα...Τό'χουμε ανάγκη όλοι μας.Κι εμείς και οι καλλιτέχνες και πάνω απ'όλα το ίδιο το τραγουδάκι μας... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Η πρώτη μου συναυλία ήταν το... 2000!

Συγκεκριμένα: η συναυλία που είχε γίνει στις 5/3/2000 στο κλειστό μπάσκετ του Περιστερίου για τους σεισμοπαθείς του Σεπτέμβρη '99. Τραγουδούσαν με τη σειρά: Ο Κ. Μακεδόνας, ο Δημ. Μπάσης, η Γλυκερία και φυσικά ο Νταλάρας!! Και στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί. Από τραγούδια θυμάμαι μόνο τη ΓΙΟΡΤΗ ΖΕΪΜΠΕΚΗΔΩΝ και ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ...  :music:

Δεν ήταν μόνο η πρώτη μου φορά σε συναυλία του Νταλάρα, αλλά γενικώς η πρώτη μου φορά σε συναυλία! Αυτό που μου έχει αποτυπωθεί στη μνήμη είναι η έκπληξή μου για την άμεση επικοινωνία που έχει ο Νταλάρας με τον κόσμο... Πρώτη φορά έβλεπα & άκουγα να τραγουδάει όλο το στάδιο μαζί με τον Τραγουδιστή! Η πλάκα ήταν ότι όταν βγήκε στη σκηνή... δε τον χειροκρότησα (!) γιατί είχα μείνει κάκελο!!  :lol:  Δεν το πίστευα ότι στ' αλήθεια τον έβλεπα για πρώτη φορά μπροστά μου!! Όλη την ώρα μπροστά στη σκηνή ήμουν κι έβγαζα φωτογραφίες! Αξέχαστη εμπειρία! Κρίμα που δε θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά εκείνη τη στιγμή... καταλαβένετε τί είχα πάθει!!  :lol:

Κάτι που είχα ξεχάσει να γράψω και το θυμήθηκα χθες το απόγευμα...

Τη στιγμή που ήταν να βγεί στη σκηνή ο Νταλάρας υπήρξε ένα μικρό κενό (αναμονή, αγωνία... :blush::) ) Μπροστά μου κάθονταν δύο παιδιά, μικρότερα από μένα, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Μάλλον αδέρφια, και είχαν έρθει στη συναυλία πιθανότατα μετά από κάποιο μαθητικό καρναβάλι, γιατί ήταν ντυμένοι δράκουλας και μπαλαρίνα ή νεράϊδα αντίστοιχα... Στο κενό που μεσολάβησε μέχρι να βγεί ο Νταλάρας στη σκηνή άκουσα το αγόρι να λέει: "Μάλλον τώρα θα βγεί ο Νταλάρας". Οπότε ακούγοντας αυτό, τον ρωτάω (γεμάτη αγωνία): "Ναι;; Τώρα θα βγεί ο Νταλάρας;;" Και μου απαντάει: "Μάλλον... Οι περισσότεροι εδώ γι' αυτόν έχουν έρθει..." Κι εγώ απαντάω: "Κι εγώ γι' αυτόν έχω έρθει..." :razz:

Και μετά επακολούθησε αυτό που έγραφα πριν: βγήκε στη σκηνή, εγώ σηκώθηκα όρθια, αλλά... δε τον χειροκρότησα καν γιατί είχα κοκαλώσει! :blush:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Και κάτι από τη συναυλία με τη Μαρινέλλα, 27-9-2003 στο Θέατερο Βράχων: Στο τέλος της συναυλίας προσπάθησα να πάω για αυτόγραφο, αλλά ο Νταλάρας και η Μαρινέλλα είχαν γίνει καπνός! ;):razz: Μετά καθίσαμε για λίγο έξω απ' τα καμαρίνια (είμασταν εγώ, η μάνα μου και μια φίλη της - όταν πήγαινα ακόμα με τη μάνα μου στις συναυλίες... ) και περιμέναμε να φύγουν τα πολλά αυτοκίνητα για να μπορέσουμε να φύγουμε. Ακριβώς στο ίδιο σημείο ήταν και ένα παιδί με τη μάνα του, ο οποίος (μάλλον μικρότερός μου κι αυτός...) είχε έρθει στα καμαρίνια με την ίδια ελπίδα, να πάρει ένα αυτόγραφο... Οπότε πιάσαμε την κουβέντα, οι μαμάδες μεταξύ τους, κι εγώ με το παιδί. Δε θυμάμαι ακριβώς τί είπαμε, το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι του είπα: "Τί να γίνει! :pity: Ατυχήσαμε!... :pity: "

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Απ' τα 2 περιστατικά παραπάνω, αναγνωρίζει κανείς από εσάς τον εαυτό του στα παιδιά για τα οποία μιλάω; :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο topic για να μεταφέρω την εμπειρία ενός φίλου γιατρού απο το θέατρο ΤΕΝΤΑ με τη Χαρούλα. Δεν είναι κάτι σπουδαίο βέβαια...

Ο συγκεκριμένος φίλος και θαυμαστής τόσο της Χαρούλας, όσο και του Νταλάρα, σε μια στιγμή που έβγαζε τη διάγνωση για την τενοντίτιδα που με ταλαιπώρησε φέτος, κι ενώ το ραδιόφωνο έπαιζε ένα τραγούδι του Νταλάρα, θυμήθηκε ότι είχε δουλέψει ως ταξιθέτης στο θέατρο ΤΕΝΤΑ!!! Η έκφρασή μου εμένα όταν μου το είπε βέβαια, ήταν κάπως έτσι... :blink: :wow: . Δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα ήταν να είσαι κάθε βράδυ εκεί!

Την εποχή εκείνη ήταν φοιτητής στην Αθήνα. Έτυχε να μένει κοντά στην περιοχή που στήσανε αργότερα την Τέντα, η οποία πριν το θέατρο ήταν απλά μια αλάνα. Σ'εκείνη την αλάνα συνηθίζανε να παίζουν ποδόσφαιρο. Ένα απόγευμα έρχονται κάτι αυτοκίνητα και κατεβαίνουν πολλοί, ανάμεσά τους ο Αρζόγλου, ο Νταλάρας και η Αλεξίου. Μετά από ώρα, κι αφού είχαν δει την περιοχή πλησιάζουν τα παιδιά που παίζαν ποδόσφαιρο (ανάμεσά τους και ο γιατρός μου) και τους ρωτήσανε αν είναι φοιτητές, κι αν τους ενδιαφέρει να δουλέψουν για χαρτζιλίκι στο θέατρο που θα στήσουν εκεί. Φυσικά οι περισσότεροι δέχτηκαν! Ο μισθός, σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού, ήταν αρκετά καλός και ξέφευγε πολύ από το χαρτζιλίκι. Αλλά αυτό που άξιζε δεν ήταν προφανώς τα λεφτά... Η εμπειρία ήταν μοναδική. Η λαχτάρα του κόσμου πρωτοφανής! Και οι τραγουδιστές πάνω στη σκηνή μαγευτικοί!

Το περιστατικό που αναφέρει ο Γιάννης στην αρχή αυτού του topic για τη Μοσχολιού το θυμόταν και ο γιατρός μου. Του ζήτησα να θυμηθεί ακόμη περισσότερα... Ελπίζω να τα καταφέρει! :rolleyes:

P.S. Τόσα χρόνια τον ξέρω, έπρεπε να με πιάσει το χέρι μου για να το μάθω αυτό! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομιζω πως ειναι καιρος να φερουμε στην επιφανεια αυτο το το topic...τι λετε; B)

Εγω παντως υποσχομαι( ;) )να επανελθω συντομα.... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειδες; το'πιασα το υπονοουμενο!! :D:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και παλι καλημερα σας!! :confused:

Επανηλθα! θελω για αρχη να ζητησω την κατανοηση σας,γιατι στις περιγραφες δεν ειμαι καθολου μα καθολου καλη... :rolleyes: η εκθεση ηταν το μαθημα που σιχαινομουν πιο πολυ απ'ολα... :rolleyes:

Λοιπον,λεω ν'αρχισω με κατι πολυ-πολυ προσφατο.... :rolleyes:

29 Σεπτεμβριου 2006...

Για την ιδια τη συναυλια δεν εχω να πω πολλα.Το κλιμα στις συναυλιες του Γιωργου ειναι λιγο πολυ γνωστο B)Το μονο που εχω να πω ειναι πως ηταν ιδιαιτερα κεφατος,πως το θεατρο ηταν γεματο και το κοινο ιδιαιτερα εκδηλωτικο...Τα υπολοιπα τα ειπε η Αννα... :confused:

Αυτο που εχω εγω να πω ειναι για το...παρτι γενεθλιων.

Οι μουσικοι δεν ειχαν ιδεα οτι ο Γιωργος ειχε γενεθλεια :( τους το ειπε...ενα πουλακι! ;) το οποιο (πουλακι)ειχε την ιδεα να παιξουν στην αρχη της συναυλιας το Happy birthday ως εκπληξη! ;)

Οπως λοιπον ειναι φυσικο δεν ειναι δυνατον οταν δεν εχεις ιδεα για ενα τετοιο γεγονος να κανεις εκπληξη στον εορταζοντα με τουρτες και σαμπανιες :blink: (ποιες σαμπανιες,εδω κουταλακια δεν υπηρχαν για την τουρτα!! -_- )

Οσο για το πως τα ξερω αυτα...χμμ...μπορει να ημουν...αυτοπτης μαρτυρας :blush: μπορει να ειδα φωτογραφιες,μπορει να ειδα καποιο βιντεο,μπορει ομως και να μου τα ειπαν... :rolleyes: Ενα παντως ειναι σιγουρο,δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου :razz:

Αυτα,την επομενη φορα θα εχουμε κατι πραγματι παλιο :rolleyes:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε συνέχεια από το rare songs

Συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου στο Λυκαβηττό στις 19 Ιουλίου 1985.

Ο Γιώργος Νταλάρας ερμήνευσε τα τραγούδια:

1)Ο τραγουδιστής

2)’νοιξα το συρτάρι μου

3)Εγώ θα σου μιλώ

4)Τα ποτήρια της παρηγοριάς

5)Έγινες κριτής

6)Είν'ο ντουνιάς παράλογος

7)Εδώ δεν είναι Σαλονίκη

8)Χίλιες φορές

9)Αντίο φίλε

10)Την Παρασκευή το βράδυ

11)Πάει κι αυτός (β'φωνή στη Χ.Αλεξίου)

12)Απόψε σ'έχω στην αγκαλιά μου

13)Οι αισθηματίες (β'φωνή στη Χ.Αλεξίου)

14)Ο μπάρμπα Γιάννης

15)Γυρίζω απ'τη νύχτα

16)Η καρδιά μου ας όψεται (β'φωνή στη Χ.Αλεξίου)

17)Φινάλε με τα "Μία είναι η ουσία" (Χ.Αλεξίου) και "Ο τραγουδιστής"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για την ακριβεια το ''Αντιο φιλε''-το οποιο ως γνωστον εχει γραφτει για τον Μανο Λοιζο,και ακουστηκε στην συναυλια-αφιερωμα στο Ολ.Σταδιο- ακουστηκε εκεινο το βραδυ πρωτη φορα...

Και κατι ακομη...Ησυναυλια εκεινη ηταν αφιερωμενη στον Μανο Λοιζο :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου στο Λυκαβηττό στις 19 Ιουλίου 1985.

Ερώτηση:

Θάνο, είναι η συναυλία που έχει γίνει και δίσκος;;; :)

Θυμίζω ένα live του Νικολόπουλου οπου συμμετείχαν ο Σ. Διονυσίου, η Ε. Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Λ. Βελλής...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου στο Λυκαβηττό στις 19 Ιουλίου 1985.

Ερώτηση:

Θάνο, είναι η συναυλία που έχει γίνει και δίσκος;;; :)

Θυμίζω ένα live του Νικολόπουλου οπου συμμετείχαν ο Σ. Διονυσίου, η Ε. Βιτάλη, η Γλυκερία, ο Λ. Βελλής...

Όχι Πέτρο, ο δίσκος στον οποίον αναφέρεσαι(κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1987) προέρχεται από άλλη συναυλία του Νικολόπουλου(με αφορμή τα 20 του, τότε, χρόνια στο τραγούδι), που δόθηκε δυο χρόνια μετά, το 1987(Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 1987) κι όχι στο Λυκαβηττό, αλλά, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οταν εχεις παει σε αυτες τις συναυλιες,δυσκολα τις ξεχνας.... :razz:B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Οταν εχεις παει σε αυτες τις συναυλιες,δυσκολα τις ξεχνας.... :razz:B)

Απόδειξέ το λοιπόν... :huh:

Να η ευκαιρία... ;);)

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... ;););)

Ιδού η συναυλία, ιδού και το topic... :naughty::huh::huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...