armenaki

Δημήτρης Μητροπάνος

260 posts in this topic

Ιανός-Παρουσίαση δίσκου "Γλυκό Μεθύσι"

Fri, 26 Sep 2008 01:50:00

Παρουσίαση δίσκου "Γλυκό μεθύσι" του Μάκη Σεβίλογλου με συμμετοχές Δημήτρη Μητροπανου και Χάρις Αλεξίου πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Έτσι, δόθηκε μία ακόμα ευκαιρία να απολαύσουμε δύο από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές στην Ελλάδα, ζωντανά, σε μια πολύ "αγαπησιάρικη" και ζεστή συνάντηση. Ο Δημήτρης Μητροπάνος επανέρχεται πολύ δυναμικά στο προσκήνιο, μετά την περιπέτεια της υγείας του και ανυπομονούμε να τον δούμε και προσεχώς, παρέα με τον Μανώλη Λιδάκη και τον Μπάμπη Στόκα. Περιττό δε, να πούμε ότι ο Μητροπάνος αποθεώθηκε κυριολεκτικά στην εμφάνισή του στο Καλλιμάρμαρο, για την οικολογική συναυλία & ότι θα τον δούμε να κάνει "πρεμιέρα" στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ του Λαζόπουλου που ξεκινάει αυτή την Τρίτη, 30/9.

http://www.starbuzz.gr/?c=119&a=3999

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρέες με λαϊκά, ροκ και χιούμορ

Οι συνεργασίες και οι μουσικές συντροφιές θα πρωταγωνιστήσουν τη φετινή χειμερινή περίοδο στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, οι οποίες ετοιμάζονται πυρετωδώς ν ανοίξουν τις πύλες τους. Γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού αλλά και νέοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να καταφέρουν να προσελκύσουν το αθηναϊκό κοινό στη δική τους μουσική πρόταση ψυχαγωγίας.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος ετοιμάζεται για την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στη σκηνή. Ο λαϊκός ερμηνευτής θα κάνει την πρεμιέρα του στις 23 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Αθηνών, μαζί με τον Μανώλη Λιδάκη και τον Μπάμπη Στόκα. Οι τρεις τους θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα έχει λαϊκή βάση, με πολλές μεγάλες επιτυχίες, θα περιλαμβάνει όμως και ατμοσφαιρικές στιγμές. Το κοινό, πάντως, θα «χορτάσει» ερμηνεία, αφού πρόκειται για τρεις εξαιρετικές φωνές.

Τραγούδια που θα καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα, παρεϊστικη ατμόσφαιρα αλλά και πολύ χιούμορ θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της μουσικής παράστασης που θα φιλοξενεί από τις 16 του μήνα η «Ακτή». Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σάκης Μπουλάς και ο Γιάννης Ζουγανέλης αποφάσισαν να επαναλάβουν την περσινή επιτυχημένη συνταγή. Στην παρέα τους προστέθηκαν ο Χρήστος Θηβαίος και ο Σωτήρης Καλυβάτσης και όλοι μαζί αναφωνούν: «Γίναμε Θέαμα»!

Παρεϊστικη, όμως, θα είναι και η ατμόσφαιρα στον «Ζυγό» της Πλάκας, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 24 του μήνα. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συναντά τον Κώστα Μακεδόνα και οι δυο τους προσκαλούν στη συντροφιά τους τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και τον Γιάννη Κούτρα. Από τα ονόματα και μόνο καταλαβαίνουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα έχει λίγο απ όλα: και ροκ και λαϊκό και ελαφρό και έντεχνο. Τη σκυτάλη στη σκηνή του «Ζυγού» θα πάρει στις 6 Φεβρουαρίου ο Σωκράτης Μάλαμας.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα δώσει φέτος το «παρών» στα μουσικά δρώμενα της πόλης από τη σκηνή του «Σταυρού του Νότου», όπου θα εμφανίζεται από τις 19 του μήνα και κάθε Κυριακή και Δευτέρα. Μαζί του θα είναι ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του συνθέτη τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ρίτα Αντωνοπούλου, εξάλλου, είναι η βασική ερμηνεύτρια του νέου κύκλου τραγουδιών του Θάνου Μικρούτσικου με τίτλο «Πάμε ξανά απ την αρχή», ο οποίος θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση στη σκηνή του «Σταυρού του Νότου».

Στον ίδιο χώρο κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα εμφανίζεται μια άλλη, πιο ροκ, μουσική συντροφιά, αποτελούμενη από τον Διονύση Τσακνή, τον Βασίλη Καζούλη, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και τον νεαρό Αποστόλη Ψυχράμη.

Στο μεταξύ, στον «Σταυρό του Νότου - Απέναντι» έχουν ήδη ξεκινήσει τις εμφανίσεις τους η Μελίνα Ασλανίδου με τη Ραλλία Χρηστίδου, έχοντας μαζί τους τον «μάγο» του μπουζουκιού, Μανώλη Καραντίνη. Τα δύο κορίτσια συνεργάζονται για δεύτερη συνεχή σεζόν.

Ο Νίκος Παπάζογλου είναι ίσως ο μοναδικός καλλιτέχνης που επέλεξε για φέτος τις προσωπικές εμφανίσεις. Το ιδιαίτερο μουσικό ύφος του, όμως, δικαιολογεί αυτή την επιλογή. Οσοι επιθυμούν, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν από τις 7 Νοεμβρίου, στο «ΖΟΟΜ» της Πλάκας.

Με ολοκαίνουργια τραγούδια στις αποσκευές του ο Γιάννης Κότσιρας θα βρίσκεται από τις 31 Οκτωβρίου στο «Ανοδος Stage». Μαζί του θα είναι ο Κώστας Τουρνάς και ο Δήμος Αναστασιάδης.

Για το «Μετρό» ο φετινός καλλιτεχνικός χειμώνας ξεκινά στις 17 του μήνα με τον Νότη Μαυρουδή, την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Παναγιώτη Μάργαρη. Από τις 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα θα εμφανίζεται εκεί ο Νίκος Ξυδάκης με τους Encardia, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν στις 12 Δεκεμβρίου ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και στις 31 Γενάρη ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Ελλη Πασπαλά.

Στο ιστορικό «Χάραμα» θα εμφανίζονται από τις 17 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Μπάσης και η Σοφία Παπάζογλου. Το πρόγραμμά τους θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα στους κορυφαίους Ελληνες τραγουδιστές, τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

Μια διαφορετική πρόταση θα φιλοξενήσει το «Πόλις Stage». Από τις 17 Οκτωβρίου θα βρίσκονται εκεί η Ηρώ μαζί με τους ηθοποιούς Αντώνη Λουδάρο και Μέμο Μπεγνή.

Τραγούδια από το πλούσιο προσωπικό του ρεπερτόριο παρουσιάζει ο Χρήστος Νικολόπουλος από χθες στα «Εννέα Ογδοα». Μαζί του οι Θεοδοσία Στίγκα, Ηλίας Μακρής, Δόμνα και Γιώργος Αιγιώτης.

Πιστό στον λαϊκό - ρεμπέτικο χαρακτήρα του παραμένει και φέτος το «Περιβόλι τ ουρανού», όπου από τις 23 Οκτώβρη θα τραγουδούν η Μαριώ και ο Γιώργος Τζώρτζης, ενώ λαϊκό θα είναι το πρόγραμμα και στις «Διαδρομές», που θα φιλοξενήσουν φέτος τον Λάμπρο Καρελά, τη Μαρία Σπυροπούλου, τον Γιώργο Πενταράκο., τη Χρύσα Κωττάκη και τον συνθέτη Θοδωρή Παπαδόπουλο.

Η μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» υποδέχεται τη νέα σεζόν με τα «Υπόγεια Ρεύματα» και τους «Ενδελέχεια», οι οποίοι θα παίξουν εκεί στις 7, 8, 14 και 15 Νοεμβρίου.

Αναστασία Κουκά

dirouboula@pegasus.gr

http://www.kentro-athinon.gr/

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=113...&pubid=1702603#

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Σπύρος πίνει και φέτος... Στην υγειά μας

Από τις 18 Οκτωβρίου ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει στη ΝΕΤ και κάνει ωραιότερα τα Σαββατόβραδα μας με την εκπομπή ΄΄Στην υγειά μας΄΄. Για πέμπτη χρονιά ένα μουσικό οδοιπορικό αφιερωμένο αποκλειστικά στην απόλαυσή μας... Ένα μελωδικό ταξίδι, πλημμυρισμένο με νότες... Στην πρώτη εκπομπή για την καινούρια τηλεοπτική χρονιά το «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο το νέο κύκλο αφιερωμάτων του με πρωταγωνιστή το Δημήτρη Μητροπάνο.

Μαζί του ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια οι : Μανώλης Λιδάκης , Μπάμπης Στόκας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ασπασία Θεοφίλου.

Τον μεγάλο λαϊκό μας ερμηνευτή , που γιορτάζει την επιστροφή του στο τραγούδι, τιμούν με την παρουσία τους οι: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ρένια Λουιζίδου, Γιώργος Παπαδάκης, Λάμπης Ταγματάρχης, Τάσος Χαλκιάς, Πόπη Τσαπανίδου, Δημήτρης Οικονόμου, Βασίλης Λυριτζής, Ρίκα Βαγιάνη, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Παύλος Ορκόπουλος, Κώστας Αρβανίτης, Μάριον Μιχελιδάκη, Mάρα Δαρμουσλή και Μανίνα Ζουμπουλάκη...

Σκηνοθεσία: Στάμος Μπιρσίμ

Επιμέλεια εκπομπής: Βίκυ Λάσκαρη

Αρχισυνταξία: Γιώτα Λαμπρούλια

Μουσική επιμέλεια - μαέστρος: Φαίδων Λιονουδάκης

http://entertainment.flash.gr/tv_radio/tvp.../10/10/25270id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το νέο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου "Ζωή νταλίκα κόκκινη" σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Κραουνάκη από το νέο δίσκο του με τίτλο "Στη Διαπασών" που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.elliniko-fenomeno.gr/?p=4109

παρουσίαση η νέα δισκογραφία του Δημήτρη Μητροπάνο με τίτλο Στη Διαπασών την Τέταρτη 17 Δεκεμβρίου 2008 ,στις 1 το μεσημέρι στο sosialista (τριπτολέμου 336 στο Γκάζι) όπου θα τον ακούσετε, θα τον ευχηθείτε κα,ι θα γιορτάσατε παρέα. Στην νέα δισκογραφία Στη Διαπασών 16 είναι οι δημιουργοί : Παντελής θαλασσινός ,Οδυσσέας Ιωάννου, Γεωργ. Κλεφτογιώργος, Γιαν. Κότσιρας , Σταμ. Κραουνάκης, Χρηστ.Λέντζος, Χρηστ. Λεόντης, Γιαν Μηλιώκας, Θαν.Μικρούτσικος, Τάκις .Μουσαφίρης, Κυρ. Ντούμας, Μάνος ξυδούς, Λάκις Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης ,Φιλιπ. Πλιάτσικος και Διονύσης. Τσακνής. Κυκλοφορεί απο την ΕΜΙ

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.musical.gr/cddetails.php?CD_cod...969321221&cat=2

16 δημιουργοί εμπνέονται και ενώνονται σε μία φωνή, τη φωνή του λίαν αγαπητού Δημήτρη Μητροπάνου

Παντελής Θαλασσινός, Οδυσσέας Ιωάννου, Γιώργος Κλεφτογιώργος, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Χρήστος Λέντζος, Χρήστος Λεοντής, Γιάννης Μηλιώκας, Θάνος Μικρούτσικος, Τάκης Μουσαφίρης, Κυριάκος Ντούμος, Μάνος Ξυδούς, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής.

Και η φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου στιγματίζει με την ερμηνεία της τον χάρτη του ελληνικού τραγουδιού.

Ο νέος δίσκος του Δημήτρη Μητροπάνου που όλοι περιμέναμε.

Τύπος: Μουσικό CD

ΤΙΤΛΟΣ: ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ

Κατηγορία: ΛΑΪΚΑ

Ερμηνευτής: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Συνθέτης: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ, ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ, ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ

Εταιρεία: MINOS-EMI

Κυκλοφορία: 17/12/2008

Aριθμός Δίσκων: 1

Βάρος: 100 gr

Τιμή: 20.50 19,47

1 ΖΩΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

2 ΔΙΨΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ ΑΡΜΥΡΑ

3 ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

4 ΘΕΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ

5 ΟΣΟΙ ΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ

6 ΘΑ ΦΥΓΩ ΝΥΧΤΑ

7 ΚΑΠΟΤΕ

8 ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ

9 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

10 ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΚΟΜΑ

11 Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ

12 ΠΑΛΕΥΩ

13 ΕΡΩΤΑΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτη τη Κυριακη με το ΒΗΜΑ: [21-12-08]

Special CD με τραγουδια απο την νεα δουλεια του καλλιτέχνη

[και νομιζω απο οσο προλαβα ν ακουσω συνεντευξη του καλλιτέχνη..]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι άσχετο πλην όμως σχετικό...Και πολύ λυπηρό...

Οι εταιρείες έχουν καταφέρει με τα καμώματά τους, να μεταφέρουν το κέντρο βάρους των πωλήσεων από τα δισκάδικα , στα περίπτερα....Σ'αυτά τα χάλια έχουν φτάσει το τραγούδι...Καμιά φορά πηγαίνω στον περιπτερά που βρίσκεται έξω από τη δουλειά μου και νομίζω πως βρίσκομαι στο Metropolis...Αφού έχει και σκέτες κασετίνες πλέον, χωρίς περιοδικό...

Τώρα θα μου πείτε "για νέο μας το λες;"...Όχι βέβαια, αλλά κάθε φορά που βλέπω τέτοιου είδους κυκλοφορίες, κασετίνες και όλα αυτά, αυτό σκέφτομαι....’ντε να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή βλέπω την ευκαιρία θα το αναπτύξω λίγο το λυπηρό πράγματι θέμα που αναφέρει ο Θανάσης.

Οι εταιρίες δίσκων πάντα κατέφευγαν σε τερτίπια όπως άλλωστε και κάθε κερδοφόρα επιχείρηση.

Όμως εγώ πιστεύω ότι πρέπει να διαθέσουν και ψυχή.Το καλό τραγούδι είναι πάνω απο όλους,γιατί αναπνέει,τριγυρίζει και περνάει απο γενιά σε γενιά.Όμως έχει καταλήξει να βρίσκεται κρεμασμένο σε σακούλες και να περιμένει τον αγοραστή να το πάρει,όχι να το ψάξει.

Πριν χρόνια όταν πρωτάκουσα το "Δεν θα ξαναγαπήσω",πήγα σε ένα μεγάλο και φημισμένο δισκάδικο του Πειραιά και το ζήτησα,ήξερα μόνο ότι Το απογείωνε ο Στέλιος και το είχαν γράψει ο Λοϊζος με τον Παπαδόπουλο.

Μόλις είπα ποιό τραγούδι θέλω,έβαλαν τα γέλια.

"Τι το θέλεις και το ψάχνεις αυτό;Πάει αυτό το τραγούδι,πέρασε" μου είπαν.Και τους απάντησα ότι αυτά τα τραγούδια δεν περνάνε,και ότι το συγκεκριμένο κάποια μέρα θα το τραγουδάνε και παιδιά που ακόμα δεν ξέρουν την αλφαβήτα.Θράσος που είχα...

Ύστερα απο λίγο καιρό στη δισκογραφία το ξανατραγούδησε ο Στέλιος,και μετά η Αρβανιτάκη,ο Μητροπάνος,η Χαρούλα,ο Μάλαμας,η Μαρινέλλα και άλλοι που δεν θυμάμαι.

Τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο να διακινούν συλλογές τα τηλεπεριοδικά,οι εφημερίδες μα και τα σούπερ μάρκετ και μου μοιάζουν σαν κρεμασμένα χταπόδια σε ουζερί.

Ίσως φταίει και η επικαιρότητα που απαιτεί σεξουαλικά υποννοούμενα σε πολλά κραυγάσματα που αποκαλούνται τραγούδια που τα τραγουδούν χωρίς να τα ερμηνεύουν κουκλάρες με θεόρατα πόδια,λίγα ρούχα και καθόλου φωνή.

Υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και διάθεση για καλό τραγούδι,υπάρχουν και ακροατές που το αγαπούν.Αν οι εταιρίες δίσκων δώσουν το βάρος σε σωστό λόγο και κατάλληλα χέρια τότε θα μπορούμε να δούμε καλύτερες μέρες και καλά τραγούδια με ουσία και διάρκεια.Και δεν θα είναι ανάγκη να κρέμονται συλλογές σε περίπτερα και κιόσκια επειδή κάτι καινούργιο δεν υπάρχει να βγει στον κόσμο.

Ας μου συγχωρεθεί που καταχράστηκα τον χώρο του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου για αυτά που έγραψα.Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνος είναι απο τους πραγματικούς καλλιτέχνες με την μεγάλη ψυχή και διάρκεια απο όλες τις γενιές,όπως ο Νταλάρας.Και πολύ λίγοι έχουν το προνόμιο αυτό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone know which song on the album was composed by

Pantelis Thalassinos? this must be the first cooperation between

the two!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνέντευξη του Δ. Μητροπάνου στο ένθετο περιοδικό Κ της σημερινής Καθημερινής.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και στο βήμα έχει Μητροπάνο σήμερα.

Συνέντευξη στο Χρήστο Χωμενίδη την οποία μοιράζουν σε CD και όχι αποδελτιωμένη.

Η συνέντευξη είναι διανθισμένη και με τα καινούρια τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και στο ELLE συνέντευξη του Μητροπάνου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sas parakalo, den tha eixe kaneis tis notes gia tin "Roza"? Poios exei, as na mou tis dinei via e-mail. Euxaristo!

Who has the notes to his "Rosa"? Please, could you send them to me by e-mail? Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημητρης Μητροπανος θα ειναι καλεσμενος την επομενη Τριτη,20-1-09,της Μαρινας Λαχανα και της Βανας Δαφερμου.

2 με 4 το μεσημερι,στο Δευτερο,στο στουντιο του Ζαππειου. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δημήτρης Μητροπάνος αυτό το Σάββατο στο "Στην Υγειά μας" στις 22.15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Δ.Μητροπάνος συμμετείχε στην γκλαμουράτη εκδήλωση-βράβευση του περιοδικού ''Status''. Τον βράβευσαν με το βραβείο ''Αριστείο ζωής''. Αντάλλαξε με τον Λαζόπουλο φιλοφρονήσεις και ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα.Ο κύριος λόγος ήταν πως ανταπεξήλθε της περιπέτειας της υγείας του επιτυχώς.

Να είναι καλά ο άνθρωπος, απλά σκέφτομαι τι θα γραφόταν εάν κάποιος άλλος καλλιτέχνης κι αριστερός ,επίσης,τολμούσε και περνούσε έστω έξω από τον χώρο της lifestyle εκδήλωσης... Το απυρόβλητο είναι μια κατάσταση που εισπράττουν κι απολαμβάνουν κάποιοι λίγοι του χώρου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...