Sign in to follow this  
Followers 0
RENA

KOITA TI EKANES

11 posts in this topic

Αύριο στο ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ έχει αφιέρωμα στον Μ. Βαμβακάρη και ενω δεν τον είδα στο απόσπασμα που έδειξε η πρωινή εκπομπή ,

αναφέρθηκε εκτός των Στέλιου και Δομένικου Βαμβακάρη, Κατσιμίχα κλπ και ο Γ. Νταλάρας.

ΡΕΝΑ :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ είδα το τρέιλερ της εκπομπής χθες αν δεν κάνω λάθος, αλλά δεν πρόσεξα τον Νταλάρα. Ας ελπίσουμε να μετέχει.Ρένα, ευχαριστούμε πολύ. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχα δει την προηγούμενη εκπομπή της Σεμίνας που έδειχνε τι θα δείξει στην επόμενη κ δεν είδα κάπου τον Νταλάρα...

Μπορεί να δείξει κανα βίντεο, ίσως...

Ό,τι και να'ναι, καλό θα είναι πάντως! :blush:

Ίδωμεν...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εκπομπής, συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας!

"Στην περιπέτεια της ζωής του πατριάρχη του ρεμπέτικου Μάρκου Βαμβακάρη και στο σπουδαίο έργο του αφιερώνεται η εκπομπή «Κοίτα τι έκανες».Προσκεκλημένοι της Σεμίνας Διγενή οι δυο γιοι του Στέλιος & Δομένικος Βαμβακάρης, η σύζυγος του Βαγγελιώ , η Καίτη Γκρέυ, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γ. Νταλάρας, το συγκρότημα Loco Mondo, ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Σπύρος Φωκάς, η Γιώτα Νέγκα, ο Μάνος Τσιλιμίδης, οι δήμαρχοι Πειραιά & Ερμούπολης Χρ. Αγραπίδης, και Γ. Δεκαβάλας, η αντιδήμαρχος Αθηναίων Κατερίνα Κατριβάνου, ο Γιώργος Χρονάς, ο Πάνος Ηλιόπουλος κ.α

Το «Κοίτα τι έκανες» αναβιώνει τη θρυλική ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, την πρώτη ρεμπέτικη κομπανία με αρχηγό τον Μάρκο Βαμβακάρη και τους Παγιουμτζή, Δελιά και Μπάτη. Στη θέση τους σήμερα ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Γιώργος Ξηντάρης και ο Μάρκος Κούμαρης από τους Loco Mondo.

Η εκπομπή γυρίστηκε στο κέντρο ΑΚΤΗ ΠΕΡΙΑΙΩΣ, αφού το στούντιο του «Κοίτα τι έκανες» καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά στις εγκαταστάσεις του Alpha στου Ρέντη".

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=49&tv_id=6025

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραια νεα!! :blush: Ευχαριστουμε πολυ!! :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Μας υποχρέωσε! Δυο λεπτά υπόθεση!"

Αυτό το μήνυμα μου έστειλε χτες μια φίλη μου, αμέσως μετά το τέλος της συμμετοχής Νταλάρα.

Η χτεσινή εκπομπή της Σεμίνας ήταν, κατά τη γνώμη μου, απαράδεκτη. Δεν γίνεται έτσι ένα αφιέρωμα στον Βαμβακάρη, σε άσχετο χώρο, με ανύπαρκτο σκηνικό και χωρίς την ανάλογη ατμόσφαιρα. Τη δε σκηνοθεσία την ψάχναμε... Αλλά και τους ερμηνευτές... Εκτός των παιδιών του Μάρκου και του συμπαθέστατου κι αγαπητού Κατσιμίχα(αλλά όχι και του πλέον κατάλληλου γι' αυτά τα τραγούδια!) ...

Τώρα τι άλλο να σχολιάσω τα πιτσιρίκια που ούρλιαζαν από κάτω, λες και εμφανιζόταν κανένας Ρουβάς ή Βανδή(το έχουν κάνει φαίνεται μανιέρα για όλους και για όλα). Ή τα σεξουαλικά παινέματα για τον ανδρισμό του Φωκά;;; Έλεος!!! Α, ρε καημένε Βαμβακάρη...Σου έλαχε ιμιτασιόν αφιέρωμα, προιόν της νεοελληνικής υποκουλτούρας.

Πως αλλιώς να συμμετείχε κι ο Νταλάρας παρά με ένα μαγνητοσκοπημένο βιντεάκι, όπου σεμνά και με ευγένια μίλησε για τον μεγάλο Μάρκο. Ήταν αυτά και τα δύο μοναδικά λεπτά ουσίας της όλης εκπομπής. Ε, μετά, δεν άντεξα και περισσότερο, το γύρισα στο αφιέρωμα στον Λευτέρη!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πρέπει να ομολογήσω κι εγώ πως -ανεξάρτητα από την καλή πρόθεση της Σ.Διγενή- το αφιέρωμα στον Μάρκο χαρακτηρίζεται ως πρόχειρο. Και να πω πως τα τραγούδια δεν ερμηνεύτηκαν αλλά εκτελέστηκαν (χωρίς εισαγωγικά). Κατανοώ όμως τους λόγους σκοπιμότητας. Προσωπικά, δεν μου αρέσει ούτε ο τρόπος που τραγουδούσε ο ίδιος ο Μάρκος τα τραγούδια του. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του συνθέτη να ερμηνεύει τα τραγούδια του αλλά -κατά την ταπεινή μου γνώμη- δεν δέχομαι την άποψη περί αυθεντικότητας της ερμηνείας του.

Τα περισσότερα τραγούδια αποδόθηκαν έως και φάλτσα. Μπορεί ,βέβαια, να έχω εγώ το πρόβλημα που μου αρέσει τα τραγούδια να αποδίδονται με ωραίες και τέλειες ερμηνείες.

Εν κατακλείδι, άξιξαν περισσότερης προσοχής τα τραγούδια του Βαμβακάρη και ο ίδιος.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η αποθέωση της προχειρότητας.Μόνο έτσι , δυστυχώς, μπορώ να χαρακτηρίσω το συγκεκριμένο αφιέρωμα .Για τον χώρο , το κοινό και τα σχόλια της Σεμίνας αναφέρθηκαν οι προηγούμενοι φίλοι.

Αυτό που με απογοήτευσε περισσότερο απ'όλα ήταν ο απαίσιος ήχος και οι καταστροφικές ενορχηστρώσεις των τραγουδιών.Κρίμα , γιατί κάποια τραγούδια , ιδιαίτερα αυτά που ερμηνεύτηκαν από τον Π.Κατσιμίχα, άξιζαν καλύτερης παρουσίασης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα δε μου άρεσαν καθόλου οι διασκευές. Δεν είμαι γενικώς κατά των διασκευών, αλλά οι συγκεκριμένες... :D

Επίσης απογοητεύτηκα λίγο γιατί πίστευα ότι ο Νταλάρας θα ήταν στην εκπομπή και θα έλεγε και κανένα τραγούδι... Αντιθέτως, όχι μόνο ήταν σε βίντεο, αλλά τον έδειξε για πάρα πολύ λίγο και τουλάχιστον δε μπορούσαν να δείξουν ένα απόσπασμα της προκοπής από τη συναυλία στη Σύρο; ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To πρόβλημα με τέτοιου είδους εκπομπές είναι γενικότερο, οι άνθρωποι που παρουσιάζουν αυτές της εκπομπές δεν έχουν την κατάλληλη μουσική παιδεία που πρέπει να έχουν, και αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα όπως τον Βαμβακάρη με μια ιλουστρασιόν άποψη που λέω εγώ.

Tην εκπομπή δεν την είδα, αλλά από αυτά που διάβασα παραπάνω κατάλαβα.... θα μπορούσε πάντως η Διγενή να καλέσει στο στούντιο κάποιους ανθρώπους που έχουν εντρυφήση στο είδος αυτό όπως για παράδειγμα ο Πάνος Σαββόπουλος και πολλοί ¨αλλοι.

Μπορεί να μου πει κανείς ο Πάνος ο Κατσιμίχας πια τραγούδια είπε;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μπορεί να μου πει κανείς ο Πάνος ο Κατσιμίχας  πια τραγούδια είπε;

Συμμετείχε σε αρκετά τραγούδια , αλλά σχεδόν πάντα τραγουδώντας με τον Στέλιο Βαμβακάρη και τους υπόλοιπους συντελεστές.Αυτά που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα :

"Θα'ρθω να σε ξυπνήσω" και "Η άτακτη" (όπου στη β'στροφή μιμήθηκε έξοχα τον Μάρκο Βαμβακάρη :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0