Sign in to follow this  
Followers 0
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Μεσόγειος - 30ος - 40ος Παράλληλος

76 posts in this topic

Χθες λοιπόν κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο cd από τις συναυλίες στο Ηρώδειο.

Δεν θα σας γράψω πολλά.’λλωστε πολύ σύντομα όλοι θα το ακούσετε.

Απλά είναι υπέροχο.Στο σχετικό topic στις πληροφορίες για νέες κυκλοφορίες είχα γράψει ότι θα προτιμούσα αντί των τραγουδιών που ερμηνεύουν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες μόνοι τους, να υπάρχουν κάποια τραγούδια στα οποία συμμετέχει και ο Νταλάρας.Χωρίς να αναιρώ αυτή την άποψή μου , σας λέω ότι τελικά όλα τα τραγούδια ακούγονται ευχάριστα.

’κόμη και τραγούδια τα οποία έχουν ξαναηχογραφηθεί ζωντανά όπως τα "Σαν τον μετανάστη", "Luna Rossa", "Όμορφη πόλη" , εδώ ακούγονται πολύ διαφορετικά. Πολύ καλύτερη και η ενορχήστρωση στο "Να με θυμάσαι" , καμία σχέση με την πρωτότυπη.

Εξαιρετικό επίσης τόσο το εξώφυλλο όσο και το ένθετο που υπάρχει μέσα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή ήδη γράψει τις εντυπώσεις μου στο topic νεο cd, αφού είχα τη "Μεσόγειο" στα χέρια μου ήδη από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου (το βρήκα σε συνοικιακό δισκοπωλείο στο Χαλάνδρι!!! και απορώ που τα Μetropolis καθυστέρησαν τόσο πολύ να το τοποθετήσουν στα ράφια τους) θα πρέπει να προσθέσω στην κριτική του Θανάση, ότι όσο πιο πολύ το ακούς τόσο περισσότερο ανακαλύπτεις την ομορφιά του. Προσωπικά δεν με ενόχλησαν οι παρεμβάσεις γιατί είναι κοινό μυστικό ότι κανένα live cd δεν κυκλοφορεί ανεπεξέργαστο. Πάντως είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψουν όλοι και σύντομα θα γίνει πλατινένιο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τι να πω... ένα «αχ» και μετά μια μεγάλη σιωπή;

Αφού δεν πρόλαβε ο Αϊ Νικόλας να μου το φέρει για την γιορτή του (αυτός μοιράζει τα δώρα στα παιδία στην χώρα μου, όχι ο ΑΪ Βασίλης), ένας άγγελος άπλωσε τα φτεράκια και μου έφερε τα τραγούδια χτες βράδυ. Δεν είναι πειρατεία βρε παιδιά, αν και είναι mp3... είναι δάνειο επιβίωσης μέχρι που να μπορώ να το αγοράσω...

Δεν θέλω, ούτε μπορώ, να ξεχωρίζω συγκεκριμένα τραγούδια. Μόνο να πω ότι άντεξα μέχρι το «Πέταξα» πριν αναγκάστηκα να το σταματήσω να ψάξω την ανάσα μου κι ένα μαντιλάκι. Και όταν πήγα επιτέλους στο κρεβάτι στις τρεις, πήρα τα ακουστικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ θα το πάρω σήμερα το CD επιστρέφοντας προς το σπίτι! ;):razz:;)

Υ.Γ: Παιδιά όπως ακούτε αυτό το CD μη ξεχνάτε να αναπνέετε! :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites
...και απορώ που τα Μetropolis καθυστέρησαν τόσο πολύ να το τοποθετήσουν στα ράφια τους...

Τόσο πολύ έχει χαλάσει το Metropolis της Αθήνας?Αντίθετα εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε κανένα παράπονο.'Ηταν ακριβείς στην πρόβλέψή τους.

Δεν σχολιάζω τα του cd,απλά τελείως απαραίτητο και το καλύτερο της φετινής χριστουγεννιάτικης αγοράς.

-John

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η καθυστέρηση είναι θέμα Metropolis ή της MINOS-EMI; :blink: Γιατί δεν είναι μόνο τα Metropolis... Κανένα κατάστημα δε τα είχε...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρύσα το Topic είναι για τις εντυπώσεις από τον δίσκο.

Τα της καθυστέρησης μπορούν να μπούν στις πληροφορίες. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και να μην ξεχάσω να συμπληρώσω ότι μ'αυτό τον δίσκο ο Νταλάρας (σύμφωνα με τη δική μου καταγραφή) τα χίλιασε τα τραγούδια.

Και λέω σύμφωνα με τη δική μου , γιατί υπάρχει μια διαφορά με τον φίλο Αποστόλη, η οποία όμως πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα διευθετηθεί.

Κι όταν λέω χίλια τραγούδια και κάτι , δεν έχω τον κατάλογο μπροστά μου αυτή τη στιγμή, εννοώ επίσημες ηχογραφήσεις σε δίσκους,cd ή dvd στις οποίες ο Νταλάρας συμμετέχει ή ως τραγουδιστής ή ως β'φωνή ή ως μουσικός. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακούστε τον με ένταση!!Το γράφω κι εδώ, πως πρόκειται για εκπληκτικό cd με υπέροχα τραγούδια!! Θεωρώ πως είναι από τους ωραιότερους δίσκους του Γ.Νταλάρα. Αυτό το cd δεν μπορείς παρά να το λατρέψεις από την πρώτη στιγμή! ;):razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σας ζηλεύω όλους που έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε ήδη αυτό το, όπως φαίνεται, διαμάντι. Εγώ, αποφάσισα, για προφανείς λόγους, να αγοράσω την έκδοση που περιλαμβάνει το cd και το dvd(και βέβαια αργότερα το ολοκληρωμένο dvd με τις συναυλίες) κι έτσι μετράω τις μέρες μέχρι την άλλη βδομάδα. Οπότε και τότε θα γράψω τις εντυπώσεις μου. Τώρα αν σας πω ότι έχω "στερητικό σύνδρομο" θα με πιστέψετε ; Γι' αυτό, παρακαλώ, ας γράψει κανείς, τις εντυπώσεις του, ειδικά για τα εξής τραγούδια:

-ΠΕΤΑΞΕΣ(CORSICA)

-ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ

-ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ

Πως θα περιγράφατε κάτι σε κάποιον που δε βλέπει;! Ε, κάπως έτσι!... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
...εντυπώσεις του, ειδικά για τα εξής τραγούδια:

-ΠΕΤΑΞΕΣ(CORSICA)

πέταω

-ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ

μπαρκάρω

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ

και χάνομαι.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν εχω να προσθεσω τιποτα περισσοτερο..... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στους περισσότερους από εμάς το cd θυμίζει μοναδικές στιγμές μιας και είμασταν παρόντες. Όμως, είναι μία πανέμορφη συλλογή τραγουδιών που θα ταξιδέψει όποιον την ακούσει και αξίζει να την έχει στη δισκοθήκη του. Αν και βρίσκομαι στο γραφείο και το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο, το άκουσα εδώ και ταξίδεψα πολύ μακριά.

Νομίζω πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους του Γιώργου Νταλάρα. Και δεν είναι απλά μία ζωντανή ηχογράφηση ή η καταγραφή κάποιων επιτυχημένων συναυλιών. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή της δισκογραφίας και σαν τέτοια πρέπει να μείνει. Σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη τις όμορφες μελωδίες, τον εμπνευσμένο στίχο, το καλό τραγούδι, έστω κι αν οι περισσότερες έρχονται από τα παλιά. Ξεχωριστή, για πολλούς λόγους. Γιατί, όσον αφορά τους ανθρώπους της Μεσογείου και όσους αισθάνονται έτσι, συγκεντρώνει τις μουσικές της, άρρηκτα συνδεδεμένες με εμάς, την παράδοσή μας, το ποιοί είμαστε και το πως ζούμε. Γιατί σημαντικοί καλλιτέχνες συνδράμουν με την παρουσία τους.

Ο Νταλάρας είναι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Το ότι μας έφερε πιο κοντά στις μελωδίες αυτές, κάποιες ξένες προς εμάς πριν τις ακούσουμε στις παραστάσεις, είναι προς τιμήν του. Το έχω ξαναγράψει, η ζέστη και η ωριμότητα της φωνής του τα τελευταία χρόνια μου αρέσει πολύ και κάτι μου λέει ότι οι περιβόητες επανεκτελέσεις που συζητάμε κατά καιρούς είναι πολύ κοντά.

Προσωπικά, με άγγιξαν πάρα πολύ οι πιο μελωδικές πτυχές αυτής της δουλειάς. Μια θάλασσα μικρή, θάλασσα πλατιά, χάρτινο το φεγγαράκι, να με θυμάσαι, o mare e tu και ... corsica ... Ο Νταλάρας ερμηνεύει πανέμορφα το "Is oria mu" Ενορχηστρωτικά, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό - εγώ το βρήκα πολύ λιτό, σε αντίθεση με το σύνηθες στυλ των ζωντανών ηχογραφήσεων, αλλά σε πλήρη εναρμόνιση με το ύφος του δίσκου. Τέλος, και εικαστικά έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά - είναι ένα έργο τέχνης. Η EKOSTEL έχει δίκιο, ακούστε το δίσκο δυνατά. Θα σας ταξιδέψει πολύ μακριά.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Many of us can remember beautiful moments, as we attended this year's and last year's concerts, while listening to the new cd. The cd "Mesogios" (Mediterenean) is a wonderful musical collection, ready to lead you to faraway places.

Mesogios belongs to the best Dalaras albums. It is a "must" for anyone's record-case. It cannot be described as another live recording. It is more. He have beautiful mediterenean melodies and famous mediterenean artists to aid us to listen to well known or hidden treasures.

The songs orchestration is very good, keeping a low profile, completely harmonized with the album's diserable style. I think Dalaras voice is very warm and mature during these last years and the more I listen to this voice the more I love it. The cd's artwork is also very good, concerning the covers and the internal booklet as well.

I mostly loved the songs thalassa platia, mia thalassa mikri, hartino to feggaraki, na me thimase, corsica, o mare e tu. Dalaras is great when performing "Is oria mu". And member EKOSTEL is right. Listen to the songs in loud volume. You will travel far away ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
...εντυπώσεις του, ειδικά για τα εξής τραγούδια:

-ΠΕΤΑΞΕΣ(CORSICA)

πέταω

-ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ

μπαρκάρω

ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ

και χάνομαι.........

Τα είπες ΟΛΑ. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή βρέθηκα και τις δύο χρονιές στις συναυλίες του Ηρωδείου, τώρα με την κυκλοφορία του cd νομίζω πως ταξιδέψαμε ξανά στη θάλασσα της Μεσογείου, στη συγκίνηση εκείνων των μαγικών βραδιών.

Το cd απόδιδει εκείνη την εκπληκτική ατμόσφαιρα, και αποδυκνύει για μια ακόμη φορά γιατί ο Γιώργος Νταλάρς είναι ο κορυφαίος!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα το απέκτησα και εγώ!!!Απλά φανταστικό!!!Οι ερμηνείες όνειρο και οι ενορχηστρώσεις έπίσης υπέροχες!!!Μπράβο σε όλους τους συντελεστές του CD.Μπορεί να άργησε κανα χρόνο αλλά το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have the CD yet, but I still got my memories of these gorgeous performances at Irodion.

Halil Moustafa is one of the artists who went on the Mediteranean journey with Giorgos Dalaras. His performance was exceptional and I liked him very much from the very first moment

I didnt want to open a new topic and I hope you dont mind I put here:

From Paratiritis tis Thrakis 31.08.2004

An interview with Halil Moustafa

Μουσικό ταξίδι με ήχους της Μεσογείου

Διθυραμβικές κριτικές για τη συναυλία του Νταλάρα με τίτλο ««30ός-40ός Παράλληλος.

Διθυραμβικές ήταν οι κριτικές που απέσπασε η συναυλία που δόθηκε στο Ηρώδειο στις 2 και 3 Αυγούστου, με τίτλο «30ός-40ός Παράλληλος. Μουσικό Ταξίδι στη Μεσόγειο». Ένα μουσικό σμίξιμο στο οποίο χώρεσε όλη η Μεσόγειος και η παράδοσή της, αναδεικνύοντας το γεφύρωμα των διαφορών. Με το Γιώργο Νταλάρα εμπνευστή της εκδήλωσης αλλά και μοναδικούς καλλιτέχνες από τις χώρες της Μεσογείου. Η διάσημη Ντουλς Ποντς από την Πορτογαλλία, ο Εντι Νάπολι, από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του ναπολιτάνικου τραγουδιού, η Μίρα Ανουάρ Αουάντ από το Ισραήλ, που στη φωνή της φυλάει και τον πόνο και το πάθος των δύο τόπων της προέλευσής της, του Παλαιστίνιου πατέρα της και της Βουλγάρας μάνας της, η Μακαρένα Χιράλντες Λοσάδα, η Ισπανίδα με το μοναδικό χορευτικό ταμπεραμέντο, και μαζί της η Κομπανία Φλαμένκα με τον Μάρκο Χιμένες. Κι από την Ελλάδα η Fons Musicalis αλλά και δύο συμπατριώτες μας, ο Χαλίλ Μουσταφά στο ούτι και στο τραγούδι και ο Μεχμέτ Μουσταφά στο βιολί.

Ιδιαίτερη μνεία για τη συμμετοχή των δύο συμπολιτών μας έκανε όλος ο πανελλήνιος τύπος. Η εφημερίδα «Τα Νέα» γράφει, «η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς: ο τραγουδιστής Χαλήλ Μουσταφά και ο Μεχμέτ Μουσταφά με το βιολί του, αδέλφια προφανώς, Τούρκοι της Κομοτηνής. «Μες στου Βοσπόρου τα στενά» του Καλδάρα - «τριάντα ένα χρόνια περιμέναμε αυτή τη στιγμή» είπε ο Γιώργος Νταλάρας που απέφυγε στη συναυλία τα πολλά λόγια - και στο τέλος σε ντουέτο «Τι είναι αυτό που μας ενώνει» με το Ηρώδειο να χειροκροτεί παταγωδώς». Στην «Καθημερινή» διαβάζουμε, «από την Πορτογαλία στην Tουρκία και στο παραδοσιακό «Mavilim» και το «Leim Lei» του Λιβανελί με τον Xαλίλ Mουσταφά που «Σαν το μετανάστη» μοιράστηκε την ερμηνεία του τραγουδιού με τον Γιώργο Nταλάρα σε μία από τις πιο ωραίες στιγμές της βραδιάς».

Για όλα αυτά ο ΠτΘ συζητά σήμερα με το Χαλήλ Μουσταφά για την εμπειρία, για την ανταπόκριση του κόσμου, για τη διοργάνωση, αλλά και για το Γιώργο Νταλάρα.

Χαλήλ Μουσταφά, όμως

ΠτΘ: Ξεκινώντας θα ήθελα να μας μεταφέρετε στο κλίμα της όλης διοργάνωσης. Έχετε συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις, ίσως όχι με τόσο σπουδαίους καλλιτέχνες και δη στον ιερό χώρο του Ηρωδείου. Ήταν κάτι διαφορετικό;

Μ.Χ.:Όπως σας είχα πει και πριν φύγω για Αθήνα για την προετοιμασία της εκδήλωσης δεν είχα ιδιαίτερο άγχος γιατί ίσως βρίσκομαι σε πολύ παράξενη φάση της ζωής μου. Βέβαια υπήρχε γενικά άψογη διοργάνωση, γιατί κατά καιρούς έχω τραγουδήσει στην Αθήνα με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά αυτή η συμμετοχή ήταν κάτι διαφορετικό. Δούλεψαν πάρα πολλοί για ένα καλό αποτέλεσμα.

Κατά συνήθεια σε κάθε συναυλία ο καθένας ενδιαφέρεται για οτιδήποτε όταν λαμβάνει μέρος. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν υπήρχε τέτοιο άγχος, όλα ήταν οργανωμένα τέλεια και με ακρίβεια ώρας. Σου έλεγαν έχεις πρόβα την τάδε ώρα και όταν πήγαινες όλα ήταν έτοιμα, έκανες την πρόβα σου και πήγαινες σπίτι σου. λλοι σκέφτονταν να κουρδίσουν το όργανό σου, άλλοι να το μεταφέρουν στη σκηνή. Με αυτό θέλω να πω ότι δεν αναλάμβανες ο ίδιος το άγχος και το φορτίο μιας παράστασης, απλά ετοιμαζόσουν ψυχολογικά γι΄ αυτό που θα συμμετείχες. Ήταν μία παράσταση που δεν είχε λόγια, απλά ο ένας καλλιτέχνης εναλλάσσονταν μετά τον άλλο συνέχεια στη σκηνή, δεν σταματούσε καθόλου το πρόγραμμα.

ΠτΘ: Μιλώντας πριν την εκδήλωση είχατε πει ότι θα πείτε τρία τραγούδια. Τελικά πόσα είπατε;

Μ.Χ.: Είπαμε πέντε τραγούδια. Στην αρχή είχε αποφασισθεί να πούμε τρία, αλλά ο Νταλάρας αποφάσισε ένα τραγούδι που το έλεγε μόνος να το πούμε μαζί. Ξεκινήσαμε με το τραγούδι, «Μες στου Βοσπόρου τα στενά», και μάλιστα ήταν η μοναδική στιγμή κατά τη διάρκεια της παράστασης που έγινε σχόλιο με τον Νταλάρα να λέει ότι «μετά από τριάντα χρόνια ακριβολογεί το τραγούδι. Το λέει κάποιος που όντως το νοιώθει και το εκφράζει». Εμείς κλείσαμε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης με το τραγούδι που έχουν πει οι Πυξ Λαξ αλλά και ο Νταλάρας. «Τι είναι αυτό που μας ενώνει». Τα τρία τραγούδια τα είπαμε μαζί με το Νταλάρα και δύο τραγούδια είπα μόνος μου, και συγκεκριμένα μόνος μου είπα ένα τουρκικό εύθυμο τραγούδι και το «Λέιμ- λέι» του Λιβανελί. Με το Νταλάρα εκτός από τον Βόσπορο είπαμε τον «Μετανάστη». Υπήρχε σκέψη να πούμε ακόμη ένα, αλλά η συναυλία ήταν πολύ μεγάλη, διήρκησε τρεις ώρες, και αν τα πράγματα δεν υπολογιστούν σωστά η εκδήλωση θα μπορούσε να γίνει από πολύ ωραία έως πολύ κουραστική. Εμείς ανησυχούσαμε για το αν θα κουραστεί ο κόσμος αλλά τελικά έφυγε ενθουσιασμένος. Μάλιστα όταν φεύγαμε από τη σκηνή ο Νταλάρας ερχόταν και ρωτούσε πώς ήταν η ατμόσφαιρα. Αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η ανησυχία δεν είχε βάση.

ΠτΘ: Ποια ήταν η αντίδραση του κόσμου; Πιστεύετε ότι η παράσταση πέρασε το μήνυμα και ειδικά η δική σας παρουσία;

Μ.Χ.: Αυτό που παρατήρησα από τον κόσμο ήταν πως υπήρξε μια μικρή σύγχυση ως προς το μέρος που αφορούσε εμάς. Όλοι νόμιζαν ότι είμαστε από την Τουρκία, κάποιες μάλιστα εφημερίδες έγραψαν ότι είμαστε γεννημένοι στην Κομοτηνή και ζούμε στην Τουρκία, κάποια εφημερίδα έγραψε ότι είμαστε αδέλφια, πράγματα που δεν έχουν σχέση με μάς. Τελικά συνειδητοποιώ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει μία άγνοια για το ποιοι ζουν στη Θράκη, πώς ζουν και τι κάνουν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ήμουν στην Αθήνα. Πιθανόν να συνομιλούσα με ανθρώπους που ήξεραν τι συνέβαινε εδώ και είχαν σχέση με τον τόπο και δεν είχα συνειδητοποιήσει τόσα χρόνια την άγνοια που υπάρχει. Υπήρχαν άνθρωποι που έρχονταν και με ρωτούσαν πώς μιλώ τόσο καλά τα ελληνικά. Τους απαντούσα ότι είμαι από την Ελλάδα. Γι αυτό και θεωρώ πολύ σημαντική τη στιγμή να κλείσουμε εμείς το πρώτο μέρος της εκδήλωσης, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο κόσμος απλά άκουγε όμορφα τραγούδια. Από τη στιγμή όμως που βγήκαμε εμείς η αντίληψη άλλαξε και πραγματικά κατάλαβαν τι συμβαίνει και τότε αντιλήφθηκαν το μήνυμα που προσπαθούσε να περάσει όλη η εκδήλωση. Την ενότητα της περιοχής της Μεσογείου. Κατά την άποψή μου μέχρι εκείνη την ώρα έβλεπαν μία συναυλία με διάφορους καλλιτέχνες που ήρθαν από διάφορες περιοχές. Από την ώρα αυτή και μετά μεταδόθηκε το πραγματικό νόημα και περιεχόμενο της συναυλίας. Υπήρχαν πολλοί που ζητούσαν αυτόγραφα, γεγονός που στην αρχή προσωπικά με έκανε να ντρέπομαι. Από κάποια στιγμή και έπειτα όμως, όταν βλέπεις τους άλλους να το κάνουν, παίζεις και εσύ το δικό σου ρόλο, γιατί ουσιαστικά αυτό θέλει ο κόσμος και αυτό κάνεις. Εκείνο που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι είχαν έρθει πολλοί από το εξωτερικό ειδικά για τη συναυλία. Στην αρχή πίστεψα ότι όλοι αυτοί οι ξένοι είχαν έρθει πολύ νωρίτερα για τους ολυμπιακούς αγώνες. Όταν τους ρώτησα και συγκεκριμένα μία παρέα από τη Γερμανία και μία από την Ιταλία μου απάντησαν ότι είχαν έρθει ειδικά για τη συναυλία. Αυτό με εντυπωσίασε αν και ήξερα ότι ο Νταλάρας ακούγεται πολύ στο εξωτερικό. Όπως μου έκανε εντύπωση και το γεγονός ότι με το τέλος της παράστασης ήρθε και μας βρήκε ο Μάριος Φραγκούλης και μας είπε ότι συγκινήθηκε.

ΠτΘ: Αισθανθήκατε καθόλου άγχος;

Μ.Χ.: Προσωπικά η μόνη στιγμή που ένοιωσα άγχος ήταν όταν περίμενα τη σειρά μου και συγκεκριμένα μετά το Νταλάρα, θα πρέπει να πω ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα, και ο σκηνοθέτης δεν με άφηνε να βγω στη σκηνή και έπρεπε να τρέξω και να βγω. Κατάφερα όμως να μπω στη νοοτροπία και με το τρέξιμο έσβησε και το άγχος. Είναι απίθανο να τραγουδήσεις σε ένα τέτοιο χώρο και με τόσο κόσμο. Είχαμε τραγουδήσει και στην Τουρκία κάποια στιγμή όταν είχαμε πάει με το Δήμο Κομοτηνής μπροστά σε ένα κοινό 3000 ατόμων σε ένα πολύ όμορφο θέατρο, αλλά είναι διαφορετικό το συναίσθημα να βγεις μπροστά στο κοινό με την ταυτότητα που έχεις και το μήνυμα που θέλεις να περάσεις, όχι σαν κάτι διαφορετικό, αλλά σαν πολίτης αυτής της χώρας που παίρνει μέρος στα δρώμενα και συμβάλλει στον πολιτισμό της. Νομίζω ότι από αυτή την άποψη ήταν πολύ σημαντικό για μένα και το Μεχμέτ ο οποίος ήταν κατενθουσιασμένος με την έννοια ότι σαν μουσικός γνώρισε μουσικούς, ονόματα πολύ γνωστά και διακεκριμένα στο χώρο που συνεργάζονται με τον Νταλάρα και είναι πολύ καλοί. Γενικά υπήρχε ένα πολύ ωραίο κλίμα.

ΠτΘ: Τι σας άφησε όλη αυτή η συνεργασία με τον Νταλάρα;

Μ.Χ.: Κατ αρχήν δούλεψαν στη διοργάνωση πάρα πολλά άτομα. Είχε στηθεί ολόκληρη ομάδα που δεν φαίνονταν, και είναι λογικό για το χώρο που δίνονταν η παράσταση, γιατί όλα έπρεπε να γίνουν τέλεια.

Με τον Νταλάρα είχα κάποια σχέση και μιλούσαμε κατά διαστήματα. Ήταν όμως η πρώτη φορά που περάσαμε τόσες ώρες μαζί. Επειδή στη συναυλία έπαιρναν μέρος πολλοί καλλιτέχνες ο Νταλάρας ξεκινούσε τις πρόβες στις 12 το μεσημέρι και εμείς πηγαίναμε στις 7 το απόγευμα και ήταν εκεί. Πάντα ακούγαμε ότι ο Νταλάρας είναι συνεπής στη δουλειά του και τελειομανής και μάλιστα σκληρός. Εγώ όμως είδα ένα Νταλάρα σκληρό, γιατί τα ήθελε όλα τέλεια. Το βλέπω από την ανθρώπινη πλευρά γιατί δίνει την ψυχή του σε αυτό που κάνει. Μπορεί να απαιτεί πολλές ώρες πρόβα, αλλά είναι δίπλα στους μουσικούς, δεν είναι οι μουσικοί μόνοι και αυτός να έρχεται και να συμμετέχει μόνο στο μουσικό μέρος που τον αφορά, είναι επί ώρες εκεί δίπλα τους. Συγκεκριμένα, την προηγούμενη της τελικής πρόβας εμείς πήγαμε στο θέατρο το απόγευμα και φύγαμε στις δύο τα μεσάνυχτα, ο Νταλάρας όταν πήγαμε ήταν ήδη εκεί και τον αφήσαμε εκεί. Είχαν σβήσει τα φώτα για να μην ενοχλούν τους περίοικους και με σβηστά φώτα συνέχισε να παίζει. Το γεγονός αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση.

ΠτΘ: Τι σας άφησε όλη αυτή η σμίξη με τους άλλους τραγουδιστές;

Χ.Μ.: Μας άφησε μία γλύκα. Γνωρίσαμε ανθρώπους με μία διαφορετική νοοτροπία, που εκφράζονται μέσω διαφορετικών μουσικών. Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε, να συζητήσουμε μαζί τους, αν και κάποιοι δεν ήξεραν αγγλικά, συνεννοούμαστε με τα χέρια, γελούσαμε γιατί αυτό που θέλαμε να πούμε δεν το καταλάβαιναν. Γενικά, υπήρχε μία άλλη ατμόσφαιρα, ένα πολύ καλό κλίμα που προσωπικά με ενθουσίασε.

ΠτΘ: Από τις υπόλοιπες συμμετοχές υπήρχε κάποια που να σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση;

Χ.Μ.: Όλοι ήταν υπέροχοι, προσωπικά πιστεύω όμως ότι ο Ισπανός χορευτής Μάρκο Χιμένες μάγεψε τον κόσμο. Ήταν η καλύτερη στιγμή της βραδιάς.

ΠτΘ: Οι κριτικές των εφημερίδων την επόμενη των συναυλιών ήταν διθυραμβικές. Πώς τις είδατε;

Χ.Μ.: Θα έλεγα ότι ήταν αναμενόμενες διότι δεν υπήρξε τίποτα που να πήγε στραβά, ώστε να επικριθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι ο Νταλάρας έχει καθιερωθεί σαν μεγάλος καλλιτέχνης, χωρίς βέβαια να εννοώ με αυτό ότι δεν πρέπει να του γίνεται αρνητική κριτική, αλλά αυτό που κάνει το κάνει σωστά. Επιλέγει καλά αυτό το οποίο θέλει, το μελετά πολύ, το οργανώνει και γι αυτό συνήθως πετυχαίνει.

ΠτΘ: Τα σχόλια όμως των ΜΜΕ αφορούσαν και τη δική σας παρουσία και ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά.

Χ.Μ.: Προσωπικά πιστεύω ότι αν αντιλαμβάνονταν τα ΜΜΕ τι συνέβη ουσιαστικά, θα αφιέρωναν περισσότερο χώρο και χρόνο στην εκδήλωση. Δεν το αντιλήφθηκαν πολύ καλά. Τα ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ακούστηκαν κάποια τούρκικα τραγούδια, πέρασε ένα μήνυμα, ο κόσμος το δέχθηκε και όλα αυτά είναι θετικά. Δεν νομίζω ότι αντιλήφθηκαν το βαθύτερο νόημα της εκδήλωσης και αυτό μου έκανε εντύπωση, γιατί πιστεύω ότι ο κόσμος μπορεί να μη ξέρει, ο δημοσιογράφος όμως οφείλει να ξέρει τι συμβαίνει και τι σημαίνει το καθετί. Με αυτό δεν θέλω να πω ότι το θέμα το είδαν επιφανειακά. Ίσα -ίσα τη συμμετοχή μας την υποστήριξαν και την επόμενη των παραστάσεων όλες οι εφημερίδες σημείωναν πως από τις καλύτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν αυτή που βγήκαμε εμείς. Δεν συνειδητοποίησαν όμως το απλό, ότι κάποιοι από τη Θράκη συμμετείχαν στη συναυλία.

ΠτΘ: Υπάρχει σκέψη να επαναληφθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση;

Χ.Μ.: Υπήρξε πρόταση και σκέψη να επαναληφθεί στο εξωτερικό. λλο όμως είναι να εκφράζονται σκέψεις και άλλο να υλοποιούνται. Υπάρχει μία περίπτωση να γίνει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά. Το γεγονός είναι ότι όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και με την ελπίδα να επαναληφθεί η παράσταση.

ΠτΘ: Η συνεργασία με τον Νταλάρα θα συνεχισθεί;

Χ.Μ.: Στο θέμα των συνεργασιών δεν φτάνει μόνο η θέληση είναι και θέμα συγκυριών. Η πόρτα ή το παραθυράκι είναι ανοιχτό, αλλά δεν ξέρουμε αν και πότε θα συμβεί. Η θέληση υπάρχει, σκέψεις υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι θα γίνει στο μέλλον.

ΠτΘ: Και μία προσωπική ερώτηση. Είστε και μουσικός και νομικός. Τι από τα δύο προτιμάτε;

Χ.Μ.: Θεωρώ ότι ήδη έχω επιλέξει τη νομική, διαφορετικά δεν θα ήμουν στην Κομοτηνή και θα είχα φύγει. Απλά είμαι σίγουρος ότι δεν μπορώ να αφήσω το τραγούδι, το έχω μέσα μου. Είμαστε μία μικρή παρέα που έχουμε μία μικρή, αν το πάρουμε σφαιρικά, αλλά μεγάλη για μας που ζούμε εδώ στη Θράκη πορεία και μας ευχαριστεί να είμαστε μαζί, όχι βέβαια τόσο συχνά, όσο είμαστε κάποτε. Από τη στιγμή όμως που βρίσκουμε το χρόνο θα συνεχίσουμε και μελλοντικά να εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική.

ΠτΘ: Σας ευχαριστούμε πολύ

Χ.Μ.: Κι εγώ σας ευχαριστώ.

Α.Π. - paratiritis

http://www.paratiritis-news.gr/search/view...w.php?id=8:1238

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα σε όλους!

Χθες πήρα κι εγώ το CD Μεσόγειος!! Και μόλις πάω να το βάλω όλο ανυπομονησία να παίξει.... καμία αντίδραση από το cd player! Το διάβαζε ,το διάβαζε για κάμποση ώρα και τελικά βγάζει μήνυμα ERROR!! Φαντάζεστε πώς αισθάνθηκα! Τελικά το άκουσα από το DVD Player κανονικά αλλά το CD Player δεν κατάφερε να το διαβάσει. Φυσικά δεν έχει βλάβη και τα υπόλοιπα CD τα παίζει κανονικά. Επίσης ούτε το CD Player του αυτοκινήτου μου δεν μπορεί να το διαβάσει, βγάζει και αυτό ένδειξη ERROR!!

Σήμερα το πρωί όπως ήταν φυσικό πήγα στο METROPOLIS για να διαμαρτυρηθώ. Εκεί, αν και το δοκίμασαν σε ένα δικό τους μηχάνημα και έπαιζε κανονικά, (επαγγελματικό μηχάνημα φυσικά) μου το άλλαξαν χωρίς δεύτερη κουβέντα και με διαβεβαίωσαν ότι τώρα θα παίζει σίγουρα!! Γιατί τέτοια σιγουριά; πρέπει να περιμένω ως το βράδυ τώρα για να δω αν παίζει..

Είχε κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ή μόνο εγώ ήμουν η "τυχερή";;;; :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν είναι καταπληκτικό το cd!!! Απ' τα καλύτερα του, τα τελευταία χρόνια!

Κάτι που παρατήρησα... Το 1ο τραγούδι, η Μεσόγειος, μου φαίνεται ελαφρώς στούντιο... Σε σχέση με τα υπόλοιπα του cd τουλάχιστον... :rolleyes:

Τί λές κι εσύ ’γγελε; :D

Και μια συμπλήρωση: το cd περιλαμβάνει και άλλα τραγούδια, ισπανικά κλπ, τα οποία είναι ωραιότατα και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, και τα οποία πιστεύω πως χωρίς τον Γιώργο, πολύ πιθανό να μην είχαμε έρθει σε επαφή μ' αυτά τα τραγούδια και να μη τα έχουμε γνωρίσει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο ανάμεσα στον 30ό και στον 40ό παράλληλο, τραγούδια και μουσικές απ' όλες τις ακτές της που μας ενώνουν, το ίδιο και τα τραγούδια που αποδεικνύουν πως υπάρχει απόλυτη μουσική επικοινωνία μεταξύ των λαών της. Από Ναπολιτάνικο έως ρεμπέτικο και από φλαμέγκο έως τις γνωστότερες μπαλάντες...

Μεγάλος πρωταγωνιστής σ' αυτή την πολυπρόσωπη και πολυσύνθετη συναυλία ο Γιώργος Νταλάρας να τον πλαισιώνουν ονόματα πασίγνωστα για τη φωνή τους και την τεχνική τους όπως η Dulce Pontes μια Πορτογαλίδα απέραντης γοητείας, με την παράδοση του fado (συνεπήρε με το πάθος και το χρώμα της φωνής της προκαλώντας ανατριχίλα με την αισθαντική ερμηνεία της), σολίστ ο Στέφανος Κορκολής με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού και της Λαϊκής ορχήστρας, επίσης συμμετέχουν οι: Eddy Napoli, Mira Anwar, Macarena Giraldez Losada, Marcos Jimenez Antonio, Χαλήλ Μουσταφά, Μεχμέτ Μουσταφά. Συμμετέχει: η Fons Musicalis (στα τραγούδια «Σεβάχ ο θαλασσινός» και «Πέταξες»

Οι συναυλίες με τίτλο Γιώργος Νταλάρας «30ς 40ς Παράλληλος Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο» πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Αυγούστου 2004, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Τα έσοδα αυτής της συναυλίας διατέθηκαν για τους σκοπούς της "Ελπίδας" -του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο-.

Ο δίσκος συνοδεύεται από ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές (Ελληνικά - Αγγλικά).

Tracklist

1 α)ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, β)ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, γ)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ - Γιώργος Νταλάρας

2 IS ORIA-MU - Γιώργος Νταλάρας

3 LUNA ROSSA - Eddy Napoli, Γιώργος Νταλάρας

4 OMARE E TU - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes

5 ΠΟΙΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (DICITINCELLO VUITE - Γιώργος Νταλάρας, Eddy Napoli

6 TAYOMRO E-SHITA - Mira Anwar Awad

7 YIAD ANOUGA - Γιώργος Νταλάρας, Mira Anwar Awad

8 ΠΕΤΑΞΕΣ (CORSICA) - - Γιώργος Νταλάρας

9 SCAPRICCIATIELLO - Eddy Napoli

10 HAVANA - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes

11 CANCAO DO MAR - Dulce Pontes

12 O MEU MENINO E DE OIRO - Dulce Pontes

13 MAVILIM - Halil Moustafa

14 ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ - Γιώργος Νταλάρας, Halil Moustafa

15 ΝΑ ΜΑΙ ΘΥΜΑΣΑΙ - Γιώργος Νταλάρας

16 ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΚΡΗ - Γιώργος Νταλάρας

17 α)ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΑΤΙΑ, β)ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ - Γιώργος Νταλάρας, Dulce Pontes

18 ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ - Dulce Pontes, Γιώργος Νταλάρας

http://www.musical.gr/cddetails.scr?gui_la...e=0944635062427

Share this post


Link to post
Share on other sites
Κάτι που παρατήρησα... Το 1ο τραγούδι, η Μεσόγειος, μου φαίνεται ελαφρώς στούντιο... Σε σχέση με τα υπόλοιπα του cd τουλάχιστον... :(

Τί λές κι εσύ ’γγελε; :pity:

Συμφωνώ, και χωρίς το "ελαφρώς" :lol: :lol: :huh::confused:

Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ όμως, όπως και ολόκληρος ο δίσκος... όνειρο :mad::(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικό cd.

Ήμουν έτοιμος να βάλω για υπογραφή την στροφή που λέει:

Τέτοια αγάπη ποιο μέτρο την μετράει ποια δάκρυα την πνίγουν ποια μνήμη την ξεχνάει, αλλά με πρόλαβε ο Θανάσης!!!

Δεν ξέρω αλλά μόλις άκουσα αυτή τη στροφή ένιωσα κάτι να αναταράζεται μέσα μου, συγκινήθηκα... Είναι μερικές φορές που νιώθεις ότι το τραγούδι η μουσική, ο στίχος περνάνε μέσα στο αίμα σου, διατρέχουν το σώμα σου και σε κυριεύουν.. Μόνο ο Γιώργος μου προκαλεί αυτό το συναίσθημα, είναι υπέροχος ο τρόπος που χειρίζεται τη φωνή του σε τέτοια τραγούδια, σε μαγεύει! Το διαπίστωσα για μία ακόμη φορά.

Να'σαι καλά Γιώργο Νταλάρα!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0