ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ

Νότης Μαυρουδής

93 posts in this topic

Χθες προμηθεύτηκα το παρακάτω cd για το οποίο μεταφέρω τα όσα γράφονται στο www.musical.gr:

" Ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης παίζουν με τις κιθάρες τους στο Cafe de l' art No.5 Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκο Βαμβακάρη.

Ενα αφιέρωμα στους στυλοβάτες του ελληνικού τραγουδιού που εμφανίστηκαν πριν, κατα τη διάρκεια αλλά και μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Δύο συνθέτες που η προσφορά τους, από διαφορετικούς στιλιστικούς δρόμους, συνέβαλε στο να δημιουργήσουν ύφος -ήθος- σημείο αναφοράς και "Σχολή" για τις γενεές που ακολούθησαν. Ο Βασίλης Τσιτσάνης ως απαράμιλλος ηδονικός μελωδιστής ονείρων και ο Μάρκος Βαμβακάρης ως φιλοσοφημένος πειθαρχικός δωρικός του ρυθμού, δημιούργησαν τον κορμό της λαϊκής μας συνείδησης στον ήχο και τις αισθήσεις...

Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συμμετέχει ερμηνεύοντας την "Αχάριστη" του Βασίλη Τσιτσάνη και ο σολίστας Θανάσης Πολυκανδριώτης συμμετέχει με το μπουζούκι του στο "Μινόρε της αυγής" του Σπύρου Περιστέρη και του Μίνωα Μάτσα.

Ο δίσκος συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι (Ελληνικά - Αγγλικά) με ένα μικρό πρόλογο του Νότη Μαυρουδή για τους δύο μεγάλους συνθέτες καθώς και ένα μικρό σχόλειο του Παναγιώτη Κουνάδη για τα δύο "τρομερά παιδιά" του ρεμπέτικου. Στο ίδιο βιβλιαράκι θα βρείτε σύντομα βιογραφικά του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάρκου Βαμβακάρη, του Νότη Μαυρουδή και του Παναγιώτη Μάργαρη. Καλή ακρόαση.

1 ΜΠΑΚΤΣΕ ΤΣΙΦΛΙΚΙ

2 ΤΑ ΜΑΤΟΚΛΑΔΑ ΣΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ

3 ΑΧΑΡΙΣΤΗ (Ερμηνεύει η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου)

4 ΡΙΞΕ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

5 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ

6 ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ (σόλο μπουζούκι ο Θανάσης Πολυκανδριώτης)

7 ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΕΣ - ΔΕΙΛΙΝΑ

8 ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΕΜΠΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ

9 ΑΧΑΡΙΣΤΗ

10 ΧΑΡΑΜΑΤΑ Η ΩΡΑ ΤΡΕΙΣ

11 ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΕΝΑ ΔΕΙΛΙΝΟ

12 ΚΑΡΑΒΟΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ

13 ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΩ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ "

Προσωπικά έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Προμηθευτείτε το .Αξίζει. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νότης Μαυρουδής συναντά την Αναστασία Μουτσάτσου στον Ιανό

Ο Νότης Μαυρουδής παρουσιάζει «Μια νύχτα στους αιώνες...» με την Αναστασία Μουτσάτσου και τον Παναγιώρη Μάργαρη, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 22.00, στο café του Βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24). Η μουσική παράσταση θα συνεχιστεί και τα Σάββατα Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2008 (εκτός από 19 Ιανουαρίου).

Μουσικές και τραγούδια στη διάρκεια του περάσματος του χρόνου.

Ο κιθαριστής και συνθέτης Νότης Μαυρουδής και η τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου, μαζί με τον κιθαριστή Παναγιώτη Μάργαρη, ενώνουν δυνάμεις και εμπειρίες, περπατώντας στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού και στα δικά τους «κομμάτια» ζωής.

Από την περίοδο του Νέου Κύματος, στην έντεχνη μπαλάντα και στις γοητευτικές ατμόσφαιρες σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα. Έτσι, τα τραγούδια πλέκονται με τα κιθαριστικά ντουέτα και με μουσικές της ψυχής...

Τα τραγούδια και οι μουσικές περιστρέφονται γύρω από την κοινή μνήμη τών ανθρώπων για «...μια νύχτα στους αιώνες», που είναι και ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζουν μαζί και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Ιανουαρίου 2008, από τη Lyra.

Είσοδος 10

Ελάχιστη κατανάλωση 10

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3217917 (7 203)

Αφιξη: 21.30

http://entertainment.flash.gr/music/releas.../12/27/23296id/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νέος δίσκος στην ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά "Cafe de l'art" από το Νότη Μαυρουδή και τον Παναγιώτη Μάργαρη.

Από το musical.gr

CAFE DEL L' ART (VI)

Στον έκτο κατά σειρά δίσκο φτάσαμε αισίως με τον Παναγιώτη Μάργαρη και η σκέψη μας στρέφεται στο κοινό που όλο και πυκνώνει γύρω από τη δισκογραφική προσπάθεια των cafe de l' art, με επίκεντρο τις δύο κλασικές κιθάρες και τους τρόπους διασκευής των κομματιών

Αυτή τη φορά η προσοχή μας επικεντρώνεται και πάλι στο διεθνές ρεπερτόριο, αφού μας δίνει τη δυνατότητα μιας πιο ελεύθερης οπτικής γύρω από τις διασκευές στις κιθάρες. Μελωδίες, μοτίβα, μουσικοί τρόποι, που κατάφεραν, με το πέρασμα του χρόνου, να κυριαρχήσουν στο κοινό αίσθημα σε παγκόσμια κλίμακα....

Εδώ, ξεχωρίζουν τρία τραγούδια με τρείς σπουδαίους ερμηνευτές. Η Σόνια Θεοδωρίδου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Νίκος Αλιάγας εισχωρούν με τις δικές τους αισθήσεις στο κιθαριστικό τοπίο, και μας χαρίζουν ευτυχισμένες στιγμέςμέσα από αυτήν τη συνεργασία. Ο καθένας, από το δικό του δρόμο και με τις δικές του δυνάμεις, δίνει άλλη διάσταση στα τραγούδια που διαλέξαμε (Νότης Μαυρουδής)

ΤΙΤΛΟΣ: CAFE DEL L' ART (VI)

Κατηγορία: ΕΝΤΕΧΝΟ - ΕΛΛ. ΣΥΝΘΕΤΕΣ

Ερμηνευτής: Ν.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ & Π.ΜΑΡΓΑΡΗΣ

Συνθέτης: ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, V. DE CRESCENZO, M.REBENNACK, D.Mac Claude, A.Le Pera, JOHN LENNON, PAUL McCARTNEY, J.Romeo, JACQUES BREL, S.WONDER, D.A.ROBLES, L.MORAIS, ASTOR PIAZZOLLA, DAVE BRUBECK

Συμμετοχές: ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ, ΣΟΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΛΙΑΓΑΣ

Εταιρεία: EROS MUSIC

Κυκλοφορία: 31/01/2008

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 LUNA ROSSA

2 LITANIE DES SAINTS

3 CORSICA - Χρήστος Θηβαίος & Χορωδία

4 POR UNA CABEZA

5 ELEANOR RIGBY

6 QUE HICISTE

7 NE ME QUITTE PAS - Νίκος Αλιάγας

8 I JUST CALLED TO SAY I LOVE YOU

9 EL CONDOR PASA

10 SODADE

11 YOUKALI - Σόνια Θεοδωρίδου

12 TAKE FIVE

13 BESAME MUCHO

14 LIBERTANGO

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...e=5202846670088

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ο Νότης Μαυρουδής συναντά την Αναστασία Μουτσάτσου στον Ιανό

Και το Δελτίο Τύπου:

http://www.e-orfeas.gr/content/view/325/228/

:razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το Musiccorner:

Μαυρουδής - Μάργαρης επιστρέφουν με ..."πάθος"!

Παρουσίασαν το νέο cd της σειράς "cafe de l' art"...

Έγινε χθες το μεσημέρι (5/3) στο cafe του βιβλιοπωλείου Ιανός η παρουσίαση του έκτου άλμπουμ της σειράς Cafe de l' art με τίτλο "Passion" των Νότη Μαυρουδή και Παναγιώτη Μάργαρη που κυκλοφορεί από την Eros Music, label της Εταιρείας Γενικών Εκδόσεων Α.Ε.

Την εκδήλωση προλόγισε η κα Έφη Κανελλοπούλου εκ μέρους της εταιρείας, μιλώντας για όλη την επιτυχία της σειράς Cafe de l' art των Ν. Μαυρουδή και Π. Μάργαρη, που αποτελείται από γνωστά μουσικά θέματα του διεθνούς ρεπερτορίου διασκευασμένα για δύο κιθάρες και που από το 1999 που κυκλοφόρησε το πρώτο cd μέχρι σήμερα που κυκλοφορεί το έκτο, όλα από την Eros, έχει αποκτήσει φανατικούς ακροατές.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαυρουδής μίλησε για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα των Cafe de l' art, "αθώα και ανυποψίαστα", από την ηχογράφηση κάποιων κομματιών διασκευασμένων για δύο κιθάρες που ο ίδιος και ο Π. Μάργαρης έπαιζαν σε συναυλίες τους, ηχογράφηση για ιδία ακρόαση και όχι με σκοπό την έκδοση κάποιου δίσκου. Τα 5 κομμάτια γίναν 6, 7 και τότε μπήκε η ιδέα για την έκδοση του πρώτου cd. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκδοση του πρώτου άλμπουμ διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και ήταν τόση η αποδοχή του κόσμου που η εταιρεία ζήτησε την έκδοση του δεύτερου. Έτσι φτάσαμε σήμερα στο έκτο άλμπουμ της σειράς! Όπως είπε ο Νότης Μαυρουδής, η επιλογή του υλικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Διαλέγουν τα κομμάτια με κριτήριο πρώτα να αρέσουν στους ίδιους, μετά να είναι γνωστά και αγαπητά στον κόσμο και τρίτον να μπορούν να προσαρμοστούν στον ήχο της κιθάρας. Επίσης σε κάθε δίσκο της σειράς, υπάρχουν δύο με τρία τραγούδια.

Συγκεκριμένα στο Passion από ένα τραγούδι ερμηνεύουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Νίκος Αλιάγας. Στην ερώτηση γιατί επέλεξε τον Νίκο Αλιάγα που δεν είναι επαγγελματίας τραγουδιστής, ο Νότης Μαυρουδής απάντησε πως διαλέγει ως ερμηνευτές ανθρώπους με πολύ έντονη εκφραστικότητα και δύναμη συναισθημάτων και έφερε σαν παράδειγμα τη συνεργασία του παλιότερα με τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γρηγόρη Ψαριανό και τη Νένα Μεντή. Είπε επίσης για τον συνεργάτη του Παναγιώτη Μάργαρη πως πλέον είναι σαν ένα σώμα, μια ψυχή, ένα μυαλό και πως είναι πολύ σημαντικό που τον περνάει τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην ηλικία γιατί αυτή η διαφορά λειτουργεί πολύ θετικά στο ντουέτο.

Στη συνέχεια ερμήνευσαν από το άλμπουμ τα κομμάτια Por una cabeza του C. Gardel, το Libertango του Astor Piazzola και μαζί με την Σόνια Θεοδωρίδου το Youkali του Kurt Weill σε μια συγκλονιστική ερμηνεία που καταχειροκροτήθηκε. Η Σόνια Θεοδωρίδου είπε για τη μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχει σε αυτή τη δουλειά γιατί ο Νότης Μαυρουδής είναι παλιός έρωτας - μουσικά φυσικά (!), όπως διευκρίνησε χαριτολογώντας και ο Νότης Μαυρουδής είπε πως η τιμή και η χαρά είναι δική τους, να συνεργάζονται με μία τόσο σπουδαία ερμηνεύτρια παγκόσμιου βεληνεκούς.

Ανάμεσα στους παρευβρισκομένους ήταν ο Γιώργος Χρονάς, ο Γιώργος Μονεμβασίτης, η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Γιώργος Σταυριανός, η Μαρία Λούκα, ο Δημήτρης Οικονομάκης, ο Γιώργης Χριστοδούλου κ.ά.

http://www.musiccorner.gr/news/events/08/m...udis/index.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Μια νύχτα στους αιώνες"

Η Αναστασία Μουτσάτσου σε τραγούδια του Νότη Μαυρουδή.

Από το Musical.gr

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ

Η Αναστασία Μουτσάτσου ερμηνεύει 16 τραγούδια του Νότη Μαυρουδή

Πρόκειται για τραγούδια γνωστά αλλά και κάποια σπάνια, που η Μουτσάτσου ερμηνεύει με εσωτερικότητα και αισθαντικότητα, δίνοντάς τους μια νέα πνοή.

Δεκαέξι τραγούδια σε στίχους των:Τάσου Σαμαρτζή, Γιάννη Κακουλίδη, Αλκη Αλκαίου, Ακου Δασκαλόπουλου, Αλκη Χριστοφέλλη, Γιώργου Κορδέλα και Μάνου Χατζιδάκι (ποίημα)

Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός.

Επαιξαν οι μουσικοί: Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης: κιθάρες, Σοφία Μαυρογεννίδου: φλάουτο, Σταύρος Καβαλλιεράτος: κοντραμπάσο, Μιχάλης Νικολούδης: μαντόλες & μαντολίνο, Λευκή Κολοβού: τσέλο, Γιώργος Κατσάνος: βιμπραντονεόν & κλαβιέτα, Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι - μπαγλαμά - τζουρά, Μάνος Αβαράκης: φυσαρμόνικα, Γιάννης Ιωάννου: πιάνο.

Ενορχήστρωση - Διεύθυνση ορχήστρας: Νότης Μαυρουδής

A/A ΤΙΤΛΟΣ

1 ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ

2 ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ

3 ΦΩΝΑΞΕ ΜΕ

4 ΙΣΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ (β' φωνή Παντελής Θαλασσινός)

5 ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΕΣΕ

6 ΕΙΝ' ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ

7 ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

8 ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ Η ΝΥΧΤΑ

9 ΕΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΝ

10 ΕΡΩΤΙΚΟ (Δέσε μου τα δυο σου χέρια)

11 ΚΡΙΣΗ

12 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ

13 ΛΑΒΩΜΑΤΙΑ

14 ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΙΟΜΑ

15 Η ΩΡΑΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ

16 ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (β' φωνή Παντελής Θαλασσινός)

http://www.musical.gr/cddetails.php?gui_la...483762757&cat=2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προχτές "ανακάλυψα" το επίσημο site του Νότη Μαυδουδή!

Ρίξτε μια ματιά :mad:

http://www.mavroudis.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Νοτης Μαυρουδης αυριο καλεσμενος στο Δευτερο,2 με 3 το μεσημερι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρουσίαση των δίσκων Cafe de l' art Vi - Passion και Μια νύχτα στους αιώνες, από τον Ορφέα...

Και κάτι άλλο...

Ο Νοτης Μαυρουδης αυριο *(Τετάρτη 16/4/2008) καλεσμενος στο Δευτερο,2 με 3 το μεσημερι.

Έγραψε κανείς αυτή την εκπομπή; :D Πέρασα τώρα τη δική μου εγγραφή στον υπολογιστή, αλλά έχει τα χάλια της! (παράσιτα) :razz: ’σε που μου κόπηκε λίγο στην πλευρά και στο τέλος της κασέτας... Εμ, εγγραφές της προκοπής από 77 χιλιόμετρα (σχήμα λόγου) δεν γίνονται! B)

Και αφού μιλάμε για εκπομπές, μήπως έχει κανείς οποιαδήποτε άλλη εκπομπή (ραδιόφωνο-τηλεόραση), συναυλία κλπ. με την Νότη Μαυρουδή; :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευχαριστώ Θάνο! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι άλλη συνέντευξη του Νότη Μαυρουδή, που είναι και η πρώτη μου συνέντευξη. :huh::huh::D

http://www.e-orfeas.gr/content/view/658/197/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προχτές (Δευτέρα) πηγα στη συναυλία του Νότη Μαυρουδή στο Βεάκειο. Με μια λέξη, ήταν συναυλιάρα! Έπαιζαν κιθάρα ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης, φυσαρμόνικες ο Μάνος Αβαράκης, πιάνο ο Τάκης Φαραζής και τραγουδούσαν η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τραγούδια του Νότη Μαυρουδή και του Μάνου Χατζιδάκι. Καταπληκτική συναυλία! Τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα:

Κονσέρτο (2 κιθάρες)

Αναστασία Μουτσάτσου:

Κρίση

Ήταν μεγάλη η νύχτα

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια

Λαβωματιά

Λαϊκό βαλσάκι (2 κιθάρες)

Φώναξέ με αγάπη

Κάθε μια νύχτα

Ζωές από μετάξι

Πρωινό τσιγάρο

’κρη δεν έχει ο ουρανός

Κεμάλ (2 κιθάρες)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας:

Με την πρώτη σταγόνα της βροχής

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης

Ο Ιρλανδός και ο Ιουδαίος

Θάλασσα πλατειά

Ναύτη γερο-ναύτη

Top Kapi (2 κιθάρες)

Ο Έκτορας και η Ανδρομάχη

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Αναστασία Μουτσάτσου:

Τα λιανοτράγουδα

Μη τον ρωτάς τον ουρανό

Η κυρά

Είμ' αητός χωρίς φτερά

Αγάπη που 'γινες δίκοπο μαχαίρι

Ανκόρ:

Οδός ονείρων

Όσοι δεν έχετε πάει ακόμα να τους ακούσετε, μην το αφήσετε, είναι υπέροχοι και θά'ναι πραγματικά κρίμα! Τώρα το καλοκαίρι οι Μαυρουδής-Μουτσάτσου-Μάργαρης θα κάνουν περιοδεία σε:

25/7 Σαλαμίνα

29/7 Ανώγεια

30/7 Χίος

2/8 Μήλος

7/8 Αττικό άλσος

8/8 Γρεβενά

16/8 Σάμος

18/8 Μεγάλο πεύκο

19/8 Τήνος (με Μαχαιρίτσα)

23/8 Δημητσάνα

3/9 ’γιοι Ανάργυροι

4/9 Νέα Σμύρνη

19/9 Κύθηρα

Share this post


Link to post
Share on other sites

...και μερικές φωτογραφίες από την παράσταση του Βεακείου για μια ιδεά :music::music:

Μουτσάτσου-Μαυρουδής-Αβαράκης-Μάργαρης

Μουτσάτσου-Μαυρουδής-Αβαράκης-Μάργαρης (2)

Μαυρουδής-Αβαράκης-Μάργαρης

Μαχαιρίτσας-Μαυρουδής-Αβαράκης-Μάργαρης

Μαχαιρίτσας-Μουτσάτσου-Μαυρουδής-Αβαράκης-Μάργαρης(πίσω από το Μαχαιρίτσα φαίνεται λίγο ο πιανίστας ο Τάκης Φαραζής)

Εξαιρετική συναυλία όντως.Και η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ερμήνευσαν πολύ όμορφα τα τραγούδια.Ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και θετική ταυτόχρονα μου έκανε ότι άκουσα το Μαχαιρίτσα να ερμηνεύει Χατζιδάκι.Όσο για τα ορχηστικά που ακόυστηκαν με 2 κιθάρες του Μαυρουδή-Μάργαρη(σε κάποια κομμάτια συνόδευε και με τη φυσαρμονικά του ο Αβαράκης) ότι και να πούμε είναι λίγο.Οι άνθρωποι έχουνε ξεφύγει πραγματικά.Χαιρόσουν που τους άκουγες.. :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ' ό,τι είδα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα της περιοδείας, το οποίο θα είναι:

Χίος 30 Ιουλίου 2008 (δηλαδή σήμερα)

Μήλος 2 Αυγούστου 2008

Σαλαμίνα 5 Αυγούστου 2008

Αττικό ’λσος 7 Αυγούστου 2008

Γρεβενά 8 Αυγούστου 2008

Σάμος - 16 Αυγούστου 2008

Τήνος 19 Αυγούστου 2008 (με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα)

Δημητσάνα 23 Αυγούστου 2008

’γιοι Ανάργυροι 3 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα Σμύρνη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Μηλιές Πηλίου 10 Σεπτεμβρίου 2008

Κύθηρα 19 Σεπτεμβρίου 2008

επίσης, ο Νότης Μαυρουδής, στη συνέντευξη που κάναμε για τον 'Ορφέα", μού είπε ότι το Νοέμβριο θα πάνε Κύπρο. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω σχετικά με ημερομηνίες κλπ. Θα μάθουμε πάντως. :razz:

Νίκο, ευχαριστώ για τις φωτογραφίες! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χρύσα, πολύ ωραία η συνέντευξη σου στον Νότη Μαυρουδή!! Πολλά συγχαρητήρια!! :music:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια σχετικά με τη συνέντευξη :wow::)

Οι Μαυρουδής-Μουτσάτσου-Μάργαρης θα εμφανιστούν στο Μετρό για 6 παραστάσεις (3 Παρασκευοσάββατα):

17-18 Οκτωβρίου, 24-25 Οκτωβρίου & 31 Οκτ.-1 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα θα έχει τραγούδια του Μαυρουδή και του Χατζιδάκι.

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυκλοφόρησε σε επανέκδοση ο δίσκος "Ζωγραφιές απ' το Θεόφιλο"! :razz: Είναι Remaster, και το εξώφυλλο είναι διαφορετικό απ' της πρώτης έκδοσης. Δεν ξέρω περισσότερα για το βιβλιαράκι κλπ.

http://www.musical.gr/cddetails.php?CD_cod...483765277&cat=2

Επίσης, το Δελτίο Τύπου για τις παραστάσεις που γράφω παραπάνω:

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

«ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ» ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο συνθέτης και κιθαρίστας Νότης Μαυρουδής, η μοναδική ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και ο μουσικός και κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης συναντούν στο Μετρό τον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι.

Στο Μετρό από τις 17 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο σας περιμένει μια παράσταση όπου θα πρυτανεύουν οι κλασικές κιθάρες και πρωτοστατεί η γυναικεία φωνή, μια παράσταση που προσφέρεται για ακρόαση με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Νότη Μαυρουδή αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Η ενασχόληση του Νότη Μαυρουδή με τον Μάνο Χατζιδάκι ξεκινά εδώ και πολλά χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις του μεγάλου συνθέτη, όπως επίσης έχει μελοποιήσει και ηχογραφήσει ποιήματά του στο άλμπουμ «Το παιδί της γης».

Η Αναστασία Μουτσάτσου είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια της οποίας η χαρακτηριστική φωνή αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει στις μελωδίες που τόσο αγαπήσαμε.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης, συνοδοιπόρος του Νότη Μαυρουδή στη δισκογραφική σειρά Café de l art, που αποτελείται από πέντε συνολικά δίσκους για ντουέτο κιθάρας, δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη μουσική συνάντηση.

Μαζί τους ο Μάνος Αβαράκης στις φυσαρμόνικες και στις φλογέρες.

Μια μουσική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή Μετρό!

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά, οι παραστάσεις είναι καταπληκτικές!!!!! :music::music: :music: Είναι όλοι τέλειοι!!

Τα τραγούδια που ακούστηκαν στις 2 πρώτες παραστάσεις είναι τα παρακάτω:

Τρίτη 14/10 (βραδιά Δίεση 101,3)

Litanie des Saints (L. Gottschalk, M. Rebennack)

Η μικρή Ραλλού (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Το μήλο (Νότης Μαυρουδής, Ηλίας Πετρόπουλος)

Φώναξέ με (Νότης Μαυρουδής, ’κος Δασκαλόπουλος)

Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκη Καμπά)

Tango to Evora (Lorena McKenitt)

Θάλασσα πλατειά (Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Ρούσσος)

Είν αβάσταχτο να φεύγεις (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Dust in the wind (Kansas)

Πριν το τέλος (L. Battisti-Mogol, Λίνα Νικολακοπούλου)

Πόσο σε θέλω (Τερμίτες, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος)

Μανούλα μου (Μάνος Χατζιδάκις, Ιάκωβος Καμπανέλλης)

Top Kapi (Μάνος Χατζιδάκις)

Ζωές από μετάξι (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

’κρη δεν έχει ο ουρανός (Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Κακουλίδης)

El Condor pasa (D. A. Robles)

Χάρτινο το φεγγαράκι (Μάνος Χατζιδάκις)

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Αγάπη μέσα στην καρδιά (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Πρωινό τσιγάρο (Νότης Μαυρουδής, ’λκης Αλκαίος)

Μην τον ρωτάς τον ουρανό (Μάνος Χατζιδάκις, Ι. Ιωαννίδης)

Οδός ονείρων (Μάνος Χατζιδάκις)

Παρασκευή 17/10

Α Μέρος

Litanie des Saints (L. Gottschalk, M. Rebennack)

Είν αβάσταχτο να φεύγεις (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Το μήλο (Νότης Μαυρουδής, Ηλίας Πετρόπουλος)

Σχέδιο για ένα δημοτικό τραγούδι (Νότης Μαυρουδής, Μάνος Χατζιδάκις)

Κάθε μια νύχτα (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Tango to Evora (Lorena McKenitt)

Φώναξέ με (Νότης Μαυρουδής, ’κος Δασκαλόπουλος)

Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκη Καμπά)

Θάλασσα πλατειά (Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Ρούσσος)

Θέατρο σκιών - Ο Καραγκιόζης (Ανώνυμου από τα Τατάβλα Σμύρνης)

Τα στεφάνια (Νότης Μαυρουδής, Ηλίας Πετρόπουλος)

Τσάμικος (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Μανούλα μου (Μάνος Χατζιδάκις, Ιάκωβος Καμπανέλλης)

Πρωινό τσιγάρο (Νότης Μαυρουδής, ’λκης Αλκαίος)

El Condor pasa (D. A. Robles)

Β Μέρος

Το βαλς του γάμου (Ελένη Καραΐνδρου)

Ζωές από μετάξι (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

’κρη δεν έχει ο ουρανός (Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Κακουλίδης)

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Νύχτωσε νύχτα (Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας)

Πριν το τέλος (L. Battisti-Mogol, Λίνα Νικολακοπούλου)

Πόσο σε θέλω (Τερμίτες, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος)

Top Kapi (Μάνος Χατζιδάκις)

Χάρτινο το φεγγαράκι (Μάνος Χατζιδάκις)

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Είμ αητός χωρίς φτερά (Μάνος Χατζιδάκις, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου)

Μην τον ρωτάς τον ουρανό (Μάνος Χατζιδάκις, Ι. Ιωαννίδης)

Οδός ονείρων (Μάνος Χατζιδάκις)

Ανκόρ:

Τζιβαέρι (Παραδοσιακό)

Θα σταθώ στα τραγούδια με τα οποία ξετρελάθηκα!

Η Αναστασία Μουτσάτσου λέει θεϊκά!! το "Μανούλα μου" του Μάνου Χατζιδάκι, μιλάμε για μία απίστευτα τρυφερή ερμηνεία!! Επίσης, στις 17/10 έκανε έναν καταπληκτικό αμανέ στα "Στεφάνια"! Εννοείται ότι όλα τα τραγούδια τα λέει τέλεια!! Επίσης: ο Νότης Μαυρουδής και ο Παναγιώτης Μάργαρης, ειδικά στο "Top kapi" αλλά και στον "Καραγκιόζη" πραγματικά "ζωγραφίζουν"!!! Τα έχουν απογειώσει τα κομμάτια!!! Επίσης ο Μάνος Αβαράκης κάνει ένα καταπληκτικό σόλο με τη φυσαρμόνικά του στο "Πόσο σε θέλω"!! Τί να πρωτοπώ!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτή η μαγεία!!

Μένουν άλλες 4 παραστάσεις (24,25,31 Οκτ. & 1 Νοε.). Προλάβετε!!!!!

Περισσότερα, όταν ... "συνέλθουμε"... :):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι παραστάσεις τελικά θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Νοεμβρίου (τελευταία παράσταση Σάββατο 29/11)! B)

*Διόρθωση Νο.1: παραπάνω έγραψα ότι οι στίχοι του "Είν' αβάσταχτο να φεύγεις" είναι του Τάσου Σαμαρτζή, ενώ είναι του ’κου Δασκαλόπουλου!

*Διόρθωση Νο.2: για τους στίχους του "Ήρθε βοριάς ήρθε νοτιάς" κοίταξα στο stixoi.info και κατά λάθος αντί να γράψω τον Γιάγκο Αραβαντινό που είναι ο στιχουργός, έγραψα τη Νίκη Καμπά που το πρωτοερμήνευσε(!)

...και συνεχίζω με το Σάββατο 25/10...

Α' Μέρος

Litanie des Saints (L. Gottschalk, M. Rebennack)

Είν' αβάσταχτο να φεύγεις (Νότης Μαυρουδής, ’κος Δασκαλόπουλος)

Κρίση (Νότης Μαυρουδής, Μάνος Χατζιδάκις)

Το μήλο (Νότης Μαυρουδής, Ηλίας Πετρόπουλος)

Κάθε μια νύχτα (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Tango to Evora (Loreena McKennitt)

Φώναξέ με (Νότης Μαυρουδής, ’κος Δασκαλόπουλος)

Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς (Μάνος Χατζιδάκις, Γιάγκος Αραβαντινός)

Θάλασσα πλατειά (Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Ρούσσος)

Θέατρο σκιών - Ο καραγκιόζης (Ανώνυμου από τα Ταταύλα Σμύρνης)

Τσάμικος (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Μανούλα μου (Μάνος Χατζιδάκις, Ιάκωβος Καμπανέλλης)

Πρωινό τσιγάρο (Νότης Μαυρουδής, ’λκης Αλκαίος)

El condor pasa (D. A. Robles)

Β' Μέρος

Ξημερώνει και βραδιάζει (Βασίλης Τσιτσάνης)

Ζωές από μετάξι (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

’κρη δεν έχει ο ουρανός (Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Κακουλίδης)

Ο εφιάλτης της Περσεφόνης (Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος)

Πέρασε η μπόρα (Νίκος Ζιώγαλας)

Πριν το τέλος (L. Battisti-Mogol, Λίνα Νικολακοπούλου)

Πόσο σε θέλω (Τερμίτες, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος)

Top kapi (Μάνος Χατζιδάκις)

Χάρτινο το φεγγαράκι (Μάνος Χατζιδάκις)

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Νότης Μαυρουδής, Τάσος Σαμαρτζής)

Είμ' αητός χωρίς φτερά (Μάνος Χατζιδάκις, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου)

Μη τον ρωτάς τον ουρανό (Μάνος Χατζιδάκις, Ι. Ιωαννίδης)

Οδός ονείρων (Μάνος Χατζιδάκις)

Encore

Τζιβαέρι (Παραδοσιακό)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...