Sign in to follow this  
Followers 0
Geske

Λίνα Νικολακοπούλου

34 posts in this topic

Από το Βήμα:

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?...4664&m=C05&aa=1

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λίνα Νικολακοπούλου

"Οταν κάνω εκπτώσεις είμαι άχρηστη"

Δίνει την πρώτη συναυλία στην Αθήνα με επίκεντρο την ίδια και τη δουλειά της. Εγραψε τραγούδια που άλλαξαν το τοπίο, αλλά σήμερα ομολογεί τις φθορές και δηλώνει την πρόθεσή της να βγει ξανά μάχιμη

Είναι 25 χρόνια στο τραγούδι, πρωταγωνίστρια, με δύσκολες νίκες και περήφανες ήττες. Δεν σκέφτηκε ποτέ να διοργανώσει μια συναυλία-αφιέρωμα στη δουλειά της, αν και πριν από 15 χρόνια διοργάνωνε η ίδια την επικοινωνία της δισκογραφίας της με τη νυχτερινή Αθήνα. Δεν της αρέσουν αυτές οι τιμές γιατί αισθάνεται πολύ νέα ακόμη. Στο μυαλό της τα αφιερώματα έχουν συνδεθεί με το πέρας μιας διαδρομής. Την ταράζει μια τέτοια λογική γιατί μοιάζει σαν να έχει κάποιος τελειώσει. Δεν έχει την αγωνία του ανθρώπου να κάνει κάτι για τον εαυτό του. Γι' αυτό όταν της ζητήθηκε η συνδρομή σε έναν φιλανθρωπικό σκοπό δεν είχε ενδοιασμούς - να συμμετάσχει σε ένα τετραήμερο πολιτισμού της διαφορετικότητας με τίτλο «Heart» -, το ένιωσε τιμή και χρέος. Ετσι, μάζεψε αυτούς που ήθελαν και μπορούσαν, ερμηνευτές και συνθέτες, και είναι έτοιμη να δώσει την πρώτη της συναυλία στην Αθήνα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρίες. «Είναι μια ευκαιρία συνάντησης μιας ιδιαίτερης ομάδας ανθρώπων και του απόλυτου δικαιώματος να έχουν καθρέφτη την τέχνη. Ετσι κι αλλιώς με κέντρο τον άνθρωπο γράφω, για αναπηρίες που έχουν προκύψει από ερωτικές δυσκολίες ή από την απελπισία κάποιου όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Τους ευχαριστώ που διάλεξαν εμένα γιατί θα μπορούσαν να διάλεγαν άλλους δέκα που να κόψουν εισιτήρια» επισημαίνει.

Αρχή της νέας χρονιάς, αλλά οι απολογισμοί για τη Νικολακοπούλου έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια. Τόσο διαρκεί η προσπάθεια ταξινόμησης και κριτικής των πεπραγμένων της. Ενδιαμέσως είχε ένα σπουδαίο διάλειμμα, την ενασχόλησή της με την ομάδα προετοιμασίας των τελετών των Ολυμπιακών Αγώνων, και αυτό την αποσυμπίεσε από πολλά άλλα. Συνέβη τη στιγμή που έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος κι εκείνη τραβήχτηκε να δει τι θέλει να κάνει και τι έχει ξεχάσει να κάνει.

- H τελετή λήξης άνοιξε πολλές κουβέντες. Υπήρξε δυσαρέσκεια για την επιλογή των τραγουδιστών. Για το ότι η «παραλία» ήταν παρούσα σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Σας άρεσε;

«Οχι! Κατ' αρχήν αυτό που έγινε δεν μου είπε τίποτε σε σχέση με το αράδιασμα των τραγουδιών, πλην όμως δεν ξεχνώ ότι επί μέρους κομμάτια κοινού έχουν χαρεί στην ώρα του το καθένα από αυτά τα τραγούδια. Το ότι έγινε ένα πάρτι που έμοιαζε λίγο ρεφενέ δεν με άγχωσε, γιατί έδειξε την πραγματικότητα των τελευταίων ετών. Εκείνη την ύστατη ώρα φτάσαμε να είμαστε υποκριτές και να λέμε "τι είναι αυτά, γιατί όλοι αυτοί μαζί;". Δηλαδή, όταν τους βλέπαμε χώρια ήταν ωραίοι; Μην είμαστε τόσο συντηρητικοί. Το ζήτημα είναι αυτοί τι νιώσανε. Εγινε ευκαιρία αυτό το αγώνισμα να τους ανοίξει άλλους ορίζοντες; Οχι! Εκεί θα μείνω. H υγεία του κοινού ήταν ότι στενοχωρήθηκε με αυτή την τελετή. Αν την είχαν κάνει λαχείο, δεν θα κάναμε τώρα αυτή την κουβέντα. Εστω και με αρνητικό τρόπο βγήκε το αίτημά τους. H τελετή έναρξης ήταν για καμάρι. Αρα το αίτημα του κοινού είναι υψηλό».

- Και μετά ασχοληθήκατε με το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Ποιος ο λόγος ύπαρξής του; Συνέβη κάτι σοβαρό που μας διαφεύγει;

«Ο θεσμός έχει σημασία. Οταν πρωτοεδραιώνεις έναν θεσμό περιμένεις αυτόν που θα έρθει. Εσύ οικοδομείς τον χώρο το ποιοι θα έρθουν, αν έχουν ταλέντο, δεν το γνωρίζεις. Τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να ξεπηδήσει φυσιολογικά, ελεύθερα, κανένας άνθρωπος από το κοινό. Πρέπει να περάσει από το "Fame story"... Οταν όλο το σύστημα νοσεί, θεωρώ σπουδαίο να υπάρχει ένα βήμα. Χρειάζεται μία τριετία για να δείξει αν αυτό το βήμα έχει λόγο ύπαρξης».

- Το υλικό σάς άρεσε;

«Δεν ήταν συνταρακτικό. Κοιτάζω όμως πάντα τι κερδίζεται. Τρία τραγούδια μού άρεσαν και η Ευσταθία. Οταν δεν υπάρχουν οι υποδομές, υπολογίζεις στο θαύμα. Ο ταλαντούχος άνθρωπος θα ξεφυτρώσει όπου κι αν είναι και θα βγει μπροστά. Είναι άσχημο όμως η πολιτεία να μη δημιουργεί ένα κανάλι επικοινωνιακό - και αυτό σήμερα είναι η τηλεόραση - που να δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να παρουσιαστούν. Το θέμα είναι να υπάρχει και η άλλη φωνή. Μαζί με το πρόσκαιρο ή το εύκολο να μπορεί να υπάρχει και το άλλο. Αυτό είναι για μένα η ισορροπία στην πολυμορφική κοινωνία μας. Αν αυτή η πόρτα κλείσει, δεν ξανανοίγει παρά μόνο με επανάσταση. Αν όλοι βολευτούμε με τα αθλητικά παπούτσια, δεν ξαναβάζουμε σκαρπίνι».

- H δισκογραφία πλέον χρειάζεται έναν δημιουργό με προσωπικότητα σαν τη δική σας; H εποχή καταναλώνει ό,τι καταλαβαίνει, τα βαθιά νοήματα τη δυσκολεύουν.

«Αν ρωτήσουμε τον κόσμο, θα είναι αμήχανος να απαντήσει. Αν όμως παράξει αυτός ο δημιουργός, τότε χαίρεται ο κόσμος. Αυτό που μπορεί να κάνει η νέα γενιά, η ταλαντούχα και ορμητική, είναι να ξαναφέρει τη διαφορετικότητα που είναι η προσωπικότητα του δημιουργού μέσα στο νόμισμα. Κι εμείς όταν πρωτοβγήκαμε με τον Κραουνάκη μάς ανέχονταν επειδή πουλάγαμε. Το τραγούδι το καινούργιο και το αυθεντικό σαν αίσθημα όταν έρχεται είναι ανίκητο. Κάθε φορά που θα βγαίνει ένα πλάσμα που θα λέει με ταλέντο αυτό που έχει μέσα του θα αναγνωρίζεται».

- Ο λόγος σας - ελλειπτικός, μινιμαλιστικός, αφαιρετικός, απολύτως προσωπικός - έγινε μόδα, αλλά δεν είναι πια. Κάνατε σχολή και προσπάθησαν πολλοί να σας αντιγράψουν. Από το '85 ως το '97 είχατε το ένα σουξέ μετά το άλλο. Πώς το διαχειρίζεστε όλο αυτό σήμερα που δεν δείχνετε την ίδια δημιουργικότητα;

«Νιώθω τυχερή που έζησα καλύτερες εποχές. Την ώρα που έδινα τη μάχη μου με τους μεγαλύτερους δημιουργούς ήθελα να πω τα δικά μου. Και τα είπα. Ημουν η ορμή μου και είχα και μεγάλο απόθεμα προτού με χτυπήσουν ή προσπαθήσουν να με λογοκρίνουν - τα πράγματα και οι μηχανισμοί, όχι οι άνθρωποι μόνο. Αυτή τη στιγμή έχω τη μαστοριά μου, αλλά η γλώσσα είναι κάτι ζωντανό. Δεν την έχεις στο χέρι για πάντα. Θα κοιτάξω να πω πράγματα. Και έχω να πω - ακόμη και με άλλη γλώσσα. Υφιστάμεθα όλοι φθορές που πρέπει να επιδιορθώσουμε. Είναι πολλαπλό το αγώνισμα του καθενός μας».

- Τι σας κούρασε;

«Κατ' αρχάς έβλεπα πως τα μεγάλα αποτελέσματα απαιτούσαν συνεχώς παραγωγή. Αυτό είναι απάνθρωπο. Δεν μπορούσα να βιάσω πια τον εαυτό μου. Για να έχω απόθεμα έπρεπε να ξεκουραστώ. Ή να μου επιτρέψουν τα ενδιάμεσα, από τη συνεχόμενη επιτυχία, βήματά μου να είναι πιο πειραματικά. Χρειαζόταν να πειραματιστώ σε μικρότερη κλίμακα».

- Εκτός από τις πειραματικές κινήσεις («Υδρόγειες σφαίρες»), κάνατε και συμβιβασμούς ή λάθη;

«Κατάλαβα κάτι με τα χρόνια: Εγώ δεν αγαπήθηκα για την κανονικότητά μου. Αγαπήθηκα για την απόλυτα προσωπική μου γραφή. Αρα τις φορές που είμαι αδύναμη και δεν την ακολουθώ, έχω την ταπεινότητα να βγω και με το κανονικό μου ένδυμα. Θέλω όμως να συνεχίσω να είμαι ζωντανή, να ξαναδοκιμάσω την εξόρυξη του εσωτερικού μου κόσμου. Εγώ συντρίβομαι μόνη μου όταν δεν μπορώ να είμαι σπουδαία. Δεν χρειάζεται να μου το πει ο άλλος, αλλά επίσης δεν ντρέπομαι που δεν μπορώ».

- Συνδεθήκατε πολύ με δύο συνθέτες, τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Νίκο Αντύπα. Πώς βλέπετε το μέλλον σας; Με κάποιον τρίτο;...

«Βοηθάει πολύ ο ενθουσιασμός και η έλξη δύο δημιουργών, γιατί γίνεται ανώδυνος ο τοκετός. Να συνεννοούνται τα ταλέντα. Κουραστήκαμε κάποιοι άνθρωποι που κρατούσαμε πολύ καιρό το τιμόνι και αποφασίσαμε να ξεκουραστούμε κάνοντας ο καθένας κάτι δικό του. Χρειάζεται να πας λίγο πίσω και ενδιάμεσα να ψάξεις. Πάντα αναζητάω και την ίδια ώρα θέλω και κάποιος να με αναζητήσει. Οπως εγώ εκπέμπω, να μου απαντήσουν σ' αυτό το σήμα. Δεν είναι τόσο απλά όπως τα λέμε. Μπορεί να καθήσεις στο παγκάκι, να περιμένεις ώρες και να μην έρθει άνθρωπος...».

- H επανασύνδεσή σας με τον Κραουνάκη (CD «Ισόβια» με τον Μανώλη Μητσιά) διέψευσε τις μεγάλες προσδοκίες. Δεν ήταν μια βροντερή επανασύνδεση.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Μητσιάς έγινε καταλύτης ώστε να συναντηθούμε. Γιατί όσο πιο μεγάλα πράγματα έχεις κάνει τόσο πιο πολύ φοβάσαι την επανασύνδεση. Είχα πολλή χαρά που γινόταν αυτός ο δίσκος και, αν εξαιρέσει κανείς τη βροντερή αναμονή, τα τραγούδια ήταν ωραία. Είχαν τη θέρμη του εναγκαλισμού, σαν να πήρα τον Σταμάτη αγκαλιά. Δεν έχουν τον ερωτικό χορό των δύο δημιουργών... Δεν έχουν τη μεγάλη στιγμή μας, αλλά η μεγάλη στιγμή, αν είναι να έρθει, είναι πιο εύκολο να έρθει τώρα, μετά απ' αυτό το πρώτο ραντεβού».

- Τελευταία έχουν πέσει τα φράγματα και συνεργάζονται καλλιτέχνες διαφορετικών συχνοτήτων. Το κάνατε και εσείς. Πώς το αποτιμάτε;

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ανάγκη το "από 'δώ". H φυσική τους συνθήκη είναι η άλλη πλευρά. Εγώ έχω την ευθύνη που τους ξεβόλεψα. Το λάθος μου είναι που δεν επιμένω στα απόλυτα κείμενά μου. Οταν πηγαίνω κοντά τους, χάνουμε και οι δύο. Αλλά τέρπομαι από το τάλαντο του άλλου και μπορεί να λιγοστέψω τον εαυτό μου για να υπηρετηθεί κάτι κοινό. Αμ δεν είναι κοινό αυτό! Εκείνος το κάνει τέλεια όταν είναι ο εαυτός του και εγώ επίσης, όταν κάτι έχω να πω. Οταν κάνω εκπτώσεις είμαι άχρηστη. Οποτε συναντιόμαστε, να συναντιόμαστε καθαρόαιμα προς τη μια ή την άλλη πλευρά».

- Βάσει όλων αυτών δεν θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τον Γιώργο Θεοφάνους, π.χ.;

«Δεν χρειάζεται. Αυτό που χρειάζομαι είναι να σεβαστώ τον εαυτό μου και αυτό που κουβαλάω, σαν αίσθημα, να το πω καλά. Αυτό είναι το μόνο μέλημά μου. Δεν έχω τόση δίψα ώστε να πάρω μια βίζα πλασματική. Τυχαίνει να αντέχω ακόμη. Δεν έχω το νέο 100% μου. Περιμένω να το φτάσω, όμως, και προπονούμαι για αυτό. Εχω ξεκινήσει να γράφω».

H συναυλία με τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη» θα δοθεί μεθαύριο Τρίτη 17/1 στην «Ιερά Οδό» στο Γκάζι. Συμμετέχουν οι συνθέτες N. Αντύπας, Στ. Κραουνάκης, A. Μιτζέλος, Γ. Σπάθας και οι ερμηνευτές Χρ. Αηδονίδης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Ηρώ, B. Λέκκας, M. Μητσιάς, B. Παπακωνσταντίνου, Σπείρα-Σπείρα, Τρίφωνο, Γ. Χριστοδούλου.

ANNA ΒΛΑΒΙΑΝΟΥ

Το ΒΗΜΑ, 15/01/2006 , Σελ.: C05

Κωδικός άρθρου: B14664C051

ID: 274834

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και γιατί κάνω το κόπο να το ψάξω, αφού δεν μπορώ να πάω :wow::D:D:wow::wow:

http://www.athinorama.gr/music/data/categories/default.asp?id=19

Αθηνόραμα

Μουσική

ΤΡΙΤΗ 17/1

ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διάσημοι καλεσμένοι ερμηνεύουν αφιλοκερδώς τις πιο γνωστές επιτυχίες της στιχουργού σε μια συναυλία αφιερωμένη στα ΑμεΑ, κλείνοντας το 4ήμερο πολιτισμού της διαφορετικότητας «Heart». Συμμετέχουν: Στ. Κραουνάκης, Ελ. Αρβανιτάκη, Δ. Γαλάνη, Χρ. Αηδονίδης, Μ. Μητσιάς, Β. Παπακωνσταντίνου, Ηρώ κ.ά.

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ Ιερά Οδός 18-20 , 210-3428272-6.

Στις 9 μ.μ. Εισιτ.: 25,00, 20,00. Προπωλήσεις: Metropolis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ωραία θα ήταν... αν μέχρι τότε μου έχει πέσει ο πυρετός απ' το 38...

Αλήθεια πώς και δεν θα είναι και η Πρωτοψάλτη που έχει πει τόσα της Νικολακοπούλου? :wow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διάσημοι καλεσμένοι ερμηνεύουν αφιλοκερδώς τις πιο γνωστές επιτυχίες της στιχουργού σε μια συναυλία αφιερωμένη στα ΑμεΑ, κλείνοντας το 4ήμερο πολιτισμού της διαφορετικότητας «Heart». Συμμετέχουν: Στ. Κραουνάκης, Ελ. Αρβανιτάκη, Δ. Γαλάνη, Χρ. Αηδονίδης, Μ. Μητσιάς, Β. Παπακωνσταντίνου, Ηρώ κ.ά.

Στο σημερινό έχει γούστο η Λίνα Νικολακοπούλου, που ήταν καλεσμένη, είπε πως αντίστοιχη συναυλία, για τους ίδιους σκοπούς, θα γίνει το καλοκαίρι στο "Θέατρο Γης" της Θεσσαλονίκης

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διάσημοι καλεσμένοι ερμηνεύουν αφιλοκερδώς τις πιο γνωστές επιτυχίες της στιχουργού σε μια συναυλία αφιερωμένη στα ΑμεΑ, κλείνοντας το 4ήμερο πολιτισμού της διαφορετικότητας «Heart». Συμμετέχουν: Στ. Κραουνάκης, Ελ. Αρβανιτάκη, Δ. Γαλάνη, Χρ. Αηδονίδης, Μ. Μητσιάς, Β. Παπακωνσταντίνου, Ηρώ κ.ά.

Στο σημερινό έχει γούστο, η Λίνα Νικολακοπούλου, που ήταν καλεσμένη, είπε πως αντίστοιχη συναυλία, για τους ίδιους σκοπούς θα γίνει το καλοκαίρι και στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να σας πω κάτι ρε παιδιά; Η Λίνα Νικολακπούλου φαίνεται (και είναι)μια σοβαρή καλλιτέχνης. Στον Κρααουνάκη (για τον οποίον αν λέγαμε ότι έχει χιούμορ θα τον προσβάλλαμε), πως κόλλησε; Πάντως ο πατέρας μου που ήταν συμφοιτητής μαζί τους και έκαναν λίγη παρέα, μου λέει πως από τότε η Λίνα Νικολακοπούλου ήταν πολύ σοβαρό άτομο...

Πάντως είναι μια από τις κορυφαίες στιχουργούς αυτή τη στιγμή. (Πριν το τέλος, Mad about you, κ.τ.λ.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Βαγγέλη, υπονοείς ότι ο Κραουνάκης δεν είναι σοβαρός καλλιτέχνης; :confused:

Εντάξει είναι αρκετά τρελούτσικος, δε λέω, (ειδικά όσον αφορά την εμφάνισή του, ντύσιμο κλπ) αλλά προσωπικά τον εκτιμώ πολύ σαν καλλιτέχνη, γιατί η μουσική του έχει κάτι το ξεχωριστό. Και ειδικά μαζί με τον στίχο της Νικολακοπούλου έχουν δημιουργήσει αριστουργήματα :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όχι, όσον αφορά τη δουλειά του είναι πολύ καλός. Μιλώ για θέμα συμπεριφοράς και στυλ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λίνα Νικολακοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Ενώ σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες, παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογραφίας στη Σχολή Σταυράκου και σκηνοθεσίας θεάτρου στη Σχολή Πέλου Κατσέλη. Οι μουσικές σπουδές της περιορίζονται στα μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο Αθηνών...

Οι κλίσεις της στη συγγραφή και στο θέατρο έγιναν αισθητές από αρκετά μικρή ηλικία, γύρω στα 13 της χρόνια. Όπως αναφέρει η ίδια: «Από κει που έπαιζα όλη τη μέρα στους δρόμους, ξαφνικά κλείστηκα στο σπίτι. Διάβαζα, έβλεπα πολύ κινηματογράφο και τα μεσημέρια έγραφα. Μου άρεσαν οι ώρες που δεν υπήρχε τίποτα το ξύπνιο στο χώρο».

Το 1970 γνωρίζει τον, συμφοιτητή της τότε, Σταμάτη Κραουνάκη σε μια πολιτισμική εκδήλωση της σχολής.

Το 1981 δημιούργησαν μαζί το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «να σου λερώνω το φιλί», το οποίο ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού στο δίσκο «σκουριασμένα χείλια». Την ίδια χρονιά, συνεργάζεται για πρώτη φορά με τη Δήμητρα Γαλάνη στο δίσκο «καλά είναι κι έτσι». Έπονται κι άλλες συνεργασίες μεταξύ τους. Το 1983 στον δίσκο «ατέλειωτος δρόμος» με δύο τραγούδια σε σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το 1984 εκτός από τη συνεργασία της με τη Δήμητρα Γαλάνη στο δίσκο «κανονικά», ο οποίος αποτελεί και τη πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της Νικολακοπούλου με τον Κραουνάκη, συνεργάζεται και με τον Γιάννη Σπανό στο δίσκο «έξοδος κινδύνου», τραγούδια του οποίου ερμηνεύουν η ’λκηστις Πρωτοψάλτη κι ο Διονύσης Θεοδόσης. Την ίδια χρονιά φτιάχνει από κοινού με τον Στ. Κραουνάκη το πρόγραμμα της «Μέδουσας» για τον Γιώργο Μαρίνο. Μάλιστα κυκλοφορεί δίσκος με τίτλο «Στον αστερισμό της Μέδουσας». (Ο ίδιος δίσκος επανακυκλοφορεί το 1991 με μερικές προσθήκες με τίτλο αυτή τη φορά «Αυτός ο Γιώργος», όπως ονομάζεται και η θεατρική παράσταση). ’λλη μια συνεργασία είναι αυτή με τον Μανώλη Μητσιά στον «εξ αδιαιρέτου», ο οποίος ερμηνεύει επτά τραγούδια των Κραουνάκη- Νικολακοπούλου.

Ένα χρόνο μετά, το 1985, κυκλοφορεί ο δίσκος «χάνομαι γιατί ρεμβάζω» με ερμηνεύτρια τη Δ. Γαλάνη και ο «κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» με ερμηνεύτρια την Α. Πρωτοψάλτη, σε συνθέσεις του Κραουνάκη, δίσκος που γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και γίνεται χρυσός.

Το 1986 πραγματοποιείται άλλη μία συνεργασία με τη Δ. Γαλάνη στο «παιχνίδι για δύο» και τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Όπως κι άλλη μια συνεργασία με τον Στ. Κραουνάκη για το θέατρο, συγκεκριμένα για τη «Λυσιστράτη» με το Λάκη Λαζόπουλο.

1988: Νέα συνεργασία για τη στιχουργό, με τον Κώστα Καλδάρα στη «νυχτερινή κυβέρνηση» και στο «μαμά γερνάω» με την Τάνια Τσανακλίδου σε μουσική Στ. Κραουνάκη.

1989: Κυκλοφορεί ο δίσκος «δεν έχω ιδέα» στον οποίο τραγούδια ερμηνεύουν οι Βίκυ Μοσχολιού, Αρλέτα, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κραουνάκης κι ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε τραγουδιστής, Κώστας Μακεδόνας. Σ αυτή τη δουλειά η Λ. Νικολακοπούλου αναλαμβάνει επίσης την ερμηνεία και τη σύνθεση τραγουδιών.

1990: «Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», μια συνεργασία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Χάρις Αλεξίου

1991: «Παραδέχτηκα» με ερμηνεύτρια την Α. Πρωτοψάλτη και συνθέτη τον Goran Bregovic.

«Μένω εκτός», η πρώτη συνεργασία της με την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε συνθέσεις των Ara Dinkjian, Αντώνη Μιτζέλου, Χρήστου Νικολόπουλου και Γιώργου Ζήκα.

Κυκλοφόρησε από τις μουσικές εκδόσεις Νάκα μια συλλογή των κυριότερων τραγουδιών της από τη δεκαετία '80 - '90, με τίτλο «ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ».

1992: Εκτός από την παράσταση «έκτο πάτωμα», στην οποία συνεργάζεται και πάλι με τον Στ. Κραουνάκη, κυκλοφορούν οι δίσκοι «Μ έναν γλυκό στεναγμό»με ερμηνεύτρια τη Δ. Γαλάνη και «Δι ευχών»με ερμηνεύτρια τη Χάρις Αλεξίου(σύνθεση: Νίκος Αντύπας). Ο τελευταίος δίσκος γίνεται πλατινένιος και κυκλοφορεί στο εξωτερικό, σε Γαλλία και Ιαπωνία. Ακόμη, κυκλοφορεί κι ο δίσκος «Αναστασία» με τραγούδια που ακούγονται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά με ερμηνεύτρια την Ε. Αρβανιτάκη.

1993: είχε την ιδέα της εκ νέου λειτουργίας του «ΧΑΡΑΜΑΤΟΣ» στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου με κύρια ερμηνεύτρια την Δήμητρα Γαλάνη, για 3 συνεχείς χρονιές, ζωντάνεψαν με σεβασμό και γνώση

1994: «Πολιτεία Γ» συνεργασία με τον Μίκη Θεωδοράκη.

1997: το «Χάραμα» φιλοξένησε τον Μανώλη Μητσιά, τον Πάνο Τζανέτη, τη Σωτηρία Λεονάρδου κ.α. σε επιμέλεια ρεπερτορίου της στιχουργού. 1997-1998, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, «Σαν Ηφαίστειο που Ξυπνά». Μια δυναμική πρόταση θεάματος, βασισμένη στον ομώνυμο δίσκο. Σκηνοθεσία, Δημήτρη Παπαϊωάννου, μουσική Νίκου Αντύπα, σενάριο Λίνας Νικολακοπούλου, σκηνογραφία Λίλυς Πεζάνου. Πρωταγωνιστεί η ’λκηστις Πρωτοψάλτη. Η συγκεκριμένη παράσταση αντιπροσώπευσε τη χώρα μας στη διεθνή έκθεση για τους Ωκεανούς, στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας.

1998: Στιχουργεί για τρία ανέκδοτα τραγούδια σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι στο έργο «Ο χορός με τη σκιά μου».

2004: Το δικό της τραγούδι απέκτησε η πρώτη παγκόσμια Λαμπαδηδρομία στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τραγούδι «Pass The Flame» Το έχει συνθέσει ο Trevor Horn. Τους ελληνικούς στίχους έχει γράψει η Λίνα Νικολακοπούλου, ενώ ερμηνευτής και στις δύο γλώσσες είναι ο Γιάννης Κότσιρας.

Η πρώτη της συνεργασία με ξένο συνθέτη έγινε το 1990 με τον Paolo Conte κι ακολούθησαν οι Goran Bregovic, Ara Dinkjian, Kiki Lezendric, Angelo Branduardi.

Τραγούδια της έχουν μεταφραστεί στο Ισραήλ, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Γαλλία και Ισπανία.

Ερμηνευτές που έχουν τραγουδήσει τραγούδια της με χρονολογική σειρά αναφοράς είναι:

1981Σκουριασμένα Χείλια - Βίκυ Μοσχολιού

1981 Καλά Είναι κι Έτσι - Δήμητρα Γαλάνη

1982 Σαριμπιντάμ - Χριστιάνα

1983 Ατέλειωτος Δρόμος - Δήμητρα Γαλάνη

1983 Μόνον ’ντρες - Γιώργος Μαρίνος

1984 Έξοδος Κινδύνου - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1984 Εξ Αδιαιρέτου - Μανώλης Μητσιάς

1984 Κανονικά - Δήμητρα Γαλάνη

1984 Διαίρεση - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

1984 Στον Αστερισμό της Μέδουσας - Γιώργος Μαρίνος

1985 Του Αγίου Βαλεντίνου - Βίκυ Μοσχολιού

1985 Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1985 Χάνομαι Γιατί Ρεμβάζω - Δήμητρα Γαλάνη

1986 Ξαρχάκος / Πάριος - Γιάννης Πάριος

1986 Οι Φόβοι του Μεσημεριού - Μαρία Κανελλοπούλου

1986 Παιχνίδι για Δύο - Δήμητρα Γαλάνη

1986 Λυσιστράτη - Λάκης Λαζόπουλος, ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς

1987 Λεωφόρος - ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Γανωτής

1988 Δικαίωμα - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1988 Μαμά Γερνάω - Τάνια Τσανακλίδου

1988 Προσωπικά - Ελένη Δήμου

1988 Νυχτερινή Κυβέρνηση - Δήμητρα Γαλάνη, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φωτίου

1989 Δεν Έχω Ιδέα - Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Μακεδόνας, Αρλέτα, Βίκυ Μοσχολιού 1989 Σε Απόσταση Αναπνοής - Χριστιάνα

1989 Πιάσε Κόκκινο - Βίκυ Μοσχολιού

1990 Shirley Valentine - Αλίκη Βουγιουκλάκη

1990 Λεωφόρος Β' - ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Γανωτής, Χρήστος Στέριογλου

1990 Paolo Conte - Χάρις Αλεξίου

1990 Κρατάει Χρόνια αυτή η Κολώνια - Χάρις Αλεξίου

1990 Εφημερία - Βίκυ Μοσχολιού

1990 Ούτε που Ρώτησα - Μανώλης Λιδάκης

1991 Μένω Εκτός - Ελευθερία Αρβανιτάκη

1991 Παραδέχτηκα - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1991 Αυτός ο Γιώργος - Γιώργος Μαρίνος

1992 Το Έκτο Πάτωμα - Αννα Παναγιωτοπούλου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιώργος Νινιός, Χρήστος Βαλαβανίδης

1992 Δι' Ευχών - Χάρις Αλεξίου

1992 ZOOM '91 / '92 - ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Μακεδόνας, Κώστας Γανωτής

1992 Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε - Κώστας Ρηγοπούλας, Μάρθα Καραγιάννη, Σ. Χρήστου

1993 Ανθρώπων Έργα - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1993 Αναστασία - Ελευθερία Αρβανιτάκη

1994 Τα Κορμιά και τα Μαχαίρια - Ελευθερία Αρβανιτάκη

1994 Μη Φοβάσαι τη Φωτιά - Χάρις Αλεξίου, Αλκίνοος Ιωαννίδης

1994 Πολιτεία Γ' - Μανώλης Μητσιάς

1995 Ανάσα η Τέχνη της Καρδιάς - Δήμητρα Γαλάνη

1995 Όταν έρχονται οι Φίλοι μου - ’λκηστις Πρωτοψάλτη, Λίτσα Διαμάντη

1995 Τρίτο Στεφάνι - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1995 Αλεπού της Αγάπης - Milva

1996 Στο Δρόμο με τα Χάλκινα - Μανώλης Μητσιάς

1996 Στου Αιώνα την Παράγκα - Δημήτρης Μητροπάνος

1997 Σαν Ηφαίστειο που Ξυπνά - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

1998 Ο Χορός με τη Σκιά Μου - Δήμητρα Γαλάνη

199Q Σαν Ηφαίστειο που Ξυπνά Live - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

2000 Υδρόγειες Σφαίρες - ’λκηστις Πρωτοψάλτη

2000 Ύστερα Ήρθαν οι Μέλισσες - Μαρινέλλα

2000 Μικρές Ιστορίες - Ελευθερία Αρβανιτάκη

2000 ’γριο Μέλι - Μαργαρίτα Ζορμπαλά

2001 Τα Μυστικά του Κήπου - Χρόνης Αηδονίδης, Χάρις Αλεξίου, Ψαραντώνης

2002 Οπωσδήποτε Παράθυρο - Ελένη Βιτάλη, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Ασλανίδου, Χάρης Κατσιμίχας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

(Με το θέατρο ασχολήθηκε σαν συγγραφέας κειμένων επιθεώρησης σε συνεργασία με τον Σταμάτη Φασουλή και την Δήμητρα Παπαδοπούλου. Έγραψε χορικά για τις κωμωδίες του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, «Πλούτο» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή καθώς και για την παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. Από το 1986 σε συνεργασία με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Ανδρέα Βουτσινά και τον σκηνογράφο Μανώλη Παντελιδάκη, διαμόρφωσαν μ»α νέα πρόταση μουσικής ψυχαγωγίας - μουσικής παράστασης βασισμένης στο ελληνικό τραγούδι με κύρια ερμηνεύτρια την-’λκηστη Πρωτοψάλτη. Ενδεικτικοί τίτλοι παραστάσεων «Λεωφόρος Α&Β» 1986-1989, «ZOOM» 1991, «Γκάζι» 1993, «Τα παιδιά της Πειραιώς» 1994, «ΡΟΔΟΝ» 1996, που παρουσιάστηκαν σε Αθήνα, θεσσαλονίκη, Κύπρο και Η. Π. Α.)

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...rticle&sid=1027

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το site της ΕΡΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/02/2007 18:00

ΕΤ3

"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ "

Η Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός πασίγνωστων τραγουδιών, συζήτά με το Βασίλη Βασιλικό, για τις ιδιαιτερότητες της στιχουργικής, τις πηγές έμπνευσης και τη σχέση της με την ποίηση στο ’ξιον Εστί.

Επίσης, σχολιάζει βιβλία που την εντυπωσίασαν και αναφέρονται στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.

Στη συνέχεια,, ο Βασίλης Βασιλικός συναντά τους συγγραφείς των βιβλίων αυτών: τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, που μιλά για το έργο του "Με την ανάσα της Αθήνας και της Ρώμης", τον θέμο Γκουλιώνη, που αναφέρεται στο φιλοσοφικό βιβλίο του "Αθλητισμός: ένας έρωτας αλλιώτικος", την Ελένη Τσαμαδού, που παρουσιάζει το ιστορικό της μυθιστόρημα "Οι θεοί πέθαναν στη Ρώμη" και το Στέφανο Δάνδολο, δημοσιογράφο της εφημερίδας Βραδυνή, για το τελευταίο του μυθιστόρημα "Νέρων".

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Η Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός πασίγνωστων τραγουδιών, συζήτά με το Βασίλη Βασιλικό, για τις ιδιαιτερότητες της στιχουργικής, τις πηγές έμπνευσης και τη σχέση της με την ποίηση στο ’ξιον Εστί.

Επίσης, σχολιάζει βιβλία που την εντυπωσίασαν και αναφέρονται στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.

.....

:):D:razz:

υπάρχει περίπτωση να μου το γράψει κανείς;;;;;;;;

(συγνώμη παιδιά που συνέχεια ζητιανεύομαι :pity: - αλλά τι να κάνω..... Η ΛΙΝΑ είναι........)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:):D:razz:

υπάρχει περίπτωση να μου το γράψει κανείς;;;;;;;;

έ, κάτι θα κάνουμε.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χθες το αφιέρωμα στους στιχουργούς που διοργανώνει η Ελληνική Ραδιοφωνία έκλεισε "τυπικά" με τη Λίνα Νικολακοπούλου.

Δυστυχώς λόγω προβλήματος με την κάρτα ήχου δεν έγραψα τίποτα. :pity: Έλειπα και από το σπίτι, οπότε ούτε τον παραδοσιακό τρόπο (κασετούλα) μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Μήπως το έγραψε κανείς? ;)

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν το έχουμε αναφέρει και σε κάποιο άλλο σημείο: Το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα συνεχιστεί και μετά το Πάσχα. Θα ακολουθήσουν 5 στιχουργοί, εκ των οποίων είναι σίγουρο για τους τρεις: Βίρβος, Αλκαίος, Γκούφας.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μήπως το έγραψε κανείς? ;)

Mια Μάρω έχουμε! Κάτι θα κάνουμε! :pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως και η Μάρω, προδώθηκα κι εγώ από την τεχνολογία... :pity: έλειπα γιατί ειχα μάθημα, είχα βάλει τον υπολογιστή να γράψει μόνος του, ο καημένος πρέπει να έχασε την σύνδεση μεσ' τα πρώτα λεπτα της εκπομπής: να που ανοίγω ένα άδειο αρχείο.........

Ποιός θα με σώσει;;;;;

Share this post


Link to post
Share on other sites
Όπως και η Μάρω, προδώθηκα κι εγώ από την τεχνολογία... ;) έλειπα γιατί ειχα μάθημα, είχα βάλει τον υπολογιστή να γράψει μόνος του, ο καημένος πρέπει να έχασε την σύνδεση μεσ' τα πρώτα λεπτα της εκπομπής: να που ανοίγω ένα άδειο αρχείο.........

Ποιός θα με σώσει;;;;;

Geske, γι'αυτό υπάρχουν οι φίλοι! Απάντησα και στη Μάρω! Ηχογράφησα την εκπομπή, οπότε...δεν υπάρχει πρόβλημα! ;):pity:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μήπως το έγραψε κανείς?  :confused:

Mια Μάρω έχουμε! Κάτι θα κάνουμε! ;)

Κι έναν Πολυμήχανο... :confused:

:pity:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εμένα μου λείπουν τα τελευταία λεπτά...Βασικά τελείωσε η εγγραφή από εκεί που είπαν την πρώτη φορά ότι τελείωσε η συνδεση....

Μήπως λέω μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου στείλει τα τελευταία λεπτά???

Ε???

Share this post


Link to post
Share on other sites
Εμένα μου λείπουν τα τελευταία λεπτά...Βασικά τελείωσε η εγγραφή από εκεί που είπαν την πρώτη φορά ότι τελείωσε η συνδεση....

Μήπως λέω μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου στείλει τα τελευταία λεπτά???

Ε???

Δυστυχώς κι εμένα κόπηκε η σύνδεση μετά από 2ώρες & 40 λεπτά , επάνω στο Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ... :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

«Δίπλα στο ποτάμι» για οκτώ παραστάσεις

Οι παλιοί συνεργάτες Βασίλης Λέκκας και Γιάννης Σπάθας, μαζί με τη Λίνα Νικολακοπούλου, ξεκινούν τις κοινές εμφανίσεις τους την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και μόνο για οκτώ παραστάσεις στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» (Αγ. Ανάργυροι).

Με διάθεση λυρική και διασκεδαστική θα παίξουν κομμάτια από το άλμπουμ «Οπωσδήποτε παράθυρο» και από την παλιότερη συνεργασία των Σπάθα - Λέκκα, «Σύντομα Ονειρα».

Εφημερίδα "Έθνος"

26/11/2007

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=113...=2&pubid=147749

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ένα αφιέρωμα στην Λίνα Νικολακοπούλου θα γίνει 16 και 17 Μαίου στο Θέατρο ΄΄Ελληνικός Κόσμος΄΄ με την συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου, Δήμητρας Γαλάνης, του Κραουνάκη, και του Τριφώνου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από το Music Heaven

Η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού, διοργανώνει στο ΘΕΑΤΡΟΝ, Πολιτιστικό Κέντρο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (Πειραιώς 254, Ταύρος)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 και ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΙΟΥ, 8:30 ΜΜ

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ»

Τραγουδούν:

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

ΤΡΙΦΩΝΟ

Συμμετέχει ο ηθοποιός ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ

Με το τίτλο «Ο Έρωτας και ο Ουρανός», η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών- Κολλεγίου Ψυχικού διοργανώνει δύο μεγάλες συναυλίες τη Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαΐου στο «Θέατρον», Ελληνικός Κόσμος, αφιερωμένες στη Λίνα Νικολακοπούλου.

Μια ανθολογία από την πορεία των τριών δεκαετιών που η Λίνα Νικολακοπούλου εκπέμπει, με άξονα το τραγούδι, το σήμα της και καθρεφτίζει στους στίχους της τα συναισθήματα μας, τις ανάγκες μας, την καθημερινή μας ζωή.

Η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Σταμάτης Κραουνάκης, το Τρίφωνο και ο Γιώργος Καραμίχος θα ερμηνεύσουν τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου και θα ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης μέσα από την αφιλοκερδή τους προσφορά.

Δυο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος παραστάσεις με τραγούδια σταθμούς μιας μακράς πορείας και μιας ξεχωριστής περιπλάνησης στο σύγχρονο τραγούδι της χώρας μας. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και εξακολουθούν να τραγούδιουνται από τον κόσμο με το ίδιο πάντα πάθος.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 13 εξέχοντες μουσικοί οι οποίοι θα συμπράξουν με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ενώ σημαντική θα είναι η συμμετοχή της μαθητικής Χορωδίας του Κολλεγίου Αθηνών Κολλεγίου Ψυχικού. Τον σχεδιασμό των φώτων έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ.

Η Επιτροπή Γονέων για το Ταμείο Υποτροφιών λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Σκοπός της είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου, μέσω της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων.

Το Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου ιδρύθηκε από τον Στέφανο και την Πηνελόπη Δέλτα και αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο της παιδαγωγικής-κοινωνικής φιλοσοφίας του. Σκοπός του είναι να προσφέρει σε μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τη δυνατότητα να σπουδάζουν στο Σχολείο, ώστε -όπως τόνιζε ο Στέφανος Δέλτα- «να μην καταντά η εκπαίδευση και η μόρφωση που δίνει το Κολλέγιο ένα είδος προνομίου της ευπορούσης τάξεως». Το Πρόγραμμα Υποτροφιών παρέχει βοήθεια κάθε χρόνο σε περίπου 400 παιδιά με συνολικό ποσό που, κατά το σχολικό έτος 2006-2007, ανήλθε σε 1.401.320.

Τιμές εισιτηρίων: 103, 83, 63 , 43

Προπώληση εισιτηρίων :

Τηλεφωνιικά : 210-7234567

Ticketservices : Εκδοτήριο στην οδό Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)

Μέσω internet : www.ticketservices.gr

πηγή www.link4u.gr

http://www.musicheaven.gr/html/modules.php...=14926&forum=18

Κι από το forum της Χαρούλας Αλεξίου

http://alexiou-forum.gr/html/index.php?topic=1160.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   You have pasted content with formatting.   Remove formatting

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0